Találatok a következő kifejezésre: Hogyan készítsem derelyét (2 db)

Hány kiló krumpliból készítsek derelyét hat fő részére, hogy két napig kitartson?

Nagyétk?ek vagyunk...

Legjobb válasz: Ez elég sok tényezõtõl függ(pl kinek mennyi az ideális kalóriaigény?),próbáld úgy csinálni,hogy inkább több maradjon.

Ez elég sok tényezõtõl függ(pl kinek mennyi az ideális kalóriaigény?), próbáld úgy csinálni, hogy inkább több maradjon.
Szerintem minimum 1, 5-2 kilóból, ha 2 napra csinálod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Hogyan készítsem a derelyét?

A töltelék is érdekelne nem csak a tészta.

Legjobb válasz: ÉN ÚGY TUDOM,HOGY UGYANÚGY KELL A TÉSZTÁJÁT ELKÉSZÍTENI MINT A SZILVÁSGOMBÓCÉT.A TÉSZTÁBÓL NÉGYSZÖGEKET VÁGSZ KI,ANNAK A KÖZEPÉBE RAKOD A KEMÉNY BARACKÍZT VAGY VEGYESÍZ ÉS HÁROMSZÖGÜRE BEHAJTOD.A KIFÕZÉS,PRÉZLIZÉS UGYANAZ MINT A GOMBÓCNÁL.

ÉN ÚGY TUDOM, HOGY UGYANÚGY KELL A TÉSZTÁJÁT ELKÉSZÍTENI MINT A SZILVÁSGOMBÓCÉT.A TÉSZTÁBÓL NÉGYSZÖGEKET VÁGSZ KI, ANNAK A KÖZEPÉBE RAKOD A KEMÉNY BARACKÍZT VAGY VEGYESÍZ ÉS HÁROMSZÖGÜRE BEHAJTOD.A KIFÕZÉS, PRÉZLIZÉS UGYANAZ MINT A GOMBÓCNÁL.
Lekváros derelye Hozzávalók (5 adag): 0, 5 kg liszt, 250 gr vegyesíz, 100 gr porcukor, 150 gr prézli, 75 gr zsír, 50 gr só Lisztbõl, vajjal, tojással, sóval, kevés vízzel las-katésztát gyúrunk és kinyújtjuk. A kinyújtott lap egyik felére 5 cm: ként egy kis kanál vegyesízet teszünk. Las-kavágóval kockákra vágjuk, összehajtogatjuk, a széleit összenyomkodjuk és forró sós vízben fõni tesszük. Egy lábasba idõközben beletesszük a zsírt és mikor már forró beletesszük a prézlit, megpirítjuk, utána beletesszük a dere-lyét, lehetõleg óvatosan, hogy nehogy széttörjön. Por-cukorral, málna, meggy-, vagy szeder befõttel fogyasztjuk.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!