Találatok a következő kifejezésre: Hogyan fejezzem bővebben (3 db)

. :/ szval szerintetek mit csináljak? Mert már nagyon idegesít? Amikor mondtam anyának hogy azért jó lenne ha tesóm is csinálna valamit aztmondta hogy fejezzem be vagy felpofoz. Bővebben. Lent.

szval az van hogy anya folyton csak kiabál és szid.. miközben nem csináltam semmit sem csak már elegem van abból hogy mindent én csinálok a bátyám helyett.. például ma is.. "menny és takarítsd ki a tesód szobályát gyerünk.. " erre modntam hogy dehát ? is megtudja csinálni mert most itthon van ( mert amúgy msáikvárosba lakik a suli miatt) és amikor modntam anyának akkor azt mondta hogy most rögötn fejezd be mert már elegem van bel?led hogy semmit sem bírsz megcsinálni gyerünk csináldmeg vagy felpofozlak... :/ pedig nem így van.. 1éven ekresztül én takarítottam tesóm szobályát.. a háziálaltát a is én godnoztam takarítottam. akkor multkor mondtam tesómnak hogy teregessen már ki légyszi erre anya megint leordított hogy mit képzelek.. ne "dumájjak " tesómank csináljam meg én.. pedig nagyon ritkán kérem meg rá tesómat.. vagy akor pl. elkezdett cigizni.. kb 3éve de anyáék még csak 1 éve tudnak róla azóta foylamatosan vesizk neki a cigit hetente simán megvesznek neki vagy 6 dobozzal.. akkor közbe tudom hogy nem csak cigizik na mind1... nem tudom miért kell folyton tesómmal kivételezni..

Legjobb válasz: általában a kisebbekkel szoktak kivételezni... itt én vagyok a legidõsebb, és én vagyok ilyen helyzetben. Csak annyit lehet mondani, hogy tûrj, és ha ittlesz az ideje, költözz amilyen messzire csak tudsz. én is ezt fogom tenni 17/L

Hát én a helyedben elhúznék egy koleszba pl. Ha ez nem lehetséges, akkor vársz még két évet, addig pénzt gyûjtesz, aztán szépen lelépsz. Egyik bnõméknél is hasonló a helyzet, ott meg is mondják hogy az elsõ szülöttet jobban kell szeretni.
általában a kisebbekkel szoktak kivételezni... itt én vagyok a legidõsebb, és én vagyok ilyen helyzetben. Csak annyit lehet mondani, hogy tûrj, és ha ittlesz az ideje, költözz amilyen messzire csak tudsz. én is ezt fogom tenni 17/L
Nálunk gyermekkoromban úgyanez volt a helyzet....csak nekem hugom volt!Mindent meg kellett csinálnom helyette.De a sors úgy hozta, hogy ÉN többre vittem!!Szóval....hidd el meghozza a gyümölcsét ez az "áldozatod"!!!
19:44 vagyok: Aki panaszkodik h jaj de rossz de legalább 1 órát gépezik annak nem lehet rossz.
Nagyon jó tesodnak!! De te sem panaszkodhatsz, ahogy elnézem nincsenek kötelességeid!! pff
A kérdező hozzászólása: hát jó.. de nálunk nem szokás a szülõvel kiabálni.. max õk velünk. de még sose ordítottam le anyát hogy nem! fejezdbe nem érdekel ahggyál békén.. így még sose ordítottam le max csak halkan modntam neki de utána mondtam hogy bocs..
16 vagy viselkedj úgy mint egy tini ha anyud ilyenekre kér eléálsz a szemébe nézel és nemet mondasz. Nyugott hangon közlöd hogy a tesod nagy fiú egyedül is tud port törölni. Ha ordit egyik füleden be másikon ki ne veszekedj vele csak sétálj el. Most kell megtanulnod kiállni magadért, ha a családodat le tudod szerelni késöbb az idegesitõ fönöködet is tudod majd kezelni.
A kérdező hozzászólása: sajnálom :S :/
A kérdező hozzászólása: de amúgy vannak olyan "pillanatai" amikro normális.. és amúgy nincs semi gond a scaládban csak az hogy folyton kivételezik tesómmal.. és ha már csinál valami kis munkát akor egybõl.."mit szeretnél mit vegyek neked azért mert segítettél.." én nekem sose mond ilyet. :/ jó nem mintha elvárnám nem is kérnék semmit se a munkáért.. csak azért kicsit szarul esik.. :/
Nálunk ugyanez van, csak én egész nap talpalok de én vagyok mindíg mindenben a [email protected]Én takarítom a 2fürdõszoba 2wc.t 4szobát 2elõtér ebédlõ konyha, és én nem csinálok soha semmit.Ja és én még kint vagyok a kertben. Már mostanába ott tartok hogy nyugtatoznom kell magam, álladóan ordít velem.Semmi sem jó neki. 22/L
Nem kell kiabálni csak nyugotan és határozottan nemet mondani olyan dolgokra amit igaságtalanak érzel így õ is észre veszi hogy te már nem a család kicsi kedvence vagy hanem egy önálló magabiztos lassan felnövõ nõ.
velem is kb így van.. tesóm szeretik engem utálnak.. én vagyok a fiú szóval én elviselem de nem nagyon érdekel a lényeg hogy a tesóm szeret és én is õt
az utolsónál a lényeg: "de nem nagyon érdekel a lényeg hogy a tesóm szeret és én is õt" ez a sok hülye szülõ a kivételezésével sikeresen elérik azt, hogy megutáltatják magukkal a tesókat. Ilyen esetben a kivételezettnek kéne észhez térnie és számon kérni a szülõn, hogy miért nyalja ki neki a seg gét, és hogy miért bánik így a testvérével. Ha elfogadja ezt a kényelmes dolgot, hogy neki mindent szabad és mindent megtesz helyette a tesó, akkor egyrészt egy puhány p öcs lesz, másrészt meg utálkozás lesz a tesóval egész életükben. Amúgy meg nehogy már azért kivételezzen a szülõ az egyik tesóval, mert jobbak a jegyei, vagy ügyesebb, többre vitte, stb.. Minden esetben egyenlõen kell a gyerekekkel bánni és esélyt se adni arra, hogy rivalizálás alakuljon ki, vagy hogy az merüljön fel valamelyik gyerekben, hogy nem egyenlõ a tesójával.
A kivételezés pszichológiai okai:Van a kivánt gyerek akit vártak terveztek, és van aki becsúszott, és csak úgy lett, hogy akkormá múszáj megtartani, és minden rosszért õt okolják, mert nem szeretik, mert nem lehet szeretni azt akit nem akarsz igazán, csak megtartod mert igy helyes.
az utolsónál a lényeg: "de nem nagyon érdekel a lényeg hogy a tesóm szeret és én is õt" A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 10:12 úgy értettem hogy nem nagyon érdekel hogy bántanak itthon , a lényeg hogy szeretem a tesóm és õ is engem de nagyon,
igen, értem én, és pont ez a ritka, hogy nem utaljátok meg egymást emiatt.
Beszéld meg anyukáddal
A kérdező hozzászólása: ezvan. :/
20:1 Nem bántásból mondtam tényleg!! Utolag szar lehet mert elég jól tanulsz :) :/
A kérdező hozzászólása: bocs a helyesírási hibákért.. ja és igen.. de vannak kötelességeim.. képzeld én nem ülök egész nap a gép elõtt.. na mind1..
A kérdező hozzászólása: az lessz.. 2 év múlva elmegyek.. a suli miatt is meg amúgy is már unom..
A kérdező hozzászólása: :S sajnálom.. egyépként ugyan ez volt nemrég nálunk is.. anya leszidott és miután mondtam hogy a tesóm volt csak annyit mondott.. "végülis jó ez így.." amúgy valószínûleg azért is kivételeznek vele mert "jól" tanul.. de persze engem meg észre sem vesznek hogy éni milyen sokat javítottam a tavalyi év végéhez képest.. na mind1 egyszer remélhetõleg abba hagyja anya ezt a kivételezést..
A kérdező hozzászólása: 20:01 .. egész nap ennyit gépeztem ezelõtt segítettem anyáéknak ha érdekel egész nap kint voltam..
20:1 vagyok: Probáld meg hogy jobban tanulsz és utána te is elvárhatod a kivételezést!! :)
A kérdező hozzászólása: én is jól tanulok 4es az átlagom..és amúgy nem szeretném hogy kivételezzenek velem.. nem is várnám el mert tudom hogy milyen rossz..
20:1 vagyok: Igen mert azzal megsértesz egy embert hogy te veled jobban bánnak!! :(
Nem 10 válasz volt?
A kérdező hozzászólása: na mind1. :/
A kérdező hozzászólása: de :D nem tudom mi lett a többivel :0
én úgy vettem észre ez inkább megerõsíti kettõnk kapcsolatát gyerek korom óra imádom:) a tesóm egy évvel fiatalabb tõlem de õ 15/l én meg 16/f és ha velem van bármekkora fájdalmat kibírok amit esetleg kapok itthon és elég sokat szoktam lelkileg testileg is. de ha nincs velem akkor szenvedek. akár 1 nap után is

Azt a németben hogy fejezzünk ki múlt időben, hogy több dolgot csináltunk? Bővebben lent:

pl. kirándultunk, nevettünk és szórakoztunk. (mi) Partizip Perfekt alakban.?

Legjobb válasz: wir haben Ausflüge gemacht, viel gelacht und amüsiert. Én így írnám.

wir haben Ausflüge gemacht, viel gelacht und amüsiert. Én így írnám.
amüsiert? :) Ezt szerintem nem igazán használják. Én még konkrétan életemben nem hallottam, pedig Ausztriában élek. A szórakozást a Spass machen-nel és a fort gehen-nel mondják. Múlt idõben wir haben Spass gemacht vagy Wir sind fort gegangen.
"Szia! Megszeretnélek ismerni"
Sehogy ennél jobban nem lehet: Meg szeretnélek ismerni és kész.
A kérdező hozzászólása: semmi körítés ?
Te sem írtál körítést a kérdésedhez, hogy miért ismerkednél egy lánnyal. A körítést neked kell tudnod, az árulna el pár dolgot a személyiségedbõl.
Minek köríteni?Meg akarod ismerni?Mond neki hogy meg karod ismerni! Ennyi
Én egy lány vagyok, és nekem ez bejött, ahogy nekem elmondta egy levélbe, hogy megakar ismerni:"szia!már régebb óta figyellek, nézem, hogy milyen vagy, és még több mindent szeretnék rólad tudni, hogy esetleg legyen köztünk valami.Úgy érzem, hogy azokból, amit megtudtam eddig rólad, én szeretlek, és lehet, hogy te lennél az igazi.Ha érdekellek kérlek hívj fel, vagy találkozzunk."Azt hiszem valami ilyesmit írt, és ez bejött nekem.Még azóta is ismerem, de nem lett köztünk nagyobb dolog, de barátok maradtunk.Ha tudtam segíteni, akkor örülök, de inkább te is még jobban figyeld meg a lány, és kérdezz meg pár haverodat is, hogy ezt õk hogyan csinálnák.Elsõ sorban szerintem valahogy írd meg a levelet, utána vegyél neki ajándékot.Ha szerencséd van, akkor a lány is elkezd majd utánad érdeklõdni:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!