Találatok a következő kifejezésre: Hogyan jelentsem a (54 db)

Tesiórán hogyan jelentsek a tanárnak? Mitmondjak?

köszönöm a válaszokat=)

Legjobb válasz: Tanár/úrnak/nõnek tisztelettel jelentem hogy az osztály/csoport létszáma X (nem) hiányzik x y z (senki).Felmentést kért (ha senki akkor nem mondod.)x y Felszerelés ne hozta el z y,

Tanár/úrnak/nõnek tisztelettel jelentem hogy az osztály/csoport létszáma X (nem) hiányzik x y z (senki).Felmentést kért (ha senki akkor nem mondod.)x y Felszerelés ne hozta el z y,
ha általánosba vagytok akkor xy bácsinak jelentem osztály létszama....hiányzikxy és kész ha középsuli akkor ugyanez csak tanárural
A kérdező hozzászólása: köszönöm
nem!
Nem kell. A diákmunka az egy külön dolog.
Diákmunkát nem kell semmilyen esetben sem bejelenteni egyik szervhez sem, mindössze adó bevallásnál elszámolni a 16%al az iskolaszövetkezettõl kapott papír alapján.

Hogyan jelentsem a gyámügynek, éjszaka van sürgösségi vonaluk vagy vmi?

Arról van sz h az anya minden áldott este lelép otthonról.Már nem csak hétvégén,hanem hétköznap is. ha az anyja megtiltja neki,akkor is miután mindenki elalszik lelép. A többiek meg arra ébrednek h sír a gyerek,és senki ne megnyugtatja meg. innen tudják h nincs sehol az anya. érdekes mód ilyenkor az anya telója mindig lemerül,hívni se lehet. Igaz nem hagyja egyedül a kiskorú gyereket(1 éves),hanem a nagymama,testvér,vagy nagymama élettársa vigyáz rá. De ?k mindhárman dolgoznak,éjszaka pihenni akarnának,nem pedig a kisgyerekre vigyázni,próbálni altatni. De ha du -tán jelentik a gyámügynek akkor nem tudják bizonyítani h nincs itthon éjszakánként. Tehát hogyan tudnák lebuktatni?

Legjobb válasz: Mivel nem egyedül hagyja a gyerekeket, ezt nem bünteti a törvény. Morálisan persze már kifogásolandó a dolog...

Ha a gyermek felügyelet alatt van éjszaka is, nincs helye a feljelentésnek. Akkor sem, ha idegesítõ.
Mivel nem egyedül hagyja a gyerekeket, ezt nem bünteti a törvény. Morálisan persze már kifogásolandó a dolog...
mitõl lesz jobb, ha kicseszel vele? egy alapos beszélgetés sokkal hasznosabb lenne és talán ki is derülne, hogy hova jár.
A kérdező hozzászólása: és az anyja meg akkor meg lenne tapsolva? Ez igazán érdekes... na mindegy. A kérdés még mindig adott: Hogyan lehet bizonyítani h éjszaka sosincs a gyerekekkel? Nappal csak azért van, mert a nagyszülõ , élettárs dolgozik, testvár meg suliba van.
HA éjszaka van a gyerekkel nagyszülö, vagy más megbizható személy, akkor az anyának NEM KELL ott lennie.
A kérdező hozzászólása: de azért van ott a gyerekkel más, mert a szülõ ott lakik a nagymamánál, és úgy cseszi át az anyuka ahogy tudja. Kiszökik éjszaka mikor mindenki alszik. Egyízben az élettárs arra kelt fel h a kicsi lemászott az ágyról, és egy ollót amit levett vmelyik polcról majdnem magába állított. Csak a véletlenen múlt h nem lett nagyobb baj. Mindenki azt hitte h az anya otthon van, az élettárs wc-re ment csak ki, mikor meglátta a gyereket h mit csinál. Tehát nem önszántukból vigyáznak a picire. A nagymamát már kirugással fenyegetik, mert többször nem tudott bemenni dolgozni, mert a lánya-a gyerek anyja még reggel 8kor sem volt otthon. A beszélgetés már nem segít cselekedni kell. Az anya ha a nagymama kiteszi akkor viszi a picit is, de azt a család többi nem akarja, mert mi a garancia h akkor majd nem hagyja egyedül ugy h még ilyen felügyelet sincs, meg kitudja hova viszi. Ezzel az anyuka is tisztába van h amig ott a gyerek nem lesz csak ugy az utcára kitéve, és ezt ki is használja. tudja h biznyítani is kell azt h felelõtlen
Úgy lehet bizonyítani, hogy behívnak tanúkat, és meghallgatják õket. A bírósághoz kell benyújtani gyermekelhelyezési megváltoztatási kérelmet. OFF Nagyon rá vagy állva a témára, mi bajod van neked azzal a nõvel? Mert látszik, hogy nem csak a gyerek ügy nyomja a lelkedet.
Tegnap olvastam a másik kérdésedet, amiben értelmesen le van írva minden.Miért nem linkeled be? Gondolom te vagy az "anya" testvére, és már eleged van ebbõl a helyzetbõl.Megértelek, de tényleg linkeld be a másik kérdésedet, mert így csak téged fognak támadni az emberek, mert azt hiszek ki akarsz cseszni a testvéreddel.
Figyelj, feltetted ugyanezt a kérdést nemrég... már ott is kilógott a lóláb: téged nem a gyerek érdekel elsõsorban, az anyjával akarsz kiszúrni valamiért. De miért?
Ha meg ott van az élettársa is, akkor végképp semmi probléma...
aki miatt betört a feje...
A kérdező hozzászólása: Van közöm a dologhoz, maradjunk ennyiben Ugyebár egy anyától akkor veszik el a gyereket ha biznyítottan alkoholista, drogos, vagy nem képes az ellátásra. de mivel bizonyítsuk h éjszaka tivornyázik és magasról tojik a gyerekére? ha a gyámügyön délelött ill délután feljelentést tesznek, kijönnek éjszaka h otthon van e az anyuka? vagy meg kell várni míg vmi baj történik? Pl a testvér nem igazán ért a gyerekekhez, ha amikor épp rá van hagyva a gyerek vmi történik? Pl ugy esik h betöri a feje, kóráhzba kell vinni? Akkor kit fognak elõvenni?
Nem egészen értem mi közöd van neked ehhez, ez nem a te dolgod, hanem a gyerek nagymamájáé. Neki kell a gyámügyhöz fordulnia, ott pontosan el fogják neki mondani, mik a lehetõségek.
A kérdező hozzászólása: Hétvégén bulizni, hétköznap meg kocsmázni meg vmi pasihoz akivel"komoly kapcsolatuk" van állítólag. Bár mindig csak az éjszaka közepén találkoznak. De a nagyszülõ magához akarja venni a gyereket, ha már így is ugyis szinte mindig az õ nyakába varrja, és csak hivatalos úton tudja ezt elintézni. Tehát ezért érdekelne hogy hogyan lehetne jelenteni az éjszakai kimaradásokat.
és bulizni jár, vagy egy férfihoz?
A kérdező hozzászólása: 24
hány éves az anyuka?
A kérdező hozzászólása: és ha a rendõrségnek szólnak? annak nyoma van hivatalosan h az anyuka nincs a gyerekeivel
A kérdező hozzászólása: a beszélgetés itt mát nem segít ha az "anyukát" ki teszik, akkor viszi magával a kicsit, és azt meg a családtagok nem akarják Mindenképpen be kell vonniuk a gyámügyet is
Éjszaka a gyámügyesek sem dolgoznak.Valamikor nekik is kell aludni.. Ha nem hajlandóak így élni tovább a nagyszülõk, testvérek, Akkor egy nap össze kell pakolna a nõ cuccait, és ki kell rakni az utcára..Ezzel is a kicsinek ártasz ahogy avval is ha a gyámügyeseket hívod..
A kérdező hozzászólása: Aha, értem. Ezek szerint nem probléma más nyakába varni a gyereket amíg az anyuka ki tudja hol van és mit csinál.Addig nem lehet semmit tenni. Vagy ki kell dobni az anyát a gyerekkel együtt, és ha majd akkor vmi baj történik elvenni tõle. Köszönöm a felvilágosítást!


Egy cég a munkakezdéskor egyből be kell, hogy jelentsen a munkaügyi központba, mint aktív dolgozó?

Legjobb válasz: A cégnek nem kell a dolgozóját a munkaügyi központba bejelenteni. Ha munkanélkülit alkalmaz (közvetítés nélkül) akkor a dolgozónak kell kijelentkeznie. Ha közvetítést kér, akkor a munkaügyitõl kapott dokumentumokat kell visszaküldenie határidõre a munkaügyibe.

A cégnek nem kell a dolgozóját a munkaügyi központba bejelenteni. Ha munkanélkülit alkalmaz (közvetítés nélkül) akkor a dolgozónak kell kijelentkeznie. Ha közvetítést kér, akkor a munkaügyitõl kapott dokumentumokat kell visszaküldenie határidõre a munkaügyibe.

Hogy vegyem rá a főnökömet, hogy jelentsen be magasabb fizetésre? Úgy néz ki, jön a második babánk, és nem akarok úgy járni, mint az elsővel, hogy minimálbér után kapom a GYED-et.

A fizum persze kicsit magasabb, mint a minimálbér, csak a bejelentés ugye... Mivel tudnám meggyözni, hogy a kell? id?re (azt hiszem 6 hó)magasabb legyen a bejelentettem? Jótanácsok? Eléggé el vagyok keseredve.

Legjobb válasz: Sajnos a mai gazdasági helyzetben maximum úgy, hogy leitatod, és részegen aláíratsz vele gy papírt :). Szóval ha magasabb bérre vagy bejelentve, akkor a munkáltató által utánad fizetendõ járulékok is magasabbak. Ha eddig minimálbérre jelentett be, akkor sajnos kicsi az esélye, hogy pont most fog ezen változtatni :(. Én sajnos nem tudlak biztatni. De ha nagyon humánus, és nem olyan cégrõl van szó, amire nagy hatással lenne a jelenlegi pénzügyi válság, akkor lehet, hogy rá tudod beszélni, hogy magasabb bérrel jelentsen be... Én drukkolok.

Sajnos a mai gazdasági helyzetben maximum úgy, hogy leitatod, és részegen aláíratsz vele gy papírt :) . Szóval ha magasabb bérre vagy bejelentve, akkor a munkáltató által utánad fizetendõ járulékok is magasabbak. Ha eddig minimálbérre jelentett be, akkor sajnos kicsi az esélye, hogy pont most fog ezen változtatni :(. Én sajnos nem tudlak biztatni. De ha nagyon humánus, és nem olyan cégrõl van szó, amire nagy hatással lenne a jelenlegi pénzügyi válság, akkor lehet, hogy rá tudod beszélni, hogy magasabb bérrel jelentsen be... Én drukkolok.
Ha jól értem, akkor többet kapsz, mint amivel be vagy jelentve. Szerintem csakis úgy mennének bele, ha csökkentenék a "plusz" fizudat. Egyébként ki tudod számolni, hogy összesen mennyibe kerülsz a munkáltatódnak. http://www.hrportal.hu/index.phtml?page=berkalkulator Ha ide beírod a bejelentett bruttó béredet, akkor kiírja a munkaadód összes havi költségét is. Pl. Ha 80ezer a bruttód, akkor a munkáltatód 108.750-et fizet összesen. Ha zsebbe mondjuk kapsz 20-at, akkor összesen 128.750-et fizet ki összesen utánad/neked. A kalkulátor segítségével ki tudod számolni, hogy mennyire jönne ki a max. bejelentetted. Remélem érthetõ voltam. Sok sikert!
Az lemaradt, hogy a példám esetében 95ezer lehetne a bruttó bejelentett, de mellette megszûnne a "plusz" fizu.
Szia! A gyedet az igénylést megelõzõ egy év napi átlagkeresetednek a harmincszorosából számolják, ha nincs egy évi jövedelmed, akkor az elõzõ 180 nap jövedelmét vizsgálják így, ha nincs 180 nap, akkor veszik a bejelentett béred, de max a minimálbér kétszeresét. Ha magasabb fizura jelent be és elmész betegállományba, akokr csak 15 napig fizet utánad a cég, utána nem õ állja a terheket. Én ugyanezt a helyzetet úgy oldottam meg, hogy gyes mellõl papíron visszamentem teljesmunkaidõben dolgozni, megemelték a béremet, majd egy hét múlva visszamentem gyesre..... Mivel a gyes nem számít jövedelemnek, az azt megelõzõ évben gyedet kaptam az sem számít annak, így a bejelentett bérbõl számoltak! :) Üdv
Picit off: az a nagy baj, hogy Magyarországon a vállalkozások TÚL VANNAK ADÓZTATVA!!! Fejétõl bûzlik a hal. Ezért ad mindenki nehezen magas bért.
A kérdező hozzászólása: Eddig lehetett beszélni a fõnökömmel, mindig jól kijöttünk, bizalmi beosztásom van a cégnél, ezért reménykedem, hogy belemegy. Idén szeptemberig gyeden voltam, ilyenkor hogy számítják az új gyedet? Lehet hogy semmi értelme akkor megemeltetni a fizum?
Ja egyébként ha jól tudom a GYED-nél a szülés elõtti évet nézik. Tehát ha jövõre szülsz, akkor az idei bruttód után kapod majd a pénzt és az egész évet nézik.
Szia én amikor terhes voltam megkérdeztem a fõnökömet, hogy nem lehetne e emelni a fizumon (br 90 aminek a 70%át kapod, plusz a tb meg adó levonás tehát kb 50ezer, ami édeskevés), erre közölte, hogy õt nem érdekli, hogy keveset kapok, nem fog emelni. pedig én is kapok azon kívül plusz pénzt, tehát meg lehetett volna oldani így is. De õ megmondta, hogy semmi féle képpen nem emeli meg a bruttót, mert mi van ha 1hónap múlva elmegyek táppénzre és akkor õ jár szarul. Ilyen is van! Azért majd írd meg, hogy sikerült!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Utánanéztem a dolgoknak, számolgattam, és ha jól számoltam, akkor bele fog menni, és mindketten jól is járnánk. Most kicsit megkönnyebbültem, de remélem neki is tetszik az "ajánlatom".
jaja, fizesd ki, amennyivel tobbe kerulne nekik. de elotte szamold ki, megéri e
Fizesd ki a több bérbõl származó többletköltségét... Számold ki, hogy neked hogy éri meg...
Hát, igaz hogy gyerek vagyok de akor még nem vagyok hülye szerintem csináld azt, hogy mond el a történetet hogy lesz uj gyerek a családba és meg fogja érteni hogy töb pénz kel és biztos meg fogja érteni remélem hogy segitetem.

Ha nem annnyira vagyok bejelentve mint amennyit keresek, de még nem adóztam akkor büntethető vagyok, vagy csak az adózás után, mivel nem vallottam be? Ha kérem a fönököm hogy jelentsen be és megtagadja akkor mit tehetek?

Legjobb válasz: Már az adóelõleget sem vonják és vallják be megfelelõen a béred után, ha nem a valós értékre vagy bejelentve. Amennyiben tudatában vagy ennek és nem "avatkozol közre", akkor tettestárs vagy az adócsalásban. Ha kéred a fõnököd, hogy jelentsen be, és õ ezt nem teszi meg, akkor munkaügyi felügyelethez, végsõ soron bírósághoz fordulhatsz, illetve megalapozott ok lehet rendkívüli felmondásra.

Már az adóelõleget sem vonják és vallják be megfelelõen a béred után, ha nem a valós értékre vagy bejelentve. Amennyiben tudatában vagy ennek és nem "avatkozol közre", akkor tettestárs vagy az adócsalásban. Ha kéred a fõnököd, hogy jelentsen be, és õ ezt nem teszi meg, akkor munkaügyi felügyelethez, végsõ soron bírósághoz fordulhatsz, illetve megalapozott ok lehet rendkívüli felmondásra.
Majdnem biztos, hogy elveszted a munkádat, ha bármit is csinálsz. Legjobb, ha találsz másik munkát, ahol tisztességesek veled. Ha ez nem jön össze, akkor természetesen ne jelentsd fel magad. Két dologgal is védekezhetsz. Egyrészt hazudhatod azt az ellenõrnek, hogy te csak annyit kaptál, amennyi a bérpapíron van. Másrészt azt is mondhatod, hogy a munkaadó megfenyegetett, hogy ha bárkinek szólsz kirúgnak, és te nagyon féltél, hogy elveszted az állásod.

Most járt le a próbaidõm, veszélyeztetett terhes vagyok, hogy jelentsem be? Irásban? Mennyi lesz a táppénzem minimálbérnél?

Elõtte nem volt munkaviszonyom,gyesen voltam.ezt követõen új munkahelyre mentem,most újra terhes vagyok.Hogy fog alakulni a táppénz,ha minimálbéren vagyok? végig azon lehetek? Gondolom Gyed nem fog járni. Tgyás esetleg? segitsen valaki,mert hiába néztem utána,elvesztem benne teljesen :)

Legjobb válasz: Oooo...ha Gyed nem fog jarni, tgyas miert jarna?! Nekem anno nem kellett bejelentenem, kozoltem, hogy terhes vagyok es az orvos nem engedi, hogy dolgozzak. Bar nalam mindenki tudta a fonoksegbol, hogy a szivemmel bajok vannak. Varj, amig azert a probaido letelik es utana egy kicsivrl jelentsd be, ne egybol. Gondolom van ra alapos indokod, hogy miert mesz tp-re. Bar a munkaltato amugy se fog repdesni az oromtol, de ez mar az o baja. A Tgyashoz es a Gyedhez is 365 nap biztositott ido kell.

Oooo...ha Gyed nem fog jarni, tgyas miert jarna?! Nekem anno nem kellett bejelentenem, kozoltem, hogy terhes vagyok es az orvos nem engedi, hogy dolgozzak. Bar nalam mindenki tudta a fonoksegbol, hogy a szivemmel bajok vannak. Varj, amig azert a probaido letelik es utana egy kicsivrl jelentsd be, ne egybol. Gondolom van ra alapos indokod, hogy miert mesz tp-re. Bar a munkaltato amugy se fog repdesni az oromtol, de ez mar az o baja. A Tgyashoz es a Gyedhez is 365 nap biztositott ido kell.
Miért nem dolgozol addig hogy meglegyen az 1 éved és akkor jár minden.Táppénz nagyon kevés lesz.
Irasban a legjobb bejelenteni. Táppénzre csak annyi ideig tudsz menni, amennyit dolgoztál, tehat most harom honap utan 3 hónapot. TGYAS es GYED csak megfelelõ munkaviszony utan járna, ez minimum 1 ev.
Csak addi lehetsz táppénzen, amennyitelõtte dolgoztál. Tehát 3 hónapig lehetsz táppénzen. 1 év munkaviszony kell a Tgyás, GYED-hez, ami neked nem lesz meg ha nem dolgozol
A többieknek abban igaza van, hogy ha ez az elsõ munkaviszonyod, akkor táppénz csak annyi napra jár, amennyi napot dolgoztál. A gyed igényléséhez 1 év biztosítási idõ kell. A biztosítási idõbe beleszámít a táppénz idõszaka is, de ha 3 hónap volt a próbaidõ és 9 hónap a terhesség, akkor is épp csak összejön az egy év, ha pont a próbaidõ lejártakor estél teherbe. Szóval necces. Írd le a pontos idõpontokat, hogy mikortól dolgozol, és mikorra várod a babát. A munkáltatónak mindenképpen bejelenteném, mert akkor élvezel csak védelmet, ha kirúg, akkor táppénz se jár, mert nem lesz biztosításod. Szóval én a helyedben írnék két példányban egy bejelentést, az egyiket átvetetném vele (aláírás, dátum), hogy tudd bizonyítani, bejelentetted. Aztán dolgozz, ameddig tudsz, ment mint írtuk, csak annyi idõre kapsz táppénzt, amennyi jogviszonyod van.
Azt sem sem gondolod, komolyan, hogy annyi lesz a táppénzed mintha dolgoznál?
A kérdező hozzászólása: köszönöm ...nem ez az elsõ munkaviszonyom, mert 9 évet ledolgoztam már, utána külföldön éltem, majd itthon szültem.3 évig gyesen voltam. Most újra terhes vagyok. Így is csak 3 hónap táppénz járna? Sajnos nem dolgozhatok, mert az elõzõ terhességem alatt is a 15.héttõl feküdnöm kellett, gyenge a méhszájam :( így is koraszülött lett a kislányom. Ez most is így lesz...
Mindenképpen két példányban add be a terhességedrõl a bejelentést és írja is alá a fõnököd.Akkor már nem rúghat ki!!Dolgozz addig ameddig lehet, ha tudják, hogy terhes vagy úgyis odafigyelnek rád, mert egy munkahely miatti vetélésbõl nagy bajuk lehet!
Így már értem. Ha veszélyeztetett vagy, akkor nem mondom, hogy dolgozz. Ha anyagilag tudjátok vállalni, hogy csak gyest kapsz, akkor ne kockáztasd a vetélést. Nem ér meg annyit az egész. Ha minimálbérre vagy bejelentve, szerintem 40-45 ezernél biztos nem lesz több a gyed. A gyes 25 ezer. Mérlegelj, hogy a havi 20 ezerért megéri-e vállalni a kockázatot. Sajnos én is veszélyeztetett vagyok, (volt már vetélésem is), az alap házimunkát sem bírom megcsinálni teljesen, mert begörcsölök. :((

Hogy jelentsem be a nagy hírt?

A párommal egy ideje már szerettünk volna kisbabát. Ugy néz ki, hogy a január nekünk kedvezett, ugyanis tegnap kiderült, hogy terhes vagyok. A szüleimnél lakunk, én most tudtam elhelyezkedni a szakmámba januártól, aminek az egész család nagyon örült. Nem tudom, hogyan mondjam el a szüleimnek a hírt, mert attól tartok, hogy inkább csalódottak lennének, minthogy örülnének mint irtam a munkám miatt. De én ugy gondolom, hogy igy is nyugodtan lehet dolgoznom, persze nem lesz olyan egyszer? (óvón? vagyok). El?re is köszönöm a válaszokat, remélem tudtok tanácsot adni.

Legjobb válasz: Úgy, hogy megmondod nekik.

Úgy, hogy megmondod nekik.
Ha tudták, hogy szeretnétek babát, akkor egyszerûen csak mond el, hogy végre sikerült, jön az unoka. Ha nem tudták, akkor mond azt, hogy már egy ideje érlelõdött bennetek a dolog, és most úgy néz ki, hogy...
Ha nem lesz meg a biztosítási idõ, csak gyest kapsz(27000ft körül), annak lehet, hogy nem örülnek majd, de az unokának biztos!
A kérdező hozzászólása: A biztosítási idõ szerintem meg lesz mert 2010 májusig fõsulira jártam és állitólag az is beleszámít, aztán 2010 szeptembertõl decemberig dolgoztam, és most januártól megint dolgozom addig amig lehet. És szerintem igy meg lesz. köszi amugy a válaszokat.
szerintem tegyél a kezükbe egy pár babacipõt, és ne szólj semmit, csak mosolyogj! :) Gratulálok!
Ha valóban Óvónõ vagy, akkor miért nem helyesen írsz?

Ha egy bankba nyerek felvételt, már a betanulási időre is be kell, hogy jelentsenek?

Legjobb válasz: Mindenhol be kell jelenteni próbaidõre is, nem csak bankban.

Mindenhol be kell jelenteni próbaidõre is, nem csak bankban.
A kérdező hozzászólása: Nem a próbaidõt kérdezem, hanem a betanulási idõt, ami 1-2 hetet vesz igénybe.
Ugyanaz. Be kell jelenteni akkor is.

Azt álmodtam, hogy szexelünk a legjobb barátommal. Mégis mit jelentsen ez?

El?z? este egy furcsa álmom volt. Na jó, nevezzük inkább beteg álomnak... :)

Legjobb válasz: korotok?

korotok?
Ilyen a monogámia......lesznek még durvább álmaid is :D
én naponta álmodok ilyeneket. tök normális dolog!
ember...ez csak egy álom...nem a jövõ, meg nem is a reinkarnációd emléke...ez az agy szüleménye.
A kérdező hozzászólása: Osztálytársak vagyunk, napi szinten találkozunk. 18 évesek vagyunk mindketten.
Dugjatok és kiderül!
Freud szerint az álmok a tudatalatti elfojtott képei. Nem vagyok álomfejtõ szóval csak tippelni tudok, de akár azt is jelentheti, hogy mivel írtad, elég távolságtartó vag, ezért a legjobb barátodban bízol meg annyira, hogy ha le is fekszel valakivel a barátnõdön kívül , akkor az õ legyen.Talán titkon vágysz is rá... És mivel érzelmek nem voltak a dologban nem hiszem, hogy azt jelentené nem szereted a barátnõdet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!