Találatok a következő kifejezésre: Hogyan illik nem (627 db)

Hogy illik? Nem lesz kellemetlen?

Párommal most lesz az eljegyzésünk szombaton.Igazából t?lem kérdezi mi hogyan megy,mert nincs tisztában vele.Na és mi,hogy illik.Az nem lesz baj ha anyumnak nem hozz virágot?Nem is mertem már mondani neki.Igazából neki kéne ezt tudni és így gondolni.Na és hogy megköszönje szüleimnek amit kell ilyenkor.Én 27 vagyok ? 33 éves.Szoval nehéz így,hogy nekem kell irányitanom ebben a dologban,mert ? azt se tudja mit hogyan csináljon.Pedig úgy lenne az igazi ha tudná és meglepetést okozna nekem is.

Legjobb válasz: Már bocs, de ha már ebben ennyire ötlettelen és nem elég kreatív, plusz még önállótlan is a leendõ férjed, akkor minek az eljegyzés?

Már bocs, de ha már ebben ennyire ötlettelen és nem elég kreatív, plusz még önállótlan is a leendõ férjed, akkor minek az eljegyzés?
Kérd meg mondjuk 1 barátnõdet, h õ segítsen Neki és akkor meglepetés lesz:) De egyébként jobb ha irányítja vki, minthogy vmit elfelejtsen vagy rosszul csináljon és vmi rossz süljön ki belõle...
Van egy ugyanilyen típusú ismerõsöm, mint te lehetsz. Nem lehet neki elmondani, hogy mit szeretnék nagyjából venni neki pl. születésnapjára, mert idegbeteg lesz tõle, hogy akkor már az nem "meglepetés".Pedig mellé kaphat mást is, amirõl nem tud. Én meg várom, hogy kérdezzék, mit szeretnék, mert egy 6db-ból álló origamikészletnek nem biztos hogy örülnék, pedig lehet ez valakinek jó ajándék. Tiszta ciki, hogy vannak olyan lányok, akiknek mindig "meglepetést" kell okozni...
A neten nezzetek utana, egyutt olvassatok el. Ird be a google-ba, hogy eljegyzes, gondolom, hogy legalabb 1000 talalatot kidob. Csak gyozzetek vegig olvasni. Amugy jol meggondoltad te ezt a hazassag dolgot? Egesz eletedben egy ilyen ffi-val akarsz egyutt elni akit iranyitani kell? Remelem nem bantottalak meg, csak muszaj volt leirnom.
figyelj, a fiúknak ez jóval nehezebb... mi nálunk ráadásul úgy zajlott, hogy együtt megvettük a gyûrûket, aztán még aznap megkérte tõlem a párom a kezem. Azt mondta, amit ilyenkor szoktak, utána meg megcsókoltuk egymást...után a, másnap mentünk el a szülõkhöz és közöltük, hogy így tettünk :)
Utolso kosziiii:) )))))13:44-es
Már protokollt is kell tudni az eljegyzéshez? Kérd meg, hogy iratkozzon be valami OKJ-s eljegyzõ tanfolyamra(mellesleg és viccen kívül, az egész erõltetettnek és mesterkéltnek tûnik, te ráerõlteted azt, amit helyesnek gondolsz, õ meg próbálja azt követni. Ennyit a spontenaitásról.).
Már ne is haragudj, de Te valami õsbunkóhoz készülsz feleségül menni???Azért ez talán alap, hogy ha már eljegyzést tartanak nektek a szüleid, akkor tisztességesen megkérje a kezedet ahogy azt illik, virággal ajándékkal..stb...Egyáltalán minek tartatok Ti eljegyzést, hiszen nem kötelezõ?Elég egy modrotalan pasas lehet a párod már ne is haragudj.Szerintem gondold át jól, hogy valóban össze akarod-e kötni egy ilyennel az életedet.
A kérdező hozzászólása: Neked utolsó hozzászóló csak annyit az ilyen véleményedet tartsd meg magadnak ha nem tudsz kulturáltan válaszolni.
én vaok az elõzõ kommentelõ és szivesen
Bizony szakits vele azt se tudja h kell meglepetést okoznia bezze ha az eskübõre kopaszra borotválná a fjét annak örülnél mi? vagy ha megkurná anyut mi lehet jobb meglepetés ugye?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm neked is.Na igen végülis mindenki úgy csinálja ahogy nekik jó és szeretnék. Megtörtént tegnap a nagy nap és jól sikerült.Párom nem bõbeszédû fõleg nem ilyen helyzetekben, így csak pár szót mondott de így is nagyon jó volt.Megvolt az ebéd utána, pezsgõ meg minden és boldogok voltunk.Én kaptam egy szál vörös rózsát anyum meg egy szál sárgát. Az a lényeg minden jól sikerült.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és mindenkinek a segitséget aki tudott normális választ írni.Külön köszönöm a 20:37-esnek.
Kedves Kérdezõ! Nem kell ezt annyira túllihegni. Nálunk is csak annyi volt, hogy miután tõlem megkérte a kezem, másnap anyuéknál volt egy ebéd, ahova anyunak vitt egy szál virágot, és megkérdezte tõlük, hogy hozzáadnak-e. Véggi röhögtük az egészet, mert természetes volt, hogy igen, hiszen már akkor egy éve a közös házunkban laktunk. Szóval nem kell itt nagy körítés. Egy szál virág maximum anyunkan, és egy tisztelettudó kérdés.
Ha tõled kérdezi, akkor nyugodtan mond meg neki, hogy Te sem vagy annyira tisztában vele, nézzen utána neten....
A kérdező hozzászólása: Hát jó.Végül is mindenkinek megvan a saját véleménye.Én tiszteletben tartom.Azért nem kéne mindjárt bunkózni meg ilyenek.Végül is nem ismerjük egymást és nem tudjuk ki milyen ember.Szerintem az ilyen véleményeket mindenki tartsa meg magának.Erre én se vagyok kiváncsi és más se gondolom.Én csak tanácsot akartam kérni.Amúgy meg tudjuk mit szeretnénk és senki se tökéletes, hibátlan.
Hat ja, atugrik, viszi a gyuruket, te fincsit fozol, sutsz, rendeltek tortat, es a baratod visz apukadnak egy italt, anyukadnak meg viragot. Egy csokor viragot nem mersz megemliteni neki??? Miert? Akkor kesobb hogyan fogtok kommunikalni egymassal, ha ezt nem mered neki megmondani? Atugrik es megkeri a kezedet. Mar tanulja a verset???
A kérdező hozzászólása: Nem bántottál meg.Nem kell õt irányítani azért mindenben csak határozott ember kell mellé.Amúgy jól megvagyunk és szeretjük egymást és együtt szeretnénk élni ezt az életet.
A kérdező hozzászólása: Nem az a gondom, hogy én feltétlen meglepetést akkarok.Mert ez így volt megbeszélve tehát semmikép nem meglepetés.Na csak azért a párom tudhatná, hogy mit mondjon ilyenkor a szüleimnek meg mi illik.Ne én mondjam meg neki mit mondjon és hogy kérje meg a kezem a szüleimtõl.Ennyire lehet kreatív és önálló.Én csak ezt szeretném meglepínek, hogy õ mit mond.
nincs mit utolsó hosszásóló cvoltam

Mit jelent az, hogy egy oldat illó oldat ill. nem illó oldat, ha forráspontról van szó?

Legjobb válasz: Az illó oldatok nagyon gyorsan elpárolognak, míg a nem illók lassabban.

Az illó oldatok nagyon gyorsan elpárolognak, míg a nem illók lassabban.
Van olyan oldat, amelynek minden komponense könnyen elillan (könnyen elforr) és van aminek csak az oldószere, vagy még az sem. A hõvel kapcsolatban minden azért bonyolult, mert van egy intenzív (kiegyenlítõdõ) mennyiség, ez a hõmérséklet, és van egy extenzív (összeadódó) párja, ez a hõmennyiség. A különbözõ folyadékoknak különbözõ a forráspontjuk, de különbözõ a forráshõjük is, azaz 1 kg elforralásához szükséges hõmennyiség is. Ahol ez az elforraláshoz szükséges hõmennyiség kicsi, azokat a folyadékokat nevezzük illékonynak...

Mikor mondják hogy szexuálisan nem illik össze két ember? Mik azok a dolgok amitől nem illenek össze?

Legjobb válasz: Mondok példákat. - Az egyikük szûz szeretne maradni a házasságáig, a másik ezt hülyeségnek tartja. - Az egyikük gyakrabban kívánja a szexet, a másiknak pedig ez már túl sok lenne. - Az egyikük igényli az "extrém" dolgokat (anál stb.), a másik viszolyog tõle. Amiket felsoroltam, azok többnyire nem nagyon szabályozhatók, pl. aki komolyan elkötelezi magát amellett, hogy szûzen házasodik, az egyértelmûen nem illik össze olyannal, aki ezt nem képes elfogadni. A szex mennyiségét meg egyebeket se szabad erõltetni, tehát ha valaki nagyon sokszor igényli és mindig "letámadja" a párját, akkor a másik fél meg is undorodhat tõle, ugyanígy van az orállal, anállal stb. ha nem akarja valaki, a másik meg igen, abból nem nagyon lehet kompromisszumot csinálni. Minden mást lehet tanulni. Ismerõsöméknél volt az, hogy a lány csak egyféle pózban tudott elélvezni, emiatt eleinte rossz volt a szexuális életük, de meg lehet tanulni más pózban is, csak gyakorolni kell türelmesen. Ezek csak a "felszínesebb" kapcsolatokban jelentenek problémát. Sokat kell beszélgetni a szexrõl, ne minden az ágyban derüljön ki, mert az úgy elég gáz és jól el tudja venni az ember kedvét az egésztõl, ha pl. már jól rá van izgulva a párjára, õ meg kijelenti, hogy nem fog orálozni. Lehet eleinte akármilyen ügyetlen valaki a szexben, ha egy pár igazán szereti egymást, akkor nem erõltetnek és nem sürgetnek semmit, türelmesek egymással, együtt tanulják meg, hogyan kell úgy szexelni, hogy mindkettõjüknek jó legyen. Így gyakorlatilag nincs olyan, hogy nem illenek össze. Ehhez azonban az kell, hogy ne a szex legyen a kapcsolat középpontjában.

Mondok példákat. - Az egyikük szûz szeretne maradni a házasságáig, a másik ezt hülyeségnek tartja. - Az egyikük gyakrabban kívánja a szexet, a másiknak pedig ez már túl sok lenne. - Az egyikük igényli az "extrém" dolgokat (anál stb.), a másik viszolyog tõle. Amiket felsoroltam, azok többnyire nem nagyon szabályozhatók, pl. aki komolyan elkötelezi magát amellett, hogy szûzen házasodik, az egyértelmûen nem illik össze olyannal, aki ezt nem képes elfogadni. A szex mennyiségét meg egyebeket se szabad erõltetni, tehát ha valaki nagyon sokszor igényli és mindig "letámadja" a párját, akkor a másik fél meg is undorodhat tõle, ugyanígy van az orállal, anállal stb. ha nem akarja valaki, a másik meg igen, abból nem nagyon lehet kompromisszumot csinálni. Minden mást lehet tanulni. Ismerõsöméknél volt az, hogy a lány csak egyféle pózban tudott elélvezni, emiatt eleinte rossz volt a szexuális életük, de meg lehet tanulni más pózban is, csak gyakorolni kell türelmesen. Ezek csak a "felszínesebb" kapcsolatokban jelentenek problémát. Sokat kell beszélgetni a szexrõl, ne minden az ágyban derüljön ki, mert az úgy elég gáz és jól el tudja venni az ember kedvét az egésztõl, ha pl. már jól rá van izgulva a párjára, õ meg kijelenti, hogy nem fog orálozni. Lehet eleinte akármilyen ügyetlen valaki a szexben, ha egy pár igazán szereti egymást, akkor nem erõltetnek és nem sürgetnek semmit, türelmesek egymással, együtt tanulják meg, hogyan kell úgy szexelni, hogy mindkettõjüknek jó legyen. Így gyakorlatilag nincs olyan, hogy nem illenek össze. Ehhez azonban az kell, hogy ne a szex legyen a kapcsolat középpontjában.
Amikor egyik a másikhoz nem akar alkalmazkodni, mert lusta vagy önzõ.
amikor nem ugyanazok a szexuális vágyaik, igényeik
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) De sokszor hallok olyat hogy pl randiznak és az elsõ randin vagy másodikon harmadikon szóval az elején lefeküdnek hogy megtudják összeillenek-e szexuálisan:D Ez csak egy kifogás hogy hamar lefeküdjenek vagy már az elsõ során rá lehet jönni hogy összeillenek-e ilyen téren?
Ja, ez csak kifogás. Meg sokszor az is benne van, hogy az emberek lusták megfigyelni saját magukat, hogy mi esik jól nekik és ezt megosztani a másikkal, vagy cikinek érzik, hogy a szexrõl beszélgetnek, pedig alap dolog lenne, ha már csinálják is. Le se kell feküdni, sõt még csak hozzá se kell nyúlni a párunkhoz ahhoz, hogy megtudjuk, mennyire illünk össze. Elég elbeszélgetni errõl a témáról, ki hogy viszonyul a szex témához, milyen gyakran önkielégít, mirõl fantáziál stb. és kb. fél óra alatt rájöttök, hogy összeilletek-e vagy sem. Amit meg lehet tanulni, az idõvel úgyis jobb lesz, nem az elsõ alkalom alapján kell ezt eldönteni. Nem jobb így, mint fûvel-fával kipróbálni és utólag összehasonlítgatni, mint valami kaját, hogy melyik a jobb?


Hogy illik megmondani a családnak, hogy az esküvő előtt nem lesz lánykikérő, tehát ne a házhoz, hanem egyből a polgármesteribe jöjjenek? Illik egyáltalán?

Nem lesz kikér?m. Ezért úgy terveztük, hogy a sz?k család megy a párom szüleihez (akik ott is alszanak) meg a távolabbiaknak meg polgármesteribe "kellene" egyb?l menni. Nem akarok anyósomra az esküv?m napján 80 embert ráterhelni, elég lenne az 30 f? sz?k család. Arra gondoltam, hogy amikor visszük a meghívót, akkor mondom vhogy nekik. Kell ezt egyáltalán mondani, vagy elég, ha annyit mondok, hogy nem lesz kikér?. Ebb?l megértik? Meg azokkal mit csinálok, akiknek postázni fogjuk. Kérjem meg anyósom, hogy közölje vhogy velük?

Legjobb válasz: Akiket személyesen hívtok meg azoknak illik és kell mondani,hogy nem lesz kikérõ és a polgármesteri hivatal elõtt találkoztok. Akiknek postán külditek el két lehetõségetek van. Nekik illik nektek telefonon visszajelezni,hogy jönnek-e és ha igen hányan ekkor lehet mondani,hogy nem lesz kikérõ a polgármesteri hivatal elõtt van a találkozó. Ha valaki nem szól vissza telefonon akkor õt nektek kell felhívnotok, hogy jön-e és akkor elmondani neki ugyanezt amit már vázoltál. Azt,hogy miért nem lesz kikérõ nem kell részletezni. Nem tartozik rájuk. Ha egy magán véleményt meg engedsz. Nagyon szép dolog a kikérés az esküvõn. Nem kell nagy dolgot csinálni, de pl a te apukád (võlegényé) szépen kikérhetné a menyasszonyt mikor indultok. Csak néhány szóban. De ez a ti napotok ti tudjátok hogyan legyen.

Akiket személyesen hívtok meg azoknak illik és kell mondani, hogy nem lesz kikérõ és a polgármesteri hivatal elõtt találkoztok. Akiknek postán külditek el két lehetõségetek van. Nekik illik nektek telefonon visszajelezni, hogy jönnek-e és ha igen hányan ekkor lehet mondani, hogy nem lesz kikérõ a polgármesteri hivatal elõtt van a találkozó. Ha valaki nem szól vissza telefonon akkor õt nektek kell felhívnotok, hogy jön-e és akkor elmondani neki ugyanezt amit már vázoltál. Azt, hogy miért nem lesz kikérõ nem kell részletezni. Nem tartozik rájuk. Ha egy magán véleményt meg engedsz. Nagyon szép dolog a kikérés az esküvõn. Nem kell nagy dolgot csinálni, de pl a te apukád (võlegényé) szépen kikérhetné a menyasszonyt mikor indultok. Csak néhány szóban. De ez a ti napotok ti tudjátok hogyan legyen.
Amint írod a szûk család együtt lesz, tehát a Te szüleid is az esküvõ elõtt a párod szüleinél.Gondolom, onnan indultok az esküvõre.Indulás elõtt a jövendõ apósod pár szóban kikérhet a szüleidtõl, mielõtt elindultok.A lányoméknál is így volt.A kikérésnek régen az volt a jelentõsége, hogy a fiú szülei ezzel jelezték, hogy jövendõ menyüket leányukként fogadják be a családjukba.Ezt már ma, különösen városokban kevesen tudják, csak szokásnak tekintik.Sok boldogságot!
A meghívóra írjátok rá, ez a legegyszerûbb. Unokatesómék esküvõjén se volt lánykikérõ tavaly (több okból). Senki nem hiányolta, igaz, szakadt az esõ, võfély az volt, de így esõben nem sokmindent csinált a szabadban. :-)
Mi ráírtuk a meghívóra, hogy pl 16:00-kor kezdödik az xy hivatalban és 15:00tól várjuk xy helyen a vendégeket. A nem túl közeli család, pl kollégák, azok egyböl a hivatalba mentek.
Szerintem a 21:08-as javaslata jó: ráírni a meghívóra.
22:28 - Pesten is csinálják, aki szeretné...
Igen, tudom. Bocs, hogy általánosítottam, de nagyon felbosszantott ez a komment. Kicsit magamra vettem, és szarul esett, hogy kvázi leparasztoznak. Párommal mindketten vidékrõl jöttünk, most Pesten élünk. Neki két diplomája van, most doktorál, nekem egy. Nem hinném, hogy parasztok lennénk, mégis volt kikérõ...
Utolsónak: mekkora egy bunkó vagy! Miért lenne már parasztos?! Azért mert a "nagy" Pesten nem csinálják?
A kikérés az amúgy is olyan parasztos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a valászokat! Elsõ valászolónak: én a menyasszony vagyok, és a párom édesapja sajnos már nem él. Ugye elvileg a lányos háznál illik a kikérõ, de a mi családunk elég szûk (kb 7 fõ), a többi a páromé. Sem õ, sem én, sem anyósom nem akarta, hogy anyuékhoz viszonylag idegen embereket odarángassunk. Még nem nagyon ismerik a párom családját, mert nem helyiek. Többek között ezért is nem akarunk kikérõt. Az meg úgy már hülyén nézne, hogy anyósomtól, tehát a fiús házból kérnek ki.
Kit érdekel h hány diplomád van, parasztos oldalfalusi és kész!
Szia! Nekünk kis esküvõnk lesz (25-en leszünk) és mi sem szeretnénk kikérõt. Úgy gondoltuk a párommal, hogy amikor a megívókat személyesen átadjuk, akkor megemlítjük a meghívottaknak, hogy a polgármesteri hivatalnál lesz a találkozó. Bár mi nem hívunk meg vidékrõl senkit, de szerintem az nagyon jó ötlet, hogy telefonon elmondjátok, hogy nem a háznál lesz a találkozó, hanem a hivatalban. Sok boldogságot Nektek!:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Nektek is! Mi sem tartjuk parasztosnak a kikérõt, szimplán nem akartuk a már leírt okok miatt is. Utolsó: nagyon köszönöm! Nektek is sok boldogságot!
Szerintem nem velejárója minden esküvõnek a kikérõ, nekünk se volt. Feleslegesnek tartottuk, hisz több, mint 2 éve együtt éltünk. Ott van jelentõsége, ahol a menyasszony még a szüleivel él. Engem võlegényem az oltár elõtt várt, ott látott meg:)

Hogyan illik? Ha nem az első randiról van szó akkor is a fiúnak kell mindent fizetnie? és mi van ha nem tudja?

Legjobb válasz: Illeni illik, de a lánynak meg sokadik alkalommal nem feltétlenül illik elfogadnia... Olyan randikat is lehet tartani, ahol nem kell pénzt költeni. Jó, havonta 1-2-szer belefér valami beülni vhova enni/inni stb, de számos dolog majdnem ingyen kihozható, pl sétálás, kirándulás, bizonyos napokon és helyeken ingyen múzeumi kiállítás stb.

Illeni illik, de a lánynak meg sokadik alkalommal nem feltétlenül illik elfogadnia... Olyan randikat is lehet tartani, ahol nem kell pénzt költeni. Jó, havonta 1-2-szer belefér valami beülni vhova enni/inni stb, de számos dolog majdnem ingyen kihozható, pl sétálás, kirándulás, bizonyos napokon és helyeken ingyen múzeumi kiállítás stb.
Nem is az, hogy kell!Inkább az, hogy illik!De tényleg nem csak fizetõs randihelyek vannak!Ha tényleg nagyon fontos neked a lány, és viszont, sztem nem ez lesz a probléma(és remélhetõleg semmi :-) )
Elõre illik tisztázni. Vagy a meghívó fizet - vagy felesben. Egyrészt egyenjogúság van - másrészt ha a lány mégis úgy gondolná, hogy mindig mindent a fiúnak kell fizetnie, ezt nyilván a fiú is észreveszi egy idõ múlva. És levonja a megfelelõ következtetést.
Írtad hogy nem elsõ randi de azt is kéne tudni mióta vagytok együtt. Mert ha már régebb óta, és kialakult egy stabil, bizalmi viszony akkor nyugodtan meg lehet beszélni hogy közösen fizessetek. Ha a lány elég figyelmes és tapintatos akkor ebbõl nem fog problémát csinálni. Ha a kapcsolat kialakulóban van csak akkor rosszul venné ki magát, ilyenkor tényleg illendõbb, vagy úriemberhez méltóbb ha te fizetsz. Ne vidd olyan helyre amit nem engedhetsz meg magadnak, remélhetõleg úgysem a pénztárcád vastagsága fogja lenyûgözni a lányt.
Ha régebb óta vtok együtt akkor nem feltétlenül neked kell fizetni. Illik, ha akarod, de nem muszáj. Mi 1 éve vagyunk együtt, és nálunk ritkábban vannak már olyanok hogy meghívna a barátom. Jó, ha pl õ mondja hogy mennyünk el pizzázni, akkor õ fizet, de ha közösen kitaláljuk hogy mennyünk el moziba akkor mindenki a sajátját fizeti. Néha én is megvagyok hívva egy kólára, fagyira, de soha nem várnám el a barátomtól hogy fizessen õ.
Hát általába úgy van hogy ha a fiú elhívja a lányt pl egy bárba, vagy vacsira, vagy egy kocsmába, v mindegy, ha a srác hívja meg illik fizetnie. Ha közös megegyezés alapján találkoznak valahol, akkor is általába a fiú fizet, de ezt inkább csak azért hogy kicsit bevágódjon a csajnál. Ha nincs pénzed, vagy ha nincs olyan sok, akkor elõször hívd olyan helyre a csajt ahol olcsó a kóla v nemtom.
Miért kellene a fiúnak fizetnie, ez már nem az a kor ahol a nõk nem dolgoznak és nincs pénzük fizetni a saját részüket...
A kérdező hozzászólása: most olyan helyrõl van szó ahol fizetni kelll
Ha nem az elsõ randi, akkor szerintem lehet, h mindenki a sajátját fizeti, ezt beszéld meg a lánnyal. Nem olyan kínos ez, elsõ randin természetes csak, meg ha TE hívod el vhova. De ha csak megbeszélitek, h együtt mentek.. akkor nincs akkora gáz. Vagy jobbik esetbe kerüld a fizetõs helyeket.
Egy szép blúz. Hozzá illõ hosszabb szoknya( térd alá érõ), és egy kiskabát.
Nem muszáj szoknya. Elegánsabb nadrág is jó, szép cipõvel.

Nem tudom, hogy milyen ruhákat vegyünk! Milyen illik / nem illik az alkatomhoz?

Szóval a koromhoz képest eléggé magas vagyok. 168 cm, és 14 éves. Elég vékony vagyok, de azért nem deszka. Köszi a normális válaszokat!

Legjobb válasz: Hát azért az is tartozzon bele a vásárlásba, hogy te milyen stílus, ruha fajtát szeretsz. Amiben te jól érzed magad. Ha azt állítod, hogy elég vékony vagy, akkor szerintem a nagyon feszülõs ruhákat hanyagoljuk, mert szerintem abban mutatkozik meg vékonyságod. Ezzel nem azt mondom, hogy célszerû bõ ruhát viselni, mert akkor az sem az igazi. Szerintem menj/menjetek el vásárolni. Próbálgass ruhákat, ami neked tetszik azt hord, vagy ha családod, barátok véleményét kikéred az is jó. Ne idegen emberek szavára adj, és ne is figyelj olyas valakire aki csak sérteget!:D Na de várj már? Mit papolok én itt? Elvégre nõi ruhákról van szó xd (gondolom az állításodból) 17/F

Hát azért az is tartozzon bele a vásárlásba, hogy te milyen stílus, ruha fajtát szeretsz. Amiben te jól érzed magad. Ha azt állítod, hogy elég vékony vagy, akkor szerintem a nagyon feszülõs ruhákat hanyagoljuk, mert szerintem abban mutatkozik meg vékonyságod. Ezzel nem azt mondom, hogy célszerû bõ ruhát viselni, mert akkor az sem az igazi. Szerintem menj/menjetek el vásárolni. Próbálgass ruhákat, ami neked tetszik azt hord, vagy ha családod, barátok véleményét kikéred az is jó. Ne idegen emberek szavára adj, és ne is figyelj olyas valakire aki csak sérteget!:D Na de várj már? Mit papolok én itt? Elvégre nõi ruhákról van szó xd (gondolom az állításodból) 17/F

Nemrég vettem benzines autót, előtte évekig dízellel jártam. A kérdésem az hogy hidegen ha kissé, rángat ill. nem egyenletesen gyorsul az normális? Meleg motornál már nem csinálja. Gyujtás, vezérlés rendben van, gyertyák újak, most voltam szerelőnél.

Legjobb válasz: " kérdésem az hogy hidegen ha kissé, rángat ill. nem egyenletesen gyorsul az normális? " nem ez egy dízel autónál sem normális -de az sem egész oké amit írsz : " Gyujtás, vezérlés rendben van, gyertyák újak," mert hogy mi az a gyujtás és mi az a gyertya ?

" kérdésem az hogy hidegen ha kissé, rángat ill. nem egyenletesen gyorsul az normális? " nem ez egy dízel autónál sem normális -de az sem egész oké amit írsz : " Gyujtás, vezérlés rendben van, gyertyák újak, " mert hogy mi az a gyujtás és mi az a gyertya ?
Húú én pont fordítva értettem , elnézést kérek az elõbbi írásért.
hidegen normális. tessék picit járatni télen, és nem pörgetni amig nem üzemmeleg. :) ja, nyomaték nem lesz melegen sem...
„ja, nyomaték nem lesz melegen sem...” Most egy Dodge Viperrõl van szó, ha az neked nem nyomatékos, akkor nem tudom mi. :D
Hány éves autóról van szó? Néhány éves, megkímélt autónak elvileg nem illik ilyet produkálni. Az én 15 éves swiftem hasonlóan viselkedik. Ilyen korban már nem meglepõ az ilyen jelenség. Cseréltem benne kábeleket, gyújtásosztót, gyertyákat, stb., de nem oldotta meg a problémát. A szerelõ az injektortisztítót javasolta. Egy hete töltöttem bele, és már érezhetõen jobb. Nyilván nem lesz olyan, mint új korában, de van némi javulás...
szerintem kérdezd meg a menyasszonyt
Kérdezd meg a menyasszonyt.
Feketét, fehéret és pirosat nem illik felvenni esküvõre, de tényleg kérdezd meg, mert valakit, pl. engem, ez abszolút nem izgatna. Örülök, ha eljön mindenki, akit meghívtam, ha fehérben vannak, akkor abban, ha pirosban, abban. Ha feketét húznak fel, akkor is "csak sejtem", hogy nem meggyászolni jöttek, tehát igazából nem érdekel. :)
Igen tényleg kérdezd meg, én miattam még menyasszonnyi ruhába is jöhetnél az sem zavarva.
Az egyetlen értelmes döntés itt az, hogy megkérdezed a menyasszonyt :) Lehet, hogy pl.nem is piros menyecskeruhája lesz, így nem zavarja. De az is lehet, hogy egyébként sem zavarná. Minden ember más, kérdezd meg õt, mert erre csak õt tudja a választ :)
Nem "nem lehet", hanem "nem illik". Sem fehéret, sem pirosat. A fehér a menyasszony színe, a piros pedig feltûnõ szín, és a menyecske színe is volt régen, ezért nem illat felvenni. Manapság már nem tudom mennyire tartják ezeket a szokásokat, de fehérben nem érezném jól magamat az biztos. Teljesen fehérben nem, viszont valamivel kombinálva szerintem nem gond.
Pontosan! Kérdezd meg a menyasszonyt. De ne úgy, hogy te már megvetted a ruhát, és ezt vennéd fel, ha nem bánja, mert lehet, hogy a szemedbe nem mondaná meg, hogy nem örülne neki, ha felvennéd, csak magában bosszankodna. Hanem úgy kérdezd meg tõle, hogy láttál egy videót pl. vagy hallottál róla, hogy valakinek az esküvõjén az egyik csajszi pirosban volt, és hogy ez milyen égõ, és hogy õ errõl mit gondol. Így sokkal valószínûbb, hogy az õszinte véleményét tudod meg. És ha neki sem tetszene, ne vedd fel!
Nyugodtan vagyél fel piros ruhát.Azt mondják fehéret nem illik felvenni.Bár még fehéret is felvesznek vagy épp az árnyalatait.
Szerintem nyugodtan vedd fel, én úgy tudom fehéret nem lehet fel venni!
nézz meg egy fentebbi kérdést... a menyasszonynak a töke tele van, hogy mindenki hívogatja a ruhája miatt.... linkeld be a ruhát, és megmondjuk, hogy oké-e! amúgy szerintem nyugodtan vedd fel, ha nem abroncsos esélyi ruháról van szó
A kérdező hozzászólása: http://shopping.hu/termek/hesm_piros_ruha_5039 Köszi az eddigi válaszokat. A ruha hasonló.
szerintem lazán felveheted, csak a templomira vegyél hozzá egy bolerót
Eléggé piros, de szerintem egyáltalán nem "menyecske-ruhás", visszafogott kiegészítõket vegyél hozzá és bolerót vagy zakót vagy stólát, ami más színû, pl. fekete vagy pirosas mintás és jó lesz. Nagyon el tudnám képzelni mondjuk egy piros-fehér visszafogott virágos kendõvel.
Én is a fehéret javaslom hozzá, boleró, kendõ, vagy bármilyen kiegészítõ, esetleg ugyanez feketében. Nem gondolom, hogy probléma lenne belõle.
Én az egyik esküvõn a tanu voltam. Megkérdeztem a menyasszonyt, hogy nem gond-e, ha pont egy piros ruhába sikerült beleszerelmesednem. Visszakérdezett, hogy miért lenne baj? :) Nem is hallott ilyenrõl, hogy nem illik. Szóval, gond egy szál sem. De õ laza menyasszony volt, nem stresszelt fél hónapig pl a székszoknya színén és hasonló égetõ problémákon, pláne, hogy 2 hét alatt szervezték le az egész esküvõt. :)
Teljesen pirosban nem illik, én úgy tudom. De ha már veszel hozzá egy más színû övet, bolerót, blézert, hangsúlyosabb nyakláncot, stólát, akkor már semmi probléma nincs "illik/nem illik" szinten sem. Viszont a biztos az, ha megkérdezed a menyasszonyt.
ilyet nyugodtan meg lehet kérdezni. :) hogy mit vigyek? ne parzázz ilyeneken. :P
Piát mindenképp vigyél! Amúgy õt kérdezd, hogy kell-e valamit beadni a kajába. De lehet fõzni hívnak:)
Vigyél valami piát, az mindig jól jön! :) Amúgy megkérdezheted a barátodat hogy illene e valamit vinned, nincs ebben semmi gáz, hisz nem ismered a társaságot, nem tudhatod náluk mi a szokás. Kicsit kellemetlen lenne ha nem vinnél semmit, mindenki más pedig igen, így inkább kérdezz rá.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!