Találatok a következő kifejezésre: Hogyan hangzik a (290 db)

Mennyire gyakori a Noel név? Szerintetek hogy hangzik a Szalay Noel?

Legjobb válasz: Nagyon jól hangzik. A Noel mostanában gyakori név.

Nagyon jól hangzik. A Noel mostanában gyakori név.
Szalay Nemere Szalay Nimród Szalay Nándor Ezekhez mit szólsz?
A kérdező hozzászólása: Joel nagyon nem...Nimrod meg már van a családban:)
Szerintem az Ákos is jó, nekem a Márk is tetszik.
Az én fiam Noel 6 éves, eddig összesen 3 Noellal találkoztam a 6 év alatt, de egyre többen választják. Sosem tudhatod, hogy a következô néhány évben mennyire lesz kedvelt egy név, én sem gondoltam, de mit tudsz tenni ;) Amúgy ma is ezt választanám!
Szerintem béna. Magyar, ráadásul régiesen írott vezetéknévhez idegen keresztnevet? Nekem nem fér össze, persze ízlések és pofonok.
A kérdező hozzászólása: Eddig nem gondoltam, hogy vannak modern vezetéknevek:) Kár, hogy saját ötletet nem írtál
En is ismerek Szalay Noelt! Egy tanárnõ unokája az apuka foci bíró! :-) Szerintem szép név de valóban gyakori!
Hol olvastál te modern vezetéknevet???? A régies írásmódot meg nyelvtan órán tanítják. A szövegértéssel együtt :) . Én el tudtam nevezni a gyerekeimet :D. IDEGEN (tehát nem feltétlenül magyar vagy magyarOSÍTOTT) névhez nem rossz a Noel. De hívhatod Bélának is :) ))).
A kérdező hozzászólása: Ja....hogy Te csak kellemetlenkedni jársz ide?:) sajnálom, hogy jobb szórakozási nincs:)
Kedves Kérdezõ! Bunkókkal ne törõdj. Gyönyörû név a Noel. Gyakori, igen, de ha meg túl ritka, abba kötnek bele.:) Nálunk a túl ritka felállás történt, néznek is, mint a birka.:) Szóval, ami tetszik, azt add, a Noel pedig egy különösen szerethetõ név.
Ha véleményekre vagy kíváncsi, akkor azt is illik elviselni, ha nem csak bólogatnak. De hàt ehhez is kell egy kis intelligencia. Az ezelõtti válaszoló pedig a mamszikáját illesse ilyen jelzõkkel. Amúgy meg ne fájjon már, hogy mivel ütöm el az idõt a budin :) ))
A kérdező hozzászólása: A modern a régi ellentéte...szerintem...."szövegértés" Csinálsz amit akarsz, csak akkor Te se vedd zokon ha szánalmasnak tatartanak:)
Hát te tényleg nagyon sötét egy nõ vagy ne is haragudj. Nem is csoda, ha szegény gyerek apja "lefarolt"... jesszus. Na további minden szépet és jót!
A kérdező hozzászólása: "szövegértés": láttál olyan részt a kérdésemben, hogy rólám mi a véleményed?:) kívánom, történjen valami jó Veled, hogy ne mások piszkálásában kelljen örömöt keresned A többi választ köszönöm:)
A Noel igenis szep nev :) A vezeteknevvel is tok jol passzol :) Az en kisfiamat is Noelnek fogjak hivni, mar barmikor megerkezhet:) es szinten Sz-betus a vezeteknevunk hozza. 38h kismama
A kérdező hozzászólása: Én novemberben szülok:) gyûlnek a babaholmik:)
Nekem is tetszik a Noel, de én sem szeretnék tömegnevet adni. Mit szólsz a Joel-hez?
Nagyon gyakori név mostanában a Noel.
Jól hangzik, de egybõl Szalai Nóri jutott eszembe.:D
Szerintem nagyon gyakori, de nagyon szépen hangzik.
A kérdező hozzászólása: Attól félek, sok Noel lesz, mert divat lett. A másik fiam apja orosz volt, így az õ neve különleges.
Nekem kimondottan tetszik a Noel név.
A Noel 23. a 100 leggyakoribb férfinév 2012-es listájában. 2012-ben 618-an adták elsõ és 194-en második névnek a gyermeküknek.
A kérdező hozzászólása: Gondoltam rá én is, ha ilyen gyakori, akkor csak másodiknak adom....
Én ismerek egy Szalay Noelt :)
A kérdező hozzászólása: És jóképû, jófej, sikeres, boldog?:) ))
Ha megkérdezhetem milyen nevekre gondoltál még?Biztos, hogy kisfiú lesz, kislány néven nem is gondolkodtál?
A kérdező hozzászólása: Tuti fiú:) már a 12. Uh-n látszott:) Nincs ötletem ez is más ötléte László tetszik még a szalayhoz Nem könnyu a névválasztás idõm meg már nem sok:) )
Nekem még tetszene a Szalay Ákos kombináció is. Ez a név nem tetszik? Esetleg Szalay Balázs :) 16 hkm
Én valamiért "A" betûs nevet tudnék elképzelni. Kedves Kérdezõ, az apának nincs ötlete?
Szalay Áron?Dallamosabb, mint a Szalay Noel...bár nekem az is nagyooooon tetszik.3 gyerekes anyuka
Ès a Noè nem tetszene? Hasonló hangzàsú, de közel sem annyira gyakori...
Szerintem nagyon szép, és jól is hangzik a vezetéknévvel :) Mondjuk tényleg sokan adják mostanában a gyereküknek ezt a nevet, de mondjuk Lászlóból is rengeteg van. Akkor már inkább Noel legyen szerintem :)
A kérdező hozzászólása: Apa lefarolt Köszönöm az ötleteléseket, olyan jó olvasni:) )) Áron valahogy nem...Ákos már felmerült.
Kedves Kérdezõ!A 14.-3 gyerekes-válaszoló vagyok.Szerintem kicsit félre értelmezted, nem akart megsérteni a válaszoló.Ezt írta:Magyar, ráadásul régiesen írott vezetéknévhez idegen keresztnevet? Nem azt, hogy RÉGI névhez MODERN nevet adsz.Az én nevem is régies írásmóddal íródik, mivel czy-ra végzõdik.Igaz, visszanézvén a családfánkat nemesi felmenõink is akadnak.A Szalay valóban magyar név, régies írásmóddal.Ne bántsátok egymást!

Van olyan oldal ahol meglehet hallgatni azt, hogy más nem magyar anyanyelvű embereknek, hogy hangzik a magyar nyelv amikor először hallgatják?

kiejtésre, hangzásra, ritmikusságra, dallamra értem.

Legjobb válasz: Olyan nyelv nincs, hogy mexikói.

Olyan nyelv nincs, hogy mexikói.
A kérdező hozzászólása: ironizáltam. de látom te sem vágod, hogy mirõl beszélek mi?
Szerintem nem ironizáltál, csak most próbálod kidumálni. Amúgy értem, mire gondolsz, de fogalmam sincs. Inkább fórumokon kéne nézelõdni.
Google-van rákeresel. Egyébként mindenki az elõítéletei szerint válaszol a kérdésre, tehát az amerikaiak számára a magyar "olyan, mint az orosz" (egyiket sem ismerik, de mindkettõ "keleti blokk", úgyhogy nyilván egyformák), a németek számára "olyan, mint a török" (mindkettõben van ö és ü, igaz, hogy a németben is...), a románok szerint pedig olyan, mint a kutyaugatás (mert gyûlölik a magyarokat).


Hogyan hangzik a következõ mondat angolul?

Amikor beköltöztünk a lakásba már ki volt tapétázva.

Legjobb válasz: ...the walls were already decorated.

...the walls were already decorated.
the rooms had been already wallpapered
#2 igaz az elõidejûséget én kifelejtettem...
nem kell vesszõ a mondaton belül és a helyes szórend already had been wallpapered

Hogy hangzik a következõ mondat németül?

Tamás, akivel tegnap te is találkoztál, a barátom. ( Perfektbe!)

Legjobb válasz: Tamás, den du gestern getroffen hast (Perfekt), ist mein Freund

Tamás, den du gestern getroffen hast (Perfekt), ist mein Freund
Találkozni (treffen/traf/getroffen)

Hogyan hangzik a következő idézet angolul, illetve franciául (eredeti nyelv)?

“Vannak, akik úgy érzik, újjászületnek, ha valami nagy csapás – háború, nyomor – sújtja őket. Az elemi szükségletekhez való visszatérés fiatalító fürdőként hat rájuk. A halál szomszédságára van szükségük ahhoz, hogy újra megérezzék az élet ízét.”

Legjobb válasz: google fordító

google fordító
Il y en a qui se sentent renaîre quand un grand désastre - guerre ou pauvreté - les frappe. Le retour á des besoins primaires est pour eux un bain rajeunissant. Ils doivent sentir la mort de tout près pour pouvoir jouir de la vie.
A kérdező hozzászólása: Tetováltatni szeretném, ezért fontos a nyelvtani helyesség.

League Of Villainous Evildoers Maniacally United For Frightening Investments in Naughtiness. Ez magyarul hogy hangzik (a rajzfilmben és nem nyersfordításban)?

A Phineas és Ferb sorozatban Doof talája a L. O. V. E. M. U. F. F. I. N. röviditésű csoportosulást az ördögi zsenik számára.

Szerintetek hogy hangzik a Szabó Barna/ Barnabás név?

Legjobb válasz: Szép, nekem tetszik...

Szép, nekem tetszik...
mi vezeték nevünk is ó betûvel végzõdik és a kisfiúnk Barnabás. Szép magyar név..:)
A võlegényem Barnabás. Most várjuk a babánkat, és ha fiú, én is szeretném többek között, ha Barnabás lenne. Szerintem nagyon szép név, és ráadásul magyar is. :)
Van egy Szabó Barnabás nevû kisfiú ismerõsöm. Jól hangzik így együtt.
Igazán jól hangzik! Összeillenek a nevek!
Szia! Szerintem nagyon szép!
Szerintem is jól hangzik :)
elfogult vagyok, az én fiam Barnabás, én imádom! s a vezetéknévhez is passzol!
Szerintem is szép! :)
Egy tanáromat hívtak pont így! Nagyon rendes ember= tetszik nekem is!

Hogy hangzik a Kamilla Rebeka név?

Legjobb válasz: Nekem (!) sok együtt. Vagy-vagy. ÉS ha 2 nevet akarsz, akkor inkább rövidebbet mellé. Pl. Kamilla Anna

Nekem (!) sok együtt. Vagy-vagy. ÉS ha 2 nevet akarsz, akkor inkább rövidebbet mellé. Pl. Kamilla Anna
Nem [email protected] ki vele, mert mindkettõ nagyon szép név. Tényleg mérlegelj, hogy a vezetéknévvel együtt ne legyen már túl hosszú. Kicseszés a Cserepes Virág...vagy a Bogyóka, Fürtike...ilyen béna nevekkel lehet kicsezni egy gyerekkel...
Én csak a Rebekát választanám. Ahol én élek, az államnyelven a Kamila tevét jelent, ez engem egy kicsit nyomasztana. Ha ettõl elvonatkoztatok (mert biztos minden név valamilyen nyelven jelent valami furcsát), akkor sem tetszik a név hangzása, lejtése. a Rebeka név nagyon szép, de ezzel a névvel jól kitolt az az öreg, aki énekelte, hogy "Ugyan, ugyan, Rebeka, fájni fog a dereka" a kutyájáról.
Én is Kamilla nevet akartam adni a lányomnak.Nagyon szép név.De már megbánta.A Virág névrõl is gondolkodtam.Így lett volna Kamilla Virág.Szerintem ez így eggyütt nagyon szép!
Nem szeretem a Rebeka nevet. És tapasztalataim alapján eddig 1 Rebekáról tudnék jót mondani, pedig ismerek párat. Nem azt mondom, hogy a név határozza majd meg a lányod személyiségét, de eddig ilyenekkel hozott össze a sors. :-)
Nekem is sok a kettõ együtt. A Rebeka egyébként sem a szívem csücske, nem feltétlenül csak azért mert egy idõben elég felkapott név volt. A Kamilla nem illik bele a mai "különleges név" trendbe. Idõnként fel-felbukkan egy Kamilla, de sosem volt belõle túl sok.
Nem tudom a vezetéknevet, de ha Szentirmai-Kiss Kamilla Rebeka akkor nagyon hosszú neve lesz a lánynak. Ha csak Tóth Kamilla Rebeka akkor még elmegy.. Én ettõl függetlenül az egyik keresztnévre valami rövidebbet választanék.
Nagyon szép név mindkettõ, de én is külön-külön ajánlanám.
Jól [email protected] a lányoddal, ha ezt adod neki...
Mindkettõ nagyon szép név:)

Hogy hangzik a párbeszéd ebben az előzetesben?

http://www.youtube.com/watch?v=Wf2Nx1tim58&NR=1


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!