Találatok a következő kifejezésre: Hogyan készíthető enyhe diszkalkuliás (1 db)

Hogyan készíthető fel enyhe diszkalkuliás 4. osztályos fiú matematika pótvizsgára?

Olyanok válaszát várom, akik hasonló problémával küzdenek, esetleg jó módszert tudnk jánlani, ami nem költséges.

Legjobb válasz: Játékkal nagyon sok játékkal!!!! Olyan játékkal, ami érdekli. Ha mondjuk a dinók érdeklik, akkor dínón keresztül, ha a számítógép, akkor azon keresztül. Érdekes legyen és játék! Nagyon fontos!!!!

Játékkal nagyon sok játékkal!!!! Olyan játékkal, ami érdekli. Ha mondjuk a dinók érdeklik, akkor dínón keresztül, ha a számítógép, akkor azon keresztül. Érdekes legyen és játék! Nagyon fontos!!!!
A kérdező hozzászólása: Szia. Igen aktuális, 27én lesz a pótvizsga.
Gyógypedagógus vagyok. Ennél azért több kell, mint amit a többiek leírtak. Elõször is az alapokat kell helyretenni. Ha aktuális még jelezz és megkereslek privátban! Edit
http://www.varazsbetu.hu Nézegesd meg ezt az oldalt. Én tanító vagyok, és rengeteg szakmai segítséget kapok innen is. Bõven lehetne a témáról írni, de itt majdnem minden megtalálható.
A kérdező hozzászólása: Minden nap gyakorolunk hétközben, hétvégén hagyom pihenni, hogy leülepedjen amit tanultunk....de sajnos pár nap mulva elõrõl kell kezdeni, mert amit egyszer már megértett ismét nem érti, amit egyszer megtanult(pl: szorzótábla ismét keveri...nagyon nehéz..egy körforgás ez, amibõl nem tud kijönni...sajnálom õt...a sportban sikeres, hétvégén harmadik lett a diákolimpián
Akkor nem tudom, de szerintem a rendszeres türelmes gyakorlással elérhetõ. Mindenképp az alapoknál kell elkezdeni, mert lehet hogy valamit nem ért. Ezt a pontot kéne megtalálni. Az én fiam is itthon sokkal jobban teljesít mint a suliban. Ezért nem is értem amiket a tanár beírkál. Egyébként meg olyan divat lett mindenkit diszkalkuliásnak, meg diszlexiásnak nevezni. Régen nekem is voltak osztálytársaim akik nehezebben boldogultak, de mégsem voltak így megbélyegezve. A fiamnak pl-ul heti 2x diszlexia foglalkozásra kell járnia. Az olvasása javult tõle, de az is ilyen számítógépes fejlesztés féle. Szerintem kicsit vedd elõ az alapmûveleteket. Összeadás, kivonás, osztás, szorzás, szöveges. Persze mindig csak egy kicsit. Üdv. Évi
A kérdező hozzászólása: A mozgással nincs gond, versenyszerûen sportol-kajakozik-abban jól teljesít. Heti 5 edzése van.
szia, az én fiam 3. osztályos diszlexiás. Én például már elsõtõl kezdve gyakorló feladatokat csinálok neki, persze el is magyarázom. iszonyú nehezen értette meg. a tanárnõ szerint gyenge mindenbõl. azért a 3-as szintet így sikerül tartanunk. egyébként a rendszeres mozgással állítólag nagyon jó eredmények érhetõek el. szenzomotoros tornával. mi jártunk is, csak messze volt így nem tudtuk csinálni. a lényege a csoportos torna. pl. a bukfencezés, páros lábbal ugrálás, versenyfeladatok. heti 2 órás rendszereséggel végzett gyakorlás nagyon hatásos tud lenni. pl. számolás, írás, olvasászavarra.
A kérdező hozzászólása: Igen...a számítógép az egyik kedvenc...informatikából ezért 5-ös....de hogy tudom érdekessé tenni számára azt, amit nagyon nehezen ért meg... Az IQ szintje átlagos 104es, tehát egyébként a felfogása átlagos, kivétel a matematika...nagyon nehezen tanulta meg a szorzótáblát, a mai napig sokat téveszt, a szöveges feladatokat nem érti meg, csak segítséggel.
Az én fiam is 4-ik osztályos és mindenfajta disz..-ben szenved, 1 éve derült ki és mi is kétségbe estünk, hogy mi legyen. Megkerestünk egy gyógypedagógus-logopédust aki megkereste a probléma gyökerét és onnan építette újra fel az egész matekot a gyerek fejében.Sajnos csak heti 1x tud menni a piszkos anyagiak miatt de már 4-re áll matekból és azt kellet tapasztalnom, hogy nem olyan módszerrel tanulnak mint mi anno és én itthon nem tudtam elég érthetõen elmagyarázni sokszor csak inkább összezavartam és csak sírás és veszekedés lett belõle. Szerintem szakember tud a legjobban segíteni csak idõ és pénz kérdése


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Barat csalad gyereke lopott tolunk penzt, hogyan oldanad meg?

Baratsagban allunk egy csaladdal, idonkent osszejarunk (olyan surun, ahogy csak lehet), hol nalunk, hol naluk, grillezunk, kirandulunk, kajalunk, vagy csak dumalunk. Ket gyermekuk van, egy 16 eves lany es egy 11 eves fiu. Tegnap nalunk vacsoraztunk. Korabban parom elmeselte, hogy egyszer jo par ezer forint eltunt tole, es hogy senki mas nem lehetett, csak a fiu, de nem tudta bizonyitani, es azt mondta, lehet megis o teved es elhagyta. Nem is mergeskedtem miatta sokaig. Tegnap pakolasztam, mielott jottek volna, kicsit rendbe szedtem a szobakat. Nekunk egy kozel 2 eves kislanyunk van. Ahogy pakolasztam, talaltam a szamitogepen nehany ezer forintot. Kosza gondolat futott at az agyamon, en ezt a penzt elol hagyom, lehetoseget hagyva a sracnak, letesztelem 2 ezer forintos es egy 5 ezer forintost elol hagytam, a szamitogep mellett a nyomtaton egy talcan, amire meg apro penzt is tettem, osszegongyolve hagytam ott a penzt. Arra gondoltam, ha ez eltunik, eleg valoszinu, hogy az a masik osszeg is miatta tunt el, de azt semmikepp nem hoznam fel. A fiu tobbszor maradt hosszabb idore a szobaban szamitogepezni. Parom is tudott a penzrol.
Ma reggel kerdezi a parom, hogy hol van a penz, de egyikunk se vette el onnan, lanyunk felugyelet nelkul nem tartozkodott egyedul a szobaban, es a nyomtato tetejet nem eri el, valamint ha o lett volna, megtalalom valahol.
Nem akarok osszeveszni veluk, nem akarok haragudni a gyerekre sem. Hogyan oldanad meg a helyzetet, hogyan vezessem fel a gyereknek? Eloszor vele szeretnek beszelni, es ha becsuletesen visszaadja, nem akarom megemliteni a szuleinek, hogy rosszul erezzek magukat e miatt.
Soha tobbet nem hagyok elol penzt, csak arra voltam kivancsi, hogy van e esely ra, hogy az a masik osszeg miatta tunt el. Most mar tudom, viszont valahogy szeretnek "segiteni" neki, orrara koppintani, mielott egy boltban kapjak el, hogy lopott.
Hogyan tudnam rendezni a helyzetet?

14

ADHD-s gyermek későbbi sorsát mennyire befolyásolja az időben megkezdett fejlesztés, vagy ennek hiánya?

Elégséges az elfogadás és magától is beérik a gyerek,vagy teljesen más felnőtté válik ha időben fejlesztve volt(idegrendszerfejlesztő mozgásterápiákra gondolok elsősorban) ???

Régebben is voltak ilyen gyerekek,akik sok nehézség árán felnőttek fejlesztés nélkül,majd nagyon sokan közülük könnyedén érvényesülnek a felnőtt életükben,visszaemlegetve a nehézkes gyermekkort.

3

Mit gondoltok erről a videóról?

http://www.youtube.com/watch?v=SWRHxh6XepM

1

Segítene valaki? A fiam figyelemzavaros-hiperaktív-és diszlexiás

A kisfiam szakvéleményét szeretném ha megnézné egy szakember, tudom sokan látogatják ezeket a fórumokat...
Õszinte vélemény szeretnék mire számíthatunk,légyszíves ne ködösítsetek..
heti 5-ször jár fejlesztésre.
1-szer a nev.tan által biztosított alapozó mozgásterápia(bár 2 "járna".. )
2-szer magánúton hordom alapozó mozgásterápiára
1-szer grafomotoros
1-szer diszlexia

januárban készült a szakvizsgálat,a nevelési tanácsadóban,
2. hónapja jár magánterápiára,mert a nev.tan-os önmagában semmit nem ér :(
de ez a 2 hónap alatt javulást érzünk,és nem csak mi,a tanító néni is (I.osztályos-7,és fél éves)

Mi a tapasztalat a terápiákkal teljesen rendbe hozható az éretlen idegrendszere?

a szakvélemények: (szándékosan eltakartam,a személyes adatokat,és nev.tan helyét)


Előre is köszönöm ha valaki segíteni tud!

Még egy valami eszembe jutott.. van egy 3 éves kislányom,aki rendkívül nyugodt,jó természetű gyerek,de abban a pillanatban ahogy haza jön a kisfiam a suliból,"felveszi" az ő viselkedését (hiperaktív,gondolom nem kell le írnom mit csinál..rendszeres dühkitörésekkel,és hisztivel)
Mit tegyek hogy a lányom megmaradjon nyugodt természetűnek?

20

Miért van ennyi autista kisgyerek?

Újabban sok szülőtől hallom, hogy a 3 év körüli gyerekeknél tömegesen diagnosztizálnak autizmust. Ez lenne a valós helyzet?

14

Debrecenben tudnátok ajánlani gyakorlott gyógypedagógust?

0

Izomtónus zavar esetén mire számíthatok?

A babám ezzel született, +erősen hypoton. 1 hónapos kora óta tornára járunk. Most 7 hónapos. Olyanok válaszát várom, akik végigmentek ezen az úton? Megtanult szépen járni a gyermekük, lett e később bármilyen hátránya ebből? Értelmi fejlődéssel hogy alakult a kortársaihoz képest? Minden érdekel a témával kapcsolatban. Válaszukat előre is köszönöm!

2

Olyan kreatív játékokra lenne szükségem, amikkel lehet játszani szellemileg fogyatékos gyerekekkel/felnőtekkel?

A hétvégén önkénteskedni megyünk egy barátnőmmel, egy ilyen otthonba ahol szellemileg fogatékosok éknek, és egész nap nekünk kell velük lenni. Jó dolgok kellenének, hogy azt érezhessék ők is ugyan olyanok mint mi. :) Ekőre is köszönöm aki tud segíteni nekem :))

7

Ti mit tesztek ha gyereketek 1est visz haza?

12 éves fiam,3as átlag tanuló volt,de most nem tanul,a kislányok érdeklik,meg a mindenben benne lenni.Pl.természet ismeretből 5egyest hozott egymás után,és hiába mondjuk neki,hogy meg fog bukni,akkor pillanatnyilag nagyon bántja de aztán pár nap és mintha mi sem történt volna.Már egyáltalán nem számítógépezhet,a telefonját is el vettük tőle.Nem tudom mit csináljak vele,már teljesen kikészülök,hiába ülök le vele tanulni,nem marad meg másnapig a fejében.

6

Hol találok bentlakásos általános iskolát?

Problémás 15 éves lányomnak keresek bentlakásos általános iskolát. jelenleg 7.osztályos, de a viselkedésével vannak problémák. Rossz társaság miatt rendszeresen kimaradozik, elszökik. Tud valaki ajánlani megoldást? A sulijával, önkormányzattal, családsegítővel, psichológussal már beszéltem....valami más megoldás kéne, nem akarom hogy elkallódjon a lányom. Okos, értelmes, de ki kéne mozdítanom a jelenlegi társaságából.
Várom a javaslatokat, ötleeket, talán másnak is van ilyen problémája.

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!