Találatok a következő kifejezésre: Hogyan kérjek után (14 db)

Párom sok év után kibékült az apjával. Most kitalálták, hogy körbe kőporozza az apja házát amiért nem kér pénzt. Ki vagyok akadva, hogy tehet ilyet mikor így sincs pénzünk? Hogyan beszéljem rá, hogy kérjen pénzt?

Legjobb válasz: Az alapanyagot õ veszi meg vagy csak segít benne, mert nem ugyan az? Ha csak az idejét áldozza akkor nem lenne pofám pénzt kérni nekem sem.

Az alapanyagot õ veszi meg vagy csak segít benne, mert nem ugyan az? Ha csak az idejét áldozza akkor nem lenne pofám pénzt kérni nekem sem.
6.kicsit nyersen fogalmazott, de igaza van! :)
Persze, hony nem oszt, nem szoroz, mert pont le.sz.arod, hogy esetleg ez a "párodnak" éppen baromi nagy lelki megnyugvás, öröm. Gondolom, ezért kõporozna, hogy örömöt okozzon. Az ilyen egyszerû, számító, önzõ nõktõl mentsen meg mindenkit a Jóisten!
Pedig igyekeztem a legfinomabb jelzõket összeválogatni...
Na mondjuk te kernel penzt a szuleidtol, ha megcsinalsz a hazon valamit? Eleg erdekesen venne ki magat, nem? A parod az apja hazat csinalja es nem a szomszed bacsiet, valoszinuleg a hazat is megoroklitek... En nem kernem el a munkadijat sem, ha csak arrol lenne szo, hisz a szuleim a szuleim, akarmilyenek is...
Nem lenne szép dolog egy szülõtõl pénzt kérni azért, mert valamit megcsinál neki, még ilyet nem is hallottam, hogy pénzt kérjek apámtól, vagy anyámtól egy munkáért.
Nemogy örülnél, hogy kibékült! Én segítenék neki a munkában.
Szegény párod, micsoda lelketlen nõvel állt össze. Én örülnék ha a párom kibékülne a szüleivel (bár az õ szülei sajnos nem élnek már!), és mennék segíteni apósomnak. Fõzni, takarítani, bevásárolni. Vagy amiben tudok. Lehet lepontozni.
A kérdező hozzászólása: Ha nem az apjának segítene akkor el tudna menni napszámba. A párom nagyanyjának a volt férjéé a ház apósom csak megtûrt személy.
Akkor menj el te addig napszámba amíg õ segít.
A kérdező hozzászólása: Nekem van munkahelyem.
Láthatod kérdezõ, hogy itt csak leszólnak. A férjedet nem fogod tudni rávenni, hogy kérjen pénzt. Sehogyan sem. Max az apja fogja megkérdezni, hogy mennyivel tartozik a segítségért. Az a baj, ha többször megemlíted a dolgot a párodnak, meg fog rád haragudni emiatt. De remélem nem így lesz.
Ostoba vagy. Ennyi.
Mondjuk azt sem ártana tudni, mennyi ideig, és miért voltak haragban az apjával. Kinek a hibájából? Mert ha mondjuk párod tett valamit anno, és miatta alakult ki az elmérgesedett viszony, úgy érthetõ lenne, ha most szeretne valahogyan "törleszteni", ápolni a régi-új jó viszonyt. 23/N
Gyerek van? Mert ha igen, akkor ezt a példát látja, és vissza fogod tõle kapni az érzéketlenségedet. Pfúj!
Egyáltalán nem biztos, hogy a párodnak ezen idõ alatt lenne hol dolgoznia, szóval nincs bevételkiesés. Max akkor, ha ez miatt lemond egy munkát. Nemhogy örülnél, hogy segít az apjának. Egy kõporozás megvan 2-3 nap alatt. Ha belehúznak, egy hétvége az egész. Az nem nagy dolog. nem ezért fogtok éhen halni.
Kérdezõ, és te dolgozol? Ha nem az apjáé a ház, akkor kié? Bérlemény? Mert ez esetben tényleg felesleges költeni rá.
Az éremnek két oldala van. Természetesen én is örülnék, ha a férjem kibékülne az apjával. Meg az is oké, hogy örömöt akarna szerezni az apjának, hogy segít. De mielõtt elítélnétek a kérdezõt, kérdezzük már meg, hogy az apósa mennyit segített, amikor õk építkeztek? Mennyi ideig tartana ez a segítség? Van-e hitel a nyakukon? Van-e gyermeketek? Mert ezek a dolgok sokat befolyásolnak. Pl ha az apósnak 3 hétig kellene robotolni egész nap, akkor az elég sok idõ és ha nem kér és nem kap ezért pénzt, akkor az nekik bevétel kiesésnek számít. De magyarázd már meg a kicsi babának, hogy bocsi, nincs pénz pelusra, vagy a nagyobbnak, hogy bocsi, most nincs pénz új cipõre, pedig a régi kilyukadt, mert apa a tatának segít, ingyen. De ha pl 2 napról van szó, és nincs gyermek, akkor én is odaállnék segíteni, hogy hamarabb készen legyenek vele.
A kérdező hozzászólása: Így lesz de a párom munkadíjat sem akar kérni.
Az volna jó ha az édesapja meg venné az alapanyagokat, a férjed pedig a munkát vállalná. Teljesen természetes hogy segítünk ott, ahol tudunk. Mi is építkeztünk, kis felújítás, megvettük az anyagot, édesapám meg segített a kõmûvesnek, teljesen ingyen.
A kérdező hozzászólása: Ha nem az apjának dolgozna INGYEN akkor el tudna menni máshoz dolgozi pénzért. Apósom tud egyedül is mosni, fõzni stb.
Már nem azért, de ha nem õ veszi meg az alapanyagot, akkor mégis mit veszít? Mivel veszélyezteti a megélhetéseteket? Mivel lesztek rosszabb helyzetben, mintha nem csinálná meg? A szemem kisülne, ha a szüleimtõl pénzt kérnék így. De nekik is, ha õk kérnének. Én nem is értem, hogy van itt ennyi defektes ember? Volt neked rendes családod? Olyan igazi..
A kérdező hozzászólása: Sem számító sem pedig önzõ nem vagyok. Ha nektek sem lenne pénzetek akkor kíváncsi lennék, hogy reagálnátok a helyemben.
A kérdező hozzászólása: A ház nem apósomé õ csak benne lakik. Alig van pénzünk és a párom mégsem kér a munkájáért pénzt. Amúgy nekem se nem oszt se nem szoroz, hogy kibékültek.
Szerintem örülj neki, hogy a férjed kibékült az apjával, és ne úgy gondolkozz, hogy ez a része a dolognak neked nem oszt nem szoroz, ugyanis nagyon is sokmindent befolyásol. Ha a férjed jóba van az apjával, akkor kiegyensúlyozott emberként éli az életet, és máris nem mindegy neked, hogy a férjed teljes ember, vagy lelki gondjai vannak a múljta vagy a szülei miatt. A másik meg az, hogy amit írtál, egy egyszeri dolog. Egyetlen egyszer megy és segít az apjának, mert úgy érzi meg kell ezt tennie, ebbe támogasd õt. Nem arról van szó, hogy mostantól rendszeresen munka helyett apukának segít. Nézd el a férjednek ezt az egy esetet, talán ezt az egy napot anyagilag is kibírjátok valahogy.

Hogy kérjem meg anyósomat hogy ne fél centiről beszéljen a gyerekemnek? Elég sértődékeny. De zavar hogy beleliheg a szájába. Nem beszélve arról hogy dohányzás után teszi.

4,5 hónapos a lányom.

Legjobb válasz: Vedd elõ a legszebb mosolyod, és kérd meg szépen, és magyarázd el, hogy ebben a bacilusos rossz idõben mindentõl félted õt. Ha meg is sértõdik, ebbe bele kell gondolnia, hogy igazad van. Aztán késõbb talán leszokik róla. (Azért nem irigyellek, pláne ha az én anyósomból indulok ki...)

Vedd elõ a legszebb mosolyod, és kérd meg szépen, és magyarázd el, hogy ebben a bacilusos rossz idõben mindentõl félted õt. Ha meg is sértõdik, ebbe bele kell gondolnia, hogy igazad van. Aztán késõbb talán leszokik róla. (Azért nem irigyellek, pláne ha az én anyósomból indulok ki...)
Találj ki valamit, pl. a kislányod szereti látni az arcát annak, aki beszél hozzá, és így bizony elég nehéz...
Igaza van az elsõ írónak! Ha meg is sértõdik akkor is szólnék. Majd meg békél....vagy nem...!
Átmeneti sértõdésbe nem hal bele anyósod. De ennyi esze neki is lehetne, már bocs. Viszont lehet h. elõbb trükközni kéne. Mondd neki, hogy beszéljen hozzá kicsit távolabbról és grimaszoljon, azt nagyon szereti a kislány és tutira mosolyogni fog rá nagyokat. Imádkozz, hogy mosolyogjon is majd a baba, netán Anyós háta mögött állva csinálj te olyat, ami megnevetteti a babát. Ez talán ösztönzi anyóst, hogy ne hajoljon olyan közel. Aztán lehet neki mondani azt is, hogy így bandzsítania kell és félted a szemét.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Sok problémánk volt/van vele. Olyan rossz ez a helyzet. Alapjáraton konfliktuskerülõ vagyok, de már nem bírom tovább. Majd megpróbálom szépen megkérni legközelebb, ha megsértõdik, akkor ez van...
A kérdező hozzászólása: Jaj ez a bandzsítás jó! Köszi az ötletet Neked is!
nekem ez jutott eszembe.figyelmeztesd h elkezdte tépkedni a hajat vagy ha van olyan szerencséd anyosod szemüveges akkor mond neki h vigyázz mert leveri.fülbevaló tépkedés.stb.ha nem akkor mond meg neki h félted a baciktól ha az sem akkor meg mond meg h ne lihegjen a kislány szájába mint egy ...nekem még csak most fog megszületni de már elõre rettegek föleg h anyosom piás is fujjjj.én rosszul vagyok a szájszagától nem majd szegény lányom...áááááá
Nekem a sógornõm beszélt mindig úgy hozzá, hogy fél centire volt a szája az arcától.Nem csak a nyálfröcsögés miatt, hanem láthatóan zavarta a kisfiamat is, hogy annyira közel hajolt, hogy nem tudott rá fókuszálni.A férjem szólt, hogy ne hajoljon közel ezek az okok miatt.Akkor nem szólt rá semmit, de hónapokkal késõbb kibökte, hogy milyen bunkók vagyunk, mert ilyen dolgokért szólunk.Hát...ha egyébként is nehéz eset, akkor nehéz sértõdés nélkül megúszni.Bár én a mai napig tartom magam ahhoz, hogy a mi gyerekünk és mi állítjuk fel a játékszabályokat, ha pedig ez valakinek annyira sértõ az nyaljon sót!(21 hónapos kisfiús)

Hogyan kérjek meg illedelmesen valakit, hogy vigyen már haza, illetve miről beszélgessek vele az út alatt?

Legjobb válasz: Ha írtál volna konkrét szituációt...nemedet-akkor egyszerûbb lenne a válasz,de így általánosságban azt mondanám,hogy ne mondogasd magadban /ne találd ki elõre a szöveget/ ,hanem igyekezz minél spontánabbul-beillesztve a beszélgetésbe: pl.Szia! Te merre mész? Elvinnél egy darabig?...vagy ha már úgyis arra mész,nem kanyarodnál felénk? Nem mennénk együtt?... Ha nem nagy a kitérõ,akkor úgysem probléma neki. Beszélgetésben is légy laza,-persze néha van olyan,hogy kicsit erõlködni kell az elején, de egy feltehetõleg értelmes partner érzékeli ezt és biztos beszáll,mert neki is kényelmetlen lenne a csend. Általánosságban még: diszkréten,nem "nyomulósan" lehet kérdezgetni-pl.milyen volt a buli, hogy érezte magát, mit szól ehhez...ahhoz...fogod látni a reakcióiból és akkor úgy korrigálod /valaki szereti ezt/:folytasd ezt a vonalat,vagy sem?!..vagy éppen fordítva: te mesélsz kicsit magadról...de írj szituációt-úgy könnyebb !

Ha írtál volna konkrét szituációt...nemedet-akkor egyszerûbb lenne a válasz, de így általánosságban azt mondanám, hogy ne mondogasd magadban /ne találd ki elõre a szöveget/ , hanem igyekezz minél spontánabbul-beillesztve a beszélgetésbe: pl.Szia! Te merre mész? Elvinnél egy darabig?...vagy ha már úgyis arra mész, nem kanyarodnál felénk? Nem mennénk együtt?... Ha nem nagy a kitérõ, akkor úgysem probléma neki. Beszélgetésben is légy laza, -persze néha van olyan, hogy kicsit erõlködni kell az elején, de egy feltehetõleg értelmes partner érzékeli ezt és biztos beszáll, mert neki is kényelmetlen lenne a csend. Általánosságban még: diszkréten, nem "nyomulósan" lehet kérdezgetni-pl.milyen volt a buli, hogy érezte magát, mit szól ehhez...ahhoz...fogod látni a reakcióiból és akkor úgy korrigálod /valaki szereti ezt/:folytasd ezt a vonalat, vagy sem?!..vagy éppen fordítva: te mesélsz kicsit magadról...de írj szituációt-úgy könnyebb !
Attól függ, hogy kirõl van szó...
Ne kezd el kritizálni ahogy vezet:)
Lány vagy és pasit akarsz megkérni? ill. pasi vagy és lányt? :)
A kérdező hozzászólása: Lány vagyok, õ meg nõ, dupla annyi idõs mint én


Facebook like plugin. Hogy csináljam, hogy like után ne kérjen megerősítést?

Amikor rákattintok, hogy like, azt kéri, hogy er?sítsem meg. Hogy csináljak olyat, hogy ne kelljen meger?síteni? Mit állítsak át?

Legjobb válasz: Ez azért van mert olyan szerveren van a weboldalad ami a facebook szerint nem megbízható ezért kér egy extra megerõsítést. Az egyetlen megoldás tudtom szerint ha az oldalad egy másik tárhelyre költöztetted, vagy beszélsz a tárhely szolgáltatóval.

Ez azért van mert olyan szerveren van a weboldalad ami a facebook szerint nem megbízható ezért kér egy extra megerõsítést. Az egyetlen megoldás tudtom szerint ha az oldalad egy másik tárhelyre költöztetted, vagy beszélsz a tárhely szolgáltatóval.
A kérdező hozzászólása: Hát ez a tárhely a blogger, ami a google blogkezelõ szolgáltatása. Tehát a google nem megbízható a facebook szerint? :D

Iwiw-es levél után, hogy kérjek tőle randit?

Iwiwen beszéltünk már, megadta a skype nevét is. Azonban nem szeretnék interneten maradni, elszeretném hívni randira. Hogy lenne jobb? El?bb beszélgetni skypen, aztán pár nap múlva hozzam fel, hogy találkozhatnánk? Vagy inkább rögtön beszéljek meg vele egy találkát? Te hogy csinálnád? Egy városban élünk. 18/F ? 17/L

Legjobb válasz: Hát elõször skype-n vagy facebookon, kicsit jobban megismerni egymást szerintem az elsõ lépés. Ha egybõl elhívod, lehet félre érti, hogy nyomulni akarsz, szóval nem kell elkapkodni a dolgot

Hát elõször skype-n vagy facebookon, kicsit jobban megismerni egymást szerintem az elsõ lépés. Ha egybõl elhívod, lehet félre érti, hogy nyomulni akarsz, szóval nem kell elkapkodni a dolgot

Hogyan kérjek bocsánatot ezek után? Hogyan viselkedjek, ha közli velem életem szerelme, hogy utál?

Kérlek segítsetek! Sürg?sen segítségre lenne szükségem!

Legjobb válasz: Sajnálom... kb. így.

Sajnálom... kb. így.
A kérdező hozzászólása: Ennyi?
Szerintem az érzéseid miatt nem kell bocsánatot kérned. ha szereted és nem tudtad elfelejteni és elmondod másoknak nem baj. jó tény hogy ezt nem részegen egy buliban kellett volna megtenned. véleményem szerint mond azt neki, hogy aznap este elragadtak az érzelmek, ahogy megláttad és nem tudtd visszafogni magad. egyébként nekem ugy tünik hogy sajnos már nem szeret téged ez a fiu:( ugyh semmiképp ne alázkodj meg elõtte!
A kérdező hozzászólása: Ohh nagyon szépen köszönöm...akkor ne kérjek bocsánatot?
Bocsánatot lehet kérni. Az nem megalázkodás. Meg ittasan mnident kibeszélsz, akkor telejsen megbízhatatlan vagy. Hisz akkor bármi mást is kipletykálhatsz. Leveled alapján kicsit ostoba vagy. Olyan bután ostoba.
A kérdező hozzászólása: Nem, nem vagyok ostoba egyáltalán, csak egy betegségben szenvedek, aminek a neve: Szerelem... Hülye voltam, és más vállán sirtam ki magam meg fecsegtem ki õt is, nem szépen és valakitõl szerintem megtudta és most iszonyatosan utál....Menthetõ még ez...mert eredetileg én vissza akartam õt szerezni , jól is haladtam, de ezzel el.asztam.Most kezdhetem elõrõl... Vagy....ez már reménytelen??? hOGY VISSZAHÓDTSAM, , , , sajnos én is úgy érzem h szerelembõl már nem szeret....
Jelszóemlékeztetõt kérsz és akkor kapsz egy kódot, amit ha beírsz, csinálhatsz új jelszót és úgy lépj be.
Vagy hard reset/rom ùjrarakàsa
Êd azt hogyan, ha mem enged neki a telefon semmit sem csinálni??
Ezzel van tele a net, mert olyan buták vagytok. Mi a p*csának ez a zárfeloldás?

Hogyan kérjek gyermekem után tartásdijat?

Van egy 4,5 hónapos picilányom, akinek az apukájával nem élünk egy városban, csak néha találkozgattunk, jókat beszélgettünk, nyaraltunk. Olyan közelebbi baráti viszonyban voltunk. A kislányt a nevére vette, mivel Õ is akarta, de 10 napos volt, amikor "lelépett", megijedt a nevelését?l. Nem vett még neki semmit. Se pelust, se bodyt, se popsitörl?t. Havonta 1 - 2 - szer eljön,megnézi, de kb. 30 percet tölt velünk és már megy is.

Legjobb válasz: Bíróságon, keresettel. 6 hónapra visszamenõleg kérheted, úgyhogy ne késlekedj. Minden bíróságon van panasznap, ott segítenek jegyzõkönyvbe venni a kérelmed.

Bíróságon, keresettel. 6 hónapra visszamenõleg kérheted, úgyhogy ne késlekedj. Minden bíróságon van panasznap, ott segítenek jegyzõkönyvbe venni a kérelmed.
Jogos. Egy jó anya mindent megtesz a gyermekéért. Harcolj, ha kell foggal-körömmel. Sok sikert és egészséget!
igen egy kereseti kérelmet írsz gyerektartás megállapítására. ha van bejelentett munkája akkor tudja fizetni is. olyan nincs hogy meg csinálok egy gyereket aztán még élvezem is meglátogatom de nem fizetek. ha kufircolni tudott most fizetni is tudjon.. ha azért van kapcsolatotok akkor elöbb beszéld meg vele. de mindenképpen még ha önkéntesen is fizetne kérj bíró végzést rá.
Egyet értek az elõttem válaszolóval.Beszélj az apával, aztán ha nem jön be, akkor mehet a bíróság.
Ha önkéntesen fizetne, akkor miért rá a bírói végzés? Ez annyira utálatos dolog hazánkban, hogy az nem is mûködhet, amin nincs végrehajtói pecsét. Felejtsük már el. Egyezz meg vele - ha tényleg jó a viszony, valószínûleg hozzá fog járulni a kiadásokhoz. Azt ha mégsem, akkor jöhet a fokozatosság elve alapján az, hogy kéred a tartásdíj megállapítását meg minden ilyesmi. Viszont én nem hiszem, hogy pereskedéssel el kell rontani egy jó viszonyt. Bolhát sem atombombával irtunk, csak ha tényleg sok van belõle... Egyáltalán õ a gyermek apja? (Mert apasági nyilatkozatról beszélsz, de az nem derül ki, hogy csak "elismerte" az apaságot, vagy valóban õ az "apa".)

Jogosult leszek arra, hogy ingyenes étkezést kérjek augusztustól az oviba? Változhatnak szavazás után a jogszabályok?

A kisebbik lányommal augusztusra vagyok kiírva. A párommal házasok vagyunk, és van már egy nagylányunk. A havi jövedelmünk 4 fõre nem haladja meg a 160 ezer forintot. Úgy tudom, hogy ha az 1 fõre jutó jövedelem nem éri el a 40 ezret, ingyenes étkezés jár. Így van?

Legjobb válasz: nálunk 3 gyerek van, havi bevétel 200ezer, de az oviba így sem ingyenes az étel. féláron van. és nem hinném, hogy ez változni fog, bárcsak úgy lenne...

nálunk 3 gyerek van, havi bevétel 200ezer, de az oviba így sem ingyenes az étel. féláron van. és nem hinném, hogy ez változni fog, bárcsak úgy lenne...
A 160-as jövedelem, hogy jön ki? A párod akkor alig keres.
Én most adtam be múlt héten. Akkor jár az ingyenes evés (rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény), ha az 1 fõre esõ nettó jövedelem nem haladja meg a 37050ft-ot, és nincs 850E ft-nál értékesebb autótok. A kiadásokat nem nézik, se rezsit, se hitelt semmit. Nettó jövedelem alapján számolják, tehát a férjed nettó fizuja, plusz a te gyeded/gyesed, családi pótlék, minden bevétel, ez osztva 4-el. Ha 37050ft alatt van, akkor jár, ha fölöte, akkor nem jár.
Úgy tudom, rendszeres gyermekvédelmi támogatásra lesztek jogosultak. Ingyen étkezés, iskolában ingyen tankönyv, és az évi két természetbeni juttatás (ezek szerint most Erzsébet-utalvány).
Jó akkor én leszek a gonosz de ha egy 50% ebéd ilyen nagy probléma mi lesz veletek késõbb?
Akkor jarnia kell.
A kérdező hozzászólása: 2es, igen, úgy számoltam. az erzsébet utalványról meg nem is tudtam. sajnos nincs nyaralónk...
1! Neked a 3 gyerekre jar a kedvezmeny, az valoban csak 50%. Az akkor is jar, ha magas a jovedelmed.
A kérdező hozzászólása: persze. mert 5en laktok egy háztartásba. 5x40ezer=200ezer. meghaladja, azért nincs ingyen. féláron sztem azért van, mert 3 gyereket neveltek. tévedek? én se vagyok biztos benne
Jovedelem a munkaber, a tappenz, nyugdij, gyes, gyed, tgyas, es a csaladipotlek is. Igy szamoltal? Az osszeghatar pedig egeszen pontosan 39.900/fo es ha egy forinttal is tobb, mar nem vagy jogosult. Illetve ha valami vagyontargyatok van a lakason kivul, amiben eltek -nyaralo, auto, szinten nem jar. Az etkezesi kedvezmeynen kivul evi ketszeri 6000ft koruli erzsebet utalvany jar - gyermekenkent. Persze ugy is kell megigenyelni.
A kérdező hozzászólása: úgy jön ki, hogy én kapok keveset, nem a párom
beállításokban nincs képernyõvédõ rész? ha igen akkor ott
A képernyõvédõ beállításainál lesz olyan opció. http://www.liberiangeek.net/wp-content/uploads/2010/09/locko.. http://aceontech.files.wordpress.com/2011/08/screenshot-scre.. Alul, ahol a kurzor is áll.
A kérdező hozzászólása: köszönöm


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!