Találatok a következő kifejezésre: Hogyan helyes kiírás (2 db)

Hogyan helyes a kiírás egy számítástechnika üzletnél!?

Számítástechnikai és Irodatechnikai Szaküzlet, vagy Számítástechnika és Irodatechnika Szaküzlet, vagyis a kérdés kell az -i vagy nem kell ebben az esetben?

Legjobb válasz: Számítástechnikai és Irodatechnikai Szaküzlet.Nem kell kötõjel.Csak akkor kell kötõjel, ha hozzákapcsolódik az elsõ és a második szóhoz is a szaküzlet szó.Példa rá:víz-és gázVEZETÉK.

Számítástechnikai és Irodatechnikai Szaküzlet.Nem kell kötõjel.Csak akkor kell kötõjel, ha hozzákapcsolódik az elsõ és a második szóhoz is a szaküzlet szó.Példa rá:víz-és gázVEZETÉK.
Én odabiggyeszteném az i betût!
Szerintem mindegy, de akárhogy is van kiirva, a lényeg, hogy ott legyen egy kötõjel, mert így helyes: Számítástechnikai- és Irodatechnikai Szaküzlet, vagy Számítástechnika- és Irodatechnika Szaküzlet. Merthogy ebbõl világos, hogy a Szaküzlet szó az elsõ taghoz is tartozik.
nem kell kötõjel, csak ebben az esetben: Számítás- és Irodatechnikai Szaküzlet. Én az -i toldalékos verzióra voksolok :)

Észrevettétek, és mi a vélemény arról, hogy kicsi gyerekek irogatnak a kérdésekre éjszaka, A kiirás ideje 1-2-3 óra. Helyes ez?

Hol vannak a szüleik? Én biztos észrevenném, ha a gyerek nem alszik.

Legjobb válasz: Honnan tudod, hogy kicsi gyerekek? Az internet rejtekében én is mondhatom hogy X éves vagyok...

Honnan tudod, hogy kicsi gyerekek? Az internet rejtekében én is mondhatom hogy X éves vagyok...
1. Nyár van.. 2.szerintem a szülök is a munkából jönnek haza fáradtak elalszanak. 3. Gyerek szobájában van a gép. Ezt nem nevezném felelötlenségnek.. õk sem lehetnek fenn napi 24 órát.:) 17L
Egyertelmu, hogy a szulok hibaja.Sokan nem foglalkoznak azzal, hogy mit csinal a csemetejuk.34/N
Nyáron nem kell suliba menni, sõt nem kell másnap semmit csinálni és akkor kelnek fel amikor jól esik. Eltolódik egy kicsit a bioritmusuk. Nálam is így volt ez.
Akkor sok itt a hülye felnõtt, ez még szomorúbb!
"A válaszaikbõl könnyen le lehet szûrni, hogy még gyerekek" A franckarikát lehet leszûrni! Az ismerethiány a logika hiánya nem egyértelmûen gyerektulajdonság!
Jobb lenne, ha kint csavarogna??Nem!Inkább üljön a gép elõtt hajnalig, mintsem bekeveredjen valamilyen rossz társaságba!
A válaszaikbõl könnyen le lehet szûrni, hogy még gyerekek.
hát szerintem m*rhára nem sok közöd van hozzá...ne haragudj de ez a lérdésed épp olyan komolytalan és diszkriminatív volt mint amit az általad emlegetett "kicsi gyerekek" szoktak feltenni -.-" 20/L
a kis gyerekek nem tudnak irni
A kérdező hozzászólása: 20/L. A "LÉRDÉSEM" nem diszkriminativ. Meg tudom állapitani, ha valaki azt irja, hogy 11 éves vagyok, hány cm. valamim, az gyerek. vagy, 11 éves lány vagyok, mikor jön meg? Logika -tudod?Ezek valószinû gyerekek.
20/L vagyok, ne haragudj az elgépelésért, gyorsan írtam.. és igen diszkriminatív vagy...jó hogy meg tudod állapítani a diszkrimináció viszont kirekesztést jelent -.-... attól még hogy valaki kicsi és az anyjában nincs anyi hogy sexuálisan felvilágosítsa még joga van a menstruációról kérdezni, és ha olyanok a szülei hogy vérzik és kétségbeesett de nem kérdezheti meg hogy mi ez akkor hadd jöjjön már fel titokban este 12 kor megkérdezni hogy ugyan elvérzik-e ...-.-"
Itt nem a normális kérdésekkel van a baj, amit esetleg pont egy gyerek tesz fel!Hanem, amikor olyan témakörben osztja az észt, amihez nem ért és égbekiálltó baromságokat irogat.Vagy az unatkozó hülyegyerekekkel, akik nem is törekednek válaszolni a kérdésre csak benyögik: -terhes vagy -az utánam következõtnek k.urva az anyja Na az ilyen és ehhez hasonló kommentek miatt viszket erõsen a tenyerem, hogy adjak egy taslit és azonnal elzavarjam aludni.
A kérdező hozzászólása: 20.16-os ment a pont.
Szerintem nem csak a gyerekek mondogatják k*rva vagy.. stb Felnõttek között is nagy az Isten állat kertje.. A szülök hol vannak? biztos 13-14 órát dolgoznak és amire haza ér megcsinálja a vacsit a gyereknek, beszélgetnek egy picit és megy is aludni. Nem fog ott állni az ajtó elõtt hogy mit csinál most a gyereke.. Te biztos ráéresz ilyenekkel foglalkozni... de más nem. Elõször a TE házad táján söpörges..17L
jogos..a terhes vagy válaszok engem is zavarnak, de olvastam már égbekiáltõ h*lyeségeket felnõttektõl is..azt hiszem egy gyereknek még megbocsátható a terhes vagy csíny..
Más gyerekét megnevelni nem nekünk kell! Ha valóban figyelnek a gyerekre és jól nevelték, akkor eszébe sem jut, hogy éjjel feljöjjön ide és trágárságokkal hintse tele a világhálót! Sajnos a szülõ felel a kiskorú gyerekéért, még akkor is, ha debil a gyerek. Arra sem lenne mentsége a szülõnek, ha éjjelente a gyereke kocsikat törne fel az utcában, mert épp unatkozott, nyári szünet van és milyen jó poén.
Miért ne írhatná egy felnõtt hogy 11 éves vagyok, mikor jön meg? én 22 vagyok mégis hülyítem a népet....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!