Találatok a következő kifejezésre: Hogyan döntik hogy (540 db)

Mi dönti hogy el hogy mlyen kártyát kapok? Tovább

endelni akarok egy ati 7750 2gb kàrtyàt, de mi dönti el hogy milyen lesz? hogy fog kinèzni hàny ventilàtor lesz rajta, mert làttam egy , kèt ventilàtorosat ventilàtor nèlkülit , citrom, narancssàrgàt stb, a gyàrtò hogy Sapphire , Gigabyte stb?

Legjobb válasz: ahol rendeled tudod kiválasztani, vagy ha nem akkor olyan lessz amit küldenek.

ahol rendeled tudod kiválasztani, vagy ha nem akkor olyan lessz amit küldenek.
A kérdező hozzászólása: neten rendelem ugyhogy nem tudom kivàlasztani de passziv hûtèsüt nem kèrek azt megirom
Ne rendelj ott, ahol nem modják meg pontos típust.
Egy rendes webáruházban kiválaszthatod a pontos típust
A kérdező hozzászólása: ès erre miböl lehet ràjōnni ? a dobozàn rajat a van? mi a megnevezèse pl a kèt ventis tipusnak ?
Nézd, itt egy webáruház: az IPON minden videokártya mellett ott a megrendelés gomb, a képeken látod, hogy hogy néz ki a kártya, látod a márkáját, a memória típusát, méretét, stb... Tehát ha egyet megrendelsz közülük, pontosan azt kell kapnod amire ráklikkeltél, nem kell magyarázkodnod , hogy te milyent szeretnél...saját magad utánaolvasással kiválaszthatod. http://ipon.hu/?group_id=463&postedBySearchForm=On&srcMinPri..

Akkor is döntünk, amikor úgy döntünk, hogy nem döntünk? És mi van azzal, aki döntésképtelen?

Legjobb válasz: igen. akkor azt döntjük el, hogy kiadjuk a kezünkbõl a döntés jogát és engedjük, hogy más döntsön helyettünk.

igen. akkor azt döntjük el, hogy kiadjuk a kezünkbõl a döntés jogát és engedjük, hogy más döntsön helyettünk.
Na evvel jól összezavartál... de én úgy gondolom nincs olyan hogy döntésképtelen mert akkor semmit sem csinálni mindennap döntenünk kel amikor felkelün, elmegyünk a konyhába stb...aki "döntésképtelen" az egész nap nem csinálna semmit bár..azt is elkellene döntenie ;-)
Ez is egy döntésforma, de szerintem a legrosszabb! (Nem az a lényege az életnek, hogy döntéseinkkel, legyenek jók/rosszak alakítsuk a sorsunkat?) Annak, hogy valaki nem dönt, amikor lehetõsége lenne változtatni valamin, az eszményi példája a közönyösségnek. De az is lehet, hogy az illetõ gyáva és nem meri elvállalni a döntésének a következményeit, ezért csak sodródik az árral!
A kérdező hozzászólása: Ez igaz. :)
a döntésképtelen ember is dönt ez így van.csak nem abban a kérdsében amiben kellett volna!
A kérdező hozzászólása: Akkor ezek szerint mégsem döntésképtelen az illetõ, mert azt is csak el kellett döntenie, hogy más döntsön helyette. :)
Ja de én inkább döntök, mint más döntsön helyettem.Hiába..Önfejû vagyok=) Am Boldog Karácsonyt!
Vagy van, aki szeret sodródni, és inkább a sorsra bízza, hogy mibõl mi sül ki. Ez is egy döntés. Meg van, hogy az ember kivárja inkább, amíg változnak valamilyen irányba a körülmények, és könnyebb lesz dönteni.
A kérdező hozzászólása: Na igen. Viszont a döntésképtelenséget nem ilyen alapvetõ dolgok esetére vonatkoztatjuk, mint pl. a felkelés. De ha mégis így vennénk, akkor tényleg nincs döntésképtelen ember. :)
Szerintem a döntésképtelenség elég rövid ideig tart! Amíg el nem döntjük, hogy most döntésképtelenek vagyunk! :D
Az helyett eldönti más:D :) "Az ember vagy dönt vagy döntenek helyette." Ezt nem is tudom ki mondta..:/ De azért jokérdés=))

Hogyan döntitek el, hogy nektek mi a megszokott (mainstream) és miben vagytok újítók?

Inkább filozófiai, elméleti síkon értendő a kérdésem, de a könnyebb érthetőség miatt vázolom a dolgot azért. A hétköznapok során sok helyzettel találkozik az ember, sokszor kell dönteni is. A napokban láttam az utcán pár kisgyermeket akik hallássérültek voltak és egyből az jutott eszembe, hogy ha tehetném akkor támogatnám őket, mert én is hallássérült vagyok, ezért "szimpatizálok" velük. Azonban egyből eszembe jutott az is, hogy ha ezt tenném, akkor csak úsznék az árral, mert nagyon sok tehetős és ismert ember azokon segít, akik hasonló körülmények között élnek vagy hasonló fogyatékossággal élnek mint ahogy ők éltek/rendelkeznek. Nem vagyok az a tipikus nyájjal bégető fajta, sok szokást sem tartok értelmesnek vagy fontosnak (pl. esküvő, köszönés), persze ezt nem mondom ki vagy árulom el legtöbbször. Számomra az egyediség is nagyon fontos, ez gondolom a szemléletem miatt van így.

Legjobb válasz: Nem ez alapján döntök. Pusztán attól, hogy valami megszokott, nem lesz valami sem jó, sem rossz - ahogyan pusztán attól sem, hogy új vagy eredeti. A fogyatékkal élõket támogatni helyes, tehát függetlenül attól, hogy sokan mások is teszik ezt, én is teszem. Zöldre festeni a hajam és 30 piercinget csináltatni egyedi, mégsem jó, tehát nem teszem. (Szélsõséges példa, de most ez jutott az eszembe, azért remélem, érthetõ, hogy hogyan értem.)

Nem ez alapján döntök. Pusztán attól, hogy valami megszokott, nem lesz valami sem jó, sem rossz - ahogyan pusztán attól sem, hogy új vagy eredeti. A fogyatékkal élõket támogatni helyes, tehát függetlenül attól, hogy sokan mások is teszik ezt, én is teszem. Zöldre festeni a hajam és 30 piercinget csináltatni egyedi, mégsem jó, tehát nem teszem. (Szélsõséges példa, de most ez jutott az eszembe, azért remélem, érthetõ, hogy hogyan értem.)
A kérdező hozzászólása: Persze, érthetõ, kb. ilyen jellegû kommentekre vártam. Habár nem sok érkezett eddig. :D


Vektorok kivonása? Hogyan döntöm el, hogy mit vonok ki? egyáltalán hogyan döntöm el, hogy kivonás vagy összeadás?

Nem értem....és érteni akarom és mégis mindig összekeverem :S Légyszi segítsetek! Köszi!!

Legjobb válasz: gondolom a vektorok irányából, de oly' régen volt vele dolgom, hogy ennél többet nem tudok mondani

gondolom a vektorok irányából, de oly' régen volt vele dolgom, hogy ennél többet nem tudok mondani
Ha van A, B, C város, és AB, BC, AC vektor, akkor A-ból C-be mehetsz B-n keresztül (AB és BC vektorok mentén), vagy közvetlenül (AC vektor, ami =AB+BC). Ha vektorokat úgy "illesztesz" össze, hogy az egyik végpontja a következõ kezdõpontja legyen, akkor ezek összege a legelsõ kezdõpontja és az utolsó végpontja közti új vektor. (Ab+bC = AC) A kivonásnál is kiindulhatsz az összeadásból. Azt tisztázd, mi minek az összege. Keresd meg az összegzett vektorokat, és az összegvektort, vagyis ezek eredõjét. Általában az eredõbõl (AC) szoktunk kivonni egy másikat, innentõl ugyanaz, mint minden más kivonás. (AC-BC=AB)
A kérdező hozzászólása: megmondom õszintén, még mindig nem értem, de azért köszönöm szépen... az a gond, hogy mi olyanokat veszünk, hogy pl. van egy paralelogramma, benne a harmadolópontok, vagy egy hatszög, és akkor azon belül a vektorok...:(
Találtam egy ilyet. http://www.mozaweb.hu/Lecke-Matematika-Matematika_10-2_Vekto.. 3. példa. Ilyen feladatokra gondolsz?
A kérdező hozzászólása: hát..valami ilyesmi! nagyon szépen köszi azért a segítséget:)

A pankrációban, hogy döntik el, hogy ki nyerje meg az adott meccset, vagy ki kapja a bajnoki övet?

Legjobb válasz: A pankráció fõ szabálya: a "versenyeken" nem a jobbik nyer, hanem elõre meghatározott eredmény születik. Az nyer, akinek nyerni kell. Nem a pankrátorok döntik el hogy ki nyer hanem a szövetségek fõnökei. pl WWE vagy a Raw vezetõi

A pankráció fõ szabálya: a "versenyeken" nem a jobbik nyer, hanem elõre meghatározott eredmény születik. Az nyer, akinek nyerni kell. Nem a pankrátorok döntik el hogy ki nyer hanem a szövetségek fõnökei. pl WWE vagy a Raw vezetõi
a filmekben hogy döntik el, hogy ki "nyer"? mondjuk egy akciófilmben, hogy ki marad életben?
láttad a Pankrátor c filmet? na, olyan. elõre megbeszélnek mindent. az csak játék harc, nem olyan, mint egy box vagy muay thai meccs vagy ketrecharc....bár persze ott is lehet bunda.
A kérdező hozzászólása: Ez nyilvánvaló. A kérdésem az volt, hogy ezt hogy döntik el? Hogy döntik el, hogy kibõl legyen népszerû pankrátor, kibõl gonosz figura, stb.
Ez egy elõre megírt "venezuelai szappanopera". Ott is elõre meg van írva, mi fog történni, ki a jó/gonosz figura. Nem kell túlspilázni, így van és kész.
úgy, hogy kinek a nevével lehet több mercsöndájz-t eladni.
a nézõi reakciók döntenek és ezt figyelembe véve alakítják ki a forgatókönyvet. vagy legyen nagyon nagy közönség kedvenc a pankrátor, vagy legyen nagyon utált karakter, aki tudja provokálni a közönséget, egyszóval hatással van a nézõkre így vagy úgy. ami állandóan ismétlõdik, hogy nehéz csatában megnyeri a nagy kedvenc, aztán tõle csalással elnyeri a gonosz. ez az alaptéma, csak a szereplõk változnak.

Hogyan döntik el, hogy ki lesz általános/középiskolai tanár és ki lesz főiskolai/egyetemi tanár?

Hogy m?ködik ez?

Legjobb válasz: Hogyan döntik el ki lesz tûzöltó és ki orvos? Pályaválasztásról hallottál már?

Hogyan döntik el ki lesz tûzöltó és ki orvos? Pályaválasztásról hallottál már?
A tanárnak fõiskolát vagy egyetemet kell végezni. Akkor lesz általános vagy középiskolai tanár.Én pld a Tuftson végeztem és olyan jó lett az eredményem hogy felajánlották a tanársegédi állást.Fõiskolai vagy egyetemi tanár csak a legjobbakból lehet ha felajánlják neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a másodiknak a választ! :) Kedves elsõ, nem vagyok hülye..-.-" Úgy értettem, ha elvégez egy szakot, pl. anglisztika v. töri stb., hogyan döntik el. hol fog tanítani, de már kaptam rá választ...Aki tudna írni bõvebben, szívesen olvasnám...
Ez nagyon egyszeru. Aki általános iskolában szeretne tanítani, annak el kell dontenie, hogy az alsó vagy felso tagozaton szeretne-e tanítani. Amennyiben a piciket szeretné tanítani, tanítóképzo foiskolára kell jelentkezni. Amennyiben a felso tagozaton vagy kozépiskolában, akkor tanárképzo foiskolára ill. bolcsész karra kell jelentkezni és tantárgyat választani (pl. angol-német, tori-magyar, matek-fizika stb.), amit majd tanítani szeretne. Ha pedig valaki foiskolán/egyetemen szeretne tanítani, akkor teljesen mindegy mit tanul az egyetemen (nem feltétel a tanárképzo), a feltétel ahhoz, hogy majd taníthasson a PhD képzés elvégzése.
Értem én, de magas labda volt, nem lehetett kihagyni! ;)

Lombiknál a 3 napos embrió vagy az 5 napos embrió az esélyesebb egyáltalán hogy döntik el hogy kinek hanyadik napon ültessék vissza?

Legjobb válasz: Biológusok döntik el attól függõen, hogy fejlõdnek. Nekem megtapadt a 3 napos is, csak rossz helyen, most úgy néz ki az 5 napos sikerült:). A lényeg, legjobb helyen a pociban vannak, akárhány naposak, ott még tovább osztódnak.

Biológusok döntik el attól függõen, hogy fejlõdnek. Nekem megtapadt a 3 napos is, csak rossz helyen, most úgy néz ki az 5 napos sikerült:) . A lényeg, legjobb helyen a pociban vannak, akárhány naposak, ott még tovább osztódnak.
Ezt a kezelõorvosod dönti el, nekem volt 5 napos is, de az nem sikerült, a 3 naposak viszont igen :-)
Nekem is a 3 napos sikerült, az 5 naposak nem.

Ilyen helyzetben hogyan döntenek a hagyatékisok?

A dédnagymamám decemberben hunyt el, és csak egy végrendelet fénymásolat maradt, aminek az eredetijét a Dédi széttépte. Ebben csak a lakást, kocsit, ingóságot osztja szét, említést sem tesz pénzr?l. Közben kiderült, hogy sokminden nem stimmel a "végrendelettel" (adatok,tulajdonjog). Ilyen zavaros esetben hogy döntik el, hogy ki mit kap? Amúgy a "végrendeletben" kizárta azokat, akik a soronkövetkez? törvényes örökösök. El?re is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: végrendeletbõl eredeti kell fénymásolat nem jó vagyis igy kijelenthetõ: nincs végrendelet ha nincs végrendelet: törvénye öröklés szerint történik öröklés ezt majd egyébként a közjegyzõ dönti el, hogyan is legyen * azzal, hogy a néni széttépte eredeti v-t, azzal kifejezte azon szándékát, hogy nem kívánja a v. szerintiek teljesülését - így azt figyelmen kívül kell hagyni

végrendeletbõl eredeti kell fénymásolat nem jó vagyis igy kijelenthetõ: nincs végrendelet ha nincs végrendelet: törvénye öröklés szerint történik öröklés ezt majd egyébként a közjegyzõ dönti el, hogyan is legyen * azzal, hogy a néni széttépte eredeti v-t, azzal kifejezte azon szándékát, hogy nem kívánja a v. szerintiek teljesülését - így azt figyelmen kívül kell hagyni

Mi lehet az az indok, amivel a jogosítványt a rendőrök a helyszínen elvehetik? Ha ez bekövetkezik, és nem ül az adott autóban másik személy, akinek jogosítványa van, hogyan döntenek?

Legjobb válasz: Úgy döntenek, hogy te nem mész tovább kocsival, magyarul mehetsz ahogy akarsz, nem fognak mérlegelni. A rendõr a vezetõi engedélyt a helyszínen akkor veheti el, ha: - a vezetõ - a közúti közlekedés során - a segítségnyújtás elmulasztása (Btk. 172. §), a közúti veszélyeztetés (Btk. 186. §), a jármûvezetés tiltott átengedése (Btk. 189. §), a cserbenhagyás (Btk. 190. §), közúti baleset során maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást, tömegszerencsétlenséget, halált, kettõnél több ember halálát vagy halálos tömegszerencsétlenséget okozó [Btk. 187. § (2) bekezdés] bûncselekmény elkövetésével gyanúsítható, - a vezetõ ittas vezetés szabálysértésének vagy ittas, vagy bódult állapotban történõ jármûvezetés bûncselekményének (Btk. 188. §) az elkövetésével gyanúsítható, - a vezetõ jármûvezetéstõl eltiltás hatálya alatt áll, vagy az illetékes hatóság a vezetõi engedélyét jogerõsen visszavonta, - gyanú van arra, hogy a vezetõi engedély hamis, meghamisították, vagy azzal más módon visszaéltek, - a vezetõt egészségi, pályaalkalmassági szempontból alkalmatlannak minõsítették, - a vezetõ a jármû biztonságos vezetésére nyilvánvalóan képtelen állapotban van.

Úgy döntenek, hogy te nem mész tovább kocsival, magyarul mehetsz ahogy akarsz, nem fognak mérlegelni. A rendõr a vezetõi engedélyt a helyszínen akkor veheti el, ha: - a vezetõ - a közúti közlekedés során - a segítségnyújtás elmulasztása (Btk. 172. §), a közúti veszélyeztetés (Btk. 186. §), a jármûvezetés tiltott átengedése (Btk. 189. §), a cserbenhagyás (Btk. 190. §), közúti baleset során maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást, tömegszerencsétlenséget, halált, kettõnél több ember halálát vagy halálos tömegszerencsétlenséget okozó [Btk. 187. § (2) bekezdés] bûncselekmény elkövetésével gyanúsítható, - a vezetõ ittas vezetés szabálysértésének vagy ittas, vagy bódult állapotban történõ jármûvezetés bûncselekményének (Btk. 188. §) az elkövetésével gyanúsítható, - a vezetõ jármûvezetéstõl eltiltás hatálya alatt áll, vagy az illetékes hatóság a vezetõi engedélyét jogerõsen visszavonta, - gyanú van arra, hogy a vezetõi engedély hamis, meghamisították, vagy azzal más módon visszaéltek, - a vezetõt egészségi, pályaalkalmassági szempontból alkalmatlannak minõsítették, - a vezetõ a jármû biztonságos vezetésére nyilvánvalóan képtelen állapotban van.
elvehetik ittas vezetésért is aztán várhatsz a buszra zéró tolenrancia

Elhagytad Jehova tanúit aztán még is úgy döntöttél hogy vissza mész közéjük. Miért döntöttél úgy hogy visszamész?

Legjobb válasz: (János 6:64-68) . . .. 65 Így ezt mondta még: „Ezért mondtam nektek: senki sem jöhet hozzám, csak ha az Atya megadja neki.” 66 Ennek következtében a tanítványai közül sokan elmentek a hátrahagyott dolgokhoz, és nem jártak vele többé. 67 Jézus azért ezt mondta a tizenkettõnek: „Talán ti is el akartok menni?” 68 Simon Péter így válaszolt neki: „Uram, kihez mennénk? Örök élet beszédei vannak nálad; Ugyan hova mehetnék amikor itt az igazság....

(János 6:64-68) . . .. 65 Így ezt mondta még: „Ezért mondtam nektek: senki sem jöhet hozzám, csak ha az Atya megadja neki.” 66 Ennek következtében a tanítványai közül sokan elmentek a hátrahagyott dolgokhoz, és nem jártak vele többé. 67 Jézus azért ezt mondta a tizenkettõnek: „Talán ti is el akartok menni?” 68 Simon Péter így válaszolt neki: „Uram, kihez mennénk? Örök élet beszédei vannak nálad; Ugyan hova mehetnék amikor itt az igazság....
A kérdező hozzászólása: "Ugyan hova mehetnék amikor itt az igazság...." Külön felhívom rá a figyelmedet. Ez a kérdés nem neked szól!
Katy Weaver! Bocsi, ha összekeverlek valakivel, de emlékezetem szerint, egyszer mesélted már, hogy elhagytad egy alkalommal a szervezetet, de aztán visszatértél... Megint bocsi, ha összekevertelek valakivel, de kérdeznék, ami határt szabhat az eredeti kérdésnek is: Magán, illetve érzelmi okokból hagytad el a szervezetet, vagy a Bibliai értelmezés, illetve a tanok miatt? (Remélem nem voltam tolakodó, , , valamint érdekesnek vélem a kérdést, de személyesen én megkérném az ilyen esetben "érintetteket", hogy a fent említett 2 ok közül, melyik volt az õ esetükben a helyt álló. Persze ha erre senkise szándékozik válaszolni, azt is megértem)
A kérdező hozzászólása: Erre nem gondoltam. Nagyon jó!
Kedves Kérdezõ. Kinek szól a kérdés? Mert egyszer elhagytam, de vissza tértem az igazsághoz. ?????
A kérdező hozzászólása: Hát nem tetted egyértelmûvé. S igazán nem válaszoltál a kérdésre sem. Mi volt a döntés oka? Mert ez a kérdés.
Annyira kikészültem idegileg egy magán jellegû probléma miatt, hogy méltatlannak tartottam magam Istenhez, és idegességemben rágyújtottam, és el is hagytam írásban is közölve a Testvérekkel, hogy nem vagyok méltó ennek a névnek a viselésre, a helytelenségem miatt, és nem akarok a Testvéreimre, és a teremtõre szégyent hozni. a tetteim miatt ne szidják Õket mert engem nem bántottak.
A kérdező hozzászólása: Sokan küzdenek hasonló problémákkal mint amin te is keresztül mentél. De mi volt az vagy azok az események amelyek miatt úgy döntöttél hogy vissza mész?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!