Találatok a következő kifejezésre: Hogyan készíthető enyhe diszkalkuliás 4. osztályos (1 db)

Hogyan készíthető fel enyhe diszkalkuliás 4. osztályos fiú matematika pótvizsgára?

Olyanok válaszát várom, akik hasonló problémával küzdenek, esetleg jó módszert tudnk jánlani, ami nem költséges.

Legjobb válasz: Játékkal nagyon sok játékkal!!!! Olyan játékkal, ami érdekli. Ha mondjuk a dinók érdeklik, akkor dínón keresztül, ha a számítógép, akkor azon keresztül. Érdekes legyen és játék! Nagyon fontos!!!!

Játékkal nagyon sok játékkal!!!! Olyan játékkal, ami érdekli. Ha mondjuk a dinók érdeklik, akkor dínón keresztül, ha a számítógép, akkor azon keresztül. Érdekes legyen és játék! Nagyon fontos!!!!
A kérdező hozzászólása: Szia. Igen aktuális, 27én lesz a pótvizsga.
Gyógypedagógus vagyok. Ennél azért több kell, mint amit a többiek leírtak. Elõször is az alapokat kell helyretenni. Ha aktuális még jelezz és megkereslek privátban! Edit
http://www.varazsbetu.hu Nézegesd meg ezt az oldalt. Én tanító vagyok, és rengeteg szakmai segítséget kapok innen is. Bõven lehetne a témáról írni, de itt majdnem minden megtalálható.
A kérdező hozzászólása: Minden nap gyakorolunk hétközben, hétvégén hagyom pihenni, hogy leülepedjen amit tanultunk....de sajnos pár nap mulva elõrõl kell kezdeni, mert amit egyszer már megértett ismét nem érti, amit egyszer megtanult(pl: szorzótábla ismét keveri...nagyon nehéz..egy körforgás ez, amibõl nem tud kijönni...sajnálom õt...a sportban sikeres, hétvégén harmadik lett a diákolimpián
Akkor nem tudom, de szerintem a rendszeres türelmes gyakorlással elérhetõ. Mindenképp az alapoknál kell elkezdeni, mert lehet hogy valamit nem ért. Ezt a pontot kéne megtalálni. Az én fiam is itthon sokkal jobban teljesít mint a suliban. Ezért nem is értem amiket a tanár beírkál. Egyébként meg olyan divat lett mindenkit diszkalkuliásnak, meg diszlexiásnak nevezni. Régen nekem is voltak osztálytársaim akik nehezebben boldogultak, de mégsem voltak így megbélyegezve. A fiamnak pl-ul heti 2x diszlexia foglalkozásra kell járnia. Az olvasása javult tõle, de az is ilyen számítógépes fejlesztés féle. Szerintem kicsit vedd elõ az alapmûveleteket. Összeadás, kivonás, osztás, szorzás, szöveges. Persze mindig csak egy kicsit. Üdv. Évi
A kérdező hozzászólása: A mozgással nincs gond, versenyszerûen sportol-kajakozik-abban jól teljesít. Heti 5 edzése van.
szia, az én fiam 3. osztályos diszlexiás. Én például már elsõtõl kezdve gyakorló feladatokat csinálok neki, persze el is magyarázom. iszonyú nehezen értette meg. a tanárnõ szerint gyenge mindenbõl. azért a 3-as szintet így sikerül tartanunk. egyébként a rendszeres mozgással állítólag nagyon jó eredmények érhetõek el. szenzomotoros tornával. mi jártunk is, csak messze volt így nem tudtuk csinálni. a lényege a csoportos torna. pl. a bukfencezés, páros lábbal ugrálás, versenyfeladatok. heti 2 órás rendszereséggel végzett gyakorlás nagyon hatásos tud lenni. pl. számolás, írás, olvasászavarra.
A kérdező hozzászólása: Igen...a számítógép az egyik kedvenc...informatikából ezért 5-ös....de hogy tudom érdekessé tenni számára azt, amit nagyon nehezen ért meg... Az IQ szintje átlagos 104es, tehát egyébként a felfogása átlagos, kivétel a matematika...nagyon nehezen tanulta meg a szorzótáblát, a mai napig sokat téveszt, a szöveges feladatokat nem érti meg, csak segítséggel.
Az én fiam is 4-ik osztályos és mindenfajta disz..-ben szenved, 1 éve derült ki és mi is kétségbe estünk, hogy mi legyen. Megkerestünk egy gyógypedagógus-logopédust aki megkereste a probléma gyökerét és onnan építette újra fel az egész matekot a gyerek fejében.Sajnos csak heti 1x tud menni a piszkos anyagiak miatt de már 4-re áll matekból és azt kellet tapasztalnom, hogy nem olyan módszerrel tanulnak mint mi anno és én itthon nem tudtam elég érthetõen elmagyarázni sokszor csak inkább összezavartam és csak sírás és veszekedés lett belõle. Szerintem szakember tud a legjobban segíteni csak idõ és pénz kérdése


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

6 éves kislányom néha (nem rendszeresen) az ovodában hányingerre panaszkodik és nekem úgy tünik nem betegség hanem pszihés probléma lehet, mert étvágya és a kedve nagyon jó. Mindig csak az ovodában jön rá. Elképzelhető hogy pszihés? Mit csináljak?

Mikor rájön az egy pár pillanatig tart az egész utána ugyanúgy eszik,játszik.Szeret oviba járni. Mi lehet?Csak tapogatózom...

4

Nagy kérés, hogy rakják rendbe a gyerekeim a saját szobájukat?

Folyamatosan kérem őket, hogy legalább a taknyos zsebkendőket szedjék össze a földről, ami már 1 hete ott hánykódik, és a játékokat tegyék bele a játékoskosárba....de nem teszik meg. Én már idegileg kivagyok.
Nem fogom megcsinálni helyettük a rendet, pedig engem nagyon idegesít....

8

Jó gyermekpszichológus Pécsen?

Tud valaki jó gyermekpszichológust ajánlani Pécsen a Veress Endre utcai rendelőben?

5

Autista dietaban lehet hasznalni szoja tejet vagy kakao port?

5

1. osztályos kislányomat viszem első vérvételére, retteg tőle pedig még sose volt, mit csináljak, hogy készítsem fel?

Anyagcsere vizsgálat miatt lesz vérvétel és vizelet vizsgálatra megyünk. Tegnap a fülészeten pánikolt be amikor doktornő a torkát (!) akarta csak megnézni ami nem is fáj. Nyáron pedig a kullancsot tudtuk csak úgy kiszedni hogy 1 óra kérlelés után végül kénytelenek voltunk lefogni hogy ne ficánkoljon.
Ezek után nem is tudom elképzelni mire számíthatunk a vérvételen.

Azt gondolnám, aki a vért veszi le annak tudnia kell hogy egy gyerek esetében hogy kell eljárni, de ha pl. leszíjazzák vagy nem tudom, akkor a következő alkalomkor arra fog emlékezni hogy milyen rettenetes dolog.

Van valami ötletetek, tapasztalatotok?

13

Mi a véleményetek erről? Jogos volt a tanár reakciója? Nem kellett volna meghallgatni a gyereket is?

3.-os, 9 éves lányom eléggé visszahúzódó természetű. Tegnapelőtt történt, hogy az osztálytársai (fiúk) elkezdték csúfolni valamilyen apróság miatt. Erre ő arrébb akart menni, "visszavonulót fújt" (ahogy meg is beszéltük, hogy ilyen helyzetekben ezt kell tenni), félrehúzódni, hogy megnyugodjon. Csak nem hagyták békén.
Odáig fajult a dolog, hogy elment az iskolaudvar kapujáig, és sírva közölte a fiúkkal, hogy ő elmegy ebből az iskolából, stb. Õk tovább heccelték, hogy "csak menj, nyitva a kapu" Kiment a kapun.
Itt különbözik a tanár elmondása és a gyereké (a tanár csak a gyerekektől hallotta sztm a dolgot). A tanár azt mondta, kiment a kapun és kiszaladt az útra, majdnem elütötte egy autó. A lány azt mondta, lekuporodott a kapu külső részénél a fal tövébe és sírt (én úgy ismerem a lányom, hogy ez utóbbi a valószínűbb)
A tanár odarohant és elkezdte rángatni a gyereket. Ennek hatására (és a gyereksírás, üvöltözés a tanár részéről) gondolom az összes ottani emeletes házból kinéztek a lakók, és őket bámulták. Milyen dolog az, hogy egy tanár megrángat egy gyereket?
Ezek után annyit mondott nekem a tanárnő, hogy nem kötelező ebbe az iskolába járatni a gyereket, meg hogy viselkedészavaros, magatartásproblémás, figyelemzavaros stb. Szerintem nála nagyobb problémájú gyerekek is járnak "normális" általános iskolába, konkrétan ebbe is. Az a baja neki, hogy a lány speciális nevelési igényű, de jár fejlesztőbe és nevelési tanácsadóba is. Õ egyébként az egyetlen az osztályban akinek ilyen papírja van, szerintem meg akar tőle szabadulni, hogy az ő osztálya "tökéletes" legyen.

7

Kis fiam miért rohongál kakilás közbe?

Már kiskora óta úgy kakilt,hogy rohongál oda vissza oda vissza ezt megcsinálta rengetegszer és egyszer csak megált és nyomta a kakit!Most,hogy már nincs pelenkánk ugyan ezt csinálja!Mitől van ez?2 napja folyamatosan ugrál mondja,hogy menjünk wc-re de nem kakil!Ráül és le is száll és utána kezdi az ugrálást előről majd a kakilást mondogatja!De eredménye nincs továbbra sem!Valami betegsége lehet?

7

Hogy tudnák segíteni 2. osztályos gyermekemnek?

Tegnap sírva jött haza az iskolából, mert a tanítója azt mondta neki, hogy tele van a hócipője vele. Órán csendben van, de nem figyel, mert nem készül el időben a feladattal, nem tudja helyesen lemásolni a tábláról a feladatot, nem tudja a választ mikor visszakérdez az óra anyagával kapcsolatban. Tavaly beilleszkedési problémák voltak vele, de úgy tűnik ez megszűnt. Év elején új tornatanárt kaptak, feszegette nála a határokat, de aztán lenyugodott. Otthon minden rendben megy neki az olvasás, írás, másolás matek. Akkor mi a gond?

14

Most ez hogy lesz?

Nővéremnek a fia nem járt rendszeresen iskolába és ezért a gyereket védelembe vették de ez sem változtatott sokat holnap lesz egy tárgyalás hogy a gyerek átmeneti otthonba kerüljöv vagy sem.A kérdésem haz lenne ha úgy döntenek hogy bekerül akkor azonnal kerül be?És ha látják hogy a gyerek bejár holnaptól a suliba akkor változik a véleményük?

2

Nuca nevet lehet adni Magyarországon?

Nem Anna vagy Nusi:D Simán Nuca.

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!