Találatok a következő kifejezésre: Hogyan fordítanátok ezt (193 db)

Németesek! Hogy fordítanátok ezt a szösszenetet?

"Durch deine Teilnahme kannst du uns verraten, wie dein deutsches Lieblingswort lautet und warum es dir besonders gefällt. Und damit deine Begründung noch lebendiger wird, muss dein Text von einem selbstgemachten Foto begleitet sein, das dein deutsches Lieblingswort konkret oder symbolisch illustriert."

Legjobb válasz: A részvételeddel el tudod árulni nekünk, hogy hogyan hangzik a kedvenc német szavad és hogy miért ez tetszik különösen neked. És hogy a magyarázatod még élettelibb legyen, a szöveghez kell egy saját amgad által készített fotót mellékelni, ami a kedvenc német szavadat konkrétan vagy jelképesen illusztrálja.

A részvételeddel el tudod árulni nekünk, hogy hogyan hangzik a kedvenc német szavad és hogy miért ez tetszik különösen neked. És hogy a magyarázatod még élettelibb legyen, a szöveghez kell egy saját amgad által készített fotót mellékelni, ami a kedvenc német szavadat konkrétan vagy jelképesen illusztrálja.

Hogy forditanatok ezt a ket angol mondatot magyarra?

Clark might have done so out of courtesy, but Jessica put Ann in the same category that all like her were found within the Princess's mind. And that category did not deserve half the mercy that Jessica allotted them. Ertelmes valaszokert megy a zold pacsi, elore is koszi. :)

Legjobb válasz: Hát így kiragadva nem túl értelmes, de te biztos ismered a szövegkörnyezetet, és tudsz kezdeni vele valamit: Lehet, hogy C ezt udvariasságból tette, de J. ugyanabba a skatulyába helyezte A-t, ahova az összes hozzá hasonló is került a hercegnõ fejében. És ez a kategória feleannyi könyörületet sem érdemelt, mint amennyit J rájuk szánt / amennyivel J tekintett rájuk.

Hát így kiragadva nem túl értelmes, de te biztos ismered a szövegkörnyezetet, és tudsz kezdeni vele valamit: Lehet, hogy C ezt udvariasságból tette, de J. ugyanabba a skatulyába helyezte A-t, ahova az összes hozzá hasonló is került a hercegnõ fejében. És ez a kategória feleannyi könyörületet sem érdemelt, mint amennyit J rájuk szánt / amennyivel J tekintett rájuk.

Hogyan fordítanátok ezt magázva? - You needn't be sarcastic about it. - I apologize deeply.

Legjobb válasz: Nincs szükség arra hogy szarkasztikus/gúnyos legyen(ezzel kapcsolatban/emiatt)/ Nem kell szarkasztikusnak/gúnyosnak lennie Elnézését kérem!

Nincs szükség arra hogy szarkasztikus/gúnyos legyen(ezzel kapcsolatban/emiatt)/ Nem kell szarkasztikusnak/gúnyosnak lennie Elnézését kérem!
Nem szükséges gúnyolódnia rajta. Õszinte bocsánatát kérem.
ill. bocs: Nem szükséges gúnyolódnia rajta. Õszintén bocsánatát kérem.
Szûkségtelen még gúnyolódnia. Már amúgy is bocsánatát kértem.


Hogy fordítanátok ezt az angol mondat részletet?

concentrating wealth in small parts of the worlds

Legjobb válasz: a világ vagyonának kis részekre való koncentrálódása valahogy így, bár nem biztos hogy ez beleillik egy aktuális szövegkörnyezetbe

a világ vagyonának kis részekre való koncentrálódása valahogy így, bár nem biztos hogy ez beleillik egy aktuális szövegkörnyezetbe
A kérdező hozzászólása: beleillik köszönöm!

Hogy fordítanátok ezt?

van az a mondat hogy There was water everywhere from a huge pool above our heads.

Legjobb válasz: Nekem nem hangzik furán, hogy fejünk felett, de használhatod csak azt simán, hogy felettünk helyette. Ja és angol "a" = magyar "egy" és az above our heads a huge pool jelzõje lesz, ha nincsenek vesszõk, tehát a mondat inkább így nézne ki: Víz volt a mindenhol a fejünk feletti, óriási medencébõl. Igazából maga a mondat értelme furcsa nekem...Biztos, hogy ezt szó szerint kell értelmezni?

Nekem nem hangzik furán, hogy fejünk felett, de használhatod csak azt simán, hogy felettünk helyette. Ja és angol "a" = magyar "egy" és az above our heads a huge pool jelzõje lesz, ha nincsenek vesszõk, tehát a mondat inkább így nézne ki: Víz volt a mindenhol a fejünk feletti, óriási medencébõl. Igazából maga a mondat értelme furcsa nekem...Biztos, hogy ezt szó szerint kell értelmezni?
Mintha dézsából öntötték volna?

Hogy fordítanátok ezt az angol mondatot?

But what's worse is if they could

Legjobb válasz: These blood red eyes Don't see so good But what's worse is if they could Would I change my ways? Ezek a voros szemek Nem latnak mar jol De ami a legrosszabb, ha tudnanak is mas uton mennek/megvaltoznek?

These blood red eyes Don't see so good But what's worse is if they could Would I change my ways? Ezek a voros szemek Nem latnak mar jol De ami a legrosszabb, ha tudnanak is mas uton mennek/megvaltoznek?
A kérdező hozzászólása: úúúúúú ez fájt így már értem is még jó hogy értelmetlen volt ha lehagytam az elejét, köszi!!!

Hogy fordítanátok ezt az angol mondatot?

Well it would be best to just leave out the Black name in which it would be a voodoo crime family and what they would do in a way that your character comes out of hiding.

Legjobb válasz: Ilyen mondat nincs. Ez valami félrehallott dalszöveg?

Ilyen mondat nincs. Ez valami félrehallott dalszöveg?

Hogy fordítanátok ez a mondatot? The letter is being sent.

Legjobb válasz: A being miatt szerintem az éppen most! Mivel ez passzív szerkezetû és a folyamatos jelent használja a mondatban.

A being miatt szerintem az éppen most! Mivel ez passzív szerkezetû és a folyamatos jelent használja a mondatban.
A levél küldése folyamatban van. Emailnél még akár értelmes is.
Nem magyarosan: A levél el lett küldve most/fel lett adva. Magyarosabban: A levelet elküldték.
A levélküldõ szoftverbõl másoltad ki?
nyilván nem mert akkor email lenne nem letter
A kérdező hozzászólása: mindegy hogy levél vagy e-mail, engem az igeidõ forditása érdekel. köszi mindkettõtöknek.én ugy értelmeztem, hogy most küldik el a levelet. nem de? ti azt mondjátok hogy már el lett küldve a levél?
Én ezt írtam "A levél küldése folyamatban van" Szerintem ez nem azt jelenti hogy már elküldték.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.

Valaki segítsen! Hogy fordítanátok ezt le magyarra?

I stood at the shore and spoke to the ocean I stood in the water and let my guts spill I said, "You and me, we're not so different— I see my reflection in all that you do..." Az elejét és a végét értem,viszont a második mondatnál nem tudom összerakni,mert valami olyasmi jelentését ismerem ennek,hogy "hagytam a beleimet kiömleni",viszont ez így nem nagyon kapcsolódik a szöveghez.Van esetleg valami más jelentése,amivel már érthetőbb?

Legjobb válasz: Ezt találtam: http://idioms.thefreedictionary.com/spill+guts Szóval bevallani valamit,vagy elmondani olyan problémákat amiket nem sok mindenkinek mondanál el.

Ezt találtam: http://idioms.thefreedictionary.com/spill+guts Szóval bevallani valamit, vagy elmondani olyan problémákat amiket nem sok mindenkinek mondanál el.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm :) És arra esetleg nincs valami ötleted, hogy ezt hogy lehetne beágyazni a szövegkörnyezetbe, úgy hogy magyaros legyen?
Nincs mit :) Hát mindenhova nem lenne jó fordítás, de szerintem ebben a szövegben a"kiöntöttem neki a lelkemet" simán mûködhet.Elõször ez jutott eszembe mikor olvastam a definíciót, aztn rájöttem hogy sok helyre nem illene ez a fordítás, de ide igen.
A parton álltam és az óceánhoz beszéltem A vízben álltam és elmondtam minden bánatom Azt mondtam Mi ketten nem vagyunk annyira különbözõek Bármit is teszel, abban meglátom a tükörképemet.

Hogy fordítanátok ezt: "No automatic deduction or setoff can be carried out by the Company, that is entitled to any such remedy only in relation to reciprocal claims that are equally due and enforceable. "?

Legjobb válasz: A Cég semmiféle automatikus levonást (/kedvezményt) vagy ellentételezést nem eszközölhet, ilyen típusú jogorvoslatra (/kártérítésre) kizárólag kölcsönös (kár)igény esetén áll fenn jogosultság, amennyiben ez megalapozott és érvényesíthetõ.

A Cég semmiféle automatikus levonást (/kedvezményt) vagy ellentételezést nem eszközölhet, ilyen típusú jogorvoslatra (/kártérítésre) kizárólag kölcsönös (kár)igény esetén áll fenn jogosultság, amennyiben ez megalapozott és érvényesíthetõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen !
A kérdező hozzászólása: S ezt még esetleg? : "Supplier’s liability arising from the clause, according to the terms of the same, is too wide."
A beszállító felelõssége a záradék értelmében és annak feltételei szerint túlságosan széles körû (/kiterjedt/ tágan értelmezhetõ).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, te valami hivazásos fordító vagy? Nagyon megy neked...
Szívesen :) Nem, dehogyis :D Aki ebbõl él, az aligha áll neki még a szabadidejében szórakozásból fordítgatni...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!