Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kérjem a lány kezét a szüleitől (1 db)

Hogyan kérjem el a lány kezét a szüleitől?

A párom családjánál szokás, hogy a fiú elkéri a lány kezét a szül?kt?l.De fogalmam sincs mit mondjak, hogy csináljam!!!(A lánykérést a párom szülinapján, családi k?rben tervezem)Segítsetek valamit kitalálni!!!

Legjobb válasz: Azóta mi a helyzet?:D

igazábol a kicsi lánynak kéne tudni, hogy hozzádmegy-e vagy nem, tehát ha õ akarja, akkor a szülõknek kötelessége jóváhagyni, ha nem böszme állat a lánykérõ, hanem rendes, becsületes, tisztességes gyerek. de ha ezek után elkezdenek válogatni ... akkor qrva gyorsan el kell húzni onnan!
szerintem fasság ez az egész lánykérõsdi, most minek meghagyni azt az érzést a szülõknek, hogy elvileg válogathatnak a lányuknak!!! elkényezteted õket!! xD
Azóta mi a helyzet?:D
Gondolom, már sejtik, sõt, az a jó, ha a barátnõd elõre felkészíti õket. Anyukájának és neki vigyél egy-egy nagy csokor virágot, apukájának valami jobb italt. Nem kellenek nagy szavak, úgyis sírásba vagy nevetésbe torkollik az egész. Nálunk legalábbis így volt két éve, és azóta is nagyon szép élmény.
szia! az én párom egyszerûen ennyit mondott a szüleimnek kb.: szeretném, ha a lányukat hozzám adnák feleségül, vigyázok rá és boldoggá fogom tenni. nagyon szeretem és mindig vele leszek. anyukám meghatódott rögtön! egy csokor meg egy pezsgõ/behûtött/ és sinen vagy! sok boldogságot
Az én testvérem úgy kérte meg a barátnõje kezét a szülinapján, hogy mondta a szüleinknek, a lány szüleinek, mi lenne, ha... de a lánynak egy szót se. Annyit kértek, öltözzön fel szépen, kapott egy szép nagyon csokor virágot. (lánykérés után) Apóspajtinak meg annyit mondott, kb. hogy xy bá, (vagy akármi) szeretném megkérni a lánya kezét, és boldoggá tenni.
Hát igen ez egy kissé nehéz feldatnak tûnik elsõre, de hidd el, hogy nem az. Foglald össze egy versbe, úgy talán könnyebb lesz. Sok Boldogságot Nektek!
Már bocs, de ha ez a lány családjánál szokás, akkor talán õket kellene megkérdezni, hogy hogy szokták csinálni. Mondjuk a lányt, vagy testvérét, unokatestvérét, nagymamáját, szóval aki pontosan tudja. Így kívülrõl elég fura ez, mert ma már a szülõk felé bejelenteni szokták az eljegyzést, nem megkérni.
Kérdezd meg elõször a szerelmedtõl, hogy hozzád megy-e aztán az apjától, udvariasan. Egyébként bocsi, de TE AZ ÕSKORBAN ÉLSZ??
Gondolom akkor mind a 2-en szüzek is vagytok, mert ennek a formalitásnak az is a része.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tőlem kérdi, hogy szomorú vagyok-e, de szerintem azért mert Õ érzi rosszul magát. Mit mondhatnék?

A párommal 6 éve vagyunk együtt. Egész fiatalon jöttünk össze, 17 évesen. Már elég régóta foglalkoztat az eljegyzés, esküvő téma minket, de sosem volt "alkalmas" az idő. Vagy távkapcsolatban éltünk (egyetem miatt) vagy nincsen hozzá keretünk...
A nővérem 2 éve ismert meg egy srácot, aki rá egy évre eljegyezte, még egy évre elvette, most kiderült, hogy babát várnak...
A párom ma egész nap arról faggatott, hogy hiányzik-e ez nekem, és hogy vagyok ezzel a dologgal, biztosan csalódott vagyok, hogy ő ezt 6 év után nem tudja nekem megadni. Mondtam neki, hogy semmi gond, más-más élethelyzetünk van (mi még mindig tanulunk, párom ötödéves, nem tud egyetem mellett dolgozni is) megoldjuk, majd nekünk is eljön az időnk, nem kell rohanni. Persze vágyom rá, szeretném én is a közös családot, de még nem lehet, és megtudom érteni. Vajon Õ is rosszul érzi magát emiatt azért kérdezősködik ennyit? Voltatok hasonlóan? Azt hiszem a párom úgy érzi a nővéremék minden "babért learatnak" előttünk...

7

Most akkor kit szeret a pasi?

megkérte a párja kezét, de emellett több nővel van kalandja, normális ez?

11

Az a férfi, aki 8 év kapcsolat után is teljesen elzárkózik az eljegyzés/házasság témától, az miért teszi?

Adott egy valóban boldog, élményekkel teli, változatos kapcsolat, ami több, mint 8 éve tart. A férfi még csak beszélgetés szintjén sem hozakodik elő a témával, illetve ha felmerül bármi kapcsán (film, barátok eljegyzése pl.), hihetetlen gyorsasággal vált témát, és a "hallottad, hogy Juci és Zoli összeházasodnak?" kérdésre is kb. "milyen sokat esett ma az eső" válasz érkezik. (Nem nagy túlzással!)
Ez miért van? Nem eljegyzésre és házasságra szólítja fel a nő, hanem néha-néha felmerül az élet dolgai miatt, de még egy általános beszélgetést is leterel. Még ha távoli ismerős kérdez is rá, hogy mi újság a témával, akkor úgy tesz, mint ha nem is hallotta volna a kérdést és nem válaszol. Nem értem, miért nem lehet beszélgetni. Beszélni bármiről lehet, nem? Ha a Marsra szállásról kezdünk el beszélgetni, az még nem azt jelenti, hogy az ember holnap már rajta akar állni.

Ti mit gondoltok erről?

31

Lányok, milyen eljegyzési gyűrűtök van?

Hasonlít arra, amilyet elképzeltetek magatoknak? Jöhet kép is, saját de akár netes is. :)

11

Melyik kézre kell húzni az eljegyzési gyűrűt?

12

Mit gondoltok erről?

2015-ben fogok érettségizni, most vagyok 11-es, de még két évem van, mert nyelvi előkészítő osztályba jártam. Érettségim utánra tervezzük az eljegyzést a párommal. Szerintetek akkor költözzek is oda hozzá? Remélem találok diákmunkát, ha nem akkor ő tartana el, ezt megbeszéltük. Szerintetek a szüleim mit szólnának ehhez?

16

Ezüstből lehet karika gyűrűt venni? Nem "pofátlanság"?

Szeretném eljegyezni a párom , de ő utálja az aranyat. Bevallom én sem szeretem. Ezüst gyűrűvel illik elvenni valakit ? vagy a szokás az szokás ?

18

Ez az eljegyzési gyűrű miért ilyen olcsó? Baj ha csak erre telik?

Szeretném megkérni a barátnőm kezét de sajnos nagyon kevés pénzem van.
Már 4 éve együtt vagyunk, tudom, hogy nagyon várja.
Szerintetek örülne egy ilyen gyűrűnek?
Megéri?


15

Eljegyzés után mennyi idővel volt az esküvőtök?

Beszélgettünk már esküvőről meg eljegyzésről is a párommal, de még csak mostanában kezd rendeződni az életünk.
Mondtam neki, hogy az eljegyzés nem azt jelenti, hogy akkor utána rögtön az esküvőnek is meg kell lennie...
Mennyi az a max idő, ami még nem "gáz", hogy még mindig csak jegyesek vagyunk, de esküvő még nem volt?

18

Szerintetek ez ciki lenne?

Majdnem 6 éve vagyunk együtt a párommal, amiből 1 éve együtt is élünk. A párom nem dolgozik, a szülei vállalták, hogy egyetem végéig támogatják (az egyetem mellett nem is nagyon tudna dolgozni, sok az ügyelet és a kurzus). Én tavaly diplomáztam, munkát keresek, többnyire eddig alkalmik voltak, de közben mesterizek így tanulmányi ösztöndíjat is kapok. Gáz lenne az ilyen formán közösen megspórolt pénzből karikagyűrűt venni? Mindenképpen szeretnénk esküvőt, abban az évben, amikor a párom diplomázik.

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!