Találatok a következő kifejezésre: Hogyan juthatok Budapest Keleti pályaudvarról (3 db)

Hogyan juthatok el Budapest Keleti pályaudvarról az Amerikai Követségre, a Szabadság térre?

Vidékr?l utazom fel Budapestre az amerikai vízum megszerzése céljából.

Legjobb válasz: Felszállsz a Keleti pu.-nál a kettes metróra, és elmész a Kossuth térig. Ott ha feljöttél a metróból, akkor ott lesz enyhén balra-elõre a parlament elõtted, a metrófeljárattól jobbra indulsz el, átmész a zebrán, lesz egy picike híd, azon is át, majd ott kicsit egyenest végig és ott is vagy a Szabadság téren. A Szabadság téren (egy majdnemkör tér) pedig balra indulj el, arról közelebb a követség. Nézd meg a http://maps.google.com címen, keresésként írd be azt, hogy: Szabadság tér, Budapest Itt látni fogod a Kossuth teret, meg azt is, hogy merre tarts. Nem hosszú a gyalogrész, párszáz méter, és nem kell egyszer sem átszállni sehol sem. Persze ezer más úton is oda lehet jutni, de ez "szép" környék, így az a párszáz méter séta még jót is tesz :)

Felszállsz a Keleti pu.-nál a kettes metróra, és elmész a Kossuth térig. Ott ha feljöttél a metróból, akkor ott lesz enyhén balra-elõre a parlament elõtted, a metrófeljárattól jobbra indulsz el, átmész a zebrán, lesz egy picike híd, azon is át, majd ott kicsit egyenest végig és ott is vagy a Szabadság téren. A Szabadság téren (egy majdnemkör tér) pedig balra indulj el, arról közelebb a követség. Nézd meg a http://maps.google.com címen, keresésként írd be azt, hogy: Szabadság tér, Budapest Itt látni fogod a Kossuth teret, meg azt is, hogy merre tarts. Nem hosszú a gyalogrész, párszáz méter, és nem kell egyszer sem átszállni sehol sem. Persze ezer más úton is oda lehet jutni, de ez "szép" környék, így az a párszáz méter séta még jót is tesz :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ!

Budapest Keleti-pályaudvarról, hogy juthatok el egyszerűen tömegközlekedéssel a Nyugati-pályaudvarig?

Leírná nekem valaki pontosan.Köszönöm szépen!

Legjobb válasz: metróval.Deák térnél át kell szállni a másik metróra

metróval.Deák térnél át kell szállni a másik metróra
A Keletinél felszállsz a 2-es metróra, elmész a Deák térig, ott átszállsz a 3-asra, és azon a vonalon van a Nyugati megállója is.
A jövõre nézve pedig ajánlom ezeket az oldalakat: http://www.bkv.hu/ http://utvonalterv.hu/
Szerintem meg a 73-as trolival, ugyanis azzal nem kell átszállni. Elsétálsz a Keletinél megállóba (át kell menni a túloldalba, a Meki felé, de meg is kérdezheted, hol a megálló), és az elvisz a Nyugatihoz. Nincs messze.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat!:-)
A kérdező hozzászólása: Valószínûleg, akkor troli lesz belõle, mert nekem így egyszerûbb.Köszönöm szépen!

Budapest Keleti Pályaudvarról tömegközlekedéssel mivel, hogyan és mennyi idő alatt juthatok el az ELTE tanulmányi épületeihez (pl. főbejáratához)?

Vonattal érkezek a Keleti P.udvarra. Onnan kell tömegközlekedéssel kimennem az ELTE-re.

Legjobb válasz: www.utvonalterv.hu A keletinél felszállsz a pirosmetróra (M2), s mész 2 megállót. Az Astoriánál leszállsz és sétálsz egy kicsit: Múzeum körút, Ferenczy István utca, Egyetem tér.

http://www.utvonalterv.hu A keletinél felszállsz a pirosmetróra (M2), s mész 2 megállót. Az Astoriánál leszállsz és sétálsz egy kicsit: Múzeum körút, Ferenczy István utca, Egyetem tér.
Melyik kar? Szanaszét vannak, mi a cím? Régebben a jogit tekintették fõépületnek, de lehet, hogy ez megváltozott. Jogi kar: 7-es vagy 173-as busz a Ferenciek teréig, onnan 3 perc séta, megmondják. Bölcsészkar: Ugyanaz a busz Astóriáig, aluljárón át szembe, onnan fél perc. Természettudományi kar: Busszal vagy metróval a Blaha Lujza térig, onnan 4-es vagy 6-os villamossal a Petõfi híd budai hídfõjéig, onnan öt perc séta. Vagy más kar kell?
A kérdező hozzászólása: Múzeum körút 6-8/A ez a cím van a levélben. Akkor Keletitõl Piros metróval két megálló, és séta? Azt hittem, hogy sokkal messzebb van a Keletitõl.
Akkor ez a bölcsészkar, tehát a metróról vagy a buszról az Astóriánál szállsz le, ott a Múzeum körúti kijáraton jössz fel az aluljáróból, és onnan egy perc gyalog. (Ne az Egyetem térre menj!)
Mehetsz 2-es metróval (Déli pályaudvar felé 2 megálló), vagy az 5-ös busszal (Pasaréti tér felé 4 megálló), vagy a 7-es busszal (Budafok-Albertfalva vasútállomás felé 4 megálló), vagy a 173-mas busszal (Bornemissza tér felé 4 megálló), vagy a 178/178A-s busszal (Naphegy tér felé 4 megálló). A metró metrószakaszjeggyel, a többi vonaljeggyel valósítható meg (bár valószínûnek tartom, hogy bérleted lesz).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!