Találatok a következő kifejezésre: Hogyan fogja a cicám, (60 db)

Akinek van cicája ill. volt amikor megszületett a baba, a cica hogy viselkedett? 3éve van meg a cicánk és megválni tuti nem fogunk tőle, nyilván nem megy be a baba szobájába, csak kíváncsi vagyok, hogyan lehet a cicát hozzászoktatni majd a babához.

Legjobb válasz: De érdekes amit írsz. A mi cicánk minden este ha tv-t néztünk ráfeküdt a pocakomra és dorombolt, aztán ez elmaradt, mondtam is a férjemnek, hogy biztos érzi a kisbabát a pocakomban. Biztos marad a cica, hiszem egyrészt mi vagyunk a felelõsek az õ életéért is, és egy nagyon nyugodt cicus. Köszi a választ!

A kérdező hozzászólása: De érdekes amit írsz. A mi cicánk minden este ha tv-t néztünk ráfeküdt a pocakomra és dorombolt, aztán ez elmaradt, mondtam is a férjemnek, hogy biztos érzi a kisbabát a pocakomban. Biztos marad a cica, hiszem egyrészt mi vagyunk a felelõsek az õ életéért is, és egy nagyon nyugodt cicus. Köszi a választ!
Igen, azt gondolom, hogy ha nyugodt természete van, akkor maradhat. Örülök a döntéseteknek! ;-)
Nekünk két macsek is volt/van amikor a kislányom született.Hasonlóan jártam el, mint az elsõ válaszoló.A cicáim is hasonlóan viselkedtek.Imádták az elsõ perctõl kezdve és soha nem bántották, bár mindig figyeltem, hogy rászólhassak a gyermekemre, ha nem megfelelõen bánt velük.Nagyon hamar megtanulta, hogy mit lehet és mit nem (a kutyáinkkal is)Nagyon szereti az állatokat és tud is velük bánni-tiszteletben tartja õket.Nagyon hasznos, hogy állatokkal együtt nõ fel.Empátiát, gondoskodást tanult. Annak idején a gyerekorvos azt mondta, hogy nagyszerû, ha van jól gondozott tiszta állat, legalább kevesebb az allergia kialakulásának esélye.
A kérdező hozzászólása: De jó! Ez biztos iogaz, amikor én kisgyerek voltam a kezdetektõl volt egy cicánk és egy kutyánk, sosem bántottak sõt! Mindenképp jóttesz ha egy kisállatka van a családban, nekem nagyon hiányozna ha nem lenne.

Hogy pucoljam a cicám fogát?

Mèg fiatal kandur és vakitoan fehérek a fogai. Nagyon szeretném ha igy maradna, mindig veszek neki fogpucolo jutalom falatokat es sok szàraztàpot is eszik. De tuti egy ido utan be fog sàrgulni. Nincs valami tuti modszer?

Legjobb válasz: Koszike, en kandurkam is masfel eves :) Nem is tudtam, hogy kell vinni kopucolasra, jo, hogy szoltal.

A kérdező hozzászólása: Koszike, en kandurkam is masfel eves :) Nem is tudtam, hogy kell vinni kopucolasra, jo, hogy szoltal.
Vannak speciális macska fogápoló termékek. Pl.: http://www.equus.hu/shop/?p=productsMore&iProduct=653&sName=.. De ha kiskorától nem szokott hozzá a cicád, akkor nem hiszem hogy tudnád használni... Az én kandúrom másfél éves, õ is kap fogpucoló jutalomfalatokat, és még mindig hófehérek a fogai. :) Esetleg konzultálj állatorvossal. Idõnként úgyis kell a cicát fogkõ pucolásra vinni. Azt nem tudom milyen gyakran, mert bevallom mi mégnem voltunk, pedig már nem ártana... :/
Royal Canin Oral Sensitive
Megfelelõ táp esetén nem lesz vele gond, ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Purina one-t eszik, remelem az megfelelonek szamit.

Számítsak rá, hogy bántani fogja a cicámat?

nem rég költöztünk, így még a cica nem nagyon járt ki, csak max 15 percekre. most már igényli, hogy ki járkáljon huzamosabb időre. a szomszédban van egy macska, amolyan "parasztmacska", bántotta a cicámat, mert nagy nyivákolásra mentem ki, úgy zavartam el. nem tudom hogy kandúr e vagy nőstény. az enyém nőstény. mit tegyek? nagyon féltem? a kutyámat is úgy megtámadta egy kutya, hogy meg kellett műteni, itt a saját udvarunkon. átugorta a kerítést az a hatalmas dög. nem merem őket kiengedni, amitől ők is és én is borzasztóan szenvedek.

Legjobb válasz: ivartalaníttatva van a macskád?

ivartalaníttatva van a macskád?
A szomszéd macskának a ti kertetek a saját területének számít, ezért részéröl jogos a támadás. Ha figyelsz és minden alkalommal, amikor meglátod, elzavarod a kertböl, akkor megtanulja, hogy ez a revír foglalt, és nem fogja otthon érezni magát ott - a te cicádnak meg meglesz a biztonsága.
ismerõs szitu, mi átszóltunk a szomszédnak hogy ha nem kezd valamit a macskájával, akkor bajok lesznek... persze nem történt semmi, így aztán amikor apám meglátta a szomszéd macskát a mi kertünkben, fogja a hobbi puskáját és a levegõbe lõtt vele, nem akarta megölni a cicát csak jól megijeszteni, na azóta a közelébe se jön a kertünknek :) gondolom a gazdája is hallotta a lövést, így õ is betojt hogy bizony annyi lehet a macskának, de persze nem tudta hogy nem akartuk bántani, lényeg hogy a célt elértük
Ha látod a macskát az udvaron. Akkor rakj kavicsot egy üres kólás üvegbe és ha látod dobd oda. De ne a macskának. :) Meg fog a zajtól ijedni. És megszokja, hogy oda nem szabad menni. :)


Hogyan tudnam megvedeni a cicamat a szomszed ivartalanitott kandurjatol? Elobb utobb meg fogja olni vagy nyomoritani a cicamat!

Van egy 1 eves ivartalanitott lany cicank, meg fel eves sem volt mikor ivartalabittattuk egy korabbi esetbol tanulva.... a szomszedunknak, aki mellesleg a foberlonk, van egy oriasi izmos fekete ivartalanitott kandurja, 5 eves koruli. Ez a macska egy agressziv vadallat. A szomszed egy masik macskajat is addig verte mig szerencsetlen le nem lepett. A mi cicank 8 hetes kora ota van nalunk, kb 3,5 honapos koraban kezdtuk el kiszokatni, baratkoztattuk oket, de sajnos nem lett az belole. Az a macska allandoan veri a mienket, es nem tudok mit csinalni. Valamelyik nap a szemebe is belekapott, csoda, hogy nagyobb baja nem lett. Ha eszreveszem hogy verekedes van, odaszaladok, elsiccelem, akkor elszalad, de utana kis ido mulva ujrakezdi. Es a mienk nem tamad, sot nem is ut vissza, csak ordit, meg ha tud, akkor menekul. Mar egy csomo serulest osszeszexett amiatt a macska miatt! A mi cicunk sajnos nem lehet benti cica, ugyhogy valami mast kell kitalalni! Legyszi segitsetek! Adjatok valami tippet, hogyan tudom tavoltartani a szomszed cicajat???

Legjobb válasz: Hú,ez nagyon is patthelyzet..:( Nagyon sajnállak Titeket és szegény ártatlan kis cicátokat..:( Gondolom,a cica azért nem lehet a lakásban,mert a fõbérlõ nem díjazná.(??) Ha más miatt nem szeretnétek a lakásban,és rajtatok múlik a döntés,gondoljátok át,és mégis próbáljátok meg bent tartani,mert ha nem is a legjobb a cicának,de mégsem lesz egy roncs... Valószínûleg a szomszéd macska domináns szerepet akar betölteni,és nem hiszem,hogy ez változna.. Az elõzõ válaszadó viszont tök jót írt,és szerintem is az lenne a lehetséges megoldás,hogy a saját békességetek érdekében,még ha nincs is túl sok kedvetek hozzá,meg kéne kicsit szelidítgetni a kandúrt,étellel,esetleg simogatással,több idõt eltölteni vele és a ti cicátokkal együtt a kertben..A szomszéd macska gazdája feltehetõen nem fog ezzel a problémával foglalkozni... Abban az esetben,ha a fõbérlõ az ,aki nem engedi,hogy a lakásban legyen a cicátok,értessétek meg vele,hogy nem várhatja el,hogy végignézzétek,ahogy az õ macskája kinyírja a tiéteket.Biztos õ is szereti a cicákat és ha normális,ezt elfogadja.. Végül még annyit,hogy a mi ikerszomszédunknak is öreg macskája volt,aki folyton pofozta a mi kisebb cicáinkat,akik csak ültek nagy szemekkel,riadtan,és nem is védekeztek,kifejezték gondolom,hogy behódoltak. Onnantól kezdve mindenki járta a maga útját,kialakultak az erõviszonyok,megszokták egymást,és mivel én is résen voltam és határozottan felléptem,amikor ilyet láttam,a szomszéd macska felmérte a helyzetet,és leállt..(de ez csak az én tapasztalatom). Remélem,sikerül megoldani!!!

Hú, ez nagyon is patthelyzet..:( Nagyon sajnállak Titeket és szegény ártatlan kis cicátokat..:( Gondolom, a cica azért nem lehet a lakásban, mert a fõbérlõ nem díjazná.(??) Ha más miatt nem szeretnétek a lakásban, és rajtatok múlik a döntés, gondoljátok át, és mégis próbáljátok meg bent tartani, mert ha nem is a legjobb a cicának, de mégsem lesz egy roncs... Valószínûleg a szomszéd macska domináns szerepet akar betölteni, és nem hiszem, hogy ez változna.. Az elõzõ válaszadó viszont tök jót írt, és szerintem is az lenne a lehetséges megoldás, hogy a saját békességetek érdekében, még ha nincs is túl sok kedvetek hozzá, meg kéne kicsit szelidítgetni a kandúrt, étellel, esetleg simogatással, több idõt eltölteni vele és a ti cicátokkal együtt a kertben..A szomszéd macska gazdája feltehetõen nem fog ezzel a problémával foglalkozni... Abban az esetben, ha a fõbérlõ az , aki nem engedi, hogy a lakásban legyen a cicátok, értessétek meg vele, hogy nem várhatja el, hogy végignézzétek, ahogy az õ macskája kinyírja a tiéteket.Biztos õ is szereti a cicákat és ha normális, ezt elfogadja.. Végül még annyit, hogy a mi ikerszomszédunknak is öreg macskája volt, aki folyton pofozta a mi kisebb cicáinkat, akik csak ültek nagy szemekkel, riadtan, és nem is védekeztek, kifejezték gondolom, hogy behódoltak. Onnantól kezdve mindenki járta a maga útját, kialakultak az erõviszonyok, megszokták egymást, és mivel én is résen voltam és határozottan felléptem, amikor ilyet láttam, a szomszéd macska felmérte a helyzetet, és leállt..(de ez csak az én tapasztalatom). Remélem, sikerül megoldani!!!
Egyszerû megoldás: Kinyírod, elviszed valahova a szomszéd macskáját, ahonnan nem talál haza. Vagy a kettõt kombinálod. A bonyolultabb: Felteszed a kérdést, miért csinálja ezt. Azért csinálja, mert agresszív, és állat, nem tudja megfelelõen kezelni a stresszt, ami amiatt van, hogy ott van egy másik macska, és ráadásul állandóan siccelgetik. Én ha érdekelne a másik macska sorsa, akkor szépen nekiállnák pozitív megerõsítést kiépíteni benne: Amikor kint van a saját macskám, akkor étetném a szomszédét jutalomfalatokkal. Persze olyankor, amikor pont nem öli. Így szépen kialakul benne a kapcsolat, hogy a ti macskatok kint léte neki nem negatív élmény, hanem pozitív.
A mi cicunk sajnos nem lehet benti cica? Mi ez a baromság???? Akkor minek nektek cica, sok helyet foglal? Ez baromi h.lye kérdés!!!!!!
Ha ilyen kis vakmerõ a cicód, és így is aranyos, teljes kis életet tud élni(pl lólábak között bóklászik boldogan), akkor én azt mondanám, hogy vigyázzatok rá, ahogy tudtok, és talán eljön az ideje, hogy õ lesz az, aki majd egyszer helyére teszi a szomszéd cicát! Legalább lesz egy macska, akit nem tud elzavarni a környékrõl a kandúr!:) És még ha be is van zárva a garázsba éjszakára, ez nem tragédia, mert azt gondolom, annyi törõdést kap tõletek, hogy ez bõven kompenzálja!:)
A kérdező hozzászólása: Szia! Koszi hogy igy utanaolvastal a dolgoknak, nagyon aranyos vagy! Ugy erzem ha hagynam hogy rendezzek le a harcot, akkor vagy megolne a mienket, vagy elzavarna. Mint ahogy tette mar egy macskaval, meg szerintem a mi elozo cicankkal is. A kornyeken nem sok mas macska van, szerintem mar mindet elzavarta. Egyedul a masik cicajat nem bantja a hazineninknek, de az mar tobb mint tiz eves. Egyebkent igen, a mi cicunk nem felos, szerintem nagyon is vakmero. Meg a lohoz is odamegy, szaladgal a labai kozott, meg minden ismeros vagy idegen kutyahoz, emberhez odamegy :) szeret kozeppontban lenni:) Sajnos a szeklet problemaval nem lehet mit kezdeni, mivel szervileg semmi baja, ez nala egyfajta " igenytelenseg", vagy lustasag, nem tudim.igazabol 3 honapos kora korul kezdte, azelott szobatiszta volt, almot is hasznalta rendesen.aztan" leszokott" rola. De attol meg nagyon szeretjuk :) Most megprobalom hogy csak estere bezarom a garazsba ( aztan hetvegen nagytakaritok utana :/), mert ahogy gondolkoztunk, a veresek nagy reszet sotetedes utan, vadaszos idoszakban kapja, nappal nem jellemzo. Igy hatha jobban tudom vedeni. Koszonom megegyszer a valaszodat! Nagyon halas vagyok!
Olvasgattam egy kicsit errõl tegnap, és több helyen láttam, hogy másoknál is gyakran elõfordul ilyesmi, és õk is nagyon meg vannak ijedve. Az állatorvosok szerint is egyértelmûen hatalmi harcról van szó, ami addig fog folytatódni, míg ki nem alakul a hierarchia. Ami szerintem lényeges volt ezekben az írásokban, hogy a dokik szerint a dominanciára törõ kandúr nem fog leállni addig, amíg egy kicsit is érzi, hogy nem tud teljes mértékben érvényesülni az akarata, mert a ti cicátok védelem, konkrétan a ti védelmetek alatt áll!(egyfajta mesterséges beavatkozásként, és ebben az elõzõ hozzászólónak tök igaza van). Ez még jobban "hergeli", mert így beavatkoztok a köztük lévõ viszonyba, és õ ezt nem fogja hagyni, nagyon zavarja. Egyszer s mindenkorra le akarja rendezni, hogy ki a fõnök. Ezért talán jobb lenne hagyni õket, de persze könnyû ezt mondani, fõleg ha azt látjátok, hogy mennyire öli.. De az erre vonatkozó magyarázatok szerint talán ez lenne a legjobb, bár nem szívesen mondom ezt:(... Kérdés, hogy azután, hogy ennyi ideje véditek a cicátokat, nem keltett-e a szomszéd macskában rengeteg indulatot és akaratot..és ki tudja, mi lenne a vége.. Egyébként az jó jelnek tûnik, hogy a ti cicátok még ennyi verés, tépés után is szeret kint lenni, és nem lett idegroncs, aki a lakásban kuporog félelmében. Nagyon sajnálom a cicát a széklet problémák miatt is..:(Ezzel nem lehet valamit csinálni? Remélem, megoldódik nagyobb baj nélkül!!Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Ja es kinyiras, haztol elvitel szoba sem johet...olyanra nem vagyunk kepesek veletlenul sem!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nagyon szepen koszonom, hogy valaszoltatok! A baratkozas mar hamarabb megtortent a szomszed cicaval, mar 2 eve elunk itt. A szomszed hazahoz riasztokodunk van, ha nincs itthon, mi etetjuk az allatait, beleertve ezt a cicat is.szoval a kezdetek kezdetetol" baratok" voltunk. Meg eleinte szemtol szembe allitottam oket, ugy szokattam. A mi cicank nagyon baratkozo tipus, kozeledett hozza, a madik csak figyelte mindig de nem bantotta. Azt hittem minden ok lesz, de sajnos a dolgok ilyen rosszra fordultak. A masik cica akkor is ratamad az enyemre, ha az eppen alszik!! A foberlo megengedi hogy bent legyen, azzal nincs gond. Az okok, amiert nem lehet allando benti cica hogy - hihetetlen- de meg igy is imad kint lenni. Kicsikoratol kezdve egyszeruen imadja. A masik, hogy sajnos uritesi gondjai vannak, nem tudja egy helyre uriteni a szekletet. Amikor elojott nala ez a problema, meg csak kis idokre engedtuk ki, a nap nagy reszet bent toltotte. De mivel padloszonyegunk van a hazban mindenhol, es azt a szobat is hasznaljuk, mar nem volt otletem, hogy tartsam tisztan es fertozesmentesen a szobat. Teljezen szetkeni mindenhova a szekletet. Es ezzel nem lehet mit tenni, csak kint lehet. Nem is tartja mindig, hogy mondjuk kikereszkedne, vagy ilyenek. Van hogy kajalas kozben csinalja! Teljesen mindegy neki hogy hova csinalja. Angliaban elunk, sima hazicicarol van szo, de en erte is tobb mint. 50 ezer ft- ot fizettem ki atszamolva, plusz az oltasok, ivartalanitas, mikrochip, allatorvosi kezelesek, biztositas stb. Szo al gondolhatjatok, ha nem szeretnem akkor nem adnek ki erte wnnyi penzt. Egyebkent mondtuk a dokijanak is annakidejen es o is azt tanacsolta hogy igy csinaljuk. De ha itthon vagyunk, mindig bent van, velunk, viszont ha dolgozunk nem tudjuk megvedeni. Most ejszakara bezarjuk a garazsba, ott vedve van, de ejjel- nappal nem lehet ott, nem tarthatom fogsagban sem...meg onnan is nyavog kifele... Szoval dolgozunk rajta hogy megtalaljuk a megoldast. Azert ha meg valami eszetekbe jut legyszi irjatok!!! Koszonom megegyszer!
Ahogy az utolsó válaszoló mondja: nincs mit tenni, meg kell várni, amíg rendezõdik macskáéknál a területi hierarchia. A kandúr mindenképpen meg fogja védeni/ki fogja sajátítani a területét, addig pedig veszekedés lesz. Közbeavatkozni teljesen felesleges, a lényeg az, hogy a cicádnak legyen lehetõsége elmenekülni.
A kérdező hozzászólása: Koszonom!:-) ahogy es amikor csak tudom igyekszek megtenni a leheto legtobbet, hogy megvedjem. Most azon gondolkodom, hogyan tanithatnam meg, hogy ha megtamadjak, akkor ne csak hagyja magat vagy menekuljon, hanem tamadjon vissza ha kell.mert szerintem o nem tamad vissza egyaltalan. De mar negy ejszaka be volt zarva, azota veres sem volt. Azon is gondolkodtam, hogy szerintem a kandur csak azert jon ide este hogy a mienket elgyepalja de ha meg egy ideig hiaba jon es nem talalja akkor utana nem fog jonni, mert nem lesz miert, mar nappal sem, meg ejszaka sem. De majd kiderul :)

A cicát fel kell valahogyan készíteni az első szülésére, vagy ösztönszerűen tudni fogja magától, mi fog történni és hogyan?

utálkozó,lehordó kommenteket nem kérek,hogy milyen hülye kérdés ez,ő az első cicám,és itthon megmondtam,hogy egyedül szeretném nevelni,ezért nem kértem segítséget.14/L

Legjobb válasz: Ha benti cica és nagyon kötõdik Hozzád, szólni fog, jelezni fog Neked. És a viselkedésén is látni fogod, ha eljött az idõ. Számolgatni is érdemes, 63 nap a vemhesség. Ha közeledik az ideje, el fogja fogadni a helyet. Akkora láda legyen, amiben a mama ki tud nyújtózni a szoptatáshoz, legyen magas pereme, egy oldalon kicsit alacsonyabb, hogy a mama kényelmesen ki-be járhasson rajta, de a kis gombócok ne tudjanak kimászni. A láda aljára olyan rongyokat, takarót tegyél, amit cserélni, mosni lehet. A ládát olyan helyre tedd, ahol a cica szívesen tartózkodik, ahol biztonságban érzi magát és a kölyköket is. Lehet sokan leszólnak, de a mi cicánk ládája a hálószobában az ágy mellett volt. Nagy élmény napról napra látni, ahogy a kiscicák ügyesednek, fejlõdnek. Sok sikert!

Ha benti cica és nagyon kötõdik Hozzád, szólni fog, jelezni fog Neked. És a viselkedésén is látni fogod, ha eljött az idõ. Számolgatni is érdemes, 63 nap a vemhesség. Ha közeledik az ideje, el fogja fogadni a helyet. Akkora láda legyen, amiben a mama ki tud nyújtózni a szoptatáshoz, legyen magas pereme, egy oldalon kicsit alacsonyabb, hogy a mama kényelmesen ki-be járhasson rajta, de a kis gombócok ne tudjanak kimászni. A láda aljára olyan rongyokat, takarót tegyél, amit cserélni, mosni lehet. A ládát olyan helyre tedd, ahol a cica szívesen tartózkodik, ahol biztonságban érzi magát és a kölyköket is. Lehet sokan leszólnak, de a mi cicánk ládája a hálószobában az ágy mellett volt. Nagy élmény napról napra látni, ahogy a kiscicák ügyesednek, fejlõdnek. Sok sikert!
A macskák és a kutyák mindig tudják, hogy hol, mikor hogyan szülnek. De attól még segítgetsz neki, pl.: elõre berendezel egy kuckót. ;')
hát nekem a macskáim ösztönösen tudják.
Mit csinálsz majd a kölykökkel? A szüleid meg engednék, hogy 3-4 macskát tarts? Van már leendõ gazdájuk? A macska ösztönösen tudja mi a dolga. Ha benti macska akkor csinálj neki egy vackot és hagyd békén, néha nézz rá, ha baj van akkor vidd állatorvoshoz. Ha kinti, akkor megoldja magának. Ha megellett a macskád, vidd el ivartalanítani, fõleg ha kijár, mert át fog menni "cicagyárba" és ez sem neked, sem neki nem jó.
Biztonságos helyet kell neki készíteni, és békén hagyni.
Ösztönszerûen tudni fogja mit kell csinálnia!Ha benti cica csinálj neki kényelmes helyet ahova szülhet, viszont ha megszült ne háborgasd..mert el tudja költöztetni a kicsiket! kicsikhez semmiképp ne nyúlj, az anyát simogathatod..Ha kinti cica akkor hiába készítesz neki megfelelõ helyet, õ majd elfog tûnni kicsit, lehet alkalmas helyet talál magának valahol, ahol biztonságosnak találja
A kérdező hozzászólása: 1-et megtartunk a kölykök közül, a többinek már van gazdája.köszönöm a válaszokat.

Tervezem, hogy lesz cicánk az albérletben, velem lakna egy szobában, de attól félek nem fog hagyni aludni, és minden reggel pl.7kor kel. Tapasztalattal rendelkezők írjanak, hogy hagy e a cica aludni, ha mindene meglesz a szobában?

Legjobb válasz: Változó. Minden cica más, és a cica hangulatától is függ. Az enyém hagy aludni, de hétvégén fel kell kelni reggel kaját adni neki, utána aludhatsz. Ha már nagyon unja, hogy alszol, akkor nem hagy békén és felkelt. De amúgy ha bezárod a szobába, valószínûleg nem fog békén hagyni. Miért nem mászkálhat az egész lakásban?

Változó. Minden cica más, és a cica hangulatától is függ. Az enyém hagy aludni, de hétvégén fel kell kelni reggel kaját adni neki, utána aludhatsz. Ha már nagyon unja, hogy alszol, akkor nem hagy békén és felkelt. De amúgy ha bezárod a szobába, valószínûleg nem fog békén hagyni. Miért nem mászkálhat az egész lakásban?
A mi cicánk csak akkor zaklatott minket amikor kicsi volt. A párom meg én is mozgatjuk a lábunkat alvás elõtt, és valószínûleg közben is, mert sokszor keltünk fel arra reggel, hogy a takaró alá benyúl a lábunkért. :) De mi ezeken csak jókat nevettünk. Amikor kinõtte a "kamasz kort", lenyugodott, nem zavaró egyáltalán.
Öntörvényû állatok. Hiába pakolsz be neki mindent, ha unatkozik, fel fog piszkálni. Arra is készülj fel, hogy utálják a csukott ajtót, amiatt biztosan háborogni fog :) ) Nekem kettõ van, hajnalban 4 órakor felpiszkálnak és -nyávognak, adjak nekik enni. Kapnak, utána nyugi van. A reggeli mozgásra, ami egy társasházban indul, biztosan felébred. És az a "fáraszd le" tanács hányszor elhangzik! Nem lehet õket úgy elfárasztani, hogy kidõljenek reggelig.
Kedves Második, két barátnõmmel élek együtt, meg a macskával, a szobába hozzájuk sem mehet be, így becsukják az ajtót... Attól még ott a nappali, konyha, fürdõ, ha jó idõ van, akkor az erkély. Kérdezõ, ha valóban ezért nem mászkálhat a lakásban a macska, akkor inkább tegyél le róla, a béke és a macska jóléte érdekében is.
a keresztanyám cicája albérletben, sosem hagyja aludni. mehet ahová szeretne, el is van kényeztetve. hajnalban már kelti, úgy 2 óra körül amúgy is kel keresztanyám, nem a cica miatt, de õ meg kelti 3-4 órakor... egész nap otthon van a cica egyedül, gondolom olyankor alszik és este játszana. szerintem ha lefárasztod délután vagy reggel is játszol vele, akkor talán nem fog felkelni éjjel, ha olyan a természete. de ezt elõre nem tudhatjuk.
az én kis rosszaságom 1 éves múlt, kb fél éve alszik velünk. hát bevallom néha kész katasztrófa a dolog. eleinte azt csinálta, hogy minden nap reggel 5-6 között õ felébredt, és minket is fel akart ébreszteni. de nem akármilyen módon. éles karmaival rátámadt a lábunkra a takaró alatt. marha jó volt erre kelni. szerencsére már ritkán csinálja. most úgy alszunk, hogy párom, én, macska. 11 körül lefekszik mellém, hétköznap 6kor kelek, akkor kel fel õ is. addig nyugodtan alszik. hétvégén felkel szintén 6kor, kicsit rohangál, próbál ébresztgetni, de általában hamar feladja, és alszik tovább. irtó aranyos :) ) de az, hogy egy szobába bezárva legyen a te cicád, az sztem nem túl jó megoldás, sajnos utálják a zárt ajtókat. legalábbis ez a tapasztalatom. én ha kizárom õt nagy ritkán, akkor kaparászik, hogy be akar jönni.
Gondolom azért, hogy a macska ne zavarja a lakótársát. Nem biztos, hogy mindenki megtûrne maga mellett egy macskát a szobában. Én például biztosan nem.
ha egyedül is hagyod, hagyjál neki játékokat. a miénk él -hal a játékegerekért, le se lehet lõni mikor adunk neki egyet. csak aztán ugy eldugja õket h mikro költöztünk legalább 6 egeret találtunk a szekrény mögött
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, szerintem belevágunk :) Napközben se lenne sokat egyedül, mert az eltérõ órarendek miatt szinte mindig van valaki itthon :)
Na ugye, hogy jól sejtettem... kedves.. elsõ...
Ja, hogy kijárhatna a szobából? :) Akkor szerintem mindenképp szerezz be egyet :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, a folyosóra, meg a konyha-fürdõ-elõszoba kombóba kijárhatna, de konvektoros az albérlet és csak a szobákban fûtünk és szeretném ha a melegben lenne :) A másik szoba lakói meg nem értékelnének egy aktív cicust, mert sokáig alvósok :)
Én amikor szüleimmel laktam, nagyon sokat aludtam együtt a cicánkkal. Kiskorában természetesen nem lehetett "lelõni" sem, annyira aktív volt és természetesen fõleg éjjel. Aztán ahogy növekedett, annál kevésbé volt aktív és már alhattam is mellette/vele. Sõt, meg is nyugtatott a jelenléte. Tipikus harmonikus idill volt. :) Viszont arról a nagy különbségrõl azért úgy gondolom, érdemes említést tennem, hogy kertes házban laktunk és szabad ki-be járása volt. :) )
Minden cica más. nekem midnig is volt cicám, régen viszont házban laktam, ott másképp volt, most 2 szobás tömbházlakásunk van, és hát mig engedtem, h a cicám a mi szobánkba aludjon addig midnennap 6 kor ébresztett, persze csupa jóindulattal, elkezdett dorombolni, körbejárt, és ezt addig csinálta mig nem keltem fel hozzá és adtam neki enni-. Aztán ezt meguntam és kizártam a szobánkból. Akkor is felkelt õ korén de hagyott aludni, ott voltak kinn a játékai és 7 ig mig én keltem eljátszadozott azokkal. Igy sokkal jobb, bár néha hiányzik a búgása de igy kipihenem magamat.
Nekem 3 cicám van.a 2 lány nagyon nyugodt, a fiu viszon az "agyamra megy"..:) nagyon rossz, ha éhes, addig csörög-zörög, amig meg nem unom és fölkelek... Fontos:albérletbe jol gondold meg a cicát!Sajnos sok föbérlo ne értékeli és váltai is nehezebb vele.bár ha kitarto vagy, nem lehetetlen.de rengeteg állatot hirdetnek költozés miatt az állatvédök....

Hogy fogja fogadni a cicám hogy 1 hétre elmegyünk nyaralni, és tesóméknál lesz akit eddig kb 5 ször látott? Nekem meg egy éve van meg. Mit tud csinálni ott, főleg hogy 12 órát lesz kb ott egyedülitt meg napi 3 at van kb.

Legjobb válasz: Egy kicsit biztos meg fogja viselni az idegen környezet, de nem hiszem, hogy komolyabb probléma lenne. Csak vigyázzanak a tesódék, hogy véletlenül se tudjon megszökni. Ha nagyon "egy emberes" a cica, akkor vigyél neki valamit, amin rajta van az illatod. Mikor nekem kellett elutaznom, a macska anyukámmal maradt (akkor még én is ott laktam) a cicám szinte ki se szállt az ágyamból, és ha lépéseket halott, akkor az ajtóhoz rohant, és nyávogott :) Kicsit depressziós volt, mikor nem voltam otthon, de hazatérés után pár órával megbocsájtott...

Egy kicsit biztos meg fogja viselni az idegen környezet, de nem hiszem, hogy komolyabb probléma lenne. Csak vigyázzanak a tesódék, hogy véletlenül se tudjon megszökni. Ha nagyon "egy emberes" a cica, akkor vigyél neki valamit, amin rajta van az illatod. Mikor nekem kellett elutaznom, a macska anyukámmal maradt (akkor még én is ott laktam) a cicám szinte ki se szállt az ágyamból, és ha lépéseket halott, akkor az ajtóhoz rohant, és nyávogott :) Kicsit depressziós volt, mikor nem voltam otthon, de hazatérés után pár órával megbocsájtott...
Kicsit megviseli. Pár napig nem jön elõ az ágy vagy szekrény alól(ilyenkor békén kell hagyni. Kell neki ott alvóhelyet csinálni, vizet, kaját betenni), utána majd szép lassan ismerkedik. Mire megszokja az újat, már mehet is vissza a régibe.:-(
Ne aggódj! Nem lesz semmi gond! Természetesen kell majd idõ, hogy megszokja a helyet, de egy hét nem a világ... Feltalálja magát, gyorsabban, mint hinnéd! Tapasztalatból mondom, én is "lepasszolom" a cicust nyaraláskor. Persze jó helyre...! Nyugi:)

Kapok egy MÉG kiscicát . Valyon meg lesz a kutyámmal? Nem fognak marakodni? Cicákkal lehet játszani? Mennyi az esélye, hogy elmegy és nem jön vissza?

A kutyám térdig sem ér? kis tacskó-pudli keverék, nagyon aranyos, nem harap, szelíd, de a macskákat, postásokat nem nagyon szeret .. hogy szokassam oda?

Legjobb válasz: Kutyát-macskát nagyon könnyen össze lehet szoktatni, nekem eddig egyetlen kutyám se bántotta a saját cicáimat! elõször fogd kézbe a kiscicát, és ovatosan simogatva mutasd meg a kutyusnak, és mondd neki, hogy "Nem szabad" hadd szagolgassák meg kézbõl egymást. Minden nap többször ismételd meg, meglátod hamar megszokják egymást. Viszont arra vigyázz, hogy a cica azt is megtanulja, hogy evés közbe ne menjen a kutyához, mert akkor az ösztönösen haraphat

Kutyát-macskát nagyon könnyen össze lehet szoktatni, nekem eddig egyetlen kutyám se bántotta a saját cicáimat! elõször fogd kézbe a kiscicát, és ovatosan simogatva mutasd meg a kutyusnak, és mondd neki, hogy "Nem szabad" hadd szagolgassák meg kézbõl egymást. Minden nap többször ismételd meg, meglátod hamar megszokják egymást. Viszont arra vigyázz, hogy a cica azt is megtanulja, hogy evés közbe ne menjen a kutyához, mert akkor az ösztönösen haraphat
A párom szüleinél van egy puli keverék kutya (szóval nem egy nagy kutyáról van szó) ráadásul macska is van (tanyán laknak anyósomék). Mikor egy a pulinál nagyobb kutya valahogy beszökött a udvarjukba a macska! nekiment annak a nagyobb kutyának, hogy megvédje a pulit! Pedig a macska az öregebb állat. Minden szoktatás kérdése szerintem.
És ennyire megszokták egymást. Második voltam.
általában mindkét állatot kölyök korukban kell összeengedni , eljátszadoznak, és ameddig felnõnek, addig összeszoknak.Bár meglehet egymással is szoktatni az tény, de sokkal nehezebben..
Ez relatív. Az én kutyám nem türte a macskát alapon. Vérében volt hogy megtámadja. 1 év alatt 5 macskát is elküldött a túlvilágra. Igazi házörzõ egy kutya volt, mert olyan szófogadó, de ha macskát talált akár a karánban akárhol, 1 óra és le is vadászta.
Vajon *

Tápszeres babások hogy altassák este a babájukat? Most cicin alszik el a babám és ugy tesszük át a kiságyba már az első naptol fogva. Megy el a tejem és attol félek ha már nem lesz tejem nem tudom cicin altatni de akkor hogy fogom?

Nagyon kezd elmenni a tejem pedig iszom a laktoherbet, alkoholmentes sört és szedem a more milk-et és a homeos bogyok se váltak be. Sokszor teszem cicire h termel?djön tej és sokat pihenek is de sajnos valamiért nincs elég és már potlást is kap este a 2honapos babám. Adjatok tanácsot hogy mit tehetnék hogy legyen tejem!

Legjobb válasz: Szia! Sajnos ezeken kívül nem tudok mást ajánlani, de ne idegeskedj, mert azzal csak ártasz! Ha cumisüveggel kell majd altatnod, az is úgyanúgy fog mûködni, mint a cici (már ha szereti). Nálunk azon is elalszik és félálomban beteszem az ágyába. Igazából szerintem az evéstõl, szívástól is elfáradnak, ezért válassz olyan cumit, amin kicsi a lyuk. A szoptatáshoz kitartást kívánok, de ne keseredj el, ha mégsem megy:-)

Szia! Sajnos ezeken kívül nem tudok mást ajánlani, de ne idegeskedj, mert azzal csak ártasz! Ha cumisüveggel kell majd altatnod, az is úgyanúgy fog mûködni, mint a cici (már ha szereti). Nálunk azon is elalszik és félálomban beteszem az ágyába. Igazából szerintem az evéstõl, szívástól is elfáradnak, ezért válassz olyan cumit, amin kicsi a lyuk. A szoptatáshoz kitartást kívánok, de ne keseredj el, ha mégsem megy:-)
Szia! Az én picikém tápszeres lett = hét után. Õt úgy altatjuk, hogy cumisüvegbõl eszik aventest használnuk, mert az olyan mintha szopizna 1-es cumival. Ugyanúgy szépen bealszik mint amikor cicizett. Aztán fogom és leteszem az ágyikóba a gyerekszobában.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszotkat, remélem azért marad tejcsim de ha nem talán sikerül ugy is az altatás
cumi be szokott válni, ha elfogadja, ezen kívül simizés (mondjuk én este illetve hajnalban nem beszélek hozzá, csak simizem). Ez egyéni, de az én babám nagyon szeret a pelenkázón terpeszkedni (mellette van a szekrény és nagyon szereti nézegetni az oldalát... :) ).

Már 1 éve van 1 cicám. Most hoztunk 1 kölyökkutyát de a cica nagyon fél tőle. Mit tegyek hogy megszeresse? Nem fog elszökni a cica?

Legjobb válasz: Semmi gond nem lesz. Igazából a kutyát kell megnevelni arra,hogy ne macerálja a macskát. Hidd el meg fogja szokni a macskád a helyzetet,igaz nem egyik napról a másikra... A mi macskánk 5 évig egyedüli (és igen elkényeztetett) kedvenc volt. Nagyon féltékeny típus,még a saját kölykeit sem viselte el maga mellett,de mi is hoztunk egy kutyit már több mint 1 hónapja és most kezd kibékülni a helyzettel. Igaz mi nagy kutyát hoztunk(11 hónapos,nagy testût),szóval jobban is félt tõle,szóval szerintem a tiéd még hamarabb megszokja az új jövevényt és pár hét múlva már együtt játszanak!:)

Semmi gond nem lesz. Igazából a kutyát kell megnevelni arra, hogy ne macerálja a macskát. Hidd el meg fogja szokni a macskád a helyzetet, igaz nem egyik napról a másikra... A mi macskánk 5 évig egyedüli (és igen elkényeztetett) kedvenc volt. Nagyon féltékeny típus, még a saját kölykeit sem viselte el maga mellett, de mi is hoztunk egy kutyit már több mint 1 hónapja és most kezd kibékülni a helyzettel. Igaz mi nagy kutyát hoztunk(11 hónapos, nagy testût), szóval jobban is félt tõle, szóval szerintem a tiéd még hamarabb megszokja az új jövevényt és pár hét múlva már együtt játszanak!:)
nálunk is majdnem ez volt a helyzet csak mi egy kiscicát hoztunk. mind a ketto nosteny es az amelyik elobb megolt védte a teruletet es maceralta a kicsit de most mar teljesen elfogadtak egymast egyutt jatszanak meg minden
Ha megszeretni nem is fogja, biztosan elfogadja majd. Igazából úgy kéne hogy régebb óta egymás között éljenek, úgy biztos nem lenne gond. De csak elfogadják egymást idõvel


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!