Találatok a következő kifejezésre: Hogyan készíthető enyhe diszkalkuliás 4 (1 db)

Hogyan készíthető fel enyhe diszkalkuliás 4. osztályos fiú matematika pótvizsgára?

Olyanok válaszát várom, akik hasonló problémával küzdenek, esetleg jó módszert tudnk jánlani, ami nem költséges.

Legjobb válasz: Játékkal nagyon sok játékkal!!!! Olyan játékkal, ami érdekli. Ha mondjuk a dinók érdeklik, akkor dínón keresztül, ha a számítógép, akkor azon keresztül. Érdekes legyen és játék! Nagyon fontos!!!!

Játékkal nagyon sok játékkal!!!! Olyan játékkal, ami érdekli. Ha mondjuk a dinók érdeklik, akkor dínón keresztül, ha a számítógép, akkor azon keresztül. Érdekes legyen és játék! Nagyon fontos!!!!
A kérdező hozzászólása: Szia. Igen aktuális, 27én lesz a pótvizsga.
Gyógypedagógus vagyok. Ennél azért több kell, mint amit a többiek leírtak. Elõször is az alapokat kell helyretenni. Ha aktuális még jelezz és megkereslek privátban! Edit
http://www.varazsbetu.hu Nézegesd meg ezt az oldalt. Én tanító vagyok, és rengeteg szakmai segítséget kapok innen is. Bõven lehetne a témáról írni, de itt majdnem minden megtalálható.
A kérdező hozzászólása: Minden nap gyakorolunk hétközben, hétvégén hagyom pihenni, hogy leülepedjen amit tanultunk....de sajnos pár nap mulva elõrõl kell kezdeni, mert amit egyszer már megértett ismét nem érti, amit egyszer megtanult(pl: szorzótábla ismét keveri...nagyon nehéz..egy körforgás ez, amibõl nem tud kijönni...sajnálom õt...a sportban sikeres, hétvégén harmadik lett a diákolimpián
Akkor nem tudom, de szerintem a rendszeres türelmes gyakorlással elérhetõ. Mindenképp az alapoknál kell elkezdeni, mert lehet hogy valamit nem ért. Ezt a pontot kéne megtalálni. Az én fiam is itthon sokkal jobban teljesít mint a suliban. Ezért nem is értem amiket a tanár beírkál. Egyébként meg olyan divat lett mindenkit diszkalkuliásnak, meg diszlexiásnak nevezni. Régen nekem is voltak osztálytársaim akik nehezebben boldogultak, de mégsem voltak így megbélyegezve. A fiamnak pl-ul heti 2x diszlexia foglalkozásra kell járnia. Az olvasása javult tõle, de az is ilyen számítógépes fejlesztés féle. Szerintem kicsit vedd elõ az alapmûveleteket. Összeadás, kivonás, osztás, szorzás, szöveges. Persze mindig csak egy kicsit. Üdv. Évi
A kérdező hozzászólása: A mozgással nincs gond, versenyszerûen sportol-kajakozik-abban jól teljesít. Heti 5 edzése van.
szia, az én fiam 3. osztályos diszlexiás. Én például már elsõtõl kezdve gyakorló feladatokat csinálok neki, persze el is magyarázom. iszonyú nehezen értette meg. a tanárnõ szerint gyenge mindenbõl. azért a 3-as szintet így sikerül tartanunk. egyébként a rendszeres mozgással állítólag nagyon jó eredmények érhetõek el. szenzomotoros tornával. mi jártunk is, csak messze volt így nem tudtuk csinálni. a lényege a csoportos torna. pl. a bukfencezés, páros lábbal ugrálás, versenyfeladatok. heti 2 órás rendszereséggel végzett gyakorlás nagyon hatásos tud lenni. pl. számolás, írás, olvasászavarra.
A kérdező hozzászólása: Igen...a számítógép az egyik kedvenc...informatikából ezért 5-ös....de hogy tudom érdekessé tenni számára azt, amit nagyon nehezen ért meg... Az IQ szintje átlagos 104es, tehát egyébként a felfogása átlagos, kivétel a matematika...nagyon nehezen tanulta meg a szorzótáblát, a mai napig sokat téveszt, a szöveges feladatokat nem érti meg, csak segítséggel.
Az én fiam is 4-ik osztályos és mindenfajta disz..-ben szenved, 1 éve derült ki és mi is kétségbe estünk, hogy mi legyen. Megkerestünk egy gyógypedagógus-logopédust aki megkereste a probléma gyökerét és onnan építette újra fel az egész matekot a gyerek fejében.Sajnos csak heti 1x tud menni a piszkos anyagiak miatt de már 4-re áll matekból és azt kellet tapasztalnom, hogy nem olyan módszerrel tanulnak mint mi anno és én itthon nem tudtam elég érthetõen elmagyarázni sokszor csak inkább összezavartam és csak sírás és veszekedés lett belõle. Szerintem szakember tud a legjobban segíteni csak idõ és pénz kérdése


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mik az idegrendszeri éretlenségre utaló jelek egy-egy korosztálynál? Van erre valahol összefoglaló táblázat? Légyszi laikus ne válaszoljon.

Főleg mozgásformákra gondolok vagy pl. az elvont gondolkodásra utaló dolgok, játék stb.
Pontosabban nem tudom megfogalmazni, de szerintem egy gyógypedagógus érti a kérdésem.
2,5-3 év körüli korosztály érdekel elsősorban.

10

Kisfiam májusban lesz 2 éves és egyáltalán nem akar beszélni. Mindenre csak azt mondja e vagy a. Régebben mondta hogy baba, mama, hej te. De mostmár azokat sem. Viszont mindent megért, megcsinál, nem hisztis. De kezdek nagyon aggódni. Kell aggódnóm?

14

Nem durva egy picit?

http://www.youtube.com/watch?v=aSovi7BQMV0

4

Hátrafelé mászni tökéletesen mikorra kell tudni, hány hónapos/éves kor körül?

7

Figyelemzavaros, túlmozgásos kisgyerekeknek milyen sportok ajánlottak? Melyik sport fejleszti mozgásukat, teszi kitartóbbá figyelmüket?

Mennyi idő múltával vehető észre fejlődés?

8

Hol lehet megnézni magyarul a Segítség, gyerekeim vannak!?

5

Hogyan lehet egy 2 éves gyereket megtanitani arra hogy rágjon a fogaival, és arra hogy az itatópohárból igyon?

A kislányom 2 éves elmult.Most kezdtem el adni neki darabosat pár napja de nem rágja az ételt hanem szopogatja mint a cukorkát.De az a baj hogy ha mutatom neki hogy kell rám sem figyel és csak szopogatja.Az itató pohárral is csak játszik párszor még régebben is megprobáltam neki megmutatni hogyan fogja meg de csak hisztizett hogy ö nem akarja megtanulni vártam egy kicsit hogy hátha mst hogy két éves elmult hátha sikerül megtanitani de most is csak hisztit vágott le.Akinek volt ilyen gondja a gyerekével irja meg hogyan vezette rá hogy én is megprobáljam

6

2 éves kislányod, aki NEM SZERET BABÁZNI, mivel játszik? Mi köti le?

19

Mi lelte a lányom? Mit tehetnék?

Az a probléma áll fent, hogy a lányom nagyon polgárpukkasztó. Ez nem tinédzserkori lázadás, mert már egészen kisgyerek korában ilyesmi volt, csak még normális és ez az állapot fenn áll körülbelül három éve. Lázad, csúnyán beszél, Nirvanát, The Exploitedet, The Casulaltiest, Tankcsapdát, Pokolgépet, Ossiant és egyéb szörnyűségeket hallgat, feketében jár, bőrdzsekiben, bakancsban, szakadt nadrágokban, anarchista kitűzőkkel! És semmi nőiesség nem szorult belé! Nem sikerült eddig rá hatnom, mit tegyek?

19

Kötelességtudat 8 évesen? Mit tegyek, hogy ...

Kislányom egy tündér, ha játékról van szó, vagy az történik, amihez kedve van. De ha iskolába kell menni, aznap nem akar felkelni, pedig este 8-kor ágyban vagyunk. Nyugodtan alszik./Hétvégéken már hajnalban kuruttyol./ Ha leckeírásra kerül a sor, mindent megtesz, hogy húzza az időt, önállóan sem fog hozzá. Az íróasztalnál csak tekereg, izeg-mozog, játszadozik. Fél óra egy feladat. Amúgy okos,93%-os a felmérője. Ettől függetlenül gyakorolni muszály. Hogyan ébresszem fel benne a kötelességtudatot? Egy aggódó szülő.

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!