Találatok a következő kifejezésre: Hogyan fogjak munkát (7 db)

El akarunk költözni Németországba! Hogy fogjunk hozzá? Hogy találunk munkát? Lakást? Írna olyan, akinek mindez sikerült? Vagy legalábbis már ott van? Minden tanácsot köszönök!

Feleségemmel és kislányunkkal mennénk! Minden információt vagy tanácsot el?e is köszönök!

Legjobb válasz: Keress a neten egy munkaerõ közveítõt. De családostól nem fog menni, arról ne álmodozz. Te egyedül kijutsz aztán majd a töbiek.

Keress a neten egy munkaerõ közveítõt. De családostól nem fog menni, arról ne álmodozz. Te egyedül kijutsz aztán majd a töbiek.
En kint elek. Az orszag melyik reszere jonnetek? Szerintem meg pont, hogy ne bizz meg a netes munkakozvetitokben.
Én több közvetítõnek dolgozam külföldön ha õket kihagyod nagyban fogynak az esélyeid :D
Magyar közvetítõben ne bízz meg! A német munkaerõ ügynökségekben megbízhatsz, de ott is figyelj. Családostul rohadt nehéz, elõször a szülõk közül az menjen ki aki nagyobb eséllyel kap munkát.(tehát jobb a nyelvtudása és jó a szakmája)
nincsen ismerös kint?aki segitene? nehez lesz igy.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod! Sok jó tanácsot írsz! Igen gondoltuk, hogy nagyobb alaptõkével kell nekiindulni, és , hogy nem egyszerû dolog ez...sajnos.. Hannover és környéke az amire gondoltunk! (Azthiszem talán kisebb városokban egyszerûbb lehet lakást találni.. nem tudom..) És Frankfurt és környéke is tetszene... Köszönöm elõre is ha küldesz linkeket, talán találunk valamit! Addig is minden jót, mégegyszer köszi, hogy írtál!
Mármint 600 ezer forintot, ami úgy kb. 2000 euró:)
Nos, ahogy megígértem, igaz egy nappal késõbb, ezért elnézést kérek:) Elõször is le kell szögeznem, hogy ez nagyon, nagyon nehéz lesz. Az a baj, hogy senkitek sincs kinn. Amikor én kiköltöztem(nagyon spontán akció volt, konkrétan 7 euróval a zsebemben), nagyon sok segítséget kaptam. A barátomhoz költöztem ki, amolyan internet-szerelem, csak valóság lett belõle:) Nekem õ nagyon sokat segített, konkrétan mindent megtett helyettem és máig is segít. Viszont most már tudom, hogy ez nagyon nem egyszerû. Holnap jönnek a szüleim, õk is kiköltöznek. Egyáltalán nem volt egyszerû. Munkahelyük így sincs, pedig küldtünk elég sok helyre pályázatot. Úgyhogy azt személyesen kell intézniük, mikor már itt vannak. Ezenkívül nem nagyon tudnak németül, apa még csak-csak, de anya semmit. Elõször is lakást kellene találnod, de lakást meg nem nagyon kapsz, ha nem látják, hogy fix a fizetésed. Mi elõször ezt intéztük, viszonylag olcsón próbáltuk, de így is majdnem 600 eurót kell havonta fizetniük. Valamint az elején, mikor beköltöznek, pluszban meg 1000 eurót ki kell perkálniuk, tehát összesen 1600-1700 eurót. Csak azért, hogy odamehessenek. Ez már önmagában nagyon nehéz. Sajnos hitelt kell felvennem(3000 euró), hogy az elején valahogy menjen a dolog, aztán ha már találtak munkahelyet, mindenképp jobb lesz. MInden kezdet nehéz, ugyebár. Ezenkívül tanácsháza, bankok, papírmunka. A többi majd jön magától. DE úgy, hogy mindent Magyarországról kellene intézni... Nagyon nehéz, nem tudom esélyes-e. Talán megpróbálhatnád ügynökségen keresztül, bár nem tudom mennyire megbízhatóak. Mindenképp kapcsolatok kellenének. Mert így nagyon ehéz lesz. Nekem sikerült, de nekem olyan segített, aki mindig is itt élt és még így sem volt egyszerû. Nektek már annyiból jobb, hogy január óta Magyarország is hivatalosan az Unióban van, ami jóval kevesebb papírmunkával jár. Szerintem elõször csak egyedül kellene jönnöd, megteremteni egy kis alaptõkét, és utána jöhetnek a többiek. Ha megmondod pontosan hova szeretnél menni, akkor tudok annyiban segíteni, hogy linkelek be oldalakat, ahol lakást és esetleg munkahelyet tudnál nézni. Vagy megy az egész család, de akkor nagyon fontos, hogy neked már fix állásod legyen, hogy tudd, oda biztos felvesznek. Valamint spórolni! Ez sem egyszerû. A szüleim pár hónap alatt több mint 600 ezret spóroltak össze, de ez így is semmi. 1700 kapásból a lakás, és január elsején már fizethetnek újra, mert az elején pont így jön ki. Remélem, azért tudtam segíteni! Ne adjátok fel, majd lesz valami! Sok sikert!!
A kérdező hozzászólása: Köszi, visszanézek akkor :)
Most csak telefonnal vagyok, de delutan megprobalok segiteni, ha otthon vagyok, en is NY-Nemetben elek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszaitokat! Leginkább Hannovert és környékét "néztük ki", de végülis ahol lehetõség adódna, oda! 16:40-es válaszoló, megkérdezhetem Te melyik részen élsz? Vannak arra többen Magyarok talán? Azt gondoltam munkaközvetítõ nélkül is menne, de ezek szerint nem? Szóval simán az ottani hírdetéseket böngészve nemigen? Nem ismerek ilyen közvetítõket! Tudtok ajánlani? Jó ötletnek tûnik, hogy amelyikünk esélyesebb, az menjen elõre... csak "elszakadni" se szeretnénk! És feleségem beszéli a nyelvet pl.jobban, de a pici miatt õ nem mehetne el.. Köszönöm elõre is a további hozzászólásokat, tanácsokat, tapasztalatok megosztását!
A kérdező hozzászólása: Sajnos nincs ismerõs! De sokat gondolkodtunk rajta, és valamerre lépni kell, mert itt nem jutunk egyrõl a kettõre! :( Mégis hogy foghatnánk neki? Nyelvtudás van, munkát színte bármit elvállalnánk..
En egy Nemet kozvetito cegnek dolgozom es ha gonodlod es persze ha tudok, akkor segitek. Ird meg a szamod privatban.

Hogyan fogjak neki a nyári angliai munka szervezésének?

A nyáron szeretnék Angliában dolgozni (lehet?leg Londonban, de legalábbis nagyobb városban). Az angolom inkább csak er?s középfokú, ezért valami hotelre gondoltam. Takarító, vagy konyhai kisegít?. (az au-pair nem jön szóba, mert nem egyedül mennék)

Legjobb válasz: Otthon közvetítõ cég, vagy ide jöttök és nekiálltok keresgélni. Amúgy én akkor is inkább az aupairkodást javasolnám, pláne, ha még nagyo fiatalok vagytok.

Otthon közvetítõ cég, vagy ide jöttök és nekiálltok keresgélni. Amúgy én akkor is inkább az aupairkodást javasolnám, pláne, ha még nagyo fiatalok vagytok.
2 éve mentem ki és elég kevés rá az esély , hogy itthonról tudsz intézni melót. A bevált módszer az önéletrajzod "osztogatása". Ha folyamatosan járod az utcákat 1-2 héten belül lesz melód. Itthonról a szállást szervezd meg, és ha még nincs NI numbered, akkor azt, hogy már erre sem legyen dolgod, ha kiérsz .

Ha valakinek több mint 300. 000 Ft adótartozása van, ami 2 éve esedékes, jelenleg munkanélküli, ha valahol munkát kap, tiltja az adóhatóság a fizetéséből? Vagy hogyan fogják behajtani?

Semmi nincs a nevén, pl. ingatlan, autó. De gondolom az APEH nem fog évtizedekig várni, míg behajtja.

Legjobb válasz: természetesen ahogy jövedelemre tesz szert az illetõ, (gondolom te vagy) rögtön tiltanak. az a csoda, hogy a munkanélkülibõl nem fogtak még le semmit, hiszen az is jövedelemnek számít

természetesen ahogy jövedelemre tesz szert az illetõ, (gondolom te vagy) rögtön tiltanak. az a csoda, hogy a munkanélkülibõl nem fogtak még le semmit, hiszen az is jövedelemnek számít
Csoda, hogy a munkanélkülibõl nem vonják már...amint kap munkát, vonni fogják, ez biztos. És ez így van helyén.
A kérdező hozzászólása: Nem rólam van szó, de én is így gondolom, hogy ez így van rendjén.Csalódtam volna, ha az én adóforintjaim ilyenekre mennének el. Akirõl szó van, él mint Marci hevesen, felelõsség semmi, az adótartozás az õ hülyesége, viselje a következményeit.


Hogyan fogjak neki munkát keresni magyarországon?

Román állampolgár vagyok. Egyetemi végzettséggel. Szeretnék Magyarországon munkát vállalni, de eddig az interneten nem találtam megfelel? állást. Hol kereshetek még? Ha tudtok esetleg olyan céget Dabas környékén aki alkalmaz román állampolgárt kérlek segitsetek.

Legjobb válasz: Minden városban van helyi hírdetõ újság, bárkit, helyit megkérdezel az tudni fogja miben érdemes megnézni.Nemtudom hogy munkavállalásival vagy feketén akarsz-e, de utobbi az elég gázos, meg elég hitvány melók vannak.

Minden városban van helyi hírdetõ újság, bárkit, helyit megkérdezel az tudni fogja miben érdemes megnézni.Nemtudom hogy munkavállalásival vagy feketén akarsz-e, de utobbi az elég gázos, meg elég hitvány melók vannak.

Mennyi idő kell hogy a pestmegyei bíróság átutalja a végrehajtonak a végrehajtási előleget, ? Hogy végre neki fogjon a munkának mert még eziddáig semmit nem csinált 1hónapja

Legjobb válasz: Milyen munkának? A bíróság nem utal elõleget a végrehajtónak! Amennyiben született egy ítélet, mely bármilyen letiltással jár, akkor a bíróság átadja egy végrehajtónak. A végrehajtó letiltatja a fizetésre kötelezett bérét, így a munkáltató fogja utalni a kedvezményezettnek járó bíróság által elõírt összegeket. Elsõbbséget élveznek a levonások sorrendjében az államnak járó illetékek, majd ezt követi a végrehajtónak járó munkadíj...stb. A bíróság soha nem utal egy végrehajtónak elõleget. Mivel a kérdésedbõl nem derül ki, hogy egyáltalán mirõl van szó, így csak ezt a választ tudtam írni.

Milyen munkának? A bíróság nem utal elõleget a végrehajtónak! Amennyiben született egy ítélet, mely bármilyen letiltással jár, akkor a bíróság átadja egy végrehajtónak. A végrehajtó letiltatja a fizetésre kötelezett bérét, így a munkáltató fogja utalni a kedvezményezettnek járó bíróság által elõírt összegeket. Elsõbbséget élveznek a levonások sorrendjében az államnak járó illetékek, majd ezt követi a végrehajtónak járó munkadíj...stb. A bíróság soha nem utal egy végrehajtónak elõleget. Mivel a kérdésedbõl nem derül ki, hogy egyáltalán mirõl van szó, így csak ezt a választ tudtam írni.
A bíróságokon (fõként a Pest megyein) nagyon sok ügy van, így egy hónap alatt ne várj fejleményt. Azt is megjegyezném, hogy 19-étõl augusztus végéig törvénykezési szünet van, így szeptember elõtt semmi nem fog történni. A végrehajtóknak mindig kell végrehajtási elõleget fizetni, gondolom azt te be is fizetted a bíróságra. Ha még nem került rá sor, a végrehajtó a kisujját sem fogja megmozdítani, amíg a pénz hozzá meg nem érkezik.
A kérdezõ beperelte a pest megyei bíróságot, aki a végrehajtóval úgy állapodott meg hogy a követelt összeget utalással teljesíti. :)
A kérdező hozzászólása: van egy jogerõs bírósági itélet ami már 3éve jogerõre emelkedet !ami arról szólt hogy az adósnak kikell fizetni-e x milliot amit eddig nem tett meg , beadtam a végrehajtásilapot a bíróságnak amit a bíróság jová hagyott és átadta az illetékes végrehajtónak és nekem költségmenteséget adott a bíróság , a végrehajtó azt mondta amig az állam nem utalja neki át az elöleget addig ök nem kezdhetik el a végrehajtási eljárást ! remélem most talán értehetöbb voltam köszönöm a segitséget

Mikor fogják "nagyjaink" bevezetni azt, hogy egy állami beruházásnál a fővállalkozó után már csak az legyen aki meg is csinálja a munkát?

Legjobb válasz: soha. egyrészrõl ellent mond a szabad versenynek, másrészrõl ellenõrizhetetlen, harmadrésrõl nem az a baj, hogy az alvállalkozó alvállalkozójának is van alvállalkózója, hanem az, hogy saját magukat herélik ki a cégek a nagy árverseny közepette.

soha. egyrészrõl ellent mond a szabad versenynek, másrészrõl ellenõrizhetetlen, harmadrésrõl nem az a baj, hogy az alvállalkozó alvállalkozójának is van alvállalkózója, hanem az, hogy saját magukat herélik ki a cégek a nagy árverseny közepette.
mindenhol vannak alválalkozok és kell is mert amßugy a cégek tönkremennének, a kis alválakozok meg nem kapnának munkát. pl egy épület felújítás. az állam megbíz egy kivitelezöt aki felújitja . ennek a kivetelezönek van alvállalkozója aki festö, e festönek meg van egy restaurátor alvállalkozóoja . a festö alválakozo erre a kb 1 honapos munkára nem találna restaurátort mertt egy hónapra senki nem megy el neki dolgozni csak céggel vagy vállalkozóval tud leszerzödni, a festö cégnek meg nem éri meg egy állandó restaurátor csapatot foglalkoztatni mert lehet évente egyszer egy hónapra tudna neki csak munkát adni.´így a restaurátor vállalkozó restaurál a festö cég kifesti a többit a föválalkozo meg beszedi a pénzt. szóval azért nem olyan egyszerü ez.
A legtöbb helyen elég akkor bemutatni, amikor megérkezik.
Én a Tescoba nem küldtem külön sosem, az online felületen van egy pipa, hogy ha kérik, bejegyzésmentes erkölcsit tudok nekik adni. Ha van, akkor küldd el, esetleg kérdezd meg õket és ha kérik, akkor váltsd ki. Sok helyen elfogadták a sárga csekk másolatát is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
A jelentkezéshez nem kell, majd csak ha felvesznek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!