Találatok a következő kifejezésre: Hogyan definiálnátok szót (4 db)

Hogyan definiálnátok a 'stréber' szót?

Szerintetek aki stréber, az milyen?

Legjobb válasz: Okoskodik folyamatosan, azt hiszi, hogy mindent tud, ennek megfelelõen hatalmas arca is van, pedig csak bemagolta a dolgokat és, ha nem úgy kérdeznek valamire, ahogy õ megtanulta, akkor csak hebeg-habog.

Okoskodik folyamatosan, azt hiszi, hogy mindent tud, ennek megfelelõen hatalmas arca is van, pedig csak bemagolta a dolgokat és, ha nem úgy kérdeznek valamire, ahogy õ megtanulta, akkor csak hebeg-habog.
Mindig mindenkinek megfelelni vágyó, túlbuzgó ember, aki gondolkodás nélkül tanul. Nem tudni, hanem megfelelni akar.
Stréber az, aki "felfelé nyal, lefelé tapos" karakterû karrierista.
Illetve még hozzátenném hogy erdélyben tocilar (tocsilár) nak nevezik a strébereket ami románul azt jelenti hogy magoló. A legtöbb tanár kedvence.
Stréber az, aki önálló gondolkodás és saját logika nélkül gépiesen csinálja meg azt, amit elvárnak tõle, még akkor is, ha emiatt a saját dolgai, kapcsolatai, egészséges igényei a háttérbe szorulnak.
Aki nem magának tanul. Mindenkinek meg akar felelni, tökéletes akar lenni. Nagyon büszke saját magára, mert õ mennyit tanul és milyen okos. A legtöbb dologhoz hozzá tud szólni, de semmihez sem ért igazán. Felületes. Ha valami mégsem megy neki, akkor azt folyamatosan szidja. Általában lenézi azt, aki nem felel meg az elvárásainak. Cikinek érzi, a jó teljesítményt mert szerinte csak a kiváló az elfogadható. Nincs szenvedélye, célja mert mindent csak azért csinál, hogy elismerjék és magát ünnepeltesse. Én nem szeretem az ilyen embereket. Viszont aki rengeteget tanul mert el akar érni vele valamit, neki fontos a tudás, tisztában van a képességeivel, azzal nincs semmi bajom. Sõt kimondottan kedvelem és tisztelem azokat, akik saját maguk, megérdemelten, nyalizás nélkül érik el a kitûzött céljukat.
Én pl jelenleg tele vagyok ötösökkel és rendszeresen készülök órákra de ez nem stréber. A stréber az az akit izgalomba hozza, hogy pl fú de jó volt a házi tegnap tök sokat elgondolkodtam meg de jó ez az egyenlet, meg neked ki a kedvenc matematikusod meg hasonlók aki a tanulásról ilyesmikrõl beszélget a normális mai témák helyett.
Utolsó, szerintem az nem baj, ha valakit érdekel, amit tanul. Sõt, inkább irigylésre méltó, persze ha mellette tud másról is beszélni.
aki állandóan tanul. nem örül annak pl. hogy nem kapott negativ osztályzatot, hanem azon kesereg, ha 4ese van.

Hogyan definiálnátok a normális szót? Nektek mi a normális?

Megnéztem a Viharsziget(Shutter Island) c. filmet,és végülis én se tudom definiálni,hogy ki/ mi a normális,és az ?rült,mert attól függ hogyan állunk hozzá,teljesen összekavarodtam a filmt?l,egy csomó kérdés van bennem,mivan ha tényleg létezik ilyen h kisérleteznek egymáson az emberek csak nem tudunk róla mert elhallgatják,és miért nem lehet békében élni és a többi,de most nem akarom leírni az összes kérdést ami eszembe jut...Nagyon elgondolkodtatott a film,már reggel óta ezen gondolkodok,és nagyon furcsán érzem magam,átverve érzem magam,és olyan keveset tudunk mindenr?l,és nagyon furcsa most:S:SS:S:S:S

Legjobb válasz: A filmet nem láttam,de katonai kísérletre hát igen használtak fel embereket,volt hogy utólag derültek ki évtizedekkel késõbb egyes helyeken mért is van annyi beteg ember,mert hát katonai gázokat használtak fel korábban,csak titokban.Szóval ilyen kísérletezés lehet.Hát igen szinte semmit nem tudhat az ember biztosra.De mivel nem láttam a filmet így konkrétan arra nem tudok választ adni.A baj velünk emberekkel van,hisz alapból nem tudjuk elfogadni sokszor egymást,gondolj bele,ha valaki kicsit kilóg a sorból,gyakran kiközösítik és ez csak egy a sok közül,még lehetne sorolni.Ha valaki fiatalként sok mindent megengedhet szülei által,gyakran lenézi aki nem,aki meg nem engedheti meg az meg irigyli.Túl összetettek vagyunk ahhoz hogy teljes békében tudjunk élni és ne akarjunk folyton valamit vagy valakit megváltoztatni.De látnom kellene a filmet ,mert a kérdésed arra irányulna gondolom.

A filmet nem láttam, de katonai kísérletre hát igen használtak fel embereket, volt hogy utólag derültek ki évtizedekkel késõbb egyes helyeken mért is van annyi beteg ember, mert hát katonai gázokat használtak fel korábban, csak titokban.Szóval ilyen kísérletezés lehet.Hát igen szinte semmit nem tudhat az ember biztosra.De mivel nem láttam a filmet így konkrétan arra nem tudok választ adni.A baj velünk emberekkel van, hisz alapból nem tudjuk elfogadni sokszor egymást, gondolj bele, ha valaki kicsit kilóg a sorból, gyakran kiközösítik és ez csak egy a sok közül, még lehetne sorolni.Ha valaki fiatalként sok mindent megengedhet szülei által, gyakran lenézi aki nem, aki meg nem engedheti meg az meg irigyli.Túl összetettek vagyunk ahhoz hogy teljes békében tudjunk élni és ne akarjunk folyton valamit vagy valakit megváltoztatni.De látnom kellene a filmet , mert a kérdésed arra irányulna gondolom.
Ahogy a többség gondolkodik/viselkedik.

Hogyan definiálnátok a "csinos" szót?

Legjobb válasz: Tetszetõs

Tetszetõs
bár ez nem definíció volt... de a lényegre rávilágít


Hogyan definiálnátok a szót?

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%B3

A kérdező hozzászólása: köszi szépen! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!