Találatok a következő kifejezésre: Hogyan előzhetem a testvérféltékenységet (1 db)

Hogyan előzhetem meg a "testvérféltékenységet"?

Kislányom 2 éves és 4 hónapos lesz, amikor jöv?re megszületik a kistestvére. Már elmondtuk neki, nagyon várja! Már most azon gondolkodik, hogy mit fog Neki odaadni és mit nem, de olyan is el?fordul, hogy valamit félt, amit elvesz t?le a kistvére abban a pillanatban. Hiába mondom, hogy még nincs itt velünk, Õ mondja, hogy de igen, ott van a pociban. Mondom, hogy nem tud kinyúlni és elvenni, de akkor fél, hogy elveszi t?le.

Legjobb válasz: 4 gyerekem van.Nálunk hál isten ilyen gondok nem voltak,most,hogy nagyobbak annál inkább:-).Az jó,hogy már tudja ott a pocakba a tesó,bár még ugysem érti.Ha megszületik vonjátok be mindenbe amibe csak lehet.Fürdetésnél vigye oda törölközõt,a pelust,teázásnál vagy etetésnél a cumisüveget,sétálni mentek tolja melletted a babakocsit,érezze,hogy õvé is a tesó,és hogy õ is fontos maradt nektek.Sõt,már most ha veszel neki valamit vezesd rá,hogy kettõt kell venni mert a tesónak is kell.Ha vesztek valamit apicinek kérjétek ki véleményét neki tetszik e,és hogy adja majd õ neki oda.Mire megszületik meg is szokja,és nem lesz irigy és féltékeny.

4 gyerekem van.Nálunk hál isten ilyen gondok nem voltak, most, hogy nagyobbak annál inkább:-).Az jó, hogy már tudja ott a pocakba a tesó, bár még ugysem érti.Ha megszületik vonjátok be mindenbe amibe csak lehet.Fürdetésnél vigye oda törölközõt, a pelust, teázásnál vagy etetésnél a cumisüveget, sétálni mentek tolja melletted a babakocsit, érezze, hogy õvé is a tesó, és hogy õ is fontos maradt nektek.Sõt, már most ha veszel neki valamit vezesd rá, hogy kettõt kell venni mert a tesónak is kell.Ha vesztek valamit apicinek kérjétek ki véleményét neki tetszik e, és hogy adja majd õ neki oda.Mire megszületik meg is szokja, és nem lesz irigy és féltékeny.
Szerencsémre nálunk sem volt ilyen.Majdnem 3 volt a nagyobb.Bevontam amibe csak tudtam.Megmoshatta a lábát.Kenhette a fenekét.Oda bújhatott mellénk a fotelba mikor szopizott a pici(Még ha nem is túl kényelmes).De ne erõltesd, hogy segítsen.Azt engedd meg neki amit szeretne segíteni(bizonyos határok között).És dicsérgesd meg a kistesója elõtt.Pl:látod, milyen ügyes a tesód!Megmossa a lábikódat.Szeretgessétek együtt a picit.És ha a picit megpuszilod, akkor a nagyot is. Remélem nálatok is beválnak!
Én is msot várom a másodikat, a nagyobbik 3 éves múlt. Sokat beszélek vele a tesóról, közösen mesélünk, énekelünk neki, és mindig hangsúlyozom, hogy mivel õ a nagyobb testvér, neki (is)kell majd vigyázni, tanítgatni, segíteni a tesóját. Van egy mesekönyvünk "Kistestvér születik", nagyon helyes történet, ezt is szívesen olvasgatja velem, és alig várja már, hogy megérkezzen a picur. Egyelõre féltékenykedés nem volt, inkább õ mondja, hogy minden játékát oda fogja adni (ez a korkülönbségbõl is adódhat). Remélem, így is marad. :-)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hol lehet GEOMAG-ot legolcsobban venni?

1

2, 5 éves és közel 5 éves gyermeknek lehet tápszert adni? Lesz tőlük valami bajuk?

15

Szülinapot hogyan tartottátok az oviban?

Miket vittetek be enni-inni és mennyit? Volt valami plusz is? Pl süveg, szívószál, színes pohár, lufi, vagy semmi csak rágcsa+innivaló? 4 éves lesz a lányom, és még nem tudom hogyan szokták az ilyesmit rendezni. Tudom nem kell nagy felhajtás, csak azért szeretnék valami apróságot, hogy a lányom élvezze, és emlékezetes legyen számára.

Köszönöm a válaszokat.

8

Verekszik, csapkod 18 honapos kisfiam, mit tegyek hogy leszokjon rola?

Mostanaban kezdte hogy gondol egyet es csapkod, huzza a hajam, veri az apjat, a kutyat. Nem nagyon, de azert oda oda csap.
Soha nem bantottuk, igy nem ertem mitol lett ilyen kis aggressziv.
Van mikor jot nevet es ugy csapkod minket.
Egyik nap viszont az utcan setaltunk elment mellettunk egy kislany, integetett neki majd utana fordult es meg akarta csapni. Anyuka mondanom sem kell hogyan nezett ram, es igaza van.
Na de millioszor mondom el neki hogy nem szabad, nem orditok vele, csak kozlom vele hogy ez nem szep dolog es hogy nem szabad es hogy amit csinal az faj anyanak faj apanak, a kutyanak mindenkinek. Na de akkor is csinalja.
Van hogy akkor csinalja ha nem kap meg valamit, ilyenkor ezt egybekoti hisztivel, de van hogy csak ugy jatek kozben nevetve kezd el csapkodni minket.
Kinovi? ez mar a dackorszak? Hogyan kezeljuk?
Olyan rosszul erzem magam emiatt, hisz imadom es szinte mindent megengedek na de azert mindent nem lehet. Ugy erzem neha o a fonok.
Aki volt hasonlo helyzetben irna nekem?
Koszonom a valaszokat.

3

TEKI-TOTÓ matematika tanulmányi versenyről vélemények?

Az egyéni azonosítót mikor kapjuk meg hozzá? A versenylapokat az iskola postázza vagy azt személyesen nekünk kell feladni?

0

Nagycsoport kétszer, vagy iskola első osztálya kétszer? Szerinted melyik a jobb?

Egy olyan gyereknél, akit egyértelműen (óvónők is elismerik) visszahúz egy nála fiatalabb, aki borzasztóan buta (családi vonás), neveletlen, erőszakos. Nyári a gyerekem, de hajlok afelé, hogy jobb, ha az elsőt járja kétszer.

13

Miket szoktatok venni havonta a gyereketeknek? Mennyi pénz megy el rá/rájuk?

11

Vannak káros hatásai a nasivinnek és a nasopaxnak?

2

Miket kell tudnia már egy 3-4 éves gyereknek ha óvodás?

Olyanokra gondolok hogy amivel kiteljesedhet az óvodában is.
Hogy öltözködni tudjon,vagy kitudja rakni a puzzle-t vagy hasonló...

2

3-4 éves gyerekek szüleit, rokonait, ismerőseit kérdezném: a gyerek mennyire tud vagy szeret rajzolni? (hogyan fogja a ceruzát? )

Sziasztok!

A kérdésem oka az, hogy van a környezetemben egy 3,5 éves kisfiú, akiről azt feltételezm, hogy nem foglalkoznak vele megfelelően, veszélyben érzem a szellemi fejlődését. Utánaolvasgattam, hogy egy ilyen korú gyereknek milyen képességekkel 'kell' rendelkeznie és az egyik dolog a rajzolással volt kapcsolatos. Tudom, hogy minden gyerek más ütemben fejlődik, és hogy túl messzemenő következtetést nem lehet ebből levonni, de ez csak egy dolog azok közül, amiket tapasztaltam nála.

Előre is köszönöm a válaszokat.

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!