Találatok a következő kifejezésre: Hogyan készítsek hónapos (135 db)

Kisfiam 7 hónapos adhatok már neki baba kekszet? Mikortol ehet babakekszet és hogy keszitsem?

Legjobb válasz: A gyártók szerint 6 hónapos kortól kaphat. De nézd meg az összetételt, mert gyakran liszttel csinálják, és azt 8 hónapos korig nem kaphat. Elég drága mulatság, ha vársz még egy hónapot, 8 hónaposan már ehet liszteset meg tojást, akkor már adhatsz neki babapiskótát meg háztartási kekszet is. Itt találsz egy receptet: http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=95449&step=0&bw=1 De liszt ebben is van. 1 hónapig talán vedd a boltit, annyit ki lehet bírni.

A gyártók szerint 6 hónapos kortól kaphat. De nézd meg az összetételt, mert gyakran liszttel csinálják, és azt 8 hónapos korig nem kaphat. Elég drága mulatság, ha vársz még egy hónapot, 8 hónaposan már ehet liszteset meg tojást, akkor már adhatsz neki babapiskótát meg háztartási kekszet is. Itt találsz egy receptet: http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=95449&step=0&bw=1 De liszt ebben is van. 1 hónapig talán vedd a boltit, annyit ki lehet bírni.
Én szoktam adni a lányomnak.Belemorzsolom a gyümölcsbe.Magába még nem merek adni, nehogy letörjön egy darab belõle.Pár napja anyám mondta, hogy nyugodtan adhatok neki úgy is, nem lesz semmi baja.Persze majdnem megfulladt..
Hipp babakeksz 6 hónapos kortól adható finom csak elég drága dehát mikor adjuk a legjobbat ha nem most?
Igen a hipp babakekszet 6-hótól írják.Szerintem ne adj neki még én kipróbáltam de azt nem tudom hogy gondolták akik ezt kitalálták, hogy olyan kemény nem olvad el a babaszájában és majdnem megfulladt tõle.A babapiskótára meg vigyázni kell én úgy adom neki hogy figyelem.
Én gyümölcsbe szoktam morzsolni. Ha hagyod egy fél órát állni, akkor egészen megpuhul és le tudja nyelni. Így legalább jóllakik a gyümölccsel is. Ha már van alul-felül foga, akkor lehet neki magában adni, szerintem addig ne. Az enyémnek van lent 2 foga, de nem akar még rágni vele.

Ánizs teát hogyan készítsem el 1 hónapos babámnak? Nem filteres. (mármint a tea)

Legjobb válasz: Ánizsból gyógyteának mindenképp forrázatot készíts! Az áztatás nem jó, azzal borogatni lehet. Forralj fel vizet, majd ha felforrt várd meg amíg visszahûl kissé, hogy ne legyen 100 fokos, öntsd a teafûre, majd gézen, vagy peluson szûrd át! Ízesíteni nem kell. Sokáig tényleg ne áztasd, mert erõsen menthol aromájú.

Ánizsból gyógyteának mindenképp forrázatot készíts! Az áztatás nem jó, azzal borogatni lehet. Forralj fel vizet, majd ha felforrt várd meg amíg visszahûl kissé, hogy ne legyen 100 fokos, öntsd a teafûre, majd gézen, vagy peluson szûrd át! Ízesíteni nem kell. Sokáig tényleg ne áztasd, mert erõsen menthol aromájú.
Én úgy csinálom , hogy felforralom a vizet, beleszórom a magokat, aztán lefedem. Kicsit állni hagyom aztán leszûröm. Ízesíteni én sem szoktam.

Almaszószt, meggyszószt hogyan készítsem 7 hónapos babámnak? Kell még mellé krumplit főznöm vagy csak a szósz és husi?

Legjobb válasz: http://videosmart.hu/video/babakonyha-almaszosz-keszitese-6-.. Inkább készíts hozzá krumplit vagy adj a már elkészült párolt almához gabonapelyhet (én Pille pelyhet használtam, ezt nem kell fõzni, azonnal oldódik), mert laktatóbb, mint csak maga az alma vagy meggy.

http://videosmart.hu/video/babakonyha-almaszosz-keszitese-6-.. Inkább készíts hozzá krumplit vagy adj a már elkészült párolt almához gabonapelyhet (én Pille pelyhet használtam, ezt nem kell fõzni, azonnal oldódik), mert laktatóbb, mint csak maga az alma vagy meggy.
éppen annyi vízzel tedd fel fõzni ami ellepi pár percig fõzd, majd fedõ alaltt párold kb 10 perc az egész. (meg kell hámozni, csummázni, felaprítani. a meggynél hámozni magozni) Cukrot nem tettem hozzá, 8 hósan már kiccsi fahéjat igen. Mostmár kicsi joghurtot is tehetek bele ( 1 kkanál), de szerintem te még ezt hagyd ki, mehet hozzá a fõt husi, de ha laktatóbbat szeretnél akkor egy kissebb kr is fõzz meg külön. 9, 5 hós baba abyukája


3 és fél hónapos babámmal ma kóstoltatom meg először a burgonyát, de nem tudom hogyan készítsem el neki?

Véd?n?m azt tanácsolta, hogy két-három kockát vízben f?zzek meg, és keverjem össze tápszerrel. De csak a síma porral keverjem, vagy pedig már a kész kikevert tápszerb?l adjak hozzá? Abból, amit enni fog utána?

Legjobb válasz: 10:24-esnek, szerintem is bunkóság észt osztani! nem ezt kérdezte, semmi közötök hozzá, õ hogy csinálja! Miért ne lehetne adni, ha akar! Te csináld úgy, ahogy te akarod. Ennek az oldalnak az lenne a lényege, hogy a kérdésre válasz érkezzen, nem kioktatni a másikat. Egyébként meg ahány védõnõ és orvos, annyiféleképpen javasolják a hozzátáplálást. Különben is 4 hónapos kortól már lehet kóstoltatni, miért ne lehetne? Ez hülyeség, hogy nincs megérve rá a gyomra! Ezt valami olyan nagyokos találta ki, mint pl. te! Az én orvosom már 2-3 hónapos kortól javasolta a gyümölcslevek itatását (különbözõ okok miatt), azt még én is korainak tartottam, de a 4 hónapot nem. És szerintem az a 2 hét a kérdezõnél sem számít sokat. Visszatérve a válaszra: tényleg ne turmixold, mert nyúlós lesz, hanem törd össze villávál és miután hígítottad tápszerrel passzírozd át egy kislyukú szûrûn. Így tuti nem lesz darabos. 2. válaszoló voltam

10:24-esnek, szerintem is bunkóság észt osztani! nem ezt kérdezte, semmi közötök hozzá, õ hogy csinálja! Miért ne lehetne adni, ha akar! Te csináld úgy, ahogy te akarod. Ennek az oldalnak az lenne a lényege, hogy a kérdésre válasz érkezzen, nem kioktatni a másikat. Egyébként meg ahány védõnõ és orvos, annyiféleképpen javasolják a hozzátáplálást. Különben is 4 hónapos kortól már lehet kóstoltatni, miért ne lehetne? Ez hülyeség, hogy nincs megérve rá a gyomra! Ezt valami olyan nagyokos találta ki, mint pl. te! Az én orvosom már 2-3 hónapos kortól javasolta a gyümölcslevek itatását (különbözõ okok miatt), azt még én is korainak tartottam, de a 4 hónapot nem. És szerintem az a 2 hét a kérdezõnél sem számít sokat. Visszatérve a válaszra: tényleg ne turmixold, mert nyúlós lesz, hanem törd össze villávál és miután hígítottad tápszerrel passzírozd át egy kislyukú szûrûn. Így tuti nem lesz darabos. 2. válaszoló voltam
Miért nem tudtok csöndbe maradni, ész osztok???? Nem azt kérdezte az anyuka, h lehet e adni, hanem hogy hogy készítse el?! Ha arra nem tudtok válaszolni, akkor ne írjatok! Már megint ez a sok nagyon okos szuperanya! Bocs az off-ért, de nem tudtam, nem megírni... Egyébként, igen, egy kis vízzel jól turmixold össze-forralt-visszahûtöttel.
Szerintem még nagyon ráértek azzal a kóstolással, még tápszeres babánál sem szoktuk tanácsoni az ilyen korai hozzátáplálást. Még legalább egy hónapot várjatok vele. Vnõ
utolsónak: Mert egy 3, 5 hónapos baba gyomrának semmi szüksége még krumplira s egybekre, okostojás.
Szerintem még korai elkezdeni.
Az elkészített tápszerrel keverd össze. És tényleg ne turmixold, mert nyúlós lesz. :)
Az a bibi hogy egy 3és fél hónapos csecsemõ még nem tud meg birkózni a darabos étellel, hiába puha mint a vaj. Fõzd meg vízben, hûtsd le, és egy kis forralt vízzel turmikszold össze, olyan legyen az állaga mint a tejföl(vagy még inkább).Ne ízesítsd mert ilyen korban még nagyon frissek az ízlelõ bimbóik.Egy két kanál elég is, mert nem az a cél hogy jól lakjon tõle, hanem hogy kóstolással ismerkedjen más ízekkel.Nem ismerem a tápszereket, de ha azzal kevered és akor nyúlós lesz, inkább használj vizet...ne maradjon darabos a krumpli mert tényleg meg is fulladhat.
Persze, hogy a kikeverttel, mintha pürét készítenél egy kis tejjel. De csak villával törd át, ne turmixold, mert akkor olyan lesz, mint a gumi.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. itt aztán most kaptam hideget-meleget. pedig csak egy egyszerû kérdés volt, nem arra voltam kíváncsi, hogy adjak-e vagy sem, hanem hogy hogyan készítsem el!
A kérdező hozzászólása: csak azért merném odaadni neki, mert védõnõm tanácsolta , hogy nyugodtan adjak neki, kóstoltassam meg vele, és idõvel ki is válthatom a tápszert ebédnél a krumplival.

Zabpelyhet adhatok 8 hónapos babámnak? Hogyan készítsem el?

Legjobb válasz: Tehéntejet SEMMILYEN hígításban ne adj neki 1 éves kor alatt!!!Tápszerrel készítsd.Én annyi vizet teszek rá,amennyi ellepi,felforr,pár percig lefedve állni hagyom.Aztán tápszerrel összeturmixolom.Gyümölccsel adom(banánt összetöröm villával,almát lereszelem,vagy üveges babadesszertet keverek hozzá)2 gyerekes anyuka

Tehéntejet SEMMILYEN hígításban ne adj neki 1 éves kor alatt!!!Tápszerrel készítsd.Én annyi vizet teszek rá, amennyi ellepi, felforr, pár percig lefedve állni hagyom.Aztán tápszerrel összeturmixolom.Gyümölccsel adom(banánt összetöröm villával, almát lereszelem, vagy üveges babadesszertet keverek hozzá)2 gyerekes anyuka
Én 1/2 -es tejjel probálnám, az egész szerintem még korai neki.Készitsd el a 1/2 tejet, picit várd kihülni és öntsd rá a zabpehelyre, jobban megpuhul.
Vízben, tápszerben fõzd meg. A tehéntej tilos még hónapokig!

Hogy készítsem a sóskát? Tejjel/tejföllel vagy csak simán vízzel és olajjal pároljam? Friss, a kertből szedtem, 5 hónapos a lányom.

Ha tudtok, írhattok receptet is, mert még soha nem csináltam sóskát. Csak ezeket a variációkat hallottam, de hogy pontosan hogy is kellene csinálni, azt nem tudom.

Legjobb válasz: Tej-tejföl még nem való 5 hónaposnak, majd 8 hónapos kortól lehet bevezetni a tejtermékeket, a tejet meg majd csak 1 éves kortól. Megpárolod pici olajon, pici vizet ráöntesz, ízesíted cukorral, aztán átforralás után fõtt krumplival turmixold.

Tej-tejföl még nem való 5 hónaposnak, majd 8 hónapos kortól lehet bevezetni a tejtermékeket, a tejet meg majd csak 1 éves kortól. Megpárolod pici olajon, pici vizet ráöntesz, ízesíted cukorral, aztán átforralás után fõtt krumplival turmixold.
Nézz meg más hozzátáplálási táblázatot is, a tápszeres, 4 hónapos kortól hozzátáplált babáknak 2 hónappal elõbbre ír mindent, mint a 6 hónapos korig kizárólag anyatejet kapott csecsemõknek!
Kedves kérdezõ! Én sem csináltam még se sóskát, se spenótót.:) De tervbe van nálam is, mert nagyon szereti:) ! Ird be googlebe spenót recept...:) Kidob egy csomót. Csak a tejet hagyd ki belõle...! Minden jót
Elsõnek: ha 4 hónapos korban kezdte a hozzátáplálást, akkor 5 hónapos kortól mehet már a sóska, a spenót is.
Egyébként a 2011. márciusi baba magazin hozzátáplálási táblázatában is az szerepel, hogy 4 hós kortól adható: alma, barack, meggy, körte, glutén 5 hós kortól adható: sárgadinnye, burgonya, kukorica- és rizspehely, sárgarépa, sütõtök, cékla, sóska, spenót, saláta, gesztenye És a többi, és a többi...
én így csinálnám ilyen pici babának?pici vízben megpárolnám a sóskát, amikor már kezd szétfõni adnék hozzá egy megpucolt felkockázott almát(cukor helyett)és egy szem kockázott krumplit!ha megfõtt összeturmixolnám!
Én sóskát még nem adtam neki, mert az nagyon savanyú szerintem, de a spenótot imádja, én anyatejjel szoktam, de szerintem tápszerrel is jó, és akkor mindenkinek igaza van:) !
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, kedves második, eddig csak te tudtál épp választ adni! Nem azt kértem hogy vitatkozzatok, hanem véleményt, mert nem tudom hogy hogy kell csinálni. A tejfölt és tejet hallottam már hogy úgy is szokták csinálni, nem azt írtam hogy úgy akarom csinálni!
linkelj már egyet, ahol 5 hónapos gyereknek mehet a sóska, mert kíváncsi vagyok rá!
8:39nek Attól nem fejlettebb a bélrendszere, hogy hamarabb kezdte a hozzátáplálását.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Meg pároltam egy kis vízzel, aztán fõztem hozzá krumplit, összeturmixoltam, és meg is ette. A védõnõm is mondta hogy akár már 4 hónapos korától is adhattam volna neki a sóskát. Lassan kezdünk vissza fejlõdni a nagyanyáink korszakához, kezd átalakulni hogy mit mikortól adhatunk nekik. Itt van pl a glutén. Amúgy is eléggé refluxos volt a babánk, és ráadásul 1 hónapos kora óta tápszeres sajnos, és ezért javasolta a dokink is, hogy ha úgy gondolom, kezdjem neki már 3 hónapos kortól a hozzátáplálást, és akkor hátha hamarabb elmúlik neki a reflux, és szerencsére így is lett. Köszönöm kedves utolsó!!!:)

6 és fél hónaposan ehet cseresznyét? Ha igen hogy készítsem el neki?

Legjobb válasz: Cseresznyét 8 hónapos kortól ajánlják. Én megpucolnám és apró darabokra vágnám, hogy a kis ínyével el tudja rágni és nehogy félre nyeljen, vagy pedig leturmixolnám egy kis babavízzel és kanállal adnám, vagy anyatejjel/tápszerrel kiegészítve, esetleg egy kis gabonapéppel.

Cseresznyét 8 hónapos kortól ajánlják. Én megpucolnám és apró darabokra vágnám, hogy a kis ínyével el tudja rágni és nehogy félre nyeljen, vagy pedig leturmixolnám egy kis babavízzel és kanállal adnám, vagy anyatejjel/tápszerrel kiegészítve, esetleg egy kis gabonapéppel.

Hogyan készítsem a 11 hónaposomnak a darabos ételt?

Ha villával nyomkodom, akkor túl pépes. Vagdosgassam pici darabokra? Abba bele?szülök.

Legjobb válasz: Hány foga van? Szerintem 11 hónaposan simán ehetne rendes, darabos ételt.

Hány foga van? Szerintem 11 hónaposan simán ehetne rendes, darabos ételt.
A kérdező hozzászólása: fent 4, lent 2 elöl persze simán ehetne, ha enné, de nem enné a 8 hós bébikajától is hisztizik
Ennyi idõsen az enyémnek max. picire összevágtam mindent és kész. Ekkor én már régen nem pépesítettem semmit. Szerintem ne pépesíts tovább, pici falatokat adjál neki, meg fogja szokni!
Lehet, hogy hamarabb kellett volna elkezdeni a darabosat. Enyém 8 és fél hónapos és már nem pépesítek neki. Szépen eszi a darabosat.Ma pl. rizst kapott petrezselymes csirkemell pörkölttel. Az egészet bedobtam a turmixba és kettõt nyomtam rá. Így nem pépesíti csak összetöri picike darabokra. Jóízûen megette. Õ rágja az ínyével a pici darabokat:) . Pl. a durum tésztát is (mikor bolognai spagettit csinálok neki) ha megfõ bedobom a turmixba és ugyan úgy, mint a husit összetöröm vele. Próbáld így hátha megeszi. Sok sikert :)
A kérdező hozzászólása: hamarabb kezdtem csak nem volt hajlandó így enni ezt a kis turmixolást kipróbálom

Borsófőzeléket hogy készítsek 9 hónaposnak?

Már evett paszírozva de nem ízlett neki.

Legjobb válasz: habarni? lisztszórással csináljuk a borsófõzeléket :) pici vajon megpárolod, sok petrezselyemmel, majd ha puha akkor megszórod liszttel, felöntöd annyi vízzel ami épp ellepi, megrottyantod, lezárod, miután kicsit hûlt felöntöd még egy kis tápival vagy anyatejjel. én 10 hónapos koráig passzíroztam mert a héjától fájhat a hasa, ha a tied nem hasfájós akkor akár elég csak turmixolni is. nem tudom mennyire vagy cukor ellenes, én egy pici cukrot és pici sót is tettem bele ennyi idõs korában

habarni? lisztszórással csináljuk a borsófõzeléket :) pici vajon megpárolod, sok petrezselyemmel, majd ha puha akkor megszórod liszttel, felöntöd annyi vízzel ami épp ellepi, megrottyantod, lezárod, miután kicsit hûlt felöntöd még egy kis tápival vagy anyatejjel. én 10 hónapos koráig passzíroztam mert a héjától fájhat a hasa, ha a tied nem hasfájós akkor akár elég csak turmixolni is. nem tudom mennyire vagy cukor ellenes, én egy pici cukrot és pici sót is tettem bele ennyi idõs korában
A kérdező hozzászólása: A habarást úgy értettem hogy szórok rá lisztet és felöntöm tejjel, az összetevõkre gondoltam.

11 hónapos babának, hogy készítsem el a zellerfőzeléket?

Legjobb válasz: szerintem kicsit nehèz ètel egy 11 honaposnak....de ha nagyon akarod :sok krumpli..kevès zeller.... a szokàsos fozelèk...

szerintem kicsit nehèz ètel egy 11 honaposnak....de ha nagyon akarod :sok krumpli..kevès zeller.... a szokàsos fozelèk...
A zeller elég domináns ízû... Szerintem is csak egy kicsit kéne a fõzelékbe rakni. Úgy is érezni fog rajta. Ha én egy icipicit rakok bármibe, kislányom nem eszi meg, utálja az ízét. Pedig tényleg csak lehelletnyi, próbálnám hozzá szokatni, de mindig felfedezi benne annyira karakteres ízû.
Szia!Zellerfõzeléket soha nem csináltam, de krémlevest igen, én azt csinálnék, és burgonyával, vagy sinlackal sûríteném be.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek..elkészült és falatkát raktam bele a többi burgonya volt.Ízlett neki.Eddig nem készítettem, ez volt az elsõ amikor zellert evett.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!