Találatok a következő kifejezésre: Hogyan győzzem az (117 db)

Nemsokara talalkozni fogok egy lannyal. Hogyan gyozzem le az idegesseget? Miket tanacsoltok elso talalkara?

Talalkozni fogok egy lannyal, es nagyon izgulok. Meg sosem volt baratnom, es "randin" sem voltam. A kulsom miatt nem aggodok. Azt elore tudom, hogy nagyon ideges leszek elotte, meg aznap is, es mikor mar odakerulok a talalkozashoz nagyon kozel, reszketek mint aki nagyom fazik. Magamban azt mondogatom, hogy minden rendbem lesz, es jol erezzuk magunkat. Egyedul amitol tartok az az, hogy nem lesz meg a kozos tema, nem fogunk tudni beszelgetni, hisz sokszor a legjobb haverommal sem kapom a kozos temat. Megkerlek segitsetek! Elore is koszi a valaszokat. 18/F

Legjobb válasz: Na figyelj :) Beszéd téma gyakorlatilag bármi lehet... Bármi alatt azt értem, hogy bármi. érted? BÁRMI [email protected] sszameg!! Ha a lánynak egy fikarcnyit is tetszel és nem undorodik tõled, vagy nem fennhéjjázó (azt így kell írni? mindegy...) akkor beszélgetésbe elegyedik Veled. (ÉS nyilván tetszel, mert ha nem tetszenél nem randiznátok... ) Elõször alap kérdés lehet: megcsináltad a házit? hogy ment? melyik tanárt utálod a legjobban, miért? , aztán kicsit személyesebb: Hogy vagy? Milyen napod volt? mit csináltál tegnap? stb. De ezek is elég alapok. Persze az is segít ha te is sztorizgatsz neki és vannak vicces történeteid :) Ha megvan köztetek a kémia, akkor észre se veszed és már egy faja beszélgetés közepén vagytok :) Fontos, hogy ereszd el magad és ne azon agyalj, hogy mit fogsz mondani, hanem, hogy õ mit mondott Neked :) Gyakran az is jó ha nem kommentálod, hanem csak bele kérdezel egyet. Miért? Úgy gondolod? Valóban? Miért neked mi a véleményed? stb. És akkor õ folytatja te meg fülelsz és gyûjtöd magadba az infót :) Persze te is beszélhetsz, az is egészséges :) Amúgy meg, ha normális, akkor az is jó beszéd témának, amit most leírtál... vagy is elmondod neki, hogy milyen érdekes, hogy amikor két ember meg akarja ismerni egymást, akkor a találkozó elõtt mindig azon agyalnak, hogy vajon majd mirõl is fognak beszélgetni :) (Valszeg õ is azon izgul, hogy mégis mirõl is fogtok beszélni ) A másik, ami tutira közös pont az a hely/szitu/foglalkozás stb, ahol megismertétek egymást... Lehet az Suli, vizsga elõtti várakozás, buszmegálló, szórakozó hely bármi... lényeg, hogy ugyanott dekkoltatok valamiért és ez tuti közös pont... A Harmadik, hogy Õ IS EMBER... Tudod mit szoktam csinálni, hogy ha egy lány annyira szép, hogy már-már Istennõként kezdek tekinteni rá? :) :) .. ... Elképzelem ahogy erölködve ül a vécén, izzad, és fektet egy akkora kábelt, hogy UPC-sek sírva rohannának haza... :) Kicsit elveszti a varázsát, de legalább nem fogod többé nyáladzva Isteníteni :) és rádöbbensz, hogy ugyanolyan halandó ember mint te vagy bárkimás :) Ha kérdésed van kérdezz :D ha meg vagy elégedve akkor is válaszolj kérlek :) Köszi :)

Na figyelj :) Beszéd téma gyakorlatilag bármi lehet... Bármi alatt azt értem, hogy bármi. érted? BÁRMI [email protected] sszameg!! Ha a lánynak egy fikarcnyit is tetszel és nem undorodik tõled, vagy nem fennhéjjázó (azt így kell írni? mindegy...) akkor beszélgetésbe elegyedik Veled. (ÉS nyilván tetszel, mert ha nem tetszenél nem randiznátok... ) Elõször alap kérdés lehet: megcsináltad a házit? hogy ment? melyik tanárt utálod a legjobban, miért? , aztán kicsit személyesebb: Hogy vagy? Milyen napod volt? mit csináltál tegnap? stb. De ezek is elég alapok. Persze az is segít ha te is sztorizgatsz neki és vannak vicces történeteid :) Ha megvan köztetek a kémia, akkor észre se veszed és már egy faja beszélgetés közepén vagytok :) Fontos, hogy ereszd el magad és ne azon agyalj, hogy mit fogsz mondani, hanem, hogy õ mit mondott Neked :) Gyakran az is jó ha nem kommentálod, hanem csak bele kérdezel egyet. Miért? Úgy gondolod? Valóban? Miért neked mi a véleményed? stb. És akkor õ folytatja te meg fülelsz és gyûjtöd magadba az infót :) Persze te is beszélhetsz, az is egészséges :) Amúgy meg, ha normális, akkor az is jó beszéd témának, amit most leírtál... vagy is elmondod neki, hogy milyen érdekes, hogy amikor két ember meg akarja ismerni egymást, akkor a találkozó elõtt mindig azon agyalnak, hogy vajon majd mirõl is fognak beszélgetni :) (Valszeg õ is azon izgul, hogy mégis mirõl is fogtok beszélni ) A másik, ami tutira közös pont az a hely/szitu/foglalkozás stb, ahol megismertétek egymást... Lehet az Suli, vizsga elõtti várakozás, buszmegálló, szórakozó hely bármi... lényeg, hogy ugyanott dekkoltatok valamiért és ez tuti közös pont... A Harmadik, hogy Õ IS EMBER... Tudod mit szoktam csinálni, hogy ha egy lány annyira szép, hogy már-már Istennõként kezdek tekinteni rá? :) :) .. ... Elképzelem ahogy erölködve ül a vécén, izzad, és fektet egy akkora kábelt, hogy UPC-sek sírva rohannának haza... :) Kicsit elveszti a varázsát, de legalább nem fogod többé nyáladzva Isteníteni :) és rádöbbensz, hogy ugyanolyan halandó ember mint te vagy bárkimás :) Ha kérdésed van kérdezz :D ha meg vagy elégedve akkor is válaszolj kérlek :) Köszi :)
Ha az Internet Explorernek van bátorsága megkérdezni, hogy lehet-e alapértelmezett böngészõ, neked sincs félnivalód.
Princess-nek igaza van :D biztos, hogy lesz ilyen kérdés és majd válaszolhatsz rá neki :) látom lelki szemeim elõtt, ahogyan tõlünk kérdezi a leányzó, hogy nagyon gáz volt-e a randi, mert õ nem szólalt meg végig... :)
Elfogod cseszni, már látom elõre. A csaj pedig kiírja majd kérdésként, találkozott egy fiúval de meg nem mert szólalni, ez nagyon kínos randi volt?
Én kíváncsi lennék valamire. Miért találkozol vele randi céljából, ha azt se tudod, lesz-e közös téma? Mert oké, most mondjuk zavarban vagytok, de a 2., 3., 15. alkalommal mi van? Nem tudtok beszélgetni, csak összejártok más célból, vagy mi? Azért legalább 1-2 közös érdeklõdés kéne hogy legyen még a legegyszerûbb járáshoz is. Mert ha most olyan lánnyal mennél randizni, aki nem csak külsõre tetszett meg, hanem már elõtte is többször beszéltetek, és tudod, hogy miket szeret, vagy bírja a humorod, akkor nem lenne ilyen gondod. Akkor nem lennél ideges. Érted.
Xanaxnál jobb megoldás nincs. Esetleg próbálj meg relaxálni közvetlenül elõtte... Egyébként természetes, hogy ideges vagy. Sok sikert hozzá.
A kérdező hozzászólása: Elsonek: komoly valaszt vartam Masodiknak: ki mondta, hogy ma lesz? A tobi viszonylag jo valasz
Indításnak kérdezgesd a kedvenc dolgairól, hadd meséljen Õ magáról. Pl kedvenc szín, kedvenc virág, kedvenc állat, kedvenc film, stb. Közben megtalálod a közös pontokat, legközelebb meg vihetsz neki a kedvenc virágjából :)
Ugyan így voltam anno én is, a bátyám nem egyszerûséggel közölte dobj be egy pálinkát, nem lesz gond! Hát lett mert a végére berúgtam a lélekerõsítõtõl és elszúrtam az egészet, de nem voltam ideges!
hát az idegesség sose jó. szerintem vidd forralt borozni az oldja a feszültséget
Nyugi biztos jol fog sikerulni, ne izguld tul :) am csak sztem fura h elso randi este 11-kor?
Princess_of_the_Moon! te nagyon nagy troll vagy!

Hogyan győzzem meg az exem új csaját, hogy ne háborúskodjon, mert nincs rá oka?

18 éves koromban mentem hozzá a volt férjemhez, ő akkor 23 éves volt. Nagyon fiatalok voltunk, sokat hibáztunk. 10 éve elváltunk, de van egy közös gyerekünk. Köztünk nem rossz a viszony, nem haragszunk egymásra. Én azóta újra férjhez mentem, neki is van egy élettársa. Minden szép és jó is lenne, csak a csaj problémázik folyamatosan, és kezd az idegeimre menni. Azt még benyeltem, hogy megtiltotta az exemnek, hogy mikor jön a gyerekért, ne próbáljon bejönni, a kocsiban várja meg a gyereket a ház előtt. (Vicces volt, hogy később már minden alkalommal jött is vele ellenőrizni). Akkor már kicsit kezdtem pipa lenni, mikor a gyerek előtt hisztizett a volt férjemmel, hogy ne próbáljon velem találkozni. De most húzta ki a gyufát végleg. Elvitték a gyereket magukkal kirándulni. Elengedtem, nem olyan pici már. Összefutottam volt anyóssal, akivel jó a viszonyom máig is, és elmesélte, hogy a csaj panaszkodott a gyerekemre, hogy milyen rendetlen, fürdés után nem terítette ki a törülközőt, meg hasonlók. Ki voltam akadva. 11 éves, könyörgöm! Én tényleg rendes vagyok, tisztaság van nálunk és rend, de 11 évesen anyukám terítette ki a törülközőket, és ő öblítette ki a fürdőruhákat, ha pancsolni voltunk. Nem akarok kitolni a gyerekkel, hogy nem engedem el az apjához, mert imádják egymást, de már nagyon kezd elegem lenni a nőből. Nem tudom mit csináljak, de ez nem jó senkinek.

Legjobb válasz: Ha a csaj ilyen nem fog változni. Én egy másik oldalról tapasztaltam meg ezt, az én egykori párom volt ilyen féltékeny az exemre. Ne jöjjön be, ne beszéljek vele stb. Amikor már azon vergõdött, hogy ne hívjam fel az exem, hogy menjen délután a gyerekért mert én nem tudok, hanem anyámnak szóljak, akkor rávágtam az ajtót és kisétáltam az életébõl. Ilyen és ehhez hasonló "apróságok" voltak korábban is. Tudtam hogy nem fog változni, nekem meg az fontosabb volt, hogy a gyerekemnek normális gyerekkora legyen. Másrészt iszonyúan zavart, hogy ennyire nem bízik bennem, mintha egy utolsó k. lennék aki csak arra vár, hogy az exe ráugorjon.... Tudom, hogy nem sokat segítettem, de a lényeg, hogy nem hinném, hogy változni fog. Szerencsére az exem barátnõi, két komoly volt azóta, mindketten normálisak voltak. Nem is tudom hogy lehet elviselni. Exem pl. nem tudott nem megkönnyebbülten fellélegezni mikor mondtam hogy szakítottam.

Ha a csaj ilyen nem fog változni. Én egy másik oldalról tapasztaltam meg ezt, az én egykori párom volt ilyen féltékeny az exemre. Ne jöjjön be, ne beszéljek vele stb. Amikor már azon vergõdött, hogy ne hívjam fel az exem, hogy menjen délután a gyerekért mert én nem tudok, hanem anyámnak szóljak, akkor rávágtam az ajtót és kisétáltam az életébõl. Ilyen és ehhez hasonló "apróságok" voltak korábban is. Tudtam hogy nem fog változni, nekem meg az fontosabb volt, hogy a gyerekemnek normális gyerekkora legyen. Másrészt iszonyúan zavart, hogy ennyire nem bízik bennem, mintha egy utolsó k. lennék aki csak arra vár, hogy az exe ráugorjon.... Tudom, hogy nem sokat segítettem, de a lényeg, hogy nem hinném, hogy változni fog. Szerencsére az exem barátnõi, két komoly volt azóta, mindketten normálisak voltak. Nem is tudom hogy lehet elviselni. Exem pl. nem tudott nem megkönnyebbülten fellélegezni mikor mondtam hogy szakítottam.
Szerintem elõbb utóbb az exednek is elege lesz ebbõl a nõbõl, mert olyan féltékeny, hogy az már beteges és az ilyen emberektõl egy idõ után mindenki elmenekül.
Es ha ezt megbeszelned a volt ferjeddel?
uramisten... ez már azért túlzás amit az a nõ megenged magának. elõbb utóbb meg fogja unni ezt az exférjed és kihajítja. hát ezt én se bírnám sokáig. talán nem tudja feldolgozni hogy az exednek nem õ volt az elsõ felesége.:S de hogy még a gyermeketekre is megjegyzéseket tesz szánalmas... én tennék egy próbát, hogy áthívnám magamhoz a nõt és kedvesen elbeszélgetnék vele. arról nem Te tehetsz hogy neki semmi önbizalma nincs.
A kérdező hozzászólása: Már írtam neki egy e-mailt, hogy ha legközelebb jönnek a gyerekért, akkor jöjjenek fel egy kávéra, szívesen látjuk õket a férjemmel. Annyit válaszolt csak, hogy talán majd egyszer. Mikor kimentem kikísérni a gyereket, õ ki sem szállt az autóból köszönni, csak a volt férjem vette át a táskát, amit pakoltam a gyereknek. Tudta mit vállal, mikor összeköltözött az exemmel, tudta, hogy volt nõs, és van egy gyereke. Ha felvállalta így is, akkor most már ne akarjon problémázni. Az exem meg egy papucs. A gyerek mesélte, hogy apu csak forgatja a szemét, mikor a nõ hisztériázik.
Olvastam múltkor is a kérdésed, már akkor is kiakadtam rajta. Ezt sajnos a férjednek kellene megoldani. Nekem most lenne az a pont amikor a sarkamra állnék és a gyerek érdekében kijelenteném, hogy itt a türelmem vége. Ha nem tud a gyerekkel normálisan viselkedni a nõje, akkor nem viheti el. Látogatni jöhet. Apuka meg ha szereti a gyereket, akkor kénytelen lesz a sarkára állni. Sajnos amíg nem robban a bomba, addig papucs apuka meghúzza magát. Rá kell kényszeríteni, hogy kiálljon a gyerekéért.

A barátom nélkülem megy fesztiválozni, és csupa olyan haverja megy vele, aki szingli. Õk niylván csajozni fognak, és félek, hogy a barátom is megcsal majd. Hogy győzzem le ezt az érzést?

Ti tudnátok a helyemben abszolút nyugodtak lenni? Inni fog, látja majd, hogy körülötte mindenki csajozik, és tuti lesznek könnyűvérű nők, akikkel el lehet tölteni egy éjszakát... 22N, 2 éve együtt

Legjobb válasz: Nagyon kevés az a nõ, aki ebben a helyzetben ne így érezne, mint Te. Persze vannak nagyszájúak is, akik büszkén döngetik a mellüket, hogy õk ugyan nem. (Hát, én az õ pasijukat meg is nézném, valószínû, hogy nincs rajtuk mit félteni :DDD ). Hasonló szituban vagyok (már voltam is párszor), és akár teljesen normális is ez az érzés, hiszen akit szeretünk, azt féltjük. Ha azt nézzük, hogy mennyi könnyûvérû nõ van, aki bárkinek oda dobja magát, így még nehezebb. Nem is kell, hogy a pasi akarjon csajozni, ezek a loty*k úgy szállnak a pasikra, mint légy a dögre, és el sem lehet hessegetni. Az ember fejében pedig ott motoszkál a gondolat, hogy mi van, ha iszik a párom, sokat, és nem fog tudni ellenállni. Az a helyzet is kialakulhat, hogy meg sem csal, csak van mindig valami jóakaró, aki nem felejt el szólni, hogy "láttam a pasidat egy ilyen-olyan-amolyan lánnyal táncolni, dumálni.. a csaj át is ölelte" - például. Mivel nem voltunk ott, nem láthattuk, hogy a pasink vissza -e ölelte, vagy csak a maca tapadt. Oda a bizalom és egy remek kapcsolat elindul a lejtõn. Egy megoldás van, bízni kell! Amit nagyon könnyû mondani. Jó fej akarsz maradni, mosolyogva búcsúzol el tõle, azt kívánod neki, hogy érezze magát jól, te meg lerágod a körmeidet, gyomorideggel, lehet pityeregve vészeled át az éjszakát, és alig várod, hogy megérkezzen (de már itt is törés van, ugye). Nehéz dolog ez. Bíznod kell magadban és a pasidban. Más lehetõséged nincs.

Nagyon kevés az a nõ, aki ebben a helyzetben ne így érezne, mint Te. Persze vannak nagyszájúak is, akik büszkén döngetik a mellüket, hogy õk ugyan nem. (Hát, én az õ pasijukat meg is nézném, valószínû, hogy nincs rajtuk mit félteni :DDD ). Hasonló szituban vagyok (már voltam is párszor), és akár teljesen normális is ez az érzés, hiszen akit szeretünk, azt féltjük. Ha azt nézzük, hogy mennyi könnyûvérû nõ van, aki bárkinek oda dobja magát, így még nehezebb. Nem is kell, hogy a pasi akarjon csajozni, ezek a loty*k úgy szállnak a pasikra, mint légy a dögre, és el sem lehet hessegetni. Az ember fejében pedig ott motoszkál a gondolat, hogy mi van, ha iszik a párom, sokat, és nem fog tudni ellenállni. Az a helyzet is kialakulhat, hogy meg sem csal, csak van mindig valami jóakaró, aki nem felejt el szólni, hogy "láttam a pasidat egy ilyen-olyan-amolyan lánnyal táncolni, dumálni.. a csaj át is ölelte" - például. Mivel nem voltunk ott, nem láthattuk, hogy a pasink vissza -e ölelte, vagy csak a maca tapadt. Oda a bizalom és egy remek kapcsolat elindul a lejtõn. Egy megoldás van, bízni kell! Amit nagyon könnyû mondani. Jó fej akarsz maradni, mosolyogva búcsúzol el tõle, azt kívánod neki, hogy érezze magát jól, te meg lerágod a körmeidet, gyomorideggel, lehet pityeregve vészeled át az éjszakát, és alig várod, hogy megérkezzen (de már itt is törés van, ugye). Nehéz dolog ez. Bíznod kell magadban és a pasidban. Más lehetõséged nincs.
Istenem, mennyire szánalmas ez már. "Úristen meg fog csalni úristen". Undorító. Képtelen vagyok megérteni, hogy lehet ennyire függeni valakitõl, földhöz vágna, ha félrekúrna a pasid? Azért kúr félre, mert jobb, mint te. Gyenge vagy, amiért ilyen szarságokon parázol.
Ha két év együttlét után sem bízol meg benne, akkor megette a fene az egészet, nem? Ha a barátod szerinted olyan, hogy meg akar csalni, akkor keressél más, mert sohasem fogsz megbízni benne. Ha most ezen aggódsz, akkor majd sohasem mehet el sehova, mert hátha most megcsal? Bízz meg benne, amennyiben szereted (és õ is téged). Ha meg nem bízol benne, akkor értelmetlen az egész kapcsolatotok.
szerintem ezt az érzést nem kell legyõznöd mert így lesz/volt
14-es, ilyen jól megfogalmazva ez még sosem olvastam és hallottam sehol. Like! Velem is ez a baj, nem érzem magam csúnyának, csak mivel a pasim a kapcsolatunk elején kicsit többet mesélt az exeirõl, mint kellett volna, így "féltékeny" lettem. Elkezdtem magam összehasonlítani azzal, amiket mondott róluk. Féltem, hogy alul maradok valamiben. Féltem, hogy valamiben jobbak, és ettõl iszonyatosan rosszul éreztem magam. Volt is civakodás, mert párszor ha összekaptunk, elõjött belõlem, hogy "persze, mert a Mari az ...." Kívülálló és olyan, akivel még nem volt ilyen az nehezen, vagy meg sem érti meg ezt a dolgot, hogy milyen mikor letapossák, vagy letaposod magadnak az önbizalmadat azzal, hogy tovább gondolsz dolgokat, olyanokat, amik nincsenek, de félsz tõlük, félsz, hogy nem vagy elég jó.
Elõzõ: ez nagyon gyerekes volt - nem sértõ szándékkal mondom. Ne próbáld racionálisan megmagyarázni az önértékelési zavart, mert az nem egy logikus jelenség. Az ember az eszével tudja, hogy hülyeség, de nem tud vele mit tenni. Az általad említett nõknél nem arról van szó, hogy rondának látják magukat a tükörben, hanem arról, hogy bizonytalanok önmagukban. Ha csúnyának látják magukat, de ezt elfogadják, akkor nem lennének féltékenyek, mert nem ilyen dolgokban látnák igazolva önmagukat. A féltékenykedõ, megcsalástól rettegõ emberek nem attól félnek, hogy elveszítik, akit szeretnek, hanem attól, hogy az élet így bizonyítja nekik, nem elég jók. Mit is értünk magabiztos ember alatt? Egy magabiztos nõ például nem azt jelenti, hogy õ szépnek látja magát a tükörben. Azt gondolnánk, az önbizalom azt jelenti, jobbnak látjuk magunkat másoknál, pedig nem. Az a nõ, aki azt hiszi, õ a legszebb a világon, beképzelt, nem magabiztos. Egy igazán magabiztos nõ nem tartja magát szebbnek senkinél, hanem LESZARJA, hogy néz ki a többi, mert nincs szüksége arra, hogy másokhoz mérje önmagát. Õ nem retteg a megcsalástól, mert nem ettõl függ az önértékelése. Ugyanez pasiban a versengés, a kakaskodás. Azért veszik a hatalmas autókat, gyúrják ki magukat, mert ebbõl merítik az önbizalmat. Folyamatosan össze akarják mérni a farkukat egymással, mert arra van szükségük, hogy valakinél jobbnak tûnjenek. Õk is féltékenykednek, birtokolni akarják a nõjüket, mert ha megcsalnák õket, az minõsítené õket a szemükben. A bizonytalan pasik lesznek azok, akik döngetik a mellüket, hogy márpedig te velük így nem beszélsz. Õk pattannak fel a kocsmában az asztal mellõl "gyere ki, gyere ki" felkiáltással.
Van egy felvetésem. Igazoljatok. Tehát, a nõk általában rossz véleménnyel vannak magukról (kövér, görbe az orra, nem elég vékony a bokája, mittudomén). Meggyõzõdésük, hogy õk csúnyák, emiatt marha féltékenyek a pasijukra, merthogy az majd a vékony nagy, szilikon mellû, barbie babára hajazó tökéletes csajjal fogja megcsalni õket. De bááázmeg, ha ti ilyen csúnyák vagytok, akkor a pasitok azért van veletek, mert tõletek jobbat nem tud összeszedni, ergo nem fog nálatok jobb nõt találni, nemhogy vékony, nagymellû bombázót.
9-es vagyok... Persze én sem hagyom, hogy elnyomjon a médiából fröcsögõ [email protected], csak azt írtam, hogy néha nehéz azt az önbizalmat fenntartani. Olykor elbizonytalanodik az ember. Mondjuk én azzal is szoktam biztatni magamat, hogy: "Lehet, hogy találna szebbet, de jobbat nem, és lehet találna jobbat, de szebben nem!" :) ))
Nem hiszem, hogy a kérdezõ egy kicsit sem bízna a párjában. Egyszerûen szereti, és nem akarja elveszíteni. Nyilván nekem is megfordulna a fejemben, hogy mi van ha...de aztán rájönnék, hogy nálam tökéletesebb barátnõt nem talál magának, és ezt õ is tudja, mindig mondja is, és tudom, hogy nem dobná el egy kósza numeráért. Pedig olyan pasi, aki minden ujjára kapna puncit, ha akarna. De nem akar. Úgyhogy Kérdezõ, ha te is tudod a lelked mélyén a párodról, hogy nem dobná el a kapcsolatotokat, próbálj meg nem aggódni! :) Ilyen esetben nem fogja befolyásolni, hogy a haverok csajoznak. :) 23/N
Ezt a média szarságot megértem és átérzem (mert én is érzem magamon) de pl a saját párkapcsolatomba ez nem mászik bele. Többek között azért, mert megvan a magamhoz való eszem, hogy felfogjam, hogy ezek a médiából folyó dolgok üres szarságok. Gondolj bele: a média szintúgy tolja a szuperpasi eszményképét, a rettentõen jóképû, nagyon laza kiállású pasikat, a nagy farokméretet, a laza dumát meg a sok felszínes baromságot. Te ezek miatt vagy a pasiddal? Nem hát. A pasik is pont így vannak ezzel. Leszarjuk, hogy mekkora a csaj melle, leszarjuk, hogy tökéletes e az alakja, nem ez számít. Éppen ezért nem is ezekkel kell magad mellett tartani a pasidat.
Én is csaj vagyok, és olykor hasonló cipõben mint a kérdezõ. Nekem is rágták már a fülem, hogy bízni kell, és önbizalom kell hozzá. Viszont ez elég nehéz, ha a média, az internet napi szinten azt nyomja a képedbe, hogy az a jó nõ, aki nagyon vékony, akinek a képén több festék van, mint a falon, aki olyan cuccokban jár, hogy fél segge, fél melle kilóg belõle, akinek nagy szilikon melle van, hosszú, vékony lába és legalább egy kicsit hasonlítson Barbie-ra.
Egy kérdés: milyen érzés olyan párkapcsolatban élni, ahol egy kicsit sem bízol meg a párodban? Milyen érzés egy olyan emberrel párkapcsolatban élni, akit olyan embernek tartasz, hogy csak a kísértés hiánya tartja vissza a félrelépéstõl? Én voltam már fesztiválozni a párom nélkül, szingli haverokkal, ráadásul volt, hogy külföldön. Csajoztak, igen. És? Eszembe sem jutott megcsalni, neki sem jutott eszébe, hogy megcsalnám. Szépen hazamentem, egymás nyakába ugrottunk, nem volt ebbõl feszültség. Egy dolgot kell megérteni: nem ezen múlik a hûség. Ha meg akar csalni, azért nem kell fesztiválra menni. Ha nem akar megcsalni, akkor meg csokorban húzhatják a puncikat az orrára, akkor sem fog. Ezen idegeskedhetsz nyugodtan, az nem változtat semmin sem. Kicsit több magabiztosságra és önbizalomra van szükséged, hogy el tudd hinni: vagy elég jó nõ és pár ahhoz, hogy ne akarjon megcsalni.
Már megint ez a hülyeség! Hadd menjen, biztos megvan az oka, hogy nélküled megy és ez nem okvetlenül a csajozás. Én is szoktam az ''asszony'' nélkül menni, de nem azért, hogy megcsaljam, hanem azért, mert nem akarom, hogy elcsessze az egészet. Vannak olyan dolgok, amik úgyse érdeklik. Egyszer pl elvittem egy külföldi túrára (meccs) és folyamatosan hallgathattam a sírásait, hogy minek megyünk ide, meg oda, minek kell verekedni, meg a bajt keresni, miért isznak ennyit a többiek stb. Erre nem vagyok kiváncsi. Amúgy nagyon jól elvagyunk, de koncertekre és meccsekre nélküle megyek. Ez nem sok alkalom és az év többi részét úgyis vele töltöm. De szerencsére belátja ezeket a dolgokat és nem cirkuszol miattuk. Õ is szokott menni a barátnõivel szórakozni és eszembe nem jutna, hogy a jelenlétemmel zavarjam õket, vagy azon parázzak, hogy megcsal. Bizalom. Biztos hallottad már ezt a szót. Amúgy mi 5 éve vagyunk együtt...
"Amúgy õ is parázhatna, hogy mindenkivel lefekszel amíg nincs otthon." Az én pasim is eljárt. Szingli haverokkal olyan helyre, ahol sok olcsó nõ fordult elõ. Csak annyit mondtam neki (halkan, nyugodt hangon), hogy "ezt vissza fogod kapni". Érdekes, azóta annyira nem vágyik ilyen helyekre menni a barátokkal.
Miért lenne undorító, ha valakit szeretünk, és félünk, hogy elveszítjük? Alapból nem is attól tart az ember, hogy elhagyja másért, mert ha olyan, akkor menjen a büdös fenébe. Hanem rosszabb az a szitu, mikor félre lép, de mennyire bántja, és megbánta, maradna. Benned meg kialakul az iránt az ember iránt valamiféle szánalom és undor, aki eddig a "félisten volt". Megaláz, és még bocsáss is meg neki. Mindez pár haver, néhány pohár alkohol és egy retkes mocsok miatt.
Az elöttem szólóhoz csatlakozom. Amúgy sem fogod megtudni ha megdug valakit. Senki sincs olyan hülye, hogy elmondja. Amúgy õ is parázhatna, hogy mindenkivel lefekszel amíg nincs otthon.
szerintem te is tudod hogy félre fog lépni, sehogy nem tudod legyõzni inkább te is menj bulizni

Félek a szüléstől, az első szülésem rémes volt, hogy győzzem le a félelmemet?

2 hónapos kismama vagyok, és már most aggódok a szülés miatt. Az els? babám szülése valami rémes volt! Igaz, hogy hamar meglett, mert egy óra alatt kibújt, és csak egy órát vajúdtam el?tte (els? baba), de nagyon fájt, semmilyen fájdalomcsillapítót nem kaptam, a doki meg csak akkor csinált gátmetszést, amikor már könyörögtem neki érte! Na meg utána a varratszedés sem volt semmi, sírtam is, úgy rángatta ki a varratokat az a [email protected] orvos, ráadásul még bennem is hagytak egy varratot! Szóval nagyon rossz élményeim vannak, és ez még nem is minden! Most pedig azon agyalok, hogy mennyire rossz lesz a következ?! :(

Legjobb válasz: Én is félek a szüléstõl. Nekem is nagyon nagy trauma volt. Fõleg lelkileg. Utána hónapokig hallottam a doki hangját, ahogy azt mondta a szülés alatt, hogy nem így ismert meg engem, csalódott bennem... Tudom, hogy nem kellett volna a lelkemre vennem, de akkor és ott nagyon megviselt. Hónapokig kapott el a sírás e miatt... A fájások is szörnyûek voltak, a kitolási szakasz is... Nem tudom, hogy milyen lesz a második. Reménykedem, hogy valamivel elviselhetõbb lesz. Nekem sokat segített, hogy orvost váltottam. Nem akartam, mert az elõzõ dokimmal nagyon meg voltam elégedve szakmailag is. De így sikerült. Bár most újra idegen helyen kell szüljek (nem abban a kórházban szülök ahol elõzõleg), mégis valahogy adott egy biztonságérzetet ez az új doki. Amikor az elsõ babát szültem - a fájások közt arra gondoltam, hogy miért nem volt nekem jó gyerek nélkül. Jobb lett volna, ha nem megyek bele ebbe a terhességbe. Azóta tudom mit jelent egy gyerek... Sokszor arra gondolok, hogy majd a kisfiam szeretete fog adni erõt, hogy végig csináljam. Remélem, hogy sikerül átvészeljük valahogy ezt is. Könnyû szülést kívánok neked! 29 hkm

Én is félek a szüléstõl. Nekem is nagyon nagy trauma volt. Fõleg lelkileg. Utána hónapokig hallottam a doki hangját, ahogy azt mondta a szülés alatt, hogy nem így ismert meg engem, csalódott bennem... Tudom, hogy nem kellett volna a lelkemre vennem, de akkor és ott nagyon megviselt. Hónapokig kapott el a sírás e miatt... A fájások is szörnyûek voltak, a kitolási szakasz is... Nem tudom, hogy milyen lesz a második. Reménykedem, hogy valamivel elviselhetõbb lesz. Nekem sokat segített, hogy orvost váltottam. Nem akartam, mert az elõzõ dokimmal nagyon meg voltam elégedve szakmailag is. De így sikerült. Bár most újra idegen helyen kell szüljek (nem abban a kórházban szülök ahol elõzõleg), mégis valahogy adott egy biztonságérzetet ez az új doki. Amikor az elsõ babát szültem - a fájások közt arra gondoltam, hogy miért nem volt nekem jó gyerek nélkül. Jobb lett volna, ha nem megyek bele ebbe a terhességbe. Azóta tudom mit jelent egy gyerek... Sokszor arra gondolok, hogy majd a kisfiam szeretete fog adni erõt, hogy végig csináljam. Remélem, hogy sikerül átvészeljük valahogy ezt is. Könnyû szülést kívánok neked! 29 hkm
Fogadj fel orvost, akiben megbízol, és akkor talán jobban fognak veled bánni. Egyébként én sem kaptam fájdalomcsillapítót, és én is szenvedésnek éltem meg az egészet, én emiatt nem is vállalok be még egy gyereket...
Én irtó mázlista vagyok, mindkétszer extragyorsan szültem, spontán és vágás-szakadás nélkül. A lányom összevissza 2, 5 óra alatt meglett, a fiam 2 óra alatt. De a második szülésem rémes volt. elsõnél: reggel nyolckor elment a magzatvíz, egy ujjnyi voltam, renyhe és ritka fájásokkal. 10.40-kor meg már kint is volt a lányom, a kitolás kb 10-15 perc volt összesen. Másodjára pedig: reggel 6.30 kor éreztem elõször valamiféle fájást, de még szimpla jóslónak hittem, 7kor már 5 percesek jöttek, elindultunk a kh-ba, a kocsiban azt hittem megszülök, már tolóim voltak, alig gyõztem ellihegni meg visszatartani. Mire beértünk már laza 4 ujjnyi voltam és egybõl nyomhattam is. A kitolás nagyon elhúzódott mert kiderült, hogy a zsinór rá volt tekeredve és mindig visszarántotta. De így is megvolt 8.40-re, tehát összesen óra alatt! De a kettõ közül a második SOKKAL_SOKKAL_SOKKAL fájdalmasabb volt, én jól bírom amúgy a fájdalamt, de most elbúcsúztam az életemtõl közben... többször elájultam, az nst kiakadt a fájáscsúcsoktól... szó szerint félig megõszültem a szülõágyon, azóta festetem a hajamat is. Hibába nem kellett egyetlen öltés sem, és hiába szoptattam fél óra múlva törökülésben, hiába jöttem rendbe pár hét alatt teljesen, én elhatároztam, hogy többé nem szülök hüvelyi úton. Ezt még egyszer nem bírom ki épp ésszel, az tuti.
Nah ezt kellett nekem elolvasni...most jól beparáztam:S 31 hetes elsõ babás
A kérdező hozzászólása: Hát nálam az történt pontosan, hogy délután 4kor voltak 5 perces fájásaim, akkor bementünk a kh-ba, ott NST-re raktak egy órát, ami még semmit nem mutatott ki. Egy ujjnyira voltam csak kitágulva. Aztán odajött a doki, és mondta, hogy nincs kedve velem szarakodni, úgyhogy megrepesztette a burkot. Onnantól kezdve nagyon éles fájdalmaim voltak és beindult a tágulás. Nem lehetett lefeküdnöm, járkálnom kellett pedig alig bírtam állni, utána kaptam még egy nagy adag indító injekciót meg beöntést, egy gyors zuhany, utána meg felfektettek a szülõágyra 7 órakor. A doki nem is volt bent, végig a szülésznõ volt mellettem, a kitolásnál is, amikor már üvöltöttem fájdalmamban, és kértem fájdalomcsillapítót. Mire megkérdezte a doki (addigra bejött), hogy van-e fogadott orvosom, mondtam, hogy nincs. Azt mondta, hogy akkor fájni fog! Amikor megjelent a pici feje, a doki feltápászkodott a számítógép elõtt és csinált gátmetszést. Amikor meg kibújt a kicsi, rögtön elvitték, az alatt a doki összevarrta a gátsebet, de úgy felhúzatta a nõvérekkel a lábam, hogy azt hittem, kitöri! Végül is pont 8 órára kibújt a kisfiam egészségesen és ez a lényeg... de most megint kezdek parázni, persze még ráérek. És ez mind valentin napon történt! Na most meg majdnem karácsonyra vagyok kiírva, dec. 20-ra!
szia, én 20 órát vajúdtam, de nem tágultam szinte smemit. a végére iszonyú fáradt voltam, végül oxitocint kaptam, és burokrepesztés volt, onnatól 3/4 óra alatt kint volt akislányom, de az a 3/4 óra elmondhatatlan volt....(ált az oxi erõsebb fájásokat generál a rendeseknél). a kitolás, nem tudom honann szedtem rá az erõt-valahogy megvolt. aztán még a babám intenzívre is került, a szoptatás alig indult be, 1 hónapig szenvedtünk mire sikerült..... most vagyok a 6. hónap elején, de õszintén szólva nem nagyon gondolok a szülésre. csak annyiban hogy minden rendben legyen. a neheze tudom utána jön majd. semmi segítségem nincs, nagyon nehéz lesz....fõleg ha õ is olyna sírós.-nem alvós lesz mint a nõvére (aki nemsoká 2, 5 éves)...... nem mellesleg most lesz fogadott orvosom, aki egy nagyon lelkiismeretes fazon, és nyugodtan rábízom magam ilyen elõzmények után is. sztem te is fogadj egy rendes orvost, és ne gondolj arra, milyen lesz a szülés. úgyis a végeredmény a fontos, a baba, nem? :) könnyû gyors szülést kívánok neked.

Miért zavarja apumat ha hetente többször mosok hajat? Hogyan győzzem meg, hogy az nekem jó ha többször mosom meg?

Szóval régen hetente egyszer mostam hajat,ami nagyon zavart,mert már 3-4nap múlva nagyon sz.rul állt,hiába vasaltam nem úgy állt ahogy akartam,lelapult aztán kezdett zsírosodni is és undorítónak találtam.Azt mondták a barátaim,hogy nem látszik,h zsírosodik de engem nagyon zavart.Idén egyre többször volt h hetente 2x mostam hajat,apám meg ordibált,hogy minek annyiszor.Ráadásul most voltunk orvosnál,mert allergiás vagyok.Többek között a poratkára is és azt mondta az orvos,hogy az a legjobb ha gyakran takarítunk,gyakran cserélünk ágynem?t és amilyen gyakran csak tudok hajat mosok,mert a hajban sok por megragadt.Nem akarok naponta hajat mosni,de pl. hetente 3x lehet,hogy nem ártana,f?leg,hogy ezt most megtudtuk.Nem?Most mit csináljak,próbálom úgy id?zíteni,hogy amikor nincs itthon akkor mosok hajat,mert akkor nem tudja.De pl. szeptemberben lesz egy kis m?téte ami után 10napig(!) itthon kell lennie,nem szabad meger?ltetnie magát...10napig nem fogom kibírni hajmosás nélkül mert akkor már tényleg hülyén is áll,zsíros is..:(

Legjobb válasz: Nem egészen értem, hogy édesapádat miért érdekli, hogy hányszor mosol hajat? Ilyet még nem is hallottam. Azt is megmondja, hogy hányszor zuhanyozhatsz naponta? Én megmondanám neki, hogy ez az én dolgom, meg az is, hogy mikor mosok fogat és az is, hogy mikor megyek pisilni. Nem is hallottam még ilyet.

Nem egészen értem, hogy édesapádat miért érdekli, hogy hányszor mosol hajat? Ilyet még nem is hallottam. Azt is megmondja, hogy hányszor zuhanyozhatsz naponta? Én megmondanám neki, hogy ez az én dolgom, meg az is, hogy mikor mosok fogat és az is, hogy mikor megyek pisilni. Nem is hallottam még ilyet.
Óóó, a jó öreg Organics! Nem csak te keresed! Pedig az annyira jó volt.
Amúgy meg, én ezekbe a head and shoulders- és társaikba nem hiszek.... Apu most a lidl-be (vagy a penny marketbe?) vett olyan jó illatú sampont, és jó is a hajamra, nagyon szép fényû és puha lesz tõle:) Joy a márkaneve... Nekem a Pantene se jott be soha, egyetlen volt, az organics, de azt már évek óta nem látttam:( lehet hogy van csak én nem lelem:D
A kérdező hozzászólása: úgy szoktam hajat mosni, hogy megmosom head and shoulders sensitive-vel és a legvégén teljesen hideg vízzel mosom le a hajamat, mert azt imádom.Amúgy sem mosom meleg vízzel, mert a fejbõröm nem bírja a nagyon meleget, utána becsavarom törölközõbe és várok egy kicsit h a törölközõ magába szívja a vizet.Általában nem szárítom meg, mert suli idõben délután mosom meg, pl.:tanulás közben ha pihenõt tartok megmosom a hajam és utána tanulok tovább közbe megszáradt esti bõven(: Ritkán szárítom hajszárítóval, ellenben vasalom.Más vegyszeres cuccot nem nagyon használok, csak havonta 1-2-3x pakolást. köszönöm a válaszokat!Sarkamra állok, és megmondom neki, hogy akkor is meg fogom mosni hetente 3x, mert attól nekem jobb, fõleg az allergiám miatt.
Nekunk a vizdij nem lehet problémája, mert kútviünk van:) de az áram miatt(bojler) õ is nyávog.... De a cigaretta pl sokkal drágább:/ Ezt mé nem veszi észre? Azt tom ajánlani, hogy hajmosáskor ne dörzsöld annyira, mert az is serkenti a zsirmirigyeket.... és hideg vizzel öblitsd le utolsó öblitéskor. Sansenoy
Velem azért kiabált anyukám, hogy mennyi vizet elhasználok hajmosáskor meg zuhanyzáskor..:D Suliközben mindennap hajat kellett mosnom, mert a második napon már sehogy sem állt a hajam és bezsírosodott a frufrum.. Nekem anyukám megunta hogy mindig szól érte..:D
Mond meg neki, hogy neked ez fontos, és egyébként is, a kamaszoknak sokkal jobban zsírososdik a hajuk ( a lányoknál még jobban is látszik, mert ugye a legtöbb fiúnak rövid heje van) Szóval azért kezdett a tiéd is jobban zsírosodni, mert kamasz vagy már, és ilyenkor nagyon sok hormonális változás zajlik bennünk, ami elég sok dolgot felborít egy idõre, pl a bõr faggyútermelését. Ezért többször kell mosnod is. Ezt elmondhatod apukádnak, és szerintem azt is, hogy az allergia miatt is nagyon fontos (én is allergiás vagyok, és 3szor mosok hajat hetente, nekem is mondták, hogy fõleg nyáron lényeges, hogy kimossam a polleneket, mert én fõleg nyári növényekre vagyok allergiás) és hogy manapság már az alap ápoltság része, hogy egy ember ne menjen ki zsíros hajjal, ha más emberek közé megy... 22/L
Abban igaza van az apukádnak, hogy a sûrû hajmosás árt a fejbõrödnek.Minél sûrûbben mosod, annál zsírosabb és esetleg korpásabb lesz.Gondolom, még használsz egyéb vegyszereket is a hajadra, mint ahogy az most divatos. A te dolgod, hogy mennyire teszed tönkre a fejbõrödet és a hajad a divat kedvéért.Apukáddal ezt értesd meg.
Én két naponta mosok hajat, mert én se bírom ha nem frissen mosott, egyszerüen nem érzem jol magam akkor... Apu meg csk megjegyzi hogy ki fog hullani a hajam annyit mosom....De az én hajam, könyörgök, hagyjanak békén XD Sansenoy
A kérdező hozzászólása: annyira idegesít...pl.:szeretek zuhanyozni:) télen a hidegben olyan jó mikor folyik a meleg víz, és pár percig élvezném, erre apám bemegy a wc-re és elzárja a meleg vizet!nyáron meg langyod víz folyik rám, akkor is elzárja a vizet!Pedig kb. 10percig zuhanyozok...utána mindig azt mondja h drága a víz ne folyassam fölöslegesen:( A hajmosás is mért nem lehet gyakran mosni?:O ismerek olyat aki naponta mossa a haját, én meg hetente 3x akarom! Elegem van ebbõl, tudom, hogy kell a pénz mert tesóm egyetemre megy, de akkor is innentõl kezdve hetente 1x moshatok hajat és 1x zuhanyozhatok majd v mi??:( köszönöm a válaszokat!
Nálunk is ez volt egy ideig.. Azóta magamnak veszem a sampont, balzsamot, így már egy szava sem lehet.
hát igen, hiperfini tapintásu volt tole a hajam:) lehet volt benne vmi nem jo dolog:DD azé szuntették be:O de nem tom:(

Tizenhárom éves lányom a barátnőjénél szeretne aludni és holnap onnan menne iskolába. Én megengedtem neki de az apja nem, és mivel az utolsó szó mindig az övé ezért a lányunk az én fülemet rágja; hogy győzzem meg az apját. Van valami ötletetek?

Legjobb válasz: Szerintem mielõtt válaszoltok a lányotok kérésére, meg kellett volna beszélned a férjeddel. Így mindketten ugyanazt mondanátok, és nem kerülnél ilyen helyzetbe. Tudom, most már késõ, de talán legközelebb... Egyébként most már nincs jó megoldás. A meggyõzés sem az, és az sem, hogy a lányod azt látja, hogy az apja szava többet ér a tiédnél.

Szerintem mielõtt válaszoltok a lányotok kérésére, meg kellett volna beszélned a férjeddel. Így mindketten ugyanazt mondanátok, és nem kerülnél ilyen helyzetbe. Tudom, most már késõ, de talán legközelebb... Egyébként most már nincs jó megoldás. A meggyõzés sem az, és az sem, hogy a lányod azt látja, hogy az apja szava többet ér a tiédnél.
hát kérd meg a férjed, hogy gondolja át! talán belemegy!
miért az apjáé a végszó? ugyanolyan szülõje vagy, nehogy már a férjed döntsön.
Ilyenkor már ki ne menjen az utcára, nagyon sok este a cigány jósnõ, még a végén megmondják neki a jövõt.
Ezt az egyenlõséget magyarázd már el öt részeg kisebbséginek az utcán este, amikor senki sem hallja a sikolyodat.
A nõk ösztönösek, a férfiak inkább hideg fejjel gondolkoznak. Nem azért tiltja az apja, mert nem akarja, hogy a lánya jól érezze magát, hanem mert félti. És okkal!
Ha a férjed azt mondta, hogy nem, akkor nem. Ha rágja a lányod a füled, megmondhatod neki, hogy mivel a végsõ szó az apjáé, ezért ti ketten együtt nem engeditek el.
Sehogy 13 éves gyereknek hétköznap otthon a helye.
Igaza van az apjának: végigvihogják az éjszakát és holnap nem tudnak tanulni.
Amúgy igen!! Erõs nõ vagy, a mai kegyetlen világban! ugyan olyan szinten állsz mint a férjed! férfi és nõ egyenlõ! xD #feminimpower
A kérdező hozzászólása: Olyan szépen kért a lányom, hogy gyõzzem meg az apját, hogy még szexel is megzsaroltam de semmi változás.
Én nem engedném. Suli idõben hétköznap nem alszik senki a másiknál (ha csak nincs valami egetrengetõ probléma). Azért gondolj bele a másik család helyzetébe is...szerintem hétköznap senki nem kiváncsi egy plusz gyerekre, mikor amúgy is mindenki rohan..
Az már rég rossz kérdezõ ha a szex nem kettõtök örömére van. Zsarolni mintha valami k..va lennél az életébe már bocs.
kamu egy felnõtt nõ le tudja írni helyesen azt, hogy szexszel
Kérdezõ (#28), nagy hibát követtél el ezzel - a szex jó ötlet, de azzal nem zsarolni kell a férfit ilyen helyzetben, hanem érdekeltté tenni abban, hogy sürgõsen ketten akarjon maradni Veled... biztos tudnál olyant kitalálni, hogy a párod maga szervezze a lány barátnõ-akcióját...:) ))
Ez a te bajod. Minek hagytad magad egy hülye pasinak befolyásolni? Neked jó másodiknak lenni a sorban?
Én 13 évesen alhattam barátnõknél, ha ugyanúgy kész a lecke, stb. Gondolom ismeritek a barátnõ szüleit is, délután átviszitek a gyereket, beszélgettek, aztán otthagyjátok. Nálunk így volt és nem volt semmi gond. Másnap a suliból viszitek haza és kész.
#34, már bocsi, de miért kellene átVINNI a gyereket, másnap meg hazaVINNI az iskolából? Más településen van a barátnõ, meg az iskola? Nekem 13 évesen igen ciki lett volna, ha bárhova is a szüleim hoznak-visznek, volt 2 pici (akkora, mint most:) ) lábam is, meg diákbérletem is...
Nálunk az ilyen nagyobb kérdésekben már most az a válasz, hogy megbeszélem apával és fordítva, ha tõle kér valami nagyobbat a lányunk, (mert még csak 6 éves lesz), akkor megbeszéljük és csak akkor mondjuk meg neki, ha eldöntöttük (teszem azt szülinapi buli, vagy nagyobb ajándék stb. most még :) ) Viszont ez a válasz, hogy azért az övé az utolsó szó, mert õ az úr a háznál, ez nagyon maradi és régimódi felfogás. Szerintem. Egyébként, ha ismeritek a barátnõ szüleit, és tudjátok milyenek, akkor miért ne lehetne átengedni. De ha nem hétköznap hétvégén simán. :)
35: ha este akar átmenni, mondjuk miután megírta a házit, jobb vinni szerintem. 22 éves vagyok, de ha késõ este kell valahova mennem vagy jönnöm haza, a mai napon inkább értem jönnek kocsival! Biztonságosabb és gyorsabb.
õ az úr a háznál.. gyenge jellem lehetsz, akinek egy férfi parancsol.. istenem, az ilyen nõk annyira gázak.
Nyugodtan engedd el ! De úgy búcsúzz el tõle hogy lehet akkor látod utoljára élve. 13 éves kislámy... Az utca televen pedofilokkal, drogosokkal, stb. Lehet elrabolják, megerõszakolják, bedrogozzák stb. De ezek csak a lehetõségek... Lehet semmi baj sem lenne. De gondolj bele : És ha mégis...? Csak 13. Nincs még semmirõl lemaradva. Majd aludhat még 17-18 éves korában is mindenfelé.
#39 "Az utca televen pedofilokkal, drogosokkal, stb" - hogyne... ha épp az AXN krimihétfõjét nézed, ez kétségtelenül így van... a való világban meg úgy, hogy a a gyerekek elleni bûncselekmények 41%-át az apa, 39%-át az anya, és 20%-át más ember követi el, de abból a 20%-ból is 15% kb a közelebbi-távolabbi rokonság, iskolai környezet, stb... az utca emberére marad a 4-5%-nyi elenyészõ kisebbség. A másik az, hogy szerinted egy ilyen szemlélettel késõbb a túlféltõ szülõ hogy számol el a gyerekének???
Engem 15 éves koromba megerõszakoltak fényes nappal a VIII. kerületbe. Szóval nem csak az AXN csatornán vannak ilyenek.. Bocs
este 8kor ne találjon ki ilyet.Esetleg korábban.mondjuk 5-6 körül.. Vagy pénteken.
Mért kell ezt ennyire túldramatizálni? Én is aludtam ott HÉTKÖZNAP a barátnõimnél, õk is nálunk, úgy, hogy reggel együtt mentünk iskolába, és mégsem voltunk másnap hullák... Fiúzni meg pláne nem mentünk 13 évesen. Viszont most már tényleg késõ van ehhez, kérdezõ, én inkább megbeszélném a holnap aludjon ott, majd együtt beszélnénk a barátnõ szüleivel, így még sötétedés elõtt át tud menni. Mivel nem mindennapos, néha lehet kicsit engedékenyebbnek lenni....
13 éves gyeremek hétköznap aludjon otthon. Péntek, szombat lehet barátnõzni, pizsibulizni..., de akkor sem az utcán lenni. Igaza van az apukájának. Mellesleg, ha hétköznap aludna ott, akkor ott nem lenne alvás csak vihorászás egész éjjel, és másnap fáradtan menne iskolàba. 15/L /bocsánat a helyesírásért, telefonròl voltam/
ki fõz, mos, vasal a gyerekre, ki tanul vele, ki van vele többet? szerintem annak van nagyobb beleszólása ilyen helyzetekbe. De nem este fél 9-kor kell ezt kitalálni meg eldönteni. Ne gyõzd meg az apukát, hanem mondd meg a kislánynak, hogy korábban találja ezt ki, mondjuk suli utáni 1-2 órában, akkor még egyeztetni is lehet a másik lány szüleivel és persze az apukával.
Szerintem tiszta sor, hogy hétköznap nem engedi..mond meg, hogy majd egy péntek vagy szombat estérõl lehet szó. Teljesen tiltani nem lehet és nem is jó dolog.
Gyerekem élete nehogy már azon múljon, hogy ki vasal rá többet? Ekkora baromságot is régen hallottam. A szülõknek közösen kell dönteni nem számítva ki keres többet vagy ki vasal többet.
Kezdjük ott, hogy mikor gyereket vállaltatok, meg kellett volna egyeznetek a pároddal abban, hogy a gyerek egyetlen választ kapjon a kérdéseire: a TI válaszotokon. Normális esetben ez úgy zajlik, hogy anya és apa megbeszélni, aztán közli a döntést gyerkõccel. Így nincs az, hogy az egyik szülõ mumus... És ezzel kivédhetõ az is, hogy egymásnak ugrasszon benneteket, mondván, hogy "pedig anya/apa megengedte". ...
ezzel csak azt akartam írni, hogy ne annak legyen beleszólása, aki nem is ismeri szint ea saját gyerekét (általánosítás, nem jelen este!) mivel a kérdezõ nem indokolta, hogy miért az apuka szava a döntõ, ezért én leírtam, hogy miért lehetne az anyukáé.
*eset
A kérdező hozzászólása: Azért a párom szava a döntõ mert én engedékeny vagyok és mert õ az úr a háznál. Mindketten egésznap dolgozunk így egyikõnkkel sincsennek több idõt a gyerekek, tanulni pedig egyedül szoktak.
Enyhén ferdít itt a legtöbb válaszoló. Mi az, hogy a gyerek életérõl van szó? Ki írta, hogy az utcán sötétben menne egyedül az a gyerek? Lehet, hogy anyuka átvinné, átadná a barátnõ szüleinek, aztán ennyi, ott van az õ felügyeletük alatt. Meg hogy végigröhögik az estét aztán nem tanulnak. Jajj már. Én is aludtam ott barátnõmnél nem egyszer ennyi idõs koromban, aztán orvos lettem. Könyörgöm, nem ezen múlik! Azt én sem értem, hogy mi az, hogy az utolsó szó az övé??? Tényleg együtt kellene megbeszélnetek az ilyeneket. Amúgy meg korántsem látom tragikusnak, hogy egy 13 éves lány ottaludjon egy barátnõjénél!
Életét nem szó szoros értelembe értettem, hanem például mintát amit lát és majd tovább visz.
Beszéld meg a pároddal, hogy hétvégén aludhasson ott. Vagy a barátnõ nálatok. Ilyenkor már én sem engedném ki az utcára. Legközelebb beszéld meg elõbb vele is mielõtt választ adsz a lányodnak.
Én csak péntek vagy szombat este engedném, és csak úgy, ha felhívom a barátnõ anyját, hogy mi lesz a program (nem mehetnek bulizni, éjszaka kódorogni stb.).
Legközelebb ne legyen az, hogy te megengedsz valamit, utána meg apa lefújja. Ha a férjed nincs otthon, mondd meg a lányodnak, hogy majd megbeszéled apával, ha hazajön. Beszéljétek meg, és utána közöljétek vele az egyöntetû hírt. Így látni fogja, hogy nincs kiskapu, nincs "gyengébb láncszem", mert te most az vagy. Valamint határozottan és kategorikusan jelentsd ki neki, hogy ma nem mehet sehová, ez van, törõdjön bele, kár nyafognia.
Itt mindenki mellébeszél! Pontosan lehet tudni, hogy ha egy kiskorú éves lány a "barátnõjénél akar aludni", akkor fiú van a dologban!! Kérdezõ! Szeretnél már nagymama lenni??
(- éves)
1. Elõször az apjával konzultálok, és nem engedem meg addig, míg meg nem egyezek az apjával. 2. Az apja ellen neveled így a gyereket, mert te megengedõ vagy értelmetlen dolgokban is (mint pl., hogy szorgalmi idõben a barátnõjénél aludjon, aztán együtt menjenek iskolába), az apja meg racionális és következetes. Így arra neveled, hogy késõbb kijátsszon téged is, a hátatok mögött intézzen dolgokat, s téged és az apját is egymás ellen. Ez nem jellemes attitüd. A helyedben változtatnék ezen.

24 évesen túl öregnek érzem magam, hogy megtaláljam az igazit. Hogyan győzzem le az érzést?

Úgy érzem, nincs elég időm, hogy megtaláljam a nekem szánt társat az életben. Egyre öregebb leszek és nem kellek majd senkinek... És az elmúlt években mindig zsákutcába futottam...úgy érzem, már csak egy lövésem van, és ha az sem lesz jó, akkor utána nincs több esélyem arra, hogy megtaláljam az életre szóló társam, akivel családot alapíthatok...egészen depressziós vagyok a szülinapom óta emiatt.

Legjobb válasz: örülj hogy ilyen fiatal vagy

örülj hogy ilyen fiatal vagy
Kapuzárási pánik. Nekem is volt már párszor...:S Azért elég durva, hogy manapság már ilyen fiatalon ezt érzi az ember, mert ugye a környezetében látja, hogy mások már sokkal elõrébb járnak, stb. nem?
A kérdező hozzászólása: azt elfelejtettem írni, hogy nõ vagyok...
Nem az utolsó lövésed van hatra, de azt jól látod, hogy 1-2 éven belül mar el kell kezdened hosszú távú kapcsolatot találni. Sajnos sok nõ 30-on túl gondolja azt, hogy elég a szórakozásból, most mar neki család kell, de Mr. Tökély már rég foglalt. Te most vagy a csúcson, megkaphatod a legjobb apajelölteket meg azelõtt, mielõtt a többi lány feleszmél. Nem depizz, hanem ragadd meg a lehetõséget.
Még van 6 jó éved. Fel a fejjel!
22-23 évesen én is ezt éreztem és összejöttem egy fiúval aki olyan tipikus "jó lesz férjnek", el is jegyeztük egymást aztán kb 2 év után rájöttem , hogy én nem is vele akarom leélni az életemet. Sokat rágódtam hogy most úgymond dobjak el mindent és kezdjem megint a nulláról, de aztán végül megtettem. És nem bántam meg. Ez több mint másfél éve volt, azóta nem találtam senki hozzám valót még, idén 27 leszek de nem aggódok. A környezetemben csomó ember van, nálam idõsebbek is akik egyedül vannak. Anyukám is csak 30 évesen ismerte meg apumat. És ha végül találkozol a megfelelõ emberrel nem kell sok idõ behozni a "lemaradást", akár 1-2 éven belül összeházasodhattok és lehet gyereketek.
5-ös: már miért csak 32 éves palinak lenne õ friss hús? Én olyan idõs vagyok, mint õ és nem friss húsnak nevezném, hanem igazi nõnek. A kora miatt már nõ! :)
megint csak azt tudom mondani , bízz magadban . Olyan meg nincs, hogy már csak 1 lövésem van Ha nincs önbizalmad akkor az látszik is a belsõ szépség az önbizalomból fakad de hat a külsõre is.Egy vidám mosolygós arc sokkal szebb mint egy szomorú összeroskadt nem ?
"Bolond" vagy! :) Az élet csak most kezdõdik... Fiatal vagy, sok minden áll még elõtted... Én 28 éves nõ vagyok, a napokban ért véget egy másfél éves kapcsolatom. Öröm az ürömben, hogy a legelsõ, aminek szépen tudtam/tudtunk véget vetni. A jövõ felé nézek, és nem kesergek, pedig nagyon megszenvedtem a dolgot, mert még mindig szerettem õt. Ne keseregj! Tûzz ki új célokat, építsd fel magadat, és akkor jönni fog a társad is. Hagyj szabad folyást a dolgoknak, és meglátod, minden úgy alakul majd, ahogy annak lennie kell... Fel a fejjel! :)
Én nem értem a mai gondolkodást :D esküszöm, a párom is 24volt amikor meg találta az igazit :D vagyis engem :D mondjuk ami igaz az igaz, hogy a frissebb hús mindig jobb. de te is találsz majd egy 32éves palit akinek te leszel a friss hús :) nem bántásból, meg ilyenek
Te öreg? XD Majd amikor lesz unokád. ;)
tagadj le pár évet!
Az én feleségem 24 éves volt amikor összejöttünk:) És másfél évvel késõbb már házasok voltunk. Elõtte 5 évig szenvedett szegénykém azért mert nem tudott normális pasit találni. Mind megbántotta. Nekem, pasi létemre õ az elsõ kapcsolatom. 2 hónap múlva leszünk 2 éves házasok, illetve 3, 5 éve együtt. Nem szabad feladni!!!! 24/F

Hogyan győzzem meg a férjemet, hogy a fiunkat ne vigye az anyjáékhoz látogatóba?

Az anyósoméknak nem erőssége a takarítás és ez elég kellemetlen mivel 2 kutyával és 5 macskával osztják meg a 2 szobás házat. A férjem szerint nincs ezzel semmi baj és nem tudom vele megértetni, hogy persze, mi odamegyünk és 2 percenként mosunk kezet, de egy 1,5 éves totyogónál szinte kivédhetetlen, hogy valamit be ne vegyen a szájába, meg ne nyalja a kezét és hasonlók. Nem szeretném ilyen közegben tudni a gyermekünket.

Legjobb válasz: Lehet, hogy elõttem nincs megfelelõen a probléma, de én ezt az élethelyzetet nem úgy látom, hogy csukott ajtó mögött él két ember 5 macska meg két kutya, hanem úgy, hogy nincsenek kizárva. Általában a családi házban lakó állatok kint vannak, csak akkor mennek be, ha túl hideg van, vagy ha esik, vagy ha félnek valamitõl. A macskák meg jórészt otthon sincsenek. Nem látom, miért lenne olyan õrületes probléma. Szerintem túl sarkosan lett megfogalmazva a kérdés, és kérdezõ szeretné hallani, hogy oda ne vidd meg hû meg ha. Kérdezõ, Te mennyire vagy jóban anyósékkal?

Lehet, hogy elõttem nincs megfelelõen a probléma, de én ezt az élethelyzetet nem úgy látom, hogy csukott ajtó mögött él két ember 5 macska meg két kutya, hanem úgy, hogy nincsenek kizárva. Általában a családi házban lakó állatok kint vannak, csak akkor mennek be, ha túl hideg van, vagy ha esik, vagy ha félnek valamitõl. A macskák meg jórészt otthon sincsenek. Nem látom, miért lenne olyan õrületes probléma. Szerintem túl sarkosan lett megfogalmazva a kérdés, és kérdezõ szeretné hallani, hogy oda ne vidd meg hû meg ha. Kérdezõ, Te mennyire vagy jóban anyósékkal?
Nézd! Attól, hogy állatok vannak egy házban, az nem azt jelenti, hogy a holdon élnek. Gondolom nem a házban végzik el az állatok a dolgukat, no meg gondolom a nem erõssége a takarítás itt a szõrre vonatkozott. Én engedném a helyedbe a gyereket a nagyszüleihez. Egyrészt mert joguk van hozzá, másrészt meg a gyerekednek nem lesz semmi baja egy kis kosztól. Nézz a neten videókat, amikor a baba a kutya szájából eszik. Azt is túléli. Mondjuk nekünk nincs háziállatunk, de amikor a fiam kicsi volt, én is vittem õket szüleimhez ahol viszont volt. Egész nap nyalta falta a kutyát, nem lett semmi baja.
Ugye az nem baj, ha a gyerek állatok között van. Viszont amennyiben az alapvetõ higiénia sincsen betartva, akkor egy olyan kisgyerekre, aki szájába vesz mindent, veszélyes fertõzések leselkednek. Fõleg akkor, ha az a gyerek nem abban a környezetben él, hanem csak néha csöppen bele, így a szervezete nem tud alkalmazkodni a hirtelen változáshoz, jelen esetben a bacikhoz. Ha tényleg annyira durva a helyzet, akkor egyszerûen tiltsd meg, hogy a párod elvigye a gyerkõcöt. -ezt úgy tanácsolom, hogy én is tartok itthon állatot.
Én a sajátomat nem engedném oda az biztos. Elõbb egy napalm, majd utána.
Ha egy két szobás házban 2 kutya és 5 macska van, ott bûz van. És bármily hihetetlen ez nem jólelkû állatbarátságra vall, hanem arra, hogy elmacskásodott a ház, mert tudati agymacskájuk elhatalmasodott rajtuk. Ha találkozni akarnak, ne ott. Szemtõl-szembe megmondanám, nem akarom, hogy a lakásba beszorult sok állat között totyogjon.
Nem viszi és kész, legyél határozottabb. Én se engedem anyósékhoz a gyereket, 1 éves.Anyósék benn cigiznek, takaritás ritkán van, szemétdomb az egész. Hozzánk jöhetnek bármikor, 20 percre laknak, van bérletük is, csak lusták, így kb félévente jönnek.Akkor elõszobában cipõ le, vendégpapucs fel, és irány a fürdõszoba, koszos kézzel nincs gyerekhez nyúlkálás. A férjem eleinte rossz néven vette, aztán elolvastattam vele pár cikket arról, hogy az ilyen fokú kosztól, cigitõl mennyi baja lehet a gyereknek, azóta nem mondta hogy menjünk mi. És nem arról van szó, hogy nálunk minden patyolat tiszta, csupán takaritok, és nem kell kétségbeesnem, ha olyat csinál a fiunk mint tegnap, a földrõl nyalogatta fel a kiömlött tápszert...(amig hagytam)
Anyukámnak csivavája van, de csak az egyik szobába, és az elõtérbe mehet, folyton fürdetve van a kutya, takarítva, fertõtlenítve minden, mégsem viszem be abba a szobába a kicsit. Ha macska is lenne, tuti nem vinném át a kicsit. Az hót ziher.
A kérdező hozzászólása: Nem az anyósomékkal van baj, hanem azzal ahogyan élnek. Mindenen vastagon van a szõr, miden helyiségben ott az almos tálca, aztán vagy oda csinálnak a macskák vagy nem és még sok hasonló probléma is van. Az állatok ugyan kimehetnek, ha akarnak, de én még egyiket sem láttam házon kívül. Nekünk is vannak kutyáink és macskáink is, imádom õket, de azt azért nem engedem, hogy az ebéd közben a macskák az asztalon ülve horgásszanak a tányérunkról, vagy abból velünk együtt egyenek. Hozzánk bármikor jöhetnek anyósomék, de nem jönnek, mert akkor egyedül maradnának a "picikéik" és azt nem tehetik meg velük.
kompromisszum: hívd meg magadhoz te a férjed szüleit, így õk is látják az unokájukat, és tisztaságban is lesz a kicsi
Elzárni akkor sem lehet õket. Akkor csinálj programot (kirándulás, étterem, stb.), amire a nagyszülõket is hívod, illetve hívd meg õket magatokhoz. Nem tilthatod el az unokát tõlük! Ha tényleg olyan rossz a helyzet, mint írod, akkor oké, ne ott találkozzanak, de a találkozást biztosítsd. De, ha mégis túloznál azzal a kosszal, akkor meg...
A kérdező hozzászólása: Nem akarom eltiltani tõlük az unokát, csak azt nem akarom, hogy olyan körülmények közé kerüljön. A férjemnek az a természetes, mert náluk mindig ez volt, de szerintem ez még nem jelenti azt, hogy a mi gyermekünknek is ez kell, hogy természetes legyen.
Ilyen koszba én el sem mennék, nem hogy gyereke engedjek oda. Imádom a kutyákat és a macskákat is, de ne másszanak a tányéromba meg a szõr sem guszta nagy tömegben. Pár szál az oké, volt kutyám, tudom, hogy mivel jár, de amikor már mindenhol csak szõr van az enyhén undorító... Most az anyóst védõk szorozzák már be a saját állatuk után termett koszt héttel, még kettõvel a takarítás hiánya miatt, majd osszák le annyival, amennyivel nagyobb lakásban oszlik ez náluk el... Azért nehéz szitu, mert a férjed nem érti, hiszen így nõtt fel, anyós sem érti, hiszen õ is így nevelt gyereket, aztán te leszel most a rossz. Próbáld kimozdítani anyósékat. Mégsem élhetnek egész életükben bezárva, mert ott vannak a cicák. Kibírnak azok pár órát nélkülük. Ez sehogy sem járható út? Szervezni jó kis programokat ötösben, aztán hátha férjed is szeretne közösen menni velük ide-oda.
A kérdező hozzászólása: Anyósomék nem nagyon mozdulnak ki, maximum a 2 házzal arrébb lévõ ABC-be mennek el, de oda is csak külön-külön, hogy az állatok ne maradjanak egyedül. Ha kell valami távolabbról, azt mi intézzük nekik (posta, nagyobb bevásárlás, még a receptjeiket is én íratom ki a dokival és én váltom ki).
Számomra az is kérdés, hogy mennyi idõre viszi. Mert ha csak beugranak, köszönnek és Apuka figyel, hogy lehetõleg semmit ne vegyen a szájába, ne csússzon-másszon a földön és indulás elõtt mindenképp kezet mosson, akkor miért ne? Mégiscsak a nagyszülei és a férjemet is sikerült felnevelniük. Másrészt Apukának is oda kell tudni figyelni a kisgyerekre. Visz neki egy tiszta szõnyeget, vagy nagy plédet azon is játszhat.
A férjed is ilyen környezetben nött fel? Egészséges ember? Mi a gond? (A tulzásba vitt higiénia legalább olyan káros mint a normál kosz!)
Ezt így nagyon nehéz hitelesen elképzelni. Szerintem itt két dolog lehetséges. Vagy undorítóan mocskos a lakás, vagy a kérdezõ máshol és másként nõtt fel, ezért neki furcsa a bútorokon lévõ szõr meg az almos tálcák, ami egy állatokkal teli házban természetes. De ettõl még lehet tiszta! Oké, hogy van azért szõr, mert nem minden öt percben van takarítva a kanapé, de ezzel még szerintem semmi baj nincsen. Nálunk két perzsa lakott a házban sokáig. Volt szõr is, meg alom is. De az alom cserélve volt, a padló söpörve és fertõtlenítve volt rendesen. Persze ettõl még érintkeztünk néha az állati kosszal, mégis egészségesen nõttünk fel. Nem fertõzõdtünk meg.

Hogyan győzzem le ezt az iskolai stresszt?

Kezdjük ott az egészet, hogy jó tanuló vagyok, most kezdtem a nyolcadikat, és eddig minden év végén kitűnő voltam, ennek fényében sajnos megvannak azok a bizonyos "elvárások", amiket a tanároknak kellene teljesítenem... Nos ez az egész alapjában véve nem lenne vészes helyzet, de a tavalyi év végén nyelvtanból picit rontottam különféle problémák miatt, ezért a magyar tanárom eléggé pipa lett rám (egyébként az egyik rossz dolgozatomnál ő szúrta el a javítást, de már egyszerűen nem volt kedvem reklámálni, pláne úgy, hogy itthon vettem észre, mert ott a helyszínen nagyon ideges voltam...), elmondása szerint csak azért, hogy figyelmeztessen, hogy több ilyen eset ne legyen. És itt fel is tenném a kérdést; miért kell egy tanárnak a gyerek lelkébe taposni néhány pofon után, ha még azokat is nehezen dolgozza fel? Tudniillik én viszonylag szívélyes srác vagyok, illetve voltam, vagyis nem, még mindig... Emiatt nagyon nehezen tudom kiheverni, ha valami rossz dolog ér, vagy még talán azon is napokig tudok filózni, ha valakinek beszóltam valami rosszat, mert olyan állapotban voltam... Jó, mindegy, elkanyarodtam az eredeti témától, szóval sikerült begyűjteni pár rosszabb jegyet, és utána az elkövetkezendő órák előtt borzasztóan ideges/stresszes voltam azért, mert féltem hogy milyen lesz az év végi osztályzatom. Végül kiderült hogy butaság volt ennyit törni magamat, mert az utolsó órán a kérdésem után csak úgy lazán a képembe nyomta, hogy "persze hogy megadom az ötöst!" Ez bizonyára köszönhető annak, hogy az év kétharmad részében CSAK ötös jegyem volt, és versenyeken is jó eredményeket értem el, szóval ja, meglett... Abban a percben hatalmas kő esett le a szívemről, mert fölöslegesek voltak a gondolkodással eltöltött álmatlan éjszakák, a stresszes reggelek, mert ugye már az is odáig fajult, hogy reggel felkeltem, és szinte remegtem, mert izgultam mindaddig amíg el nem indultam, valahogy le kellett foglalnom magam. Vagy például harmadik óra magyar (nem számít hogy nyelvtan vagy irodalom, mind a kettőt az a tanár tartja), előtte pedig tízórai, és egyszerűen nem tudtam lenyelni egy falatot sem, mert olyan mértékben volt gyomoridegem, hogy már a hányinger kerülgetett... De jó, ennek vége, gondoltam én, hiszen új év, új lapot nyitunk, üresek az ellenőrző lapjai, nyugodt szívvel indulok az iskolába. Ja, gondoltam én. Tegnap reggel totálisan ugyan az az érzés fogott el, mint a hetedik osztály év végén, pedig tartanom még olyan nagyon nincs mitől. Tehát ez lenne a kérdésem, ezzel fordulok hozzátok reménykedve a megoldás megtalálásában, hogyan lehetne olyan kedvem az iskolában azokban a pillanatokban, mint bármelyik másik gyereknek? Hozzáteszem azt is, hogy ha bemegyek például egy matek, fizika, vagy bármilyen másik órára, akkor teljesen nyugodt vagyok, és magabiztos... Előre is köszönöm, és elnézést hogy hosszú lett, de röviden elmondani ezt nem biztos hogy esélyes, mindenesetre remélem hogy megértettétek.

Legjobb válasz: A nagy írás közepette, azt hittem, valami komolyabb probléma van. Ha jól értettem, rossz érzésed van egy olyan esemény miatt, ami tulajdonképp nem érte el "célját", azaz megkaptad a megérdemelt jegyet és feleslegesen agyaltál rajta annyit. Úgy látom, most is hasonló a helyzet, teljesen feleslegesen törõdsz valamivel. A válaszom: lépj túl rajta, csak te tudsz segíteni magadon. (Tisztában vagyok vele, hogy ez nem könnyû, 13-14 évesen pláne. Viszont átérzem a helyzeted, mert magam is csinálok hasonló dolgokat. Ezért is mondom komolyan.) Esetleg tedd föl magadnak azt a kérdést, hogy kinek akarsz megfelelni. Ha megvan a válasz, akkor pedig azt, hogy miért. Így tisztább lesz a kép. 19/l

A nagy írás közepette, azt hittem, valami komolyabb probléma van. Ha jól értettem, rossz érzésed van egy olyan esemény miatt, ami tulajdonképp nem érte el "célját", azaz megkaptad a megérdemelt jegyet és feleslegesen agyaltál rajta annyit. Úgy látom, most is hasonló a helyzet, teljesen feleslegesen törõdsz valamivel. A válaszom: lépj túl rajta, csak te tudsz segíteni magadon. (Tisztában vagyok vele, hogy ez nem könnyû, 13-14 évesen pláne. Viszont átérzem a helyzeted, mert magam is csinálok hasonló dolgokat. Ezért is mondom komolyan.) Esetleg tedd föl magadnak azt a kérdést, hogy kinek akarsz megfelelni. Ha megvan a válasz, akkor pedig azt, hogy miért. Így tisztább lesz a kép. 19/l

Hogyan gyozzem meg az anyukámot, hogy nagyon szeretnék 1 50 literes akit?

Legjobb válasz: Mi az oka, hogy nem engedi? Tudnék neked adni egyet ingyen is, van még 3 akváriumom a sufniban, amiket nem használok már.

Mi az oka, hogy nem engedi? Tudnék neked adni egyet ingyen is, van még 3 akváriumom a sufniban, amiket nem használok már.
50, 70 liter körüliek

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!