Találatok a következő kifejezésre: Hogyan fogadtassam a szüleimmel hogy (6 db)

Szüleimmel hogyan fogadtassam el, hogy sok időt töltök a barátommal?

1hónapja vagyunk együtt és amikor időnk engedi akkor sok időt vagyunk együtt, ha úgy van akkor 1héten minden nap. Nekem ez az első komolyabb kapcsolatom 18 évesen és nekik ez még új. Az is, hogy én átjárok hozzá ritkán.

Legjobb válasz: 18 vagy, nem értem, mégis miért ne fogadnák el. De mégis mit csinálnak, ha nem tettszik nekik? Eltiltanak tõle?:D Majd szép lassan hozzászoknak.

18 vagy, nem értem, mégis miért ne fogadnák el. De mégis mit csinálnak, ha nem tettszik nekik? Eltiltanak tõle?:D Majd szép lassan hozzászoknak.
Sehogy, mert ez nem a te feladatod. Majd elfogadják, mert el kell nekik fogadni.
én a szüleid helyében örülnék hogy boldog vagy persze azért féltve engednélek én is el szóval megértem a szüleidet mutasd be a párodat nekik hogy normális nem csak kihasználni akar stb és szerintem jobban fognak engedni... õk csak védeni próbálnak de egyszer el kell majd kezdened a saját lábadon is megállni talán ez az elsõ lépés erre
Ha apád nem is, legalább az anyád örülhetne, hogy találtál valakit.
A kérdező hozzászólása: Apu jobban kezeli ezt mint anyukám. Egyébként már találkoztak vele, meg jár is hozzám meg én is hozzá. De a gondjuk a következõ: Miért vagyunk ennyit együtt? Mert ki akarjuk élvezni az idõt amit együtt tölthetünk !
tanulsz még? talán nem akarják hogy elhanyagold a tanulást de ezt tényleg nem értem.. lehet hogy a szüleid még is látnak valamit a párodon majd kiderül mindenesetre sok boldogságot 3-as voltam :D
A kérdező hozzászólása: Köszönjük szépen :D
Emlékeztesd õket arra, hogy valamikor õk is voltak fiatalok és szerelmesek ;)

A szüleim tiltják tőlem akit szeretek, hogyan fogadtassam el anyukámmal, hogy nekem Õ kell?

Várnék jó ötleteket a kérdésre :S nem szeretek választani 2 ember közül akiket szeretek.

Legjobb válasz: bizti megvan az okok is.. nem?

bizti megvan az okok is.. nem?
Hány éves vagy? Miért tiltják tõled azt, akit szeretsz?
azt válaszd, akitõl most jobban függsz, és az a személy az Édesanyád!
Légy szíves jellemezd a barátodat ahhoz h jó válaszokat tudjunk adni mondj tulajdonságokat külsõ/belsõ bõven írd le és válaszolok neked legjobb képességeim szerint ;)
Hány éves vagy? A párod? Mi anyud indoka a tiltásra? Átérzem a helyzeted, a jelenlegi kapcsolatomat anyum ellenzi a legjobban, csupán elõítéletek miatt - még esélyt sem ad a srácnak, hogy bizonyítsa, hogy egyáltalán nem olyan, mint ahogy anyum hiszi... 22L
Közöld a a következõket mindkettõtökrõl: - nem - kor - bõrszín Azt hiszem, ha ezeket megtudjuk, több, mint 95% az esély, hogy egybõl megértsük a helyzetet.

Hogyan fogadtassam el a szüleimmel hogy felnőttem?

10hónapja van barátom,most fogok érettségizni,ezért addig nem mehetek fel,az jogos.de ha mennék is valahova ntok mert szinte ketrecben élek..és szeretném ha mehetnék a barátomhoz,és ne csak ? jöjjön.anyám szt n csinálok, smit igaz egész héten én takarítok..és akk a hétvége se jár nekem..kissé gyöpösek!segítsetek:(

Legjobb válasz: Próbálj meg felnõtt módra viselkedni: pl. rendesen szerezd meg az érettségit. Utána õk is másképp néznek majd. Õk mikor ismerkedtek meg?

Próbálj meg felnõtt módra viselkedni: pl. rendesen szerezd meg az érettségit. Utána õk is másképp néznek majd. Õk mikor ismerkedtek meg?
Pár napja volt egy hasonló kérdés, egy korodbeli lány írta le ugyanezt a helyzetet! Szerintem keresd meg e kérdését, nagyon jó válaszok mentek rá! :)
Sokan vagyunk hasonló helyzetben, nem tudm mennyire nyugtat...Nekem 9 hónapja van bárátom, 18 leszek az õsszel, sokszor mégis úgy kezelnek mint egy dedós emberkét, este 9 kor itthomn, legtöbbszõr hétvégén is, anny kivételell h én mehetek a barátomhoz...nem tudom mit lehet csinálni én próbáltam szépen, póbáltam haraggal, azt hiszem az elsõ változat volt ami bejött, h szépen elmondtam aszüleimnek (inkább anyukámnak) hogy azért ne kezeljjenek úhgy mint egy elsõ osztályost, mert nem vagyok az, aztán elmondtam h a "kicsi köcsögök" akkor indulnak el otthonról, mikorra nekem már haza kell érnem...és én nem vagyok akkora...tisztelem h 12-13-14 évesen nem engedtek akárhova, mert az lettem aki vagyok, viszont mostmár kicsit elkéne engedjék a kezem...szerintem ha hasonlókat mondassz akkor rájönnek a dolgokra, de csak szépen és nyugodtan!!! amúgy is érettségizel, Te jobb helyzetben avgy mint én:) fel a fejjel, bátorság és lépj elõ
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:) õk 20éve vannak együtt... de apám szinte cselédként tart minket..hozd ezt hozd azt... anyám meg levan ha nem segítek...psze...azért én takarítok m1..nyugtatni n nyugtat:) d n akarok ebbe is beletörõdni...nah m1, leg a bartáom maradjon nekem:)


A szüleim utálják a párom. Hogy fogadtassam el őt velük?

Igazán okuk nincs rá hogy ne szeressék, mégsem tudnak vele jóban lenni, és anyuék nem is kíváncsiak rá...van erre megoldás? zavar a helyzet

Legjobb válasz: Hát elõször is kérdezd meg tõlük mi bajuk vele, aztán okítsd ki a párod:D Sztem.

Hát elõször is kérdezd meg tõlük mi bajuk vele, aztán okítsd ki a párod:D Sztem.
egy szülõnek az az egyik dolga hogy megpróbálja a gyerekét védeni a kapcsolatoktol, ösztönösen teszi, nem rossz és nem jó indulatból. a haszna pedig az, hogy ha az ellenzés ellenére is kitartotok egymás mellett, akkor egy idõ után elfogadják, és ha kitartottatok, akkor eléggé szeretitek egymást ahhoz hogy hûségesek maradjatok, éncerintem...
oka biztosan van, hogy nem kedvelik. ha más nem, akkor valamiféle elõitélet. ezeket kell megkeresni és felszámolni. máshogy nem megy.
az a baj hogy a szulok kulso alapjan itelnek...lehet hogy a barodnak sok piercingje van, vagy ha nem is sok akkor erdekes helyen...stb
fogadjunk 15 vagy a pasi meg 30... :D
A kérdező hozzászólása: teljesen átlagos külsejû, én 21vok, a barátom 25. jah és nincs piercingje.:D
Akkor nyílván a szüleiddel van a baj.. :D az lehet, hogy védeni próbálnak a kapcsolattól? :o
Én erre annyit mondok h....nem az a lényeg h a szüleidnek tettszen a pasid v csajod...hanem h neked teszik és igazán szereted.

Hogyan fogadtassam el a szüleimmel?

A szüleim mindenáron azt akarják, hogy orvos legyek, mert akkor hû de sok pénzt fogok keresni. Azonban nekem ez nem nagyon lenne ínyemre, nem nagyon érdekel az orvostudomány, egészségügy. Mármint érdekes az emberi szervezetrõl tanulni stb, de nem hivatásszerûen. Idén végzem, így döntenem kell, én legfõképpen a tanári pályára, és a pszichológusi hivatásra gondoltam, a szüleim szerint viszont ennél okosabb vagyok. De én úgy érzem, hogy ezen szakmák egyikének elvégzésével lennék boldog. A megélhetés se utolsó szempont, de de nekem fontos lenne, hogy szeressem is amit csinálok, bár a szüleim azt mondják, hogy bármit meg lehet szeretni, én ezt nem így gondolom. Hogyan lehetne rávenni õket, hogy elfogadják majd a döntésemet? Valaki valamilyen ötlet? 18/F

Legjobb válasz: Hallgass a szívedre. Olyan munkát végezni, amit utálsz, nagyon fárasztó.

Hallgass a szívedre. Olyan munkát végezni, amit utálsz, nagyon fárasztó.
Magyarázd el nekik, hogy ez a te életed, és te sokkal boldogabb életet élnél, ha olyan munkát végzel amit szeretsz - még ha nem is túl jól jövedelmezõ, mint olyat amit utálsz - még ha jól is jövedelmez.
Az orvosi egyetem után még rezidensnek is kellene lenned. Utána tehetsz majd valamilyen szakvizsgát. 34-35 évesen lehetnél segédorvos. Sokat pedig legjobb esetben 40 éves korod után kereshetnél.
Egyrészt, egy igen erõs érv, hogy az orvosok (többség) egyáltalán nem keres jól, sõt. (Legalábbis egy munkahellyel, folyamatos ügyeletek vállalása nélkül, de még ezekkel együtt se valami pénzes hivatás). Másrészt, még azok közül is sokan kiesnek egyetemen, akár már az elsõ évben is, akik tényleg ezzel szeretnének foglalkozni, akik meg nem, pláne. Naponta minimum 4-5 órát kell tanulni, hogy az ember tartsa a tempót és nagyon sok órára is kötelezõ bejárni, szóval nem egy kényelmesen elvégezhetõ szak, nem sok esély van rá, hogy közben megszereti az, aki nem ezzel szeretne foglalkozni. Mondhatni, egy egész napos elfoglaltság, hogy valakit érdekel az orvostudomány. Felesleges energia- és pénzbefektetés, fõleg, hogy még államilag támogatottan is több tízezresek a költségek félévente (akár 100 ezer is lehet). Ezek szerintem elég jó és reális érvek.
Azért a szüleid nem túl tájékozottak, ha szerintük a pszichológiára olyanok mennek, akik nem elég okosak... Magasabb ponthatár volt, mint az orvosin (persze ott a két emelt miatt csökkent nagyon mostanában, szóval ez nem sokat számít, de kétségtelenül nehéz bejutni), és brutál nehéz bent maradni is. Ha terapeuta akarsz lenni, nagyjából ugyanannyi évet kell tanulnod, mint ha orvos akarnál lenni (persze az orvosi keményebb, de itt is elég durván folyamatosan tanulás van).
Mikor hetente 2 demo van és ki kell váltani tárgyakat, hogy utána legyen esélyed szigorlaton más tárgyból, akkor igenis le kell ülni naponta legalább 4 órát tanulni, mondjuk elõadások helyett (és egyébként ez nem is olyan sok, ha belegondolunk). Nem mondom hogy minden évfolyamon, a másodév hasonló, negyedév már lazább. (Debrecenben általános orvosin, legalábbis.) Persze, ráér mellette bulizni az ember, meg amit még akar, nem kell éjjel-nappal a könyv felett ülni, de ez akkor is egy életmód.

Ha még nem vagyok punk teljesen, akkor hordhatok már bakancsot, mert már nagyon szeretnék egyet, de nem divatból? ! Hogy fogadtassam el a szüleimmel azt, hogy a pasim, egy punk? Elmondtam már nekik, de ellenzik.

Legjobb válasz: Egyetértek az elõttem szólókkal, fõleg az elsõvel! Nekem pedig emo pasim van :DD gondolhatod, sokan azt hiszik a barátnõm... De nekünk így jó :)

Szépen nézne ki a világ, ha csak az hordhatna bakancsot, aki punk... ne haragudj, de ez nagyon primitív kérdés volt... hihetõ, hogy nem divatból akarsz punk lenni, mert ma már nem ez a divat, viszont az, hogy mit jelent punknak lenni valószínûleg nem tudod. A punk rendszerellenes... a punk lázad... ahhoz, hogy valaki punk legyen, ismerni kell a rendszert és tudni kell, mi ellen lázadsz és miért.
Egyetértek az elõttem szólókkal, fõleg az elsõvel! Nekem pedig emo pasim van :DD gondolhatod, sokan azt hiszik a barátnõm... De nekünk így jó :)
Szerintem hordhatsz, egyszer el kell kezdeni valahol.De az ilyet hülyeség megkérdezni, hogy hordhatsz-e már? Neked kell tudni, érezni, neked kell hogy tetszen, te fogod hordani!A pasi témát meg télleg máshova kellett volna beírnod.De amúgy én is ebben a helyzetben vagyok mint te, csak nekem rocker pasim van.Az én szüleim sem ugrálnak örömükben, de nem tudnak vele mit kezdeni.Hisz párt nem nekik, hanem neked kell választanod.Próbáld ezt megmagyarázni nekik.Hogy neked õ kell, vele érzed jól magadat, tetszik és szereted, és ha nem akarják hogy boldogtalan legyél fogadják el a srácot.Szerintem csak eleinte idegenkednek majd tõle.
Mi az, hogy nem vagy punk teljesen?! Szánalmas.. Nem divatból? Hát pedig mindenki lefog divatpunkozni. Én a helyedben inkább elásnám magam, és nem azon gondolkodnék, hogy "horhatok-e már" bakancsot.. -.- A másik kérdést meg írd át más kategóriába mert qvára nem ide illik.
Még nem vagy punk? Pff vagy annak születsz vagy nem, ilyen egyszerû, valahol mindenki punk, mindenki szivében benne vagy, avval hogy egy viseletet hordasz avval csak ellentmondasz az egész punk ötletnek, barátom azt se tudod mirõl beszélsz, mi az a punk??? Na ha erre válaszolsz akkor válaszolok a kérdésedre... Amugy hány éves vagy? 11-12? vagy csak agyilag vagy anyi xD
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy a második kérdést máshova kellett volna írnom, de ez a lépés most így jött ki!
kedves 4. válaszoló, Te tudod mi az a punk??? :) kíváncsi vagyok a válaszodra. "egy punk"
Nem attól punk valaki hogy olyan cuccokba jár meg tarajban hordja a haját .. ez szánalmas és = DIVATPUNKER!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!