Találatok a következő kifejezésre: Hogyan hallgattassak a (3 db)

Feljött a szomszéd, hogy hallgattassam el a gyereket?

8 hónapos, már pár napja az a kedvenc szórakozása, hogy sikít. Eljátszik magában, de nagyon nagyokat sikoltozik. Engem is idegesít, de nem tudok mit tenni, nem tudom egész nap cipelni a gyereket, hogy eltereljem róla a figyelmét. De mit csináljak a szomszéddal?

Legjobb válasz: 4-es! Mibõl gondolod hogy a szomszédjának van gyereke? Mert lehet hogy nincs neki, vagy már olyan öreg az illetõ, hogy nem emlékszik a régi idõkre, az idõ meg megszépíti a dolgokat ám! Lehet amúgy háborúzni, csak nem érdemes. Az ember a saját jól felfogott érdekében kell hogy jó viszonyban legyen a szomszédokkal, mert ha olyan típus az illetõ, akkor meg tudja keseríteni a minden napokat, akár olyan szinten is, hogy költözni kell, nem egy ilyen sztori van... elsõ voltam

4-es! Mibõl gondolod hogy a szomszédjának van gyereke? Mert lehet hogy nincs neki, vagy már olyan öreg az illetõ, hogy nem emlékszik a régi idõkre, az idõ meg megszépíti a dolgokat ám! Lehet amúgy háborúzni, csak nem érdemes. Az ember a saját jól felfogott érdekében kell hogy jó viszonyban legyen a szomszédokkal, mert ha olyan típus az illetõ, akkor meg tudja keseríteni a minden napokat, akár olyan szinten is, hogy költözni kell, nem egy ilyen sztori van... elsõ voltam
Mondd meg neki, hogy magyarázza el egy kakasnak, hogy ne kukorékoljon, és majd ha neki sikerült, akkor Te is elhallgattatod a gyerekedet. :) Na viccet félre téve, vigyél át egy tál sütit és mondd meg neki, hogy szerencsére ez csak átmeneti idõszak a babáknál és hamarosan vége lesz, addig meg köszönöd a türelmét!
Ha társasházban lakik szokja meg!!! Egy kisgyereknek a hangja ne legyen már akkora probléma. Nem hiszem h ennyire hallatszik. Ha meg nem tetszik tényleg jó ez a kakasos példa rá. Oké mondogasd neki h nem szabad de hát gyerek könyörgöm ne legyen már akkora dolog. Nálunk 2 éves kislány van a szomszédban ha itthon vagy annyit ordítozik mert úgy dumálgat mindenkinek vagy üvölt a sírástól. Még nem volt gyerekünk se érdekelt és most h van se érdekel. Gyerek könyörgöm. Ha a zenét döngetnéd vagy egész nap fúrnál azt mondom jogos. Mit csinálj vele tapaszd be a száját h õnagysága jól érezze magát??
8 hónapos gyerekrõl beszél!!! Biztos érdekli, hogy "bélukám ne sikítgass nem szabad" jajjj nekem.
Semmit.A babád most jött rá, hogy tud sikítani, élvezi, pár nap és kevesebbet fog, a szomszédnak meg mond meg, hogy legyen toleránsabb.Mégis mit csinálnál befogod a száját?...
ez nevetséges, mitnha neki sosem csinálta volna a gyereke... Nyugodtan kérdezd csak meg tõle... Ez a kakasos példa jó volt:) )))
Mond meg a szomszédnak hogy menjen dolgozni, vagy nyaralna és ne azt fülelje hétköznap délben hogy mit csinál a te babád! Röhej hogy sokan elfelejtik vagy nem tudják milyen egy kisbaba, gondolom valami zsémbes idõsebb ember lehet?!
Én mondjuk megértem a szomszédot... Szoktad mondogatni a gyereknek, hogy nem szabad, hagyja abba? Mikor sikít, rászólsz? Ha simán hagyod, vagy fõleg, ha még nevetsz is rajta, úgy veszi, hogy neked tetszik, nem is fogja abbahagyni. Persze a szomszédnak is türelmesnek kell lennie, de te sem várhatsz csak arra, hogy majd egyszer talán abbahagyja...
Ja, és még annyi, hogy miért olyan fura az, ha valaki nem akarja elviselni a mások gyerekét? A saját az más, azzal mindenki végigcsinálja ezeket, és szívesen, mert szereti, mert az õ SAJÁT gyereke. De hadd ne kelljen nekem (vagy másnak) idegen gyerekét hallgatnom, és nekem alkalmazkodni hozzá! Nem is értem, hogy képzelitek. Ti mit szólnátok, ha egész nap idegen gyerek üvöltését kellene hallgatnotok? Lehet, most épp nem zavarna, mert nektek is van gyereketek, de térjünk vissza kérdésre 20-30 év múlva...
És aki lepontozott, az idióta, undorító õsanya!
Jaj, azt azért gondoltam, hogy kilyukadunk gyorsan oda, hogy majd meglátom. :) Én még nem nagyon láttam két egyforma terhességet, babát vagy gyereket. Nem hogy ugyanazokat a problémákat. Már a terhesség alatt is nagyon sok dolog történt, amit mind nem láttam meg. De biztos sok mindent meg majd meglátok, amit más esetleg nem. Azt pedig már letisztáztuk, hogy értem én a különbséget a 2 életkor között. Ez csak egy kis példa volt tulkép, hogy hogyan is lehetne kezelni a beszólós szomszédot :)
Én azért lehet rászólok, majd, amikor üvölt, meg toporzékol (már ha abból indulunk ki, hogy biztosan fog)..vagy ez komolyan csak hiú ábránd? Komolyan, azért furcsa ez nekem, mert elég sok baba, gyerek van körülöttem, és egyáltalán nem mindenhol van ez a jelenség.
Félre ne értsd, én nem bántani akartalak ezzel, hogy majd meglátod. Csak olyan dolgokat írtál, amikbõl tényleg látszik, hogy egyenlõre fogalmad sincs a babákról, gyerekekrõl. Ez nem baj, honnan is lenne 1. gyereknél. Nekem is voltak elképzeléseim anno, most már 13 hónapos a fiam és látom, hogy mennyire nem voltam képben. Az pedig, hogy nem egyformák a gyerekek, az igaz, de bizonyos dolgokat mind csinál (dobálás, sikítozás). Akkor lenne gond, ha nem csinálnák, mert így fejlõdnek. Sajnálom, ha megsértettelek.
Ó, dehogy sértettél :) Csak van egy 2, 5 éves unokahúgom, velük fél évet együtt is éltem, illetve 2 évig neveltem a volt párom kislányát (1-3 éves koráig). És egyikkel sem voltam ilyen jellegû problémák. illetve ha a zajszint több volt a kelleténél rászóltunk, hogy ezzel zavarja a bácsit, nénit, akárkit. Nem értette talán, hogy miért ne csinálja, de csak elcsendesedett icirit :) Sokat figyeltem a gyerekeket a közelemben, pont azért, hogy tájékozódjak, hogy mi-hogy megy majd. De nagyon sok félék :) És a szülõk is sok féle képpen gondolják a jó nevelést, szóval persze majd meglátom! :)
Ja, és abban biztos vagyok, hogy nagyon nehéz a gyereknevelés, más abban a szerencsés esetben is, ha nem túl problémás a gyerek. Nem dédelgetek hiú ábrándokat, tuti, hogy sok nehéz (meg rossz) döntést is hozok majd. Csak azért valami aranyközépút szerû akármi csak van :)
Persze, 1 éves kor felett rájuk is kell szólni, én is megteszem, de a kérdésben szereplõ 8 hónapos még nem érti mit miért nem szabad. Késõbb már értik, csak nem mindig érdekli õket.
A kérdező hozzászólása: Én abban megértem a szomszédot, hogy zavarja, mint mondtam, engem is zavar. De egy 8 hónaposnak magyarázhtom, hogy ne csinálja, csak rámvigyorog a két darab fogával, és csinálja tovább. Bár a szomszéd meg már 60 múlt, õ nem tudom miért nem érti, amit mondok. Amúgy a lányom eddig szinte hangtalan volt, nem sírós, nem hisztis, éjszakát átalussza. Próbálom nem a szívemre venni, de ez a dolog azt bizonyítja, hogy lesznek még egymással gondjaink. A gyerek elõbb utóbb szaladgálni fog, énekelni, majd ne engedjek neki semmit, hogy alattunk a néni hallja a maricsujt? ...
Ja és mielõtt beleköttök, nem azt mondom, hogy a kérdezõ biztatja a sikítást, de sose lehet tudni, mert nagyon sokan csinálják, hogy nem hogy nem szólnak rá, mert úgyse érti, de még válaszolnak is neki, hogy jaaaaaaj Petiiiikeeeeee! Kac-kac, jaaaaaaj de hangos kisfiúúúú vagy, jaaaaaaj, jaaaaaaj, hahahahahaaaaa. Akkor meg persze, hogy tovább visít.
"Azért azt bírom, hogy még a szomszéd a paraszt, mert idegesíti a sikítás, DE az normális, ha anyuka kiírja a faliújságra, hogy a 15 másik lakás õ hozzá alkalmazkodjon, hogy õ mikor altat, meg egyáltalán BÁRMI zaj az õ gyerekét TALÁN zavarja, akkor már fel van háborodva, hogy miért nincs csend" Na, ez pont annyira nem helyes viselkedés, mint a kérdésben említett szomszédé. Te viszont kicsit mintha túlpörögted volna ezt a dolgot.
Én? Hogyne, aki meg össze-vissza pocskondiázza a szomszédot, az nem pörögte túl, az normálisan gondolkodik?
Ok, akkor õrjöngj csak nyugodtan tovább. Nem kezdem el magyarázni neked, miért is ostobaság azt mondani, hogy hallgattass el egy 8 hónapos gyereket, mert párszor már leírtuk, mégsem fogtad fel. Azt sem sikerült felfogni, hogy miért írtuk, hogy nem ugyanaz a 8 hónapos és a 2, 5 éves gyerek. Legyen igaza a szomszédnak és neked és ragtapaszt minden kicsi szájára (a neveletlen kölyke, hogy képzeli, hogy zajong), nehogy az idõs, kedves szomszéd néni lemaradjon valamirõl a tévében.
na lányok akkor az én történetem, vagyis sógornõmé/tesóm felesége/, a keresztlányunkról arany szíve donga lábbal született és születése óta vagy gipsz van a lábán vagy sín. most egy éves 1-2 hónapja kezdett mászni és a sógornõm hiába tett takarót a földre a sín csapkodta a padlót ahogy közlekedett. felrontott az alsó szomszéd h hogy is képzeli ezt, ne tegye a gyereket a földre, mert õt zavarja a kopogás. a sógornõm fölött akik lakik, egész nap tûsarkúban kopog a lakásba, mégse ment fel veszekedni h vegye le. hát ilyen emberek vannak sajnos....
Ja, és fog a gyereked üvölteni, játékot dobálni, sikítani, hisztizni stb., Ez nem azon múlik, hogy Te szeretnéd ezt vagy sem. A társasháznak ez a hátránya. Akaratlanul is zavarják egymást a szomszédok. Aki ezt nem tudja elfogadni, az költözzön el.
Kedves 21-es a 8 hónapos gyerek és a 2, 5 éves egészen más kategória. Amiket kifogásoltál a szomszédodnál pedig úgyis meg fogod tapasztalni, ha meglesz a babád. Nem olyan egyszerû a gyereknevelés, mint azt az ember kívülállóként gondolja.
Igen, nem pont ugyanaz a történtet. De azért nem lehet mindent egy oldalról nézni. Azért mert valakit nem zavar a saját gyereke sikítása, még lehet, hogy mást igen. És nem csak azért mondjuk mert egy gyökér. :) Az eredeti kérdés ugye az volt, hogy mit csináljon a kérdezõ a gyerekkel, szomszéddal. Erre tényleg annyi a lehetõség, hogy hülye a szomszéd és kész? Engem azért is érdekel, mert lehet az én gyerekem is fog üvölteni, ledobálni a játékait, sikítani, mittudomén. És jó lenne ötlet, hogy ezeket hogyan lehet kezelni, mert 1. én nem szeretném, ha ezt csinálná. 2. igenis számít, hogy másokat se zavarjon. Azért nehéz ez, mert mindenkinek más a tûrõképessége, más az, ami még normális baba/gyerek dolog. Normális vagy nem, ha sír, sikolt, õrjöng, stb.
De látod, itt mind gyerekbolond idióta. 0%-os vagyok, mert említeni mertem, hogy talán a szomszédnak is van valami igaza. Az ilyen barmoktól mentsen az ég...
Na, mert egy 8 hónapos baba olyan könnyen megérti, hogy nem szabad, mert a szomszédot zavarja...Neki kell toleránsabbnak lenni, elfogadni, hogy ott egy kisgyerek van, gondolom társasházba laktok, akkor is tudta, amikor megvette a lakását, hogy ez ezzel jár.Ha 3-4 gyerek lenne nálatok, és õk játszanának, ahhoz mit szólna?Persze, te mondod nekik, hogy halkabban, de a trappolás stb. ezek szerint lehallatszik, ti ezzel nem csináltok jogsértõt, legyen türelmesebb.
5-ös. Láttál te már egyáltalán közelrõl gyereket? 8 hónapos könyörgöm. Mondhatod neki, hogy hagyja abba, õ még nem érti és nem is rosszaságból csinálja. Egyébként pár nap és abbahagyja. Nem vagyok õsanya, de bizony lepontoztalak, mert ritka intoleráns ember vagy.
13-as teljesen igazad van. 0%-os ritka begyepesedett ember lehetsz!!! Téged mentsen az ég a hülyeségedtõl
5-ös válaszoló: Ha majd neked lesz gyereked és sikít, vagy netalántán majd elkezd járni, akkor te lefogod, mondván a szomszédokat nem lehet zavarni?Ahogy gondolod.A társasháznak ez az átka, a szomszéd viselje el, ha a gyerek sikít, de a kérdezõnek pl. azt kell elfogadnia, ha a szomszéd délután négykor kalapál, fúr vagy mit tudom én mit csinál a lakásában.
ÉS ha mondjuk õ fúr kalapál és neked alszik a gyerek senkit nem fog érdekelni. Ez ilyen egyszerû. Társasház. Tudhatta jól h ez lesz ha odaköltözik. Amúgy meg fogadjunk neked is van gyereked de a tiéd már 6 hónaposan tudta h csendben kell lenni mert a szomszédot zavarhatja sõõõõt amikor megtanult járni úgy járt mintha nem is lépne olyan óvatos volt. :D
A szomszédnak igaza lenne ha egy nagyobb gyerekrõl beszélnénk, de itt egy 8HÓNAPOSRÓL van szó aki még nem tudja hogy mit szabad mit nem!!! Talán le kéne üvölteni a fejét, vagy megverni??? Elképesztõ hogy vannak ennyire önzõ begyepesedett emberek! Egy társasházban már csak ilyen az élet. Mindenkinek toleránsnak kell lenni a másikkal. Késõbb majd ha nagyobb lesz az a baba, igenis rá kell szólni de addig nem tudsz mit csinálni! Addig is a szomszéd hang szigetelje a lakását ha annyira idegesíti! Egyébként meg nem hiszem hogy az a gyerek egész nap sikítozik napi 24-ben. Akkor a szomszéd is igen ráérhet ha mindig hallja.
Az en kislanyom is amikor megyunk le a harmadik emeletrol egeszen ameddig leerunk visit, mert szereti a viszhangot, en nem szolok ra, eddig meg senki sem szolt. 10honapos
Mi nem társasházban lakunk, hanem síma utcában, mégis leordított a szomszéd délután 4-kor mert kimentünk a 2 gyerekkel biciklizni az utcára (udvarunk ehhez picike sajnos). Mert õ délben lefekszik aludni, és szereti a csendet, ugynais korén kel, 5 fele. Nyugdíjas, ilyen a biológiai órája. Szóval 4-kor nem biciklizhetünk!
19-es válaszoló! Ez a videó kiakasztott! Biztos h nem normális!! Menjen az ilyen vén majom a fenébe. Kezdjen magával vmit !!!! Unatkozik!!! És ez normális??? Õszintén??? Kérdezem én azzal a begyepesedett fejemmel attól a válaszolótól h õ megérti a szomszédot!!!! A mi felettünk lakóknak a mosógépe is olyan mint a traktor néha azt várom mikor jön be szántani. És még kisbabánk is van mégse dörömbölök mint az elmebetegek!!!! RÖHEJ!!!!
kedves 21-es válaszoló 2, 5 éves gyerekrõl írtál! Nem 8 hónaposról! Nem mindegy :) És ez teljesen más!
Én pont ezért úgy mentem fel, hogy próbáltam picit vicces, tájékozódó, baráti lenni. Ha esetleg van valami allergiája, baja a gyereknek, akkor ne legyek már egy tuskó, hogy még én is csak csesztetem õket. De nem sikerült...én lettem mégis a szemét állat :) Amúgy ennek a gyereknek semmi baja, pont szóba hozta a védõnõ (az egész házat õ látja el), hogy ismerem e õket. Már bölcsibe jár a gyerek, stb-stb, szóval szerencsére neki nincs baja. A te történetedben sem 100%, hogy a beszólós szomszéd tudta, hogy baj miatt vannak a plusz hangok, nem?

Hogyan "hallgattassam el"? (nem a szokásos probléma)

4 éves roti-nj keverék kanom ebben a kánikulában éjjel kint alszik az udvaron a h?vös gödrében. Két házzal odébb söröz? üzemel, ezért f?leg hétvégén állandó a kocsiajtók csapkodása, kiabálás, utcán jövés-menés a kapunk el?tt. Nappal Argos tényleg csak okkal ugat, s?t sokszor még akkor se :) De éjjel nagyon éles és éber: egész éjjel ugatott a szomszéd kutyákkal egyetemben, reggel pedig kölcsönösen szidtuk a szomszéddal az összes kutyát :)

Legjobb válasz: Fõleg az én Kreténkém kezdi, aztán folytatja a többi is :D A sörözõ tulajának már többször szólt a szomszéd, pár napig hatásos csak a dolog... Lehet, hogy ha csak vakkantgat, akkor kimegyek és kicsit leszidom...megpróbálom rávezetni, hogy csak nagyobb történésnél ugasson

A kérdező hozzászólása: Fõleg az én Kreténkém kezdi, aztán folytatja a többi is :D A sörözõ tulajának már többször szólt a szomszéd, pár napig hatásos csak a dolog... Lehet, hogy ha csak vakkantgat, akkor kimegyek és kicsit leszidom...megpróbálom rávezetni, hogy csak nagyobb történésnél ugasson
Az életben nem tudod megoldani, hogy a kutya csak akkor ugasson, amikor te úgy véled, jogos az ugatása. Nem tud válogatni, hogy most nyár van, nem ugathatok, tél van, ugathatok.
nem tudsz mit tenni mivel a többi kutya is ugat.. max a kocsmát kérhetitek meg hogy kérje meg a vendégeket hogy csendesebbek legyen kint a lakók nyugalma érdekében
Mi az, hogy nincs szíved leszidni? Akkor felejtsd el az egészet és tûrj. Ha ilyenkor lelocsolod vízzel vagy megijeszted mondjuk egy üres mûanyag üvegbe rakott kõ hangjával, akkor leszokik róla, csak az a baj, hogy teljesen...
A kérdező hozzászólása: Ha ok nélkül ugat, akkor le szoktam szidni természetesen. De attól tartok, hogy ha most a kutya szemmel nézve jogos ugatást tiltom, akkor õsszel-télen, mikor nincs jövés-menés, nem fog jelezni akkor sem, ha szükséges :( Márpedig volt már, hogy akkor jelzett, mikor verekedés volt az utca túloldalán!
A kérdező hozzászólása: Igen, nagyon mélyen tisztában vagyok ezzel...csak az ember szeret gondolkodni, hátha...:) )) Most jöttünk haza 3 órás tavi úszásból...kíváncsi vagyok, mennyit fog ugatni :D
A kérdező hozzászólása: Éjjel csend volt!!! 3-4 alkalommal ugatott késõ este, de akkor tényleg okkal...de hajnalban aludt :D elfáradt tegnap

Hogyan hallgattassak zenét a picúrommal?

25 hetesek vagyunk. A kopogtatást az apukája is kipróbálta, és visszajelzett, ahogy egy másik kérdésben valaki már leírta. A gyengéd kopogtatástól nem lesz gond, ugye? A magzatvíz felfogja.

Legjobb válasz: Szia. A zenét ugyanúgy hallgasd, mint máskor szoktad, normál hangerõn. A magzatvíz jól vezeti a hangot. Gondolj arra, amikor elmerülsz a kádba. A kopogtatás meg jó játék a babával már a pocakban is. természetesen nem lesz semmi baja. Üdv, 38 hetes kismama

Szia. A zenét ugyanúgy hallgasd, mint máskor szoktad, normál hangerõn. A magzatvíz jól vezeti a hangot. Gondolj arra, amikor elmerülsz a kádba. A kopogtatás meg jó játék a babával már a pocakban is. természetesen nem lesz semmi baja. Üdv, 38 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Sok boldogságot a kisbabádhoz!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!