Találatok a következő kifejezésre: Hogyan képesek anyák (17 db)

Hogy képes anyám feltételezni rólam ilyet?

vallásos család vagyunk, sosem voltam egy rossz gyerek, (fiú vagyok) általában lányokkal barátkoztam és az egyik legjobb barátom aki szintén lány sokszor találkozom vele meg átjárok hozzá és egy csomót tudunk nevetni meg beszélgetni az élet nagykérdéseir?l szóval viszonylag meg vagyunk.

Legjobb válasz: Szia! Anyukád csak félt egy rossz döntéstõl de ezt nem a legjobb módon teszi! Más 17 éves fiú sem akar feltétlenül apa lenni de mégis elsül az agyuk és nem védekeznek! Nézz szét a korosztályodban és képzeld magad egy szülõ helyébe! Én a mostani tizenévesek nem igazán értem! 15-16 éves lányok szexuálisan leharcoltak és egy kiélt 40esre hajaznak ami nekik most még vagány de ha majd a többsége 30 évesen gondol vissza magára akkor...! Szerintem Anyukád is ezt látja! Ha leülteted és megpróbálod neki elmagyarázni, hogy ez a lány csak barátod és nem Õ az akivel járni akarsz fõleg nem akarsz vele lefeküdni mert te (még) nem úgy gondolod/érzed stb... szerintem megérti! Ha van a családban köztetek kommunikáció és hisztek egymás szavában akkor nem lesz gond! Csak lehet, hogy lesokkolta mennyire sûrûn találkoztok a lánnyal!

Szia! Anyukád csak félt egy rossz döntéstõl de ezt nem a legjobb módon teszi! Más 17 éves fiú sem akar feltétlenül apa lenni de mégis elsül az agyuk és nem védekeznek! Nézz szét a korosztályodban és képzeld magad egy szülõ helyébe! Én a mostani tizenévesek nem igazán értem! 15-16 éves lányok szexuálisan leharcoltak és egy kiélt 40esre hajaznak ami nekik most még vagány de ha majd a többsége 30 évesen gondol vissza magára akkor...! Szerintem Anyukád is ezt látja! Ha leülteted és megpróbálod neki elmagyarázni, hogy ez a lány csak barátod és nem Õ az akivel járni akarsz fõleg nem akarsz vele lefeküdni mert te (még) nem úgy gondolod/érzed stb... szerintem megérti! Ha van a családban köztetek kommunikáció és hisztek egymás szavában akkor nem lesz gond! Csak lehet, hogy lesokkolta mennyire sûrûn találkoztok a lánnyal!
Agyára ment a szentfazekasság!
Szia! Az a baj, hogy a legtöbb veled egykorút sem ágyrajáróknak nevelik és van aki olyan lesz, van aki meg olyan mint Te! Egyet ne csinálj! Ne kiabálj! Az kiabál akinek a háza ég! Kérdezd meg Anyudat, hogy mitõl tart!? Attól, hogy lefekszel valakivel? Vagy hogy "gyereket csinálsz"? Mert ha ilyenektõl tart akkor nem kell féljen mert ettõl azért intelligensebb vagy tudod, hogy vannak különbözõ védekezési eszközök, módszerek! Nem tudom mennyire vagy vallásos, esetleg voltál-e már lánnyal, de ha nem akkor elmondhatod, hogy nem és ezért meg azért! Biztos megtudod indokolni! De ennek is eljön elõbb vagy utóbb az ideje! Felnõttként viselkedj, mert most anyud próbál egy kicsit gyerekesen védeni! Sok sikert! Ha tudsz vele beszélni írd meg, hogy mi lett!
Ha anyudnak baja van a lány barátoddal, miért nem õ mondta meg neked, miért apud adta át az üzenetet? Le kellene ülnötök, megmondanod, hogy ti csak barátok vagytok, nem kell esküdöznöd, mert ha õ nevelt fel, ennyi bizalomnak kellene, hogy legyen feléd.
A kérdező hozzászólása: ismeri anyám a lányt, többször is járt nálunk, anyját is ismeri.. úgyhogy azért sem értem a feltételezést. értem hogy ezt látja, de engem õ nevelt.. nem így ismert meg és én sem mutatkoztam meg így soha.. szóval nem értem. meg próbálok vele beszélni ha haza ér normálisan, csak attól félek hogy elpattan valami az agyamban és elkezdek kiabálni vele amit soha nem csináltam még és nem is akarok de egyszerûen annyira ideghatáron vagyok.
Szerintem is hivd el a lányt magatokhoz, anyud fogja látni, hogy tényleg csak barátok vagytok.
hivd el magatokhoz a lányt, ismerjék meg a szüleid, mert lehet ám ez is baj, hogy azt se tudják kivel vagy.
A kérdező hozzászólása: hát az lett, hogy érdekes módon úgy tett mintha elõzõ nap semmi nem történt volna és elengedett :O nem értem. lehethogy azért mert imádkoztam érte tegnap este.
bocs kimaradt valami! Ha leülteted és megpróbálod neki elmagyarázni, hogy ez a lány csak barátod és nem Õ az akivel járni akarsz fõleg nem akarsz vele lefeküdni, se senkivel mert te (még) nem úgy gondolod/érzed stb... szerintem megérti!
szia! Na ez jó hír! Észhez tért! Rájött, hogy a tiltás általában rosszabb dolgokat vált ki! Fõleg mikor az ember esetleg szerelmes!

Van itt olyan anya, akit olyan ember, aki nem zárhat ki az életéből, képes teljesen elbizonytalanítani abban, hogy jó anya-e, és képes kétségeket kelteni benne, még arra vonatkozóan is, hogy a gyermeke valóban épp és egészséges-e?

Én megőrülök a folyamatos példálózásoktól más tökéletes gyerekeiről, az enyém csípkedésétől, és unom azt is, hogy mindig megmondják, a számba rágják, hogy mit kéne másképp és menyi mindent rosszul csinálok. Van aki gyomorgörccsel készül pl. a holnapi vasárnapi ebédre az anyósához a fent említett okok miatt? Mit tegyek ebben a helyzetben?

Legjobb válasz: Ha nem muszáj, ne menj, mert csak magadat hergeled fel vele.

Ha nem muszáj, ne menj, mert csak magadat hergeled fel vele.
ha ilyen az anyósod akkor ne menj el, beszéld meg a pároddal, mond el neki mit érzel és kérd hogy segítsen neked.egyébként meg azt is megteheted hogy az egyik fülden be a másikon ki.ha nem együtt laktok ne csinálj belõle akkora ügyet.
Hidd el, mindenkit érnek ilyen beszólások, leszólások, csak valaki felveszi, valaki nem. Én is felvettem eleinte, de már elengedem a fülem mellett. Nálunk is férjem családjával van ilyen, a következõ miatt: a gyerekkel kéthetente találkoznak, amikor kisebb volt, erõszakosan akartak vele babázni, félt tõlük a gyerek, már másfél éves, de apósomat a mai napig (szinte kijelenthetem, hogy) nem szereti, pedig a nagyapja. Õ szereti a gyereket, de baba korában mindig csesztette, kivette a kezembõl, most meg már a gyerek nem akar odamenni hozzá. Sógornõm nem játszik vele, csak állandóan rászól, hogy "ne nyafogj", meg "miért kiabálsz??" (amikor jókedvében sikongat egyet a gyerek). És a közös rokonoktól mit hallok? Hogy hallották a Jucikáéktól (nevezzük így anyósomék családját), hogy a fiam milyen hisztis és milyen anyás, és senkit nem szeret csak engem, mert akar hozzájuk odamenni. A valódi helyzet: anyámékat imádja, közös barátainkat imádja, dédimamáját imádja. Babatornán közvetlen, barátkozós, minden szomszédnak integet, mosolyog, és persze, mint minden gyerek, ha éhes, álmos, vagy cseszegetik, sír. No a férjem családja persze nem ismeri el, hogy a gyerek azért távolságtartó velük, ahogy viselkedtek vele amikor pici volt, sógornõm meg azt hiszi, minden gyerek angol kis lord-ként jön világra, aki sosem sír, késsel-villával eszik és udvariasan ül egy széken és hagyja a felnõtteket beszélgetni. Neki ugyanis minden gyerek hisztis és rossz és kiabálós. Mi is mindig kéthetente vasárnap megyünk apósékhoz, nekem sem kedvenc programom, de a beszólások nem érdekelnek már. Persze megvédem a gyereket (legutóbb sógornõm megint rászólt hogy ne hisztizzen már a gyerek....holott a fiam azt jelezte, hogy menjek át vele a szobába játszani....megmagyaráztam a gyereknek, hogy most nem megyek kicsim, vendégség van. Sógornõm meg azt hitte, hogy ha felnõtt társaság van, a fiam bekussol és eljátszik az egyik sarokban, hogy ne zavarja a felnõtteket......és persze ilyenkor nekem kéne szarnak éreznem magam, amiért nem neveltem meg rendesen. Tiszta vicc)
Egyébként légy határozott: mondd meg anyósodnak a kéretlen tanácsaira, hogy: "köszi, de én nem így csinálom." Én ezt csináltam, amikor beleszóltak anno mindenbe. Használ, mert már egyáltalán nem csinálják :) ) Ennyit elértünk, hogy ez már nincs, sõt, már félve ad tanácsot, kéthavonta. Mert tudja, hogyha nem kérdezek, az azt jelenti, hogy nem kell okoskodás. Após mániája volt, hogy hagyjuk sírni. Amikor sírt a gyerek, felvettem, õ mindig rámszólt, hogy ne....egyszer elõfordult, hogy rátette a kezét a vállamra, visszanyomott a székre, és közölte, hogy NE VEDD FEL. Na, ott és akkor volt az utolsó ilyen. Felálltam, és megmondtam: Én MINDIG fel fogom venni, ha sír. Azóta meg sem próbált belepofázni semmibe :)
Jajj, nálunk is állandóan versenyeztetik a gyerekeket. Kisfiam uncsitesója pár hónappal idõsebb, de ha kibújt két újabb foga, anyósék már telefonáltak, hogy az én fiamnak nem bújt még ki? Mert a Petikének már ennyi van...... Aztán amikor a másik gyerkõc elkezdett szavakat mondani, ismét jött a telefon: a miénk még mindig nem mond semmit? Mert Petike már igen! És ez a mai napig megy.....megtanítanak pár szót a másik gyereknek, és amikor visszük az enyémet hozzájuk, akkor elkezdik mondogatni a fiamnak a szavakat. A fiam nem mondja õket, mert õ még nem beszél. Erre kérdezgetik TÕLE: "Hát te nem mondod? Tényleg nem? Pedig Petike már mondja!" Eszem megáll ezen is :) 4.
Nálunk is ez megy. Hogy a (nevezzük így) Niki már 3, 5 hónaposan csilisbabba mártott kenyeret cummogta, én meg miért csak 4 hónaposan adtam neki elõször almát. Az én lányom tápszeres, a Niki anyatejes volt... 3 hónaposan a lányom cumiját belemártották a kávétorta krémjébe, a tiltásom ellenére!!!
Van egy kedvenc mondásom, néma gyereknek anyja se érti a szavát. Ha hagyod, hogy az õrületbe kergessenek, csak magadat okolhatod!!! Szóvá kelltenni. Kedves Anyuka (mert ez olyan anyósosnak tûnik), megkérem, ne tessék többet példálózni a gizikével. Téma lezárva.

Hogyan képesek az anyák ellátni egyszerre egy kisbabát, egy kisgyereket és a háztartást is?

Most 6 hetes az els? kisbabám és teljesen kicsúszott a lábam alól a talaj... Eredetileg több gyereket terveztünk a férjemmel de most el vagyok bizonytalanodva a fenti kérdést illet?en. Hogyan oldják ezt meg mások?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj, ez mindenkivel így van az elsõ idõben. Velem is így volt, összecsaptak a fejem fölött a hullámok, nem volt aki segítsen, szülés utáni depresszióban szenvedtem. Aztán szép lassan rájöttem magamtól hogy nem dõl össze a világ ha nincs minden derékszögben a lakásban. És miután kialakult a napi rend akkor már nagyon élveztem mindent. Ahogyan nõtt a babám úgy váltak a dolgok egyszerûbbé, és úgy jöttem rá hogy korábban az apró dolgokat is katasztrófának éltem meg. A fiam most négy és fél éves a világon a legnagyszerûbb dolog anyának lenni, és most ért meg a dolog hogy tavaszra érkezik a kistestvér. Én azt a nézetet vallom hogy egy anya érzi a legjobban hogy mikor jön el az idõ egy újabb gyermek születéséhez egy családba, nálam 4 év telt el hogy a kistestvér gondolata megerõsödjön bennem. Jelenleg ne törõdj mással csak a kicsivel, meg a férjeddel, a háztartás meg kiheveri ha néhány hónapig csak a legszükségesebbeket csinálod meg, idõvel magától ki fog alakulni a napi ritmus, most csak babázzál, mert olyan gyorsan nõnek a gyerekek, hogy minden pillanatát élvezd ki.

Szia! Ne aggódj, ez mindenkivel így van az elsõ idõben. Velem is így volt, összecsaptak a fejem fölött a hullámok, nem volt aki segítsen, szülés utáni depresszióban szenvedtem. Aztán szép lassan rájöttem magamtól hogy nem dõl össze a világ ha nincs minden derékszögben a lakásban. És miután kialakult a napi rend akkor már nagyon élveztem mindent. Ahogyan nõtt a babám úgy váltak a dolgok egyszerûbbé, és úgy jöttem rá hogy korábban az apró dolgokat is katasztrófának éltem meg. A fiam most négy és fél éves a világon a legnagyszerûbb dolog anyának lenni, és most ért meg a dolog hogy tavaszra érkezik a kistestvér. Én azt a nézetet vallom hogy egy anya érzi a legjobban hogy mikor jön el az idõ egy újabb gyermek születéséhez egy családba, nálam 4 év telt el hogy a kistestvér gondolata megerõsödjön bennem. Jelenleg ne törõdj mással csak a kicsivel, meg a férjeddel, a háztartás meg kiheveri ha néhány hónapig csak a legszükségesebbeket csinálod meg, idõvel magától ki fog alakulni a napi ritmus, most csak babázzál, mert olyan gyorsan nõnek a gyerekek, hogy minden pillanatát élvezd ki.
Egyszer az én 5 éves fiam azt mondta amikor látott egy reklámot: anya te is egy szuper anyuka vagy! Én azt mondom minden nõ aki gyereket nevel szuper anyuka. Bele fogsz jönni te is, rájössz hogyan tudsz majd egyszerre több dolgot csinálni és több mindenre figyelni de ezt saját magad fogod kialakítani. Sok sikert és kitartást. Minden korszak véget ér egyszer.

Azok az anyák, apák, akik öngyilkosok lesznek, hogy képesek a saját gyerekeiket is magukkal vinni?

Vagy aki lemészárolja a családját? Egyáltalán mi játszódhat le az agyukban? Sosem fogom megérteni!

Legjobb válasz: Gondolom, de nem biztos, hogy a 33 éves nöröl beszélsz, aki beugrott a holt tiszába a párhonapos csecsemövel. Hát nem tudom mi játszodik le bennük, hiszen ö hozta világra azért hogy szeresse, utána mi játszodik le benne hihetetlen agyrém, nem tudom, lehet lepontozni, mert nem tudom a választ, de a gyereket nagyon sajnálom, hogy ilyen anyja van, remélem jobb szülöket kap, anyuci meg pár évet, ennyit tudok csak mondani, örülök hogy a kicsi megmaradt, ha meg nem pont erre gondoltál akkor bocsi, de ez volt most aktuális.

Gondolom, de nem biztos, hogy a 33 éves nöröl beszélsz, aki beugrott a holt tiszába a párhonapos csecsemövel. Hát nem tudom mi játszodik le bennük, hiszen ö hozta világra azért hogy szeresse, utána mi játszodik le benne hihetetlen agyrém, nem tudom, lehet lepontozni, mert nem tudom a választ, de a gyereket nagyon sajnálom, hogy ilyen anyja van, remélem jobb szülöket kap, anyuci meg pár évet, ennyit tudok csak mondani, örülök hogy a kicsi megmaradt, ha meg nem pont erre gondoltál akkor bocsi, de ez volt most aktuális.
ha annyi a számla, hogy nem tud már mit az asztalra tenni szerencsétlen, már felvett minden létezõ kölcsönt és a bankoktól naponta kap felszólító leveleket, vagy már az a veszély is fenyeget, hogy a körülményei miatt félõ, hogy elveszti a gyerekeit, ráadásul lehet, hogy a párja is elvesztette a munkahelyét
Szerintem már annyira kétségbe vannak esveés el vannak keseredve, hogy nem tudnak józanul gondolkodni és nem is tudják átgondolni mit cselekednek. Be vannak kattanva jön egy ötlet és hírtelen felindulásból cselekszenek. Lehet nincs igazam, de én erre gondolok. Errõl szerintem egy pszichológus többet tudna mondani.
a pszichológus foglalkozik a lelki dolgokkal és gondolom, ha valaki ilyet csinál és túléli (mert erre is volt nem olyan régn példa) akkor nem hiszem hogy egy szociológus ülne le az emberrel beszélgetni. Õ a társadalmi helyzettel nagyon is tisztában van, ezt aláírom, de az emberi lélek és gondolkodás az nem az õ asztala.
elmezavar. kattekop
Közelítsd meg más oldalról, hogyan tudná magára hagyni gyermekét? Szerintem ez a kérdés merül fel bennük és inkább magukkal viszik a halálba...
Bizony, a kétségbeesés elferdíti az ítélõképességét, és nem akarja magára hagyni a gyereket, hogy anya nélkül nõljön fel.Ezzel akarja a kicsit megóvni a szenvedéstõl.Az elferdült világában valójában jót akkar Neki!Borzasztó okok vezethetnek ide, és nem tudom, hogy mi a rendezett helyzetünkel ítélkezhetünk-e felette!
A reményvesztettség nem ok. Kimutatott tény, hogy háborús idõben a legkevesebb az öngyilkosságok száma. Valóban elborult, beteg elme az aki képes halálba vinni a saját gyerekét .
Errõl egy szociológus tudna többet mondani, nem pszihológus, de sajnos így van. A reményvesztettség egy rettenetes dolog, és sajnos nem hiszem, hogy ez a közeljövõben jobb lesz!:((
A kérdező hozzászólása: Igen, innen indult ki a dolog, de egyre több ilyesmi történik mostanában, egyre több családban van gyilkosság is.Vagy régen is lehetett csak nem kapott ekkora nyílvánosságot, nem tudom, de nagyon ijesztõ.és sajnálatos.
Nem mindenki hiszi, hogy a halál a legrosszabb dolog ami történhet. Úgy vélik, a gyereknek sokkal rosszabb lenne egyedül felnõni, mint most gyorsan eltávozni a megnyugtató, üres, öntudtalan halálba. Szörnyû... de talán lehetne szörnyûbb is.

Anyám hogy képes ilyesmire?

Szemet vetett a páromra, és ez nem viszonzatlan! Ma derült ki az egész,párom védte állandóan az anyámat, ma megkérdezte tőle hogy na és tetszik-e az anyám és zokszó nélkül rávágta az igent! Anyám egy nem túl jó nő, ráncos picit a bőre, lóg a melle, és erre izgul vagy mi, a múltkor ott hajolgatott anyám, és még meltartó sem volt rajta! Elköltözöm inkább az apámhoz, és most a pasimhoz sem fogok szólni, legszívesebben megölném mindekttőt, hogy képesek ilyenre? Nem volt köztük semmi de a napnál is világosabb hogy anyám keleti magát, aztán a párom meg erre vetemedik,

Legjobb válasz: Honnan tudod,hogy nem volt köztük semmi ?

Honnan tudod, hogy nem volt köztük semmi ?
00.04-es, te normális vagy?Erõsen kétlem!Kiváncsi lennék, ha a te apád/anyád hajolgatna, tetszelegne a barátod/barátnõd elõtt, mit szólnál!Kérdezõ, az anyád egy [email protected], erre nem lehet enyhébb jelzõt írni!A barátod, ha meg nem csalt meg, akkor is, hogy mondhatja pont neked, hogy tetszik az anyád?Ha amit az elsõ válaszoló linkelt be kérdést, te írtad, akkor gyanus, vagyis szinte biztos, hogy [email protected]!Csak úgy nem védné a [email protected] anyádat!Ne haragudj, de kiakadtam, hogy lehet egy ember anyja ilyen!
De a lánya pasijának teszi magát? Nekem majd megállt az eszem, mikor a barátnõmnél karácsonyoztunk, én a párommal, õ a párjával, és akkor úgy behajolt miniszoknyában az én páromnak, az õ párja szeme láttára, hogy agyhúgykövet kaptam. Vannak tabu dolgok, akárkinek akármennyire kell a visszajelzés, anyuka is tébláboljon meg hajolgasson máshol, ne a lánya barátja körül sertepertéljen, akár jól, akár rosszul néz ki.
Jó nagy dilinyós vagy. Azért, mert azt mondta a párod tetszik neki az anyád, még nem biztos, hogy igaz is lenne. Gondolom, látta rajtad, hogy miket forgatsz a fejedben és azért volt az igen. Anyádnak meg izgató lehet egy fiatal férfi. Persze, hogy kelleti magát. Még akkor is, ha semmi közük egymáshoz nem volt, nem lesz. Magának a nõiesség érzetének van erre talán szüksége.Sok nõnek kell a bizonyítás akár csak annyiban, hogy megnézik, bizonyos kor után.
Óh jesszusom, hát sajnálom, hogy ez történt veled. Nem szívesen mondok ilyet, de valószínûleg nem vesztesz semmit a pároddal kapcsolatban, anyád meg... uhh, inkább nem minõsítem.
A kérdező hozzászólása: Összepakoltam indulok, nem is akarnak összetartani most legalább lehetnek együtt, biztos útjuk ba voltam, edig nem volt, mert nem igen voltak õk ketesbe de itt van az alkalom rajta alázzanak proig de engem nem fognak!

Csak szerintem abnormális, hogy az anyám képes kimosni egyszerre a gedvás cipõjét és a fehérnemûnket?

Szerintem jogosan akadtam ki, amikor ezt észrevettem. Biztos vagyok benne, hogy ez fertõzésveszélyes.

Legjobb válasz: ez undorító én a semmi olyat nem mosok együtt a fehérnemûvel, ami a földdel vagy jármûvekkel érintkezik (kabát, kesztyû, sapka, farmer...)

ez undorító én a semmi olyat nem mosok együtt a fehérnemûvel, ami a földdel vagy jármûvekkel érintkezik (kabát, kesztyû, sapka, farmer...)
Hát ez tényleg undorító :/
Ez még nekem is durva...
Igen durva. Mosd újra a fehérnemûket.
1-es vagyok, na azzal se élnék együtt, aki leszavazott :D
Nyilván attól függ a fertõzésveszély, hogy hány fokon mosta... A 90 fokos mosást már nem bírják ki sem a bacik, sem a vírusok, sem a gombák. De ettõl függetlenül én is külön mosom a fehérnemûket. Egy cipõt például eszembe sem jutna a mosógépbe tenni...
A kérdező hozzászólása: na az meg a másik. a cipõt minek mosni. valószínû nem 90 fokon mosott, mert akkor tönkre mentek volna a ruhák :D már inkább magamnak mosom a ruháim.... :D
Jaj. Hát én is ezt javasoltam volna, hogy próbálj meg magadnak mosni. Exanyóséknál én is ezt csináltam, hiába mondta mindig, hogy csak vigyem le a szennyest, kimos nekem. Miután jó pár cuccomat minõsíthetetlen állapotban kaptam vissza (köztük drágákat, újakat is), és az csak a jobbik eset volt, ha az ismételt mosás segített a helyzeten...

Ez igaz történet lehet? És ha igen akkor mégis hogy képes egy anya ilyesmire? Többi lent.

Egyik ismerősöm mesélte (nevezzük Cintinek), hogy mikor még Pesten laktak volt egy szomszédjuk (nevezzük Sárinak), akivel nem iagzán ismerték meg egymást, még a keresztnevére sem emlékszik, de néha-néha voltak összetűzéseik. Nagy általánosságban a nő csendre vágyott, de nyugodt természetű volt. Sokszor látszott rajta, hogy lestrapált, fáradt, nyomorús sorsa volt. Ódivatú szürke göncökbe járt, stb. Ritkán volt otthon a lakásán, mert általában folyton dolgozott. Cinti másik szomszédja viszont nagyon jóba volt Sárival és Cintivel is. 1 évvel ezelőtt észrevette, hogy Sárinak nő a pocakja. De mivel soha egy férfit se látott a környéken, ezért furcsának találta, de nem ütötte bele az orrát, mert nem az ő dolga. Cinti szomszédja (nevezzük Áginak), elmondta, hogy Sári nem tudja kié a gyerek, elvetetni nincs pénze, de van valami üzlet, amivel jóra fordul a sorsa... Ági csak ennyit mondott Cintinek. Cinti azon gondolkodott, hogy biztos valami örökbefogadási program lehet,a mivel talán Sári pénzt kereshet vagy megfenyeget valaki, vagy a fene se tudja... kb. a 7.hónap másik felében járhatott Sári, mikor 2 izmos kreol bőrű fazon beállított a lakására. Cinti csak annyit hallott, hogy "ők csak jöttek megnézni, hogy megvan-e a gyere, és nem b*ssza át a fejüket Sári". Cinti ekkor már semmire sem mert gondolni.... Mikor Sári kórházban volt Ági elmondta Cintinek, hogy Sári eladja majd a babáját valami súlyos összegekért, de hogy minek és hogy hova azt nem tudja, de még Sári sem. Végül nem jött össze a biznisz, mert állítólag vagy nem fizettek annyit amennyit ígértek, vagy semennyit sem, vagy nem tetszett a baba vagy nem tudom, de Sári neveli és gyönyörűszép gyerek. Ez mi lehet? Egy anya képes ilyesmire a legkétségbeesettebb pillanataiban is? Egyáltalán hogy juthatott eszébe!??? vannak akik gyerekkereskedelemmel foglalkoznak? Nagyon érdekel ez a dolog és gondolom sok más embert is. valaki tud ilyesmiről valamit? Vajon mennyi pénzt ígérhettek neki? Minden kommentet szívesen fogadok!

Legjobb válasz: A mai világban bármi megeshet...sajnos..

A mai világban bármi megeshet...sajnos..
A mai beteg világban simán el tudom képzelni sajnos...
Nekem az exfõnöknõm tette meg ugyanezt évekkel ezelõtt, amikor még se fõnök nem volt, de még csak laknia sem volt hol. Õ is hasonlóan járt, mint a történetben említett nõ, õ neveli a gyereket, mert "nem kellett". A kényelemben, biztonságos otthonban-családban élõ nõk el sem tudják ezt képzelni, pedig jóval több ilyen van, mint gondolnák. Ehhez hasonló eset a munkatársnõmé, aki 1 millió forintért ment férjhez egy török fickóhoz (a hapsinak zöld kártya kellett). 500-at kapott az esküvõ elõtt, 500-at utána (természetesen házassági szerzõdéssel a vagyoni részrõl), a válásnál pedig szintén 1 milliót.
Angoltanárnõmön voltak kiakadva egyszer, mert õ ebben semmi kivetkivalót nem lát. Terhes vagy, nem kell a gyerek, felteszed õt a vaterára (kis túlzással) és gyerekhez juttatsz egy gyermektelen párt (õ is az). Ja hogy ez emberkereskedelem? Na és, hisz így gyerekhez juttatsz egy gyermektelen párt. Mondja õ. Na jó de egy gyereket pénzért adni-venni? Mint egy tévét? Aztán arról nem is beszélve, hogy majd direkt azért fognak nõk "véletlenül" teherbe esni, hogy eladják a gyereket? És így kezdeni neki egy életnek, hogy anyám csak azért tartott meg, mert nem adtak értem elég pénzt? Milyen kiindulópont ez? Amúgy én tök elhiszem, sajnos itt a közvetlen közelünkben is simán megtörténhet ilyesmi. A világ nem az, amit a tévében látni!
Kedves Utolsó! Az elõtted szóló vagyok. Tökéletesen igazad van. Nem nézik, hogy az a gyerek mit érez majd késõbb. Tévét pedig jobb nem is nézni.
Én vagyok a "tévés": minden tiszteletem azoké, akik megtartják a nem tervezett babájukat, vigyáznak rá a terhességük alatt, és örökbeadják, még akkor is, ha a terhességük alatt támogatják õket az örökbe fogadó párok, vitaminnal ellátják, fizetik az orvost stb. Ugyanis én rendkívül ellenzem az abortuszt, és annál tényleg szinte minden jobb. (Bár nem írélek el másokat, még ha el is vevetik a gyermeküket, hisz nem tudhatom, milyen a helyzetük, de nagyon megrémít és elborzaszt az ilyesmi a mai napig, még ha tudom is, hogy manapság futószalagon végzik az abortuszt, egy magzat számomra gyerek, bárki bármit mond). Na szóval semmi bajom az ilyenfajta örökbeadással vagy béranyasággal. De nagyon kell vigyázni a miértekre és a pénzösszegek nagyságára. Embereket pénzért adni-venni embertelenség. Annak az embernek a hihetelen alábecsülése, tárgyiasítása, ezzel az erõvel a tescóban is árulhatnánk különféle korú gyerekeket, mindenki választhatna az elképzelésének megfelelõt, és ha nem tetszik, garanciával visszavihetné.
nekem volt olyan szitum, mikor 2hós volt a kislányunk.sétáltam vele apa elé, aki munkából jött.megálltam a lámpánál, erre odaszökik egy csávó jajj de édes kisbaba duma, majd megjegyzi, hogy ad érte 10milliót.belém nehéz belém fojtani a szót, de akkor neki sikerült.majdnem hanyatt estem az ajánlatán.
Én maximálisan elítélem!!!!!! Az állat nem tesz ilyet a kölykével! Nos, nem az õskorban élünk, én soha nem vetettem el gyereket és miért, mert manapság már vannak eszközök a megelõzésre is. Gumi óvszer nem ezrekbe kerül! De ha még is becsúszik a baba még el is lehet vetetni. Milyen élete lesz annak a gyereknek ha felnõ ha már így indul neki az életnek, hogy az anyja eladja? Valaki úgy is mindig kikotyogja az igazságot és felnõtt korára legyen egy roncshalmaz, mert nem kellett a jó k...va anyjának? Milyen ember az ilyen és milyen nõ?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nagyon megértem mindkét szempontot, és köszönöm, hogy válaszoltatok! Így van, az élet tényleg nem az, amit a tévében leadnak, de én úgy gondolom, hogy mindenki maga választja meg a helyes utat vagy éppen a helytelent. (ezt az anyákra értem) De viszont ott van a másik nézõpont is, hogy ha érzõ szívû az a nõ, aki a szíve alatt hordja a gyermekét, és nem olyan sorsra szánja az életét, mint az övé (éhezés, költözködés, stb.) akkor igen, örökbeadja. Lehetne errõl napokig, hetekig vitatkozni. Igazából sajnos mi kívûlállók nem tehetünk róla, nem is nagyon léphetünk közbe, mert nem lehet, vagy etikailag helytelen, vagy erkölcsileg. Még mindig várok véleményeket, válaszokat!

Hogyan képes egy anya megölni a gyermekét?

Legjobb válasz: Ezt csak az tudja aki ezt megtette. Mas ezt nem tudja felfogni, ahogy te sem. Mire gondolsz pontosan?

Ezt csak az tudja aki ezt megtette. Mas ezt nem tudja felfogni, ahogy te sem. Mire gondolsz pontosan?
Hallottam valahol egy nagyon csúnya de találó mondást: egy nõ mindenre képes annak érdekében, hogy legyen és, hogy ne legyen gyereke. Nem tudom elképzeni mi motiválhat egy anyát mikor a szemetesbe dobja saját gyerekét legfõképp akkor mikor a nagyobb kórházakban ott lehet hagyni; vannak direkt erre a célra kialakított helyiségek ahol ott be lehet tenni inkubátorba egy csecsemõt és otthagyni, a teljes anonimitás leple alatt.
Az ilyen minden bizonnyal egy ösztönlény, aki nem tud uralkodni az indulatain! Az ilyennek mézzel bekenném a lábait és ráültetném megkötözve egy hangyabolyra. Csak hogy érezze a törõdést.
Az már nem anya aki megteszi. H-h képes azt csak õ tudja. Pl. ha engem próbálna kinyírni és nemjönne összeneki én verném össze. nem ien a családom. csak példaképp írtam.
A kérdező hozzászólása: Úgy értem, hogy megszüli és a kukába dobja stb. Felfoghatatlan.
az nem anya csak egynö aki sajnos éppen szült
Tudom, hülyén hangzik, de az állatvilágban, fõemlõs rokonainknál sûrûn elõfordul ez a jelenség, hogy például nem indul be a kicsi születése után az anyai ösztön, és sorsára hagyja, vagy a rivális nõstény megöli.Ilyenkor döbbenek rá, hogy az emberek is állatok.Kb ugyanezért dobják kukába vagy hagyják az utcán a gyermeket, mert pszichésen nem értek meg az anyaságra.A gyilkosság ennek egy szélsõségesebb formája, gyakoribb az elhagyás.

Miért nem képesek a fiúk úgy hívni anyukájukat ha beszélnek róla, hogy anyukám? Mindig csak anyám, anyám, anyám! Kedves!

Jó a lányokat is szokták néha, ne de a fiúk rendszeresen anyámoznak!

Legjobb válasz: Azt ne mondja valaki, hogy ciki, mert akkor megeszem a zsenília zoknimat komolyan:)

A kérdező hozzászólása: Azt ne mondja valaki, hogy ciki, mert akkor megeszem a zsenília zoknimat komolyan:)
Ez szerintem ne fiú-lány kérdés, hanem csak megszokás. Sok helyen az anyám, apám megszólitás számit normálisnak, az anyukám, apukám csak óvodás korig elfogadott. A mi környékünkön is az a anyám, apám a használatos. Véleményem szerint ezzel nincs semmi baj, nem a megnevesés a lényeg, hanem a kapcsolat.
édesanyám ; édesapám, ha beszélek róluk. Ha megszólítom õket, édesanyám ; apa vagy apu.
3/3 voltam, 33f
én csak egyszerüen: MUTER, FATER :) 32/F

Szerinted milyen anya az, aki csak annyit képes a gyerekével kommunikálni, hogy ne egyen annyit, húzza ki magát és tanuljon?

Az én anyám ilyen. Csak ezeket tudja mondani nekem, de ezt napjában valami 1000x. Ha szeretnék vele beszélgetni valamir?l, mindig eltereli a témát, meg ráfogja arra, hogy fáradt, nincs kedve hozzá, és fölzavar a szobámba. Nagyon magányosnak érzem magam itthon. Ti hogyan nyitnátok a szüleitek felé, ha ilyenek lennének? Olyanokat kérlek ne írjatok, hogy tipli otthonról, mert egy jó pár évig, 3-4 évig még biztosan itt kell laknom.

Legjobb válasz: Állj elé és kérdezd meg hogy anya neked mi bajod van velem, miért nem figyelsz rám? Kérdezd meg hogy szeret e? Ha kell akkor vessz össze vele, mert egy vita során sok minden kiderül.

Állj elé és kérdezd meg hogy anya neked mi bajod van velem, miért nem figyelsz rám? Kérdezd meg hogy szeret e? Ha kell akkor vessz össze vele, mert egy vita során sok minden kiderül.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!