Találatok a következő kifejezésre: Hogyan előzhetem a testvérféltékenységet (1 db)

Hogyan előzhetem meg a "testvérféltékenységet"?

Kislányom 2 éves és 4 hónapos lesz, amikor jöv?re megszületik a kistestvére. Már elmondtuk neki, nagyon várja! Már most azon gondolkodik, hogy mit fog Neki odaadni és mit nem, de olyan is el?fordul, hogy valamit félt, amit elvesz t?le a kistvére abban a pillanatban. Hiába mondom, hogy még nincs itt velünk, Õ mondja, hogy de igen, ott van a pociban. Mondom, hogy nem tud kinyúlni és elvenni, de akkor fél, hogy elveszi t?le.

Legjobb válasz: 4 gyerekem van.Nálunk hál isten ilyen gondok nem voltak,most,hogy nagyobbak annál inkább:-).Az jó,hogy már tudja ott a pocakba a tesó,bár még ugysem érti.Ha megszületik vonjátok be mindenbe amibe csak lehet.Fürdetésnél vigye oda törölközõt,a pelust,teázásnál vagy etetésnél a cumisüveget,sétálni mentek tolja melletted a babakocsit,érezze,hogy õvé is a tesó,és hogy õ is fontos maradt nektek.Sõt,már most ha veszel neki valamit vezesd rá,hogy kettõt kell venni mert a tesónak is kell.Ha vesztek valamit apicinek kérjétek ki véleményét neki tetszik e,és hogy adja majd õ neki oda.Mire megszületik meg is szokja,és nem lesz irigy és féltékeny.

4 gyerekem van.Nálunk hál isten ilyen gondok nem voltak, most, hogy nagyobbak annál inkább:-).Az jó, hogy már tudja ott a pocakba a tesó, bár még ugysem érti.Ha megszületik vonjátok be mindenbe amibe csak lehet.Fürdetésnél vigye oda törölközõt, a pelust, teázásnál vagy etetésnél a cumisüveget, sétálni mentek tolja melletted a babakocsit, érezze, hogy õvé is a tesó, és hogy õ is fontos maradt nektek.Sõt, már most ha veszel neki valamit vezesd rá, hogy kettõt kell venni mert a tesónak is kell.Ha vesztek valamit apicinek kérjétek ki véleményét neki tetszik e, és hogy adja majd õ neki oda.Mire megszületik meg is szokja, és nem lesz irigy és féltékeny.
Szerencsémre nálunk sem volt ilyen.Majdnem 3 volt a nagyobb.Bevontam amibe csak tudtam.Megmoshatta a lábát.Kenhette a fenekét.Oda bújhatott mellénk a fotelba mikor szopizott a pici(Még ha nem is túl kényelmes).De ne erõltesd, hogy segítsen.Azt engedd meg neki amit szeretne segíteni(bizonyos határok között).És dicsérgesd meg a kistesója elõtt.Pl:látod, milyen ügyes a tesód!Megmossa a lábikódat.Szeretgessétek együtt a picit.És ha a picit megpuszilod, akkor a nagyot is. Remélem nálatok is beválnak!
Én is msot várom a másodikat, a nagyobbik 3 éves múlt. Sokat beszélek vele a tesóról, közösen mesélünk, énekelünk neki, és mindig hangsúlyozom, hogy mivel õ a nagyobb testvér, neki (is)kell majd vigyázni, tanítgatni, segíteni a tesóját. Van egy mesekönyvünk "Kistestvér születik", nagyon helyes történet, ezt is szívesen olvasgatja velem, és alig várja már, hogy megérkezzen a picur. Egyelõre féltékenykedés nem volt, inkább õ mondja, hogy minden játékát oda fogja adni (ez a korkülönbségbõl is adódhat). Remélem, így is marad. :-)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit lehet tenni ha egy 6 éves gyerek nagyon kövér, mármint a combjai vastagok, a hasa pedig hurkás?

6 éves és 31 kg

4

Mennyire egészséges a kisgyerekeknek, ha rengeteg különórára járnak?

Értem ezalatt az ovisokat, alsósokat. Van pár ismerős, akinek a gyereke jár úszni, táncolni, lovagolni, zenére, esetleg nyelvet tanulni, síelni, és még egyebek. 4-5-6 féle különóra egy ovisnak nem sok? Ma hallottam lovardában, hogy az apuka a hulla fáradt 5 éves fiát cseszegeti, ha valami nem megy neki tökéletesen :S

13

Rajtam is múlik hogy gyerekeimnek vannak-e, lesznek-e barátai? Ha nekem nincsenek nagyon anyuka-barátaim az hátrány lehet nekik?

Elég magamnak való vagyok (bár a férjem viszont nem), lányomnak az oviban sok barátja van, de itthon a ház körül kifejezetten barátai nincsenek. Sokszor látom hogy a gyerekek barátsága tulajdonképpen az anyukák barátságával kezdődik, emiatt állandó bűntudatom van. Néha eljátszanak ha éppen összefutunk a játszótéren, de ennyi. Van egy család akikkel összejárunk néha és jól megvannak a gyerekek, ez az össz társasági éltünk. A párom meg rengeteget dolgozik, pedig ő meg nagyon nyitott mindenre. Amúgy nagyon barátkozó mindkét gyerekem, ugye ez elég lesz hogy később ne csak a közösségben találjanak barátokat? Én már nem tudok megváltozni közel a 40-hez sajnos.

3

Gyerekeket mennyi idős kortól köti le a puzzle?

Mert ugye a dobozon rajta van, hány éves kortól ajánlott, de kíváncsi vagyok, ti hogy vagytok ezzel.

5

Ebben az esős, rossz időben mit csináltok 1, 5-2 éves gyerkőcötökkel egész nap? Kimentek, vagy a 4 fal között próbáljátok átvészelni?

Az én lányomnak nagyon kéne, hogy levezesse valahol az energiáját, ezért is szoktunk minden nap játszótérre menni. Eddig nem is volt gond, de ma először nem tudom mit kezdjünk magunkkal... Ötletek?

4

Mi a baj velem, miért reagálok agresszívan a gyerekeim hisztijére?

Nagyon szégyellem magam, de gyakran az az első gondolatom, hogy felpofozom. Főleg a 3 éves kislánnyal... Õ képes 1 órán át őrjöngeni és harcolni az "igazáért", ha nem engedek neki. Ma sem engedtem, mert amúgy is képes teljesen hülyének nézni... Már remegve meg öklendezve üvöltött, a mosakodás sem meg semmi nem használt, nem vagyok rá büszke, de ezúttal tényleg megpofoztam. Nagyon nem így akarom, hol kezdjem a változást, nem akarom őt bántani szavakkal sem, de mégis ez van :(((. Nem akarok olyan lenni, mint az én szüleim :((( hogy induljak el? Mit kezdhetek a kicsi lehetetlen viselkedésével?

5

Hány pár zoknija és hány db harisnyája, bugyija, trikója van a kislányodnak?

3-6 éves korosztály

9

Mit adsz inni két és fél évesednek?

8

Alsó tagozatos pedagógusok, hogyan fejleszthetném a gyermekem figyelmét?

Kisfiam igazi filózofus, választékosan használja a magyar nyelvet. :)/most kezdte a második osztályt/

Viszont az írás nem az erőssége. A tábláról másolás lassan, viszonylag sok hibával megy csak.

Köszönöm szépen a segítő válaszokat! :)

0

Mit tennétek, ha a gyereketek nem szeretné a nevét? 6 éves kislányom egyre többször mondja, hogy nem szereti a nevét (Liza) :- (

nem egy múló szeszélynek tűnik, mert hosszú hónapok óta kéri, hogy legyen más neve, mert ő nem akar Liza lenni és nem szereti.Jár valaki hasonló cipőben, hogy a gyereke nem szereti a nevét?

31

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!