Találatok a következő kifejezésre: Hogyan fogja a cicám, hogy (60 db)

Másnál is így van? Elkezdtem a hozzátáplálást már rég most jelenleg az ebédet főzelékkel váltottam ki de az ebéd utáni lefekvés előtt kéri a cicit! Hogy fog majd aludni ha nem lesz cici?

Legjobb válasz: Az én kisfiam is így volt. Kezdetben minden étkezés után szopizott is, késõbb már csak reggeli-ebéd-vacsora, legvégül csak esti lefekvés elõtt. Ez jó is így, mert a szopizás az egészsége miatt is fontos, és egy megnyugtató stabil pont az életében. Ha van tej, nem kell egyik pillanatról a másikra leszokni, ahogy kevesebb lesz a baba igénye, úgy lesz kevesebb a tejed is. Az õ ütemében megy minden és nem lesz gond az elalvással.

Az én kisfiam is így volt. Kezdetben minden étkezés után szopizott is, késõbb már csak reggeli-ebéd-vacsora, legvégül csak esti lefekvés elõtt. Ez jó is így, mert a szopizás az egészsége miatt is fontos, és egy megnyugtató stabil pont az életében. Ha van tej, nem kell egyik pillanatról a másikra leszokni, ahogy kevesebb lesz a baba igénye, úgy lesz kevesebb a tejed is. Az õ ütemében megy minden és nem lesz gond az elalvással.
az én fiam is detto. eleinte minden kiváltott étkezés után kérte a tápszert, aztán fokozatosan magátol el is hagyta, kb a hozzátáplálás megkezdésétol 2 honapra.

Hogy fogja fogadni a cicám hogy 1 hétre elmegyünk nyaralni, és tesóméknál lesz akit eddig kb 5 ször látott? Nekem meg egy éve van meg. Mit tud csinálni ott, főleg hogy 12 órát lesz kb ott egyedülitt meg napi 3 at van kb.

Legjobb válasz: Egy kicsit biztos meg fogja viselni az idegen környezet, de nem hiszem, hogy komolyabb probléma lenne. Csak vigyázzanak a tesódék, hogy véletlenül se tudjon megszökni. Ha nagyon "egy emberes" a cica, akkor vigyél neki valamit, amin rajta van az illatod. Mikor nekem kellett elutaznom, a macska anyukámmal maradt (akkor még én is ott laktam) a cicám szinte ki se szállt az ágyamból, és ha lépéseket halott, akkor az ajtóhoz rohant, és nyávogott :) Kicsit depressziós volt, mikor nem voltam otthon, de hazatérés után pár órával megbocsájtott...

Egy kicsit biztos meg fogja viselni az idegen környezet, de nem hiszem, hogy komolyabb probléma lenne. Csak vigyázzanak a tesódék, hogy véletlenül se tudjon megszökni. Ha nagyon "egy emberes" a cica, akkor vigyél neki valamit, amin rajta van az illatod. Mikor nekem kellett elutaznom, a macska anyukámmal maradt (akkor még én is ott laktam) a cicám szinte ki se szállt az ágyamból, és ha lépéseket halott, akkor az ajtóhoz rohant, és nyávogott :) Kicsit depressziós volt, mikor nem voltam otthon, de hazatérés után pár órával megbocsájtott...
Kicsit megviseli. Pár napig nem jön elõ az ágy vagy szekrény alól(ilyenkor békén kell hagyni. Kell neki ott alvóhelyet csinálni, vizet, kaját betenni), utána majd szép lassan ismerkedik. Mire megszokja az újat, már mehet is vissza a régibe.:-(
Ne aggódj! Nem lesz semmi gond! Természetesen kell majd idõ, hogy megszokja a helyet, de egy hét nem a világ... Feltalálja magát, gyorsabban, mint hinnéd! Tapasztalatból mondom, én is "lepasszolom" a cicust nyaraláskor. Persze jó helyre...! Nyugi:)

Akinek van cicája ill. volt amikor megszületett a baba, a cica hogy viselkedett? 3éve van meg a cicánk és megválni tuti nem fogunk tőle, nyilván nem megy be a baba szobájába, csak kíváncsi vagyok, hogyan lehet a cicát hozzászoktatni majd a babához.

Legjobb válasz: De érdekes amit írsz. A mi cicánk minden este ha tv-t néztünk ráfeküdt a pocakomra és dorombolt, aztán ez elmaradt, mondtam is a férjemnek, hogy biztos érzi a kisbabát a pocakomban. Biztos marad a cica, hiszem egyrészt mi vagyunk a felelõsek az õ életéért is, és egy nagyon nyugodt cicus. Köszi a választ!

A kérdező hozzászólása: De érdekes amit írsz. A mi cicánk minden este ha tv-t néztünk ráfeküdt a pocakomra és dorombolt, aztán ez elmaradt, mondtam is a férjemnek, hogy biztos érzi a kisbabát a pocakomban. Biztos marad a cica, hiszem egyrészt mi vagyunk a felelõsek az õ életéért is, és egy nagyon nyugodt cicus. Köszi a választ!
Igen, azt gondolom, hogy ha nyugodt természete van, akkor maradhat. Örülök a döntéseteknek! ;-)
Nekünk két macsek is volt/van amikor a kislányom született.Hasonlóan jártam el, mint az elsõ válaszoló.A cicáim is hasonlóan viselkedtek.Imádták az elsõ perctõl kezdve és soha nem bántották, bár mindig figyeltem, hogy rászólhassak a gyermekemre, ha nem megfelelõen bánt velük.Nagyon hamar megtanulta, hogy mit lehet és mit nem (a kutyáinkkal is)Nagyon szereti az állatokat és tud is velük bánni-tiszteletben tartja õket.Nagyon hasznos, hogy állatokkal együtt nõ fel.Empátiát, gondoskodást tanult. Annak idején a gyerekorvos azt mondta, hogy nagyszerû, ha van jól gondozott tiszta állat, legalább kevesebb az allergia kialakulásának esélye.
A kérdező hozzászólása: De jó! Ez biztos iogaz, amikor én kisgyerek voltam a kezdetektõl volt egy cicánk és egy kutyánk, sosem bántottak sõt! Mindenképp jóttesz ha egy kisállatka van a családban, nekem nagyon hiányozna ha nem lenne.


Hogy pucoljam a cicám fogát?

Mèg fiatal kandur és vakitoan fehérek a fogai. Nagyon szeretném ha igy maradna, mindig veszek neki fogpucolo jutalom falatokat es sok szàraztàpot is eszik. De tuti egy ido utan be fog sàrgulni. Nincs valami tuti modszer?

Legjobb válasz: Koszike, en kandurkam is masfel eves :) Nem is tudtam, hogy kell vinni kopucolasra, jo, hogy szoltal.

A kérdező hozzászólása: Koszike, en kandurkam is masfel eves :) Nem is tudtam, hogy kell vinni kopucolasra, jo, hogy szoltal.
Vannak speciális macska fogápoló termékek. Pl.: http://www.equus.hu/shop/?p=productsMore&iProduct=653&sName=.. De ha kiskorától nem szokott hozzá a cicád, akkor nem hiszem hogy tudnád használni... Az én kandúrom másfél éves, õ is kap fogpucoló jutalomfalatokat, és még mindig hófehérek a fogai. :) Esetleg konzultálj állatorvossal. Idõnként úgyis kell a cicát fogkõ pucolásra vinni. Azt nem tudom milyen gyakran, mert bevallom mi mégnem voltunk, pedig már nem ártana... :/
Royal Canin Oral Sensitive
Megfelelõ táp esetén nem lesz vele gond, ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Purina one-t eszik, remelem az megfelelonek szamit.

Hogyan fogja viselni a cicám, hogy új helyre költözünk együtt? Hogyan könnyítsem meg, hogy ne legyen számára túl megrázó?

Legjobb válasz: Vannak macskák akik könnyedén viselik a költözést. De néhény alapdolgot feltétlenül szerezz be: bilétás fényvisszaverõ nyakörv!!! Vigyél néhány a környékre jellemzõ dolgot . És fokozatosan szoktasd az új környékhez . Ha nincs annyira messze néha el is viheted arégi környékre

Vannak macskák akik könnyedén viselik a költözést. De néhény alapdolgot feltétlenül szerezz be: bilétás fényvisszaverõ nyakörv!!! Vigyél néhány a környékre jellemzõ dolgot . És fokozatosan szoktasd az új környékhez . Ha nincs annyira messze néha el is viheted arégi környékre

Számítsak rá, hogy bántani fogja a cicámat?

nem rég költöztünk, így még a cica nem nagyon járt ki, csak max 15 percekre. most már igényli, hogy ki járkáljon huzamosabb időre. a szomszédban van egy macska, amolyan "parasztmacska", bántotta a cicámat, mert nagy nyivákolásra mentem ki, úgy zavartam el. nem tudom hogy kandúr e vagy nőstény. az enyém nőstény. mit tegyek? nagyon féltem? a kutyámat is úgy megtámadta egy kutya, hogy meg kellett műteni, itt a saját udvarunkon. átugorta a kerítést az a hatalmas dög. nem merem őket kiengedni, amitől ők is és én is borzasztóan szenvedek.

Legjobb válasz: ivartalaníttatva van a macskád?

ivartalaníttatva van a macskád?
A szomszéd macskának a ti kertetek a saját területének számít, ezért részéröl jogos a támadás. Ha figyelsz és minden alkalommal, amikor meglátod, elzavarod a kertböl, akkor megtanulja, hogy ez a revír foglalt, és nem fogja otthon érezni magát ott - a te cicádnak meg meglesz a biztonsága.
ismerõs szitu, mi átszóltunk a szomszédnak hogy ha nem kezd valamit a macskájával, akkor bajok lesznek... persze nem történt semmi, így aztán amikor apám meglátta a szomszéd macskát a mi kertünkben, fogja a hobbi puskáját és a levegõbe lõtt vele, nem akarta megölni a cicát csak jól megijeszteni, na azóta a közelébe se jön a kertünknek :) gondolom a gazdája is hallotta a lövést, így õ is betojt hogy bizony annyi lehet a macskának, de persze nem tudta hogy nem akartuk bántani, lényeg hogy a célt elértük
Ha látod a macskát az udvaron. Akkor rakj kavicsot egy üres kólás üvegbe és ha látod dobd oda. De ne a macskának. :) Meg fog a zajtól ijedni. És megszokja, hogy oda nem szabad menni. :)

Mitől fog szépen, jól kinézni a cica? Hogy sugallaja, hogy jól tartom?

Legjobb válasz: Elengedhetetlen a jó minõségû táp, pl: acana, orijen, Brit care,Trovet, Chicopee. Kerülendõ a pedigree, chappi, társai..... Középkategória a CatCHow. Ha a fentiekkel eteted, garantált a selymes bunda, nem hulló szõr, jobb alkat, stb....

Elengedhetetlen a jó minõségû táp, pl: acana, orijen, Brit care, Trovet, Chicopee. Kerülendõ a pedigree, chappi, társai..... Középkategória a CatCHow. Ha a fentiekkel eteted, garantált a selymes bunda, nem hulló szõr, jobb alkat, stb....
Szerintem is nagyon sok múlik a tápon. Nekem egy kölyök himalájaim van, és Royal Canin junior tápot adok neki. Elég napi egyszer átfésülnöm a bundáját, és azon kívül nem hullatja a szõrét. Ezenkívül ha hosszabb szõrû macsekról van szó, fontos még a napi fésülés, a táp fajtájától függetlenül akármilyennel eteted rendben kell neked is tartanod. Fajtafüggõ lehet, de ne etesd túl, akármennyire hamar befalja a porcióját. Az enyém hajlamos túl enni magát, így hamar elhízhat. Én tartom a napi mennyiséghez. Ha nagy mozgásigényû egyed, akkor nagy tér kell neki... vagy kicsi, sok polccal, ahol "túrázhat"... De ez azt hiszem egyértelmû.
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/130907/P1000509_www.kepfeltoltes.hu_...
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/130726/P1090399_www.kepfeltoltes.hu_...
A kérdező hozzászólása: A képeken az én csicsilla perzsa cicám. Jól néz ki?
Szerintem nagyon cuki. :) :)

Hogyan tudnam megvedeni a cicamat a szomszed ivartalanitott kandurjatol? Elobb utobb meg fogja olni vagy nyomoritani a cicamat!

Van egy 1 eves ivartalanitott lany cicank, meg fel eves sem volt mikor ivartalabittattuk egy korabbi esetbol tanulva.... a szomszedunknak, aki mellesleg a foberlonk, van egy oriasi izmos fekete ivartalanitott kandurja, 5 eves koruli. Ez a macska egy agressziv vadallat. A szomszed egy masik macskajat is addig verte mig szerencsetlen le nem lepett. A mi cicank 8 hetes kora ota van nalunk, kb 3,5 honapos koraban kezdtuk el kiszokatni, baratkoztattuk oket, de sajnos nem lett az belole. Az a macska allandoan veri a mienket, es nem tudok mit csinalni. Valamelyik nap a szemebe is belekapott, csoda, hogy nagyobb baja nem lett. Ha eszreveszem hogy verekedes van, odaszaladok, elsiccelem, akkor elszalad, de utana kis ido mulva ujrakezdi. Es a mienk nem tamad, sot nem is ut vissza, csak ordit, meg ha tud, akkor menekul. Mar egy csomo serulest osszeszexett amiatt a macska miatt! A mi cicunk sajnos nem lehet benti cica, ugyhogy valami mast kell kitalalni! Legyszi segitsetek! Adjatok valami tippet, hogyan tudom tavoltartani a szomszed cicajat???

Legjobb válasz: Hú,ez nagyon is patthelyzet..:( Nagyon sajnállak Titeket és szegény ártatlan kis cicátokat..:( Gondolom,a cica azért nem lehet a lakásban,mert a fõbérlõ nem díjazná.(??) Ha más miatt nem szeretnétek a lakásban,és rajtatok múlik a döntés,gondoljátok át,és mégis próbáljátok meg bent tartani,mert ha nem is a legjobb a cicának,de mégsem lesz egy roncs... Valószínûleg a szomszéd macska domináns szerepet akar betölteni,és nem hiszem,hogy ez változna.. Az elõzõ válaszadó viszont tök jót írt,és szerintem is az lenne a lehetséges megoldás,hogy a saját békességetek érdekében,még ha nincs is túl sok kedvetek hozzá,meg kéne kicsit szelidítgetni a kandúrt,étellel,esetleg simogatással,több idõt eltölteni vele és a ti cicátokkal együtt a kertben..A szomszéd macska gazdája feltehetõen nem fog ezzel a problémával foglalkozni... Abban az esetben,ha a fõbérlõ az ,aki nem engedi,hogy a lakásban legyen a cicátok,értessétek meg vele,hogy nem várhatja el,hogy végignézzétek,ahogy az õ macskája kinyírja a tiéteket.Biztos õ is szereti a cicákat és ha normális,ezt elfogadja.. Végül még annyit,hogy a mi ikerszomszédunknak is öreg macskája volt,aki folyton pofozta a mi kisebb cicáinkat,akik csak ültek nagy szemekkel,riadtan,és nem is védekeztek,kifejezték gondolom,hogy behódoltak. Onnantól kezdve mindenki járta a maga útját,kialakultak az erõviszonyok,megszokták egymást,és mivel én is résen voltam és határozottan felléptem,amikor ilyet láttam,a szomszéd macska felmérte a helyzetet,és leállt..(de ez csak az én tapasztalatom). Remélem,sikerül megoldani!!!

Hú, ez nagyon is patthelyzet..:( Nagyon sajnállak Titeket és szegény ártatlan kis cicátokat..:( Gondolom, a cica azért nem lehet a lakásban, mert a fõbérlõ nem díjazná.(??) Ha más miatt nem szeretnétek a lakásban, és rajtatok múlik a döntés, gondoljátok át, és mégis próbáljátok meg bent tartani, mert ha nem is a legjobb a cicának, de mégsem lesz egy roncs... Valószínûleg a szomszéd macska domináns szerepet akar betölteni, és nem hiszem, hogy ez változna.. Az elõzõ válaszadó viszont tök jót írt, és szerintem is az lenne a lehetséges megoldás, hogy a saját békességetek érdekében, még ha nincs is túl sok kedvetek hozzá, meg kéne kicsit szelidítgetni a kandúrt, étellel, esetleg simogatással, több idõt eltölteni vele és a ti cicátokkal együtt a kertben..A szomszéd macska gazdája feltehetõen nem fog ezzel a problémával foglalkozni... Abban az esetben, ha a fõbérlõ az , aki nem engedi, hogy a lakásban legyen a cicátok, értessétek meg vele, hogy nem várhatja el, hogy végignézzétek, ahogy az õ macskája kinyírja a tiéteket.Biztos õ is szereti a cicákat és ha normális, ezt elfogadja.. Végül még annyit, hogy a mi ikerszomszédunknak is öreg macskája volt, aki folyton pofozta a mi kisebb cicáinkat, akik csak ültek nagy szemekkel, riadtan, és nem is védekeztek, kifejezték gondolom, hogy behódoltak. Onnantól kezdve mindenki járta a maga útját, kialakultak az erõviszonyok, megszokták egymást, és mivel én is résen voltam és határozottan felléptem, amikor ilyet láttam, a szomszéd macska felmérte a helyzetet, és leállt..(de ez csak az én tapasztalatom). Remélem, sikerül megoldani!!!
Egyszerû megoldás: Kinyírod, elviszed valahova a szomszéd macskáját, ahonnan nem talál haza. Vagy a kettõt kombinálod. A bonyolultabb: Felteszed a kérdést, miért csinálja ezt. Azért csinálja, mert agresszív, és állat, nem tudja megfelelõen kezelni a stresszt, ami amiatt van, hogy ott van egy másik macska, és ráadásul állandóan siccelgetik. Én ha érdekelne a másik macska sorsa, akkor szépen nekiállnák pozitív megerõsítést kiépíteni benne: Amikor kint van a saját macskám, akkor étetném a szomszédét jutalomfalatokkal. Persze olyankor, amikor pont nem öli. Így szépen kialakul benne a kapcsolat, hogy a ti macskatok kint léte neki nem negatív élmény, hanem pozitív.
A mi cicunk sajnos nem lehet benti cica? Mi ez a baromság???? Akkor minek nektek cica, sok helyet foglal? Ez baromi h.lye kérdés!!!!!!
Ha ilyen kis vakmerõ a cicód, és így is aranyos, teljes kis életet tud élni(pl lólábak között bóklászik boldogan), akkor én azt mondanám, hogy vigyázzatok rá, ahogy tudtok, és talán eljön az ideje, hogy õ lesz az, aki majd egyszer helyére teszi a szomszéd cicát! Legalább lesz egy macska, akit nem tud elzavarni a környékrõl a kandúr!:) És még ha be is van zárva a garázsba éjszakára, ez nem tragédia, mert azt gondolom, annyi törõdést kap tõletek, hogy ez bõven kompenzálja!:)
A kérdező hozzászólása: Szia! Koszi hogy igy utanaolvastal a dolgoknak, nagyon aranyos vagy! Ugy erzem ha hagynam hogy rendezzek le a harcot, akkor vagy megolne a mienket, vagy elzavarna. Mint ahogy tette mar egy macskaval, meg szerintem a mi elozo cicankkal is. A kornyeken nem sok mas macska van, szerintem mar mindet elzavarta. Egyedul a masik cicajat nem bantja a hazineninknek, de az mar tobb mint tiz eves. Egyebkent igen, a mi cicunk nem felos, szerintem nagyon is vakmero. Meg a lohoz is odamegy, szaladgal a labai kozott, meg minden ismeros vagy idegen kutyahoz, emberhez odamegy :) szeret kozeppontban lenni:) Sajnos a szeklet problemaval nem lehet mit kezdeni, mivel szervileg semmi baja, ez nala egyfajta " igenytelenseg", vagy lustasag, nem tudim.igazabol 3 honapos kora korul kezdte, azelott szobatiszta volt, almot is hasznalta rendesen.aztan" leszokott" rola. De attol meg nagyon szeretjuk :) Most megprobalom hogy csak estere bezarom a garazsba ( aztan hetvegen nagytakaritok utana :/), mert ahogy gondolkoztunk, a veresek nagy reszet sotetedes utan, vadaszos idoszakban kapja, nappal nem jellemzo. Igy hatha jobban tudom vedeni. Koszonom megegyszer a valaszodat! Nagyon halas vagyok!
Olvasgattam egy kicsit errõl tegnap, és több helyen láttam, hogy másoknál is gyakran elõfordul ilyesmi, és õk is nagyon meg vannak ijedve. Az állatorvosok szerint is egyértelmûen hatalmi harcról van szó, ami addig fog folytatódni, míg ki nem alakul a hierarchia. Ami szerintem lényeges volt ezekben az írásokban, hogy a dokik szerint a dominanciára törõ kandúr nem fog leállni addig, amíg egy kicsit is érzi, hogy nem tud teljes mértékben érvényesülni az akarata, mert a ti cicátok védelem, konkrétan a ti védelmetek alatt áll!(egyfajta mesterséges beavatkozásként, és ebben az elõzõ hozzászólónak tök igaza van). Ez még jobban "hergeli", mert így beavatkoztok a köztük lévõ viszonyba, és õ ezt nem fogja hagyni, nagyon zavarja. Egyszer s mindenkorra le akarja rendezni, hogy ki a fõnök. Ezért talán jobb lenne hagyni õket, de persze könnyû ezt mondani, fõleg ha azt látjátok, hogy mennyire öli.. De az erre vonatkozó magyarázatok szerint talán ez lenne a legjobb, bár nem szívesen mondom ezt:(... Kérdés, hogy azután, hogy ennyi ideje véditek a cicátokat, nem keltett-e a szomszéd macskában rengeteg indulatot és akaratot..és ki tudja, mi lenne a vége.. Egyébként az jó jelnek tûnik, hogy a ti cicátok még ennyi verés, tépés után is szeret kint lenni, és nem lett idegroncs, aki a lakásban kuporog félelmében. Nagyon sajnálom a cicát a széklet problémák miatt is..:(Ezzel nem lehet valamit csinálni? Remélem, megoldódik nagyobb baj nélkül!!Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Ja es kinyiras, haztol elvitel szoba sem johet...olyanra nem vagyunk kepesek veletlenul sem!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nagyon szepen koszonom, hogy valaszoltatok! A baratkozas mar hamarabb megtortent a szomszed cicaval, mar 2 eve elunk itt. A szomszed hazahoz riasztokodunk van, ha nincs itthon, mi etetjuk az allatait, beleertve ezt a cicat is.szoval a kezdetek kezdetetol" baratok" voltunk. Meg eleinte szemtol szembe allitottam oket, ugy szokattam. A mi cicank nagyon baratkozo tipus, kozeledett hozza, a madik csak figyelte mindig de nem bantotta. Azt hittem minden ok lesz, de sajnos a dolgok ilyen rosszra fordultak. A masik cica akkor is ratamad az enyemre, ha az eppen alszik!! A foberlo megengedi hogy bent legyen, azzal nincs gond. Az okok, amiert nem lehet allando benti cica hogy - hihetetlen- de meg igy is imad kint lenni. Kicsikoratol kezdve egyszeruen imadja. A masik, hogy sajnos uritesi gondjai vannak, nem tudja egy helyre uriteni a szekletet. Amikor elojott nala ez a problema, meg csak kis idokre engedtuk ki, a nap nagy reszet bent toltotte. De mivel padloszonyegunk van a hazban mindenhol, es azt a szobat is hasznaljuk, mar nem volt otletem, hogy tartsam tisztan es fertozesmentesen a szobat. Teljezen szetkeni mindenhova a szekletet. Es ezzel nem lehet mit tenni, csak kint lehet. Nem is tartja mindig, hogy mondjuk kikereszkedne, vagy ilyenek. Van hogy kajalas kozben csinalja! Teljesen mindegy neki hogy hova csinalja. Angliaban elunk, sima hazicicarol van szo, de en erte is tobb mint. 50 ezer ft- ot fizettem ki atszamolva, plusz az oltasok, ivartalanitas, mikrochip, allatorvosi kezelesek, biztositas stb. Szo al gondolhatjatok, ha nem szeretnem akkor nem adnek ki erte wnnyi penzt. Egyebkent mondtuk a dokijanak is annakidejen es o is azt tanacsolta hogy igy csinaljuk. De ha itthon vagyunk, mindig bent van, velunk, viszont ha dolgozunk nem tudjuk megvedeni. Most ejszakara bezarjuk a garazsba, ott vedve van, de ejjel- nappal nem lehet ott, nem tarthatom fogsagban sem...meg onnan is nyavog kifele... Szoval dolgozunk rajta hogy megtalaljuk a megoldast. Azert ha meg valami eszetekbe jut legyszi irjatok!!! Koszonom megegyszer!
Ahogy az utolsó válaszoló mondja: nincs mit tenni, meg kell várni, amíg rendezõdik macskáéknál a területi hierarchia. A kandúr mindenképpen meg fogja védeni/ki fogja sajátítani a területét, addig pedig veszekedés lesz. Közbeavatkozni teljesen felesleges, a lényeg az, hogy a cicádnak legyen lehetõsége elmenekülni.
A kérdező hozzászólása: Koszonom!:-) ahogy es amikor csak tudom igyekszek megtenni a leheto legtobbet, hogy megvedjem. Most azon gondolkodom, hogyan tanithatnam meg, hogy ha megtamadjak, akkor ne csak hagyja magat vagy menekuljon, hanem tamadjon vissza ha kell.mert szerintem o nem tamad vissza egyaltalan. De mar negy ejszaka be volt zarva, azota veres sem volt. Azon is gondolkodtam, hogy szerintem a kandur csak azert jon ide este hogy a mienket elgyepalja de ha meg egy ideig hiaba jon es nem talalja akkor utana nem fog jonni, mert nem lesz miert, mar nappal sem, meg ejszaka sem. De majd kiderul :)

A cicát fel kell valahogyan készíteni az első szülésére, vagy ösztönszerűen tudni fogja magától, mi fog történni és hogyan?

utálkozó,lehordó kommenteket nem kérek,hogy milyen hülye kérdés ez,ő az első cicám,és itthon megmondtam,hogy egyedül szeretném nevelni,ezért nem kértem segítséget.14/L

Legjobb válasz: Ha benti cica és nagyon kötõdik Hozzád, szólni fog, jelezni fog Neked. És a viselkedésén is látni fogod, ha eljött az idõ. Számolgatni is érdemes, 63 nap a vemhesség. Ha közeledik az ideje, el fogja fogadni a helyet. Akkora láda legyen, amiben a mama ki tud nyújtózni a szoptatáshoz, legyen magas pereme, egy oldalon kicsit alacsonyabb, hogy a mama kényelmesen ki-be járhasson rajta, de a kis gombócok ne tudjanak kimászni. A láda aljára olyan rongyokat, takarót tegyél, amit cserélni, mosni lehet. A ládát olyan helyre tedd, ahol a cica szívesen tartózkodik, ahol biztonságban érzi magát és a kölyköket is. Lehet sokan leszólnak, de a mi cicánk ládája a hálószobában az ágy mellett volt. Nagy élmény napról napra látni, ahogy a kiscicák ügyesednek, fejlõdnek. Sok sikert!

Ha benti cica és nagyon kötõdik Hozzád, szólni fog, jelezni fog Neked. És a viselkedésén is látni fogod, ha eljött az idõ. Számolgatni is érdemes, 63 nap a vemhesség. Ha közeledik az ideje, el fogja fogadni a helyet. Akkora láda legyen, amiben a mama ki tud nyújtózni a szoptatáshoz, legyen magas pereme, egy oldalon kicsit alacsonyabb, hogy a mama kényelmesen ki-be járhasson rajta, de a kis gombócok ne tudjanak kimászni. A láda aljára olyan rongyokat, takarót tegyél, amit cserélni, mosni lehet. A ládát olyan helyre tedd, ahol a cica szívesen tartózkodik, ahol biztonságban érzi magát és a kölyköket is. Lehet sokan leszólnak, de a mi cicánk ládája a hálószobában az ágy mellett volt. Nagy élmény napról napra látni, ahogy a kiscicák ügyesednek, fejlõdnek. Sok sikert!
A macskák és a kutyák mindig tudják, hogy hol, mikor hogyan szülnek. De attól még segítgetsz neki, pl.: elõre berendezel egy kuckót. ;')
hát nekem a macskáim ösztönösen tudják.
Mit csinálsz majd a kölykökkel? A szüleid meg engednék, hogy 3-4 macskát tarts? Van már leendõ gazdájuk? A macska ösztönösen tudja mi a dolga. Ha benti macska akkor csinálj neki egy vackot és hagyd békén, néha nézz rá, ha baj van akkor vidd állatorvoshoz. Ha kinti, akkor megoldja magának. Ha megellett a macskád, vidd el ivartalanítani, fõleg ha kijár, mert át fog menni "cicagyárba" és ez sem neked, sem neki nem jó.
Biztonságos helyet kell neki készíteni, és békén hagyni.
Ösztönszerûen tudni fogja mit kell csinálnia!Ha benti cica csinálj neki kényelmes helyet ahova szülhet, viszont ha megszült ne háborgasd..mert el tudja költöztetni a kicsiket! kicsikhez semmiképp ne nyúlj, az anyát simogathatod..Ha kinti cica akkor hiába készítesz neki megfelelõ helyet, õ majd elfog tûnni kicsit, lehet alkalmas helyet talál magának valahol, ahol biztonságosnak találja
A kérdező hozzászólása: 1-et megtartunk a kölykök közül, a többinek már van gazdája.köszönöm a válaszokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!