Találatok a következő kifejezésre: Hogyan készíthető enyhe (1 db)

Hogyan készíthető fel enyhe diszkalkuliás 4. osztályos fiú matematika pótvizsgára?

Olyanok válaszát várom, akik hasonló problémával küzdenek, esetleg jó módszert tudnk jánlani, ami nem költséges.

Legjobb válasz: Játékkal nagyon sok játékkal!!!! Olyan játékkal, ami érdekli. Ha mondjuk a dinók érdeklik, akkor dínón keresztül, ha a számítógép, akkor azon keresztül. Érdekes legyen és játék! Nagyon fontos!!!!

Játékkal nagyon sok játékkal!!!! Olyan játékkal, ami érdekli. Ha mondjuk a dinók érdeklik, akkor dínón keresztül, ha a számítógép, akkor azon keresztül. Érdekes legyen és játék! Nagyon fontos!!!!
A kérdező hozzászólása: Szia. Igen aktuális, 27én lesz a pótvizsga.
Gyógypedagógus vagyok. Ennél azért több kell, mint amit a többiek leírtak. Elõször is az alapokat kell helyretenni. Ha aktuális még jelezz és megkereslek privátban! Edit
http://www.varazsbetu.hu Nézegesd meg ezt az oldalt. Én tanító vagyok, és rengeteg szakmai segítséget kapok innen is. Bõven lehetne a témáról írni, de itt majdnem minden megtalálható.
A kérdező hozzászólása: Minden nap gyakorolunk hétközben, hétvégén hagyom pihenni, hogy leülepedjen amit tanultunk....de sajnos pár nap mulva elõrõl kell kezdeni, mert amit egyszer már megértett ismét nem érti, amit egyszer megtanult(pl: szorzótábla ismét keveri...nagyon nehéz..egy körforgás ez, amibõl nem tud kijönni...sajnálom õt...a sportban sikeres, hétvégén harmadik lett a diákolimpián
Akkor nem tudom, de szerintem a rendszeres türelmes gyakorlással elérhetõ. Mindenképp az alapoknál kell elkezdeni, mert lehet hogy valamit nem ért. Ezt a pontot kéne megtalálni. Az én fiam is itthon sokkal jobban teljesít mint a suliban. Ezért nem is értem amiket a tanár beírkál. Egyébként meg olyan divat lett mindenkit diszkalkuliásnak, meg diszlexiásnak nevezni. Régen nekem is voltak osztálytársaim akik nehezebben boldogultak, de mégsem voltak így megbélyegezve. A fiamnak pl-ul heti 2x diszlexia foglalkozásra kell járnia. Az olvasása javult tõle, de az is ilyen számítógépes fejlesztés féle. Szerintem kicsit vedd elõ az alapmûveleteket. Összeadás, kivonás, osztás, szorzás, szöveges. Persze mindig csak egy kicsit. Üdv. Évi
A kérdező hozzászólása: A mozgással nincs gond, versenyszerûen sportol-kajakozik-abban jól teljesít. Heti 5 edzése van.
szia, az én fiam 3. osztályos diszlexiás. Én például már elsõtõl kezdve gyakorló feladatokat csinálok neki, persze el is magyarázom. iszonyú nehezen értette meg. a tanárnõ szerint gyenge mindenbõl. azért a 3-as szintet így sikerül tartanunk. egyébként a rendszeres mozgással állítólag nagyon jó eredmények érhetõek el. szenzomotoros tornával. mi jártunk is, csak messze volt így nem tudtuk csinálni. a lényege a csoportos torna. pl. a bukfencezés, páros lábbal ugrálás, versenyfeladatok. heti 2 órás rendszereséggel végzett gyakorlás nagyon hatásos tud lenni. pl. számolás, írás, olvasászavarra.
A kérdező hozzászólása: Igen...a számítógép az egyik kedvenc...informatikából ezért 5-ös....de hogy tudom érdekessé tenni számára azt, amit nagyon nehezen ért meg... Az IQ szintje átlagos 104es, tehát egyébként a felfogása átlagos, kivétel a matematika...nagyon nehezen tanulta meg a szorzótáblát, a mai napig sokat téveszt, a szöveges feladatokat nem érti meg, csak segítséggel.
Az én fiam is 4-ik osztályos és mindenfajta disz..-ben szenved, 1 éve derült ki és mi is kétségbe estünk, hogy mi legyen. Megkerestünk egy gyógypedagógus-logopédust aki megkereste a probléma gyökerét és onnan építette újra fel az egész matekot a gyerek fejében.Sajnos csak heti 1x tud menni a piszkos anyagiak miatt de már 4-re áll matekból és azt kellet tapasztalnom, hogy nem olyan módszerrel tanulnak mint mi anno és én itthon nem tudtam elég érthetõen elmagyarázni sokszor csak inkább összezavartam és csak sírás és veszekedés lett belõle. Szerintem szakember tud a legjobban segíteni csak idõ és pénz kérdése


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan szoktassam le a fiam 30-as éveiben járó nagybácsikáját arról, hogy a fiamnak számomra nemkívánatos dolgokat tanítson? Pl. Társaságban böfögés és fingás. Megszégyenítés is szóba jöhet.

Felnőtt létére mellettem is simán ereget az ágyon filmnézés közben, ha anyósoméknál tévézünk, beszélgetünk. A családban mindenki tudja ezt, anyósom emlegeti, hogy ó, kicsiként is ilyen volt. De szerintem most már elég lenne ebből. Normálisan kérve eddig nem jutottam sikerre. Talán a gyerek jelenlétében egy velős megjegyzés hatásos lenne, de nincs ötletem.

7

Szerintetek hová tudnak menni azok az állami gondozott fiatalok, akik betöltik a 18-at és a viszontlátásra?

Mert azt látom, hogy mostanában még a 30 valahány éves fiatalokat lelkileg és anyagilag is a szüleik támogatják, ezek a szegények meg kimennek a világba, rokonok, hátország nélkül. Hová? Minek? Mit kezd? Kihez fordul?

10

TSMT Torna tényleg hatásos? Böv. Lennt.

Ma voltunk a kisfiammal a Korai Fejlesztő Központban vizsgálaton a megkésett beszédfejlődése miatt. 2 éves 3 hónapos kisfiúról van szó. Ott a TSMT tornát javasolták nekünk.A kérdésem az lenne, hogy ez a torna valóban hatásos? Elsősorban olyan anyukák véleményére lennék kíváncsi, akik járnak vagy jártak a gyerkőccel ilyen tornára.Igazából tapasztalatokra lenne szükségem.Előre is köszönöm a válaszokat:)))

10

Normális dolog-e az hogy a 4, 5 éves kislányom kezd érdeklődni a nemi szervek és a csókolózás iránt?

Úgy értem, hogy a minap történt az óvodában hogy egy kisfiúval megfogták egymás nemi szervét. (ez most fordult elő először). A múltkor pedig itthon az unokatestvérével ( vele egykorú lány) csókolóztak a wc-ben elbújva. Mind a két esetnél szépen, türelmesen elmagyaráztam neki hogy ez nem helyes, és ilyet nem szabad csinálni. A reakció az volt hogy sírt. Pedig még csak le sem szidtam, csak megmagyaráztam neki. Tanácstalan vagyok hogy mit tehetnék még, hogy a tudtára adjam ilyet nem szabad csinálni? Az ő korában ez normális? Vagy kezdjek el aggódni? Egy kétségbeesett anyuka.

10

Tanulási képesség vizsgálatra szeretném elvinni hét éves gyermekemet, megtehetem-e ezt teljesen privát? Bács-megyében élek, lehetőleg innen keresnék szakértőt? Találok?

Gyermekem tanítója szerint "a logikát igénylő feladatokat nagyon nehezen ,vagy csak segítséggel képes megoldani ,ezért ő kezdeményezné a kivizsgálását."
Mint tanító,gondolom ért a munkájához,viszont próbálva minél objektívebben nézni a dolgot...
Gyermekem 7 éves,első osztályos.Jegyeinek 70%-a ötös,szinte hibátlanul olvas,harmincig hibátlanul ad össze,illetve von ki.Az alapműveleteket gyorsan,pontosan végzi.Amit észrevettem,a matematikai szöveges feladatokban tényleg sok segítség kell az nehezen megy neki! Idegen nyelvet tanul, a magolás sikeres .
Ez mellett sportos,társai közül kimagasló fizikai kondícióval rendelkezik .Az én meglátásom szerint teljesen normális,egészséges hét éve gyermek!
A tanító nagyon ragaszkodik ahhoz,hogy ő ír egy véleményt,és szeretné ha elvinném egy általa megadott tanulási problémákat vizsgáló központba!
Szeretnék egy arany középutat,ami azt jelenti,ha van rá lehetőségem elviszem privát képességfelmérésre,ahol kapok egy eredményt,illetve megtudhatom,ha van valami gond,hogyan tudok segíteni gyermekem fejlődésében!
Viszont ezt az eredményt nem akarom megosztani sem az iskolával,sem a tanítóval!
Megtehetem?

Nagyon kíváncsi vagyok a véleményekre!?

8

Miért ilyen a lányom? (Többi lent. )

Szóval,13 éves a lányom.Nem rég született neki egy húga,aki most 3 hónapos.A nagyobbik lányom nem tudja elfogadni,hogy van egy testvére.Eddig megkapott mindent és ezután is meg fogja,csak nem értem miért ilyen.Szerintetek? 35L

29

Asperger-szindróma. Az orvosok 1 év után, megerösíteték, hogy kisfiam autista. De minnél többet olvasok róla annal bizonytalanabb vagy. Ettöl mégenyhébb fajtája nincs?

Kicsifiam 3 és fél éves,régen látom hogy a figyelmével baj van,meg sorba rak mindent sok "mániája" van,ez a rutinok,rituálék megvannak,de könnyen kijön belöle,viszont a szemkontaktust tartja,belenéz a szemembe,érez sir ,örül ugyanugy mint más ember. Hisztikitörései vannak,de az is van sok teljesen egészséges gyereknek is. Szóval most azért mert ewgy kicsit el van maradva a fejlödésben, nehezen kezdett el beszélni, (de már beszél),meg a doktornéni könyvecskéjében nem mutatta meg hol a cica meg a kutya, (a többi feladatot tejesitette),akkor most ezért a kisfiam autista? Mi a véleményetek? Kicsit zavart vagyok,kérlek segitsetek aki ért hozzá. Köszönöm! :-)

48

Mivel vegyem rá a gyerekeket, arra, hogy becsüljék az értékeiket ami másnak nem elérhető, mert ők nem becsülik eléggé és nem tudják milyen az ha nincs?

Fiatalkorú vagyok még, de egy olyan iskolából jöttem el 7 év után, ahol a legmagasabb színvonalú oktatást, legjobb törődést és ellátást kapnak a gyerekek, és még vallást is oktatnak. Most, hogy elmentem egy "világi" iskolába, ahol sokkal rosszabbak az életfeltételek mint ott, így valamennyivel tapasztaltabb lettem a többieknél. Az egyik nap bementem ismét a sulimba, és ijedten fordult hozzám a volt tanárom azzal a kérdéssel, hogy az egyik osztálya nem becsüli meg azt amijük van! És kérdezte, hogy mit tennék, mit javasolnék neki, hogy, hogy lehetne rávenni őket arra, hogy valamivel jobban becsüljék a jót és azt ami megadatik nekik? Nem tudtam neki azonnal válaszolni, be akar hívni egy órára, hogy győzzem meg őket az értékek megbecsüléséről és a társaság jóságáról. Kicsit tanácstalan vagyok, hogy mit mondjak a gyerekeknek, mivel vegyem őket rá, hogy amit csinálnak az nem menő (lázadás lényegében) és becsüljék azt ami van nekik, mert más ölne ami nekik van?

4

Hol találok beszédhibás gyerekeknek való - logopédusok által használt - segédanyagot a neten?

5 éves lányom 6 hangot nem tud kimondani, de nincs számára idő(pont); csak szeptembertől a logopédusnál. :(

5

Mit csináljak a mostohafiammal?

Szándékosan rosszalkodik, mindig arra megy ki a játék, hogy felbosszantson. Ha rászólok, hogy hagyja abba amit csinál, a képembe nevet. Mindent megtesz azért, hogy én és az apja összevesszünk. Tudom, csak azért csinálja, mert azt hiszi hogyha engem "elkerget", akkor az apja és az anyja újra egy család lesznek. Hiába mondtam neki, hogy ez nem így működik, nem akar belenyugodni.
A gyerek anyjával csak annyit beszélünk, amennyit muszáj. Nem tudjuk biztosra, hogy nem beszéli-e tele a gyerek fejét ezekkel a butaságokkal.

18

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!