Találatok a következő kifejezésre: Hogyan csökkenthető nélkül (2 db)

Hogyan csökkenthető az abortuszok száma törvényi tiltás és erkölcsi prédikáció nélkül?

Megtetszett a népszer? korábbi kérdés, de másképp teszem fel. A gyakorlatban nem a tiltáson vagy engedélyezésen múlik a dolog, hanem hogy népszer?bbé tehet?-e az örökbeadás? Sok pár szívesen nevelne gyereket, és évekig hiába vár. A népességnek stabilnak kéne maradnia ahhoz, hogy a nyugdíjválságot elkerüljük, ebb?l adódóan ott célszer? gyereket vállalni, ahol munkára nevelik az utódot(ezt etnikumtól függetlenül gondolom). Higgadt, Gizike-g?zeke nélküli válaszokat várok.

Legjobb válasz: Kicsit furán tetted fel a kérdést de nagyjából értem.Törvényi tiltás nélkül az abortuszok számának csökkenése szerintem csak abban az esetben érhetõ el ha egy kicsit felelõsség teljesebben nevelnénk fiainkat,lányainkat.Ha egy kicsit több erkölcsöt nevelnénk beléjük és jobban odafigyelnénk rájuk.Mert az abortuszra menõk úgy durván 80%-a felelõtlen(14-20 év körüli)tinilányka.Akiket a szülõk helyett sajnos a média meg a popkultúra nevelt.Õk úgy gondolják hogy az-az "élet" ha a buliba holtrészegre isszuk magunkat és mindenkivel összekefélünk ahány hím van(és hopp néha becsúszik vmi,akkor gyors megyünk abortuszra).Ha az oktatás-nevelésügy kicsit jobban felkarolná ezt a problémát és valahogy az ifjúságot a normális családi életre nevelné,hogy ne az legyen a trendi hogy végigkeféljük a várost.Hanem az hogy elõször tanuljunk,építsük ki magunk körül a biztos pontokat és utána lehet idõsebben,de próbáljunk meg biztos párkapcsolatot kialakítani.Amikor talán nem baj ha véletlen becsúszik valami....

Kicsit furán tetted fel a kérdést de nagyjából értem.Törvényi tiltás nélkül az abortuszok számának csökkenése szerintem csak abban az esetben érhetõ el ha egy kicsit felelõsség teljesebben nevelnénk fiainkat, lányainkat.Ha egy kicsit több erkölcsöt nevelnénk beléjük és jobban odafigyelnénk rájuk.Mert az abortuszra menõk úgy durván 80%-a felelõtlen(14-20 év körüli)tinilányka.Akiket a szülõk helyett sajnos a média meg a popkultúra nevelt.Õk úgy gondolják hogy az-az "élet" ha a buliba holtrészegre isszuk magunkat és mindenkivel összekefélünk ahány hím van(és hopp néha becsúszik vmi, akkor gyors megyünk abortuszra).Ha az oktatás-nevelésügy kicsit jobban felkarolná ezt a problémát és valahogy az ifjúságot a normális családi életre nevelné, hogy ne az legyen a trendi hogy végigkeféljük a várost.Hanem az hogy elõször tanuljunk, építsük ki magunk körül a biztos pontokat és utána lehet idõsebben, de próbáljunk meg biztos párkapcsolatot kialakítani.Amikor talán nem baj ha véletlen becsúszik valami....
örülök, hogy õszinte hangot érzek a kérdésben. valóban gyenge a felvilágosítás, sajnos nem nevelhetsz minden gyereket "optimálisan", és innentõl fogva a válaszom lehangoló.... sehogyan sem. mindig lesznek nõk, akik eldobják a bennük lévõ életet. ... esetleg ha az abortuszos kérdésekben döntõk közt sok ilyen ülne mint Te.... de akkor már megint a törvénynél vagyunk.
Megfelelõ felvilágosítás a fogamzásgátlásról még 16 éves kor elõtt, és olcsóbbá esetleg támogatottá tenni a fogamzásgátló szereket (én pl 3-havonta 6ezret fizetek a tablettáért). Emelett felelõsségtudatra nevelés kéne minden gyereknek. Amúgy ha még tanul az, aki teherbe esett, akkor neki az sem megoldás, ha örökbe adja a gyerekét, mert csúszna a tanulmányaival...
A társadalmi megítélés is jelentõsen megváltozott! Ezelõtt 5-10 évvel még hétpecsétes titok, szégyen volt az abortusz. Most meg 25 éves korig a nõk 60%-a akár többször is túl van rajta és nyíltan felvállalja.
hát például, a fiatalokat támogató családalapítási és lakásvásárálsái programmal, ahol nem azon fõ az emberek felye, ha vki teherbe esik h "úristen hogy nevelem fel"
Szerintem az is probléma, hogy a szülõk maguk küldik abortuszra a lányukat. Olvastam egy tanulmányt errõl, fõleg az értellmiségi családokra jellemzõ ez. Mivel a szülõ hozzájárulása kell hozzá, ezért gyakran elõfordul, hogy belekényszerítik a lányukat. Bár nem tudom pontosan, hogy hogyan zajlik egy abortusz, úgy tudom elõtte van valami meghallgatás a családsegítõknél. Na, szerintem itt kéne keményebben fellépni, hatni a szülõk lelkiismeretére (ha késõbb unokát szeretnének, nem biztos, hogy ezt kéne tenni, stb.). Az iskolákban is szélesebb körû felvilágosítás kellene, az óvszerautomaták is hasznosak lehetnének. Nem szabadna a szexualitástól ennyire mereven elzárkózni.
Mindenkinek meg kellene néznie a Néma sikoly címû filmet. Utána döntsön lelkiismerete szerint.
A kérdező hozzászólása: A tanulmányok csúszásához: a jogalkalmazás ismeri az arányosság elvét, azaz ne lõjünk ágyúval verébre. A terhes gimnazista is bejárhat az utolsó hónapig, a többit magántanulóként pótolhatja, így évet sem veszít. Ha veszélyeztetett terhes, akkor családsegítõt és magánkorrepetálást javasolnék, még így sem veszít évet. A másik serpenyõben ugyanis egy gyermek élete és a társadalom jóléte, fenntartható fejlõdése található.
Biztosan mindenki emlékszik a dávodi kislány esetére. Ekkora korban (12 évesen) az abortusz nem viseli meg annyira a szervezetet, a terhesség viszont kifejezetten veszélyes lehet. Egyébként pedig: felvilágosítás és olcsó fogamzásgátlás. Sok.
Ingyen tabi, korai felvilágositás:10-11 éves korban.
Kedves kérdezõ! hamar észre fogod venni, hogy ebben a témában is két felé fog szakadni az érvelés...Sokan helyesen írják, hogy mit kéne tenni, hogy ne legyen ennyi abortusz, kinek a felelõssége, hogy a fiataloknak ne a felelõtlen szex legyen a gondolatuk a tanulás helyett.(már itt is ledöbbent, hogy sok 13-14 éves ír a szexuális problémájukról aminek sokszor értelme sincs)De ha már ilyen korán csak ez a fontos a "gyerekeknél" és véletlenül becsúszik a terhesség akkor el kell gondolkodni azon, hogy mi a jobb megoldás...Szülje meg a 13 gyerek a gyerekét akiért nem tud felelõsséget vállalni, és egy életre tönkre tette sz életét VAGY fájó dolog de menjen abortuszra...?De nem csak a fiatalok azok akik inkább a megszakítást választják, hanem felnõtt értelmes nõk is(talán van is 1-2 gyermek)mert az életük nagyon nehéz, és képtelenek lennének még egy gyereket vállalni...Aminek elõször változnia kéne, az Ország helyzete, egy biztos, nyugodt megélhetés az embereknek...Hogy az anyuka büszkén örüljön a nem várt terheségnek is, mert tudja, hogy képes lesz felnevelni..Sajnos ez jelen pillanatban Magyarországon nincs meg....
Kedves 20:19! A te magyarázatod alapján akkor nagyon kevés abortusznak kellene lennie a gazdag országokban, de ez mégsem így van. Akkor erre mi a magyarázat? Nem kellene kibúvókat, koholt érveket elõhozni. Ha valaki nem készült fel a gyerekvállalásra, ne szexeljen. Ha meg érett a szexre, akkor védekezzen és vállalja a felelõsséget. Érdekes, én tudtam várni, amíg férjhez mentem. Nem haltam bele. Nem azt mondom, hogy mindenkinek ugyanezt kellene tennie, de a mai fiatalság nagyon hadi lábon áll az erkölcsök tekintetében.
Ez mind szép és jó. Egyetértek, hogy normális felvilágosítás kéne. Nem olyan ahol csak röhögnak a gyerekek a 'pénisz' vagy 'óvszer' szó hallatán, de szexelni azt tudnak. A szülõknek többet kéne velük foglalkozni! Az iskolában életre nevelõ dolgokat kéne tanítani nekik. Olcsóbbá kéne tenni a védekezés eszközeit! Viszont! Evvel még nem szüntethetõ meg teljesen a nemkívánt terhesség! Mi van amikor valaki tabletta mellett, vagy óvszer mellett lesz terhes (és mindkettõt jól használta!), és néhány esetben még 72 órás tablettát is bevesz- és mégis terhes marad?!? Az ilyen ember ugye felelõsen védekezett... Én, és szerintem még más is, azárt védekezek felelõsségteljesen, mert nem akarok gyereket, ... ÉS szülni SEM akarok! Tehát hiába lehet örökbe adni, ha én egyáltalán nem kívánom a terhességet, szülést, és nem az érdekel, hogy más 4 éve próbálkozik, hanem a saját bajom!! Szóval teljesen megszüntetni úgysem lehet, én meg úgy gondolom hogy jogom van szexelni akkor is ha nem akarok gyereket (mert ugye 100°-os módszer nincs, akkor meg ugye terhes lehetek védekezés melett is), és jogom van nem akarni szülni... És jogom van hogy ettõl ne nézzenek gyilkosnak, így is épp elég szerencsétlenség hogyha valaki gyógyszer meg miegymás mellett esik teherbe.

Hogyan csökkenthető gyógyszer nélkül a koleszterinszint?

Legjobb válasz: Oda kell figyelni az étkezésre, sok rostot kell fogyasztani és kevés zsírt.

Oda kell figyelni az étkezésre, sok rostot kell fogyasztani és kevés zsírt.
Vöröshagyma, fokhagyma lehetõleg nyersen. Több folyadék fogyasztása, a növényi zsírokra átállás. Egyél! ne zabálj! Mezei zsurló és orvosi veronikafü 1/1 keverékébõl leforrázva napi két csészével evés elõtt. Két hét után egy hét kihagyás. Ezt háromszor, ne tovább!Gyermekláncfü gyökerét este hidegvízbe beásztatva, reggel felforralva evés elõtt fél órával meginni- ezt lehet folyamatosan. És az a piszok lelki ok:ne fojtsd magadba az indulataid, békülj meg a világgal és közben mozogj rendszeresen!
sporttal/séta, futás , elliptikus trainer/ fokhagyma kapszula, halolaj, és persze egészségesebb táplálkozás

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!