Találatok a következő kifejezésre: Hogyan készíthető enyhe diszkalkuliás 4. osztályos (1 db)

Hogyan készíthető fel enyhe diszkalkuliás 4. osztályos fiú matematika pótvizsgára?

Olyanok válaszát várom, akik hasonló problémával küzdenek, esetleg jó módszert tudnk jánlani, ami nem költséges.

Legjobb válasz: Játékkal nagyon sok játékkal!!!! Olyan játékkal, ami érdekli. Ha mondjuk a dinók érdeklik, akkor dínón keresztül, ha a számítógép, akkor azon keresztül. Érdekes legyen és játék! Nagyon fontos!!!!

Játékkal nagyon sok játékkal!!!! Olyan játékkal, ami érdekli. Ha mondjuk a dinók érdeklik, akkor dínón keresztül, ha a számítógép, akkor azon keresztül. Érdekes legyen és játék! Nagyon fontos!!!!
A kérdező hozzászólása: Szia. Igen aktuális, 27én lesz a pótvizsga.
Gyógypedagógus vagyok. Ennél azért több kell, mint amit a többiek leírtak. Elõször is az alapokat kell helyretenni. Ha aktuális még jelezz és megkereslek privátban! Edit
http://www.varazsbetu.hu Nézegesd meg ezt az oldalt. Én tanító vagyok, és rengeteg szakmai segítséget kapok innen is. Bõven lehetne a témáról írni, de itt majdnem minden megtalálható.
A kérdező hozzászólása: Minden nap gyakorolunk hétközben, hétvégén hagyom pihenni, hogy leülepedjen amit tanultunk....de sajnos pár nap mulva elõrõl kell kezdeni, mert amit egyszer már megértett ismét nem érti, amit egyszer megtanult(pl: szorzótábla ismét keveri...nagyon nehéz..egy körforgás ez, amibõl nem tud kijönni...sajnálom õt...a sportban sikeres, hétvégén harmadik lett a diákolimpián
Akkor nem tudom, de szerintem a rendszeres türelmes gyakorlással elérhetõ. Mindenképp az alapoknál kell elkezdeni, mert lehet hogy valamit nem ért. Ezt a pontot kéne megtalálni. Az én fiam is itthon sokkal jobban teljesít mint a suliban. Ezért nem is értem amiket a tanár beírkál. Egyébként meg olyan divat lett mindenkit diszkalkuliásnak, meg diszlexiásnak nevezni. Régen nekem is voltak osztálytársaim akik nehezebben boldogultak, de mégsem voltak így megbélyegezve. A fiamnak pl-ul heti 2x diszlexia foglalkozásra kell járnia. Az olvasása javult tõle, de az is ilyen számítógépes fejlesztés féle. Szerintem kicsit vedd elõ az alapmûveleteket. Összeadás, kivonás, osztás, szorzás, szöveges. Persze mindig csak egy kicsit. Üdv. Évi
A kérdező hozzászólása: A mozgással nincs gond, versenyszerûen sportol-kajakozik-abban jól teljesít. Heti 5 edzése van.
szia, az én fiam 3. osztályos diszlexiás. Én például már elsõtõl kezdve gyakorló feladatokat csinálok neki, persze el is magyarázom. iszonyú nehezen értette meg. a tanárnõ szerint gyenge mindenbõl. azért a 3-as szintet így sikerül tartanunk. egyébként a rendszeres mozgással állítólag nagyon jó eredmények érhetõek el. szenzomotoros tornával. mi jártunk is, csak messze volt így nem tudtuk csinálni. a lényege a csoportos torna. pl. a bukfencezés, páros lábbal ugrálás, versenyfeladatok. heti 2 órás rendszereséggel végzett gyakorlás nagyon hatásos tud lenni. pl. számolás, írás, olvasászavarra.
A kérdező hozzászólása: Igen...a számítógép az egyik kedvenc...informatikából ezért 5-ös....de hogy tudom érdekessé tenni számára azt, amit nagyon nehezen ért meg... Az IQ szintje átlagos 104es, tehát egyébként a felfogása átlagos, kivétel a matematika...nagyon nehezen tanulta meg a szorzótáblát, a mai napig sokat téveszt, a szöveges feladatokat nem érti meg, csak segítséggel.
Az én fiam is 4-ik osztályos és mindenfajta disz..-ben szenved, 1 éve derült ki és mi is kétségbe estünk, hogy mi legyen. Megkerestünk egy gyógypedagógus-logopédust aki megkereste a probléma gyökerét és onnan építette újra fel az egész matekot a gyerek fejében.Sajnos csak heti 1x tud menni a piszkos anyagiak miatt de már 4-re áll matekból és azt kellet tapasztalnom, hogy nem olyan módszerrel tanulnak mint mi anno és én itthon nem tudtam elég érthetõen elmagyarázni sokszor csak inkább összezavartam és csak sírás és veszekedés lett belõle. Szerintem szakember tud a legjobban segíteni csak idõ és pénz kérdése


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az idöjárás hatással van a gyerek viselkedésére?

A lányom 3és fél éves elmult.Az elmult npokban nem akar nagyon enni.Inni szerencsére iszik bár nem sokat.Van kköze z idöváltozáshoz annak hogy nem iszik?Enni is nem mindent eszik meg pl csináltam paradicsomos husgombocot azt frissibe nem ette meg nem kellett neki másnap meg megette.lehetséges hogy azt hitte fözeléket kap mert elötte való nap meg lencse fözelék volt?A viselkedése is elég fura mindenért hisztizik ha valamit nem lehet neki és ráverek a kezére hisztizik.Mit tegyek lehetséges hogy most van igazán a dackorban?

5

Szülők! Ti elvernétek kamasz fiatokat, ha engedélyezve lenne? Elméleti kérdés, amolyan közvélemény kutatás.

15-18 éves kor között
Mondjuk ha végképp nem boldogulnál velük? Szép szó nem használna, egy nyakasért kiröhögne? Tiltani sem lehetne? Ésszerű ötlet lenne elverni? És mi számítana verésnek? Mint a kisgyereket elfenekelni, vagy valami komolyabb nyakas, vagy durvább, fájdalmasabb? Pl?
Én is ebbe a korosztályba vagyok, nem sok gond van velem, de van akivel igen, a haverok közül. bukik, iszik, csavarog, nem megy haza 2-3 napig. (józanodik)

11

Tudnátok könyvet ajánlani, amit esetleg érdemes lenne elolvasnom enyhe autista gyermek mellett?

Nevelési tanácsok vagy bármi, aminek hasznát veszem, a beszédindítás különösen érdekelne!

6

Mit lehetne csinálni ebben az esetben a gyerkőccel? (olvasás-probléma)

Én egy 20 éves egyetemista lány vagyok, aki a barátjával és az ő családjával él. Egy lakásban vagyunk mi, az édesanyja, illetve a testvére és neki a gyermeke (K., 8 éves, 1. osztályos)
A helyzet a következő: a testvére elvált a férjétől, a gyermeket így egyedül, vagyis hát a családjával és a párjával neveli. A párjával nem túl rég óta, kb. fél éve van együtt, K. elfogadta őt, és nagyon szereti is. Iskolába viszi, hozza onnan, ha az édesanya dolgozik és nem tud érte menni.
A problémák ott kezdődtek, amikor az édesanya elvált, és külföldre ment dolgozni pár hónapra, majd hazajött, újra elment, majd végül hazajött és nem ment többet. A barátom elmondása szerint K. azután, hogy hazajött az anyja, rossz lett: nem mindig fogadott szót, sokat rosszalkodott (kiscsoportos ovis volt). Ha nem volt otthon az édesanya, K.-nak nagyon hiányzott, sokszor sírva aludt el, és csak az édesanyától kapott plüssel volt hajlandó elaludni.
Most az édesanya rengeteget dolgozik, elviszi reggel a suliba a gyermeket és utána 8-9 körül ér haza este. Majdnem a hét minden napján ez a felállás. Ha nem, akkor elmennek valahová, együtt vannak. De olyan is előfordul, hogy hazaér az anya, lefürdeti K.-t, lefekteti aludni, aztán ő elmegy bulizni/a párjánál aludni, és reggel az ébresztéshez érkezik. Eközben pedig felébred K. az éjjel folyamán, és kimegy a konyhába, esetlegesen megkérdezi, hogy hol az anya, mondjuk, hogy nem tudjuk (mert nem tudjuk, mikor hova megy, vagy hogy elment egyáltalán, legalábbis a barátom és én), ő pedig leül és sír.
Ami kimaradhatott, az édesanya roppant türelmetlen, csúnyán beszél, ha nem bírja kivárni, hogy K. megcsináljon valamit, vagy későn ébreszti fel őt és nem eszi meg időben a reggelit és késésben vannak. Volt olyan, hogy felébresztette, bekapcsolta neki a mesét, vitt reggelit, ő pedig leült a konyhában kávézni, cigizni, telefonálni/sms-ezni. Aztán mire bement (kb. fél óra) nem ette meg K. a reggelijét, és nem is öltözött fel, aztán amikor már a cipőt vette, ilyesmiket lehetett hallani "nem igaz, hogy belebambul a k_ rva tv-be ez a k_ rva gyerek, b_ zdmeg", stbstb.
kb. 2 hetente hétvégét K. az édesapjával és az édesapja párjával tölti.
Ez egy kis háttérkörülmény, ami sokat segíthet...

A mostani probléma pedig, ami miatt ide írtam az a tanulással kapcsolatos.
A házi feladatokat felügyelet mellett megcsinálja, de régebben olyan is volt, hogy csak ült fölötte, és semmit nem volt hajlandó csinálni. Előfordult, hogy ezért verést is kapott, de olyan is volt, hogy nem volt kedve házit írni (édesanyjával csinálta volna), így levitte K.-t a játszótérre az anyja.
Suliban megcsinálja, gondolom ott közösen csinálják.
A mumus viszont az olvasás. Nagyon nehezen megy neki, sokszor félre is olvas dolgokat, és nem is szeret olvasni. Egy kb. fél oldalas mesét olvasott fel nekem, kértem, hogy még egyszer olvassa fel, most, hogy már elolvasta egyszer, könnyebben fog menni. Nem akarta, és utána a többi házi feladatát sem csinálta meg, csak bambult maga elé, nem szólalt meg, aztán sírni kezdett. (ez kb. 10 perc lefolyása, utána a mamája átvette a házi-írást)
Ez volt egy példa, hogy milyen szinten nem szeret olvasni. Ráadásul sehogy nem lehet rávenni őt az olvasásra.
Mesélte nekem, hogy ő olvas a legrosszabbul az osztályból, erre mondtam neki, hogy akkor menjünk és olvassunk valamit, hogy jobban menjen neki. Azt mondta, hogy nem.
Még az is gond, hogy sokszor nem érti, mit olvasott. Legalábbis amikor nekem olvasott, azt vettem észre, hogy rákérdeztem valamire, és nem tudta, csak találgatott.
Év végén azt mondta, hogy amikor az iskolában hangosan kellett olvasnia, kinevették az osztálytársai.

Elküldték őt a suliból a nevelésibe is az olvasás miatt, ahol felméréseket csináltak, hallásvizsgálat, szavakat mondjon adott betűkkel, stb. Az utolsó előtti alkalommal a nevelésiben a nő K. előtt mondta az édesanyának, hogy mik a bajok K.-val, milyen problémái vannak (nem tudom miket mondott a nő). K. sírt, hogy nem akar menni az utolsó alkalommal... mondhatni, ez nem lepett meg, miután előtte lettek felsorolva a problémák... pedagógusnak készülök, de ilyet a pedagógia szinte tilt, hogy ilyen módon a gyermek lelkébe gázoljunk, de nem ez a probléma ami miatt írok. Szóval azt nem tudom, hogy a nevelésiben mi történt, miket mondott még utolsó alkalommal a nő.

A kérdésem pedig az lenne, hogy mit lehetne csinálni, hogy K. többet olvasson, gyakorolja azt?

Nekem semmi ötletem nincs, merthogy az édesanya szerint csak a háborús történetek érdekelnék, azt viszont még annyira sem értené, mint a meséket.
Ami még fontos lehet, az édesanya nem látja át a vele kapcsolatos problémákat, azokat amiket leírtam, abból egyedül az olvasás problémája, illetve a nevelésiben történteket látja, hogy ezek gondok. Ezeken kívül viszont van még rengeteg gond az édesanyával, de az már nem ide tartozik. Vagyis valamilyen szinten igen, mert az, hogy ő rendetlen, kupi van a szobájukban stb. a gyermek belső egyensúlyának nem tesz jót, de most nem tartozik ide.

Tehát a kérésem az lenne, hogy tanácsokat adjatok nekem/nekünk, hogy hogyan lehetne akár a nyár folyamán felhozni egy kicsit K.-t az olvasás terén.

7

Székesfehérváron hol van elfogadható áron TSMT-re lehetőség? Elfogadható ár ami nem alkalmankénti 10. 000 Ft. , hanem amit egy kis fizetésű család elbír.

1

Lehet összefüggés? 11 hónapos babám nem mászik, értelmes okos gyerek, forog de nem mászik. Lusta? Vagy diszlexiás?

21

Van itt olyan anyuka aki sérült gyermeket nevel? Születési károsult, vagy veleszületett rendellenességgel született.

4

8 hónapos babánál lenne már jele az autizmusnak? Akiknek később diagnosztizálták, volt bármi jele ilyen idős korban?

2

Nagyon szemtelen a tesóm! Elégedetlen, nagyképű, hisztizős. Mit kezdjek vele?

9 éves,mindene de tényleg mindene megvan de mindig talál valamit ami kell neki és ha nem akarja meg akkor mindenfélének elmondja a családunkat. Óriási szája van,nem káromkodik de olyan elégedetlen szövege van hogy látom hogy anyának nagyon rosszul esik. Anya,apa sokat fogalalkoznak velünk,mindig elkényeztettek,de nem voltak sose az a 'mindent megengedő' tipus, de szerintem túlságosan sokszor elnéznek neki dolgokat,néha azért engednek meg neki valamit,hogy nehogy vita legyen. Olyan mint egy elkényeztetett hercegnő,mikor eszik elvárja hogy kiszolgálják,nem önálló és elveszi anya kevés szabadidejét is. Mostanában olyan kibirhatatlan, mindenért lecseszi anyát (ami neki nagyon rosszul esik) amitől anya azt gondolja hogy nem elég jó nekünk és szomorú. ELEGEM VAN EBBÕL A HÜLYELEÁNYBÓL nem akarom hogy ilyen legyen!! Miért nem lehet egy aranyos szerény kistesóm? A világ úrnőjének képzeli magát,akkor egója van mint a földgömb. Tudom hogy hülyén hangzik, de hogy tudnám megnevelni? Nagyon türelmes szoktam hozzá lenni, de velem is bunkó. Amikor nekem kedvem van vele játszani,akkor sosincs kedve,de mikor nincs kedvem játszani vele akkor meg én vagyok a világ legrosszabb tesója,mert SOSE játszom vele.
Szóval ismétlem, mi a gond velünk/velem/vele,és mit tegyünk hogy ez változzon?? Ilyenkor anyát mivel 'vigasztaljam'? :(

1

Akadályozott beszédértés. Volt-e valakinek ilyen problémája a gyermekével? Hogy alakult? Érdemes sni-kódot kérni?

Kisfiam 3 éves, és fura. Most voltunk a Nevelési Tanácsadóban, azt mondták, hogy a beszédértés akadályozott. Egyébként minden más képessége rendben van, csak nem érti, amit mondunk neki. Emiatt alig beszél, és hisztizik, ha valamit kérünk tőle, fokozottan ellenáll. Hát, most kiderült, hogy nem azért, mert nem akarja csinálni, csak nem érti, hogy mit várunk tőle.
Nyár végétől járunk majd terápiára. Pontosan még nem tudom, hogy heti hányszor. Eléggé el vagyok keseredve. Volt ilyen valakinek? Mennyire lehet ezt helyrehozni? A pszichológus azt mondta, hogy szépen korrigálható, na de ez mit jelent? Tud majd beszélni, azt azért remélem. Mennyire lesznek az iskolában nehézségei?
Jelenleg annyit mondtak, hogy minden utasítást kísérjen non-verbális kommunikáció, és rövid mondatokban beszéljünk a gyerekhez.
Az óvodai logopédus azt mondta, hogy ne kérjünk sni-kódot, mert az bélyeg a gyereknek. Viszont ha heti többször is vinni kell a gyereket terápiára, akkor szerintem érdemes lenne. A férjem jelenleg munkanélküli, de akkor nem is tud elhelyezkedni. Bár a pszichológus azt mondta, hogy nem nála kell kérni, hanem a Szakbizottságtól, de szerinte nem kapnánk, mert annyira nem súlyos. De ha hétköznap délelőtt kell terápiára járni? Akkor hogy lehet ezt főállású munka mellett megoldani? Nagymama nincs. Tényleg egy életre megbélyegzik a gyereket, ha ilyen kódja van? És ha mondjuk 1-2 év múlva visszavonják? Falun lakunk, egy ovi, egy iskola van, mindenki, mindenkit ismer.

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!