Találatok a következő kifejezésre: Hogyan hat babára (124 db)

Mennyi idős babát lehet sport babakocsiban tolni, úgy hogy háttal van az anyukájának? Van olyan olcsóbb sportkocsi, ami mindkét irányból tolható?

Legjobb válasz: Szia!Nekem 9 hónapos a lányom,2 hete vettünk sport kocsit. Voltunk párszor sétálni vele,nagyon jól elvolt úgy hogy háttal van nekem.Hát sport kocsikban nem nagyon van 2 irányból tolható.Bár lehetséges.

Szia!Nekem 9 hónapos a lányom, 2 hete vettünk sport kocsit. Voltunk párszor sétálni vele, nagyon jól elvolt úgy hogy háttal van nekem.Hát sport kocsikban nem nagyon van 2 irányból tolható.Bár lehetséges.
Nekem 6hós korától van meg kb neki, és elsö pillanattól kezdve nagyon szereti a babám is, és én is, élvezte már akkor is, h jól tud benne nézelödni! :)
majdnem 6 hónapos volt, amikor úgymond sport kocsiba tettük, ami szembe nem volt fordítható. ebbõl sosem volt gond, nekem egy kicsit furcsa volt, hogy nem láttam, mit csinál, de ha kiváncsi voltam rá, akkor megáltam és megnéztem. õ pedig így jobban tudott nézelõdni.
4 hónaposan már ilyenben toltam, nagyon szeretett nézelõdni, inkább nekem volt furcsa megszokni, hogy nem látom, de meg kell állni megnézni, hogy mit csinál.
Kb.fél éveset, aki már tud szépen ülni. Én sokáig szembõl toltam még, mert nagyon zavart hogy nem láttam mit csinál, de nem reklamált, igazi babakocsis csajszi még aránylag most is:) Két irányból tolható sportkocsival, ami könnyû még nem találkoztam. Csak a megfordítható sportüléses multifunkciós van ilyen, nekünk az volt, mostmár esernyõt használunk olyan másfél éves korától.
ha állítható az ülés dõlésszöge, akkor korábban is ki lehet próbálni, mi 4 hónaposan próbáltunk ki egy ilyen sportkocsit, eléggé elfektetve volt benne, és nagyon élvezte benne a kicsi a sétát. ha nem állítható, akkor csak olyan babát szabad beleültetni, aki már tud rendesen ülni.

Ha beoltatom magamat (H1N1), mint szoptatós kismama, az hogyan hat az 1 hónapos pici babámra? Ajánlanátok?

Esetleg az, aki beoltatta magát és szintén feltette ezt a kérdést orvosnak, tud nekem írni vmt err?l? Utána rögtön szoptattatok?

Legjobb válasz: Az ellenanyag állítólag átjut a baba szervezetébe is, valahol azt olvastam, hogy mégsem. Miután higanyt és aluminiumot is tartalmaz az oltóanyag, a babára nézve az nem is biztos, hogy jó. Van orvos, aki azt mondja, oltasd magad, van aki azt, hogy neee. Passz. Barátnõm még szoptatja egy éves kislányát, beolttatta magát, annak tudatában, hogy azzal védi a babáját is.

Az ellenanyag állítólag átjut a baba szervezetébe is, valahol azt olvastam, hogy mégsem. Miután higanyt és aluminiumot is tartalmaz az oltóanyag, a babára nézve az nem is biztos, hogy jó. Van orvos, aki azt mondja, oltasd magad, van aki azt, hogy neee. Passz. Barátnõm még szoptatja egy éves kislányát, beolttatta magát, annak tudatában, hogy azzal védi a babáját is.
nekem most lesz 3 hónapos a babám, és beoltattam magam. Nem hiszem, hogy gondot okoz. Igen, szoptattam utána rögtön. Nekem is azt mondta a gyerekdoki, hogy az antitestek átjutnak majd a szoptatáskor. Remélem, igaza van.
2. vagyok. A higany kötött formában van benne, azzal tartósítják, egy hét alatt kiürül.
A kérdező hozzászólása: köszi, én is gondolkodom az oltáson...
a babam 2hos es en is es a parom is beoltattuk magunkat, szerintem jol tettük, a parom munkahelyen mindenki beteg, a parom nem.csak ö oltatta be magat a munkahelyen, erdekes nem?szerintem is jo a babanak az en dokim is javasolta söt a gyerekorvost is megkerdeztem ö is javasolta Mares
elözö vagyok bocsi te H1N1re gondoltal, szerintem az is jo, en a masik influenzara is kertem oltast
mi beadattuk, mert azt mondta a gyerekdoki, h az ellenanyag jut át amit a te szervezeted termel és igy védettséget kap a babád is!én egyböl szopiztattam ahogy elötte is
Érdemes kikérni orvos /védõnõ tanácsát, hátha vitaminhiány.Minden babának más az alvásigénye:) Nekem kissé soknak tûnik
A kérdező hozzászólása: :) Ez nagyon aranyos.:)
Szia! 7-es vagyok! Szerintem is inkább örüljünk, hogy ilyen a babánk. Ha beszégetek más anyukákkal, csak ámulok. Nálunk még a körömnyírás is 2 perc maximum. Már nem is merem mondani a többieknek, hogy milyen jó dolgom van. Ilyen jó babája a környéken csak nekem van. Nekem õ az elsõ baba, kicsit félek ha lesz esetleg másik, majd leshetek, hogyha nem lesz ilyen jó baba. meg is szoktam kapni, hogy megtudnám ha így meg ugy lenne. De tudom most sokan azt gondolják, hogy várjak csak meg 5 hónapos és ezután jön a neheze. Hát remélem ezután sem lesz nagyon nehéz dolgom!!
Üdv. a mázlista anyukák körében :D, semmi baja.
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Nagyon örülhetsz, hogy ilyen babád van. Akkor nem csak az enyém alszik sokat. Hasonlók, Õ sem sír, csak, ha fáj valamije. Két alsó fogacska kijött már, az azért megviselte, de nem annyira vészesen, csak többször keltett éjjel és a cici megnyugtatta. Szép nagy babád van, mint az enyém.:)
Szia! Mintha én írtam volna a kérdést! az én fiam is 5 hónapos és sokat alszik napközben is, most is csucsul. Éjszaka is , kétszer kel szopizni de leteszem és rögtön alszik is. Nálunk nincsen semmi gond. Most voltunk suly mérésen, 8 kiló a drágám. Az enyém nagyon nyugodt baba szinte sosem sír. Még a fog miatt sem sírt.
Használd ki, nem sokáig fog tartani ez az állapot.:)
A kérdező hozzászólása: Védõnömet inkább hanyagolnám, annyi okosságot tud, hogy inkább tartsa magában. Köszi a válaszokat. nem aggódom inkább, erõs, egészséges baba, nincs az égvilágon semmi baja, egyszerûen neki szerintem ennyi az alvásigénye. Vannak ám napok, amikor valami miatt nem tud aludni, csak mondjuk 45 percet kétszer, de akkor tiszta nyügi egész nap.
Én is megkérdezném a védõnõt, de szerintem oké. Szívesen cserélnék veled, a kislányom 4 hónapos, napközben 2-3 alkalommal alszik 20-30 percet, és éjjel is ébred többször. A kisfiam ennyi idõsen átaludta ugyan az éjjelt (késõbb aztán nem, de mindegy), viszont volt, hogy napközben egy percet sem aludt, el ne hidd, hogy az jobb volt. :)
A kérdező hozzászólása: Igen, jó, hogy mindent el tudok végezni és amikor ébren van csak vele tudok foglalkozni. Amúgy nagyon erõs, eleven baba. 7800 gramm, 72 cm. Mondjuk jobban örülnék, ha éjszaka hagyna inkább pihenni, de ez van.:)
Szerintem szerencsés vagy. Nem baj. :)
A kérdező hozzászólása: Azóta megfordult a világ. kicserélték a babámat. Nappal fél órát képes aludni kb, de éjjel sem hagy sokat pihenni. Remélem visszaáll a régi rend.


Hogyan hat a babára a kismama lelkiállapota?

Például ha sokat sírok a baba is érzékeny lesz? Vagy más szöv?dmény lehetséges? Egy 14 hetes kismama!

Legjobb válasz: Szia. Ha minden rendben van,akkor miért sírnál???? Egyéb szövödmény nincsen,csak a babád is érzékeli,hogy éppen szomorú vagy,vagy jó a kedved.Van úgy ,hogy a hormonok miatt az embernek mindenen sírhatnéka van,(nekem tegna volt),de gyorsan elmúlik.Gondolj mindíg jóra,vagy foglald le magad. 28hetes kismama.

Szia. Ha minden rendben van, akkor miért sírnál???? Egyéb szövödmény nincsen, csak a babád is érzékeli, hogy éppen szomorú vagy, vagy jó a kedved.Van úgy , hogy a hormonok miatt az embernek mindenen sírhatnéka van, (nekem tegna volt), de gyorsan elmúlik.Gondolj mindíg jóra, vagy foglald le magad. 28hetes kismama.
A baba azt érzi amit te, és tegnap azt olvastam, ogy õ is tud sírni:-( Ne sírdogálj, az nem tesz jót. nem tudom mi a probléma, de valakivel próbáld megbeszélni, ne gondolni rá. Kösd le magad mással, sétállj, olvass, menj úszni. Vigyázz magadra és magatokra:-)
a 13. héttõl már az érzelmeid és az érzéseid is eljutnak magzathoz. Ezért fomtos hogy kiengyensúlyozottés boldog legyél. fel a fejjel. ne sírj!!! egy 6 hetes kismama.

Meddig normális, hogy a babám háton fekve mindig behajlított lábbal fekszik és alszik? Tegnap volt 3 hónapos. Valahol azt olvastam, hogy ez nem elfogadható. De mikortól?

Legjobb válasz: Amíg így érzi jól magát. Napközben megpróbálhatod hasra fektetni, de semmi baja nem lesz, ha a hátán alszik. Csak mostanában mindenre van "elõírás".

Amíg így érzi jól magát. Napközben megpróbálhatod hasra fektetni, de semmi baja nem lesz, ha a hátán alszik. Csak mostanában mindenre van "elõírás".
Hason fekve hogyan tartja magát, hogyan alszik? Ha kézbe veszed, akkor hogyan tartja magát? Ha kiegyensíted, akkor azonnal visszahúzza? Fáj esetleg neki ez?
A kérdező hozzászólása: Hason fekve is egy picit be van hajlítva lába. Ha kézben van akkor is. Teljesen nyújtott lábbal talán még sosem láttam. Pedig nem hasfájós baba. Ha kinyújtom nem fáj neki, de 1-2 másodperc és visszahúzza.
Lehet, hogy icipicit "feszes" a babád. Mert az igaz, hogy az újszülöttek természetes reflexe, hogy "béka" pozícióban kényelmes a lábtartás, hiszen ez a póz az, amiben az izomzat és az izületek a tehermentes, ellazult állapotban vannak. De három hónapos korban a térdfelhúzás általában csak karba vételkor illetve hason fekve szokott reflex- szerûen történni. Hogyan született a kicsid? Más tartásbéli sajátosságot fedeztél fel? HOmorítani szokott?
A kérdező hozzászólása: Hát még annyi, hogy nagyon nehezen vagy egyáltalán nem sikerül jobb oldalra fordítania a fejét hason fekve. Gyûlöl hason lenni. Császáros volt, de ott minden rendbe zajlott. Eddig nem figyeltem, de szerintem nem szokott homorítani. Tornáztatom minden nap, de nem változik semmi.
A fejfordítási problémával együtt sajnos egyre valószínûbb, hogy feszes izomtónusú a babád:(. Ezt a hason fekvés elutasítása is alátámaszthatja. Milyen tornát, és ki javasolt? Mindenképp elmennék hipertónia gyanújával(ezt a nyaki féloldalasság miatt leginkább) gyermek- neurológushoz, illetve a házi gyermekorvossal mindenképp alaposan mégegyszer megnézetném. Nem megijeszteni szeretnélek, elnézést ha mégis"sikerült", csak azt gondolom, hogy a nyaki féloldalasság, "kényszeres" lábfelhúzás okot adhat alaposabb vizsgálatra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! A doktornéni azt mondta, hogy ez a normális testtartás, és minden rendben.

Nyaki és háti hypotónia esetén hogy javult babád?

Mennyi ideig és mivel kezelték, értelmileg elmaradt-e vagy "csak" mozgásfejl?désben?

Legjobb válasz: Igaz nem nyaki és nem háti, hanem alsó végtag hypotóniánk van, az is csak enyhe, és nem is derült ki kislányom 10 hónapos koráig (akkor már gyanús volt nagyon, hogy nem mászik, nem kúszik stb.), de azóta járunk korai fejlesztõbe, ahol egy "sima" és egy dévényes gyógytornász is foglalkozik vele heti kétszer 1 órát. Most 13 hónapos, már szépen kúszik, mászik, feláll, és lépeget kapaszkodva.

Igaz nem nyaki és nem háti, hanem alsó végtag hypotóniánk van, az is csak enyhe, és nem is derült ki kislányom 10 hónapos koráig (akkor már gyanús volt nagyon, hogy nem mászik, nem kúszik stb.), de azóta járunk korai fejlesztõbe, ahol egy "sima" és egy dévényes gyógytornász is foglalkozik vele heti kétszer 1 órát. Most 13 hónapos, már szépen kúszik, mászik, feláll, és lépeget kapaszkodva.
Ja, elõzõ vagyok, csak moszásfejlõdés terén van/volt egy kicsit lemaradva, most már jól behozta a kortársait.
Szia! Lányaim a doki szerint nyaki hypotóniával születtek. 3hetesen elküldött minke gyógytornára. Eljártunk mert ártani nem árt. Mindössze 10alkalom olt. Olyannyira nincsenek lemaradva, hogy 10hónaposan az egyik elkezdet járni. A másik most 11, 5hónaposan kezdte el. Semmiben nem voltak lemaradva, sõt. Mindent korábban csináltak. Pedig még koraszülöttek is voltak. Lehet nekünk volt írtó nagy mázlink, de se testileg se szellemileg nincs bajuk.
Kisfiamnál nem egészen két hónapos korban állapították meg a háti, nyaki hypotóniát. Azóta heti egy alkalommal viszem Dévényes gyógytornára. Most 8 hónapos, már mászik és napok kérdése, hogy önállóan is felüljön. Úgyhogy nincs elmaradva sem értelmileg, de még mozgásban sem. Sõt nem bír megmaradni egy pillanatig sem nyugton.
A kérdező hozzászólása: Örülök hogy mindenkinél jól alakult! A Dévényes kezeléstõl számítva, ha közepes fokú a hipotónia, mit gondoltok, hány héten, hónapon belül várjak javulást?
egy ismerõsöm kislánya nagyon hipoton volt, és 6hetes korától majdnem 13 hónpos koráig dévényes tornára és fejlesztõre is járt. Sokat kellett vele foglalkozni, és minden mozgást jóval késõbb kezdett, de szellemmileg egyáltalán nincs lemaradva. Másfél éves kora óta jár, most két éves múlt. Kicsi olyan "hanyag" a mozgása, de egyébként ügyesen és teljesen egyedül tud mindent csinálni. Nem mondaná meg róla senki ránézésre, hogy bármilyen problémája lett volna korábban, vagy hogy hipoton volt- talán csak egy szakember.

Hogyan altassam? Babóm cumival alszik, eddig hason aludt, de sokat ficánkol, megpróbálnám háton, de nemtudom hogyan.

Legjobb válasz: Próbáld meg oldalt. Támaszd ki a hátát. Sok baba szeret így aludni.

Próbáld meg oldalt. Támaszd ki a hátát. Sok baba szeret így aludni.
A kérdező hozzászólása: 2 hónapos, háton egy darabig elvan aztán sír.
Ha hason eddig jól aludt, akkor ne változtass. Nekem is hason alszik és volt egy pár hét amikor nagyon ficánkolt. Én is megprobáltam, háton ill. oldalt fektetni, de nem volt hajlandó aludni, csak hason. El fog múlni a ficánkolás. Esetleg emeld meg az ágy lábát pár könyvvel a fejénél. Nekünk bejött.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, azthiszem tényleg marad a "hasas".

Hogyan hat a babára ha a szoptató anyuka augmentin tablettát szed?

augmentint kell szednem de félek, hogy ezzel ártok a babámnak a doki tudja hogy szoptatok.szeretném tudni , hogy mennyire jut ez be a tejbe és hogyan hat a babára

Legjobb válasz: Hát megmondani pontosan nem tudom,de sztem semmiféleképpen nem jó ha szeded... de végülis a gyerekeknek is szokták felírni,úgyhogy nem tudom. Mi a bajod hogy ezt kell szedned??? Haszabd tudni...

Hát megmondani pontosan nem tudom, de sztem semmiféleképpen nem jó ha szeded... de végülis a gyerekeknek is szokták felírni, úgyhogy nem tudom. Mi a bajod hogy ezt kell szedned??? Haszabd tudni...
Ha szabad...
Szia!Elvileg azt mondják az orvosok ami tartalmaz paracetamolt azt lehet szedni terhes kismamáknak és szoptatós anyukáknak:kiválasztódik az anyatejben és védetséget ad a babának.Ha az orvos írta föl akkor nem lesz semmi problémája a babádnak.Ha beteg vagy muszáj valamit szedni rá!Jobbulást kívánok!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! gyulladásom van nõgyógyászatilag. félve de szedem, mert nem akarom, hogy nagyobb baj legyen aztán meg ne lehessen többé gyerekem.
Szia! Ne aggódj, nem lesz semmi baja a babónak! Én 3 hetes korában a tejlázam miatt szedtem egy hétig, majd nemrégen meg heveny mandulagyuszim volt, arra is azt kaptam, és egyik esetnél sem lett semmi baja, és a betegségem is gyorsabban múlt, nem kínlódtam annyit. Két különbözõ orvos írta fel, szóval ha mindketten ezt látták jónak, szerintem semmi bajt nem okoz a szoptatott babáknál. Tény, hogy átmegy az anyatejbe, de minimálisan. Gyógyulj meg mielõbb! Jó babázást!

Ha terhes valaki es egyutt van a parjaval hogy hat a babara az orgazmus. Nem rossz az neki?

Hisz a meh osszehuzodik.

Legjobb válasz: A méh összehúzódik, az igaz. Ugyanakkor benned az orgazmus során endorfinok szabadulnak fel, ami eljut természetesen a babához is. Tehát minden bizonnyal õ is nagyon jól érzi magát!:-)

A méh összehúzódik, az igaz. Ugyanakkor benned az orgazmus során endorfinok szabadulnak fel, ami eljut természetesen a babához is. Tehát minden bizonnyal õ is nagyon jól érzi magát!:-)
Én is úgy tudom, hogy ami a mamának jó, az a picinek is jó. Egy egészséges terhességnek nem árthat az orgi.
Ha nincs semmi bajod a terhesség alatt nem árt az orgazmus.Én nemrégen tapasztaltam , hogy orgazmus után a bébi is mocorogni kezdett biztos jó érezte magát. 19 hetes kismami

Másnak is fáj a háta a szoptatástól és attól, hogy a babát kézben tartja?

ÉN már nem tudom mit csináljak, annyira fáj a hátam. A szoptatásnál mindig kicsit begörnyedt háttal kell lennem, hogy a baba jól be tudja kapni a cickóm. Aztán olyan sokat kell kézben tartani, hogy ne sírjon, és ha kihúzott háttal ülök, akkor azért fáj a hátam, ha már begörnyedek, mert nem bírom, akkor meg azért. És még csak két hetes a pici. Meddig lehet ezt bírni? Nálatok is így van?

Legjobb válasz: rosszul tartod.szoptass oldalt fekve, vagy hanyatt nagy párnával a hátad mögött... találd meg azt a pózt ami mindkettõtöknek jó

rosszul tartod.szoptass oldalt fekve, vagy hanyatt nagy párnával a hátad mögött... találd meg azt a pózt ami mindkettõtöknek jó
Próbáld megtalálni a neked is legkényelmesebb pózt, mert le fog szakadni a hátad. Nálunk úgy megy, hogy egy kettes kanapéra ülök fel ahol a lábam is fenn van, a térdhajlatom alá teszek egy pufi párnát, teljesen hátradõlök a kartámlának és a könyököm alá is párna. Erre a karomra fekszik a kicsi.Tök kényelmes. Két mozdulattal több, mintha csak leülnék. Az elején volt olyan, hogy 45 percig is szopizott, nem bírtam volna másképp. Ma már 5-10 perc alatt behörpinti ami kell neki. 6, 5 hós kisfiú anyukája
nem hiába vannak a szoptatós karszékek is, abban is kicsit hátradölve ülsz
Szoptatós párna épp azért van, hogy ne fájjon a hátad...
Ezért kezdõdik úgy minden szopis tanácsadó leírás, hogy TE ülj le kényelmesen és a babát húzd oda magadhoz, ne te gubbassz fölé. Se egy szopi alatt, se a szoptatás egész idõszakában lehetetlen ezt így fizikailag bírni. Én se figyeltem erre oda az elején - de aztán, mivel már 40 hónapja szoptatok, volt alkalmam kitapasztalni, hogy mennyit számít. Keress olyan bútordarabot és olyan pozíciót, ami neked is kényelmes és úgy szoptass. Nekem spec. a szopispárna nem jött be, nem tudtuk használni (erre) - ellenben a nagy karfás fotel és több kis- és nagypárna igen. Sõt, az elsõ évben volt, hogy hónapokig csakis fekve szoptattam, mert a lányom mindig rajtam aludt el; így pedig nem kellett mozgatnom és sose ébredt vissza szopi után. http://www.lll.hu/node/360
Én is így voltam vele... Mióta áttértem a szoptatós párnára - nekem is és a fiamnak is jóval(!) kényelmesebb. Eleinte nem tudtam, hogy hogyan kell használni + a fiamnak is rá kellett nõnie.
Próbáltál más szoptatási pózokat is? Nekünk pl a fekvõ helyzet jön be. Idegen helyen szoktunk csak ülve szopizni.
Szoptatós párna, de nem mindegy milyen. Enyém félhold alakú és magamra lehet kötni, persze nem mindegy így sem a pozíció.
Probáld fekve, én két és fél hónapig ülve szoptattam, fájt mindenem, karom hátam, egy hónapja fekve csinálom a babának is sokkal jobb, és nekem is, azóta csak fekve szeret õ is.Csak ha nem otthon vagyok, vagy nincs rá lehetõség akkor csináljuk ülve.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!