Találatok a következő kifejezésre: Hogyan készíthető enyhe diszkalkuliás (1 db)

Hogyan készíthető fel enyhe diszkalkuliás 4. osztályos fiú matematika pótvizsgára?

Olyanok válaszát várom, akik hasonló problémával küzdenek, esetleg jó módszert tudnk jánlani, ami nem költséges.

Legjobb válasz: Játékkal nagyon sok játékkal!!!! Olyan játékkal, ami érdekli. Ha mondjuk a dinók érdeklik, akkor dínón keresztül, ha a számítógép, akkor azon keresztül. Érdekes legyen és játék! Nagyon fontos!!!!

Játékkal nagyon sok játékkal!!!! Olyan játékkal, ami érdekli. Ha mondjuk a dinók érdeklik, akkor dínón keresztül, ha a számítógép, akkor azon keresztül. Érdekes legyen és játék! Nagyon fontos!!!!
A kérdező hozzászólása: Szia. Igen aktuális, 27én lesz a pótvizsga.
Gyógypedagógus vagyok. Ennél azért több kell, mint amit a többiek leírtak. Elõször is az alapokat kell helyretenni. Ha aktuális még jelezz és megkereslek privátban! Edit
http://www.varazsbetu.hu Nézegesd meg ezt az oldalt. Én tanító vagyok, és rengeteg szakmai segítséget kapok innen is. Bõven lehetne a témáról írni, de itt majdnem minden megtalálható.
A kérdező hozzászólása: Minden nap gyakorolunk hétközben, hétvégén hagyom pihenni, hogy leülepedjen amit tanultunk....de sajnos pár nap mulva elõrõl kell kezdeni, mert amit egyszer már megértett ismét nem érti, amit egyszer megtanult(pl: szorzótábla ismét keveri...nagyon nehéz..egy körforgás ez, amibõl nem tud kijönni...sajnálom õt...a sportban sikeres, hétvégén harmadik lett a diákolimpián
Akkor nem tudom, de szerintem a rendszeres türelmes gyakorlással elérhetõ. Mindenképp az alapoknál kell elkezdeni, mert lehet hogy valamit nem ért. Ezt a pontot kéne megtalálni. Az én fiam is itthon sokkal jobban teljesít mint a suliban. Ezért nem is értem amiket a tanár beírkál. Egyébként meg olyan divat lett mindenkit diszkalkuliásnak, meg diszlexiásnak nevezni. Régen nekem is voltak osztálytársaim akik nehezebben boldogultak, de mégsem voltak így megbélyegezve. A fiamnak pl-ul heti 2x diszlexia foglalkozásra kell járnia. Az olvasása javult tõle, de az is ilyen számítógépes fejlesztés féle. Szerintem kicsit vedd elõ az alapmûveleteket. Összeadás, kivonás, osztás, szorzás, szöveges. Persze mindig csak egy kicsit. Üdv. Évi
A kérdező hozzászólása: A mozgással nincs gond, versenyszerûen sportol-kajakozik-abban jól teljesít. Heti 5 edzése van.
szia, az én fiam 3. osztályos diszlexiás. Én például már elsõtõl kezdve gyakorló feladatokat csinálok neki, persze el is magyarázom. iszonyú nehezen értette meg. a tanárnõ szerint gyenge mindenbõl. azért a 3-as szintet így sikerül tartanunk. egyébként a rendszeres mozgással állítólag nagyon jó eredmények érhetõek el. szenzomotoros tornával. mi jártunk is, csak messze volt így nem tudtuk csinálni. a lényege a csoportos torna. pl. a bukfencezés, páros lábbal ugrálás, versenyfeladatok. heti 2 órás rendszereséggel végzett gyakorlás nagyon hatásos tud lenni. pl. számolás, írás, olvasászavarra.
A kérdező hozzászólása: Igen...a számítógép az egyik kedvenc...informatikából ezért 5-ös....de hogy tudom érdekessé tenni számára azt, amit nagyon nehezen ért meg... Az IQ szintje átlagos 104es, tehát egyébként a felfogása átlagos, kivétel a matematika...nagyon nehezen tanulta meg a szorzótáblát, a mai napig sokat téveszt, a szöveges feladatokat nem érti meg, csak segítséggel.
Az én fiam is 4-ik osztályos és mindenfajta disz..-ben szenved, 1 éve derült ki és mi is kétségbe estünk, hogy mi legyen. Megkerestünk egy gyógypedagógus-logopédust aki megkereste a probléma gyökerét és onnan építette újra fel az egész matekot a gyerek fejében.Sajnos csak heti 1x tud menni a piszkos anyagiak miatt de már 4-re áll matekból és azt kellet tapasztalnom, hogy nem olyan módszerrel tanulnak mint mi anno és én itthon nem tudtam elég érthetõen elmagyarázni sokszor csak inkább összezavartam és csak sírás és veszekedés lett belõle. Szerintem szakember tud a legjobban segíteni csak idõ és pénz kérdése


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A beszédfejlődés szempontjából miért fontos, hogy felveszi és tartja-e a szemkontaktust, miközben beszélek hozzá?

Tudom, hogy fontos, csak pontosan azt nem, hogy miért.
Talán a szájról leolvasva könnyebben képzi ő is a szavakat?

4

Budapesten hol van az a központ ahol megállapítják egy gyerekről hogy hiperaktív-e vagy sem?

2

Miért üvölt mindig mindenért 4 éves fiam születése óta?

elegem van, már nem bírom cérnával. mindig sír, hisztizik, dühöng, bőg állandó jelleggeé, az egész család megőrül tőle. Nem lehet rá hatni, próbáltunk sokmindent.

33

Vélemények róluk?

Az olyanokról beszélek,akik már 9-10 évesen létesítettek nemi kontaktust,és nagynak érzik tőle magukat...
Továbbá az olyanok,már 3-4éves kiscigánygyerekek,akik még jóformán beszélni nem tudnak,de már elsajátították a vulgáris szavak széleskörű használatát...
Továbbá gondolok itt olyanokra,akik bandákban járnak,lopnak,meglátnak valakit az utcán és máris belékötnek a pénzt követelve,vagy szimplán agyonverik.
Vélemények?

4

Miért változott meg hirtelen az alvási szokása majdnem 3 éves fiamnak?

Mindig külön szobában aludt és egyedül. Ha már tudta, mondta is, hogy menjünk ki és szépen elaltatta magát. Aztán egyszer csak elkezdett félni és kérte, hogy maradjak bent. Kétségbeesetten sírt, ha otthagytam, ezért hát vele maradtam, míg elaludt. Sajnos egyre hosszabb ideig tart az elalvás, sőt, párszor még a délutánit is kihagyta- este persze már alig látott az álmosságtól.Nem akarom a félelmeivel magára hagyni, de így sem jó. Tudna valaki segíteni? Több könyvet is elolvastam már, de nem találtam megoldást erre a problémára. Arról sokat írnak, hogy mi van ha a gyerek nem akar elaludni, de ha fél elaludni?

2

A Védönö adhat igazolást arról hogy a lányomat fejlesztö oviba kell vinnem?

2 éves a lányom és még van egy éve az oviig.Kaptam egy papirt Budapeströl ahol voltam a tanulási bizottságtól amin az áll hogy Kontroll:az óvodai nevelés megkezdésekor vagy a gyermek három illetve ötödik életévének betöltésekor a szülö vagy a fejlesztö intézmény kérése alapján.És egy éves korban már voltunk ott és akkor anyosom szerint megadtak egy ovodát ott végeznek korai fejlesztést de akkor még csak egy éves volt.Most megemlitettem a gyógytornászunknak hogy kéne töle egy igazolás hogy szerinte is kell a fejlesztés ö meg furcsán nézett rám.Anyosom meg mondta hogy kérjek a védönötöl igazolást.Csak kérdés hogy ö adhat e?

8

Mikortól és miből lehet tudni, hogy egy gyerek hiperaktív?

12

Megőrülök, mit tegyek?

Kislányom 2,5éves és pár hónapja mintha teljesen kifordult volna magából.Egyik napról a másikra megváltozott pedig nem történt semmi.Nem alszik éjszakánként(külön szobában van)2-3 óránként felkel.Sem és sem ő nem alussza ki magát.Egész nap ugrál,pörög,nem áll meg egy percre sem,még evés közben is jár a lába.A pakolásról nem is szólva...Egyszerűen hisztis,nem lehet vele bírni.Hiába próbáltam már meg mindent(szép szó,kedvesség,játékosság,durvább hangnem,néha kisebb ütést a seggére...semmi nem használ)már nem tudom hogyan tartsam kordában,egyszerűen nem tudom mi lenne a segítség.A játékaival sem köti le magát csak addig mig elszórja és kész,egész nap hevernek a földön...játékot sem veszek már neki.

19

Nagyon rosszul alvó gyerekek szülei: vállal (ta) tok kistesót?

Mennyi korkülönbséggel? Mik a tapasztalatok?
Fiam 3 éves, és még mindig lehetetlen a helyzet, bár sokkal jobb, mint 1 éve. Nagyon fáradtak vagyunk. :(

4

Asztmás kisgyerek tényleg nem sportolhat semmit?

15

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!