Találatok a következő kifejezésre: Hogyan gondozzam kis patkányom (1 db)

Hogyan gondozzam a kis patkányom?

Ma vettem egy 3 hetes pici patkányt. Nagyon édes,csak oylan kicsi és törékeny,nem merek igazából nagyon rendezkedni vele.Egy jó kis terráriumba tettem.Tettem be neki:szénát,forgács és macskaalom keveréket,tengerimalac tápot(van 3 db tengerimalackám is,tenyészt? vagyok),és egy fain kis üveg itatót.Mindent megtalált,kipróbált.Mit evgyek neki,hogyan vegyem kézbe?Tényleg a farkánál fogva kell,mert nekem angyon rossz érzés volt így felemelni a kis testét...köszönöm el?re is aki válaszol :) Üdv.:Bea

Legjobb válasz: Inkább 2 kézzel a hasa alatt, a farkánál inkább csak a vadon élõ, az embert nem igen kedvelõ példányokat szokás fogni. Próbálj pépes dolgokat adni neki amíg nincsenek elég erõs fogai, pl búzadara, mûzli stb nem kell neki sok, inkább többször, aztán késõbb a szalonnának, meg sajtnak is örül majd, de a profik inkább a szakboltokban vannak, tõlük mindent megkérdezhetsz, meg a neten is biztos találsz sokmindent. Bár a patkányt nem kell félteni sokmindent elvisel és alkalmazkodik nagy túlélõ.

Inkább 2 kézzel a hasa alatt, a farkánál inkább csak a vadon élõ, az embert nem igen kedvelõ példányokat szokás fogni. Próbálj pépes dolgokat adni neki amíg nincsenek elég erõs fogai, pl búzadara, mûzli stb nem kell neki sok, inkább többször, aztán késõbb a szalonnának, meg sajtnak is örül majd, de a profik inkább a szakboltokban vannak, tõlük mindent megkérdezhetsz, meg a neten is biztos találsz sokmindent. Bár a patkányt nem kell félteni sokmindent elvisel és alkalmazkodik nagy túlélõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget!!! :)
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9056791 itt patkányszakik értekeznek egymással, és rengeteget fognak segíteni, bármilyen kérdésed van!
Ugyenúgy kezeld, mint a tengerimalacaidat :) A hasát fogd, amikor felemeled és NE a farkát.. :) Keresgélhetsz az interneten is néhány infót. Remélem segítettem :) Jó gondozást! :D
Itt vehetsz neki cuccokat meg direkt neki eledelt! Sok szerencsét!=) http://www.allati-fincsi.hu
Nyugodtan fogd meg a hasa alatt. Én csak akkor szoktam megfogni/meghúzni a farkát mikor ki vannak engedve és olyan helyre akarnak menni ahova nem szabad és akkor egy picike húzás és többet nem mennek oda. DE ez egyáltalán nem fáj nekik. Én is pici ként kaptam õket. Én szoktam nekik az aplha zoo-ba komplett patkány kaját venni de az ég adta világon mindent megesznek amit te. Kivéve "k" betûvel kezdõdõ zöldségeket ne adj nekik mert felfújódnak tõle pont úgy ahogy a száraztésztától is. Ha inni egy kicsi tejet is szeretnél neki adni akkor azt hígítsd fel neki vízzel mert a tartósító szertõl bajuk lehet. Teát is tilos nekik adni mert bél rákuk lehet tõle. Nekem 2 van és abból az egyik elõszeretettel eszi a hagymát is.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Normális, ha a törpenyuszimnak iváskor furcsa hangokat ad ki a hasa?

Nem tudom jobban leírni, úgy bugyog. 7 hetes, ez normális?

2

Ha egy terhes tengeri malac hirtelen (15-20 perc) alatt feldagad (bevizesedik) az mit jelent? Nagyon-nagyon-nagyon sürgős!

7

Mit kell csinálni, ha a nyuszimnak kitört a foga?

Szóval a nyuszim tegnap még teljesen jól volt, de ma észrevettem, hogy, az egyik alsó metszőfoga nagyon nagyon mozog, szinte már semmi sem tartja. Már 11 hónapos, tehát ez már csontfog. Azt tudom, hogy el kell vinni állatorvoshoz, de azon kívül lehet még valamit tenni?

5

Hol és mennyiért érdemes vadászgörényt venni?

1

Dunaújváros esetleg Pest környékén keresek vadászgörényt Tudnátok ötleteket adni?

Már nagyon sok helyen keresstem vadászgörény de sajnos eddig nem jártam sikerrel :/ Dunaújvárosba lakom de felmennék érte pestre is . ár : 5-7 ezer ft

0

Lehet hogy buta kérdést teszek föl de a Dzsungáriai törpehörinek kell vágni a körmét? Most először van hörcsögöm úgyhogy ezeket nem nagyon tudom.

4

Patkány vagy házi egér tartása, nevelése?

Azon gondolkodom, hogy beszereznék egy patkányt, vagy egeret. Mik a tapasztalataitok? Én úgy hallottam, hogy a patkányok okosak és klikker tréninggel jól kiképezhetők (pl. arra, hogy visszajöjjön ha hívjuk őket,keresztül másszon valamin...stb. you tubon láttam egy két videót ezzel kapcsolatban) Mennyire kell "érteni az állatokhoz" ahhoz, hogy tudjak nevelni egy patkányt/egeret?
Ja, és igaz, hogy az egerek is nevelhetőek mint a patkányok, vagy ők kevésbé okosak?
Milyen korban érdemes megvenni egy egeret/patkányt?
Minden lényeges információt előre köszönök.

7

Baja van? (Japán Táncolóegér)

Sokat alszik. Amikor oda megyek játszani vele, akkor nagyon mozgékony, de mikor visszateszem a terráriumba akkor 5 perc múlva a gurigájában alszik. Ez baj?

5

A vadászgörényt párban szokták tartani, vagy csak amikor párzani akar, akkor kell kettő?

1

Milyen hideget bírnak ki a tengerimalacok?

Az a kérdés lényege,hogy egy fedett helyen,de szabadban tartanám őket,de nem tudom mi az a hideg ami megengedett számukra.

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!