Találatok a következő kifejezésre: Hogyan fogja 9 (81 db)

persze. teljesen mindegy, hogy mire vetíted ki. hacsak nem egy 16:9 nek megfelelõ gömbre vetítetted fel..:)
Racsniztok majd közösen.
ha leesik egy szappan fel ne vedd! :)
Szia. Én most megyek 9.-be és én is kolis leszek. Nálunk is közös zuhi lesz :D Igaz én nem vagyok szégyenlõs. 14L
semmi gáz, te döntöd el! ahogy neked jó! :) lábadat le ne borotváld! minden fiúnak szõrös. xd
Elõször furcsa lesz a közös zuhanyzás, meg eleve a kolis élet, de ha lesznek haverjaid, akkor már jó lesz. Egy-két érdekes nevelõ tanár sem árt, mint akik nálunk voltak, ilyen nevekkel, hogy Karfiol, Mr. Laurence és Osti :)
Szerintem a kicsi kuki cikibb ilyen helyen, mint az, hogy szõrös vagy esetleg. :D
Amit én a kolis zuhanyzásról eltudok mondani, az annyi, hogy nem nagyon bámultuk egymást, hogy hol szõrös, vagy nem szõrös, sokszor örültem, hogy gyorsan letudok zuhanyozni, amikor nem volt meleg víz, ez télen volt igazán buli.
tetõtõl talpig mindent le, még szemöldököt is !
Maximum hónalj meg ha van barátnõd a p*cs*drõl....
Ha szégyenlõs vagy akkor ne tusolj legyél büdös hétvégén majd lefürdesz otthon ;) ha meg nem vagy az akkor legyél lazasrác és dobáld a többieknek a szappant hagy hajolgassanak :D

Letezik, hogy a 9 honapos babamnak a hatso foga jon ki?

Kisfiamnak meg nincs egy db foga sem, viszont az inyen van egy nagy feher folt hatul. Rago foga johet ki?

Legjobb válasz: Bármi lehet.A húgom kislánya 17 hónapos elöl van 4 foga felül-alul az elsõ kettõ, és most 2 õrlõ jött ki neki

Bármi lehet.A húgom kislánya 17 hónapos elöl van 4 foga felül-alul az elsõ kettõ, és most 2 õrlõ jött ki neki
Attól, hogy látszik még nem biztos, hogy ki is fog jönni. A fiamnak kezdettõl fogva látszottak a szemfogai, míg másik fogai abszolút nem, mégsem tört át a szemfoga csak akkor, amikor kellett.
Az én kisfiamnak 9 hónaposan kint volt mind a 4 kisörlõ. Neki is így kezdõdött nagy fehér kelések voltak ott. A doki azt mondta ez nem fog lesz de az lett.
én fiam 14hónapos, és 9, 5hósan jött ki az elsõ foga alul, utána kb 2-3 hetente kijött elöl felül alul összesen 5db a 8-ból. A többi sehol- viszont egy hónapja kijött az alsó baloldali kisörlõ, és felül a párja 3nappal ezelõtt. Elég érdekes... Remélem az elsõ fogai is kijönnek nemsokára! :) )

Normális, hogy egy 9 hónapos kisfiúnak még mindig nincs foga?

Már egy hónapja d?l a nyála, de semmi fog. Öt hónapos korában mintha elkezd?dött volna neki, legalább is akkor szerintem azért volt ny?gös, mert amikor séta közben is folyamat sírt, akkor bementünk a patikába, vettem dentinox gélt, bekentem, és két másodperc múlva elaludt. Ez ment egy pár hétig, de én nem láttam másnak az ínyét, aztán abba is maradt. Most nem ny?gös, csak nagyon folyik a nyála és állandóan a szájában van a keze. De még mindig nem látok változást az ínyén. Lesz valaha foga?

Legjobb válasz: Valamikor biztos:-) Nekünk a szomszédban van egy kisgyerek, akinek még 8 hónaposan nem volt foga, és nem tetszett a dokinak... Szerintem járj utána a dolognak, és legalább a védõnõtõl és a dokitól érdeklõdj, van -e teendõd.

Valamikor biztos:-) Nekünk a szomszédban van egy kisgyerek, akinek még 8 hónaposan nem volt foga, és nem tetszett a dokinak... Szerintem járj utána a dolognak, és legalább a védõnõtõl és a dokitól érdeklõdj, van -e teendõd.
Én ugy tudom normális, van olyan gyerek akinek 1 éves kora után jön ki a foga.De ha aggaszt beszélj a dokival hátha ír fel kálciumot az állítolag meggyorsítja a fogzást
Normális. Az unokatesóm fiának csak 1 évesen kezdett el nõni a foga. És semmi baj sincs a kicsivel. Kinek így kinek úgy. Egyébként a babák a fogzást az anyától öröklik, vagyis akkor kezd el nõni, amikor az anyukájának nõttek annak idején. Nekem a szüleim azt mondták hogy fél évesen kezdett el nõni a fogam, és az alsó kettõ, és a babócámnak is félévesen kibújt az elsõ két foga. :) Kérdezd meg a szüleidet, biztosan emlékeznek rá mikor indultak meg a fogaid.
A kérdező hozzászólása: Nekem anyám sajnos nem emlékszik rá, mikor jött a fogam, pedig minden másra emlékszik. De azt tudom, hogy nagynénémnek (anyám nõvérének) csak egy évesen jött ki az elsõ foga. Akkor talán addigra a fiamnak is lesz...
Szia! Az én elsõ kisfiamnak 1 évesen kezdtek bújni a fogai. Jó volt mert észre sem vettük, nem volt nyûgös vagy bármi hasonló. Úgyhogy nyugalom.

Lehetséges hétfőre egy féléves anyagot megtanulni úgy, hogy nappal 9 órában dolgozni fogok?

Nagy a baj...

Legjobb válasz: Jelents beteget. :( Bár így se tudnád megtanulni a fél éves anyagot teljesen.

Jelents beteget. :( Bár így se tudnád megtanulni a fél éves anyagot teljesen.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom. Ez az egy lehetõségem van vizsgázni, és ha nem sikerül akkor bukok. :(
A kérdező hozzászólása: Legalább egy kettes szintre össze lehet szedni vajon? :(
Egy kettes szintre össze lehet szerintem! Gondolom azért valamennyi tudásod van az adott témából.... párszor elolvasod, valamennyi megragad és meg is van a kettes! sok sikert! :)
Ez csak tõled függ, nekem 4-5 óra elég szokott lenni egy 4-5-ös vizsgához.
de lehetséges ha egész nap tanulsz munka után

Hogy etessem? 9 hónapos a kisbabám, talán a foga jön, mert egy ideje nem fogadja el az ételt ha kanállal kínálom, csak darabosat enne. Ezzel nincs is baj, csak keveset eszik.

...nem lakik jól, és hiába próbálok neki adni még nem fogadja el, viszont tápszert iszik evések után, mert azt elfogadja.Lehet ezt így csinálni? Pl. ma megevett 1 szelet kenyeret reggelire, ette ette, egyszer csak elfordította a fejét, nem nyitotta a száját, ha oda adtam neki akkor csak játszott a kenyérrel. Gondoltam jól lakott, de nem. Sírdogált, nyafka volt, mindig mászott a lábamra. Megint megkínáltam kenyérrel, nem kért. Kínáltam neki tápszert és még 120 grammot megevett az 1 szelet kenyérre! És mindig ezt csinálja, eszik egy kevés valami darabosat, de kéri a tápszert. Nem lesz ettől baja? Csinálhatom így?

Legjobb válasz: Mi baja lenne? Nyugodtan. Fájdalmas a fogzás, megviseli õket. Ne aggódj, pár nap/hét és visszaáll.

Mi baja lenne? Nyugodtan. Fájdalmas a fogzás, megviseli õket. Ne aggódj, pár nap/hét és visszaáll.
Nálam ugyanez volt majdnem 1, 5 hétig. Az elsõ két foga bújt most ki, és rendesen a délelõtti gyümölcsöt volt hajlandó megenni, a fõzeléket szinte egyáltalán, a tejpépet úgy ahogy. A fõzelékezés most is nehezebb, még jön a két fog, de már kibújtak egy hete, de azért már jobb a helyzet. 10, 5 hónapos leányzó anyukája
A kérdező hozzászólása: A sok tápszer miatt aggódom, hogy nem baj e az neki, hogy ennyi tejet iszik. Sajnos már elég régóta csinálja ezt több mint 1 hete. Ma pl inkább nem is ebédelt szegénykém:-( Már a darabosat sem kérte, de még a tápszert sem. Úgy feküdt le aludni, hogy nem is evett. Bár nem aggódom, mert ha éhes biztos, hogy nem alszik el.
Szerintem a tápszertõl baja nem lesz, ha esetleg tovább csinálná, akkor érdemes orvost megkérdezni, olvastam olyat is, hogy ha vashiányos a baba, akkor is produkálhat ilyesmit. Nálunk is olyan másfél hét volt, bár a gyümit és a tejpépet azért megette és babakekszet is majszolt. Utolsó voltam.

A magándoki minden alkalommal ugyanannyi? Telefonon az asszisztens azt mondta, hogy kb.9-10ezer lesz, hát most akkor mennyi? És abba benne van az UH? Most fognak AFP-t csinálni, arra pl. azt mondták, az benne van. Grátisz.

Legjobb válasz: Én magán rendelésre járok, ami alkalmanként 7000. Minden hónapban egyszer. Most 21 hetes vagyok. Minden alkalommal megnézi, hogy zárt-e a méhszáj. Viszont, mivel Pécsrõl jár ki ide vidékre, nincs UH, azért a 12. és a 18. héten is mi mentünk le Pécsre. Bár szerintem felesleges is állandóan UH-al zaklatni a babát. Az AFP dolgot nem értem.... Nekem azt a helyi SZTK-ban csinálták, és a háziorvos adott rá beutalót, ergo ingyen volt.

Én magán rendelésre járok, ami alkalmanként 7000. Minden hónapban egyszer. Most 21 hetes vagyok. Minden alkalommal megnézi, hogy zárt-e a méhszáj. Viszont, mivel Pécsrõl jár ki ide vidékre, nincs UH, azért a 12. és a 18. héten is mi mentünk le Pécsre. Bár szerintem felesleges is állandóan UH-al zaklatni a babát. Az AFP dolgot nem értem.... Nekem azt a helyi SZTK-ban csinálták, és a háziorvos adott rá beutalót, ergo ingyen volt.
huh, grátisz az AFP??ezt a jó PR szöveget:) )Engem nagyon szerethetnek, nekem ingyen csinálták nem csak az AFP-t, hanem a méhszájvizsgálatokat is, sõt az UH-okat is:) amúgy vigyél egy 10est, aztán meglátod...nem tudom benne van-e az UH, több ismerõsömnek, akiknek volt fogadott dokijuk, még méhszáj vizsgálat sem volt sokszor....csak 2 havonta.De amúgy szerintem ha otthagysz egy 10est, akkor nyugodtan kérheted az UH-t!!Nehogy már ne tudja megcsinálni.
Az én orvosom mindig ugyanannyit kér.Teljesen mindegy, hogy HU-t csinál vagy vizsgálatot.Egyedül a rákszûrésért kér többet. 24hkm
Hát elég érdekes egy magánrendelõ... Nincs árlistájuk? Gondolom, számlát sem adnak... No komment.
Nekem az a furcsa, hogy változik a "tarifa", és mégcsak meg sem közelíti az általad írt összeget, én 5000ft-t fizetek. Az én orvosom mindig ugyanannyit kér. De hozzá kell tennem, hogy uh nincs a rendelõjében, az sztk-ba szokott behivni uh-ra. AFP alapból ingyenes ha szk-ban csináltatod, csak egy beutaló kell hozzá. 37h km

Nagyon aggódom a kisfiamért! Ma voltunk koponya UH-n és azt észlelték, hogy egy területen nem nőttek agysejtek. Van hasonló tapasztalata? MR-re kell mennünk, hogy fogja viselni? Még csak 9 hetes, úgy félek :, (

Legjobb válasz: szia. sajnos konkrét választ én sem tudok adni neked. de remélem h nincs semmi baj a kicsinek :) szoritok értetek nagyon - igy ismeretlenül is - és ha tudsz valami konkrétat akkor leirod ide? köszi minden jot nektek.:)

Az MR miatt el kell altatni? Hogy ne mozogjon? Sok szerencsét, és kitartást!
szia. sajnos konkrét választ én sem tudok adni neked. de remélem h nincs semmi baj a kicsinek :) szoritok értetek nagyon - igy ismeretlenül is - és ha tudsz valami konkrétat akkor leirod ide? köszi minden jot nektek.:)
Szia! Segíteni én sem tudok, de nagyon szorítok, hogy minden ok legyen. Miért küldtek Titeket uh-ra ha megkérdezhetem? Mi volt az oka?
Tudom mit érzel, én is így vártam a legrosszabbra számítottam, koponyaultrahang elõtt, nekünk vízfejûségre gondolt az orvos, szerencsére nem az lett, mást talált, azóta megmûtötték koponyacsontosodási zavarral.De én addig nem nyugodtam, még utána nem jártunk hogy mi a baj, légy
A kérdező hozzászólása: még nem kaptunk idõpontot... elõbb egy csomó vizsgálat, vérvétel, kardiológia mivel altatják ezért sok mindent néznek majd! Köszönöm hogy érdeklõdtél.... Amint lesz valami hírem meg írom! köszönöm
Szia!Van valami fejlemény?Remélem jó hírt tudsz mondani.
Elõzõ vagyok, bocs. Azt akartam írni, hogy remélhetõleg nem lesz következménye.
Nekünk is kötelezõ volt a koponya és hasi UH. Megértem hogy aggódsz. Biztosat csak az MRI tud mondani. Remélhetõleg ennek lesz következménye, nem tudom pontosan lehet-e az agysejteket azon a területen valamilyen módon aktivizálni, ezt kérdezd meg a dokitól.
A kérdező hozzászólása: nálunk miután megszületnek a babák el kell vinni õket hasi, koponya uh-ra, csípõszûrésre. remélem tényleg csak felesleges vizsgálatok lesznek. majd még írok hogy mit mondtak köszi mindenkinek
Szívbõl kívánom, hogy semmi baja ne legyen a Kicsikédnek. Az engem is érdekelne, hogy miért mentetek koponya uh-ra? Mi is akartunk menni magán rendelõbe teljes uh-ra. A védõnõm és doktornõnk is határozottan lebeszélt. Mondták, hogy eddig aki elment ilyenre mindenkinek találtak valamit. És így vissza kellett menniük, meg kivizsgálások tömkelege, aztán persze kiderült, hogy szerencsére semmi baj nincs. Remélem nálatok is csak ilyen hasonló ijesztgetõs dolog van a háttérben. Bár nem találom túl jó poénnak......
Remélem nincsen semmi komolyabb baj! Egyébként ha ez a baja lenne, az miben befolyásolná az életét a késõbbiekben?? Mert még nem is hallottam ilyenrõl.
A kérdező hozzászólása: mindenképp megyünk, csak elõbb szemészetre kell vinni. tényleg jó lenne ha nem lenne gond... az uh-n azt mondták, hogy valamilyen vérzés van a kis fejében, az ideg gyógyász meg hogy nem nõttek agysejtek. jaj, nagyon aggódom, remélem lesz olyan válaszoló aki többet tud mondani errõl a dologról! köszönöm az eddigi válaszokat
Szia Tényleg vidd el MR vizsgálatra az uh ilyen esetekben nem biztos, hogy megbízható képet ad. Az is lehet, hogy nincsen baj, de ezt pontosan csak a vizsgálat mutatja meg.
szia:) mindenképp vidd el a kisfiad mr-re, többet tudnak mondani az orvosok a vizsgálat után (elég sokára szoktak idõpontot adni.jó lenne ha lenne valami ismerõsöd ott) amúgy ez egyáltalán nem fájdalmas dolog, biztos furcsa lesz neki kicsit a helyzet de hamar túl van rajta . nekem is észleltek ilyet az orvosok, sokáig vizsgálódtak hogy mitõl lehet de végül is kiderült hogy semmi bajom :) szóval fõ a pozitív gondolkodás , nem kell rögtön nagyon rosszra gondolni.remélem minden rendben lesz a kisfiaddal 16/L
A kérdező hozzászólása: MRI- vizsgálatra

Hogyan fogja bírni 9 hónapos babám az autóutat Pécstől a Balatonig?

Olyan autósülésünk van már, ami nem dönthet?, hanem ülnie kell benne. El tud abban is aludni, csak gondolom nem valami kényelmes. De egy nap csak egy-két órát alszik már, de pont úgy kell indulnunk, hogy valószín?leg alvás lesz rögtön. Mi legyen kéznél az autóban ilyen távolságon? Még nem voltunk hosszabb úton kocsival.

Legjobb válasz: pécstöl balatonig nem egy hosszú út. semmi, induljatok alvás idöben és meddigre oda értek akkor ébred fel. legyen iszi nálatok. mi sokat utazunk mondjuk 1000 km anyukámék 600 anyósék. én nem engedem hogy az autóban evészet legyen, ezért max egy kicsi rágcsa, evésre mindig meg kell állni. ha a gyerek nincs az autóhoz szokva akkor hányhat is. pl a az ex sogornöm lánya mindig hányt az autó ut elején, mert kicsinek nem volt hozzá szoktatva, aztán a többit már semmi baj nélkül tette meg.

pécstöl balatonig nem egy hosszú út. semmi, induljatok alvás idöben és meddigre oda értek akkor ébred fel. legyen iszi nálatok. mi sokat utazunk mondjuk 1000 km anyukámék 600 anyósék. én nem engedem hogy az autóban evészet legyen, ezért max egy kicsi rágcsa, evésre mindig meg kell állni. ha a gyerek nincs az autóhoz szokva akkor hányhat is. pl a az ex sogornöm lánya mindig hányt az autó ut elején, mert kicsinek nem volt hozzá szoktatva, aztán a többit már semmi baj nélkül tette meg.
Szia! Az jó, hogy akkorra idõzítitek az utazást amikor aludni szokott, kis szerencsével így lesz most is! :) Ha nem alszik el, mert mindenféle érdekes dolog történik közben, akkor jól jön egy-két kedvenc játék, megcsodálni való apróság. Nevelési elveidtõl függõen némi rágcsálnivaló, de innivaló mindenképpen! Ha nem dönthetõ az ülés, az egy ekkora babának tényleg nem teszi kényelmessé az alvást, úgyhogy én vinnék valamit, amivel meg tudnám támasztani a fejét ha alszik, megteszi egy-egy összehajtott textilpelenka is. Ezt mi használjuk az ülésbe is a baba alá, mert nagyon könnyen beleizzad. Jó, ha gondoskodtok valamilyen árnyékolóról is, mert a tûzõ napot sem viselik jól a gyerekek. Nem rosszak ezek az öntapadós árnyékolók, de inkább csak szûrik a fényt, ezért mi erõs napsütésben és hosszabb úton rá szoktunk akasztani egy pelust(erre is jó). Mindíg készítek az utastérbe kellékeket, hogy ha szükséges, akkor tisztába tudjam tenni a gyereket: Murphy velünk él, babó akkor kakál be, amikor nem is gondolnám. :) ) De ha nyugis babád van és mindenre felkészülsz, akkor is megeshet, hogy meg kell állni, kicsit ki kell szállni... Jó utat! :)

Hogy nez kis az elso vizsgalat? 9. hetesen fogok menni eloszor, miket fog csinalni a doki?

Lesz ultrahang? Huvelyi? Az milyen erzes, kellemetlen? Kell majd ott is tesztre pisilnem? Vagy csak elkuld laborra? MIket fog kerdezni? A sima nogyogyaszhoz kell menni, vagy egybol valami terhesrendelesre?

Legjobb válasz: Nõgyógyászatra mész elõször, hisz orvos még nem igazolta a várandóságot. Elmondod magad részérõl az információkat (legfontosabb neki az utolsó menstruáció idõpontja), kiszámolja õ is, hogy mekkora az embrió. Megvizsgál, kitapintással, s ha van gépe, akkor UH-val. Ha nincs, akkor kapsz tõle beutalót. 9. héten már lehet, hogy hasi UH-gal vizsgálnak, hisz már elég nagy az embrió. A hüvelyitõl se tarts, nem fájdalmas, nem kényelmetlen. A vizsgálat után felvilágosít a további mindenféle vizsgálatról, laborba valószínûleg õ ad beutalót, elküld a háziorvoshoz(belgyógyászhoz), fogorvoshoz; illetve a védõnõhöz is.

Nõgyógyászatra mész elõször, hisz orvos még nem igazolta a várandóságot. Elmondod magad részérõl az információkat (legfontosabb neki az utolsó menstruáció idõpontja), kiszámolja õ is, hogy mekkora az embrió. Megvizsgál, kitapintással, s ha van gépe, akkor UH-val. Ha nincs, akkor kapsz tõle beutalót. 9. héten már lehet, hogy hasi UH-gal vizsgálnak, hisz már elég nagy az embrió. A hüvelyitõl se tarts, nem fájdalmas, nem kényelmetlen. A vizsgálat után felvilágosít a további mindenféle vizsgálatról, laborba valószínûleg õ ad beutalót, elküld a háziorvoshoz(belgyógyászhoz), fogorvoshoz; illetve a védõnõhöz is.
Ha 1 éven belül nem voltál rákszûrésen, akkor ahhoz vesz kenetet. A hüvelyi uh-tól nem kell félni, nem kellemetlenebb, mint egy vizsgálat. Viszont jó, ha megcsinálják, mert kizárja a méhen kívüli terhességet.
itt elolvashatod az összes várható vizsgálat leírását: http://www.kismamatitkok.hu/website/index.php/Cikkek/Terhess..
Elõször is felveszi az adataidat (utolsó menstruáció, fogamzásgátlás módja, volt-e eddig szülés, vetélés, nõgyógyászati mûtét, stb). Utána következik a belsõ vizsgálat, ennek során ellenõrzi a méh méretét, a méhszáj állapotát. Általában ezt követõen csinálnak rákszûrést. A 12 hét elõtt szívesebben végeznek hüvelyi ultrahangot, mert a hasi ultrahangon ilyenkor még nem igazán jól látni a magzatot. (A hüvelyi ultrahang kb. 2 cm átmérõjû rúd alakú készülék, erre bevezetés elõtt óvszert húz, majd ken rá ultrahang során használatos gélt, így nem fájdalmas a vizsgálat, viszont nem is élmény.) :) Ezután küld el a védõnõhöz, ahol megkapod a megfelelõ tájékoztatást a további vizsgálatokról és ahol kiállítják a terhes kiskönyvet. Ja, még valami: a 6. hét után már gyakran hallható a magzati szívhang, így lehet, hogy azt is meghallgatja UH közben, ez neked is csodálatos élmény lesz. Sok sikert, boldog babavárást.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!