Találatok a következő kifejezésre: Hogyan gondozzam a (42 db)

Hogyan gondozzam a verébfiókát?

Most találtam a földön egy verébfiókát, szerintem eltört a lába, repülni még egyébként sem tudott, már adtam neki fecskendőből egy kis vizet, lisztkukacom nincs ezért gyorsan adtam neki reszelt zöldséget... holnap az első dolgom venni neki kaját, de remélem túléli az éjszakát. Most csináltam egy kis fészket egy dobozban, ott alszik, viszonylag egyenletesen lélegzik és néha mocorog... eddig jól csináltam? Mit tehetnék érte még? Mennyi időközönként kell etetni?

Legjobb válasz: Reszelt zöldség helyett keményre fõtt tojást adj neki, mert fehérjére van szüksége ilyen idõs korában.

Reszelt zöldség helyett keményre fõtt tojást adj neki, mert fehérjére van szüksége ilyen idõs korában.
Ha eltört a lába, akkor sínbe kellene tenni, hogy jól forrjon össze.

Hogy gondozzuk a nemrég született macskákat?

Az egész úgy történt,hogy reggel a macskánkat a tévé,és a szekrény mögött találtam.Nem tudtam megetetni,mivel folyton ott kucorgott.Már régen tudtam,hogy vemhes.Gondoltam,lehet,most fog szülni.Elmentem az iskolába,hazajöttem,és hallottam a kiscicák hangját,és 3 kölyköt találtam a kicsi vackukban,az anyjukkal.Szóval gondozási tanácsokat szeretnék kérni,ha már nagyobbak lesznek.

Legjobb válasz: CUKI CICÁÁÁÁÁÁK ^.^

CUKI CICÁÁÁÁÁÁK ^.^
Nekem másfél hete ellet a cicám, nagyon jó anyuka nem a kiscicákat kell gondozni inkább az anyukát mert õ mindent megcsinál a kicsikkel. Nagyon sokat kell enni adni az anyukának és szeretgetni se árt és figyeld, hogy tisztítja és szoptatja e a kicsiket. Két hetes korukig nem kell nagyon mást csinálni a késõbbiekkel még nincs tapasztalatom :)
A kérdező hozzászólása: Igen... :D
A kérdező hozzászólása: Igen, az anyukájukat sokat etetem, gondozom, csak mindent meg akarok adni a kicsiknek, ez csak egy gyors reakció, mivel úgy örülök nekik!!! :D
A kérdező hozzászólása: De jó!!!Az egyiknek már félig kinyílt a szeme, és folyton vinnyog.És persze nem bír egy helyben maradni... :)
A kérdező hozzászólása: Ma sajnos új gazdát kaptak, nagyon virgoncok, össze-vissza futkorásztak...Még tegnap...
Ne máá', hogy engedhetted el a cuki cicákat :(((

Hogyan gondozzam a dobozos orchideát? Sürgős!

Mikor, hányszor kell cserélni a vizet a fiolában? Tegnap kaptam és szeretném, hogy sokáig viruljon, de nagyon keveset tudok az orchideákról... Valaki segítsen! El?re is köszönöm!!

Legjobb válasz: Én úgy tudom abban tápoldat van, nem kell cserélgetni.

Én úgy tudom abban tápoldat van, nem kell cserélgetni.


Hogyan gondozzam a következő növényeket?

16/f

Legjobb válasz: Sorry csak annyit tudok mondani, hogy nézz meg néhány kertészkedéssel foglalkozó honlapot. Vagy magazint. 14/L

Sorry csak annyit tudok mondani, hogy nézz meg néhány kertészkedéssel foglalkozó honlapot. Vagy magazint. 14/L

Hogy vegyem rá a bátyámat, hogy gondozza a háziállatait?

Szóval a lényeg:

Legjobb válasz: gondolom megunta õket, beszéld meg vele, h ajándékozzátok el õket jó helyre.

gondolom megunta õket, beszéld meg vele, h ajándékozzátok el õket jó helyre.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Az, hogy ki mond igazat és ki nem, más kérdés, és egyébként meg nem téged kérdeztelek, hanem kivülûllókat, nem véletlenül. De azzal, hogy idejöttél engem szidni, nem kaptam sok, nekem szóló választ, köszike. Ha tudnád, hogy mennyire idegesít, amit csinálsz, és, hogy mennyire megbántasz, akkor nem szóltál volna bele ebbe, és hagyod, hogy az én nézõpontomra válaszoljanak, és ne arra, amit te mondasz, ugyanis, itt én vagyok a kérdezõ, te meg csak egy offoló.
vizüket cserélem, reggel meg este, meg ha nemközben észreveszem h fogytában van akkor is, tehát legnagyobb bûnöm, hogy kétszer nem takarítottam ki idõen õket
Ostoba elhatározás volt megtartani a kicsiket. Tesód megunta õket, vidd át mindet magadhoz és foglalkozz velük. Ha megszelídültek, próbáld meg odaajándékozni õket amíg a 2 nem marad.
nem azt mondtam, hgy hazudik, csak kicsit elferdítette az igazságot.. eddig kétszer nem atakrítottam ki idõben amalacokat utolsó két alkalom, a picit is kiszoktam venni de folyton harapdál mert vissza akar menni, ha kaját adok neki akkor megeszi de utána ismét elkezd rágcsálni engem
Nem akarsz továbbtanulni?Ne is elég a 8 általános azzal lehet menni vc-t pucolni.
Szóval a húgod most hazudik és te rendesen tartod az állatokat? Mert ha igen vedd tárgytalannak amit mondtam, de ha van igazság benne, akkor gondolkozz el azon amit mondtam, mert ez az igazság.
akar fszom továbbtanulni... a hugoom meg átlát a 15cmes betonfalon nem? neki sem kell mindent elhinni...
Nyugi kérdezõ, én a te nézõpontodra is adtam választ, hidd el, a bátyád tudomásul vette azt is és a késõbbi tanácsokat is. Igazságot tenni közöttetek nem tudok, de javaslom béküljetek ki. Én is sokat veszekedtem a húgommal amikor 16 voltam, ma már 21 vagyok és annyira megbántam, hogy az valami hihetetlen. Szóval tessék bocsánatot kérni annak aki a hibás és kibékülni. Borzalmas dolog haragban és veszekedésben lenni ezerszer jobb a békesség. Sok sikert és boldog malacgondozást :)
aha...
blablabla, maradnak és kész....
A harapdálás a szeretet jele...
Ha tényleg csak ennyi, akkor semmi gond, máskor jobban figyelsz és kész :)
Szia! Hát nyomatékosan kérd meg rá, vagy pedig ajándékozza oda anyukádnak. Õ biztosan szeretné és gondozná :) Megjegyzem én 16 éves lány koromban csak az olyan fiúkkal álltam szóba, akik szeretik az állatokat és rendesen gondozzák õket. Ez nagyon sok lánynál pozitívum, és a hanyag emberekbõl lesznek a hanyag felnõttek, akik viszont egyedül maradnak. Úgyhogy mondd meg a bátyádnak, hogyha szeretne barátnõd, szeretne továbbtanulni eredményesen és felelõsségteljes felnõtt lenni akkor viselkedjen úgy azokkal az állatokkal, ahogyan õ is elvárná, ha kiszolgáltatott helyzetben vele viselkednének.
Egyesek a kutyát macskát is megunják, nem kell háziállat ha nincs idõ, vagy akarat a vele való törõdésre foglalkozásra, az élõ állat nem plüss amit sarokba dobhatunk, ha már nem ujdonság, és unalmas...
Ahha, hát gondolom azért annyira nem harap meg hogy fájjon :) Simogasd meg az orrát, akkor nem harapdál, és egyébként sem hiszem, hogy fájdalmat akar okozni neked az a kismalac :) Szeretgesd sokszor. Ha tényleg szereted õket, akkor érezni fogják a szeretetet. Az állatok megérzik, néha az emberek is, de az állatok jobban és náluk õszintébb nem létezik, õk érdekbõl nem fognak barátkozni veled, vagy szeretnek, vagy nem. Szóval ha harapdál, barátkozik, tehát szeret téged. Õszintén :) Máskor idõben takarítsd ki a malacokat és idõben cseréld a vizüket :)

Hogyan gondozzam a tengerimalacom?

Karácsonyra kaptam egy tengerimalacot. Van egy nagy terráriuma, forgácsot és száraz füvet rakok alá, almát répát uborkát és szárított gyümölcsöket kap.Van fogkoptatója, egy barlangja meg minden!

Legjobb válasz: Itatót még rakjál be neki. Kajának vannak magok? Én soha nem fürdettem a malim, úgyhogy azt nem tudom! :)

Itatót még rakjál be neki. Kajának vannak magok? Én soha nem fürdettem a malim, úgyhogy azt nem tudom! :)
A kérdező hozzászólása: Bocs van itatója is azt kifeejtettem! :P És magvak is vannak nekki
http://lmgtfy.com/?q=tengerimalac+tart%C3%A1sa És ne mondd azt, hogy de neked tapasztalatok kellenek, mert a tengerimalacokról szóló oldalakat pont úgy tapasztalatok alapján írják, mint az itteni hozzászólásokat :)
Kb félévente 1szer kell fürdetni, valami nem illatosított samponnal, utána megtörölni, és hajszárítóval megszárítani õket, nehogy megfázzanak. És persze ha hosszú szõrû érdemes naponta fésülni is.
Én is kb félévente fürdetem, vagy ha összekoszolja magát, pl. amikor bement a porba a szekrény alá. Lehet kapni kisállatsampont, de a gyenge babacuccok is elvileg jók. Arra vigyázz, hogy a feje ne legyen vizes, de ezeket a malacos oldalakon úgyis leírják.
A tengerimalacot nem kell fürdetni! Csak akkor, ha valamilyen bõrbetegsége alakul ki.
Szerintem nem kell megfürdetni, vagyis én még nem fürdettem meg Trikolorom.
A tengerimalac a természetes élõhelyén sem fürdik (ugyanis ez végzetes lenne számára, mivel gyorsan kap tüdõgyulladást), így a mesterségesen tartottakat sem kell fürdetni, kivéve, amikor betegek!

Hogy gondozzam a díszkáposztámat?

Nemrég kaptam egy lila szín? diszkáposztát, és nemsokára elkezdett fonnyadni, ez normális? Amint látom, hogy kifogott a vize a tálkából, újratöltöm. Szeretném megtudni, hogyan kéne gondozni, locsolni, stb.? Milyen igényei vannak, milyen tulajdonságai? Köszi:)

Legjobb válasz: :-) Ez komoly kérdés valyon? Én is tettem már föl ilyesmit, de törölték. Emberek! Segítsetek, meghal a káposzta!

:-) Ez komoly kérdés valyon? Én is tettem már föl ilyesmit, de törölték. Emberek! Segítsetek, meghal a káposzta!

Hogyan gondozzam a cserepes tulipánt?

Kaptam egy cserepes tulipánt,de nem nagyon tudom,hogy kell gondozni. Sajnos már mindkét virága elszáradt,leesett. Meg tudom még menteni? Szobában van,minden érdekel,öntözése,fény igénye,stb. Köszi

Legjobb válasz: http://hvg.hu/ingatlan/20100308_mihez_kezdjunk_a_nonapi_tuli..

Ültesd ki hogy erõsödjön a hagymája , aztán majd jövõre már ott fog vírágozni .Nem fontos az ki-be szedegetni .
A kérdező hozzászólása: Köszi! Az a baj, hogy lakòtelepi lakásban lakom, tehát nem tudom kiültetni. Olvastam hogy el kell tenni a hagymát valami sötét helyre. Na én annyira nem értek a növényekhez, hogy azt sem tudom azt hogy kell csinálni. Túrjam ki a földbõl a hagymát és tegyem el?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!