Találatok a következő kifejezésre: Hogyan fejezzem bővebben azt (2 db)

Azt a németben hogy fejezzünk ki múlt időben, hogy több dolgot csináltunk? Bővebben lent:

pl. kirándultunk, nevettünk és szórakoztunk. (mi) Partizip Perfekt alakban.?

Legjobb válasz: wir haben Ausflüge gemacht, viel gelacht und amüsiert. Én így írnám.

wir haben Ausflüge gemacht, viel gelacht und amüsiert. Én így írnám.
amüsiert? :) Ezt szerintem nem igazán használják. Én még konkrétan életemben nem hallottam, pedig Ausztriában élek. A szórakozást a Spass machen-nel és a fort gehen-nel mondják. Múlt idõben wir haben Spass gemacht vagy Wir sind fort gegangen.
"Szia! Megszeretnélek ismerni"
Sehogy ennél jobban nem lehet: Meg szeretnélek ismerni és kész.
A kérdező hozzászólása: semmi körítés ?
Te sem írtál körítést a kérdésedhez, hogy miért ismerkednél egy lánnyal. A körítést neked kell tudnod, az árulna el pár dolgot a személyiségedbõl.
Minek köríteni?Meg akarod ismerni?Mond neki hogy meg karod ismerni! Ennyi
Én egy lány vagyok, és nekem ez bejött, ahogy nekem elmondta egy levélbe, hogy megakar ismerni:"szia!már régebb óta figyellek, nézem, hogy milyen vagy, és még több mindent szeretnék rólad tudni, hogy esetleg legyen köztünk valami.Úgy érzem, hogy azokból, amit megtudtam eddig rólad, én szeretlek, és lehet, hogy te lennél az igazi.Ha érdekellek kérlek hívj fel, vagy találkozzunk."Azt hiszem valami ilyesmit írt, és ez bejött nekem.Még azóta is ismerem, de nem lett köztünk nagyobb dolog, de barátok maradtunk.Ha tudtam segíteni, akkor örülök, de inkább te is még jobban figyeld meg a lány, és kérdezz meg pár haverodat is, hogy ezt õk hogyan csinálnák.Elsõ sorban szerintem valahogy írd meg a levelet, utána vegyél neki ajándékot.Ha szerencséd van, akkor a lány is elkezd majd utánad érdeklõdni:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!