Találatok a következő kifejezésre: Hogyan is az (27713 db)

Hogy jutottunk el odáig, hogy ismét az IMF-től kérünk hitelt?

Én eleve veszélyesnek és rossznak tartom az IMF-et. Nem is kellett volna visszamenni hozzá. De hogy lehet, hogy odáig süllyedtünk, hogy ismét tőlük kérünk hitelt (ami kemény feltételekkel jár)? Orbán azt mondta, nem kell többé az IMF, és támogattam is ebben, mert igaza volt, hogy veszélyes az IMF-től hitelt kérni, mert óriási függőséget okoz. Akkor most mégis miért kell nekünk hitel és megállapodás?

Legjobb válasz: Elmúlt 21év edlhibázott gazdasági politikája. Illetve folyamatos megszorítások és megszûnõ munkahelyek. Egyszerûen kevés az a dolgozó és nem tudja eltartani az országot.

Elmúlt 21év edlhibázott gazdasági politikája. Illetve folyamatos megszorítások és megszûnõ munkahelyek. Egyszerûen kevés az a dolgozó és nem tudja eltartani az országot.
"Egyszerûen kevés az a dolgozó és nem tudja eltartani az országot." Igen az sajnos így van. Ahhoz hogy Orbán elküldhesse az IMF-et elõször a hazai gazdaságot kellett volna talpraállítania, merthát lássuk be ugye egy ország sem közmunkaprogramoktól lett nagyhatalom. :D
Mert nincs pénzünk, és nem tudjuk magunkat eltartani. Mégis mit képzeltél?
"Egyszerûen kevés az a dolgozó és nem tudja eltartani az országot." Ez se jó!Hallottál olyanról hogy piac? Nincs piaca magyarországnak mert az oroszokat is kipateroltuk és azóta szarnak ránk!
Kilencvenegy éves korában elhunyt Fekete János, a Magyar Nemzeti Bank egykori elsõ elnökhelyettese, a kádári korszak legismertebb magyar bankára. Fekete János a rendszerváltás elõtt három évtizeden át volt az MNB elnökhelyettese, nagy szerepe volt a magyar államadósság menedzselésében. Közremûködött abban, hogy Magyarország 1982-ben - a szovjet vezetés tudta nélkül - titokban belépett a Nemzetközi Valutaalapba (IMF), ami nélkülözhetetlenné vált az akkor már 8 milliárd dollár körüli adósság kézben tartásában.
"Elmúlt 21év edlhibázott gazdasági politikája." Tudod mekkora marhaságot mondtál? Tudod mikor léptünk be az IMF-be?És tudod hogy nem szórakozásból léptünk be hanem mert muszály volt mert az ország már akkor nem volt finanszírozható? Nemigen tudod csak beszélsz!Ismertél egy Széchenyi nevû illetõt aki Hitel címen könyvet írt az 1800-as években?Nálunknál gazdagabb országok vannak bajban akkor ne hogy már mi kukorékoljunk mint kiskakas a szemétdombon!
Nem azért nincs piacunk, hanem mert nem tudunk olyasmit gyártani, ami bárkinek kell. Vagy ha tudunk, azt nem elég hatékonyan, tehát drágábban, mint más.
"Akkor most mégis miért kell nekünk hitel és megállapodás?" Mégis mibõl akarod kifizetni a gázszámlánkat?
A kérdező hozzászólása: Ha lett volna tartalékunk a 2008-as válság beköszöntekor, ha az elmúlt másfél évben megfelelõ gazdaságpolitikánk lett volna, akkor most nem az IMF kegyeinek lennénk kiszolgáltatva. Miért nem lehetett tényleg úgy csinálni, hogy ne is kelljen visszahívni õket? Hogy kerülhettünk ilyen helyzetbe?
"Igen az sajnos így van. Ahhoz hogy Orbán elküldhesse az IMF-et elõször a hazai gazdaságot kellett volna talpraállítania, merthát lássuk be ugye egy ország sem közmunkaprogramoktól lett nagyhatalom. :D" Hogy lehet úgy helyreállítani a gazdaságot, ha továbbra is uzsorakamattal veszed fel a hitelt? Épp ezt akarták megszüntetni Orbánék, és épp ezért üzent hadat az egész pénzügyi világ. Elõbb a gazdaságot próbálják helyreállítani, de a pénzügyi világ ezt akadályozza meg a leminõsítésekkel, hogy soha ne tudjunk tõlük megszabadulni már!
"Hogy lehet úgy helyreállítani a gazdaságot, ha továbbra is uzsorakamattal veszed fel a hitelt?" Sehogy. Épp ezért nem támogatom, hogy újra benyal nekik.
De elfelejtkezel arról, hogy mekkora államadósság van az országon. Annak kamatai vannak. Mit csináljanak, ha nincs elég pénz? Még több adó? Vagy szimpla államcsõd? Pénzügyi támadás alatt van az országunk, a nyugati liberális pénzügyii világot irányító maffia a támadónk, sokkal erõsebbek mint mi. Te mit tennél? Honnan szereznél pénzt? Én mondjuk simán megpróbálkoznék Kínával. De nyilván akkor nem Hitlerhez hasonlítanák a miniszterelnököt, hanem Sztálinhoz. :) A média ia az övék. A magyar meg nem fogja megszavazni azt a kormányt, aki kiáll a gazdasági függetlenség mellett. Lesz majd megint jó kis ballib kormányunk, és minden újra faxa lesz.
Mert olyan magas kamatokkal jutunk hitelhez, hogy beledöglünk: http://www.portfolio.hu/img/upload/2012/01/refhozamok120103-.. Ráadásul eurokötvényeinken is majdnem ekkora a kamat. Ha ehelyett az IMF ad 6%-on, akkor megússzuk az államcsõdöt, és sokkal A "kemény" feltételek azt jelentik, hogy megvédenek minket a saját hülyeségünktõl, ami a jelenlegi magas hozamszintekhez vezetett. A magas hozamszint azt jelenti, hogy nem csak a zsidók nem bíznak bennünk, de az arabok, a japánok, a kínaiak, a busmannok és az eszkimók sem - különben alacsonyabb hozamszinten is beállnának vásárolni.
"Hogy jutottunk el odáig, hogy ismét az IMF-tõl kérünk hitelt?" Nem új keletû dolog ez. Már 82-ben ott kuncsorogtunk pénzért. Azért léptünk be 82-ben az IMFbe mert már akkor fiztésképtelen volt az ország.

Szerelmes vagyok egy lányba és megtudtam hogy õ is az belém. Mi a teendõ?

Legjobb válasz: beszéljétek meg ! :) kezdeményezz felé

beszéljétek meg ! :) kezdeményezz felé
ne legyen annyira randi szaga, es akkor elmegy mindenkeppen.
Te Drága Kedves Kérdezõ, te írtad, hogy megtudtad, szerelmes beléd! Hát hogy a viharba ne akarna menni? :D
Szerintem beszelgetes alatt ennek le kell jonnie. Kozeledj a temahoz finoman, es ha o is akarja akkor fogja adni alad a lovat, hidd el. Sajnos ez egy olyan dolog, amit megprobal az ember es vagy bejossz vagy nem.. sokat nem lehet valtoztatni ezen, akarmennyit is varsz. Nem lehet mindent egy lora feltenni.
A kérdező hozzászólása: És ha nem akarna jönni?
Ha fiu vagyok akkor pedig neked kell kezdemenyezni, mielott levagna, hogy olyan felos vagy, hogy oda sem mersz menni hozza. Csak siman beszelgessetek, es esetleg kerdezd meg mit csinal a hetvegen. Vissza fog kerdezni, hogy te mit csinalsz. Te pedig mar fel leszel keszulve a valaszal, mittudom en pl, megyek uszni a hetvegen, nem akarsz eljonni? BOOM, telefonszam vagy fb es ennyi volt. Lenyeg, hogy legyel hatarozott, ne erezze rajtad a felemet, meg a hatarozatlansagot. Te mond meg az idopontot, es azt , hogy hol. 19/F
Na vajon mit tennél? Kezdeményezz..
Hívd el valahová egy sütire/fagyira... és tovább beszélgess el vele, és ha jól megértitek egymást akkor hajrá. sok sikert.
Ilyenkor általában az emberek többsége kinyitja a hûtõt, és elfogyaszt egy hurkát, tejjel.
Ha ezt kérdezni kell magadtól, akkor semmi. De most õszíntén, ha biztos vagy az érzéseidben, és úgy érzed vagy "tudod", hogy õ is hasonlóan érez, akkor mi a frásznak kell ez a kérdés ide?

Szerelmes vagyok egy lányba, mit kell tennem hogy õ is az legyen belém?

az én kis történetem : Szerelmes vagyok egy lányba és már megkérdeztem tõle hogy összejövünk e és erre ez volt a válasz hogy "nem akarok mert nekem más tettszik"

Legjobb válasz: A megoldás csakis a szerelmi kötés lehet.

A megoldás csakis a szerelmi kötés lehet.
A kérdező hozzászólása: de azzal mit kezdjek hogy "nekem más tettszik" mivel változtasam meg hogy ne az az illetõ tetsszen neki hanem én ?
Legyél férfi ne ölelgesd... Ha rám hallgatsz hagyd a pic*ába.. A nõknek az kell amit nehezen kapnak meg nem az ami fut utánuk.. Ha össze is jön veled max a csicskája lehetsz... Te tudod mit csinálsz nekem sok nõm volt és nem õk hagytak ott engem sóval szerintem hallgass rám ha nem viszonozza az érdeklõdésedet hagyjad legyetek barátok de NE ÖLELGESD !!!!!!
Hasonló helyzetben vagyok mint te, azzal a különbséggel hogy én vagyok a lány. Ha tetszenél, akkor megmondanám neked, még ha közben más is tetszik. Csak ugye ezt hozzátenném. De ha nem tetszel nem hitegetnélek semmivel. Szóval kérdezd meg hogy ha nem lenne az a srác, lenne-e esélye a dolognak..
A kérdező hozzászólása: majd hnap megkérdezem tõle, am köszönöm a válaszokat ! :D

Letöltök egy játékot! És az van mögötte, hogy iso az mit jelent?

Fogalmam sincs.. .:( :D

Legjobb válasz: Egy kiterjesztés. Letöltesz hozzá egy programot, és beolvassa, mintha CD volna.

Egy kiterjesztés. Letöltesz hozzá egy programot, és beolvassa, mintha CD volna.
A kérdező hozzászólása: És mit töltsek le hozzá?Hogy elinduljon mert leszedtem már egy csomo isos jatekot és nem indul nem csinál semmit csak ki ugrik a cd meghajtó...
daemon tools
Ez szerintem sok játéknál így van! Próbáld meg kiírni elméletileg utána mûködnie kell. Vagy töltsd le a daemon tools-t, és telepítsd. Ez egy virtuális meghajtó ha beilleszted az iso fájlt úgy fog mûködni mintha a cd-t raktad volna a meghajtóba. Remélem segítettem! :-)
A kérdező hozzászólása: Ok!Letöltöm a daemont és felrakom.! :D Segítettél köszi!V :) Majd még lehet h lesznek kérdéseim ! :D
A kérdező hozzászólása: Az origin nincs telepítve, és szükség van rá a játék indításához.telepítsd újra az origin szervert! Ez MIT JELENT????
Nézd meg, hogy az emulált meghajtón, vagyis az így létrehozott "CD"-meghajtón van-e esetleg egy crack könyvtár. Talán az segíthet, ami ott van. Ha nem , akkor nem tudom, mi.

Csak nekem fura, hogy sok nõ azt mondja, hogy semmi ideje nincs a gyerek mellett, de közben fél napot a gép elõtt ülnek? Akkor, hogy is van?

Legjobb válasz: Nekem is van ilyen ismerõsöm, de belelátok annyira az életébe, hogy nem csodálkozom rajta. Barátaik nem nagyon vannak, olyan volt a munkája, hogy egyedül ücsörgött a boltban, kollégái nem voltak, férje szintén két emberrel dolgozik csak... most otthon van, családi ház, szomszédok idõsek, egyszerûen nincs társasága, neki a net jelenti a napi társalgást. NEm tudom érte elítélni, pláne, mert nincs is közöm hozzá, hiszen ha nekik ez így jó, akkor milyen jogon mondjam én azt, hogy nem az? Te is itt vagy, én is itt vagyok, pedig biztos lenne nekünk is más dolgunk (nekem pl 140 tétel, de már hányok a gondolattól is, hogy elõvegyem õket)

Nekem is van ilyen ismerõsöm, de belelátok annyira az életébe, hogy nem csodálkozom rajta. Barátaik nem nagyon vannak, olyan volt a munkája, hogy egyedül ücsörgött a boltban, kollégái nem voltak, férje szintén két emberrel dolgozik csak... most otthon van, családi ház, szomszédok idõsek, egyszerûen nincs társasága, neki a net jelenti a napi társalgást. NEm tudom érte elítélni, pláne, mert nincs is közöm hozzá, hiszen ha nekik ez így jó, akkor milyen jogon mondjam én azt, hogy nem az? Te is itt vagy, én is itt vagyok, pedig biztos lenne nekünk is más dolgunk (nekem pl 140 tétel, de már hányok a gondolattól is, hogy elõvegyem õket)
Én tesóm is ilyen. Õ is itthon panaszkodik nekem hogy semmire sincs ideje mert ugye a gyerekkel kell foglalkoznia, ha az alszik akkor az egyéb házimunkákat kell megcsinálnia, de érdekes módon közben állandóan az fb-n van és nem úgy hogy csak bevan jelentkezve és otthagyja hanem mindig viszi magával szobáról szobára a laptopot és ott netezik. Fõzés közbe simán megtudná csinálni a takarítást és az egyéb teendõket ameddig rotyog a kaja és nem kell felette állnia de nem inkább leül netezik és csodálkozik hogy még délutánra sincs kész semmivel. Pedig én elõbb kezdtem a gyerek vállalást 20 évesen már akkor is volt fb meg minden de még nem volt ennyire elterjedt mint mostanság és én is délelõtt be sem kapcsoltam a gépet, gyerekkel foglalkoztam közben fõtt a kaja, takarítottam meg egyéb dolgomat csináltam. Amikor párom délutános volt akkor pihentem én is mert õ megcsinálta a fõzést, takarítást meg minden egyedül a mosás meg a vasalás maradt rám de azt is amikor a gyerek elvolt közben csináltam így tudtam is rá figyelni nem volt ebbõl baj. Mégis délutánra már szabad voltam amikor a párom hazajött munkából már neki sem volt semmi teendõje még tüzifát is hoztam be csak hogy õ tudjon pihenni mert tudom hogy keményen dolgozik, de õ mindig amint hazaér kér 10 percet hogy lezuhanyozzon utána egybõl átveszi a gyereket meg minden mást ami esetleg adódik és engem odaparancsol vagy a kanapéra hogy TV-zek és pihenjek vagy netezzek, ha csak fel akarok söpörni már kikapja kezembõl a seprût. Egyedül csak a gyereket adja oda, de azt is csak akkor ha tényleg szükséges mert tudja jól hogy egésznap vele foglalkozok plusz a házimunka és odafigyel rám még most is hogy amikor végzett akkor tudjak pihenni vagy ha délutános akkor mindent megcsinál még a gyerekkel is foglalkozik ha nem kell a kaja felett állnia és délutánra már szinte semmi dolgom nem marad.
Én pl akkor netezek, amikor a gyerek alszik. Mint most. És szalad a ház, ugyanis a gyerek rajtam alszik, ahogy leteszem üvölt. Szóval addig is a laptopon töltöm ezt az idõt.
ezt én is észrevettem, leginkább fb-n... kirakják, hogy ilyen az élet gyerek után stb. de egész nap fenn vannak a chaten, és posztolnak 10 percenként. Van olyan akinek 4 kisgyereke van (4, 3, 2 évesek, újszülött) szóval...
Ismerõs :) Az én ismeretségi körömben is a kismamák neteznek a legtöbbet.
Bocs, de honnan tudod, hogy FÉL NAPOT ül a gép elött? Ugyanis ha csak párszor 10 percre jön fel, akkor már elég sok témához tud írni.
Ha te is ilyen helyzetben leszel, majd megérted. Egyáltalán nem zárja ki egymást a kettõ. Hogy egy példát említsek: annak idején csak akkor tudtam leülnie a gép elé, amikor a gyereket letettem. S azért a gép elé ültem, és nem a porszívót fogtam a kezembe, mert arra a gyerek felébredt. Ahogy az edénycsörgésre (mosogatás), a mosógép hangjára, zuhanyzásra (hajmosás) és bármilyen lábujjhegyen való lopakodásnál nagyobb zajjal járó tevékenységre. A lakás szaladt, én úgy néztem ki, mint egy zombi, idõm (és leginkább alkalmam) semmire sem volt... holott a kívülállók számára úgy tûnhetett, rengeteg idõm volt, hisz a gép elõtt ültem.
Nekem is volt egy ilyen anyuka ismerõsöm, állandóan a facen lógott. Vicces kis anyucikák vannak.
Na igen, és ezek az újdonsült anyucik jönnek ide rinyálni, hogy a férjüknek nem tetszik, hogy nincs elmosogatva meg kitakarítva, mikor egész nap otthon ülnek, és mért nem segít a férj 8-10 óra munka után a házimunkában :D
A kérdező hozzászólása: A környezetemben élõkrõl tudom, az egész ház szalad, de a feleség inkább a gép elõtt ül.
Igen panaszkodás nagyon megy. Szerintem ma már divat is lett. Régen amikor mosható pelenka volt kézzel mostak, és semmilyen automata gépük nem volt az anyának 3-4 gyerek mellett végeztek mindennel.
Lehet le vannak fáradva és nincs kedvük takarítani. Nálam pl most is szalad a ház, mert egész hétvégén nem volt kedvem takarítani, lusta voltam, aludtam. Van ilyen, nem minden nõ superhero, mint eggyesek.
Utolsó az nem baj, csak akkor panaszkodni sem kell, hogy fut a lakás.
Szerintem ebben semmi fura nincsen, mivel közöm sincs hozzá Nem az én idõm, a sajátját úgy tölti el, ahogy akarja. Engem nem zavar, ha nála kosz van, ha õt sem, meg a férjét se... ám legyen!
16:os, na azt értem én, hogy állítólag az elsõ ellésed elõtt adták a szépet... de akkor minek sz*rsz ki még egyet???!!! Eleve MINEK olyan embernek, aki ELTILT DOLGOKTÓL? A SAJÁT CSALÁDODTÓL??? Irtózatosan szánalmas vagy, csak a gyerekeidet sajnálom...
A kérdező hozzászólása: Utolsó elõtti. Azt én sem értem, hogyha elsõ gyerek után ilyenek lettek, akkor minek kellett oda még egy gyerek? Én már összepakkoltam volna és õk pedig menjenek ahova gondolnám..

Hogyan is vannak most ezek az iskola vizsgálatok? Mi is pontosan a helyzet és valóság? (lényeg lennt)

Mindenki azt írja hogy orvostól függ mit és hogyan vizsgál,hogy meddig megy el vizsgálat terén,de lehet tőle kérni ha egyenkénti vizsgálatot szeretének.A sulimba csak általános vizsgálatok voltak,semmi extra,míg a havaromnál egy párnál is lett volna nemi jellegű vizsgálat is,de kevesen vettek rajta részt ott is hallgatagok,félősebbek csak.Most akkor kötelezhetnek valakit rá vagy sem,mert ki ezt ki azt mond?Meg hol van rendszer az egészben,ha orvosok hasra csapnak én ennyit,te annyit vizsgálok,én így,te meg úgy?

Legjobb válasz: Azért vizsgálják gyermek korban (általában évente), mivel ha probléma van, akkor még azt idõben tudják kezelni. Pl.: egy fitymaszûkületnél, ha teljes metélést kíván, akkor egy gyermeknél még szépen regenerálódik, szinte egybe olvad a heg a pénisz többi részével. Ellenben egy idõsebbnél, mondjuk 30 évesnél már a péniszen lévõ bõr is erõsebb színezetû, és a metélésnél szín különbség lép fel, így esztétikailag hagy némi kívánni valót. Egy színvakságnál, vagy egy színtévesztésnél is alapvetõ fontosságú, hogy gyermekkorban minél elõbb kiderüljön, hogy az ifjú titán ne pályaválasztásnál csalódjon nagyot, hanem még idejében eltudja tervezni az életét, további tanulmányait. Az, hogy kinek mit vizsgálnak az több mindentõl függ: -kór története, azaz amikor bemész van egy kis füzetecskéd, és abban megtalálható, hogy milyen vizsgálatokon estél át (oltás, egészségügyi beavatkozások, allergia stb stb).... ha valami hiányzik, vagy nem volt elegendõ, akkor megnézik - az orvos/védõnõ minõsége, azaz állandó orvos/védõnõ,vagy csak ideiglenes, mivel az ideiglenesnek nincs annyi ideje, az állandó alaposabb lehet - szakorvos csinálja, vagy védõnõ - van-e jogosítványa az elvégzendõ vizsgálatokhoz? Nem mindenre terjed ki, vagy hiányzik valamilyen engedély. - mire kaptak engedélyt, mire kaptak "parancsot" - beugró, azaz helyettesítõ - mennyi idõt engedélyezett a vizsgálatra az iskola ( 50 perc 30 gyermekre.... gondolhatod mire elég). Nagy luxus ám a mindenre kiterjedõ vizsgálat, az gyerekenként, akár 15-30 perc is lehet ( egy osztályban van mondjuk 20 fiú, akkor számolhatod, hogy mennyi idõ csak egy osztály). Az orvos nem hasra csap, ezt verd ki a fejedbõl. Neki megadott szisztéma alapján kell eljárnia. Nyilván ha meglát valami gubancot, akkor ott helyben próbálja kivizsgálni, de rossz esetben beutalót add, vagy késõbbi idõpontba egyénileg kivizsgál. De jogilag itt találod meg: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99700026.NM Munkahelyi orvosi vizsgálat is van, sõt pszichológiai vizsgálat is.... szóval kicsit érthetetlen a problémád. Egy felnõttel nehezebb a dolga, mivel nem tudják kényszeríteni, maximum az alkalmassági engedély megvonásával, ami akár munkahely vesztéssel is jár. Továbbá nem szükséges minden munkahelyen vizsgálni az embereket, de pl.: óvodában, iskolában, bölcsõdében, tûzoltóságon, rendõrségen stb stb alapvetõen kötelezõek, bár nem ugyanolyanok, hanem más más részre kiterjedõ- alaposságú vizsgálat szükséges. Az iskola orvos azt feltételezi, hogy ami a kórtörténetedben szerepel az valós (és persze az is!), és ha egyszer megvizsgálták mondjuk a péniszedet általános hetedikben, akkor elég gimi másodikban újra, mivel ha változás volt, akkor azt észreveszik, ha pedig ezután lesz gond, akkor lévén, hogy felnõtt vagy, feltételezik a saját felelõsségedre történõ kivizsgálást. Egy gyermeknél korlátozott felelõsséget vesznek. A szülõk sem törõdnek vele minden esetben..... ez egyedül az iskola orvosra hárul. Nem kötelezõ részt venned rajta, de erõsen ajánlott, illetve ha zavar a csoportos vizsgálat, kérhetsz utólagos egyénit is. Ezt az orvos elbírálja, és ha nem is aznap, valamikor behívhat, és kivizsgál. Alapjában nem érdemes ellógni ezekrõl, mivel ott nem ártani vannak, hanem segíteni rajtad, ha gond van.

Azért vizsgálják gyermek korban (általában évente), mivel ha probléma van, akkor még azt idõben tudják kezelni. Pl.: egy fitymaszûkületnél, ha teljes metélést kíván, akkor egy gyermeknél még szépen regenerálódik, szinte egybe olvad a heg a pénisz többi részével. Ellenben egy idõsebbnél, mondjuk 30 évesnél már a péniszen lévõ bõr is erõsebb színezetû, és a metélésnél szín különbség lép fel, így esztétikailag hagy némi kívánni valót. Egy színvakságnál, vagy egy színtévesztésnél is alapvetõ fontosságú, hogy gyermekkorban minél elõbb kiderüljön, hogy az ifjú titán ne pályaválasztásnál csalódjon nagyot, hanem még idejében eltudja tervezni az életét, további tanulmányait. Az, hogy kinek mit vizsgálnak az több mindentõl függ: -kór története, azaz amikor bemész van egy kis füzetecskéd, és abban megtalálható, hogy milyen vizsgálatokon estél át (oltás, egészségügyi beavatkozások, allergia stb stb).... ha valami hiányzik, vagy nem volt elegendõ, akkor megnézik - az orvos/védõnõ minõsége, azaz állandó orvos/védõnõ, vagy csak ideiglenes, mivel az ideiglenesnek nincs annyi ideje, az állandó alaposabb lehet - szakorvos csinálja, vagy védõnõ - van-e jogosítványa az elvégzendõ vizsgálatokhoz? Nem mindenre terjed ki, vagy hiányzik valamilyen engedély. - mire kaptak engedélyt, mire kaptak "parancsot" - beugró, azaz helyettesítõ - mennyi idõt engedélyezett a vizsgálatra az iskola ( 50 perc 30 gyermekre.... gondolhatod mire elég). Nagy luxus ám a mindenre kiterjedõ vizsgálat, az gyerekenként, akár 15-30 perc is lehet ( egy osztályban van mondjuk 20 fiú, akkor számolhatod, hogy mennyi idõ csak egy osztály). Az orvos nem hasra csap, ezt verd ki a fejedbõl. Neki megadott szisztéma alapján kell eljárnia. Nyilván ha meglát valami gubancot, akkor ott helyben próbálja kivizsgálni, de rossz esetben beutalót add, vagy késõbbi idõpontba egyénileg kivizsgál. De jogilag itt találod meg: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99700026.NM Munkahelyi orvosi vizsgálat is van, sõt pszichológiai vizsgálat is.... szóval kicsit érthetetlen a problémád. Egy felnõttel nehezebb a dolga, mivel nem tudják kényszeríteni, maximum az alkalmassági engedély megvonásával, ami akár munkahely vesztéssel is jár. Továbbá nem szükséges minden munkahelyen vizsgálni az embereket, de pl.: óvodában, iskolában, bölcsõdében, tûzoltóságon, rendõrségen stb stb alapvetõen kötelezõek, bár nem ugyanolyanok, hanem más más részre kiterjedõ- alaposságú vizsgálat szükséges. Az iskola orvos azt feltételezi, hogy ami a kórtörténetedben szerepel az valós (és persze az is!), és ha egyszer megvizsgálták mondjuk a péniszedet általános hetedikben, akkor elég gimi másodikban újra, mivel ha változás volt, akkor azt észreveszik, ha pedig ezután lesz gond, akkor lévén, hogy felnõtt vagy, feltételezik a saját felelõsségedre történõ kivizsgálást. Egy gyermeknél korlátozott felelõsséget vesznek. A szülõk sem törõdnek vele minden esetben..... ez egyedül az iskola orvosra hárul. Nem kötelezõ részt venned rajta, de erõsen ajánlott, illetve ha zavar a csoportos vizsgálat, kérhetsz utólagos egyénit is. Ezt az orvos elbírálja, és ha nem is aznap, valamikor behívhat, és kivizsgál. Alapjában nem érdemes ellógni ezekrõl, mivel ott nem ártani vannak, hanem segíteni rajtad, ha gond van.
@83%-os (#2-es hozzászólónak) Ne küldj ennek a gyereknek semmi további tájékoztatást, mert ez egy kamus! Jellegzetes a stílusa, és állandóan teleírja hülyeségeivel az összes iskolaorvosi vizsgálatról szóló kérdéseket ugyanazzal, tízmilliószor kihangsúlyozva, nemegyszer más személynek kiadva magát, mindezt azért, hogy lebeszéljen másokat az orvosi vizsgálatok szükségességérõl, és ellenállásra buzdítson, csak mert õ régen egy ilyennél megalázó helyzetben érezte magát. Ha most te eleget teszel a kéréseinek, õ ezt fel fogja használni más kérdéseknél, azért is írta ki ezt a kérdést, mert kifogyott az ötlettára, mivel lehet manipulálni a többi kérdezõt/fórumozót! Ne írj neki, ha jót akarsz tenni! Bocs az offért.
A kérdező hozzászólása: Még annyit, ezt kifelejtettem, hogy itt osszák az észt, hogy ki lehet bírni, amikor nem igazán akarnak résztvenni rajta, ha most elvileg közép, idõs és bármilyen korban lehet bajunk akkor ha ezt kiterjesztetnék munkahelyi szinteken is akkor is így gondolnák miközben nem ezt mutatja a statisztika?Vagy ha már magukról lenne szó akkor már mindjárt másképp gondolnák hogy nem nagy ügy?
A kérdező hozzászólása: Oké, értem, bár jó hogy a sulinkba nincs ilyen, remélem nincs is erre szándékuk késõbb sem, általánosban sem volt.De csajoknál bárkinél lehet bármi gond és ott ritka.Meg mivel fitymaszükületet írtál az felnõttkorban is kialakulhat és akkor kíváncsi lennék mit szólnának õk ehhez munkahelyi vizsgálatként.Meg mi az hogy kérni lehessen az egyenkénti vizsgálatot, t ök könnyen megoldható kell egy mozdítható pavilon és kész és akkor sneki nem lát semmit amit nem kellene látnia. De akkor is aki iskolaorvosként tevékenykedi biztos van valami elõírás vizsgálatok terén, csak van biztos egy olyan része amit az orvos eldönthet hogy elvégez vagy sem.De ez gáz, mert mért nem a gyerekorvosa végzi el, mért egy idegen.Fura és kusza ez.
A kérdező hozzászólása: A diákokra nézve is tudnál valamit ide küldeni, ami az õ szempontjukból írja le a jogi részt.Mert írtad nem kötelezõ, de ahol le van ez írva, meg a választható orvos is, mert errõl is hallottam.Akkor ki tudnám majd nyomtattatni ezt. Kösz a segítséget és a gyors választ.
A kérdező hozzászólása: Nekem ez a 3. orvosos témakörû kérdésem, az elsõ is az alkalmassági vizsgáról szólt, a második meg nõkhöz.Ki a fenne vagy te?

Hogyan tudnám az anyámmal megértetni, hogy üvöltözéssel meg fenyegetéssel nem ér el semmit, úgyhogy be is fejezheti ezt az egészet?

Az utóbbi 2 évben eléggé megváltoztam és elkezdtem bulizgatni.Nem bírom,ha unalmas a hangulat,ezért mindig feldobom valahogy és bárkivel megtalálom a közös hangot,ha jó fej. Csak anya nem annyira szereti,ha jól érzem magam. Mindig veszekszik velem,hogy miért iszom (csak jó szokott lenni a hangulatom,nem a sárgaföldig megyek),miért tűnök el itthonról,miért nem segítek neki,miért öltözök úgy,mint valami ribi (hát bocsánat,hogy 40 fokba nem garbóba mászkálok),honnan van pénzem,stb.De ezeket nem úgy mondja,mint a normális emberek,hanem úgy,hogy zeng az egész ház. Meg fenyeget,hogy elküld vidékre a nagyanyámékhoz,mehetek intézetbe,ha ilyen vagyok és hasonlók,de tudom,hogy úgyse tenne semmi ilyesmit.Ha meg dicsekedni kell másoknak,akkor én vagyok a szeme fénye,aki versnyekere jár,nyelvvizsgákra készül. Elegem van már,hogy mindig ezeket kell hallgatnom,amikor itthon vagyok.Hogy értessem meg vele,hogy álljon le,mert ennek semmi értelmes és csak magát fárasztja vele?

Legjobb válasz: Anyuka vagyok! Elmondom hogy mért ordít veled :) 1. Baromira félt! nehogy véletlenül valami is történjen Veled! - a pici lányával: õ ilyenkor tényleg még a baba kori kislányt látja benned!!! azt a pici lányt akit ringatott, akinek a kezét fogta mikor oviba kísért...stb. szóval most neki is kell hagynod idõt hogy átértékelje a mostani lányt-nõt akivé cseperedsz! a felnõttek rugalmatlanabbak különben is sokesetben :) 2. a félelmét, felhalmozódott frusztrációját az ordibálásban vezeti le... 3. nem azt nem szereti szerintem hogy jól érzed magad, hanem lehet hogy neki , az õ értékrendjében ez kicsit több a kelleténél amit te csinálsz.. 4. te is változtathatnál ezen a dolgon, ha mondjuk közelednél felé, kommunikálnátok!!! legtöbbször ez a baj! Te nem mondod el, mert úgy sem érti meg ! felállás... 5. igen, lehet te is egybõl támadsz, mikor õ felemeli a hangját, és ehelyett ha normális hang és pofa - nemet látna rajtad más mederben folyna a beszélgetés. Csak egyszer próbáld ki hogy te nyugodt maradsz és KEDVES! de nem idétlenül! hogy megmondod neki hova mész és hogy hívni fogod- ilyen apróságokon múlik néha az egész... Drukkolok hogy összejöjjön, mert szar lehet ebben lenni!

Anyuka vagyok! Elmondom hogy mért ordít veled :) 1. Baromira félt! nehogy véletlenül valami is történjen Veled! - a pici lányával: õ ilyenkor tényleg még a baba kori kislányt látja benned!!! azt a pici lányt akit ringatott, akinek a kezét fogta mikor oviba kísért...stb. szóval most neki is kell hagynod idõt hogy átértékelje a mostani lányt-nõt akivé cseperedsz! a felnõttek rugalmatlanabbak különben is sokesetben :) 2. a félelmét, felhalmozódott frusztrációját az ordibálásban vezeti le... 3. nem azt nem szereti szerintem hogy jól érzed magad, hanem lehet hogy neki , az õ értékrendjében ez kicsit több a kelleténél amit te csinálsz.. 4. te is változtathatnál ezen a dolgon, ha mondjuk közelednél felé, kommunikálnátok!!! legtöbbször ez a baj! Te nem mondod el, mert úgy sem érti meg ! felállás... 5. igen, lehet te is egybõl támadsz, mikor õ felemeli a hangját, és ehelyett ha normális hang és pofa - nemet látna rajtad más mederben folyna a beszélgetés. Csak egyszer próbáld ki hogy te nyugodt maradsz és KEDVES! de nem idétlenül! hogy megmondod neki hova mész és hogy hívni fogod- ilyen apróságokon múlik néha az egész... Drukkolok hogy összejöjjön, mert szar lehet ebben lenni!
Biztos egész nap tanul. :) Ja nem...
"miért tûnök el itthonról, miért nem segítek neki" És miért is? Talán, ha nem tûnnél el otthonról, és segítenél neki, akkor a többiért sem cseszegetne. És teljesen jogos kérdés: Honnan van pénzed?
ja és segíts a tesók körül is, mégis mire nincs idõd? csaknem dolgozol reggeltõl estig???
Már ne is haragudj de mindketten nyakig benne vagytok.Elõször is .14-15 évesen szerintem azért nem kéne bulizgatni, 16 évesen is évközben max 2-3szor.Inni meg mértékkel kéne.Segíteni segíthetnél.De ezekben Õ is ludas, mivel engedte a dolgokat.Nézz azért magadba, mert ez nem jó hozzáállás.
Azért, mert önzõ vagy, mert eltartatod magad a pasiddal, mert nagyban tojsz az anyádra és a testvéreidre, semmit sem segítesz, duzzogsz, mint egy kisgyerek, éretlen vagy, és meg vagy sértõdve, hogy egyedül jársz körmöshöz stb.Minek jár körmöshöz egy 15 éves??Talán ha nem lennél ilyen anyád se kiabálna veled.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok önzõ, õk mondták régen, hogy nem kell majd vigyáznom a gyerekekre, ha nem akarok.Akkor meg?! Hidd el, a barátomnak nem hiányzik az a pénz, amit nekem ad. Miért foglalkozzak anyáékkal, amikor csak vezsekszünk? Általában ahogy felkelek, elmegyek otthonról.Szóval miért én mosogassak és pakoljak utánuk, amikor van, hogy hajnalban érek haza vagy csak másnap? Nem szokásom duzzogni, csak nem bírom, ha anya olyanokba szól bele, amikhez nem ért és semmi köze hozzá.Ráadásul ezt nem is túl kulturált módon teszi. Nem vagyok megsértõdve, mert egyedül kell körmöshöz járjak (hogy ezt honnan sikerült kigondolnod...).Azt arra írtam, hogy sosem töltöttünk el együtt csajos délutánokat és mindent egyedül intéztem már akkor is. Azért jártam már akkor is körmöshöz, hogy ne legyenek katasztrófák a körmeim és ez segített leszokni a körömrágásról is. Mert akkor tuti hogy megváltozok, ha üvöltözik velem.Tényleg, biztos igazad van.
Áhá, értem. Szóval kvázi luxusprostituáltként éldegélsz valakivel, és még te szólod le Édesanyádat. Akkor ehhez nincs is több hozzáfûznivalóm :D
A kérdező hozzászólása: Van különbség köztem és azok a lányok/nõk között.
Korod?
Szemellenzõs vagy, még mindig nem vetted észre magad, de figyeld meg néhány év és hatalmasat fogsz pofára esni, és bánni fogod, hogy ennyire, önzõ, beképzelt csitri voltál hidd el nekem.Anyád lehetett volna veled keményebb, mert nem ártott volna neked egy kis szigor.Amúgy a helyedben nem jártatnám a számat, tulajdonképpen a pasid pénzel, mert vele vagy és szexelsz vele, ez nagyon gáz.Marhára elfoglalt lehet egy 16 éves aki mindjárt 17, hogy nincs ideje otthon besegíteni, mert sosincs otthon...
Még egy gondolat, aztán tényleg hagylak békén, majd megtanulod a magad kárán, hogy rossz irányba halad az életed. Szóval ezt írtad: "Általában ahogy felkelek, elmegyek otthonról.Szóval miért én mosogassak és pakoljak utánuk, amikor van, hogy hajnalban érek haza vagy csak másnap?" No és az életed eddigi 16 éve alatt ki pakolt el utánad? E fölött persze könnyen elsiklasz, hiszen már majdnem felnõtt vagy...persze, felnõtt... Mi lesz, ha a stricid egyszer csak rádun? Akkor aztán ki fog téged támogatni, kire számíthatsz majd? Várj egy kicsit, gondolkodjunk...csak nem Édesanyádra??? Ó de igen :D Milyen szuper érzés lesz visszamenni könyörögni, hogy segítsen neked, nem igaz? :D
Hát ha nekem a 17 éves lányom ilyen lenne, akkora pofont kapna, hogy a fal adná a másikat. Eléggé szemtelen vagy ilyen idõsen. Nézz magadba, nem biztos, hogy Édesanyád a ludas a történetben.
A kérdező hozzászólása: Miért is? Mert jól akarom magam érezni, amíg fiatal vagyok?
Mekkora egy sznob, elkényeztetett, buta pi**a vagy.
A kérdező hozzászólása: Alig vagyok otthon, ha meg ott vagyok, nem azzal akarom eltölteni az idõmet, hogy a visítozó, hisztizõ testvéreimmel foglalkozzak.Õk akarták a gyerekeket a mostohaapámmal, akkor ne én szenvedjek már velük.Megmondták, hogy semmi gondom nem lesz velük, mert kérdeztem, hogy anyámnak miért kell még 40 felett egy harmadik gyerek, amikor amúgy is idegbeteg volt. Sosem jött el velem sehova, 15 éves korom óta egyedül vásárolok, járok el körmöshöz, fodrászhoz, kozmetikushoz, mert "neki nincs ilyenekre ideje", de azért tud egész délután a telefonon lógni... Az a baj, hogy a testvéreimmel nincs közöttünk az a bizonyos testvéri kapcsolat, csak idegesítenek és zavarnak. Olyan, mintha õk négyen egy külön család lennének, rajtam meg levezethetik a veszkót. Nem dolgozom, együtt vagyok valakivel, aki megteheti, hogy anyagilag támogasson.De ezt anya nem tudja és nem is kell még megtudnia.
No és te mikor fogod megérteni, hogy ahogy egyre nagyobb leszel, nem csak a jogaid szaporodnak, hanem a kötelességeid is? Hm? Erre ugye nem tetszett gondolni, nagyságos kisasszony, mi? NÉHA lehetne azért vigyázni a kistesókra, hogy Édesanyád is egy kicsit kiszakadhasson a mindennapokból, nem? Hidd el kevesebbet ordibálna veled is, ha kiereszthetné a "fáradt gõzt". Gondolj bele, hogy milyen lehet egész nap kisgyerekkel lenni! Érted, csak gügyögni lehet velük, semmi értelmes felnõtt beszélgetés. Ahogy már írták. jelöljetek ki egy-két napot a héten, amikor vigyázol rájuk. Így te is tudsz tervezni, és õ is. Kicsit több megértés és empátia kellene részedrõl. Persze 17 évesen azt gondolod, hogy már mindent tudsz a világról, meg különben is az a hülye szüleid semmibe se szóljanak bele... Így voltam én is, aztán huszas éveim elején jöttem rá, mennyi mindent köszönhetek nekik, és sosem voltak az ellenségeim, pedig sokszor azt hittem :)
"Õ mondta, hogy nem ad pénzt arra, hogy szórakozzak és drága dolgokat vegyek.Hát megteremtem ezekre én a pénzt, õ mondta, hogy oldjam meg. " De mégis mibõl teremted meg? Van munkahelyed?
Nem nemérdekli hogy mi van VEled, hanem egyszerûen hulla fáradt lehet! Írtad, hogy van még két féltesód, akik bizony kicsik! Hidd el ha "csak otthon van" velük is baromi fárasztó a mindennapi ellátásuk, a háztartásvezetése, fõleg ha anyagi problémák is vannak esetleg! Idegtépõ dolgok tudnak kialakulni, amit lehet hogy Õ sem beszél meg veled, hanem elfolytja, és sokszor máshogy - máson csattan el az itt felgyülemlett ideg! Nem tudom hogy Õ példálul szokott e elmenni, kimozdulni valahova gyerekek nélkül - mármint a kicsik nélkül? Veled mikor ment el kettesben vásárolni, vagy csak nézelõdni? Ha neki nem jut eszébe ez, próbálj meg TE egy ilyen "csajos" délutánt, estét összehozni, ami arra is jó lenne hogy beszélgettek... nem kell mindjárt fejest ugrani a komolytémákba, de akár jól is érezhetnétek magatokat! Azt hogy megkér hogy a "tesóidra" vigyázz, szerintem megtehetnéd, persze ha nem minden héten akarja, hogy teljes napokat vigyázz rájuk, de néha egy-egy órára, elõre megbeszélnétek hogy hétfõn délután 4-6 ig velük vagy - azt hidd el nekem hogy Óriási segítség lenne neki!!! És talán neked is jót tenne :) ilyenkor - ebben a korban még olyan aranyosak...tudnak lenni :D na majd meglátod ! de neked is partnernek kell lenned és nem elvonulnod ha van valami konfliktus! Üdv. az az anyuka aki már írt neked :)
A kérdező hozzászólása: És azt az egy évet hogy bírjam ki? Az a baja, hogy nem bír el két kisgyerekkel (van egy 4 éves és egy 10 hónapos féltestvérem) és folyton azt akarja, hogy vigyázzak rájuk és foglalkozzak velük, mikor megmondtam neki még az elején, hogy nekem nincs idõm ilyenekre és nem is akarok itthon ülni velük. Õ mondta, hogy nem ad pénzt arra, hogy szórakozzak és drága dolgokat vegyek.Hát megteremtem ezekre én a pénzt, õ mondta, hogy oldjam meg. Nem az aggódás miatt ilyen, mert volt olyan, hogy napokig nem beszéltünk és nem látott, de nem érdekelte, hogy mi van velem. Én nem kiabálok vele meg semmi, egyszerûen fogom magam és kimegyek az ajtón vagy elkezdek zenét hallgatni, de ha nagyon türelmes kedvemben vagyok, akkor mosolyogva meghallgatom, mondom, hogy igaza van és otthagyom.
Anyámra ha rájön az 5 perc akkor õ is szóról szóra ugyan ilyen :D (mondjuk õ szokott lenni normális is) Látnod kellett volna tegnap mit nyomott le... De ha ilyen akkor szerintem nem sok mindent lehet tenni. 1 év múlva leléphetsz, ha akarsz. (egyetemre az ország másik felébe pl)
A kérdező hozzászólása: 17 leszek augusztus végén.
Nem értem anyukádat. Ha nekem ilyen lányom lenne örülnék, ha sosem lenne otthon. Ha jobban belegondolsz, pénzért kefélsz. Kicsit undorító. Nincs benned semmiféle tartás. Persze ez csak addig tart, amíg a pasid nem talál egy szebb, csinosabb csajt, de majd meglátod. Akkor persze rohanhatsz anyucihoz pénzért. Azt mondta nem kell majd vigyáznod a testvéreidre. Ezt bezzeg felhánytorgatod? Ezt az egy dolgot, ami rólad szól? És a többi amit mondott? Hogy ne legyél 17 évesen egy beképzelt riherongy? Hogy járj haza rendes, és segít otthon? Ezek le vannak szarva, mi? Kit érdekel, hogy a nõ aki nagy fájdalmak közepette megszült, kivakarta a segged a szarból minden nap, elviselte minden kisebb nagyobb hisztidet, ápolt, ha beteg voltál, kit érdekel, hogy most neki van rád szüksége? A lényeg, hogy ihass, baszhass, elverhesd más pénzét. Szánalmas vagy tudod?

Hogy hívják azt a borsó szerű intim ékszert amit a hímvessző oldalába a bőr alá helyeznek? Akár többet is szoktak egymás alá-fölé mellé.

Biztos van valami szakszerű neve, mert így nem találok rá a neten. Érdekelne az is, hogy ez mennyire izgathatja a nőket? Mármint fizikailag, nem látványilag :) Jobban élveznek tőle?

Legjobb válasz: Figyelem, a cikkhez mellékelt fotókon péniszimplantátumok láthatók! Csak az nézze meg, aki bírja az extrém dolgokat! Biztos hallottatok már arról a börtönökben elterjedt szokásról, melynek során az elítéltek kicsiny golyókat helyeznek be a hímvesszõjük törzsén lévõ bõr alá. Ezen golyócskák az adott börtönön belüli viszonyoknak megfelelõen gyakran kézzel készített gömb vagy kapszula formájú rögtönzött implantátumok. Általában megolvasztott fogkefébõl készülnek, melyet aztán a lehetõ legsimábbra csiszolnak, hogy ne okozzon irritációt a bõr alatt. A japán maffia börtönbe zárt tagjai, a jakuzák egyes források szerint minden letöltött év után egy újabb beültetett golyóval örvendeztetik meg magukat. Az orosz börtönökben pedig sokszor a sebészeknek kellet eltávolítaniuk a rabok péniszébe ültetett bogyókat, mert azok riadalmat keltettek a házastársi találkozóra érkezõ feleségekben! Maga a módszer amivel beteszik ezeket a kisméretû implantátumokat szintén elég kezdetleges, és sterilnek sem mondható: a pénisz bõrét ráfeszítik az asztal lapjára és átvilágítják, hogy ne vágjanak át nagyobb ereket. Ezt követõen egy éles szerszámmal, ami lehet kiélesített kanál vagy fogkefe, átütik a bõrt, és a lyukon keresztül berakják a golyókat. Szerencsére nem kell feltétlenül börtönbe vonulnunk, ahhoz hogy ilyen golyócskákra tegyünk szert. Létezik ugyanis egy biztonságos és steril útja annak, hogy "genital beading"-ünk, vagy "stricigolyónk" legyen (természetesen rengeteg más elnevezés alatt is fut ez a modifikáció). A legjobb egy felkészült szakembert választani, aki ért a procedúrához, hiszen maga a mûvelet (mint általában minden testmódosítási beavatkozás) rettentõ veszélyeket rejthet magában, ha olyasvalaki végzi, aki nem ért hozzá. A kockázatok között szerepelhet a fertõzés veszélye, amely szélsõséges esetekben akár amputációhoz is vezethet - ehhez gondolom nem kell túl sok mindent hozzáfûzni! Magának a golyó behelyezésének több módja is létezik: lehetséges implantációs technikával beültetni, ez azonban elég ritka, hiszen a pénisz bõre nagyon vékony, így elég nehéz ez a fajta behelyezés, valamint a fájdalom sem csekély! A másik módszer az úgynevezett piercinges módszer: ilyenkor a szakember szúr egy lyukat a péniszt fedõ bõrbe, a lyukat a kívánt méretûre tágítja, majd behelyezi a golyót. Ezen módszer elõnye, hogy a seb nagyon hamar össze tud húzódni, és ezáltal hamar be is gyógyul. A golyók méretét tekintve többféle változat létezik: 6-8 milliméterig. Illetve extrém kérések esetén akár 10mm-es nagyságú golyó is behelyezhetõ, ez azonban méreténél fogva meglehetõsen ritka. A behelyezés után a gyógyulás viszonylag gyorsan, két-három hét alatt megtörténik, ez alatt az idõ alatt érdemes "pihentetni" magunkat, mert a mozgás nem tesz jót a sebnek. Nemritkán direkt örömszerzési céllal tetetik be a férfiak ezeket a golyókat a péniszükbe, mert sok nõ számára felejthetetlen élményt nyújt, egy ilyen módon feldíszített szerszám. Valószínûleg a börtönökben nem pont emiatt alakult ki ez a szokás! Zagyvai Gábor www.zagyvai.comÛ Õ csinálja is.

Figyelem, a cikkhez mellékelt fotókon péniszimplantátumok láthatók! Csak az nézze meg, aki bírja az extrém dolgokat! Biztos hallottatok már arról a börtönökben elterjedt szokásról, melynek során az elítéltek kicsiny golyókat helyeznek be a hímvesszõjük törzsén lévõ bõr alá. Ezen golyócskák az adott börtönön belüli viszonyoknak megfelelõen gyakran kézzel készített gömb vagy kapszula formájú rögtönzött implantátumok. Általában megolvasztott fogkefébõl készülnek, melyet aztán a lehetõ legsimábbra csiszolnak, hogy ne okozzon irritációt a bõr alatt. A japán maffia börtönbe zárt tagjai, a jakuzák egyes források szerint minden letöltött év után egy újabb beültetett golyóval örvendeztetik meg magukat. Az orosz börtönökben pedig sokszor a sebészeknek kellet eltávolítaniuk a rabok péniszébe ültetett bogyókat, mert azok riadalmat keltettek a házastársi találkozóra érkezõ feleségekben! Maga a módszer amivel beteszik ezeket a kisméretû implantátumokat szintén elég kezdetleges, és sterilnek sem mondható: a pénisz bõrét ráfeszítik az asztal lapjára és átvilágítják, hogy ne vágjanak át nagyobb ereket. Ezt követõen egy éles szerszámmal, ami lehet kiélesített kanál vagy fogkefe, átütik a bõrt, és a lyukon keresztül berakják a golyókat. Szerencsére nem kell feltétlenül börtönbe vonulnunk, ahhoz hogy ilyen golyócskákra tegyünk szert. Létezik ugyanis egy biztonságos és steril útja annak, hogy "genital beading"-ünk, vagy "stricigolyónk" legyen (természetesen rengeteg más elnevezés alatt is fut ez a modifikáció). A legjobb egy felkészült szakembert választani, aki ért a procedúrához, hiszen maga a mûvelet (mint általában minden testmódosítási beavatkozás) rettentõ veszélyeket rejthet magában, ha olyasvalaki végzi, aki nem ért hozzá. A kockázatok között szerepelhet a fertõzés veszélye, amely szélsõséges esetekben akár amputációhoz is vezethet - ehhez gondolom nem kell túl sok mindent hozzáfûzni! Magának a golyó behelyezésének több módja is létezik: lehetséges implantációs technikával beültetni, ez azonban elég ritka, hiszen a pénisz bõre nagyon vékony, így elég nehéz ez a fajta behelyezés, valamint a fájdalom sem csekély! A másik módszer az úgynevezett piercinges módszer: ilyenkor a szakember szúr egy lyukat a péniszt fedõ bõrbe, a lyukat a kívánt méretûre tágítja, majd behelyezi a golyót. Ezen módszer elõnye, hogy a seb nagyon hamar össze tud húzódni, és ezáltal hamar be is gyógyul. A golyók méretét tekintve többféle változat létezik: 6-8 milliméterig. Illetve extrém kérések esetén akár 10mm-es nagyságú golyó is behelyezhetõ, ez azonban méreténél fogva meglehetõsen ritka. A behelyezés után a gyógyulás viszonylag gyorsan, két-három hét alatt megtörténik, ez alatt az idõ alatt érdemes "pihentetni" magunkat, mert a mozgás nem tesz jót a sebnek. Nemritkán direkt örömszerzési céllal tetetik be a férfiak ezeket a golyókat a péniszükbe, mert sok nõ számára felejthetetlen élményt nyújt, egy ilyen módon feldíszített szerszám. Valószínûleg a börtönökben nem pont emiatt alakult ki ez a szokás! Zagyvai Gábor http://www.zagyvai.comÛ Õ csinálja is.
De ki az a hülye, aki élõ vibrátor akar lenni?!
háát errõl eszembe jutott egy sztori...2 hülye gyere a suliban elment a csavarboltba és vettek csapágygolyót és szikét...felvágták egymás pö-csét és a csapágygolyót a bõr alá benyomták és visszavarrták a bõrt...na mikor ezt meghallottam a hányinger elkapott..
A kérdező hozzászólása: Valami ilyesmi, csak higiénikusan megoldva :)
A kérdező hozzászólása: Hm, köszönöm. Nem veszélytelen egy ilyen beavatkozás.
Nem az. :)
Hmmm biztos jo lehet :)

Na hogy is van ez az evolúció? Tényleg minden véletlen mutációeredménye?

Már másokban is felmerült a gondolat ahogy bennem is, hogy ugyebár egyes bonyolultabb biológiai képletek kicsiben kezdték, és ez eddig tök jó, a szemmel nagyon jól lehet példázni a fejl?dést.

Legjobb válasz: "Emellett minden biológiai szervre, szövetre elképzelhetõ, hogy csupán csak egy génmutáció eredménye? " Nem, nyilván egy csomó mutáció szükséges hozzá, amik évmilliók, esetleg évszázmilliók alatt halmozódtak fel. Ez generációk milliárdjait is jelentheti. egyedi kísérletek ezermilliárdjaival ekkora idõtávlatban. "Emellett minden biológiai szervre, szövetre elképzelhetõ, hogy csupán csak egy génmutáció eredménye? " Itt a tudományos modelalkotás egyik alapvetõ tulajdonsága érhetõ tetten: ha van egy jó modellünk, amit nagyon jólismerünk, és tudjuk, hogy mûködik, akkor nincs okunk feltételezni, hogy nagyon hasonló körülmények között ne mûködne. Mondok egy példát: ismerjük, hogyha leejtünk egy követ, akkor az leesik, felírjuk az egyenletet, F=ma stb stb. Létrehozzunk a gravitáció elméletét. Viszont, ha ferdehajítunk egy követ, akkor már nem tudjuk hogy hova esik a kõ, és mikor, ha nem tudunk integrálni. Ennek ellenére nem gondoljuk azt, hogy a ferdehajításnál nem mûködik a gravitáció. Ha a szemre van modellünk, jól tudjuk szemléltetni, hogy az emberi szemnél jóval egyszerûbb, kevesebb komponenst tartalmazó látószervek is léteznek, és alkalmasak arra, hogy az adott élõlény túlélését segítség, akkor abból le tudjuk vezetni, hogy az evolúció hozta létre. Ezután már nem lesz kérdés az evolúció mûködése. Mûködik pont. Akkor is, ha épp nem tudunk ilyen "sort" összehozni hasnyálmirigybõl, vagy kisujj körömbõl. Ha elfogadjuk, hogy a szem evolúcióval jött létre nem marad okunk feltételezni, hogy a hasnyálmirigy vagy a kisujjköröm másként keletkezett volna. Ilyenkor max azt mondhatjuk, hogy ezek kifejlõdése egyelõre nem tisztázott, de kutatásokkal nyilván felderíthetõ lesz, és ugyancsak evolúciós magyarázat várható. Ugyanúgy, ahogy a ferdehajításnál: ha már tudunk integrálni, akkor nyilvánvalóvá válik, hogy ott is minden pont ugyan azoknak a törnyényeknek engedelmeskedik, mint amikor a követ csak simán leejtjük. "Ezen kívül még ami az érdekes, hogy egy kezdetlegesen kialakult szerv hogyan tud fennmaradni." Itt elfelejted, hogy itt a kis bemélyedéssel rendelekezõ élõlény teljesen vak társaival versenyez. Azokkal szemben még egy kis fényérzékeny réteg is jelentõs elõny lehet. "a többsejtû szervezetek 500 millió éves történelme során is valószínûtlennek tartom az eddig általam gondolt álláspontokat." Szerintem ez egy nevetséges álláspont. Fogalmad sincs, hogy mi lehetséges, és mi nem ennyi idõ alatt. És mennyi idõ esetén tartanád valószínûnek? Mi alapján?

"Emellett minden biológiai szervre, szövetre elképzelhetõ, hogy csupán csak egy génmutáció eredménye? " Nem, nyilván egy csomó mutáció szükséges hozzá, amik évmilliók, esetleg évszázmilliók alatt halmozódtak fel. Ez generációk milliárdjait is jelentheti. egyedi kísérletek ezermilliárdjaival ekkora idõtávlatban. "Emellett minden biológiai szervre, szövetre elképzelhetõ, hogy csupán csak egy génmutáció eredménye? " Itt a tudományos modelalkotás egyik alapvetõ tulajdonsága érhetõ tetten: ha van egy jó modellünk, amit nagyon jólismerünk, és tudjuk, hogy mûködik, akkor nincs okunk feltételezni, hogy nagyon hasonló körülmények között ne mûködne. Mondok egy példát: ismerjük, hogyha leejtünk egy követ, akkor az leesik, felírjuk az egyenletet, F=ma stb stb. Létrehozzunk a gravitáció elméletét. Viszont, ha ferdehajítunk egy követ, akkor már nem tudjuk hogy hova esik a kõ, és mikor, ha nem tudunk integrálni. Ennek ellenére nem gondoljuk azt, hogy a ferdehajításnál nem mûködik a gravitáció. Ha a szemre van modellünk, jól tudjuk szemléltetni, hogy az emberi szemnél jóval egyszerûbb, kevesebb komponenst tartalmazó látószervek is léteznek, és alkalmasak arra, hogy az adott élõlény túlélését segítség, akkor abból le tudjuk vezetni, hogy az evolúció hozta létre. Ezután már nem lesz kérdés az evolúció mûködése. Mûködik pont. Akkor is, ha épp nem tudunk ilyen "sort" összehozni hasnyálmirigybõl, vagy kisujj körömbõl. Ha elfogadjuk, hogy a szem evolúcióval jött létre nem marad okunk feltételezni, hogy a hasnyálmirigy vagy a kisujjköröm másként keletkezett volna. Ilyenkor max azt mondhatjuk, hogy ezek kifejlõdése egyelõre nem tisztázott, de kutatásokkal nyilván felderíthetõ lesz, és ugyancsak evolúciós magyarázat várható. Ugyanúgy, ahogy a ferdehajításnál: ha már tudunk integrálni, akkor nyilvánvalóvá válik, hogy ott is minden pont ugyan azoknak a törnyényeknek engedelmeskedik, mint amikor a követ csak simán leejtjük. "Ezen kívül még ami az érdekes, hogy egy kezdetlegesen kialakult szerv hogyan tud fennmaradni." Itt elfelejted, hogy itt a kis bemélyedéssel rendelekezõ élõlény teljesen vak társaival versenyez. Azokkal szemben még egy kis fényérzékeny réteg is jelentõs elõny lehet. "a többsejtû szervezetek 500 millió éves történelme során is valószínûtlennek tartom az eddig általam gondolt álláspontokat." Szerintem ez egy nevetséges álláspont. Fogalmad sincs, hogy mi lehetséges, és mi nem ennyi idõ alatt. És mennyi idõ esetén tartanád valószínûnek? Mi alapján?
Egyébként jobban érzékelheted az ember evolucióját ha nem mutációról beszélsz hanem szimbiózisról!! mert az emberi test valójában egy hatalmas élõlény kolónia amiben az egyes csoportok egyre jobban specializálódtak! Úgy képzeld el mint ahogy a gomba és fa szimbiózisban él vagy ahogy egyes fajok szimbiózisban élnek egymással! Ez a specializálódási folyamat az egyedfejlõdésen tökéletesen látható! Másfelõl egy érdekesség! A szervezetedben 100 trillió sejt van miközben 1500 trilló mikróba!!! Vagyis valójában a szervezeted 10%-a emberi mert a többi sejt mikróbák tömkelege!!! természetesen az emberi sejt lényegesen nagyobb mint a mikróba így tömegileg "Te" vagy többen! :) ) De számbelileg bizony a szervezeted egy elenyészõ kisebbsége vagy és valójában a mikróbák egy csoportja vagy amik egymással és "veled" kooperálnak! Ja és minden egyes ember 60 mutációt tartalmaz a szüleihez képest!!! oersze ne 8 szemre meg 7 karra gondolj de sok apró mutációra: Ajánlom olvasgatásra: http://www.the-scientist.com/?articles.view/articleNo/30692/.. http://www.nature.com/ng/journal/v43/n7/full/ng.862.html Na EZ(!!!) tudomány!!! és nem az amit az intelligens teremtés hívei állítanak hogy a semmibõl nem alakulhat ki intelligencia tehát kellett "csak úgy" lenni a semmibõl egy szuperintelligenciának ami aztán megteremtette a másik alacsonyabb rendû intelligenciát! na hát ez tényleg hihetõbb mint hogy az evolució... :) )
Tedd fel magadnak a kérdést, hogy mi akadálya, hogy így legyen?
Szerintem (bár félõrült vagyok) nem volt telejesen véletlenszerû és "természetes" a dolog. Úgy gondolom valami vagy valaki(k) beleavatkoztak. "Isten", "földönkívüliek" vagy ilyenek. Amúgy Garrisonnak elég bizarr véleménye van a dologról: http://indavideo.hu/video/Mr_Garrison_-_Evolucio_elmelet
Azt a kérdést még sohasem tettétek fel magatoknak, hogy ezeknek a számítgatásoknak mi az értelme? Haszna? Mert a tudományos kutatások nem csak úgy, kedvtelésbõl történnek, hanem kemény miértekre, összefüggésekre keresik a választ. De semmiképpen sem arra, hány bolygó van a világegyetemben, vagy hogy mi a valószínûsége annak, hogy az ükanyámtól pont én szülessek. Ha pontosan tudnám (tudná az emberiség) az utóbbi két kérdésre a választ, az se jelentene semmit. Holt tudás, nem felhasználható. Az evolúció kutatása nem ilyenfajta valószínûségek kiszámolását jelenti. Ha mégis megteszik, csak azért, mert valami õrült, de elég befolyásos csoportnak rá kell mutatni a téveszméire. Az evolúciókutatás az élet fejlõdési folyamatának belsõ törvényszerûségeit, összefüggéseit próbálja rendbe rakni, minél teljesebbé tenni. Mint már többször írtam, a véletlen nem a természet tulajdonsága, hanem az ember technikai fogalma arra, amit még nem tud. De akik ezzel dolgoznak, pontosan tudják, hogy mit kellene tenni a tudásához. Csak vannak egyszerûbb, hatékonyabb módszereik ugyanannak az ismeretlennek a megismerésére. Például a véletlenek törvényszerûségei is. De azok soha nem alkalmazhatók egy egyedre, mert az csak a számokkal való bûvészkedés, haszna nincs, több tudást nem ad.
A kérdező hozzászólása: Kösz szépen, annyiban javítanálak ki, hogy a nyerõszámok eltalálásának kiszámolásához 90 alatt az 5 egyenletet használjuk, vagyis 1:43, 9 millióhoz az esélye. Az elmélet további részével teljesen egyet lehet érteni, én még magamban továbbvittem a annak a hozzászólónak a leírását, amiben a nemzedékeket taglalja, és irdatlan számok jöttek ki arra vonatkozóan, hogy mennyi mutáció jöhet létre, de lehet, hogy messze a tudományosan becsült adat alatt voltam így is. A végét nagyon nehéz volt megértenem, mert nekem valahogy egy baci letális génje ugrott be, így teljesen eltértem a gondolatmenetedtõl, de a végére tiszta volt teljesen.
A kérdező hozzászólása: Még kezdõként elég éretlen a hozzáállásom tudományos témában, de jó instrukciókat adtatok, azokat mindenképpen megfogadom. Talán már írtam is, hogy azért tartottam valószínûtlennek a véletlenekkel történõ fejlõdést, mert nem tudok többmilliós idõtávlatokban gondolkodni, és lehetetlennek éreztem az evolúció ezen részeit. Ezek csak érzések, nem logikailag levezetett dolgok voltak, egyszerûen csak kíváncsi voltam, hogy mi is pontosan a valóság.
"Emellett minden biológiai szervre, szövetre elképzelhetõ, hogy csupán csak egy génmutáció eredménye? " Valószínûleg nem egy gén nem egy mutációja. "mert még a a többsejtû szervezetek 500 millió éves történelme során is valószínûtlennek tartom az eddig általam gondolt álláspontokat." Valószínûtlen? Az mit jelent? Hogyan számítottad ki a valószínûsgét? Mennyi lett a végeredmény? "Remélem valamit nagyon félreértelmeztem az evolúció kapcsán, " Mivel nem sokat mondtál, félreértelmezned sem volt mit. Egyszerûen fogsz egy állítást, majd kijelented, hogy ez szerinted "valószínûtlen". Hogy miért, vagy mennyire, arról semmit sem mondasz. Ennek nem sok köze van az evolúcióhoz. "amikor azzal a kezdeti fejlettséggel igazából semmi elõnye nem származik, maximum ha azt továbbfejleszti, ami egy generáció alatt nem valósul meg?" Erre még a kreacionisták is tudnak válaszolni: http://criticalbiomass.freeblog.hu/archives/2012/04/08/Nem_e.. "Megtalálhatjuk a könyvben a szokásos szónoki fordulatokat is, például: "Senki sem talált félig kétéltû-félig hal élõlényt." Lássuk csak, a Periophthalmus argentilineatus nevû trópusi hal, amely mangrovemocsarakban él, egészen ügyesen mászik a szárazföldön az úszói segítségével, az egész testfelületén keresztül képes felvenni a légköri oxigént, és nem meglepõ módon rendszeresen hosszú idõt tölt a vízen kívül is. Ez nem éppen az, amit SZA keres? De ha régebbi forrást szeretnénk, elég föllapozni Brehm, „Az állatok világa” címû mûvét, a Dipnoi címnél: "A tüdõs-vagy kettõslélekzésû halakat csak késõn, 1835-ben fedezték fel és lélekzésük sajátságossága miatt igen nagy feltûnést keltettek. A megszokott kopoltyúk mellett ugyanis tüdejük van, amely egy vagy két, hártyásfalú zsákból áll, s a magasabbrendû gerincesek tüdejével minden lényeges pontban megegyezik. E tüdõk a bél fölött helyezkednek el s hasoldali hangrés útján össze vannak a garattal kötve. Ugyancsak a garatba nyílnak hátulsó orrjáratukkal az orrüregek is, úgyhogy ezek az állatok a körlég levegõjét az orrukon át felvehetik és tüdejükbe szivattyúzhatják be. Csakugyan be is bizonyosodott, hogy a tüdõshalak a víz felszínére emelkedve levegõt lélekzenek be, sõt némelyik fajuk egyideig egészen elhagyja a vizet és csupán csak a körlégbõl lélekzik." Sõt, ha kicsit utánaolvasunk a kétéltûek légzésének, meglepõ módon azt találjuk, hogy lárva korukban kopoltyúval lélegeznek és a kifejlett állatokban is fontosabb a bõrlégzés, mint a tüdõn keresztül bonyolított gázcsere. A klasszikus kísérletben, ha egy béka tüdejét elkötötték, túlélt tüdõ nélkül is, de ha olajjal kenték be, ami megakadályozta a bõrlégzést, megfulladt. Megnézhetjük a mexikói axolotl nevû jószágot, ami bizony egy szalamandra, amelynek ivarérett korában is megmarad a kopoltyúja, de mellé tüdõvel is rendelkezik. Magyarán ismerünk olyan halat, amelyik az apály idejét a mocsárban tölti, a vízen kívül, olyan halat is, amelynek kopoltyúja és tüdeje is van egyszerre, de még olyan kétéltû is akad, amely egyszerre rendelkezik kopoltyúval és tüdõvel is. ehhez képest olvassuk el, mit ír errõl SZA: "Mi késztette volna a halakat valaha is arra, hogy kijöjjenek a vízbõl és mindez hogyan ment volna végbe? A kopoltyú egy szempillantás alatt hogy alakul tüdõvé és minek a hatására? Honnan lesz lába az uszonyos állatoknak? A tüdõ és a kopoltyú közt nincs átmenet. ... Ezek olyan felépítésbeli eltéréseket okoznak a vízi és a szárazföldi élõlények között, hogy logikai képtelenség még az átmeneti forma keresése is." (172. old) Majd a következõ oldalon maga a szerzõ írja le a tüdõshalakat, azaz válaszolja meg a saját kérdését, hogyan alakulhat ki egy halban a tüdõ, de nem arra jut, hogy hát akkor megoldotta ezt a kérdést, hanem valamiért levonja a következtetést: "A tüdõt azért kapták a Teremtõtõl, mert olyan helyen élnek, ahol kiszárad a folyómeder és ilyenkor az iszapba beleásva magukat nem tudják használni a kopoltyújukat." (173. old) Magyarán megvan, miért elõnyös egy halnak a tüdõ, megvan az élõ példa is egy élõlényre, aminek kopoltyúja és tüdeje is van egyszerre, ráadásul hal létére hosszú ideig elvan szárazon, de SZA mégis állítja, hogy egy ilyen élõlény létezése "logikai képtelenség". No, de akkor hogyan létezik mégis? Lehetséges, hogy itt valamilyen logika hiba történt? Sikerül a szárnyakkal kapcsolatban is önellentmondásba szaladni, a 173. oldalon azt olvassuk: "A szárny is - több más szervhez hasonlóan - egy olyan valami, ami csak akkor képes betölteni a szerepét, ha teljesen kialakult. ... Ez konkrétan azt jelenti, hogy hirtelen kellett volna megjelenniük a szárnyaknak úgy, hogy egy szárnnyal nem rendelkezõ állat olyan utódnak ad életet, amely már repülni tud!" Aztán a 237. oldalon a "nincsenek csökevényes szervek" gyakorlat során meglepõ kijelentést olvashatunk: "Abból, hogy egy szervnek nincs olyan funkciója, mint azt mi, intelligens emberek "elvárnánk" tõle, nem jelenti azt, hogy fölösleges lenne. A futómadarak - legtöbbször hatalmas - szárnyukat egyensúlyozásra, és az ellenség elriasztására használják. Ezen kívül a szervezet hõháztartásának szabályozásában is szerepet kap. A párzási elõkészületek és maga a párzás is elképzelhetetlen szárny nélkül. ... Ezen kívül a szárny tollai fizikai védelmet nyújtanak a támadás ellen és eleséskor is. " A szerzõ valamivel korábban éppen amellett érvelt, hogy a szárny nem alakulhat ki lépésenként, mert csak a röpképes szárny hasznos. Majd hirtelen kiderül, hogy ilyen hosszan tudja sorolni, mi mindenre lehet jó egy pár szárny egy röpképtelen madárnak is. Kár, hogy a saját magyarázatát nem alkalmazta saját korábbi fejtegetéseire, mert a könyv tekintélyes részét kivághatta volna, ha korábban belátja, hogy egy szerv nem csak a mai alakjában jelenthet elõnyt a gazdájának, hanem bizony akkor is hasznosnak bizonyulhatott, amikor még a mai mûködésére nem volt alkalmas, mert attól egészen másra még jó lehetett. Például, mint a strucc szárnya. Általánosít is, úgyhogy egy újabb csinos önellentmondást mutathatok be: "A szárazföldi lét megköveteli, hogy az állatnak tüdeje és veséje legyen; ezek a szervek a 100% -os vízi életmódban teljesen szükségtelenek és hasznavehetetlenek." (172. old) "Eleve lehetetlen bizonyítani, hogy egy szervnek nincs és nem is volt funkciója. " (238. old) Ha lehetetlen egy szerv haszontalanságát bizonyítani, a tüdõ és vese esetén ez hogyan sikerült? (Az már csak hab a tortán, hogy a halak rendelkeznek kiválasztószervvel, általában õsvese típusúval, amely nem túl meglepõ módon náluk is a kiválasztásban játszik szerepet, egyáltalán nem hasznavehetetlen.) Az igazán gyönyörû állítás ennek a fejezetnek a lezárása: "Azért, mert valami ismeretlen elõttünk, nem jelenti azt, hogy nem létezik." (238. old) Mindezt egy olyan könyvben olvashatjuk, aminek az egyik kulcsérve az, hogy ha az "evolucionisták" nem tudnak valamire példát mutatni, az nem is létezhetett soha. Talán ennek fényében érdemes lenne újra végigolvasni a könyvet és kihúzni minden olyan érvet, ami annyiból áll, hogy: Amit most nem ismerünk, az nincs és soha nem is volt. Csodálkoznék, ha a könyv negyede megmaradna, ha SZA saját érveire alkalmazná a saját axiómáit."
"Visszatérve a szemes példára, pl. egy szimpla bemélyedéssel hogy tudott egy egyed elsöprõ teret nyerni a többi faji vetélytársával szemben, amikor azzal a kezdeti fejlettséggel igazából semmi elõnye nem származik, maximum ha azt továbbfejleszti, ami egy generáció alatt nem valósul meg? " Ha van egy szemfoltod, csak pár sejt a bõrödben, ami fényérzékeny anyagot termel, azzal már meg tudod mondani, hogy nappal van vagy éjszaka, árnyékban vagy, vagy éppen napon. Ez önmagában óriási elõny, a planáriák például patakokban, kövek alatt élnek, a szemfoltjukkal csak a fényt érzékelik, de ez éppen elég ahhoz, hogy tudják, egy kõ alatt vannak, ahol nehezebben férnek hozzájuk a ragadozók, mert ott sötétebb van. http://mek.oszk.hu/03400/03408/html/3007.html
5-ös vagyok. Kérdezõ csak azt a kérdést tedd fel magadban ha valóban tudományos alapon nézed a dolgot és így vizsgálod az intelligens tervezést: Mi a valószínûbb? - Hogy pár vegyület elegyébõl létrejünk egy végtelenül primitív és egyszerû életforma ami aztán az evolúció folyamán fejlõdik... - vagy hogy a nagy semmiben létezik csak úgy egy szuperintelligens és mindenható lény aki az egész világegyetemet kitalálta és felépítette majd úgy alakította hogy mi azt higyjük hogy az elözõ pontban leírt egy sejtes életformás kialakulás az igaz? Másfelõl ne keverjük a nézeteket! Az intelligens tervezés leginkább Amerikában elterjedt(asszem az emberke vagy 30%-a hisz benne) ami a Bibliát fogadja el igazságnak és hogy Isten mindent dinoszaurusz csontot odatett a föld alá... De vannak sokkal hagyományosabb és europaibb nézetek is amik pl csak annyit tartalmaznak hogy egy "intelligensebb elme" vagy Isten megadta a szikrát amivel kialakult az élet és onantól minden a fizika és biológia törvényei szerint ment tovább!! Ha már valamiben hiszel és nem akarod hogy az tudományosan ízekre szedhetõ legyen akkor elfogadhatod ez utóbbit amibe Isten is belefért de a tudományos törvényeket is elfogadja. Mert hogy Isten fosszíliákat pakolgatna a földbe hogy meg úgy variálja a DNS-t hogy azt higgyük volt evolució (és a lista az "átverésekrõl" nagyon hosszú) és minket átverjen... Na neeee...
Hogy egy kicsit kontextusba helyezzük a témát, jó ha tudod hogy benned is kb hárommillió mutáció van, kedves kérdezõ.
Igen, könnyedén elõfordulhat, hogy számtalan univerzum alakult már ki, más és más fizikai változókkal - amik nem tették azt stabillá. Sõt, könnyen lehet, hogy ez sem stabil egyáltalán, és voltaképpen rendkívül gyorsan felfúvódik, és ugyanolyan gyorsan össze is roskad. Az, hogy a mi rendkívül csekély idõszeletünk alapján stabil, és mûködõ, az nem jelent semmit. Könnyen lehet, hogy "kívülrõl" akár másik dimenziókból nézve mi csupán egy kozmikus baleset vagyunk, egy esemény, ami rövid ideig fennáll, aztán összeroskad. Ebben a megvilágításban máris nem olyan hihetetlen az egész. Sok kémiai reakció van, ami nagyon rövid ideig stabilnak tûnik, aztán hirtelen felrobban az egész :)
A kérdező hozzászólása: Várjá, várjá... :) Ti olykor túl komolyan tudjátok venni az embert, én semmit nem közlök tényként, csak elmondom, miben hiszek, bár tényleg kicsit tényszerûen állítottam be a dolgokat. Persze hogy az élet létezése nem követeli meg, hogy legyen értelmes tervezõje az univerzumnak, az is lehet, hogy különbözõ világegyetemek evolválódnak, és mi pont egy olyan "univerzummutációban" vagyunk, ahol pont kialakulhatott élet.
A kérdező hozzászólása: #5-ös: Te azt mondod, hogy az égvilágon nincs semmilyen tervezõcsapat? Mert fizikai elõadásokat nézve nagyon szépen rávilágítottak, hogy a fizikai állandók igazából nagyon pontosan úgy vannak beállítva, hogy minden létrejöhessen, ami most jelen van. Tehát a világ úgy van megalkotva, hogy lehessen benne élet, az se baj, ha intelligens. :) Különbözõ állandók nagyon pici megváltoztatása is nemcsak az élet kialakulását lehetetlenítené el, hanem akár a csillagok vagy atomok létezését is. Azt én se mondom, hogy a földön még valaki keverte a levest, hogy legyen benne élet, mert akik megalkották a világegyetemet, azoknak elég volt csak beindítaniuk, a többi minden ment magától.
A kérdező hozzászólása: Mikor elkezdtem olvasni a kommented, akkor fel is tettem a kérdést, és egybõl rájöttem, de te elõttem lelõtted a poént. "Ha mégis megteszik, csak azért, mert valami õrült, de elég befolyásos csoportnak rá kell mutatni a téveszméire." Tehát maga a meggyõzés érdekében vannak ezek a számok. Elsõsorban a saját meggyõzésemért, aztán másokéért.

Szép napot.22 éves kismama vagyok, most 35 hetes, első kisbaba. Minden kérdés bennem van, igaz a védőnő is segít, de nagyon szeretnék tudni mindent. Pl hogy mik azok a kelengyék amikre szükségem van elsőre?

Legjobb válasz: Köszönöm szépen.Igen figyel az orvos,msot pl szöget kell almába tennem és azt megenni.Mert nem emelkedik sehogy sem.Emiatt lehet hogy császár elsz,pedig ugyan annyi vért veszítek ott is majdnem mint szülésnél,gondolom én.A Máv korházba fogok szûlni, a 6ik kerületben,és akkor rákérdek ott is hogy miket kell pontosan vinnem.Azt mondta a védõnõ is hogy kiirja receptre,akkor az elején azokat kell használnom.Feje alá is textil pelus kell majd ugye?Anyuék itt vannak segítenek amjd,meg párom is de mégis félek.Akkor a hason alvás ami ajnálott vagy az oldalán kitámasztva.Ezt nem tudtam,mert anyu mesélte hogy én háton voltam altatva.És már ahogy ahazvisszük egybõl kiságyba kell akkor altatni hogy szokja.A lélegeztetõ,ami a kisbabádnál volt,az jó ölelt,bekell szereznünk 1et.Cumit már ilyen picin is adhatunk neki?vagy nem lesz rá szüksége?

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.Igen figyel az orvos, msot pl szöget kell almába tennem és azt megenni.Mert nem emelkedik sehogy sem.Emiatt lehet hogy császár elsz, pedig ugyan annyi vért veszítek ott is majdnem mint szülésnél, gondolom én.A Máv korházba fogok szûlni, a 6ik kerületben, és akkor rákérdek ott is hogy miket kell pontosan vinnem.Azt mondta a védõnõ is hogy kiirja receptre, akkor az elején azokat kell használnom.Feje alá is textil pelus kell majd ugye?Anyuék itt vannak segítenek amjd, meg párom is de mégis félek.Akkor a hason alvás ami ajnálott vagy az oldalán kitámasztva.Ezt nem tudtam, mert anyu mesélte hogy én háton voltam altatva.És már ahogy ahazvisszük egybõl kiságyba kell akkor altatni hogy szokja.A lélegeztetõ, ami a kisbabádnál volt, az jó ölelt, bekell szereznünk 1et.Cumit már ilyen picin is adhatunk neki?vagy nem lesz rá szüksége?
Elsõ vagyok. A MÁV-ba szültem én is:-) Ott akkor azokat kell vinni, amiket írtam. Hú, ez a szöges alma elég érdekes. Egyél sóskát, spenótot, céklát, májat hátha segít az is. Bár régebben szültem, de ha van kérdésed a kórházzal kapcsolatban, kérdezzél és ha tudok válaszolok.
Az elsõ vagyok megint. A kórházba belenyomták a szájába a közös cumit, gondolom sírt és így egyszerûbb volt. Kislányom szerette, most két éves múlt, és alváshoz még kell Neki, meg a foga miatt is rágja. Az altatásba még most is megoszlanak a vélemények. Van aki azt mondja, háton kell, van aki azt, hogy hason. Nekem ezt mondták, így alszik el általában a mai napig is.
A kérdező hozzászólása: Nekem is, meg babának is..meg kórházba mit kell vinni.Tudom hogy pelus, meg krémek kellenek, fürdetõ, köldökre betadine, persze a védõnõ is segít, de örülnék minden válasznak, hozzászolásnak.Hogy van ez a hason altatás?Meg elég vérszegény avgyok meg vas hiányos, szedtem rá gyógyszert amit kiirtak de nem emelkedett..ez mennyire lesz majd baj szülésnél?
Szia! A kórházba pelenka és popsitörlõ kell vinni, ruhát, köldökápolót és popsikrémet adnak, de ez kórházanként eltér, erre kérdezz rá ott, ahol szülsz. Magadnak betétet vigyél, hálóinget, tisztálkodószereket. Amikor megszületik a kicsi, a gyerekorvos receptre kiír popsikrémet, fertõtlenítõt a köldökre, fürdetõt. Mindenképp vegyél: - legalább 20 db textilpelenkát, - bodykat (rövid-és hosszú ujjut) - zoknikat, kis sapkát, - esetleg kesztyût a kezére, hogy ne vakarja magát. Két éve szültem, nekem azt mondták a kórházba, hogy vagy hason, vagy oldalt altassam. Az elejétõl kezdve hason aludt a kislányom, de 13 hós koráig benn volt az ágyába légzésfigyelõ, nagyon hasznos. A vérképedre gondolom figyel az orvos, én szülés után lettem vérszegény, kb. 1 hónap alatt helyrejöttem, de azért ha lehet, meg kellene elõzni. Nem tudom, hogy konkrétan mire vagy még kiváncsi, kérdezz.
Uhh de durva, közös cumi? Akkor úgy érzem jól gondoltam hogy elviszek egy kis cumit neki, inkább azt adják a szájába. Bár én amúgyis baba mama szobában leszek, nem szívesen bízom másokra a picit. Amúgy 20éves és 34hetes vagyok, kelengyelistát kaptam a védõnõtõl, meg lesz ilyen felkészítõtanfolyam amin szintén segítenek, bár nyáron nem indul és kicsit félek hogy már nem tudok elmenni rá. Nekem nem lesz semmi segítségem de bízom az anyai ösztönökben :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok hasznos inmformációt.Közös cumi?az jó, akkor viszek én is magammal majd 1et.A Máv kórházban van ilyen felkészítõ tanfolyam szerûség, oda elmegyek majd párommal, mert neki is rengeteg kérdése van.Akkor nagyjából ezek a dolgok kellenek, és az altatásról is megoszlika vélemény, kicsit félek még:-) de remélem minden rendben lesz és az anyai ösztönben bízom én is.Gratulálok a 34 hetes anyukának, sok sikert kívánok:-) Válaszolva az elözõ kérdésre, igen a doki figyeli a vérképemet, és írt rá sok vasat meg vérsejt növelõt, de nem tudjuk nagyon nõvelni.Beszélt vérátömlesztésrõl, de remélem nem elsz rá szükség.Meg remélem nem gyengülök le nagyon szülés után, hogy tudjak már a babával foglalkozni.Remélem tejem is lesz bõven, melleim nagyon nem nõttek, meg még nincs elõtej, meg pecsételés, de azt mondták hogy nem mindig szokott jelentkezni.Gratulálok az anyukáknak és biztos lesz még kérdésem, vagy fog eszembe jutni, sõt lehet hogy majd a párom kérdéseit is felteszem itt.
Szia! A vasadra ami szerintem sokkal hasznosabb én extrém vashiányra Hipp Natalt ittam kifejezetten terheseknek és szoptatós mamáknak csinálták.Rá van írva h a napi 107% vas adagot tartalmazza a Dm-be Rossmann-ba lehet inkább kapni és gyógyszertárba 2 üveg van a dobozba és én 2400ért vettem kb természetes anyagok vannak csak benne semmi mesterséges..próbáld ki az íze sem rossz... Remélem tudtam segíteni Szia!
A kérdező hozzászólása: Szép napot Mindenkinek:) Köszönöm a segítséget, csütörtökön megszületett gyönyörûséges kislányom Zita Adrienn, 3500 grammal 58 cm-el:) Egészséges tökéletes kisbaba:) Már itthon vagyunk ismerkedünk, szokjuk a sírást, de áldott egy jó csöppség, sokat alszik, hason háton oldalt, szopizik ügyesen, csuklik nagyokat:) Nagyon mozgékony, egyik oldalról a másikra átfordítja a kis fejecskéjét, felhúzza, imádnivaló:) További sok siksert és szerencsét mindenkinek, és sok egészséget:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!