Találatok a következő kifejezésre: Hogyan halnak a galambok (1 db)

Hogyan halnak meg a galambok?

lehet h ez így hülye kérdés, de asszem még nem láttam döglött galambot pedig biztos meghalnak ?k is azonkívül h a macska elkapja. elvonulnak csendesen vhova vagy repülés közben az emberek fejére esnek? vagy hogy?

Legjobb válasz: Vagy megrázza õket a villanypózna, vagy tod amin tespednek egész nap, azonkívûl nemtom.

Vagy megrázza õket a villanypózna, vagy tod amin tespednek egész nap, azonkívûl nemtom.
Miért, szerinted csak Pesten szoktak megdögleni a galambok??
Megfullad a pesti szmogban, vagy pedig [email protected] eszik mert azt hiszi hogy kenyér
nekirepül valaminek... Gyõr Iparkamara
bár nekem ennyi gondom lenne amúgy meg elkaja õket valami vagy megmérgezik õket vagy öregségükben halnak meg
És még külömbözõ mérgezésektõl is.
A kérdező hozzászólása: de amikor végelgyengülnek, akkor elmennek vhová?
Mint galambász ha gondolod elmondom a véleményem.A vadgalambok angytöbbsége autó, macska vagy betegség miatt pusztul el. Jó neked hogy te enm láttál, én a városba járok tanulni, és nem egyszer szedem össze õket egy nap!Sajnálom szegénykeket mivel én is tartok otthon... Nálam amx macska öli meg vagy esetleg fióka korukban a szülõk nem gondoskodnak róluk megfelelõen. Puszy:Bea
Szerencsés vagy, hogy még nem láttál döglött galambot, én elég gyakran látok és irtózom tõlük nagyon! Szerintem ha egy galam a halálát érzi, akkor nem repked, hanem leszáll valahová, és ott elpusztul. De a legtöbbet elüti a busz, vagy ilyesmik.
Ezt nehéz meg írni, mivel ahhoz ha egy galamb elpusztul, na legyen akkor (meghal), szóval nem egyszer láttam elpusztulni galambot és egyéb madarat elhalálozni... :, (, .. A madarak mindegyike, ha nem fizikai (baleset vagy ragadozó áldozatává válik), akkor az gubbaszkodni kezd, nem eszik vagy ha igen akkor is max. Csipeget a többi között és ide-oda dülöngél, van hogy eldõl és próbál felállni, de láttam olyat is, hogy a galambdúc egyik sarkában gubbaszt és felborzolt tollazattal a fejét egészen bele süllyeszti a begyéig és lecsukott szemmel gubbasszt, olyan mintha álmos lenne és fáradt és csak aludni szeretne… :, (, .. Míg a többi eleven és izeg-mozog, Õ csak gubbaszt a sarokban vagy másutt, de általában a földön szoktam megtalálni másnap eldõlve azon a helyen, ahol elõzõ este láttam gubbasztani. :, (, .. Szóval, amit eddig így láttam, azt persze nem tudom, hogy mitõl halt meg, mert nem vittem el bevizsgáltatni, mivel nem egy olcsó mulatság lenne és egyébként sem foglalkoznának vele, mondanának max. valamit rá, oszt csak a pénzedet ki szedik a zsebedbõl, Te meg úgy is elhiszed, hisz a doki mondta, akkor biztos úgy is van... ?:( Egyébként, idén tavasszal még kora nyár elején viszont pont ez történt meg, hogy egy Tengelice az erkélyünk sarkába repült, ez is ugyanúgy felborzolt tollazattal és a fejét teljesen hátrafordítva a csõrével a farka irányába a fejét a két szárnya közé süllyesztette a tollazatába és így gubbasztott lecsukott szemmel... :, (, .. Láttam hogy az állása is bizonytalan és nem zavarta, hogy ott állok mellette 40cm-re tõle és nem szállt el, tudtam, hogy valami baja van, de mi, azt nem. Így nem fogtam kézbe (madárinfluenzára, és macskára gondoltam, hogy megdögönyözte, de eltudott menekülni), mert sajnos elég sok macska van a környékünkön, de enni nem nagyon adnak nekik, így az énekes és a rigó fiókákra vannak rá specializálódva… :( Szóval, csak apró szemû napraforgó magot tettem mellé és egy kis konzervdobozba vizet neki, de semmit nem vett magához. :( Csak a déli fekvésû de.i napon gubbasztva 2-3 óra múlva, ahogy volt, azon a szent helyen a fal mellett ülve szépen állomba szenderült virágtartó mellett, azt hittem még akkor is, hogy csak alszik és pihen, (azt hittem fázik) mert még csípõs nappalok voltak a napsütés ellenére is, de mikor gumikesztyûben megpöccentettem az már merev volt és nem élt… :, (, .. Bele tettem egy nejlonba és kidobtam a kukába, sajnáltam szegényt, hogy semmit nem tudtam segíteni rajta, de utólag arra gondoltam, hogy az okos szomszéd lánya a nagy db sós szalonnabõrt kiakasztotta elõtte pár héttel a kerítésre és szerintem, az okozta a halálát. :( Nem tudom minek a Biológia óra, ha még azt sem tudja egy 18-20 éves, frissen érettségizett lány, hogy mit szabad és mit nem adni a madaraknak, igaz dugni már tud, vagy még azt sem, csak azt hiszi, hogy tud... :(


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ma vettem egy pár torpepapagajt! Órák óta csak a ketrec alján ülnek! Valami bajuk lenne?

Lehetséges hogy nem tudnak repülni? Kis helyen voltak tartva az előző tulajdonosnal!

5

Mi magyarul a Lovebird?

Az a pici szép sárga madár, de nem tudom hogy hívják magyarul, ezért nem is találok ilyet.

2

Hogyan kell tartani egy jákó papagájt?

1

Mondanátok indokokat, hogy miért érdemes a hullámosom mellé párt venni? (szüleimnek)

Örülök, hogy van, nem is nekem kell, hanem neki. Tudok pár indokot, kiegészítenétek?:
- Mindig fog neki válaszolni valaki
- Nem foglal több helyet
- Kivehetem a tükrét
- Csak egy kicsit többet fognak enni, és csak többet kell majd őket takarítani
- Mindig én gondoztam őt, én venném a saját pénzemből, nekik fel sem fog tűnni

Tudtok még?
Anyunak voltak kismadarai, pintyek, azt hiszem, csak mindig verekedtek, szerintem ezért nem akar mellé másikat.
Egy tojóval is bánthatják egymást?

2

Érdekelne hogy a baglyoknak van-e orruk?

6

A párban tartott papagájokat is ugyanúgy lehet tanítgatni?

Van egy nimfám, most próbálom szelídíteni, egész jól megy, de úgy érzem nagyon magányos, én sem vagyok otthon vele egész nap, ezért kellene hozzá egy pár. Ha párban lennének, akkor is kézhez lehetne őket szelídíteni, vagy akkor ők már csak egymással foglalkoznának? Szeretném ha játékosak, szelídek lennének, de úgy hallottam ez csak akkor lehetséges, ha egyedül vannak tartva. Ez igaz?
(Egy ismerősömnek volt két hullámosa, és olyan vadak voltak, a közelükbe sem lehetett menni, mert csak egymással foglalkoztak.)
A másik kérdés, hogy nem igazán tudom, hogy az enyém milyen nemű, ezért mi lenne a megoldás a pár választásra? Vigyem be kalitkástul egy kereskedésbe és ott válasszak neki egy párt? Ott meg tudják majd mondani, hogy milyen nemű?

6

Van két hullámos papagájom. Van két kapaszkodójuk, meg egy hintájuk, de nem használják. Milyen játékot adhatok nekik? (ne legyen csengő és tükör. )

Nincs nagy ketrecük,de azért bőven elférnek!
Köszi előre is...

3

Miért bántják egymást a vadkacsáim?

Van egy vadkacsapárom. Már nyár közepe felé kikelt 6 darab. Szóval egy kis család, nagy kölkökkel :)
A napokban elkezdték egymást bántani, főleg azokat, akik átrepültek a szomszédba. De az is lehet, hogy azért repültek át, mert bántották őket.
De ma már annyira csipkedték az egyiket, hogy szinte "kicsi-rakás-nagyot-kívánt"-ra hasonlított. Körbeveszik szegénykét és csipkedik.
Mért teszik ez? Mit tegyek ellene (szétcsukni nem nagyon tudom, mert szabadon vannak az udvarban)?

Köszönöm a segítséget.

2

Adhatok pirított szezámmagot a nimfapapagájnak?

Megmaradt ebédről egy csomó, és ha tartogatom megavasodik, inkább megetetném vele, ha lehet.

2

Kikelt zebrapinty-fiókát nem gondozzák a szülei. A hím rendszeresen kidobja őt a fészekből. A tojó rá sem ül a többi tojásra. Mit tehetek? Tapasztalt pinty-gazdák tanácsát kérem.

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!