Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kérjem a lány kezét (3 db)

ilyenrõl még nem is hallottam. úgy tudom, hogy a võlegény kéri meg a lány kezét és az apát is õ kérdezi...
Isten oltalma fölöttünk áldja szerelmeteket, Hajnalka, most hozzád jöttünk megkérni a kezedet. István szive, te is érzed, csak teérted dobog már, örök szerelem jelével jegygyûrût ad neked át. Ragyogó aranykarikák tükrözik a végtelent, kivánunk az ifjú párnak sirig tartó szerelmet. Tudjuk, ez az elsõ lépés örök boldogság felé, sok szeretet és megértés vezessen oltár elé
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen=)

Hogyan kérjem meg az apától a lánya kezét?

Ti hogyan csináltátok? Mit mondjak?

Legjobb válasz: Mondd meg neki, hogy szereted a lányát és vele szeretnéd leélni az életedet és adja beleegyezését ahhoz, hogy összeházasodjatok. (Azt azért ne mond meg neki, hogy akkor is összeházasodtok, ha nem egyezik bele.)

Mondd meg neki, hogy szereted a lányát és vele szeretnéd leélni az életedet és adja beleegyezését ahhoz, hogy összeházasodjatok. (Azt azért ne mond meg neki, hogy akkor is összeházasodtok, ha nem egyezik bele.)
Kb úgy ahogy az elsõ. Kérd az áldását a kapcsolatotokra.
Nálunk a szüleim áldását kérte a párom. Az elkérés a költözéskor megvolt kb. Elmondta hogy egy ideje már együtt élünk, úgy gondoltuk szeretnénk összeházasodni, ehhez szeretné az áldásukat kérni.. Kb így 1 mondatban...
De légy résen, ha felkapja a baltát és elindul a lánya szobája felé azzal, hogy " a kezét megkaphatod" :D
acelsziv epic win. Amúgy ahogy az elsõ mondta
http://5b.hu/ime-a-sarkany-feje/ Kb erre gondoltam :)
Nálunk az volt, hogy elõször eljegyeztük egymást, s utána kérte a férjem apukámtól az áldását. Apa örült neki, hogy nem lett belõle kihagyva, fõleg, hogy én vagyok az õ kicsi lánya. (3 bátyám van.) Mondd el a saját szavaiddal azt, amit a többiek leírtak. Szerintem is szép gesztus, hiába éltek együtt, egy szülõnek mindig sokat jelent, ha a gyereke megházasodik. 28N
Te ismered a párod, hogy neki bejönne-e. Ha apámtól venne meg a férjem, egyrészt nemet mondanék, másrészt apám is nemet mondana, mert kiderülne, hogy nem ismer a kedvesem.
Ha együtt éltek akkor ez felesleges.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat! pár éve már együtt élünk, de úgy gondoltam, szép gesztus lenne ez a szülõk felé, sokat köszönhetünk nekik
Hát nálunk ez rendhagyó volt. :D Apám katona volt, nem régen szerelt le (hivatásos). párom, és én is rendõrök vagyunk. Párom az eljegyzés után magyarázta el, hogy amikor elment apámhoz, nagyon félt, mert van pár fegyver otthon (engedéllyel) de apám végül igent mondott. Ami nagy szó egy olyan embertõl, amilyen az apám, mert én vagyok az egyetlen lánya, imád, szóval. Meg a két bátyámtól is megkérte a kezem, akik nehezebben adtak, mint apám. :D Ezt az eljegyzés után tudtam meg.

Hogyan kérjem el a lány kezét a szüleitől?

A párom családjánál szokás, hogy a fiú elkéri a lány kezét a szül?kt?l.De fogalmam sincs mit mondjak, hogy csináljam!!!(A lánykérést a párom szülinapján, családi k?rben tervezem)Segítsetek valamit kitalálni!!!

Legjobb válasz: Azóta mi a helyzet?:D

igazábol a kicsi lánynak kéne tudni, hogy hozzádmegy-e vagy nem, tehát ha õ akarja, akkor a szülõknek kötelessége jóváhagyni, ha nem böszme állat a lánykérõ, hanem rendes, becsületes, tisztességes gyerek. de ha ezek után elkezdenek válogatni ... akkor qrva gyorsan el kell húzni onnan!
szerintem fasság ez az egész lánykérõsdi, most minek meghagyni azt az érzést a szülõknek, hogy elvileg válogathatnak a lányuknak!!! elkényezteted õket!! xD
Azóta mi a helyzet?:D
Gondolom, már sejtik, sõt, az a jó, ha a barátnõd elõre felkészíti õket. Anyukájának és neki vigyél egy-egy nagy csokor virágot, apukájának valami jobb italt. Nem kellenek nagy szavak, úgyis sírásba vagy nevetésbe torkollik az egész. Nálunk legalábbis így volt két éve, és azóta is nagyon szép élmény.
szia! az én párom egyszerûen ennyit mondott a szüleimnek kb.: szeretném, ha a lányukat hozzám adnák feleségül, vigyázok rá és boldoggá fogom tenni. nagyon szeretem és mindig vele leszek. anyukám meghatódott rögtön! egy csokor meg egy pezsgõ/behûtött/ és sinen vagy! sok boldogságot
Az én testvérem úgy kérte meg a barátnõje kezét a szülinapján, hogy mondta a szüleinknek, a lány szüleinek, mi lenne, ha... de a lánynak egy szót se. Annyit kértek, öltözzön fel szépen, kapott egy szép nagyon csokor virágot. (lánykérés után) Apóspajtinak meg annyit mondott, kb. hogy xy bá, (vagy akármi) szeretném megkérni a lánya kezét, és boldoggá tenni.
Hát igen ez egy kissé nehéz feldatnak tûnik elsõre, de hidd el, hogy nem az. Foglald össze egy versbe, úgy talán könnyebb lesz. Sok Boldogságot Nektek!
Már bocs, de ha ez a lány családjánál szokás, akkor talán õket kellene megkérdezni, hogy hogy szokták csinálni. Mondjuk a lányt, vagy testvérét, unokatestvérét, nagymamáját, szóval aki pontosan tudja. Így kívülrõl elég fura ez, mert ma már a szülõk felé bejelenteni szokták az eljegyzést, nem megkérni.
Kérdezd meg elõször a szerelmedtõl, hogy hozzád megy-e aztán az apjától, udvariasan. Egyébként bocsi, de TE AZ ÕSKORBAN ÉLSZ??
Gondolom akkor mind a 2-en szüzek is vagytok, mert ennek a formalitásnak az is a része.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!