Találatok a következő kifejezésre: Hogyan irthatom a (16 db)

Hogyan irthatók ki a hangyák egy lakásból?

Lakótelepi lakásunk konyhájában megjelentek a hangyák, ecettel próbáljuk kiirtani őket, ami max 1 napig megoldás.Nincs morzsa,kosz, mégis jönnek újra és újra.Kutyát tartunk a lakásban így tartok a vegyszeres írtástól. Előre is köszi!

Legjobb válasz: Sütõport szórjál szét.

Sütõport szórjál szét.
De a fahéj is jó ellenük.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Mi ilyet vettünk: https://www.google.hu/search?safe=off&q=protect+hangyairt%C3.. Protect hangyaírtó csalétek. Elcipelték a fészkükbe, azóta csak hullákat látok.

Hogyan írthatom ki a muhaha vírust?

Sziasztok! Milyen vírusírtó programmal tudom eltávolítani a muhaha vírust, ami blokkolja az ourkut és a youtube használatát?

Legjobb válasz: próbáld meg vipre vírus ítoval

próbáld meg vipre vírus ítoval
Ez valami kínai vacak?

Hogyan irtható ki a százlábú?

Újabban felfedezünk itt-ott, jó nagy dögök, fogalmunk sincs honnan jönnek. Társasházban lakunk. Mivel lehet tenni ellenük?


Ez a vírus hogy irtható ki a komputeremröl TR/ATRAPS. Gen2?

A vírusöl? AVIRA találta és nem lehet kiirtani az általam ismert módszerekkel,és a neten sem találtam használható receptet.

Legjobb válasz: Format C

Format C
"komputer" Lengyel vagy?
kaspersky
A kérdező hozzászólása: Irjon már valki valami normális használható ötletet.

Hogyan irtható ki a bolha a lakásból?

Nem tudom honnan jöttek,pedig tiszták vagyunk. A parkettán vannak, és ha el akarom nyomni,elugranak. :(

Legjobb válasz: Fújjátok le õket Chemotox-al, hátha attól megdöglenek.

Fújjátok le õket Chemotox-al, hátha attól megdöglenek.
porszívózz ki alaposan, falakat sarkokat fújd rovarölõvel.
A kérdező hozzászólása: Köszi, megpróbálom, csak annyi a baj, hogy kisbaba is van a lakásban. Remélem nem ártalmas rá.

Hogyan irthatom ki a tarackot a fűből?

Legjobb válasz: Kézzel!!! Mi egész nyáron húzgáltuk, és szerintem az idén is így lesz. Gyomirtózhatod is, nekünk nem vált be.

Kézzel!!! Mi egész nyáron húzgáltuk, és szerintem az idén is így lesz. Gyomirtózhatod is, nekünk nem vált be.
Megmunkált termõtalajból kiirtani sokkal egyszerûbb mert lehet dolgozni kapával ásóval van aki letakarja úgy fárasztja ki õsszel meg mehet rá a Glialka vagy bármi sõt ha elég mélyre dolgozódik be felásáskor azt sem éli túl. Fûbõl irtani az igazán kemény dolog biológiailag reménytelen hiszen egy családban van a fûvel tehát csak mechanikusan lehet. Ha nem akar az ember hetente harcolni vele akkor fel kell ásni mélyen a gyökeréig a területet és kiszedni belõle ilyenkor kijön a fû is persze. Hangyamérget vagy talajfertõtlenítõt kell bekeverni a tiszta földbe mert azok is segítik a szaporodását. Aztán jó sûrûn be kell ültetni fûvel amit sûrûn és egészségesen kell tartani mert akkor nem engedi megjelenni a gazokat. Egyéb esetben csak a gazolás marad ami nem hoz tartós eredményt
3. vagyok, jelentem a taracknak se híre se hamva. nekünk bevált a módszerünk (és gyomírtó sem kellett hozzá, csak eszement sok munka) pedig ha láttátok volna a kapálás elõtt milyen volt!!!! tarack tenger óceán. több mint 200 nm2-en.
Hát barátom nem irigyellek. Nekem is elkelne valami jó tanács, de valami hozzáértõtõl nem olyantól aki látott már tarackot, no nem az ágyúra gondoltam. Házi kertemben a gyomirtót nem tudom használni, mert más is pusztul tõle a tarack meg csak nevet rajta. A krumplit is átszúrja, a tarack egy isten csapása.
:o ne már, megpróbálom megkeresni a dobozát és leírom a nevét.
A kérdező hozzászólása: Voltam gazdaboltban. Azt mondták, hogy ilyen nincs, mert az a gyomirtó, ami jó a tarackra, az kiirtja a többi egyszikût is, így a füvet is.
Gazdaboltban kifejezetten úgy kértem, hogy fûbõl tarackot akarok irtani, így adjon valamit és a boltos mondta ezeket az infókat is. Nekem nem bántotta a füvemet, csak utána az elszáradt részeket ki kellett szedni és a nagyobb foltokon újrafüvezni. Asszem a golf tipusú fûmaghoz biztosan nem jó. Az én füvem pedig 5 évvel ezelõtt készült sima tescós 10kg-os kiszerelésû zsákból, de nem tudom, h milyen keverék.
A kérdező hozzászólása: Az nem irtja ki a füvet is?
A tarack egyszikû, vegyél egysziküekhez való gyomirtószert. Évente 2-3 alkalommal kell használni és figyelni kell, hogy ne hozhasson magot. De sajna a szél bárhova elviszi, úgyhogy örökre nem fogsz tudni megszabadulni tõle.
A kérdező hozzászólása: Újrafüvesíteni nem akarok. Tavaly rengeteget huzigáltam, de az a gond, hogy benõtt az út alá, meg a kövek közé is, onnan pedig nem igazán tudom kiszedni és pillanatok alatt elmegy a föld alatt bárhova a rohadtja.
mi így csináltuk: a föld felsõ 10 cm-es rétegét kapával, ásóval lapáttal felszedtük (sok helyen még mélyebbre is ment a gyökere, azt kézzel kihúztuk) és új termõfölddel feltöltöttük. most tavasszal jön rá a fûmag. kiváncsi leszek az eredményre, de bizakodó vagyok :)
Egyrésze télen kifagy, a többit pedig rögtön tavasztól, ahogy kibújnak kézzel kell kiszedegetni. Egy két év alatt szépen ki lehet írtani, legalábbis már nem lesz annyira látványos. Próbáltam én is grialkával, de akkor is kinõtt újra :(
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy a felásás sem segít, valahol megpróbáltam, de bekúszott a járda alá is, ahonnan nem tudom kiszedni és onnan visszanõ a fûbe.

Hogyan irthatom ki a szobákból a szunnyogokat?

Próbálkoztam én már annyi spréjjel de egyse használt rendesen.Egy része a szunyogoknak elpusztúlt de az er?sebbek megmaradtak.S többen voltak er?sebbek mint gyengébbek. A szunyogok a tömbházunknál nagyon elszaporodtak , s már jó nagy darabok lettek s a régi apró kis szunyogok már csak emlékek.Mit tegyek h ki tudjam irtani ?ket a szobákból??Vagy mit vegyek ??

Legjobb válasz: Szúnyoghálót az ablakra ->megelõzés

Szúnyoghálót az ablakra ->megelõzés
Kiegészítésként a szúnyogháló mellé vehetsz elektromos szúnyogirtót, de ne a lapkásat, hanem a folyadékosat. Este bedugod a konnektorba, reggel kihúzod. Nálunk még a kislepkéket is kiirtja.
vagy ha a házi módszereknél akarsz maradni inkább tegyél ki a szobába egy kis tál ecetet egybõl elmennek a szunyogok
Nekünk is az elektromos vált be, az a préselt homokos betétes. Se légy, se szúnyog.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen az eddigi válaszokat , amúgy van szunyoghálónk , de nemtomh átbujnak azon is.Próbálkoztam oan folyadékos izével is .. de nem sokat hatott... az ecetes módszert még nem próbáltam , ki kell próbáljam azt is 1x . Ha még vannak további ötletek akkor várom õket, de köszönöm mindazoknak akik válaszoltak!
Az eddigi leghatásosabb vegyszer a dietil-fenil-amin...
Én lámpával keresgélem õket este, és egyesével lecsapom õket. Sztem a falról még közvetlenül utána le lehet szedni a foltot egy kis vízzel, a szúnyogok este úgyis a közeledbe mennek elõbb-utóbb és akkor le lehet õket csapni. Vagy porszívó.

Hogyan irthatom ki a leggyorsabban és leghatékonyabban a kertben garázdálkodó patkányt?

A patkánynak felállítottam egy csapdát / a földbe fúrt kecója mellé /, de az istenért sem akar belemenni. Valami jó kis házi praktika talán segítene.

Legjobb válasz: patkányméreg, már kapható ilyen kis piros zacsis azt megeszik és meghalnak

patkányméreg, már kapható ilyen kis piros zacsis azt megeszik és meghalnak
:D Én enekm a szobámban van :D Na persze nem szabadon....terráriumba :D Szép kis csukjás patkány... Há sztem ne egércsapózz..az angyon embertelen...Kénpapír égetése teljesen jó megoldás, tényleg jó :)
Ha látod a dögöt én airsoftal/légpuskával meglõném amúgy meg kutya/macska miatt nálunk nincs, egyszer volt télen 0.5 db mirelit állapotban, nem tudom hogy jött ide. Ha tudod hol a luk akkor kén/víz/ladafüst. Utolsót akkor célszerû ha csak egy bejárata van. Méregnek csinálsz egy kartondobozt amibe be tud menni és bent eszi meg így a kutya/macska nem fér hozzá, suliknál/tesco ban is a rágcsálóirtószerek mindig egy fekete mûanyagdobozban vannak ahol nem fér hozzá más. amúgy a patkányt véralvadásgátlóval szokás irtani(heparin és társai) ellenszere meg ha a macska/kisgyerek megeszi:k vitamin. na meg bár ez macskára nem igaz de minden méreg(kivéve az idegmérgek) kilóra adandó. megvan hogy milyen méregbõl hány kiló ellenségre mennyi kell, tehát ami egy patkányt megöl az annál nagyságrendekkel nagyobb állatot/embert nem öl meg ja és a hatásmechanizmus: vérhigító. ez azt okozza hogy a patkányok a nem halálos hierarchia küzdelmekben szerzett sebeikben véreznek el ergo megölik egymást. a maradék, túladagolás esetén simán megmurdel.
Van egy biztos módszer:KLÓRGÁZ:öntsél HIPO-t a földbe fúrt kecójába(bele a gödörbe ne mellé!!)és szórjál rá klórmeszet, vagy egyszerû klórt de, hogy ha még találsz rést akkor a többivel is ismételd meg.DE EL NE FELEJTS ELZÁRNI A RÉSEKET, HOGY SE PATKÁNYOK SE AZ ERÕSEN MÉRGEZÕ KLÓRGÁZ KI NE JUSSON!!!!.VÉGSZÓUL:MÁSNAPRA SZÉPEN MEGFULLADNAK.SOK SIKERT HA MÉG ÉLNEK.
ha annyira intelligensek, akkor miért fogtam meg a fogóval 2 nap alatt 2 pajtit + még mérget is tettem ki és már egy hete nem láttam egyet se, nálam ez tuti módszer
"Holmi patkányméreggel vagy fogóval biztos hogy nem fogod tudni kiírtani.A patkányok nagyon intelligensek felismerik a csapdát elõvigyázatosak és messzirõl kiszúrják a mérgeket, úgyhogy azzal szerintem ne is próbálkozz..." A patkány mint minden más vadon élõ állat óvatos, mondják rá hogy intelligens stb stb. Egészen addig míg nem lesz éhes.... Onnantól kezdve ezeket a jelzõket el lehet felejteni. Akár a jelenlétedben is mozgolódnak, sõt velem elõfordult hogy a kezembõl húzták ki a mérget amikor a lyukba próbáltam begyömöszölni. Ez persze csak akkor lehetséges, ha minden számukra ehetõ dolgot eltávolítasz. A gond akkor van ha (mint nálam is ) a szomszéd trehánysága miatt jelennek meg a patkányok. Ilyenkor nálad csak tanyáznak és a szomszédba járnak enni. Nincsenek rászorulva hogy egy "emberszagu valamibe" bemenjenek, de ha teszel be nekik valami ínycsiklandó falatot, biztos nem fogják kihagyni a nasit :) Mogyoró, aszalt gyümölcsök, és bármi aminek erõteljes illata van.
"Holmi patkányméreggel vagy fogóval biztos hogy nem fogod tudni kiírtani.A patkányok nagyon intelligensek felismerik a csapádt elõvigyázatosak és messzirõl kiszúrják a mérgeket, úgyhogy azzal szerintem ne is próbálkozz..." Szerintem te a patkányok védõszentje lehetsz... Miért ne lehetne õket fogóval kiirtani? Mondok egy példát. Kötéllel felemelsz egy nehéz tárgyat, a patkány bemegy alá, a kötelet elengeded, a patkány máris csak 2 dimenziós lesz. És dehogynem mennek bele a fogóba. Sõt kapaszkodj meg még a mérget is megeszik. Hogyne ennék, Szeretik. "A patkányok nagyon intelligensek..." Azok. Hozzád képest biztos te kretén.
Nem tudom hol laksz illetve, hogy máshol mi a szabályozás. Így csak budapestrõl tudok nyilatkozni. Rokonoknál volt patkány probléma és innen tudom, hogy Budapesten a Bábolna Bio foglalkozik patkányirtással és ami a lényeg: INGYENESEN! Meg is találtam az oldalukat, tessék: http://www.babolna-bio.hu/Hun/Lap/kartevo/Nyomtat/Budapest.htm Szóval ez egy köztisztasági probléma, ne akard magad megoldani "házi praktikákkal", inkább hívj segítséget, hisz ingyenes. (Egyébként nem egyszerû a patkányirtás. Tudtommal a patkányok elég okos állatok, úgyhogy ha megtudják, hogy egyik társuk milyen méregtõl halt meg, akkor onnantól kezdve a többi nem fog abból enni, így hatástalan marad. A rokonoknál a patkányirtás is valami olyan szerrel történt, ami csak napokkal késõbb ölte meg az állatot. Ez azért jó, mert pár nap alatt jó eséllyel elfelejti a patkányközösség, hogy mitõl is lehet a halálozás, így a patkány csapat többi tagja is boldogan megeszi a mérget:) )
Holmi patkányméreggel vagy fogóval biztos hogy nem fogod tudni kiírtani.A patkányok nagyon intelligensek felismerik a csapádt elõvigyázatosak és messzirõl kiszúrják a mérgeket, úgyhogy azzal szerintem ne is próbálkozz.Keress valami olyan megoldást amit miatt nem kell megölnöd.A gyöngytyúkosról még nem hallottam de az a legszimpibb és talán a leghatásosabb.megölni nem biztos hogy megfogod tudni mert túlélnek mindent kb.(nekem van saját patkányom aki megpofozott egy kígyót aki megakarta enni...)
A gyöngytyúk jó ötlet, a méreg nem! Ha bármilyen kutya vagy cica betéved a kertbe, meghal, ha megeszi - és meg fogja enni - a patkánymérget. Sõt, ha a cicus megfogja a mérgezett patkányt, annak se lesz jó vége. Jófajta házicica sok patkányt levadászik, de vannak olyan kutyák is, akik kifejezetten jó patkányfogók. Nálunk a Bobby kitakarította a kertet patkányügyben!
sztem a szép szoval bärmint elérsz.ültesd le magad elé, és kéRd meg menjen el a kertedböl vagy fizessen kertbéRt.
Szia.Ha van rá lehetöséged tarts gyönygytyukot.Ahól van gyöngytyúk ott nincs patkány.Ez egy nagyon régi bevált házi praktika.Ugy emlékszem azt mondták hogy a pati nem tudja elviselni a gyönygytyuk hangját és menekül elõle.
Ha van macskátok esetleg a szomszéd macskája átjár a kertetekbe semmi féle képpen ne használj patkánymérget!!! Egyszerr a szép perzsacicám így pusztult el :'( De van rengeteg módszer.Mi például ki szoktuk füstölni õket kénpapírral meg ilyenekkel.
12 es vok. a heparin azért fasza mert ha egy patkány eszi és megmurdell a többi tényleg elkerüli de ha nem azonnal fordul fel akkor mind megeszi és mészárlódik. ha a klór felmerült akkor ennyi erõvel feltölthetõ a lik simán hipós vízzel de a kromofág is megfontolandó anyag. vagy gázzal(füstök, kéndioxid/víz ezen kívül) mondjuk egy pb-gáz-oxigén keverékkel és belobbalntani. eredmény:tûz, légnyomás, oxigénhiány a luk beomlása. amúgy közepesnél nagyobb petárda is bedobható de én megvárnám míg kijön és valami ráboruló cuccal vagy elektromossággal intézném el. de ha van görényt tartó ismerõsöd az is örömmel kapja el...

A Candida gomba hogy írtható ki teljesen a szervezetbõl?

Legjobb válasz: Antibiotikumos tablettaval (szerintem Augmentin a legjobb), es antibiotikumos huvelykuppal.

Antibiotikumos tablettaval (szerintem Augmentin a legjobb), es antibiotikumos huvelykuppal.
1.vagyok.Voltal nogyogyasznal?
A kérdező hozzászólása: férfi vagyok és voltam urológusnál is meg háziorvosnál is sok helyen :) de a kenõcsök nem igazán használnak max helyileg és ideiglenesen am biztos h nem nemi úton kaptam el mivel soha nem volt még semmilyen szexuális kapcsolatom még csók sem, tehát nem tudom hogy szedtem össze de sok fele jelentkezik, kezemen is, köldökömben is, urológiai szervnél, stb... bár a helyi kezelés részben használ de valahol máskor mindig elõjön és már unom h mindig újabb és újabb orvoshoz járkáljak
Az a baj, hogy ezt siman osszeszedheted buszon vagy barhol. Vki nem mos rendesen kezet, stb, akkor siman "atagadhat" rad is a betegseg. A dokinak irnia kellett volna tablettat is a kenocshoz. Gondolom canestent irtak fel, nem? Na, a kremmel kenegeted a futykost, a tablettat pedig beveszed. Nem csak kivulrol kell kikezelned magad, hanem belulrol is. Erre van a tabi! Ugyanis ez a franya gomba szereti magat ismeteltetni ;)) Keresd fel ujra a dokit es kerj receptet!
A kérdező hozzászólása: Ok köszi és milyen tablettáról? Tudnál irni párar?
Tenyleg nem kell ahhoz szexelned, h ilyet elkapj.Nekem eleg annyi, ha valaki beletorli a kezet a torolkozombe veletlenul kezmosas utan, es mar meg is kaptam.Legutoljara azert kaptam, mert kamillaval illatositott tampont hasznaltam, es amugy allergias vagyok a tamponra, es a betetre is, szoval eleg vegig szenvednem azt a par napot, es utana nagyon faj ott mikor pisilek.De sajnos ez vele jar.Ezzel csak azt szerettem volna elmondani, h vannak emberek, mint peldaul en, hogy nagyin erzekeny vagyok ott lent, (ahogy emlitettem a torolkozos dolgot is), es hajlamosak vagyunk erre a betegsegre, ezt veglegesen szerintem nem is lehet megszuntetni 100%-ban, vagy ha megis, akkor is lesz meg ra eset, hogy megkapjuk:( Szerintem ne veny nelkuli tablettakat akarj venni, hanem amit az orvosok felirnak, Azoknak azert megis erosebb a hatoanyaguk.Csak egy tanacs.

Hogyan irthatom ki a rüheket, bolhákat?

Befogadtam egy kóbor kiskutyát, nagyon rühes és bolhás, mivel lehet ezt kezelni? Olyan kéne ami fürdetés nélkül használható, mert nagyon fél a hajszárítótól, és nem akarom, hogy megharapjon. Állatorvos nagyon messze van tőlünk, hívtam, de csak egy hét múlva tudna kijönni, addig nem akarom hagyni.

Legjobb válasz: A rühességgel feltétlen fordulj állatorvoshoz!! A kullancsok és bolhák ellen én az Ex-Spot cseppet ajánlanám. Pénztárcabarát és nekem bevált. Jó kutyázást!

A rühességgel feltétlen fordulj állatorvoshoz!! A kullancsok és bolhák ellen én az Ex-Spot cseppet ajánlanám. Pénztárcabarát és nekem bevált. Jó kutyázást!
Olyan nincs, ami fürdetés nélkül használ. Plusz a lakásban nem fázik meg. Addig meg nem kell kiengedni, míg vizes. Neocidol (ezt már lehet nem lehet kapni), vagy neostomosan, amivel meg kell fürdetni. Elsõt 5 liter vízben kell feloldani, másodikat 1 liter vízben egy ampullát. Azzal megfürdetni (viszont ha sebes, vagy van rajta valamilyen sérülés, akkor lehet nem lehet használni. Lefújni ezzel a szerrel mindent, amivel a kutya érintkezett (fekhely, szõnyeg, stb.), illetve minden olyan helyet, ahol bolha lehet: farakás az udvaron, padló, stb.) Majd ezt az egészt 2-3 hét múlva megismételni, majd becsepegtetni a kutyát bolha és kullancs elleni cseppel.
2es vagyok. Igen, a rüh nem biztos, hogy ettõl eltûnik, azzal jó lenne minél hamarabb egy normális orvoshoz fordulni. Aki csak egy hét múlva ér oda, az nem biztos, hogy éppen a legjobb választás. El kell vinni akkor neked az orvoshoz. Háznál úgysem tudják rendesen megvizsgálni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!