Találatok a következő kifejezésre: Hogyan hozhatnám a (111 db)

Tetszik egy pasi, aki már régóta az ismerősöm! Nincs senkije régóta. Hogyan hozhatnám a tudomására, hogy Én többet érzek iránta?

Átjárok a barátnőmhöz, mert a srác az unokaöccse. Egyik nap felugrott és Én pont ott voltam! :-) Kicsit mintha elindult volna bennem valami, de nem mertem még csak célozgatni sem felé! :-( Esetleg valami ötlet???

Legjobb válasz: Hívd el valahova: fagyizni, sétálni, stb. és valahogy térj rá, mondd el neki.

Hívd el valahova: fagyizni, sétálni, stb. és valahogy térj rá, mondd el neki.
A kérdező hozzászólása: 29 évesek vagyuk, Õ is és Én is. (ez még lemaradt)
A kérdező hozzászólása: Ez a fagyi séta nem jönne be, nem vagyunk puszipajtások, csak távoli ismerõsök, akik egy évben kb 10-szer találkoznak! :-( Annyit tudok, hogy jó fejnek tart, szoktunk poénkodni, de kb ennyiben ki is merül a dolog.
na erre én is kiváncsi vok:) remélem kapsz jó ötleteket
A kérdező hozzászólása: Csak lesz használható válasz holnapra! Remélem! :-)
Szia! Lett belõle valami?

Nem értem el jó helyezést a felvételi rangsoron, és az Édesanyám nem érti meg, hogy még rengetegen kiesnek előlem, hanem mindenki tudtára adja, hogy milyen béna vagyok. Hogyan hozhatnám a tudtára?

Természetesen már próbáltam, hogy leülök vele beszélni, többször is, de végig se hallgat.. amúgy 45. vagyok , és 15-öt vesznek fel.

Legjobb válasz: A bátyám 46. volt, mégis felvették ahova jelentkezett.(16 fõt vettek fel) :)

A bátyám 46. volt, mégis felvették ahova jelentkezett.(16 fõt vettek fel) :)
Ezzel magát is égeti.A helyében szépen csöndben maradnék és megvárnám, amíg lezajlik az egész és kiderül, hogy felvettek-e oda végül.
Hát, szégyellje magát, hogy ezt így elmondja mindenkinek. Javaslom elõbb nézze át a felvételis rendszert.
Engem felvettek volna egy olyan iskolába, ahol 232. voltam és 120-at vesznek fel. De mivel nem azt jelöltem meg elõször , azt írták, hogy az iskolai rangsor miatt nem nyertem felvételt. Anyád meg süllyedjen el.
azért az sem mindegy, hogy a sarki fûszeresnek mondta el, vagy teszem azt a nagyszüleidnek (saját szüleinek)... amúgy maradj csendbe, várd ki a végét, ha meg felvesznek mégis, akkor te is elmondhatod, hogy anyád nyilván nem tud logikusan gondolkodni, pedig te próbáltad elmagyarázni neki. Az csak neki lesz kellemetlen, ha mindenkinek ezzel jön, s végül nem lesz igaza...
A kérdező hozzászólása: Na nem úgy, hogy béna, hanem hogy szégyen, mert többre lenne képes, és így lesz majd egy olyan suli, ahova muszáj lesz felvenniük, meg ilyenek..
A kérdező hozzászólása: Igazából nem akarom ezzel bántani, mert nem sértõ módon adja elõ, de a testvéreim közül senkinek nincs érettségije, én meg szeretnék egyetemre is menni, és elszúrtam a központit, és ezért félt, csak ez annyira elrontja a hangulatomat. Inkább a rokonságnak mondja
ribanc
A kérdező hozzászólása: rohadj meg ;)
:D azt beengedtek, vagy kidobtak ?
A kérdező hozzászólása: beengedtek.. bár picit húzta a száját a biztiboy, de aztán beengedett :)
kár :( gondolom jól kidobtad a melleidet :D
A kérdező hozzászólása: és ha igen akkor mi van?
magyarul igen

A barátom tegnap felhívott hogy beszélnünk kell. Szerintetek hogyan hozhatnám ezt helyre? ( többi lenn) 19/L

mondta hogy találkoznunk kellene, én magyon megijedtem de akkor mondtam hogy találkozzunk. Feljött hozzám és elmondta hogy baj van. Úgy érzi a kapcsolatunkból kihalt a szenvedély, 5 hónapja vagyunk együtt és úgy érzi hogy én mintha nem akarnám õt igazán, nekem fontosabb a fõiskola és a kapcsolatunk olyan mintha csak azért lenne mert én nem akarok magányos lenni és kell egy partner. Megkért hogy gondoljam ezt át és elment. Én azóta ezen gondolkozom, rengeteget sírtam miatta. Nem tudom hogyan hozhatnám rendbe a dolgokat, fõleg hogy én nagyon meglepõdtem azon amiket mondott mert én nem éreztem bajt köztünk

Legjobb válasz: Szegény srác.

Szegény srác.
szerintem a srácnak meg kéne érteni hogy a tanulás a fontos, majd ha nincs vizsgaidõszakod akkor majd lóghatsz a nyakán ha neki az kell F/25
Ehez nem tudsz tanácsot kérni. neked kell látni érezni a helyzeted. De ha a srác ezeket mondta, neked észre kelett volna venni már mielõtt szól. Csak biztos mással jobban elvoltál foglalva, Lehet hogy nemis szereted, csak félsz attól hogy egyedül maradsz. Ezt kell letisztáznod magadban.
Sajnos a srác nem tudja felfogni az értékrendeket.. Ez sajnos szerintem veszett fejsze.
Akkor ne legyen kapcsolata amíg tanül..... Ha úgyérzi hogy teher a számára. Ilyet nem lehet... az nem normális dolog azt mondani hogy tanulnom kell. 29/F
Abba ne hagyd miatta a sulit. Majd megérti.
Nem illetek össze. Hagyd a fenébe. Egyrészt: vannak emberek, akik képtelenek felfogni és belenyugodni, hogy egy kapcsolat változik és fejlõdik. Nem lesz olyan örökké, mint az elsõ hetek és hónapok lángolása alatt, jönnek azok a bizonyos szürke hétköznapok. Ha ezekben nem tudja megtalálni a harmóniát és az elégedettséget, akkor újra és újra hajszolni fog egy új kapcsolatot, hogy a kezdeti lángolást átélje. Másrészt: A szerelem nagyon-nagyon fontos része az életnek, de nem az egyetlen értelme. Tehát teljesen normális, ha az ember nem áldozza fel érte a tanulmányait, a munkahelyét, a barátait: az addig önmagát. Téged úgy ismert meg, hogy egy fõiskolás lány vagy. Most ezzel van baja. A szenvedély fenntartása, életben maradása soha nem egy emberen múlik, és ha erre neki ekkora igénye van, akkor talán tennie is kéne érte valamit. Mit tett Õ! az elmúlt 5 hónapban, hogy ezt a tüzet életben tartsa? Ha erre a válaszod nem az, hogy mindent, és még annál is többet, akkor hagyd a pi.csába. Ha fontos lennél neki, akkor most küzdene érted, és nem adna neked ultimátumot, hogy vagy õ lesz fontosabb mindennél, vagy lapátra kerülsz. Ilyen pasiért ne tedd tönkre a tanulmányi eredményed, a késõbbi kilátásaid, mert azt soha nem hozhatod vissza. Új pasid meg még száz is lehet.
Tizenévesen mégis mit akarsz még bárkitõl is? Úgysem lehet rád építeni.

Hogyan hozhatnám vissza az orális szexet a háloszobánkba?

A férjemmel 3 éve vagyunk együtt, 1 éve hàzasok. Sokàig ivosajnos, de szerencséte màr letette a poharat. Amiota megvàltozott, fokozatosan elmaradtak a nyelvi jàtékok, és a szex, ami anno köz jo volt, most silànnyà vàlt....azt àllitja, hogy undorodik az oràlis kényeztezéstöl(nem vagyok büdös, szex elött mindig lefürdöm) egyszerüen odzkodik a gondolattol. Elvàlni nem akarok, megcsalni sem, mert nagyon szeretem, segitséget sem akar igénybe venni. Mit tehetnék?

Legjobb válasz: Szopjad le.

Szopjad le.
Ez nekem be jone xD én az ijesmiek nm tudnék ellen állni, hatha õ is ugyvan
Gyaaahhh utcso komoly volt, Én anyit javasolhatok, ha lesz egy jó napotok a kozel jövõbe, este alvás elõtt 1 órával, szépen kapd ki magad, vegyél fel egy tapados boxert egy szûk pólót, atlétát (ha nincs sexy rucid) kicsit dorzsold meg a hajad, legyél kocos (ne madarfeszek) a lényeg néz ki úgy mint egy esze veszed vad macska
Itasd le vagy gyere el hozzám és kinyallak.:)
A kérdező hozzászólása: Én nem vagyok az az elcsàbulos fajta, régimodi nö vagyok, hiszek a hàzassàg szentségében:) Csak azt nem tudom, hogy vezessem öt rà(m)?
Rendben van. Csak akkor se legyen ebbõl a túl kicsi indokból komoly indok, mikor már közös gyereketek is lesz. Illetve ugye az is megeshet majd, hogy együtt maradsz vele, de amikor orális szexre van szükséged, arra majd megkérsz mást hébe-hóba, de ez ugye meg nem volna tisztességes. Nem bántani akarlak, csakhát ki tudja mit hoz a jövõ. Van amit te szeretsz csinálni, de nem kapod meg a kapcsolatodban. Elõfordulhat, hogy elcsábul az ember, mert többre van szüksége néha.
A kérdező hozzászólása: Tul "kis" indok ahhoz hogy elhagyjam, annyi minden klappol vele!
Mit teszel, ha nem teszi meg érted? Úgyis vele maradsz?
A kérdező hozzászólása: hogy legalàbb néha tegye meg értem, én megtenném. Nekem ez nagyon fons. De nem akarom eröszakolni sem....
* lecsóba
Úgy érted ultimátumot? Az ultimátumot nem kötik, hanem az egyik fél küldi, mondva, hogy vagy ez lesz vagy mész a lecssóba. Amit kötnek, az a nagyi pulóvere illetve a kompromisszum, lehet, hogy te ez utóbbira gondoltál? Milyen kompromisszumra gondolsz? Együtt maradtok, de elfogadod, hogy nincs orális szex?
A kérdező hozzászólása: A vàlàst kihagynàm, rengeteg gondon àtsegitettük egymàst ez idö alatt, szeretjük egymàst. De szex téren vannak gondok. Kössünk ultimtumot?
Gyerek nincs még? Válj el. Vagy mondj le az orális szexrõl akkor, te életed, te neked kell döntened.
A kérdező hozzászólása: nem szereti azt sem, ritka ha megengedi, pedig imàdom Neki csinàlni!
A kérdező hozzászólása: Ne tudd meg mi mindent kiprobaltam...próbálom nem feladni:)

Hogy hozhatnám ki legolcsóbban a zsírbevitelt?

Legjobb válasz: Sajnos nincs ilyen megoldás, olíva, lenmagolaj drága, tökmag még drágább, olajos magvak sem épp olcsók.

Sajnos nincs ilyen megoldás, olíva, lenmagolaj drága, tökmag még drágább, olajos magvak sem épp olcsók.
A kérdező hozzászólása: kókuszzsír?
Nem helyettesíti a többit, omega-3 kapszulát ki is hagytam.
Kókuszzsírral nem tudod pótolni az esszenciális zsírbevitelt. A kókuszzsír egy telített zsír, jó rövid szénláncokkal. Sütni, energiát pótolni jó, de nem esszenciális. Jó volna kapszulát és/vagy lenmagolajat legalább nyelegetni, mert írogatják, hogy ebben-abban is van olyan olaj, amire szükségünk van, de az kb. annyira elég, mint a vitamintartalma a mai élelmiszerknek, legyen az bármennyire friss és jó.
A kérdező hozzászólása: lenmagolajat 20 gr-ot nyomatok omega 3ból meg 2 darabot az elég?

Eltûnt a kreativitásom. Hogyan hozhatnám vissza? 21f

Nem tudok kitalálni semmit magamtól :/ Pl. angolra járok és kell levelet írni, de nem jut eszembe semmi. Lehet azért, mert keveset vagyok emberek között és nagyon keveset beszélgetek?

Legjobb válasz: meg lehet azért mert nem olvasol könyveket

meg lehet azért mert nem olvasol könyveket
A kérdező hozzászólása: Persze, hogy szükségem van rá! Nem normális, hogy beszélgetni sem tudok emberekkel, mert nem jut eszembe semmi téma! :D Ez valam alkotói válság? :S Amúgy katonának nem vennének fel, mert egy fekvõtámaszt nem tudok megcsinálni :D
A "nem köt le" azt jelenti, hogy eluntad. Vagyis nincs igényed arra, hogy a képzeleted alkosson valamit. Van ilyen. Ezért tûnhetett el a kreativitásod. De akkor miért akarod visszahozni? Tényleg szükséged van rá, vagy csak az angolházi miatt kéne elõkotorni a fiók mélyérõl? Lehet, hogy arra van szükséged, hogy ne kelljen gondolkodni, agyalni. Irány a francia idegenlégió, a kiképzés alatt vakon engedelmeskedve kell szenvedni. Az agynak viszont pihentetõ, és talán így a megvonás miatt majd regenerálódik a gondolkodás igénye. (Nem tudom :D)
A kérdező hozzászólása: Régen olyan sokat agyaltam, álmodoztam ilyeneken. Nagyon nem köt le. Inkább cselekedni szeretnék valamit :)
Ne legyél alkoholista:D Talán lehet "edzeni" is a kreativitást... Például ha metrón utazol, csupa érdekes embert látni. El lehet rajta gondolkozni, hogy ennek vajon miért kócos a haja, annak mitõl véreres a szemefehérje, amaz meg miért nem kapaszkodik vagy ül le, amelyik pedig köhög annak vajon mennyi van még hátra. Ilyen teljesen hétköznapi dolgok mögé is egész regényeket lehet pakolni, ha mindent továbbgondolunk. Aztán ott vannak a filmek. Nagyon sok jó film van, amiben igazi karakterek vannak gondolatébresztõ mondanivalóval. Szerintem nézz sok jó filmet!
A kérdező hozzászólása: hát ezaz, egyáltalán nem megy. akkor menjek pszichológushoz? de oda nem merek :/ mi oldhatná fel bennem ezt a blokkot? nem akarok alkoholista lenni :(
Nem szabad azon gondolkodni, hogy jajmitírjak.. Csak el kell kezdeni írni, aztán jönnek a részletek. Úgy kanyarintod a szálat, ahogy tetszik. Ne stresszelj rajta, mert nem irodalmi Nobelt kell nyerni! :D
A kérdező hozzászólása: :( Hogyan csinálod? :((((((
Ha jól értem, akkor egy bébiszitter helyébe kell képzelned magad... Hát meríts ihletet saját ihlettelenségedbõl. Írd azt, hogy a gyerek már annyira unatkozott, hogy halálra idegelt. Nem volt elég kreativitásod, hogy lekösd a kis szrost. Így hát a bárszekrény erõforrásaihoz fordultál, mint végsõ megoldás. Ledöntötted a gazdád Jack Danielsét, aki éppen akkor ért haza, rajtakapott és összerugdosott. Õ egy rocksztár exfelesége. Mivel a magassarkúja maradandó sérüléseket okozott a testeden, de õ nem tudja bizonyítani, hogy ittál, joggal játszhatod el az ártatlan bántalmazott bébiszittert, aki sírva könyörög az ügynökségnek kártérítésért és új munkaállomásért. Vagy molesztált a nõ. A férje rajtatok kapott... Persze utána már a nõ rád fogta. A többit rád bízom. :D
A kérdező hozzászólása: vááááá :D De most tényleg... Arról kellett írni, hogy miket csinál egy bébiszitter és elpanaszolni, hogy nem bánik vele jól a család, és aztán kérni az ügynökséget, hogy helyezzenek át másik családhoz. De tökmindegy, egy nyaralásos információkérõs levélhez sem jutott eszembe semmi. Nem tudok kitalálni semmit :( Meg beszélgetést sem tudok kezdeményezni, csak nagyon görcsölve :( nagyon rossz :( nem tudom elengedni magam. Ha iszok, akkor kinyílik a szám és minden könnyen megy, akkor úgy érzem, hogy nagyon szeretnék új embereket megismerni :) de így meg alapjáraton teljes blokk :/ :((((((
Hogyan? Csak egy kis kreativitás kell, hogy megtaláld a módját. :D
A kérdező hozzászólása: Olvasok sok más érdekes dolgot :) Úgyhogy ez kizárva.
"vááááá :D" nem beszelni magyartot? olvasni kene (vagy olvasni kene megtanulni)
Fingással.
Az elmeorvos segít neked.
dobjál rá akácot, h jobban égjen...
Legyél 80-as szintû Paladin
>Érzem hogy a tûz körbevesz, megtudok gyújtani dolgokat amik a kezdemben vannak, látom hogy a vérem helyén tûz megy..csak azt is érzem hogy valami nincs rendbe velem. Valóban nics rendben veled valami. Méghozzá az a bajod, hogy nem mondasz igazat.
a) a pirománia betegség, fordulj pszichológushoz b) képezd magad robbantási szakértõnek :)
lázas vagy, igy szoktam érezi ha lázas vagyok!!!
Tegyél rá még szenet, vagy papírt, hogy jobban égjen! :D
, , Hogy valami nincs rendbe velem" - Egy okos kijelentés! Te veled tényleg nincs valami rendben! De jót nevetek ezen! xD
"hangolódj rá, érezd hogy égeti a testedet" -nem lesz azon áldás, nem ajánlom!
Mi a kínkeserves ménkûrõl zagyválsz? Meg tudod gyújtani a dolgokat az akaratoddal? Ha ez igaz lenne, már rég egy ketrecben kuksolnál az 51-es körzetben, vagy mutogatnának a TV-ben.
próbáld meg koncentrálni a tüzet. Amikor elõjön hangolódj rá, érezd hogy égeti a testedet, majd adj neki egy célt és irányítsd. Esetleg játssz vele, formázd, melegíts tárgyakat stb.
Locsold meg Kalinka vodkával.
Nem ezeket a droidokat keresed.
Leginkább az agyad nincs rendben... nem bántásból, de tényleg, többet tudnál segíteni magadon egy pszichológussal mint a tûzmágiával.
A kérdező hozzászólása: Érzem hogy a tûz körbevesz, megtudok gyújtani dolgokat amik a kezdemben vannak, látom hogy a vérem helyén tûz megy..csak azt is érzem hogy valami nincs rendbe velem.
Pontosan mit érzel?
Gyakorold a káme-hámét.
ha 12 éven aluli vagy akkor azt ajénlom nézz kevesebb rajzfilmet, ha viszont már elmúltál 12 akk sürgõsen menj el pszichológushoz, sõt inkább pszichiáterhez(a 2 között pedig nem csak pár betü a különbség) A 3. lehetõség hogy befejezed a trollkodást.

Elrontottam a nevelést. Hogy hozhatnám helyre?

10 hónapos szuka kutyusom van. 2 hónapos kora óta van nálunk. Első kutya, így bármennyire próbálkoztunk és olvastunk utána a dolgoknak mégsem volt sikeres a nevelése. Makacs (tacskó vér is van benne) kutyát fogtunk ki elsőnek így még nehezebb a feladat. Most nem sorolnám fel, hogy mikkel próbálkoztunk, mert mindennel amit a neten említenek ebben a témában (falkavezérség, jutalmazásos motiválás, határozott fellépés, szidás stb...). Mégsem jött össze. Nehéz lenne bárkinek is megmondani, hogy mi az amit pontosan elrontunk mivel nem látja, ezért örülnék ha tippeket adnátok, hogy mivel hozzam helyre és pontosan hogyan csináljam a dolgokat, hogy hatásos legyen. Szakemberes segítséget próbáltunk már találni, de itt vidéken nem egyszerű ...kutyasulik meg nem foglalkoznak ezzel a problémával nálunk, külön rákérdeztem. Tehát mindenképpen nekünk kellene itthon megoldani. A gond a következő: A kutya ha itthon valami extrább kaját kap nem lehet a elvenni tőle, mert odakap, vicsorog agresszív lesz. Még miikor kisebb volt és ezt csinálta a tápnál akkor jól elrántottam a táltól és megszidtam. ez használt is mert 2-3 próbálkozás után többet eszébe sem jutott és ha már megindultam felé kaja közben fülét farkát behúzva elsétált onnan. Ha tápot eszik ez a mai napig így van. Viszont most ha húst kap vagy maradékot akkor megint előjön...és elég durván. Nem félek tőle, ugyanúgy hátrarántom onnan a grabancánál fogva és közben határozottan megszidom mégsem fejezi be rám néz és vicsorog tovább. Ugyanúgy a páromra is. Egyszerűen mindegy mit teszünk nem fejezi be. Nem támad nekünk és amikor odakap sem harap meg konkrétan, de szörnyen agresszív. És igen tudom, ha egy kutya nem hiszi magát főnöknek akkor nem tenne ilyet. Mit tanácsoltok mit tegyek? Ha szabadon van engedve lenn és valami dögöt talál vagy csontot akkor is ugyanilyen agresszív ha el akarom venni tőle vagy elzavarni onnan. Visszahívás is problémás a szabadban. Jön velünk, nem hagy minket ott, mert ha nem lát minket kétségbeesetten fut utánunk, de ha szólok neki nem mindig jön oda. Leírná nekem valaki, hogy hogyan viselkedjek az ilyen agresszív helyzetekben? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Hát pedig mindenképpen kéne találni szakembert, mert ha próbáltok mindent jól csinálni, és mégsem megy, akkor valószínûleg valami olyan probléma van, amit ti sem vesztek észre magatokon. Ha csak messze van jó suli, akkor messzire kell vinni, csak rehabilitációra, nem kell tanfolyamot végigjárni vele, szóval mondjuk heti egyszeri alkalomról beszélek, nem háromról.

Hát pedig mindenképpen kéne találni szakembert, mert ha próbáltok mindent jól csinálni, és mégsem megy, akkor valószínûleg valami olyan probléma van, amit ti sem vesztek észre magatokon. Ha csak messze van jó suli, akkor messzire kell vinni, csak rehabilitációra, nem kell tanfolyamot végigjárni vele, szóval mondjuk heti egyszeri alkalomról beszélek, nem háromról.
Csak kézbõl kapjon a husit, amit azért véd be, mert domináns veled szemben és a finomabb falatokért már bepróbálkozik nálad.Nyugodtan elmehetsz a helyi kutyasuliba, mert egy alapengedelmességi tanfolyam, hozzásegít ahhoz, hogy a kutyád megtanulja , hol a helye és te is megtanulod, hogyan tudod kezelni õt.Az étel bevédése, a nem behívhatóságnak ugyan az a gyökere, a tekintélyed hiánya.Sajnos az olvasott, vagy videón látott dolgokat sokszor nem lehet sikeresen átültetni a gyakorlatba, mert hiányzik mögüle az elméleti tudás ill.nincs egy külsõ, hozzáértõ személy részérõl történõ korrekció.
http://www.egyikkutyamasiknem.hu/adasok.php Ha jól emlékszem, ezek között tutira van olyan adás, amelyik a cuccait (pl kajáját) féltõ kutyáról szól (Japán vacsora a címe asszem). Egyébként, a kajás dolog megoldása egyszerû: leutánzod õt, és ugyanúgy bevéded a kaját, amit adsz neki, mint õ. Meg bevéded a saját kajádat is. Erre a címszóra keress rá: japán vacsora.
A kérdező hozzászólása: Olvastam már a könyvet! Legnehezebben nekem az megy, hogy nézzek át a kutyán és ne foglalkozzak vele. De végül csinálni kezdtem. Hazajöttem és nem néztem rá, úgy tettem mintha ott sem lenne. Annyit elértem, hogy rám már nem ugrál örömében csak mászkál körülöttem és úgy csóválja a farkát, hogy tekereg az egész kutya. De mivel más nem csinálja ezt velük ugyanúgy viselkedik. De ezen kívül én más változást nem láttam. Akkor ha valaki jön a lépcsõházban vagy csengetnek akkor ha ugat nem reagálok rá semmit (villámlás témánál olvasottak szerint a könyvben), hogy ne tulajdonítson különösebb jelentõséget annak ha valaki mászkál vagy szól a kapucsengõ. Ugyanúgy csinálja, de tény, hogy hamarabb abbahagyja mint régen.
A kérdező hozzászólása: Tegnapi kajás balhé óta nem foglalkozok vele, csak leviszem sétálni itthon meg átnézek rajta. Azóta csak fekszik és alszik egész nap és kérdõen néz rám nagy szemekkel ha kijön utánam valahova. Most adok majd neki egy kis fõtt husit, elõtte eljátszom, hogy eszek belõle, majd odaadom és megpróbálom elvenni. Majd leírom, hogy mi volt.
Ne próbáld meg elvenni, tök felesleges. Ha õ érzi magát magasabb rangúnak, te meg nyúkálsz a cuccához, annak csúnya vége lesz. Elõbb rendezd le a viszonyotokat és utána nyúkálj. Egyébként meg minden másban fogadd meg Yoda mester tanácsát, és tedd vagy ne tedd, de ne próbáld. A kutya megérzi, ha bizonytalan vagy; ha te sem hiszed el, hogy meg tudod csinálni, akkor õ sem fog komolyan venni.
Volt egy rész a Csodálatos kutyadokiban is, egy labradorral volt ilyen probléma, még Caesar is úgy ment oda a kajáért, hogy volt nála egy teniszütõ, hogy tudja magát védeni, ha kell. Amúgy most mire fel adsz neki fõtt húst? Mit jutalmazol vele? Azt, hogy milyen ügyesen fekszik és néz, vagy mit?
A kérdező hozzászólása: Nem jutalmazásnak adom neki a húst, hanem szokott kapni amúgy is rendes kaját nem csak tápot.
A kaja a kutyának jutalom, attól, hogy te miért adod vagy miért nem. Te vagy a falkavezér és te uralod az ételt, te rendelkezel fölötte. Enni csak úgy ne kapjon a kutya, mert nem érti, miért kapta, nincs mögötte semmi elvárás. A kutya ebbõl azt szûri le, hogy mindegy, mit csinálok, akkor is kapok enni.
A kérdező hozzászólása: Hát a mai után tényleg bizonytalan lennék ha még egyszer csinálnám, de egész eddig nem voltam. Sosem féltem tõle, de mától kijelenthetem, hogy igen. Ágyra nem jöhet fel engedély nélkül, ha mégis véletlenül megtenné lezavarom és megy is elsõre. Ajtón én megyek ki elõször sétánál leültetem és csak akkor jöhet ki ha hívom. Ha eszek vagy fõzök nem kap a kajámból. Ha hazajövök nem örülök neki rögtön csak amikor már félrement és nyugodt.
A kérdező hozzászólása: Nem csak úgy kapta, ilyenkor szokott enni kb.
A kérdező hozzászólása: Veszprém megyében esetleg nem tudtok valakit aki ezzel foglakozik?
Mondtam, hogy ne nyúkálj, vagy mondtam? :)
Maradj a Fennel könyvnél és fogadd meg a tanácsot! Amíg nem vagy fölötte, addig NE csinálj semmi olyant, ami a biztonságodnak árt!!! Legközelebbi etetést csináld a könyv szerint! NEM egy nap alatt fog a változás beállni, hanem kell egy hét legalább!!! Durva a helyzet, kezd elölrõl! Séta legyen a kezdet és NE legyen közben semmilyen játék. Sétálj vele, ha kell korrigáld, ha százszor kell, akkor százszor, egyértelmûen föléd teszi magát. Hazaértek, vedd elõ a kajás tálját és 1! falat kaját tegyél bele. Leülteted és addig nem nyúlhat hozzá, amíg nem engeded. Ha megmozdul, AZONNAL rászólsz és nem engeded, majd felveszed a tálat. Leülteted ha megint nyugodt, AKKOR leteszed. Amíg nem a kívántaknak megfelelõ a végrehajtása, addig NEM hagyod enni!!! Ha este nem megy és kb fél órát próbáltad, akkor NEM KAP ESTE ENNI!!! SEMMIT! Elveszed és elrakod a tálat, kutyát a helyére küldöd, utána SENKI SEM szólhat hozzá reggelig.Reggel eljárás ugyanez, ha éhes, akkor motivált lesz, de a kaja csak egy falat legyen, mikor megette akkor elveszed a tálat, majd a rendes adag felét adod neki, de csak a leírtak alapján! Este séta, fegyelmezetten és csak olyan játék, ami könnyen megy és siker élményt ad neki, de ne engedd hibázni.Vacsora eljárás ugyanaz, ha rendesen viselkedik akkor minden rendben, de ezt egy hétig KELL csinálnod, mindennap! Evés közben eszedbe se jusson még odanyúlni!!!Addig MINDEN esetben a könyv szerint csinálj minden feladatot és erõsítsd a helyed. Egy hét után etetés ugyanúgy, de most kézbõl és minden falatot TE tegyél a tálba, amit CSAK engedéllyel ehet meg. A fele mennyiségnél kezd a kezedbõl egy falatot, majd a tálba egy falat, ezt felváltva. 2-3 napig MINDIG így etesd, majd jöhet a próba, de csak nyugodt állapotú kutyánál és TE sem legyél feszült. NE elõle vedd le evés közben, hanem eleve legyen a tálban a kezed, amikor enni engeded. 1-2 falatot adhatsz a kezedbõl is, majd közben rászólsz és leülteted. Ha jó a rögzülés, akkor leül és elveheted a kaját.Ha nem ül le, akkor még egy hét vár rátok legalább... Az ALAP engedelmességgel kell 100%-ig meglenned, mert csak akkor tudod azt megtenni, hogy kaja elõtt ÜL, MARAD, leteszed a kaját, TIÉD erre eszik, majd rászólsz, hogy ül és marad, evés közben, EZUTÁN elveszed a tálat és mikor uralod, ismét ENGEDED, hogy egyen. Ahogy elõször is írtam, amíg nem kerülsz a rangsorban fölé, addig nincs esélyed a teljes irányításra, de NE a kaja elvétel legyen az elsõ mérce! Érted a lényegét, amit írtam? Ha Te leszel a dominánsabb, akkor sokkal egyszerûbb lesz, ha egy hét MINDENNAPOS gyakorlással sem érsz el eddig, akkor a kutyáddal CSAK ÉS KIZÁRÓLAG SZAKEMBER segítségével fogysz boldogulni, mert itt aztán hiába is íjuk le ezeket állandóan...Ez van, amíg az alapok nem megfelelõek, addig nem tudsz elõbbre menni. Csak ismételni tudom, MINDENT kezdj elölrõl és lassan haladj türelemmel. Gondold azt, hogy most került hozzád egy félrenevelt kutya, akkor mit tennél? Elölrõl kezdenél mindent vagy folytatnád ugyanazt a rutint? Gondolkodj és adj idõt magatoknak.
A helyi kutyasulit inkább nem minõsíteném, elég érdekes válasz, hogy õk ilyennel nem foglalkoznak...Mindegy. Szakképzett és VALÓBAN hozzáértõ oktatóra van szükséged. Amit leírtál, abból egyértelmûen kiderül, hogy nem vagy következetes és elég határozott, mert olyan nincs, hogy semmilyen módszer sem használ és minden lehetõség kudarc. Ne érts félre, nem akarlak megbántani vagy sérteni, de a leírt válaszaid ezt tükrözik. Javaslatom a következõ. Keress egy jó kutyaiskolát ahol foglalkoznak kutyarehabilitációval és következetesen hajtsátok végre az ott tanultakat. Segíteni fog! Ha ez nem járható út, akkor állj a sarkadra, maradj egy módszernél és a MEGFELELÕ MENNYISÉGÛ idõt rászánva NEVELD meg a kutyád.PONT! Jan Fennel: Kutyapszichológia c. könyvét ajánlom, nagyon hasznos és VALÓBAN eredményes lehet az így végzett átnevelés. A lényeg az ÁTNEVELÉS szón van, legjobb ha mindent elfelejtesz és új alapokra építesz. NEM fog a kutyának ártani, csak a TE önérzetednek, hogy valamit elrontottál, de ezt szerencsére belátod és ehhez amúgy nagyon gratulálok is, mert így biztosan hajlandó vagy TENNI IS valamit a kutyádért. Olvasd el és alkalmazd végig az összes lépést, NE csak a problémával, azaz az evéssel, mert ez egy tünet, egy következmény, aminek mélyebben van a gyökere. Amíg nem vagy kész az alapokkal, addig ezt a problémát NE próbáld megoldani, tartsd be a lépéseket, de NE légy ingerült, erõszakos vagy határozatlan. Egy kutya a pontos helyét akarja érezni minden nap a falkán belül, ez ad neki biztonságot. Ha dominánssá válik, ezt azért teszi, mert nincs más aki ezt elfoglalná. Egy 10 hónapos kutya most a legbizonytalanabb és keresi a helyét, addig feszegeti a korlátait, amíg teheti és teszi is, mert amíg nem lesz egy állandó és stabil biztonságérzete, addig bizony csak ennél sokkal rosszabb helyzetekre is számíthatsz... Ha kell írj privátban, segítek szívesen, küldj egy mail címet és küldöm a könyvet, aztán a feladatok végrehajtásában is segítek, ha kéred. Következetesség, határozottság és türelem kell, hogy sikerüljön helyrehoznod, egy rossz beidegzõdés 10 perc, helyrehozni 10 alkalom, minimum. Amíg az egyik nem rögzül, addig nincs új feladat és nincs más, csak az odafigyelés és a KUTYA igényeinek a kielégítése, mert ha ez megvan, akkor egy olyan kutyád lesz, amilyent szeretnél.
Attól még el tudjátok vinni.
A kérdező hozzászólása: Megnéztem az összes adást:) Japán vacsorával nincs gond mert ha én eszek akkor eszébe sem jut még csak megközelíteni sem a kaját, ha mégis szagolgatná akkor elég ha rászólok és elmegy onnan. Ha az ágyon hagyom és kimegyek valamiért akkor sem nyúl hozzá. Csak akkor van gond, ha adunk neki, hogy egye, de közben elvennénk tõle, agy ha lenn talál vmit.
Van benne vadászkutya-vér is a tacskó révén, védi, ami az õ zsákmánya, azt õ szerezte, ezt az ösztönt a legnehezebb elnyomni bennük. Nekem vizsla-ír szetter keverékem van, az annyiban különbözik ettõl, hogy nem agresszív egyáltalán, más természetû.
A kérdező hozzászólása: Igen, de azért nem normális, hogy velem szemben így viselkedik. De egy ismerõsömnek fajtiszta tacsija van és nem viselkedik így...legalábbis a gazdáival nem. Pedig nem szenvedtek ilyen dolgokkal mint a falkavezérség stb.
az én tacskó kutyusom is ilyen egyszerûen meglehet oldani ne adjál neki sok kaját a tányérjába csak annyit amirõl tudod, hogy meg is eszi egyébként van mikor én is többet adok mint amennyit megenne otthagyja viszont amikor legközelebb éhes lesz azt eszi meg és nem várja hogy adjak neki újjat
A kérdező hozzászólása: Nem azért veszem el, mert nem eszi meg, mert csak a tápot szokta ott hagyni (de ugye azt engedi elvenni is) a fincsi husikat, ebédet befalja másodpercek alatt. Csak ha esetleg valami miatt mégis elvenném tõle akkor ne akarjon már megtámadni...
Két lehetõséged van: 1. Azzal a fincsi kajával, amihez úgy ragaszkodik, szintén eljátszod a japán vacsorát, mielõtt odaadnád neki, ezzel egyértelmûen jelzed számára, hogy az a kaja is a tied, s épp csak kegyesen megengeded, hogy egyen belõle. Ha meg ezután is makacskodik, elzavarod. 2. Megpróbálhatsz cserét felajánlani. Mondjuk ezt inkább játékra és nem kajára szokták felhozni, de ha az 1. nem megy, akkor csak ez van.
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem, hogy kellene kutyasuli, mert tudja, hogy mit akarunk, csak nem mindig érdekli. Itt meg azt tanítják meg, hogy hogyan tanítsuk meg neki, hogy ül fekszik marad stb. ezeket már korán megtanítottuk neki. Japán vacsit próbálom meg inkább a kajájával, mert cserélni kizárt, hogy tudnék vele mivel egybõl odamegy és 2 mp alatt befalja és semmi más nem érdekli.
Pont ezért kell a kutyasuli, mert a kutyának saját akarata van és azt követi. Nem így mûködik ez azért, hogy tudja, mit várok el tõle, csak éppen akkor teljesíti, amikor akarja. A kutyasuliban pont ezt tanítják meg, hogy hogyan vált vezéregyéniséggé a kutyád szemében és bármikor bármilyen helyzetben a kutyád azt tegye, amit te mondasz neki, feltétel nélkül kövessen. Korán megtanítottátok neki, hogyan kell ülni, feküdni, csak tekintélyetek nincs a kutyátok szemében, nem ti vagytok számára a vezér, a kutya soha nem támad rá a vezérre, tegyen az bármit, a egy farkasfalkában ezért megölné a vezér egy pillanat alatt.
Azt mondtad a falkavezérséget próbáltátok már. a gesztusevést kipróbáltátok? Mikor készítitek a kajáját, akkor látványosan úgy, hogy a kutya is látta úgy csináltok mintha beleennétek az õ ételébe (helyette valami más emberi kaját esztek). Ha kell jó lassan rágjátok azt a falatot.
A kérdező hozzászólása: csináltuk a gesztusevést is:) mindegy egyes etetésnél...de semmi változást nem hozott.
A kérdező hozzászólása: Az itteni kutyasuli közölte velem h õk ezzel nem foglalkoznak...messzebb meg nem tudjuk vinni még ha akarjuk sem mert 10 perc kocsikázás után hánynia kell mindig, Legközelebbi suli meg 30 perc kocsikázás.
Most indul elõször tükör módszeres tanfolyam Veszprémben szeptember 7-én. Õk foglalkoznak ilyen problémákkal.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!