Találatok a következő kifejezésre: Hogyan is a külföldi (70 db)

Létezik, hogy elfogyott a külföldi cigim és két napig a nemzeti dohánybolt árúját szívtam és lehangolt voltam fájt a fejem kivert sûrûn a víz, gyengének éreztem magam, sõt még a melkhasam is nyomott. Járt már így valaki?

most meg már semmi bajom amióta nem azt szívom. Lehet front volt? Vagy mi? Járt már így más is?

Legjobb válasz: Pontosan milyen külföldi cigi volt és milyen cigit vásároltál a nemzeti dohányboltból ? ( márkára értem )

Pontosan milyen külföldi cigi volt és milyen cigit vásároltál a nemzeti dohányboltból ? ( márkára értem )
vagy abban tényleg volt dohány
létezik, minden szemetet beletöltenek a cigibe, lehet, eddig minõségit szívtál
A kérdező hozzászólása: biztos nem minõségit :) ilyen híradókban lévõ " zárjegyest" szívok évek óta. akkor lehet valami front volt? de nem voltam még érzékeny sose arra
ezek a jelek inkább egy enyhe infarktus tünetei.
Egy orvoshoz nem ártana elmenni. A mellkasi nyomások utalhatnak komolyabb problémákra is.
A kérdező hozzászólása: enyhe infarktus? az hogy? két napig tart?
'Kulfoldi' cigaretta nálam egyenlõ a dohányzással. Múltkor tudtom nélkül egy minõségtelen magyart szívtam (multi) és nem tudtam hogy az de utána szomjas voltam hányingerem lett fájt a mellkasom és a gyomrom is a torkomat meg inkább kivágtam volna minthogy a fajdalmat erezzem.... Maradok az erõs külfoldinel!!!!! :) )
Nálam ez pont fordítva van. Nekem attól fordul föl a gyomrom, amikor valaki elkezd ömlengeni arról, hogy a magyar dolgokhoz képest mennyivel jobb amit KÜLFÖLDRÕL szerzett/hozott/seftelt... (Fúú, máris émelygek...)

Mit szoltok ehhez? "A megasztart is egy kulfoldi nyerte, szerencseje volt Csabanak hogy itt nem engedtek hogy ismet kulfoldi nyerje"

Ilyen es ehhez hasonlo rasszista megnyilvanulasok a youtube-on...

Legjobb válasz: Nagyon érdekes ez a külföldi dolog. Sokan azt akarják, hogy legyen egy magyar is világsztár. Nahát, hogy képzelik?! Semmi keresnivalója pl. Amerikában egy magyarnak! Amerika az amerikaiaké! Vagy amikor a sportolók mennek külföldre és ott nyernek, pl. a teniszezõk. Ne menjen magyar teniszezõ külföldre, van Budapest GP, nyerje meg azt. Ugye? Vagy egy munkahelyen, ahol követelmény az angolnyelv-tudás. Ki kapja meg? Amikor nem tudnak más alapján dönteni, akkor az, aki jobban tud angolul. Az emberek többsége igazán akkor tanul meg idegen nyelven (mondjuk a lehetõ legkevesebb akcentussal beszélni), ha külföldön eltölt egy kis idõt, vagy itthon anyanyelvi tanártól tanul. De hát hogy képzeli, hogy kimegy külföldre és ott él? Vagy egy mocskos betelepülttõl tanul angolul? Szánalmas ez az egész. Akkor bezzeg örülnek, ha a nagyvilág is elismeri a magyarokat. Igazán érdekes. Ha Magyarországon tanul egy külföldi, akkor mit gondolnak, hogy neki ingyen van a szállás, kaja, utazás, stb.? Hát nem. Itt nem dolgozik, akkor mégis hogy fizeti ki? Hát mondjuk a szülei pénzébõl, akik külföldön dolgoznak. Ergó, jön a jó kis külföldi valuta-deviza a magyar gazdaságba bele. Ha pedig egy külföldi itt dolgozik, akkor itt is adózik. Szóval, mi a gond? Vagy amikor lenéznek egy határon túli magyart a nyelvjárása miatt - nem, nem akcentus, nyelvjárás. A kettõ nem ugyanaz. Szép kis magyar az, aki lenézi a saját anyanyelvét. Szokás szidni a szlovákokat és románokat,akik nagy nacionalisták. A magyarok mivel jobbak? Sõt, rosszabbak. Én még olyan nemzetrõl nem hallottam, akik a sajátjaikat tagadják meg. Undorító.

Nagyon érdekes ez a külföldi dolog. Sokan azt akarják, hogy legyen egy magyar is világsztár. Nahát, hogy képzelik?! Semmi keresnivalója pl. Amerikában egy magyarnak! Amerika az amerikaiaké! Vagy amikor a sportolók mennek külföldre és ott nyernek, pl. a teniszezõk. Ne menjen magyar teniszezõ külföldre, van Budapest GP, nyerje meg azt. Ugye? Vagy egy munkahelyen, ahol követelmény az angolnyelv-tudás. Ki kapja meg? Amikor nem tudnak más alapján dönteni, akkor az, aki jobban tud angolul. Az emberek többsége igazán akkor tanul meg idegen nyelven (mondjuk a lehetõ legkevesebb akcentussal beszélni), ha külföldön eltölt egy kis idõt, vagy itthon anyanyelvi tanártól tanul. De hát hogy képzeli, hogy kimegy külföldre és ott él? Vagy egy mocskos betelepülttõl tanul angolul? Szánalmas ez az egész. Akkor bezzeg örülnek, ha a nagyvilág is elismeri a magyarokat. Igazán érdekes. Ha Magyarországon tanul egy külföldi, akkor mit gondolnak, hogy neki ingyen van a szállás, kaja, utazás, stb.? Hát nem. Itt nem dolgozik, akkor mégis hogy fizeti ki? Hát mondjuk a szülei pénzébõl, akik külföldön dolgoznak. Ergó, jön a jó kis külföldi valuta-deviza a magyar gazdaságba bele. Ha pedig egy külföldi itt dolgozik, akkor itt is adózik. Szóval, mi a gond? Vagy amikor lenéznek egy határon túli magyart a nyelvjárása miatt - nem, nem akcentus, nyelvjárás. A kettõ nem ugyanaz. Szép kis magyar az, aki lenézi a saját anyanyelvét. Szokás szidni a szlovákokat és románokat, akik nagy nacionalisták. A magyarok mivel jobbak? Sõt, rosszabbak. Én még olyan nemzetrõl nem hallottam, akik a sajátjaikat tagadják meg. Undorító.
Ja, és tessék mondani egyetlen országot, ahol nem élnek kisebbségek. Ahol a lakosság 100%-ának a nemzetisége, anyanyelve ugyanaz a nyelv, ami az ország hivatalos nyelve is, ahol él. Rajta.
elsõ vagyok, pont az ilyen hozzászólások miatt vették le Nikolas videóit onnan, amit nagyon sajnálok:(
a megasztárt én sem értem, mert Renáta nem igazán beszél magyarul, na de Nikolas??? lehet magyarabb magyar, mint a sok ...., akik oda írnak szégyelje mindenki magát nálam az magyar, aki tisztán beszél magyarul, teljesen mindegy, hogy hol lakik
Undorító az egész, elszomorít, hogy egy ilyen tehetséges embert így bántanak!!!! Csodáltos elõadó és õszínte ember, nem érdemli meg!! Voltak sajnos ennél rondább hozzászólások is.... :( Amúgy meg ha ennyire nagy baj, hogy "külföldi" vagy nem, akkor kössék ki, hogy csak magyar születésû, magyar anyanyelvû ember indulhat és meg van oldva a dolog!!!
Nem igazán beszél magyarul? Hiszen egy erdélyi lány? Vagy már elfelejtettétek, hogy annó õsapáink egy ügyért harcoltak, csak valahol elbukott? Külföldi... na te aztán nagy magyar vagy
4. válaszolónak: a Reni eléggé töri a magyart. Én is erdélyi vagyok, de az életben nem hallottam még olyan tájszólást, ahol a csókot "tsók"nak ejtették. Persze, ez csak egy példa, de fogalmazni sem tud még mellé.
A kérdező hozzászólása: En is erdelyi vagyok , en sem hallottam ilyet, nem csango veletlenul?
Nicolas nem olyna dalokat kapott, ami jól állt neki, de nagyon tehetséges. Tegnap láttam a Fél kettõben, hihetetlenül szimpatikus ember, Vecával lehetett volna az utolsó 2-ben. Mert õk voltak a legjobbak, Norbinak semmi helye nem volt az elsõ 3-ban. De Renivel már több bajöm van, nem is az, hogy töri a magyart, hanem hogy kicsit elszállt a mûsor vége felé, mikor megnyerte meg se lepõdött... Pedig a hangja igen is jó volt, bár nem tudom miért nem csinál ott karriert, Mo-n kevesebbre fogja vinni, de mindegy.


Hogy lehet a szereto ferjetek hianyat (kulfoldi munka miatt) atveszelni az elso idoszakban, ha mar pici gyermekeitek is vannak?

A ferjem ma hajnalban utazott el, raadasul nagyon gyors volt a folyamat, csak ket hete derult ki, hogy mennie kell. Es hopp, mar el is tunt.

Legjobb válasz: nekem 4hónapos volt a fiam mikor apa elkezdte a külföldi melót.hétfõn megy pénteken jön.megszokta.vagyis abba szokott bele.most hogy megszületett az öccse,aki már 4hónapos,és ugye vele tovább maradtam a kórházba(9nap)akkor újra nagyon apás lett.Kellett 2hónap mire újra kezd visszaállni a helyzet.de hétvégente így is csak APA van.a nagy nálunk 23 a kicsi majdnem 4hónapos. mi msn-en vagy skypen tartjuk a kapcsolatot.így nekem kicsit könnyebb,meg amúgy is meg lehet szokni.kevesebb a mosnivaló..stb :-) viszont eleinte tényleg nagyon hiányzott. a fiadnak elvileg már meg lehet magyarázni,hogy apa dolgozik.nehéz lesz(nálunk az volt)de megszokja,sokszor kell mondani hogy apa dolgozik,de majd beszélsz vele,láthatod..stb. kitartás.ha gondolod írhatsz privát,és addig sem szomorkodsz :-)

nekem 4hónapos volt a fiam mikor apa elkezdte a külföldi melót.hétfõn megy pénteken jön.megszokta.vagyis abba szokott bele.most hogy megszületett az öccse, aki már 4hónapos, és ugye vele tovább maradtam a kórházba(9nap)akkor újra nagyon apás lett.Kellett 2hónap mire újra kezd visszaállni a helyzet.de hétvégente így is csak APA van.a nagy nálunk 23 a kicsi majdnem 4hónapos. mi msn-en vagy skypen tartjuk a kapcsolatot.így nekem kicsit könnyebb, meg amúgy is meg lehet szokni.kevesebb a mosnivaló..stb :-) viszont eleinte tényleg nagyon hiányzott. a fiadnak elvileg már meg lehet magyarázni, hogy apa dolgozik.nehéz lesz(nálunk az volt)de megszokja, sokszor kell mondani hogy apa dolgozik, de majd beszélsz vele, láthatod..stb. kitartás.ha gondolod írhatsz privát, és addig sem szomorkodsz :-)
Saját tapasztalatom nincs ebben. A barátnõm él ugyanígy, kb 1 éve. Neki 2 kisgyereke van, a férje orvos és Angliában kapott állást. Havonta csak 3-4 napra tud hazajönni. A barátnõm is teljesen a két gyereknek él, dolgozik is, hogy peregjenek a napok. Õk is a jobb megélhetés érdekében döntöttek így. Igaz, nem panaszkodik, de biztosan nehéz nekik. Mindig azt mondja, hogy ez csak átmeneti állapot és nevetve emlékeznek majd vissza a saját lakásukban ülve erre az idõszakra. Kitartást kívánok!

Itthonról hogyan töltsek pénzt a külföldi telomra? Nem tudnak hívni ha nincs rajta, mert nekem is fizetnem kell a hívásért.

és egy rakás önéletrajzban a külföldi tel.számom szerepel. de itthon vagyok,a telon meg nincs egység. sms-eket kapok ugyan, de egy munkáltató nem fog sms-ezni...a megismert kinti "barátok" meg nem töltenek rá..

Legjobb válasz: Milyen szolgáltatónál vagy? Mindegyik honlapján fent van, hogy külföldrõl hogy kell feltölteni. Általában SMS útján, vagy utalhatsz is.

Milyen szolgáltatónál vagy? Mindegyik honlapján fent van, hogy külföldrõl hogy kell feltölteni. Általában SMS útján, vagy utalhatsz is.
A kérdező hozzászólása: "....hogy külföldrõl hogy kell feltölteni. " a kérdés: itthonról hogy töltsem fel? kint úgy szoktam, hogy benzinkút, vagy rossman, kapok egy blokk féle cetlit, azon van egy kódszám beütöm egyéb kódokkal és feltöltve. de ugye itthon nem tudom hogy eleve euroval hogy töltsek telot, mert szerintem a benzinkúton ezek a terminálok (vagy mik) csak forintban számláznak. utalni nem fogok nincs netes számlám, sõt devizaszámlám sincs alapjáraton :(
A kérdező hozzászólása: a honlapot meg nem érteném, de vodafone s mobil
Jajjj, te... Mivel most Magyarországon vagy, a telefonhoz képest "külföldön", nem?
A kérdező hozzászólása: http://www.smobil.de/guthaben-aufladen.html vagy feltöltöm online és kapok itt Mo-ra egy számlát? ilyen van?
A kérdező hozzászólása: igen :) külföldön vagyok tényleg :)
Nekem még soha nem nézték, pedig direkt vettem egyet, mielõtt elõször mentem arra kocsival.
Valóban kötelezõ. Olyan jogszabály még nem született a világon, amelyik kimondja, hogy hazaiaknak igen, de külföldieknek nem... Egy jogszabálymindenkire vonatkozik, a beutazó külföldiekre is... Az egy más kérdés, hogy ellenõrzik-e. Én vásároltam magamnak egy olcsó, 2 kg-os poroltót, az mindig ott van az csomagtartóban. Ezzel végleg megoldottam a problémát és még jól is jöhet, ha ne-adj-isten tûz lenne... U.i. amit mindig kértek tõlem, az a nemzetközi Zöld Kártya

Várható e és mikor Erektis Disfunktio esetében, hogy a külföldi gyakorlatnak megfelelően nem csak injekció-, hanem gél formájában is kapható lesz hazánkban az alprostadil hatóanyag?

Legjobb válasz: Még nem hallottam róla, de ha megjelenne, elsõk között tudnám, új gyógyszerek bevezetésével foglalkozom.

Még nem hallottam róla, de ha megjelenne, elsõk között tudnám, új gyógyszerek bevezetésével foglalkozom.

Gyermek vállalás szempontjából, egyszerûen nem tudunk dönteni; férjem angliai. Nem tudom, hogy vagytok jártosak külföldi nevek terén de még is a véleményetekre lennék kíváncsi. Szerintetek?

Fiúnak a Levi James, Rylan Thomas, Alexander James, vagy a James Christian nevekkel szemezünk és nekem a Luka és a Julian is nagyon tetszik még. Lánynál a Rahel Christina, plusz a Helena, Lily, Ellie és a Rosalyn a befutók. Mit gondoltok?

Legjobb válasz: mind szép, de én figyknlk arra, hogy ne ordítson mindkét névrõl hogy nem magyar. Mindkét országban otthon kell, hogy érezze magát, legalább az egyik neve ne okozzon majd fejtörést minden nésorolvasásánál Magyarországon sem. Ezért a fi név párosokból még leginkább a Levi-t is tartalmazó, a lányosnál nekem (egyébként is) a Helena. Szép is, úgy mondják ahogy írják, stb. PS: én majdnem egy német fióval vállaltam gyereket. Én teljesen magyra nevet szántam neki, bár nem kevés veszekedés volt ebbõl:-Ö

mind szép, de én figyknlk arra, hogy ne ordítson mindkét névrõl hogy nem magyar. Mindkét országban otthon kell, hogy érezze magát, legalább az egyik neve ne okozzon majd fejtörést minden nésorolvasásánál Magyarországon sem. Ezért a fi név párosokból még leginkább a Levi-t is tartalmazó, a lányosnál nekem (egyébként is) a Helena. Szép is, úgy mondják ahogy írják, stb. PS: én majdnem egy német fióval vállaltam gyereket. Én teljesen magyra nevet szántam neki, bár nem kevés veszekedés volt ebbõl:-Ö
Fiúból Christian, Thomas, James, Levi, de leginkább az Alexandert adnám, mert ezt még itthon is tudjátok használni. Lányból a Christina, Helena, Lily és Ellie.
Egyértelmûen Ellie:-) Kislányom is ezt a hevet kapta!:-) Fiúból:Rylan Thomas:-)
Bármelyik lehet. Nem kellõ igyekezne venni a magyarorszagi "névsorolvasás" problémát, ha kulfoldon maradtok.
Hát tõlem eléggé távol áll a túlzott magyarkodás és a fiam neve (Richárd) sem épp echte magyar név, de ha a vezetékneve úgyis az apjáé lesz, tehát gondolom angol, akkor ragaszkodnék hozzá, hogy a keresztneve olyan legyen, ami magyar névnek is elmegy. (De persze odakint se legyen érthetetlen) Szóval a felsoroltakból az Alexander tetszik talán a legjobban. (De pl. a Richard is jó, ha már szóba hoztam :) )
Mi a vezetéknév? Mert amíg Magyarországon gyakran hallok vezetéknévvel nem passzoló - de amúgy szép - neveket, mert nem figyeltek a kezdõbetûre, addig angol neveknél a vezetéknév kezdõbetûje és a keresztnév utolsó betûje akadhat össze.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszotokat. A vezetéknév Black. Aki esetleg máshogy hinné, a Levi név hangzása nem úgy lenne, ahogy írjuk, hanem az angolos kiejtést használnánk, ami magyarul írva Liváj lenne.
Szerintem fiu nevbol a Ross a legszebb lanybol meg a Bella de a felsoroltak kozul ezek:Thomas es Ellie

Gyakran nagyon nehezen, vagy néha nem is értem meg a külföldi beszédet, pedig sokat tudok a nyelvből, hogy lehet ezen javítani, fejleszteni?

angolt tanulok, már régebb óta, de hanganyagokat nem hallgattam túl gyakran. amikor hallgattam, vagy videót néztem, akkor gyakran nagyon nehezen értettem meg amiket mondtak. vagy néha nem is értettem! mit ajánlotok arra h fejlesszem a beszéd megértését? köszönöm előre is!

Legjobb válasz: régebben külföldiekkel is beszélgettem és néha egész jól értettem õket, de néha viszont akkor is újra el kellett ismételniük amit mondtak mert sajna néha nem értettem :/

A kérdező hozzászólása: régebben külföldiekkel is beszélgettem és néha egész jól értettem õket, de néha viszont akkor is újra el kellett ismételniük amit mondtak mert sajna néha nem értettem :/
Halgass angol szövegeket. Nekem pl volt egy Monty Python kazettám, rongyosra hallgattam, bár eleinte alig értettem belõle valamit.
kedvenc amerikai filmjeidet szerezd meg angolul angol felirattal és nézd meg õket soxor
A filmeket ne hanyagold ezentúl sem. Szinte minden filmben máshogy beszélik az angolt a színészek, ki hadarósan, ki szájba rágósan. Egy idõ után te is egyre többet fogsz megérteni. Tudnám ajánlani még a Lost címû sorozatot, abban nagyon szépen beszélik az angolt. :)
nyelvipercek.hu iratkozz fel kapsz néha ajándék hanganyagot pdf-el gyorsabb szöveg az átlagnál.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az ötleteket :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!