Találatok a következő kifejezésre: Hogyan igényelhetem családi pótlékot (6 db)

Apámtól egy forintot nem kapok.16 évesen igényelhetem, hogy a családi pótlék engem illessen?

Semmire nem ad nekem pénzt. Lyukas cipõben járok és már nagyon elegem van. Lehet kérvényezni, hogy engem illessen és kézbe kapjam?

Legjobb válasz: nem.

nem.
7-es Olyan élethelyzetet el sem tudsz képzelni, hogy az apa (mai világban nem nehéz) elvesztette az állását, vagy, minimálbéres állást talált csak és abból + a családi pótlékból próbálja a lakás rezsiét és a kaját elõteremteni, ne adj isten gyógyszer ktg-et ? Csak abban az esetben van igazad, ha az apa részeges, nemtörõdöm, nem keres munkát. De nem mindenki ilyen.
nem lehet mivel 1, kiskorú vagy. 2, õ az aki ellát ezért neki kell a pénzt megkapnia.
Nem kérheted még elvileg, csak akkor, ha 18 elmúltál. Viszont mivel még kiskorú, illetve fiatalkorú vagy, ezért ha a gyámhatóságnak bejelented, hogy nem költi rád azt a pénzt, lyukas cipõben jársz, stb., akkor lehet, hogy tudnak segíteni az ügyben.
6 Ez nem mentség az ilyen szintû nemtörõdömségre. Az ilyen apa inkább húzzon óvszert, vagy fogadjon cölibátust szerintem.
nem, sajnos nem. viszont ha betöltötted a 16-ot, vállalhatsz diákmunkát
7-es az én lányom is járt lyukas cipõben.Nem azért mert nem tudtam neki venni másikat, hanem azért mert közölte, hogy Õ csak márkás cipõt hajlandó felvenni, na most azt viszont nem tudtam neki megvenni, maradt a régi, amíg nem volt hajlandó kínais cipõt is hordani.Szóval kitudja, a kérdezõ miért jár lyukas cipõben.
Nézd kérdezõ, szerinted a rezsidet, a kajádat, az egyéb kiadásaidat ki fizeti és mibõl?
Jelentsd fel a rendõrségen, hogy másra cseszi el a pénzt!
Sajnos csak akkor kaphatod saját jogon a családit, ha nem vagy egy háztartásban a szülõvel és amíg nem leszel nagykorú.
Miért nem ad apád pénzt cipõre, vagy miért nem vesz? Hogy álltok anyagilag?
Családi pótlék adója?!... 8-o Mióta adózik a családi pótlék???...
http://www.fhb.hu/lakossag/fontos_tudnivalok/tajekoztatok/sz.. http://www.bankweb.hu/index.php?betolt=73 Itt olvashatsz errõl részletes összefoglalókat. Több feltételnek kell teljesülnie. Ha eddig 20 %-ot igényeltél vissza, akkor feltételezem használt lakást vettetek. Ebben az esetben akkor érvényesítheted az adókedvezményt továbbra is, ha a kölcsön megelõlegezõ kölcsön volt, vagy arra nem voltál jogosult, de lett idõközben gyereked. A jövedelemkorlátot ugyanúgy figyelembe kell venni.

Hogyan igényelhetek külföldi családi pótlékot a magyarországi helyett?

Férjem külföldön dolgozik, én Magyarországon élek a fiammal lehet valahogy, hogy onnan kapjuk.a családi pótlékot?

Legjobb válasz: Amìg a gyermek Magyarországon él, addig nem kap más országtól családi pótlékot!! És csak úgy megjegyezném, hogy szégyelld magad, a hozzád hasonló, szociális rendszert pumpolók miatt szígorított sok ország! Hozzáteszem, jogosan!

"Azért kicsit az ország is szégyephetné magát, hogy ilyen dolgokra van szükség, hogy megtudjunk élni" Nem! Ebben kizárólag neked lenne szégyellnivalód, mert egy olyan országtól akarsz családi pótlékot, ahol a gyermeked nem is lakik! Ezért szigorodtak a szabályok sok országban, mert sokan olyan gyerekekre is kaptak családi pótlékot, akik nem is laktak az adott országban! Fõleg a román cigányokra volt jellemzõ ez a fajta viselkedés eddig, de a kérdésed alapján már ott tartunk hogy magyarok is ilyenhez folyamodnak.
Amìg a gyermek Magyarországon él, addig nem kap más országtól családi pótlékot!! És csak úgy megjegyezném, hogy szégyelld magad, a hozzád hasonló, szociális rendszert pumpolók miatt szígorított sok ország! Hozzáteszem, jogosan!
Haha, segíííílyt kérünk, segíííílyt, de már nem is csak a saját országodban, hanem másiktól is :D
"Tehát abban, hogy nálunk mindenki segélyt akar, azért nemcsak az egyénnek, de a mindenkori kormánynak is vaskos szerepe van." Nyilván, és ezt senki nem is vitatta. Viszont azt a mindenkori kormányt mi választjuk, többek között azok is, akik ezeken a segélyeken élnek. És aki azt ígéri, hogy csökkenti a segélyeket, arra a segélyesek nem fognak szavazni. Õk akarják azt a segélyt, és nem átmenetileg, hanem tartósan.
Szánalmas a kérdezõ az egyszer biztos. Rémuralom meg megmondta a tutit.
"Azért kicsit az ország is szégyephetné magát, hogy ilyen dolgokra van szükség, hogy megtudjunk élni" Hehe. Tudod, ha a kacsa nem tud úszni, akkor általában nem a víz a hülye. Ha a férjed külföldi fizetésébõl nem tudtok itthon megélni, az már aztán végképp a ti hibátok.
A kérdező hozzászólása: Én érzem rosszul magam, hogy megkérdeztem
A konkrét ország szabályozását kell hozzá ismerni.
A kérdező hozzászólása: Azért kicsit az ország is szégyephetné magát, hogy ilyen dolgokra van szükség, hogy megtudjunk élni
Ha a férjed Németországban dolgozik akkor lehet igényelni ott családi pótlékot.3 évre visszamenõleg kifizetik csak elég hosszadalmas procedúra.De van olyan magyar könyvelõ cég aki ezzel foglalkozik.
Családi pótlékot csak OTT kaphatsz, AHOL a gyerek él. Amig te meg a gyerek Magyarországon éltek, semmi esélye sincs.
Ha a férjed Au-ban dolgozik, igényelhettek osztrák családi pótlék különbözetet (differencia), amennyiben neked van M.o-on munkaviszonyod. Ha neked nincs munkád sehol, akkor Ausztriából teljes összegû családi pótlékra vagytok jogosultak.

Hogyan igényelhetem vissza a családi pótlékot a volt feleségemtől?

Az én nevemre jött a családi pótlék, de miután elváltunk és a volt feleségemhez kerültek a gyerekek, elintézte, hogy ? kapja a csp-t, de err?l én nem is tudtam. 3 hete elhagyta a gyerekeket,elköltözött, elmentem a bíróságra, hogy hozzám kerüljön a felügyeleti jog. Ott azt mondták intézzem el, hogy újra én kapjam a családi pótlékot, ? pedig pont most igényelte meg az ? nevére. Hogyan m?ködik ez az eljárás, hogy én kapjam a csp-t? Milyen nyomtatványok kellenek? Nagyon szépen köszönöm el?re is a válaszokat!

Legjobb válasz: TB be kell mnni és ott adni fognak neked módosítésról szóló nyomtatvnyt amit ki kell töltened.bírósági papírt vidd meg azt is (ha van)hogy a gyerekeket nálad helyezték el.Különben nem igényelheted.Ezeket le kell fénymásolniuk és köv.hónaptól már te kapod.

TB be kell mnni és ott adni fognak neked módosítésról szóló nyomtatvnyt amit ki kell töltened.bírósági papírt vidd meg azt is (ha van)hogy a gyerekeket nálad helyezték el.Különben nem igényelheted.Ezeket le kell fénymásolniuk és köv.hónaptól már te kapod.
Nem a TB-nél intézik a családit, hanem a Magyar Államkincstárnál. Érdemes felhívni õket telefonon és elmondani a problémádt és õk megmondják, hogy mit kell vinni és hogy mi ilyenkor a teendõ.

A gyerekeim apja Ausztriába készül dolgozni. Nem vagyunk házasok. Igényelhetjük a kinti családi pótlékot vagy a Gyest vagy hogy is van ez? Mi kell az igényléshez?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy csak akkor vagytok jogosultak a családira és egyéb juttatásokra, ha nektek is kinn van a bejelentett lakcímetek. Korábban volt már ezzel kapcsolatban kérdés itt kiírva,próbáld meg megkeresni.Hasznos és konkrét infók voltak benne.

Én úgy tudom, hogy csak akkor vagytok jogosultak a családira és egyéb juttatásokra, ha nektek is kinn van a bejelentett lakcímetek. Korábban volt már ezzel kapcsolatban kérdés itt kiírva, próbáld meg megkeresni.Hasznos és konkrét infók voltak benne.

Hogyan igényelhetem a családi pótlékot?

A férjemnek utalják a családi pótlékot, és én azt szeretném, hogy az én bankszámlámra menjen. Hová kell KONKRÉTAN fordulni, hogy ezt megváltoztassák?

Legjobb válasz: Magyar Államkincstár az illetékes az ügyben. A honlapja http://www.allamkincstar.gov.hu/cimlap. Itt meg tudod nézni, hogy melyik kirendeltség van hozzád a legközelebb.

Magyar Államkincstár az illetékes az ügyben. A honlapja http://www.allamkincstar.gov.hu/cimlap. Itt meg tudod nézni, hogy melyik kirendeltség van hozzád a legközelebb.
A kérdező hozzászólása: és ezen belül? mert csak a számlaszámot kellene megváltoztatni!
Töldsd ki nyomtatott betûkkel az alábbi doksit, és küldd el ajánlottan a lakóhely szerinti M.Á.K. kirendeltségre: http://www.magyarorszag.hu/ShowBinary/repo/root/mohu/allampo..
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm :) de biztos h ez a kjó? mert a családit már jópár éve kiküldik, csak más címre kéne... :D bocs az értetlenkedésért :S :D
Az a lényeg, hogy nem utalják csak úgy másik számlára, hanem meg kell igényelni, mert változás áll be az igénybevevõnél! Olyan nincs, hogy a férjed nevére, és a te számládra utalnak! Na itt az egész: http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/csaladtamogatas/csaladteg..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!