Találatok a következő kifejezésre: Hogyan készíthetek egy (39 db)

Sehogy.
Egyáltalán határozott vagy határozatlan integrálról beszélünk?

Hogyan készíthetnék egy "portrérajzból" egy rajzfilmesebb rajzot? Fontos!

Egyik barátom megkért, hogy egy közös képünkr?l rajzoljam le magunkat. el is kezdtem, a körvonalak nagyjából megvannak, hogy mi hol van, én vagyok balra a rajzon, tehát magamat kezdtem kidolgozni, az arcomat félig sikerült, de szerintem nagyon nem hasonlít. Újnak nem akarok nekiállni, ezt javítani meg már nem tudom, ezért gondoltam, kimentem magam és rakok bele rajzfilmesebb elemeket valahogyan, hogy keveredjenek a stílusok. Ezt hogy tudnám megoldani, mivel? Színezni nem szeretnék, csak a vonalakkal és árnyalatokkal játszani. Segítsetek, kérlek!

Legjobb válasz: Biztos nem tudod megrajzolni? mutasd meg hátha jó az csak te nem látod annak

Biztos nem tudod megrajzolni? mutasd meg hátha jó az csak te nem látod annak
Elõször is tudnod kell milyen rajzfilmstílusban szeretnél rajzolni, illetve illik-e az az eddigi rajzodhoz. A másik, hogy határozott vonalak legyenek, nem nagyon "húzogatós (rövidebb, több vonal) technikával" rajzolj, hanem inkább hosszú határozott vonalakat húzz, lehetõleg egyet, max kettõt egymáson. Ha van lehetõséged a számítógépes rajzoláshoz, akkor az sokat segíthet "rajzfilmesebb" stílusúvá tenni a rajzodat. Pl. én számítógépen szeretek rajzolni, rajzfilmkaraktereket, és sokkal jobbak mint amit papírra rajzolok.

Hogyan készíthetnék egy élőlényt?

Hülyén hangzik a kérdés, ugye?

Legjobb válasz: De akkor ez nem élõlény,hanem egy modell.

De akkor ez nem élõlény, hanem egy modell.
Az valóban nem élõlény, hanem embermodell. Valójában az egyes szöveteket szeretnéd modellezni. Nem kis dolog az ilyen, ha valóban fontos, hogy úgy viselkedjen, mint az emberi szövet, akkor ballisztikus zselé. Az nem túl könnyen beszerezhetõ, akkor már inkább egyszerûen zselatinból zselé megfelelõ sûrûségben. (A Mythbusters mûsorait javaslom megtekintésre, sokszor modelleztek embert.) Az izmokhoz ez elég jó, esetleg puhított (vízben áztatott) kenderkötelet is tehetsz bele, hogy az izomrostokat modellezd (persze nem feltekerve, hanem rostjaira választva). Ha így applikálod a gipszcsontokra, elég hasonló lesz egy merev izomhoz. Ebból a nagyobb izomokat kiteheted, a kisebbek helyét egyszerûen feltöltöd zselével. A vér és egyéb testnedvek gyakorlatilag víz, ezen nem kell sokat szórakozni. Kis ételfestéket is tehetsz bele, ha van idõd. Mivel az érhálózatot gyakorlatilag lehetetlen modellezni, a nagyobb ereket rakd csak ki, és azokat kösd össze, töltsd fel. Ez lehet szívószál, vagy kisebb mûanyag csövek, netán zacskóból ragasztva. A fõbb szervekkel meg fogsz küzdeni, az biztos. Pl. a májat nem tuom, mivel lehetne pontosan modellezni. Szivacs? Az túl merev.
Szia! Az ereket csinálhatnád ilyen mûanyag scoobydoo szálakból (tudod amibõl a gyerekek kulcstartókat szoktak fonni). Ilyen: http://www.google.hu/imgres?num=10&hl=hu&biw=1280&bih=699&tb..
Azok a szálak jó, én is hasonlóra gondoltam, de nem tudtam a nevét. :) "Ezért lenne fontos, hogy úgy viselkedjen mint az igazi szövet." Tudod, ha vattával helyettesítesz valamit, az közel sem fog úgy viselkedni, mint a valódi szerv. Csak hasonlóan néz ki. (Ezek a mûanyag szálak is sokkal erõsebbek és rugalmasabbak, mint az erek.) Kérdés, mennyire legyen hasonló. A vatta már nagyon távoli. Egy egér ugyan kicsi, de a szervei uganúgy megvannak, mint egy embernek. Ha te egércsontvázat fel tudsz építeni gipszbõl, akkor inkább menj iparmûvésznek, mert valamit nagyon tudhatsz. Mindenképpen fel kell nagyítanod (méretarányosan). Akkor meg már embermodell. Ez mindenképpen hatalmas meló.
A kérdező hozzászólása: Életem legis-legostobább kérdése következik: A szén-dioxidban dús vért szállító erek tényleg kékek, vagy csak a könyvekben ábrázolják úgy? Azért kérdezem, mert ahogy elnézem a vénák a karomon is kékek, de akkor az artériáim vörösek? Ezt szem elõtt kellene tartanom, amikor a modellemet elkészítem? Csak scoubidouban vannak piros és kék csövek, fõereknek csak átlátszó (színtelen) csövet találtam.
Javítom magamat: úgy értem, a faluk ugyanúgy fehéres, nem az adja a színt. Természetesen a vénák és az artériák fala egyáltalán nem ugyanolyan szövettani szempontból.
A kérdező hozzászólása: Adja Isten, hogy sikerüljön megcsinálnom. :D Ha kész lesz, majd rakok fel képeket. :D Még kérdés: Honnan szerezhetnék szivacsot? Voltunk ma Tescoban, sarkiboltban, de mindenhol csak kicsi, zöld, kék, hupilila mosogatószivacsot találtunk. :/ Nekem vagy piros vagy fehér kéne, és nagyobb darabok, amibõl faraghatok és nem baj ha elrontom. Honnan vehetnék, vagy hogyan keressem?
Lidl-ben árulnak többféle színben mosogatószívacsot. :) De szerintem az a virágkötõ "keményszivacs" könnyebben faragható valami. Nem tudom a nevét, sajnos. Vagy próbálkozz a 100-as meg illatszerboltokban, biztos akad egy ilyen kis boltban rengeteg kincs. (Nem is hinné az ember, miket árulnak.)
Ennyire vakok hogyan lehettek... Ennyi pénzbõl elmehetnél a henteshez is, ott jól bevásárolni, a suliban gyereknapon jól felvagdalná a tanítónéni a disznómájat, csontos karajt, meg a tarját, utána pedig megsütnétek és krumplival begyûrnétek :D A kellemes meg a hasznos, szépen lehet szemléltetni mindent - egy disznóvágás lenne még kifizetõdõ esemény, de ugye az más mûfaj.
cukor só minden mi jó.. !Igy születnek a pindúr-pandúrok!! :P :)
A kérdező hozzászólása: A medúza kicsit túl egyszerû. :D És fõ szempont, hogy legyen gerince! xD A vascsõ sajnos nem áll rendelkezésemre, csak 16 éves vagyok.
Mért nem csinálsz medúzát..?
Szivacs meg mûbõr? Hát errõl jut eszembe újra kéne húzni a simsonom ülését. :) Biztos nagyon szép alkotás lesz :) Például megcsinálhatnád a csontvázát vascsõbõl és akkor a terminátor cyborg prototípusod lenyûgözõ lenne.
A kérdező hozzászólása: Vagy van egyéb ötlet?
A kérdező hozzászólása: Hát a szivacs maradt. Arra gondoltam, kifaragom aztán beledugom az ereket, leszigetelem cellofánnal és feltöltöm az egészet vérrel. Csak kéne egy nagy fehér szivacs.... xD
És a többi szervet tudod már, hogy mibõl fogod csinálni?
A kérdező hozzászólása: Szereztem scoubidou-t de ezek elég vékonyak. :/
A kérdező hozzászólása: A csontoktól félek én is. :/ Azon is gondolkoztam, hogy veszek valahonnan, de az ilyen modellek drágák akár új, akár használt és ha már vennék sem biztos, hogy beleraknám. A scoobydoonak örülök, nem is volt eszembe, végre van mivel elindulnom, köszi. :D A szerveket nem akarom szétszedetni nagyon. Én arra gondoltam pl., hogy a májat kifaragnám szivacsból (lehetõleg pirosból) és dugnék bele egy artériát meg egy vénát is, aztán leszigetelném cellofánnal, így feltölthetem vérrel. Ezért gondoltam még a vattára is, mert szerintem az is elég rugalmas lenne, már csak arra, hogy úgy nézzen ki. Köszi az eddigi válaszokat, zöld mancs, de írjatok még!!! :DD
A kérdező hozzászólása: És vatta? Meg ugye akár szivacs, akár vatta, jó lenne szigetelni valami hártyával, mondjuk celofánnal. Az erekhez honnan szerezhetnék mûanyag csövet? Milyen méretarányban lehetne legkönnyebben kialakítani? Egyébként nem muszáj embernek lennie, én elõször valami egérszerû emlõsben gondolkodtam. Mi lenne az egyszerûbb?
Egyetértek 19-cel. Pont arra gondoltam én is, hogy vegyél inkább egy nem bontott csirkét valamelyik piacon, aztán annál élethûbbet úgysem csinálsz.


Hogyan készíthetek egy DVD-filmből egy átlagos (600-700 MB) méretű Divx, vagy Avi fájlt?

Eddig "Xilisoft DVD to DivX Converter 5"-tel próbálkoztam, de nem jól csinál (vagy csinálok) valamit, mert a mérete ugyanakkora marad, mint a DVD-nek, csak szétdarabolja a filmet 3-4 Divx fájlra.

Legjobb válasz: A beállításoknál: Legjobb minõség, méret:DVD5, PAL, felirat mérete, stb... Ezeket be kellene állítanod. Utána minden gömbölyû. Egyébként a régebbi verzióknál automatikusan ment az alap beállítás, de az újabb már az mkv-ból is készít DVD-t.

A beállításoknál: Legjobb minõség, méret:DVD5, PAL, felirat mérete, stb... Ezeket be kellene állítanod. Utána minden gömbölyû. Egyébként a régebbi verzióknál automatikusan ment az alap beállítás, de az újabb már az mkv-ból is készít DVD-t.
A kérdező hozzászólása: Ha jól értem (javíts ki, ha tévednék), te most azt próbálod magyarázni, hogy kell dvd filmet készíteni. Nekem pont az ellenkezõje kell. (DVD --> Divx)
OK. Bocs valóban elnéztem! Én ezzel csinálom évek óta. Ez vált be: FairUse Wizard 2.8-Setup Magyarul tud. Minden igényt kielégít. A DVD-t ISO-ba kell alakítani. Méretet, szinte mindent állíthatsz.
A kérdező hozzászólása: Megint nem értjük egymást :) Én dvd-filmbõl akarok DivX fájlt csinálni. De már megoldottam a problémát azzal a programmal, amim van. Csak le kellett vennem a minõséget alacsonyabbra, és összementek úgy 900 MB-ra. Szóval már nincs gáz. De köszönöm a segítséget!

Hogyan keszithetek egy rez, vagy vas, vagy acél lemezre vagy szálra sárgaréz bevonatot?

En elektrolizissel gondoltam, de nem tudom hogyan kell.

Legjobb válasz: "Sárgaréz a réz és cink ötvözete." Nem tudom hogy elektrolízissel lehet-e, de plattírozással biztos.

"Sárgaréz a réz és cink ötvözete." Nem tudom hogy elektrolízissel lehet-e, de plattírozással biztos.

Hogyan készíthetek egy zeneszámból acapellát?

Avril Lavigne zeneszámából szeretnék acapellát csináálni.. de nm tudom hogyan kell.. aztán a telefonomra szeretném tölteni.. hogyan lehet ezt?

Legjobb válasz: Úgy, hogy felénekled a sávokat.

Úgy, hogy felénekled a sávokat.
Ez ugyanaz a kategória, mint a karaoke, csak fordítva. Azt is csak úgy lehet, hogy valaki megcsinálja a zenei alapot. Az acapella egyszerûbb, ahhoz csak énekelni kell tudni... :)
melyik szám? hátha megtaláljuk acapellában

Hogyan készíthetek egy új, saját, egyedi levelező rendszert?

FONTOS!!!

Legjobb válasz: Úgy hogy kitalálod. De ne fáradj vele, ha itt gyûjtöd a szellemi kreativitást, akkor valószínûleg nem vagy elég hozzá.

Úgy hogy kitalálod. De ne fáradj vele, ha itt gyûjtöd a szellemi kreativitást, akkor valószínûleg nem vagy elég hozzá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod. Kinyalhatod. :)

Hogyan készíthetek egy filmet?

Én nagyon hajlok a film vágás/szerkesztés és történet íráshoz. Az álmom az, hogy egy filmet készítsek. Mi a teendõm, hogy csináljak? Milyen utat kell megtennem, hogy eljuthassak a célig?

Legjobb válasz: Mûvészeti egyetemeken van ilyesmi szakirány, vagy cameraman.

Mûvészeti egyetemeken van ilyesmi szakirány, vagy cameraman.

Hogyan keszithetek egy nagy Counter Strike Source map-ot?

Een el szeretnek kesziteni egy mapot ami a Budapesti villaosbn vagy foldalattiban jatszodna.Lehetseges ez?

Legjobb válasz: Neked nem.

Neked nem.
A kérdező hozzászólása: miert nem?
Mert õ egy troll és idegesíteni akar.
A kérdező hozzászólása: hallod talatam egy progit ma meg is csinaltam a villamos modelljet... hogyan tovabb, segitsetek...
Talán a valve hammer editor nevû programmal. Mondjuk lehet azzal csak 1.6-os mapot lehet. De azt elõre garantálom hogy annyira hosszú lesz hogy nem igaz :S
A kérdező hozzászólása: nemtom ez a hammer editor nem a legjobb de a google sketchup-pal nem lehet valahogy aztan megcsinalni bsp.-be?

Hogyan készithetnék egy ledes elemlámpát házilag? Mi kellene hozzá?

Legjobb válasz: Tessék: http://skory.z-net.hu/ledlamp/ledlamp.html A generátor (dinamó) helyett természetesen elem(ek) kell:-))

Tessék: http://skory.z-net.hu/ledlamp/ledlamp.html A generátor (dinamó) helyett természetesen elem(ek) kell:-))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!