Találatok a következő kifejezésre: Hogyan készíthető enyhe diszkalkuliás (1 db)

Hogyan készíthető fel enyhe diszkalkuliás 4. osztályos fiú matematika pótvizsgára?

Olyanok válaszát várom, akik hasonló problémával küzdenek, esetleg jó módszert tudnk jánlani, ami nem költséges.

Legjobb válasz: Játékkal nagyon sok játékkal!!!! Olyan játékkal, ami érdekli. Ha mondjuk a dinók érdeklik, akkor dínón keresztül, ha a számítógép, akkor azon keresztül. Érdekes legyen és játék! Nagyon fontos!!!!

Játékkal nagyon sok játékkal!!!! Olyan játékkal, ami érdekli. Ha mondjuk a dinók érdeklik, akkor dínón keresztül, ha a számítógép, akkor azon keresztül. Érdekes legyen és játék! Nagyon fontos!!!!
A kérdező hozzászólása: Szia. Igen aktuális, 27én lesz a pótvizsga.
Gyógypedagógus vagyok. Ennél azért több kell, mint amit a többiek leírtak. Elõször is az alapokat kell helyretenni. Ha aktuális még jelezz és megkereslek privátban! Edit
http://www.varazsbetu.hu Nézegesd meg ezt az oldalt. Én tanító vagyok, és rengeteg szakmai segítséget kapok innen is. Bõven lehetne a témáról írni, de itt majdnem minden megtalálható.
A kérdező hozzászólása: Minden nap gyakorolunk hétközben, hétvégén hagyom pihenni, hogy leülepedjen amit tanultunk....de sajnos pár nap mulva elõrõl kell kezdeni, mert amit egyszer már megértett ismét nem érti, amit egyszer megtanult(pl: szorzótábla ismét keveri...nagyon nehéz..egy körforgás ez, amibõl nem tud kijönni...sajnálom õt...a sportban sikeres, hétvégén harmadik lett a diákolimpián
Akkor nem tudom, de szerintem a rendszeres türelmes gyakorlással elérhetõ. Mindenképp az alapoknál kell elkezdeni, mert lehet hogy valamit nem ért. Ezt a pontot kéne megtalálni. Az én fiam is itthon sokkal jobban teljesít mint a suliban. Ezért nem is értem amiket a tanár beírkál. Egyébként meg olyan divat lett mindenkit diszkalkuliásnak, meg diszlexiásnak nevezni. Régen nekem is voltak osztálytársaim akik nehezebben boldogultak, de mégsem voltak így megbélyegezve. A fiamnak pl-ul heti 2x diszlexia foglalkozásra kell járnia. Az olvasása javult tõle, de az is ilyen számítógépes fejlesztés féle. Szerintem kicsit vedd elõ az alapmûveleteket. Összeadás, kivonás, osztás, szorzás, szöveges. Persze mindig csak egy kicsit. Üdv. Évi
A kérdező hozzászólása: A mozgással nincs gond, versenyszerûen sportol-kajakozik-abban jól teljesít. Heti 5 edzése van.
szia, az én fiam 3. osztályos diszlexiás. Én például már elsõtõl kezdve gyakorló feladatokat csinálok neki, persze el is magyarázom. iszonyú nehezen értette meg. a tanárnõ szerint gyenge mindenbõl. azért a 3-as szintet így sikerül tartanunk. egyébként a rendszeres mozgással állítólag nagyon jó eredmények érhetõek el. szenzomotoros tornával. mi jártunk is, csak messze volt így nem tudtuk csinálni. a lényege a csoportos torna. pl. a bukfencezés, páros lábbal ugrálás, versenyfeladatok. heti 2 órás rendszereséggel végzett gyakorlás nagyon hatásos tud lenni. pl. számolás, írás, olvasászavarra.
A kérdező hozzászólása: Igen...a számítógép az egyik kedvenc...informatikából ezért 5-ös....de hogy tudom érdekessé tenni számára azt, amit nagyon nehezen ért meg... Az IQ szintje átlagos 104es, tehát egyébként a felfogása átlagos, kivétel a matematika...nagyon nehezen tanulta meg a szorzótáblát, a mai napig sokat téveszt, a szöveges feladatokat nem érti meg, csak segítséggel.
Az én fiam is 4-ik osztályos és mindenfajta disz..-ben szenved, 1 éve derült ki és mi is kétségbe estünk, hogy mi legyen. Megkerestünk egy gyógypedagógus-logopédust aki megkereste a probléma gyökerét és onnan építette újra fel az egész matekot a gyerek fejében.Sajnos csak heti 1x tud menni a piszkos anyagiak miatt de már 4-re áll matekból és azt kellet tapasztalnom, hogy nem olyan módszerrel tanulnak mint mi anno és én itthon nem tudtam elég érthetõen elmagyarázni sokszor csak inkább összezavartam és csak sírás és veszekedés lett belõle. Szerintem szakember tud a legjobban segíteni csak idõ és pénz kérdése


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mitől lehet 2.5-éves kisfiamnak, fehér a nyelve?

4

Ki az aki soha nem vágott még a fenekére a gyermekének?

Kisfiam 4 éves és van,hogy kap a fenekére nagyot, csak olyan figyelemfelkeltőt, nem gondolnám, hogy ez akkora bűn, mint mostanában ezt egyesek felfújják.

17

Hogyan lehet motiválni valakit, akinek semmi motivációja sincs?

Tapasztalatokra, ötletekre lennék kíváncsi, igaz nem gyerekkel, hanem a 18 éves öcsémmel kapcsolatban. Nem csinálta meg az érettségit, semmilyen szakma sem érdekli, alig lehet kimozdítani otthonról. Pénzt mindig adnak neki a szüleink, így az nem motiválja. A szüleinkre egyébként már rég nem hallgat, az én véleményemet elfogadja, de alig lehet kimozdítani otthonról. Emiatt már a barátaival sem találkozik.

9

Ha a gyereked minimálisan se tud vigyázni a holmijaira mit teszel?

Ha van, vagy volna olyan gyereked, aki minden nadrágját kiszakítja, a kabátja gombjait leszaggatja, a pulcsijai cipzárját tönkreteszi, az egyéb felszerelései is mocskosak folyton, stb... akkor mit lehet tenni? Nyilván ezerszer elmondtam már neki hogy nem szabad de semmit nem ér. Mindene mindig szakadt és piszkos pedig lány.

6

Önkéntes segítőt kisiskolás mellé hogy lehet találni?

A húgom egyedül nevel 3 gyereket, mert meghalt a férje. Tudja valaki honnan lehetne szerezni valakit, aki az apja halála miatt fejlődésben visszamaradt 7 éves gyerekével tudna foglalkozni??? Önkéntes kéne, mert nehéz anyagi helyzetben van.
Köszi előre is!!!

5

Az autista gyermek, igényli hogy játszanak vele? Ez tényleg a jele lenne?

Most járunk orvoshoz, első vizsgálat alapján van autisztikus tünete. pl hogy bölcsiben nem nagyon akar játszani a többi gyerekkel, de ha hozzánk jön el kisgyerek, akkor itt jól elvannak. nagyon szeret bújócskázni, fogócskázni, építőkockázni. De ha magában játszik, akkor nem tudja magát úgy elfoglalni, inkább csak kóborol a lakásban. Egyébként az apukája ilyen természet, csendes visszahúzódó, gyerekként is olyan volt. De a dokinak ezt hiába mondom.

11

15 éves lesz a lányom az nagyon önző vissza felesel és nem igazán bírok vele szerintem levegőnek nézz tuna valaki segíteni ebbe?

9

A beszédfejlődés szempontjából miért fontos, hogy felveszi és tartja-e a szemkontaktust, miközben beszélek hozzá?

Tudom, hogy fontos, csak pontosan azt nem, hogy miért.
Talán a szájról leolvasva könnyebben képzi ő is a szavakat?

4

Budapesten hol van az a központ ahol megállapítják egy gyerekről hogy hiperaktív-e vagy sem?

2

Miért üvölt mindig mindenért 4 éves fiam születése óta?

elegem van, már nem bírom cérnával. mindig sír, hisztizik, dühöng, bőg állandó jelleggeé, az egész család megőrül tőle. Nem lehet rá hatni, próbáltunk sokmindent.

33

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!