Találatok a következő kifejezésre: Hogyan fokozható tejtermelődés (1 db)

Hogyan fokozható a tejtermelődés?

Legjobb válasz: Sok vizet kell inni és sokat kell pihenni.

A szoptatás akarás kérdése. Ebben biztos vagyok. Csak az nem tud szoptatni aki nem akar. Én a terhességem alatt illetve mikor megszületett a babám akkor vesztettem el mindkét szülõmet. Nagyon kétségbe voltam esve, és féltem, hogy nem lesz tejem, de nagyon akartam, hogy ne az engem ért tragédia miatt ne tudjon szopni a kisbabám. Most hat hónapos gyönyörû a babám és eddig csak szopizott. Ezért akarás kérdése. A pihenés nem számít azt hiszem. Nekem két gyerekem van, és a pihenés számomra távlati nagyon. Hozzáállás kérdése. Láttatok már egyébként olyan állatot, aki nem tudja szoptatni a kicsinyeit, vagy nincs teje? Szerintem igencsak ritka lehet.
Sok vizet kell inni és sokat kell pihenni.
kecskeruta fu tea, karamaltz (alkoholmentes malatasor), krumplis, mákos ételek
Nagyon sok folyadék és minden szopás után le kell fejni a tejet még ha pár csepp is.
Az én nagymamámnak egyáltalán nem volt teje!Az orvos persze nem hitt neki és behivta a rendelõbe hogy szoptassa meg ott a babát(az anyukámat).Megmérték elõtte is utána is, egy milit sem szopott mert nem volt mit!Sajnos ilyen is van, úgyhogy ne állitsa senki hogy a szoptatás csak akarás kérdése!Az is kell hozzá, de nem elég!Anyukámnak sem volt túl sok teje, és nekem sem.De azért nagyon próbálkoztam és igény szerint szoptattam a lányom és a fiam is.Elsõre csak 2 hónapig, de másodszorra már 5 hónapig sikerült szoptatnom, aztán már kellett egy kis kiegészités mert nem gyarapodott a baba és mindig éhes volt.
Én egy pár babás fórumról már összegyûjtöttem néhány praktikát. Nem a saját tapasztalataim egyenlõre, de megosztom veletek: 1. Kecskerutafû tea (délelõtt és délután is fél-fél liter) - Én a fiammal a Laktoherbet nem tudtam inni, mert hascsikarásom volt tõle. Állítólag akik így reagálnak a Laktoherbre, azoknak ez a kecskerutafû nagyon tuti. 2. Alkoholmentes mézes malátasör 3. Este 1 kefír 4. Szezámkrém (szigorúan 1 kiskanállal naponta) 5. Illetve a homeopátiás szerek: Utrica Urens 5 CH, vagy Ricinus communis 5 CH, vagy Lac communis 9 CH - na ezekhez aztán tényleg nem értek, vigyázni kell a pontos adagolással is, de biztosan utána lehet ennek nézni, én még nem tettem meg.
Sok-sok pihenes, nyugalom, semmi stressz es para.
Sok krumplis ételt kell enni, attól lesz tej bõven. Legalábbis nekem bevált.A laktoherb teától nem lett több, hiába ittam belõle sokat. 4 hónapos a lányom és még szopizik. Császáros voltam, nehezen indult meg a tejem én is halálra aggódtam magam, hogy nem elég a tej. De nem szabad idegeskedni, attól kevesebb tejci lesz. Ha a gyerek szépen gyarapodik és nem fogy akkor biztos hogy elég neki.A sok sírás lehet a pocak miatt is. Az anyatejes babák sokkal hasfájósabbak. Erre jó megoldás a kamilla tea. Lányom mióta ezt issza nincs gond a kakilással, nincsenek hasgörcsei.
sok-sok nagyon sok folyadék és minél többször mellre kell tenni a kicsit, vagy szoptatás után még lefejni a melleket, akkor is, ha nem jön belõle.
Szerintem sem pusztán akarat kérdése a szoptatás. Az én babám 8 hetes, császárral szültem, és a második héttõl pótlásra szorulunk. Holott nincs olyan praktika, szer, amit ki ne próbáltunk volna. Fejek egyfolytában, igénybevettem szoptatási tanácsadó segítségét, homeobogyót, more milk mapszulát, szopi teát és még sorolhatnám. Hiába, mert nagyon kevés a tejem. És nem hiszem, hogy lehet ennél jobban akarni. Szerintem inkább támogatni kellene egymást...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Öt hetes babánál már látni, hogy zöld szeme lesz, vagy kék marad?

2

3 hetes babám nappal alszik és éjszaka-hajnalban van ébren. Hogy tudnék ezen változtatni?

Igény szerint etetem, nem ébresztgetem. Kb 3 óránként eszik, van hogy 4 órát is kibír. Hajnali-2-től reggel 8-9ig ébren van fél órás alvásokkal, ha leteszem az ágyba sír, az ölemben is sír, aztán egy idő után megnyugszik, van hogy el is alszik kicsit, aztán megint felébred és kezdődik elölről, és már jön is a következő etetés. Délelőtt és délután meg alszik mint a bunda, van hogy 3 órát is egyhuzamban. Hogy lehetne ezt megfordítani? Ébresztgetni nem akarom, mert csak még nyűgösebb lesz. Lekötni még nem tudom,mert nem nagyon érdekli még semmi. Éjjel sötétben és csöndben van, nappal világosban és megy a tv, de ez nem különösen hatja meg.

8

Az orr végleges alakja mikorra alakul ki?

7

Vannak még lyukacsos vagy hálós pelusok a Pempers Premium Care pelenkán kívül is?

Mert az elég drága, nem mindig tudjuk megvenni.

3

Segítség! Mindenkinek ilyen nehéz az eleje vagy én csinálok rosszul valamit?

3 hetes a kisfiam. Minden nap egy káosz. A legnagyobb probléma az elalvással van. 3-4 óránként eszik, nem ébresztem, amikor jelez, hogy enne, akkor etetem. Amikor befejezi az evést abban a pillanatban elkezd sírni. Megnyugtatom, de nyűglődik tovább.(Tényleg nyűglődés,hasfájás volt az elején, tápszert váltottunk, azóta jobb) A kiságyban nem marad meg, csak ha már nagyon mély alvás közben rakom be. Ha csak éppen elaludt és úgy teszem ágyba akkor kipattan a szeme és jön a nyűglődés. Ha fölveszem akkor is sír egy ideig, aztán megnyugszik, már majdnem alszik amikor megint fölébred és kezdődik minden elölről. Ez így megy kb 2-2,5 órán keresztül. Jó esetben marad 1 óra következő evésig, ez idő alatt kellene aludnom, meg napközben tenni a dolgom. A baj az, hogy ezt hajnalban és reggel csinálja leginkább. Napközben a nappaliban van velem, a szopi párnán fekszik, ott néha el is alszik. Néha megpróbálom betenni ilyenkor a kiságyba, van hogy sikerrel járok, de legtöbbször felébred, és kezdhetem a nyugtatást elölről. Tudom, hogy van ébrenléti szakasz is, úgy tűnik nálunk hajnalban, de ilyenkor még nem tudom lefoglalni semmivel ezért megy szerintem a nyűglődés. A baj az, hogy reggelre átlendülök a holtponton, fáradt vagyok, de nem tudok elaludni, mikor ő is végre elaludt egy kicsit. Többen mondják, hogy hagyjam sírni, de egyszerűen nem megy. Megszakad a szívem és azon jár az agyam, hogy mi van, ha mégis fáj valamije én meg magára hagyom. Úgy érzem, hogy a napjaim etetésből és nyűglődésből állnak egy kicsike kis alvással. Rengeteg kétség van bennem, hogy be tudom-e majd szoktatni az ágyába, hogy el tud-e majd aludni valamikor egyedül az ágyában, vagy mindig ringatnom kell, lesz-e egyszer egy napirend, éjszaka alvással nappal ébrenléttel ...

17

2 gyermekes anyukák. Melyik a jobb? Ha a 2 gyermek között 2 év korkülönbség van, vagy ha 3?

A férjem tegnap este megemlítette,hogy ő jövő év végén szeretne újra teherbe ejteni. :) Májusban lesz 1 éves a kisfiúnk,és így kicsit több mint 2 év lenne közöttük a korkülönbség.

15

Amióta megtudtam, hogy várandós vagyok táppénzen vagyok idén Júniustól. Veszélyeztetett terhesség miatt. Meddig kaphatom a táppénzt? 65 ezret kapok, mit fogok kapni táppénz helyett? Mennyire számíthatok? Hogyan kell igényelnem?

5

Rossz anya leszek, ha a három hónapos kisfiamat ma este odaadom az egyik ismerősünknek?

Párom szerint szükségem van a kikapcsolódásra és a pihenésre. Ezért megszervezte, hogy ma este a három hónapos fiunkra az egyik ismerős vigyázzon. Az ismerős egy 44 éves nő akinek unokái is vannak ezért már van tapasztalata kisbabák terén. Mégsem lennék nyugott, mert arra gondolnék, hogy én otthon jól érzem magam amíg ő másnál alszik stb.

44

Mennyi idős koráig aludt el gyermeked a babakocsiban?

7

Ez most tényleg a fogzástól lehet? Vagy mitől?

Kedves Anyukák, légyszi segítsetek ötletekkel, esetleg tapasztalatokkal, mert én már nehezen viselem a szitut. Arról van szó, hogy a 8 hónapos (kicsivel túl rajta) kisfiam pár napja nagyon nehezen alszik el. Eddig a vacsi után szépen el tudtam altatni ringatással, vagy belealudt a vacsiba (tápszeres), és aludt. Az utóbbi időben amint leteszem az ágyba, felébred, és elkezd nyöszörögni. Sokszor ez a nyöszörgés sírássá, majd üvöltéssé fajul. Valamelyik nap 2 órán keresztül ringatgattam hol lágyabban, hol erősebben, a vállamon elszenderedett, de ahogy letettem, felébredt. Hiába simogattam a kis hátát is. Ha abbahagytam, és elindultam kifelé, rögtön ébredt és kezdődött minden elölről. Szerintem végül a sírás okozta fáradtságba aludt bele. Jönnek felül a fogai, ahogy látom, már csak kevés van hátra addig, hogy kibújjanak. Elképzelhető, hogy ez az oka a mostani helyzetnek? Tényleg ennyire képes befolyásolni az alvási szokását? Szeparációs szorongásra nem tudok gondolni, mert ma a fél napot a nagyszülőkkel töltötte, nem volt semmi gond. A mozgásában nagy változást nem észleltem. Ül szépen, meg felkapaszkodik állásba, de ez már kb. 1 hónapja így van. Volt valaki már hasonló helyzetben?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!