Találatok a következő kifejezésre: Hogyan fog a (8887 db)

Hogyan vegyem rá, hogy fogja meg a kezem? Face-n már járunk, de élőben elősször fogunk találkozni és nem tudom, hogy hogyan vegyem rá hogy fogja a kezem.

Nem akarom úgy, hogy odanyújtani legelősször, hanem valami olyasmit, hogy "fázik a kezem nem akarod megfogni? " csak ehhez túl meleg lesz, olyan 27-30 fok. Valaki ilyen jó szövegeket tud?

Legjobb válasz: "Face-n már járunk" ezektõl besírok komolyan :)

"Face-n már járunk" ezektõl besírok komolyan :)
A fészbukszák már a spájzban vannak!
A világ elkorcsosult.
Az emberiség megérett a pusztulásra.
Facen mar jarunk ???? Hova sullyedt ez a vilag ! Na mindegy is... Te vagy a fiu? Mert ha igen, egesz egyszeruen megfogod a kezet. Hidd el, orulni fog!
Az én idõmben még elõször élõben jártunk aztán facebookon. 15F
nincs kedvem tartani a kezem , nem akarsz segíteni :D? am tény télen jobb az ilyen :d
én facebookon már teherbe ejtettem a barátnõmet miközben megbökdöstem.
Mielõtt megnéztem a kérdésre érkezett válaszokat, tudtam, hogy a #1 válasz el fog hangzani...
hagyjátok már szegényt :D még gyerek :D
Köszi kérdezõ a kérdést, ezen most jót mosolyogtam: "Face-n már járunk"
Elég érthetetlen... Kérdésben: "de élõben elõsször fogunk találkozni" Az egyik válaszodban: "már találkoztunk elõben" Na akkor mi az igazság, döntsd már el ;) Valld be, nem találkoztál még vele.
Nem találkozott még vele:) Amolyan "Facebook" szerelem látszik itten kibontakozni kérem szépen!
ha jártok akkor fogd meg a kezét ha akarod... ha jártok és nem fogja meg a kezed akkor gyáva
Kiderülne már, hogy álprofilja van, közben meg valami pedo, ráncos bocskor az ipse.
#14 mindjárt írom priviben
ez számomra hihetetlen
Jajaj...tiniszerelem...
Jaaaj már, fogd meg Neki Te! Ennyi az egész, mit kell görcsölni egy kézfogáson? Mi lesz a ha több is lesz? Azon is így fogsz görcsölni?
Megkérdezed aranyosan (ha lány vagy), hogy nem fogja meg a kezed? Ha meg fiú akkor mosolyogva. Mi ebben a nehéz?
hát kétlem, hogy meg fogja fogni különben ha élõbe találkoztok és bedzélgettek nehézkes lesz neki pötyögnu egy kézzel telefonon a fészbukchaten
csak nehogy a füled fogja meg ... egyszerre mind a kettõt (aki ismeri a viccet érti, aki nem annak meg jobb is :) )
A kérdező hozzászólása: ilyen hülyeségeket.. nemfacekapcs-.- élõbenis már beszélgettünk, de csak most fogunk sétálni meg leülni a padra-.- :D
Az úgy már tényleg más xD Mi a füles vicc?:D
ahha eddig mit csináltatok? álltatok egymás elõtt 2méterrel?
A kérdező hozzászólása: mindenki löki a hülyeségeit.. facen járás azt csak képletesen mondtam, hogy facen irogattunk egymásnak.. és élõben eddig úgy találkoztunk, hogy a folyosón szoktuk egymást látni, de most úgy fogunk, hogy parkban ketten stb.. és az tejjesen más..

Hogyan lehetne leszoktatni a 4 éves lányomat arról, hogy fogja a kezemet mikor alszik?

Elalváskor is és mikor fel-fel ébred éjjel (rosszat álmodik, pisilni kell stb), akkor is kéri. Ha nem nyulok be és fogom meg a kezét, akkor sir és dobálja magát.

Legjobb válasz: Ezt szokta meg, ne büntesd azzal, hogy ne3m foghatja a kezed. Próbáltál már valami kedvencet odaadni neki ilyenkor? Vagy csinálhatnád úgy, hogy mikor kéri a kezed, add oda neki, és mondd azt, hogy : nézd a macinak/kutyának/bárminek is fogjuk meg a kezét, hogy õ is aludjon. És õ fogja meg a plüss kezét, vagy mindketten. Aztán fokozatosan át lehetne szokatni arra, hogy csak a játékot fogja, és a te kezed már ne kelljen neki.

Ezt szokta meg, ne büntesd azzal, hogy ne3m foghatja a kezed. Próbáltál már valami kedvencet odaadni neki ilyenkor? Vagy csinálhatnád úgy, hogy mikor kéri a kezed, add oda neki, és mondd azt, hogy : nézd a macinak/kutyának/bárminek is fogjuk meg a kezét, hogy õ is aludjon. És õ fogja meg a plüss kezét, vagy mindketten. Aztán fokozatosan át lehetne szokatni arra, hogy csak a játékot fogja, és a te kezed már ne kelljen neki.
Elsõ vagyok. Ha nem szokna le a kezedrõl a plüss fogása ellenére, akkor próbáld bevezetni, hogy de a másik macika/kutyuska/akármicsodácska is vele akar aludni, és az õ kezét is fogja meg. Így már 2plüss lesz a kezében, de az a cél, hogy a te kezed "elengedje". Majd idõvel elkopnak az állatok is. Ja, és ha hisztizne amiatt, hogy nem tudja fogni a kezed, mert mindkét keze tele van plüssel, akkor te meg fogd meg a 2plüss kezét. Hátha ezt így elfogadja, és pár nap után, mikor már leszokik a kezed érzésétõl, elég lesznek neki a plüssök is. Egy próbát megér. Remélem kapsz még ötletes válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Már próbáltam plüsst adni, meg babát, aztán egyik kezében a plüss, a másikban meg az én kezem. Megpróbálom igy is, ahogy irtad, köszi!
a fiam is ilyen. nem szoktatom le róla, mert képtelenésg :) )) max ezzel a plüssös megoldással, ez beválik idõnként.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Elképzeltam ahogy benyulok a rácsok között (mert rácsos ágya van) mindkét kezemmel és fogom a 2 plüss kezét és a lányom is :) Apa jól szorakona, hogy ahhoz képest hogy már kivagyok attól, hogy a kezem állandóan beszorul a rácsok közé, most miket csinálok :) De okvetlenül kipróbálom, mert már unom. Különben a mi ágyunk mellett van a kiságy úgy, hogy összeér a fejrész.

Hogyan taníthatnám meg neki, hogy fogja a kezemet séta közbe (ne szaladgáljon el mellőlem) -bővebben lent-?

Másfél éves kisfiam utál babakocsiban lenni, viszont nem hajlandó mellettem sétálni(fogni a kezem).Képes lenne kisétálni a világból, nem is foglalkozik velem-hiába hívom. Elég forgalmas környéken lakunk, így nagyon veszélyes, ha megy a "feje után". Hogyan tudnám mind a kett?nk számára kellemesebbé tenni a sétákat?

Legjobb válasz: Nekem ennyi idõs volt a 2 évesem, amikor elkezdtük ezt tanulni. Én hordozok, elõször rövidebb távokon volt, hogy ha sétálni szeretett volna, akkor elmondtam, hogy mik a szabályok. Ha nem azt csinálja fölveszem. Lehet hiszti, nem érdekelt és ma sem érdekel. Egyszerûen az a helyzet, hogy ez csak jó néhány hisztivel fog menni. Mai napig van, hogy kitalálja, hogy õ nem fogja a kezem (egyre ritkábban), akkor jön föl. Felõlem nyugodtan hisztizhet, ha jólesik :) Szerintem érdemes most elkezdenetek, mert elég hamar nagyon ügyes lett, most 2 éves, és azért 99%-ban jól viselkedik. Amit nem szabad hagyni, hogy magába menjen 1x-2x, mert akkor nem fogja megérteni a szabályt. Nálunk vannak sétálóutcák, azokat ismeri, ott lehet futni :)

Nekem ennyi idõs volt a 2 évesem, amikor elkezdtük ezt tanulni. Én hordozok, elõször rövidebb távokon volt, hogy ha sétálni szeretett volna, akkor elmondtam, hogy mik a szabályok. Ha nem azt csinálja fölveszem. Lehet hiszti, nem érdekelt és ma sem érdekel. Egyszerûen az a helyzet, hogy ez csak jó néhány hisztivel fog menni. Mai napig van, hogy kitalálja, hogy õ nem fogja a kezem (egyre ritkábban), akkor jön föl. Felõlem nyugodtan hisztizhet, ha jólesik :) Szerintem érdemes most elkezdenetek, mert elég hamar nagyon ügyes lett, most 2 éves, és azért 99%-ban jól viselkedik. Amit nem szabad hagyni, hogy magába menjen 1x-2x, mert akkor nem fogja megérteni a szabályt. Nálunk vannak sétálóutcák, azokat ismeri, ott lehet futni :)
Én is azt csináltam a fiammal, hogy ha el akart rohangálni, nem fogta a kezem, akkor betettem a babakocsiba. Ez persze az esetek többségében nem tetszett neki, de elmondtam, hogy ez a büntetés, ha úgy gondolja, hogy tud kézen fogva szépen sétálni, szívesen kiveszem. Mikor legközelebb ki akarta tépni a kezét, elég volt megemlítenem, hogy be akar-e ülni a kocsiba, máris szépen jött tovább. Ja, meg ami még beválik, hogy elkezdek neki magyarázni, hogy nézd ott egy kék autó, gyere, odamegyünk, megnézzük..., így elterelõdik a figyelme, és jön tovább szépen. 19 hónapos lesz, és persze vannak még balhék, de 2-3 hónapja viszonylag szépen sétál már.
Nem minden ennyi idõstõl lehet elvárni, hogy szépen kézen fogva menjen anyukája mellett. Szerintem erre az egyetlen megoldás, hogy berakod a kocsiba, legfeljebb kicsit tiltakozik, és elmész vele a legközelebbi parkba vagy játszótérre, ahol rohangálhat. Az én kisfiam is ilyen volt, sehova nem mertem vele babakocsi nélkül elindulni. Aztán 2 éves korára teljesen oké lett, azóta semmi gond vele ilyen téren.
Nálunk k is ez volt! Vagy jött mellettem úgy hogy fogta a kezem, vagy ha nem akarta fogni, beraktam a babakocsiba! 2, 5 évesen lett az, hogy szépen kézenfogva jön mellettem! Inkább sírjon a babakocsiban, mint hogy valami elüsse! Olyan erõ volt benne, alig tudtam bekötni a babakocsiba, de ha nem jön szépen, akkor berakom, ezáltal megtanúlta hogy inkább fogja a kezem!
Néhány napja kérdeztem hasonlót és kaptam hideget-meleget, hogy mit várok el másfél éves fiamtól. Ugyanez a gondom, még annyi plusz, hogy triciklin nem sír (bekötve, tolókaros), viszont leteszi a lábát és félek, hogy beakad a hátsó kerékbe, mert ugye így is tiltakozik, hogy nem rohangálhat. Megoldást keresek én is, csak együttérzésem tudom kifejezni sajnos. :( Próbáltam már egyébként egyezkedni is vele, valakinél bejön (ha eljössz szépen a boltig, kapsz valamit, meg hasonlók) nálunk ez sem mûködik.
Szerintem tedd be a babakocsiba amíg a veszélyes részen vagytok, és sietve menj el egy biztonságos helyre, ahol már elengedheted biztonságban. Felfedezõk ilyenkor nem ajánlatos visszafogni, annál tovább tart a cirkusz. Aztán szépen megtanulja meddig kell kibírnia a babakocsiban, és mi lesz a jutalom, hogy mehet a maga útján. Aztán ezt megcsinálhatjátok sétálva odáig, és fogod a kezét ott meg elengeded. A gyereknevelés irtózatos türelemjáték, de meg kell érteni õket is, hogy mi kell nekik, és megadni.
Egy ekkor gyerektõl nem várható még el, hogy szépen fogja a kezedet. Vagy tedd a babakocsiba vagy fogd meg a kezét erõsen (de ne túl erõsen!), hogy ne tudjon elszaladni. Más lehetõség nem igazán van...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak. Akkor marad a babakocsi, és fokozatosan, biztonságos helyen elkezdjük "gyakorolni" a kézenfogva sétálást.

Mitől van az, hogy "fog" a farmer?

Amennyire tudok,jó min?séget veszek,de a cip?imet mindig befogják.Lehet azért,mert csak farmert horfok vagy mit?l?

Legjobb válasz: valószínû nem túl jó minõségû, és a színezõanyag ereszt-fontos, hogy kifordítva mosd, így valamennyire megtartja a színét. általában akkor fog, ha nedves az idõ, vagy esett

valószínû nem túl jó minõségû, és a színezõanyag ereszt-fontos, hogy kifordítva mosd, így valamennyire megtartja a színét. általában akkor fog, ha nedves az idõ, vagy esett

Hogyan magyarázzam el a kislánymnak hogy ha sétálni megyünk hogy fogja a kezem mert jöhet egy autó és baja eshet?

Kislányom 4.éves lesz januárban.Sajnos most abban a korban van hogy nem tudok vele szót érteni,és nem is fogad szót.naponta elmegyünk sétálni és most ott tarunk hogy földhöz veri magát h ane engedem el a kezét hogy szaladjon:Féltem öt mert füút mellett megyünk mivel falun lakunk és a föút mentén nincsen járda hogy rajta sétáljunk.Én türelmese ngyarázom neki hogy mit miért szabad és mit nem szabad.Mint ha a falnak beszélnék.Mit tegyek?

Legjobb válasz: Nem akarlak kioktatni, de a közlekedést nem most kellett volna vele elkezdeni. Ilyesmiben nem ismerek vitát. Ha forgalmas úton megyünk, vagy jön egyedül és mellettem, vagy fogom a kezét. Ez a két választási lehetõség van, így õ dönthet! Menjetek sétálni kevésbé forgalmas helyekre, és járasd a szádat, hogy megállni, körülnézni, az út szélén, járdán sétálunk, elõbb utóbb hidd el megérti, csak tetszik neki most hogy ellenkezhet veled.

Nem akarlak kioktatni, de a közlekedést nem most kellett volna vele elkezdeni. Ilyesmiben nem ismerek vitát. Ha forgalmas úton megyünk, vagy jön egyedül és mellettem, vagy fogom a kezét. Ez a két választási lehetõség van, így õ dönthet! Menjetek sétálni kevésbé forgalmas helyekre, és járasd a szádat, hogy megállni, körülnézni, az út szélén, járdán sétálunk, elõbb utóbb hidd el megérti, csak tetszik neki most hogy ellenkezhet veled.
Nekem is ez volt az elsõ gondolatom, hogy 4 éves már magától tudja, hogy nem szaladgálunk ész nélkül az út mellett. Az enyém most lesz 4 éves 3 hét múlva, de õ már sokszor elõre megy mikor sétálunk (persze nem km-eket), de pár métert. Soha nem hebrencskedik, nem lép le az útról. Ha keresztezõdés jön, megáll. Ha szólok neki, megáll és megvár. Sõt mindig magától is mondja, hogy szét kell nézni, mert jön az autó. Neked sok választásod nincs, muszáj fogni a kezét, ha szaladgál össze vissza. Menjetek sokszor kevésbé forgalmas helyre tanulni, hogy nem lép le az útról, megáll ha kéred, stb. Majd ha már szót fogad és betartja ezeket, akkor elengedheti a kezed. Ezt neki is mondd el, és majd megérti, és megtanulja.
A kérdező hozzászólása: Az elött mikor kisebb volt rendesen tudtam vele közlekedni fogta a kezemet is nem volt gond.Még az is elöfordult ha jött egy autó félre álltunk hogy elengedje.Most meg makcs menne a maga feje után

10 honapos fiam, állandoan menni akar, ugyhogy fogja a kezem, itt ülök a gépnél, ide mászik feláll, és nyul akezemért. Már megörülök, normális ez? Most akkor szabad ugy menetni, hogy fogom a kezét? Ha nem teszem meg ugy ordit, hogy levegöt se kap.

mit csináljak?végül is szépen áll kapaszkodás nélkül,és 2-3 lépést még egyedül is megcsinál,nagyon erös,és az akarata is az.mászni már nem akar,megunta

Legjobb válasz: Az enyém 9 és fél hónaposan elindult, úgyhogy fel a fejjel. Nem lesz semmi baj.

Az enyém 9 és fél hónaposan elindult, úgyhogy fel a fejjel. Nem lesz semmi baj.
A kérdező hozzászólása: na mindegy azért látom érted, hogy mire gondolok.akkor vezetgetni..., egyébként ö akarja, irtam, én ugyan nem kényszeriteném, igy is elég a bajom, fáj a derekam, meg a hajolgatás stb, kivagyok
Egy gyerek sem talál ki ilyet magától, elöször te kezdted vezetgetni, úgyhogy most ne siránkozz. Egyébként ezzel nem teszel jót a gyerekednek, sokkal jobb lett volna hagyni, hogy a saját ütemében fejlödjön.
Bírom, hogy itt annyi szuper anyuka van, aki mindent úgy csinál ahogy a nagykönyvben meg van írva. Szívesen megnézném õket a való életben. Gyereket nem könyvbõl kell nevelni. Ér a lepontozás!
A kérdező hozzászólása: ja én se értem, semmi nem egészséges, ne rakd kompba ne vezetgesd kézenfogva, nem ehet se ezt se azt, az az érdekes a mi idönkben mindent lehetett, most semmi se egészséges, már az sem, ha levegöt vesz, hisz tiszta füstös szmogos a levegö is nem?mi is egészségesek vagyunk.
Biztos, hogy azért nyúl a kezedért, hogy "menetsd", vagy inkább azért, hogy ne gépezz, hanem inkább vele foglalkozz? Egyébként nem, nem szabad vezetgetni.
menetni? nincs ilyen magyar szó, már bocsánat. ha õ akarja, akkor szabad, ha te akarod, akkor nem.
Ne vezetgesd, akkor sem ha hisztizik. Ha menni akar, akkor menjen egyedül. Ha nem vezetgeted, akkor menni fog többet is, mint néhány lépést.
21.49-es vagyok ismét. Rá se ránts. Olyan sok hü.....e van ezen az oldalon, hogy nem érdemes itt kérdést feltenni, mert csak lecseszést kap az ember. Nekem három gyerekem van, mindhármuk egészséges, normális kis emberek, élik a maguk kis életét, úgy ahogy kell. A legutolsónál sokkal lazábban vettem a nevelést, elfelejtve minden szakirodalmat és hülye tanácsot, csak a saját érzéseim és korábbi tapasztalataim szerint neveltem, és semmi baja nem lett a gyereknek, sõt, talán õ a legnyugodtabb. Szóval fel a fejjel, s szerintem ne vedd túl komolyan az itt osztogatott tanácsokat, inkább hallgass a saját megérzésedre. Konkrét válaszom a kérdésedre, az alábbi. Nyugodtan vezetgetheted, ha úgy érzed biztonságban érzi magát, majd szép lassan le fog szokni rólad, amint magabiztosabban érzi már a testét, mozgását. Lesz majd amikor nem is fogja engedni, hogy segíts neki. S valszeg ez így fog menni pl. a lépcsõzéssel is....stb. Ha hamarabb elindul a kelleténél, azzal sem nagyon tudsz mit kezdeni, ha nem akarod lekötözni õt. Nyugodtan hagyd, szerintem, s nem lesz semmi baj. Okosak õk, érzik milyen irányban tart fejlõdésük, és azt gyakorolják vég nélkül. Sok sikert a meneteléshez.

3-4 éves gyerekek szüleit, rokonait, ismerőseit kérdezném: a gyerek mennyire tud vagy szeret rajzolni? (hogyan fogja a ceruzát? )

Sziasztok! A kérdésem oka az, hogy van a környezetemben egy 3,5 éves kisfiú, akiről azt feltételezm, hogy nem foglalkoznak vele megfelelően, veszélyben érzem a szellemi fejlődését. Utánaolvasgattam, hogy egy ilyen korú gyereknek milyen képességekkel 'kell' rendelkeznie és az egyik dolog a rajzolással volt kapcsolatos. Tudom, hogy minden gyerek más ütemben fejlődik, és hogy túl messzemenő következtetést nem lehet ebből levonni, de ez csak egy dolog azok közül, amiket tapasztaltam nála. Előre is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: 3 éves. Nagyjából marokra fogja. Fõleg köröket, spirált, "végtelen" kígyózó vonalat, vad pöttyöket, zárt formákat, párhuzamos vonalakat rajzol. Nagyon ritkán meglepetésemre már alkotott fejláb emberkét vagy autót. De legtöbbször inkább a vonalak húzását vagy pláne a festéssel járó pacsálást, mozgást és nyomhagyást élvezi és sokszor nem akar konkrét dolgot ábrázolni, csak ha megkérdezem elmeséli, szerinte mire hasonlít.

3 éves. Nagyjából marokra fogja. Fõleg köröket, spirált, "végtelen" kígyózó vonalat, vad pöttyöket, zárt formákat, párhuzamos vonalakat rajzol. Nagyon ritkán meglepetésemre már alkotott fejláb emberkét vagy autót. De legtöbbször inkább a vonalak húzását vagy pláne a festéssel járó pacsálást, mozgást és nyomhagyást élvezi és sokszor nem akar konkrét dolgot ábrázolni, csak ha megkérdezem elmeséli, szerinte mire hasonlít.
2kisfiam van, az egyik 5, 5éves a másik 3éves és 3hónapos. A nagy nagyon ügyesen épít, konstruktív, tervez, baromi jó térlátása van, vonatpályákat(többszintest), autópályákat épít de sosem rajzolt jól. MOndhatni elég kis bénácska, bár az utóbbi egy évben nagyon sokat fejlõdött. A kisebbik 2éves kora után nemsokkal már tudott emberke formát rajzolni- karika fej, szemek pötty, száj-orr vonal- nyak, pocak 4végtag. Kedzetlegesen, de megvolt az emberke... most autót és traktort is tud már rajzolni. TErmészetesen ezeket is egyszerûen pár vonallal, de felismerhetõ. Nagyon szépen tud szinezni, ha odafigyel szinte vonaltól-vonalig színez, ha sietõs, nem figyel annyira, akkor kicsit jobban kilógnak a vonal után a színek. Édesanyám nyugdíjas ovonéni, és sokszor ámul tõle, nem elfogultságból. szóval nincs két egyforma gyerek- családon belül sem- még ha egynemûek akkor sem. Az egyik gyerek ebben ügyesebb, a másik abban.
Neked van gyereked?...nincs, biztosan nincs. Nagyon jól eshet az anyukának, hogy a háta mögött kibeszéled..amíg nem próbálod ki a gyereknevelést, addig fogalmad sincs róla, hogy milyen. Ezekbõl a dolgokból nem lehet semmit sem leszûrni. A lányomnak 1 évbe telt, mire nappalra teljesen szobatiszta lett, pedig nem erõltettem, imádjuk, õ is imád minket, csak épp sok volt körülötte a változás. Agresszív?:D az enyém is az, és elárulom, hogy egy csomó ilyenkorú gyerek rajta kívûl agresszív....mert ez bizony a dac kor. Nem mindenkinél tart 2-tõl 3 éves korig, valakinél hamarabb, valakinél késõbb, vagy tovább tart. Nem kéne más életében turkálni.
A kérdező hozzászólása: Nem csak bepisilésrõl van szó, hanem a nagydologról is. És nem csak akkor, ha mi ott vagyunk, hanem akkor is, ha nincsenek vendégek, sõt az óvodában is. (az anyukája mesélte ezeket nekem)
3.5 évesnél még elõfordul, hogy nem teljesen szobatiszta. Ez több okból is lehetséges, amikor kizökkentik a szokásos rutinjából, izgatott valamiért, akkor könnyen lehet hogy nem figyel oda rá. Nálunk is volt ilyen korban, amikor a lányommal elmentünk a rég nem látott barátnõjéhez, nagyobb volt nála és a lányom isteníti. Ilyenkor még azt is elfelejtette hogy pisilni kell, csak a játékra koncentrált, és szinte egész nap bepisilt. Lehet hogy ez a kisfiú is azért pisilt be mert ott voltatok, izgatott volt, belemerült a játékba, stb.
Ebbõl tényleg nem lehet még következtetést levonni. És ahogy írtad is, minden gyerek másképp fejlõdik, más az ami érdekli. Ennyibõl még nem lehet azt feltételezni, hogy nem foglalkoznak vele. Az én lányom 4 éves, a ceruzát már rendesen fogja, napocskát, pontpontvesszõcskét, virágot rajzol, talán mást nem is, de fõként még õ is csak krikszkrakszot. Tudom hogy vannak nála ügyesebbek is rajzban, de õt annyira nem érdekli, színezni szeret, de ez sem köti le annyira. Tornában, mozgásban sokkal ügyesebb és jobban érdekli.
A kérdező hozzászólása: Igen, vitten neki kifestõkönyvet, de nem érdeklte, nem akart szinezni. Mondjuk teljesen elképzelhetõ, hogy éppen nem volt kedve rajzolni, színezni, ezzel csak tesztelni akartam, mert sok egyéb furcsaságot is látok. Pl. elég agresszív a kisfiú. Szerepjátékon kívül én még mást nem tudtam vele játszani. Próbáltam már rávenni, hogy építõkockázzunk, kirakósozzunk, olvassunk mesés könyvet, tehát valami rendes játékkal játszunk, de nem akarta sosem. A másik dolog, ami aggasztó számomra, hogy nem teljesen szobatiszta, pedig már oviba is jár. Nagyon gyakran elõfordul, hogy a nap összes WC-zése a gatyában köt ki.
Kisfiam 4 éves. Sose töltött sok idõt rajzolással, nem igazán szereti. 3 évesen egy idõben rajzolgatott, tojást, labdát, csirkét ami egy nagy körben egy pici kör, ez volt a szeme. Mostanában néha ha mondom neki, hogy rajzoljunk már, akkor firkálgat, de nem annyira köti le. Szerintem a lányok jobban szeretnek rajzolni meg szinezni. Nem hiszem, hogy ez baj lenne, ha nem igazán szeret ebben a korban rajzolni. Lehet, hogy 1 év múlva meg csak rajzolni fog, nem lehet tudni.
A kérdező hozzászólása: Ez a kisfiú szintén marokra fogja a ceruzát és csak kriksz-krakszokat rajzol, semmi egyebet. Sajnos nagyon kevés ideig, kb. fél-1 percig tudtam lekötni a rajzolással, pedig ott ültem mellette és én is rajzoltam vele. Próbáltam mondani neki, hogy együtt rajzoljunk szõlõt, hogy megnézzem, hogy tud-e kört rajzolni, de nem igazán sikerült.
Az én lányom 3 éves és 2 hónapos. Többnyire még firkál, nem sok szinest használ. De már tud embert is rajzolni. Ez abból áll, hogy van egy körnek nevezett girbe gurba forma, benne másik két kisebb kör, s általában ebbe belerajzolja a szemgolyót is. Szájat leggyakrabban elfelejti, füle sincs, csak két lába. Ha kérem, mindent berajzol neki, de nem magától. Egy idõben bekarikázta az érintkezési pontokat, most pár napja elhagyta ezt. A ceruzát ökölbe szorítva tartotta sokáig, az apja tanította, hogy nem úgy kell (kanalat még úgy fogja), most sem a legjobb, mert nem a mutató ujjával és a hüvelyk ujjával fogja közre, hanem beteszi a középsõ és mutató ujj közé, de nem hajlandó máshogy fogni:D Most még többnyire az tetszik nekik, hogy van valamilyen következménye az õ tevékenységüknek. Szinezni is szeret a lányom. Kiszúr néhány dolgot a könyvben, szinezõben, amit kiszinez. (kezét, lábát, virág közepét... Feladatos könyvet vehetsz neki esetleg. A labirintuson át meg tudja keresni a lányom az elveszett vmit, de pl. ha azt keressük, melyik halász horgászta ki a kincset, azt nem tudja, a vonalak találkozásánál eltér. Csináltattam vele pont összekötõst, még girbe gurba:D Szerintem a rajzolás nagyon eltérõen fejlõdik. A fiúk amúgy is ügyetlenebbek a rajzolásban. Ha kitölti a lapot a firkálással, az már egy egészséges, kiegyensúlyozott háttérre utal. Az enyém kitölti a lapot.
A kérdező hozzászólása: Kedves 9-es válaszoló: Nem turkálok mások életében, segítõ szándék vezérel. Ez a kisfiú a családomban van (a párom unokaöccse) és az apukája meg szokta verni az anyukáját, a kisfiút is, most legújabban azt mondja az apuka, hogy a fiú nem is az õ gyereke, mert hisztis és mert nem hasonlít rá. Szóval a lelki és testi terror esetlegesen maradandó nyomait keresem. Patt helyzetben vagyok és nem tudom, hogy mennyire kéne ebbe belefolynom.

Vályog házban ahol mindig mésszel volt festve a fal, hogyan lehet elérni hogy "fogja" a diszperziós festék is a falat? (le kaparáson kivűl)

Legjobb válasz: nem lesz az a diszperzit olyan jó oda.ha túl vastag a mész réteg azt leszokták idõ után kaparni, mert ha túl vastag akkor elválik. nem fog szellõzni a fal, a sok párát nem tudja elszívni, így penészes lesz. mésszel kellene festeni, vannak hengerelhetõ mészfestékek, nagyon jó és könnyû vele dolgozni, szinezhetõk is.

nem lesz az a diszperzit olyan jó oda.ha túl vastag a mész réteg azt leszokták idõ után kaparni, mert ha túl vastag akkor elválik. nem fog szellõzni a fal, a sok párát nem tudja elszívni, így penészes lesz. mésszel kellene festeni, vannak hengerelhetõ mészfestékek, nagyon jó és könnyû vele dolgozni, szinezhetõk is.
Miért szeretnél vályogházban diszperziós festéket használni? Ha több rétegben kened rá a festéket, akkor tuti nem fog lélegezni a fal, megindul a vizesedés, ami a vályogháznál nagyon gáz eredményt produkál.
Festés elõtt átkened a falakat mélyalapozóval. Másnap mehet a festés.
Ha te vagy az a kérdezõ, aki nemrég szigeteltél kívülrõl nikecellel, és mûanyag ablakokatis tettetek be, akkor a diszprziós festéket felejtsd el, vagy kénytelen leszel minden ablakra automata szellõzõt is beépíteni, mert különben jön majd a penész!
Nekimehettek csiszológéppel is. De csinálj próbafestést, nekünk tökéletesen befogta a meszet a diszperzit. Viszont az alatt nem tud lélegezni a fal, a penész a legkisebb probléma, de ha átnedvesedik a vályog, onnantól meggyengül és lerogyhat. Mindenképpen legalább a fal egyik oldalán biztosítsátok, hogy szellõzni tudjon.

Ezt hogy fogadnák a szüleink?

Röviden : Anyám elvált , szerzett 1 új pasit akinek volt egy lánya. Közben kb 2évvel ezel?tt kiderült hogy a lány szerelmes belém akkor még elutasitottam hisz a mostoha tesóm.Aztán kés?bb belementem 1-2 dologba.El?ször még csak kiverte nekem én meg megujjaztam , aztán én kinyaltam ? leszopott , de id?r?l id?re egyre többet akartunk .A dugásba ekkor még nem mentem bele .. mert mégis csak a mostohatesóm .De kb féléve megtörtént .. Azóta titokban "összejárunk" . 2hónapja úgy éreztem hogy belészerettem és elmondtam neki , elfogadta és azóta járunk .

Legjobb válasz: Ez tényleg bonyolult. Pedig ezzel nincs semmi gond, hiszen még kicsit sem vagytok rokonok.

Ez tényleg bonyolult. Pedig ezzel nincs semmi gond, hiszen még kicsit sem vagytok rokonok.
Szerintem ebbe nincs semmi beteges, semmi közötök nincs egymàshoz. Ha èdes testvèrek lennètek, nah az lenne a beteges.
Nagyon jól tettétek, szerintem jó úton vagytok a komoly kapcsolat felé. Szeressétek egymást és vállaljátok fel, senki sem állhat közétek! :)
igazából Ádám és Éva gyermeke mindenki szóval valamilyen szintek rokonok vagytok XDD
Hány éves a lány?
A kérdező hozzászólása: 4hónappal fiatalabb nálam , még 18. Tudom hogy már maga dönthet de azért jólenne nem megszakittani a kapcsolatot a szüleinkel.
hát ha elmondjátok szülõknek legalább kiderül h h állnak hozzá ha meg nem akkor lehet rajta parázni rendesen. egyéb iránt nem érzem problémásnak a helyzetet persze ha 2-3 éves korotokba kerültetek volna így össze [mármint mostohatesó szinten és nem a kavarást tekintve XD /mi durva vagány 3 éves lenne már :D/] akkor már picit neccesebb lenne de így korrekt.

Te hogyan fogod a mobilodat?

Ebben a kérdésben kérnénk egy kis segítséget.

Legjobb válasz: Ez elég rövid volt :-)

Ez elég rövid volt :-)
A kérdező hozzászólása: A képek csak illusztrációk ilyeneket találtunk hirtelen.
A kérdező hozzászólása: Kösz, hogy kitöltötted. Tovább is lehetne küldeni ismerõsöknek. Kösz mégegyszer.
Itt egyébként mi a poén? "A képek csak illusztrációk ilyeneket találtunk hirtelen." Nagy kár mert a képeknek nem sok közük van a napi használathoz. A két szélsõn pusztán azért fogja kézben valaki a telót, hogy a fotózáshoz valami reális környezetben legyen.
A kérdező hozzászólása: Attól még a lényeg érthetõ. És attól még úgy fogják ahogy a képen van, legfeljebb a hüvelykujj nem úgy áll.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!