Találatok a következő kifejezésre: Hogyan beszeljem a baratnomet (46 db)

Hogyan beszéljek a barátnőm szüleivel ha ránk nyitottak mikor szeretkeztünk?

Legjobb válasz: Nem kell mondani semmit, nekik is elég ciki, legközelebb legyetek óvatosabbak (zárjátok be az ajtót, stb.)

Nem kell mondani semmit, nekik is elég ciki, legközelebb legyetek óvatosabbak (zárjátok be az ajtót, stb.)
Én is osztom annak a véleményét aki azt írta hogy a szülei helyében ki is dobott volna. Tudod én anya vagyok, és bár nem szokásom kopogás nélkül benyitni a lányom szobájába, de elõfordulnak esetek amikor azt hittem nincs otthon, és nem tartottam fontosnak hogy egy üres szobába kopogjak.Ha én kaptam volna rajta a 15 éves lányomat akkor ott helyben kirángattalak volna az ágyból, és kihajítottalak volna az utcára..Örülj hogy kínjukban csak csendben kimentek a szobából.
"Barlangban születtetek bmeg?"
Lehetsz tõle nyugodtabb, de ha az én lányom sámfázná egy taknyos 15 éves, aki szintén ennyi idõs, darabokra tépnélek, ha a közelébe mész még egyszer. A lány is kap rendesen, ne aggódj. A szobafogság sem kizárt, de egy jó darabig nem fogják engedni fiúzni.
korotok?
Ehh.. 15 évesek vagytok? Hát én a szülei helyében még ki is hajítottalak volna!
Minek mennek be kopogás nélkül?!
Utolsó, azért mert te ilyen agresszív s*ggfej vagy, még nem biztos, hogy más szülõje ugyanígy reagál.
22:32 Persze, hogy bizalom kell és nem verés. Szó se róla. Szerintem elég kulturáltan fogalmaztam. Az az igazság, hogy mást nem tudok írni. Csak értékelni tudom, hogy a párom 15 éves húga nem itt tart. Látom a különbségeket. Gondolom most õt kinézik a társai mert neki nem lehet dolgokat, amit másoknak igen. De pár év múlva megköszöni a szüleinek, s én emelem kalapom. Szóval kedves kérdezõ, a kommentem nem irányult ellened, melletted próbáltam meg beszélni, de ahogyan elõttem mondták, sajnos még nem értheted. Ez van:-S 22-L
Jézusom, ti nem voltatok tiik? Egy 15 éves srác nem kisgyerek, hogy legózzon meg kisautókkal játsszon. Még nem is felnõtt, a kettõ között van, tini. Elkezdenek tombolni a hormonok, szerelmes lesz, stb. Nem ismerõs? Kérdezõ, szerintem három dologtól függ nagyon: mennyi ideje jártok, milyen a szülei felfogása és milyen a viszonyod velük. Ha szimpatikus vagy nekik, és úgy gondolják, hogy nem csak egy menetre kellett a lányuk, szerintem nem haragudnak, ha olyan a felfogásuk. De az is lehet, hogy eltiltják a barátnõdet tõled, sajnos ezt így nem lehet megmondani :( Egyébként én 16 éves voltam, amikor elõször megengedték a szüleim, hogy a barátomnál aludjak. Tényleg, a 15 éves mit takar? Az sem mindegy, hogy csak most múltatok 15 évesek vagy már majdnem 16 évesek vagytok. Szerintem ha most haragudnak rád és utálnak akkor is állj eléjük hogy sajnálod stb. Ez mindenképp becsülendõ, a sunnyogást senki sem szereti.
6 év múlva meglátod mennyi a kapcsolat elsõ részének a 6 hónapja...szinte egyenlõ a zéróval. Az az idõszak mikor azt hiszed ismered, hogy ennél jobb, mélyebb, másabb nem lehet, aztán rájössz, hogy de. Lehet sokkal mélyebb, másabb, érettebb, MAJD...
22:37 de voltunk tinik, csak minket nem szexre neveltek 15-16 évesen. (értsd képletesen, tudtuk azt, hogy mi nekünk való, mi nem, tudtunk határokat betartani...) Sajnálom, ha szerinted ez a norma...
Persze hogy meg fogja érteni, hogy ez miért rossz és hogy miért nagyon kevés 6 hónap és hogy az õ korukban ez miért ér fel valószínûleg a semmivel. Viszont az, hogy 15 évesen valaki hol tart, nem igazán a saját "érdeme", mindenki más családdal, háttérrel rendelkezik, a 15 éves korához vezetõ út a nevelés és az õt ért hatások, de nem egy tudatos döntés. Lehet akarni változni, de ehhez be kellene látnia dolgokat, amihez ezekszerint nincs meg benne az alap. Ez nem az õ hibája, ezt az évek során kívülrõl kellett volna megszereznie a környezetétõl. Persze van egyéni intelligencia, személyiség meg fogékonyság, de alapvetõen a nevelése siklott ki. Nem érdemel bántás azért, mert hülye, nem tehet róla, de kizárólag õ fogja megszívni, ha bármi baj lesz ebbõl. Segítség kellene, olyan stílus és olyan bizalmi kapcsolat, amit az õ 15 éves agya is "meghall".
Igen, tudja, de összefüggéseiben nem látja át és a szex meg olyan elvont szempontok alapján rossz 15 évesen, amit simán figyelmen kívül lehet hagyni. A védekezés (gondolom) kipipálva, a többit meg értesd meg vele ahogy tudod. Hogy nem tesz jót neki meg korai, erre írtam, hogy ehhez bizalom kell, hogy elhiggye a felnõtteknek, mert õ nyilván nem így érzi. (nyilván, hiszen szexel)
Azért ne nézz már hülyének egy 15 évest! Õ már tudja, mi a különbség jó és rossz közt, és tud rendes döntést hozni. Mégis mikor lesz felelõs a saját tetteiért? 18 évesen hirtelen átváltozik a világszemlélete, és mindent megért?
A kérdező hozzászólása: 6 hónapja együtt vagyunk
22:19 Ha elolvastad kedves Kérdezõ, már megérte...Minden jót.
Leírtad a lényeget, csak éppen nem érted mégsem. "Neked igen, a szeretkezés még "dugás" és fogalmad sincs, mit jelent az a szó, hogy társ, mit jelent az a kifejezés, hogy érzelmi érettség." - Hogy fogja fel, hogy fogalma sincs valamirõl? Ha ezt felfogná, akkor lenne fogalma is, ez meg eee... ellentmondás. Majd utólag fogja fel, hogy fogalma sem volt, most meg az az õ (tini)igazsága, ami épp a fejében van. "Szóval ne mond, hogy egy 15 éves képes ilyen szinten átélni az érzéseket, megérni az amirõl a szex valóban szól, vagy kellene(?) szóljon." - Ha valamit nem él át, akkor az számára nem létezik, hogy kalkuláljon valamivel, ami nincs? Amikor valakibõl valami hiányzik valami vagy valamit nem tud, nem jól tud, akkor az a jellemzõ, hogy ezzel tisztában van? A 15 éves gyerek megéli, hogy ami benne van, az kevés? Itt is majd utólag jön rá, hogy esetleg az volt, amikor lesz mivel összehasonlítani. Hogy gondolkodjon elõre valami szerint, amit nem tapasztalt meg és nincs a fejében? Tudod mi az egyetlen, amit tehet? Hogy elhiszi másoknak, hogy ugyan nem érti teljesen miért, de igazuk van. Ehhez pedig bizalom kell és nem mocskolódás meg verés.
46. vagyok Valóban azt hittem, hogy még mindig nem mertetek kimenni a szobából, azért kérdezed, hogy hogyan beszéljél a szüleivel. Így azért kicsit könnyebb lesz a helyzeted, mert az elsõ kedélyhullám lecsendesedik mire legközelebb találkoztok. Mióta vagytok eggyütt? Mert ha csak egy hónapja, akkor az "én valóban szeretem a lányukat" szöveg nem biztos, hogy a leg megfelelõbb lesz. Ugyanis most jön az a téma amit már egy korábbi válaszoló boncolgatott. 15 éves fejjel oké, hogy egy egy hónapos kapcsolat már majdnem hosszúnak számít, de felnõtt fejjel az igen rövid. Felnõtt fejjel az inkább futó kapcsolat kategória még. Kapcsolatka, kapcsolatkezdeményezõdés...Tehát érted mire akarok kijukadni?! Te hiába érzed MÁR EGY HÓNAPOSNAK, a szülõ az még nagyon rövidnek fogja tartani. Szóval nem akarlak elkeseríteni, de szerintem nincs semmi, ami megfelelõ szöveg lenne ebben az esetben. Viszont ha emelt fejjel, na jó, nem emelt fejjel, mert azért büszke ne legyél arra amit csináltál, de bátran oda állsz eléjük, nem próbálod kerülni õket, már az sokat fog jelenteni.
Ne haragudj, de mi az isten az, hogy TIK??? A lány szülei elé mernél állni ezzel? Elmondanád nekik mindezt, amit nekünk? Mert ha megteszed, a szemükbe mondod anélkül, hogy tiszteletlen legyél, megemelem a kalapom.
A kérdező hozzászólása: Tisztelem ha valaki megmondja amit akar.És bocs, hogy elcsesztem az estéd.
KisCSillag! Nem akartam írni, mert ezek a kérdések egy 15 éves gyerektõl számomra kinyitják a bicskát a zsebemben. Gondoltam inkább megmaradok a saját magam békéjében ma este, de sikerült beszólnod, amit nem tudok szó nélkül hagyni. "Mer õk nem dugtak és nem csináltak ilyeneket 15 évesen vagy ha csináltak is túl csak gyávák bevallani." Elõször is szállj le a magas lóról, mert óriásit tudsz még koppanni. Azok akik felháborodtak (bár nem méltóan fejezték ki magukat) nyílván Nálad több élettapasztalattal rendelkeznek és erkölcsileg igen, magasabb szinten állnak, legalábbis ezen a téren. Másodszor is, ne beszélj úgy mintha ez lenne a természetes egy 15 évestõl. Neked igen, a szeretkezés még "dugás" és fogalmad sincs, mit jelent az a szó, hogy társ, mit jelent az a kifejezés, hogy érzelmi érettség. Harmadszor, ne hidd, hogy mindenki ezt csinálja, vagy aki zúgolódik annak hiányzik. Nem attól vagy felnõtt, hogy "szexelsz", hanem attól, hogy vannak felelõsségteljes döntéseid. Kíváncsi lennék, szex közben mi jár a fejetekben, hogyan élitek meg, miért olyan "égetõ" bennetek a dolog. Én nagykorú voltam amikor volt az elsõ, vállalom, ha ciki. DE azzal az emberrel voltam együtt, akiben megbíztam, akivel már több mint egy éve együtt voltunk és ismertük egymást. Amikor lefeküdtünk fantasztikus volt, felnõttünk hozza, addigra. Pedig belegondolva még akkor is gyerekcipõben volt a kapcsolatunk. Szóval ne mond, hogy egy 15 éves képes ilyen szinten átélni az érzéseket, megérni az amirõl a szex valóban szól, vagy kellene(?) szóljon. És nem utolsó sorban nem értem, hogy ezek után mire vagy büszke és még miért Te vagy az, aki elítélsz másokat, akik 15 évesen nem tették ezt. Elmondom még egyszer: a 15 évesek nem kell hogy "dugjanak". Az nem a fejlettség következõ foka... És akkor hogy ne csak off legyek: Ha rányitnék a 15 éves gyermekemre, miközben hát nemistudommitudnacsinalni két 15 éves????? Magamba néznék s utálnám magam. Úgy érezném megbuktam "szülõségbõl". Mert a Ti szüleitek megbuktak. Valami fontos kimaradt a neveltetésetekbõl és az a szomorú, hogy a tiétekbõl is ki fog maradni. Nos ezek után leülnék a csemetémmel és elbeszélgették vele, ha eddig nem voltam képes minderre... 22-L
Beszélj velük felnõtt módon:) Ha már így alakult, mondjátok h védekeztek, ez van.Mást nem tudsz csinálni. 21:47 voltam
A kérdező hozzászólása: Köszi de már nem vagyok ott de ha ott lennék és sürgõsen kéne a válasz akkor végig kellet volna halgatnom azt a sok barmot aki csak szidott a tettem miatt ahelyet, hogy rendes választ adott volna.Ha szidást akarnák anyáméknk mondom el.És köszönöm aki megért.
Semmi nem változik 18 évesen, szerintem akkor látja majd, hogy mennyire értelmetlen volt, amikor már nem csak ilyen járogatós kapcsolata lesz, hanem megtalálja azt, akivel el tudja képzelni a családot és nem csak az álmaiban. Remélem nem lesz semmi rossz tapasztalata, de egyszer az is leesik neki, mennyi lelki sérülést kockáztatott, most meg azt érzi, hogy vele nem történhet meg.
Ugy látom baromi sok begyepesedett szülõ lesz a közeljövõben:) Mindenki azzal jön hogyaz én idömben...ki nem tojja le hogy mi volt a te idõdben.Most ez van, lehet 10év mulva más lesz. 15 éves a srác, és sexel, ettõl õ már rosz meg felelõtlen, de gondoljunk már bele mit csinálnak a felnõttek, akik jó döntéseket hoznak, mit lát egy mai tini. Kérdezõ, mikor történt az eset?
Szia!Tudják hogy voltatok már együtt? Tudják hogy a barátja vagy? Ezek fontos kérdések... Ha nem akkor elöször errõl kell velük beszélni! Aztán utána hogy ne haragudjanak rád, de szereted a lányt(Nem kell feleségülis venni, ) de szereted...
Utolsó: félig van igazad. Ha egy tinédzsert helyesen nevelnek, fogja tudni, hogy mikor van ideje a szexnek. Rengetegen vannak, akiket helyesen neveltek. Az a szülõ tehetetlensége és bénasága, hogy a gyerekét nem tudta nevelni.
Kedves 08:17 nem vagy egy kicsit kíváncsi? :) Lényeges hogy tegnap történt vagy már egy hete...nagyon nem mindegy. Nem normális hogy 15évesen sexelnek a fiatalok de ezt el kell fogadni, nem lehet más csinálni.Ha tiltod semmit nem érsz el vele, józan beszélgetés..naná, hány kamasz hallgat ilyenkor a szüleire? A világ állandóan változik, változnak a szabályok.Kiváncsi lennék egy 100éves nénike véleményére azzal kapcsolatban hogy valaki házasságon kivül vállal gyereket...biztos nem olyan véleményen lenne mint a mostani generáció.
Úgy bizony, kedves utolsó hozzászóló. Nem mindegy, hogy maszti vagy durrbele. 15 évesen egymás kezét kéne fogni és max csókolgatni, de a többihez még kicsik, éretlenek, egyszerûen nincs itt az ideje. Azt hiszik, valamirõl lemaradnak, ha most nem ugranak bele? Akkor maradnak le, ha túl korán kezdik.
"Nekem is úgy tûnik, hogy a válaszolóknál kimaradt a kamaszkor.Még 1-2 apukán is kiakadok.Ti 15évesen nem NDK-s újságra vertétek, és nem adtátok volna a fél karotokat, ha a szomszéd Juli beadja a derekát?Dehogynem!!:DD Milyen feledékenyek a mai felnõttek...." A maszturbálás és a szex között óriási a különbség! 15 évesen a maszti tök rendben van, még korábban is, mert úgy tapasztalja ki, mi neki a jó, mind a lány, mind a fiú. A mai tinik ilyennel már nem foglalkoznak, ugranak az ágyba, a kiscsaj meg nem érti, miért nem volt 25 éves koráig orgazmusa, mikor több, mint 10 éve szexszel.
Valami nagy gond van a világban, ha azt hiszik sokan, hogy egy 15 éves fiúcskának és lánykának nemi életet kell élnie.... Õk még kiskorúak, éretlenek ehhez. Akár teccik, akár nem... Kapkodnak, és kiégnek a végén. Nem helyes ez így. A szülõknek pedig azt kéne mondanod, hogy viszontlátásra, és többet ne is lássanak. Ha az én lányom lett volna ott, vele biztosan elbeszélgetnék, neked pedig egy akkora pofont adnék, hogy a fejed menetet vág a nyakadra, és kihajítanálak. Lehet lepontozni, pont leszarom, hogy az idióta tinikölyköknek nem tetszik a válaszom. A felnõttek úgyis döntõen egyetértenek velem, és ez a lényeg.
Kérdezõ!Figyelj, én egyáltalán nem kioktatni akarlak, de én úgy gondolom, hogy 15 évesen nem a szexen kellene gondolkozni, hanem azon, hogy tanulj! Nem hiszem, hogy az lenne az álmod, hogy 15 évesen apuka legyél!Szerintem igazából örülj annak, hogy nem hajítottak ki!Nekem is van most barátom, de nekem még meg sem fordult a fejemben, hogy lefeküdjek vele!Nem azért, mert nem szeretem, dehogynem..Csak én inkább várok még, mert csak 16 éves vagyok!Az én szüleim valószínûleg, ha ilyet tennék, úgy kihajítaná a barátomat..És igaza is lenne! Utána én is kapnék rendesen, hogy hogyan mertem én ezt megtenni! Apukámról meg nem is beszélve..Én nem értem a mai fiatalok gondolkozását! Most attól, mert 15 éves vagy, meg a kisasszony is..Nem tudok olyat mondani, aki a barátikörömbõl szûz, õket sem értem, de én az vagyok! Büszke is vagyok kicsit, hogy nem olyan vagyok, mint a többi!Szerintem ez nevelés kérdése!Engem úgy neveltek, hogy ha valami rosszat tettem, megkaptam a büntetésemet, ami párszor pofon is volt, de megérdemeltem!Észhez is tértem utána.Most gondolom, hogy a kisasszony is fog kapni, nem is kicsit!Én nem azt mondom, hogy ne csináljátok! Ha Nektek ez így jó...De létezik petting is, gondolom tudod!Számomra hihetetlen ez az egész..És a kérdésedre válaszolva? Hát ezek után én nem mennék a közelükbe, nehogy elbánjanak Veled, bár bocsi, de szerintem megérdemelnéd!Elõször inkább hagyjad, nyugodjanak le a kedélyek, utána elmagyarázhatod, hogy mi is az a helyzet..
Na, hogy a kérdésre válaszoljak, állj oda a szülei elé, kérj bocsánatot, hogy kellemetlen helyzetbe hoztátok õket. NE azért kérj bocsánatot, mert szexeltetek, ha szerelembõl csináljátok és nem sportból, akkor nincs semmi gond a dologgal, feltéve ha gondoskodtok a védekezésrõl. Ebben az esetben azt hiszem, elég érettek vagytok hozzá. Ha nem, akkor tényleg várni kéne vele. Szerintem a lánynak elég normális szülei lehetnek, ha sikerül megnyugtatni õket, hogy szereted a lányukat és gondoskodtok arról, hogy ne legyen gyermekáldás, akkor nem lesz gond, és talán még becsülni is fogják, hogy eléjük álltál. Ahogy olvasom a hozzászólásokat, tényleg sokan elfeledkeznek a saját kamaszkorukról. 15 évesen már én is túl voltam az elsõn, és nem kurvultam el, nem volt abortuszom, nemi betegségem, nem ment át rajtam a fél város, stb., sõt, a 17 éves korban kezdõdõ nagy szerelmem lett a fiam apja, a férjem. Saját tapasztalat alapján, a tiltás nem vezet sehová, engem is próbált anyám tiltani, (nemcsak a szextõl, gyakorlatilag az egész életemet irányítani akarta mint a család többi tagjáét) semmire sem ment vele, csak arra, hogy a mai napig feszült a kapcsolatunk, pedig már 40 éves vagyok. Sokkal többet ér egy-két õszinte beszélgetés mint a tiltás meg a terror. Az én fiam 18 éves, és soha nem azt mondtam neki, hogy ne szexeljen, hanem, hogy ésszel csinálja, figyeljen a másikra is, és hogy lazán tökön rúgom, ha nagymamává tesz. Egyébként a kisebbik fiam már 11 évesen sem kisautókkal játszik, és a legó is csak porosodik, egy 15 éves miért lenne már kisgyerek? Persze, a családalapításhoz, gyerekvállaláshoz még tényleg gyerek, de itt nem errõl volt szó.
A kérdező hozzászólása: Kedves 08:17 nem vagy egy kicsit kíváncsi? :)
"itt mindenki olyan okos... de elárulok egy titkot, az eggyel elõbbi generáció tagjai bizony gyakran vesztették l a szüzességüket ugyanennyi idõsen, mert emlékszem a barátnõimre. 14-16 volt az átlag, de van, aki elõbb. én kihúztam 18ig mert nem tetszett egy srác sem annyira, ez az oka. de mindig én voltam a kívülálló ilyen szempontból." Senki nem mondta, hogy nem történt ilyen, de pont letojom. Én is ismertem olyanokat 14 évesen, aki már össze-vissza keféltek az osztálykiránduláson, és meg is volt a véleményem róluk. Attól, hogy más kis [email protected] volt, én még nem voltam az. És attól, hogy most is vannak ilyen kis [email protected], az én lányomnak sem lesz muszáj annak lennie. Érted, ugye? A többi meg csináljon amit akar! Nem kötelezõ mindenkinek kurvulni!
De mint leírtam elõbb is, ettõl függetlenül én se tartom normálisnak, ha ennyi idõsen már ágyba bújnak egymással. Nem maradnak le semmirõl. Elég baj az, hogy erre tart a világ, hogy ennyi idõsen már úgy pózolnak, öltöznek, mint egy felnõttek. Tönkreteszik a hajukat, bõrüket a sok festéssel.
Sziasztok! Én se helyeslem, ha ennyi idõsen már nemi életet élnek a gyerekek, nem egészséges, mert fejletlenek, mint testileg, mint szellemileg. Nincsenek rá felkészülve na.:) Ha a másik oldalról nézem a történetet, akkor 2 dolog jutott eszembe: 1. Ha el is tiltják a fiút, a lány úgyis fog mást keresni, akivel ágyba bújhat. Nem hiszem, hogy csak a fiú lenne a hibás, hisz nem erõszakolta meg a lányt. Meg kell nézni a mai 15 éves lányok többségét. Sokkal kihívóbban viselkednek, s rámenõsebbek, mint a fiúk. Elég ha megnézitek milyen képeket töltenek fel a közösségi oldalakra. Magyarul a lányt se kell félteni. Ha már 15 évesen ( ha nem korábban) elkezdte a nemi életet, úgyis folytatja, mert ilyen. 2. Azért õsanyáinkat se kellett félteni, hisz régen, nagy-ill. dédanyáink korában, már 16-17 évesen szültek.
Nekem is úgy tûnik, hogy a válaszolóknál kimaradt a kamaszkor.Még 1-2 apukán is kiakadok.Ti 15évesen nem NDK-s újságra vertétek, és nem adtátok volna a fél karotokat, ha a szomszéd Juli beadja a derekát?Dehogynem!!:DD Milyen feledékenyek a mai felnõttek....
itt mindenki olyan okos... de elárulok egy titkot, az eggyel elõbbi generáció tagjai bizony gyakran vesztették l a szüzességüket ugyanennyi idõsen, mert emlékszem a barátnõimre. 14-16 volt az átlag, de van, aki elõbb. én kihúztam 18ig mert nem tetszett egy srác sem annyira, ez az oka. de mindig én voltam a kívülálló ilyen szempontból. 28N
Húú, hát nagyon sokat változott a világ, az én idõmben nem haladt ilyen gyorsan.15 évesen volt az elsõ barátom, akkor történt az elsõ csók, 16 évesen már volt egy komolyabb barátom és igen volt közünk a szexhez, de bizonyos határok között, 17 éves elmúltam már, sõt közelebb voltam a 18-hoz, amikor megtörtént az elsõ alkalom, ezzel a fiúval és nagyon szép élmény volt.A kérdésedre válaszolva, mint szülõ nem tudom mit tennék.Van két lányom, a nagyobbik már kilenc éves és hát jó lesz felkötni a gatyámat azt hiszem.Meg utána nézni a dolgoknak, hogy felelõségteljes szülõ tudjak majd lenni.
Döbbenten olvasgatom a felháborott válaszokat. Ugyan mindig is haladóbb szellemû voltam, de azért ez a mértékû vaskalaposság, amit itt tapasztalok, teljesen megdöbbent. Mondom ezt felnõttként, sõt, anyaként. Komolyan gondoljátok, hogy bármi káros hatása lesz késõbb, ha ennyi idõsen szexszel??? Ezt a kiég dumát sem értettem soha. Ha valaki 15 évesen kezd szexelni, miért égne ki 25 éves korára? Talán aki 20 évesen kezdi, az is kiégne 30 évesen, csak mert már 10 éve szexel? Akkor éghet ki esetleg, ha fûvel-fával összebújik totál érzelemmentesen. De itt ugye nem errõl van szó. Én 14 évesen kezdtem, és bár már több telt el azóta, mint 10 év, jelentem nem égtem ki, teljesen egészséges a szexualitásom: a szerelmemmel, felszabadultan, mély átéléssel szeretkezem. De hogy a kérdésre is válaszoljak: rám is rámnyitott az anyám 15 évesen, de rögtön ki is ment zavartan. Mi egyszerûen nem hoztuk fel a témát. Úgy tettünk, mintha semmi sem történt volna. Neki is meg nekem is kínos lett volna errõl beszélni akkor. Ha beszélni akarsz a szüleivel, tudnod kell, akármennyire keménynek is tûnnek, egy ilyen helyzet minden szülõt zavarba hoz valahol. Õk se mindig tudják, mit kellene tenniük, még ha határozottnak is tûnnek. Beszélj tapintatosan. És nem védekezõen, vagy támadóan. Jelezd, hogy megérted az álláspontjukat, bármit is mondjanak. Ne ágálj a véleményük ellen, ha kifejtik azt, akár ha csak pár kemény szóban is. Ne veszekedj. Még ha totál elutasítóak is eleinte, ne háborodj fel. Idõvel megenyhülnek, de nem te fogod õket igazán megpuhítani majd, hanem a lány. És õkis inkább a lányukkal fogják ezt az egészet megbeszélni szerintem. Bár ahány ház annyi szokás...
Igen, én is észrevettem, hogy a 15 éves kérdezõ sokkal kúltúráltabban írogat mint az "érett" felnõttek. Bár szerintem az is közre játszik ebben, hogy szegény be van sz.rva.:) Kérdezõ, sajnos ötletem sincs hogyan lehetne a lehetõ leg jobban kijönni ebbõl a helyzetbõl.:) :( Talán a bnõdet küld elõre felderítõnek. De persze ismerni kéne a szülõk mentalitását. Agresszívak, vagy kúltúrált lecseszésre lehet-e számítani. Ja, és még most is a szobában remegtek várva az ötleteket?:) Kellemetlen:DDD
örülj a pozitív válaszoknak, sajna a csajodat úgysem látod többet, de legalábbis a szülõk tiltani fognak ezerrel. de mindegy, úgysem maradnátok soká együtt...
A kérdező hozzászólása: Kedves 20:46 mert téged anyuciék nem engették lány közelébe mert nem tanittak meg, hogy a lányal mit kell csinálni.Fogadok neked az elsö szülõi felügyelet mellet volt ha egyáltalán volt elsõ.
"Mi az hogy könnyûvérû? Egy 15 éves nem a felnõttek világából látja önmagát, neki ami akkor a fejében van, az a legfejlettebb állapota, a maximum amit ki tud hozni, el sem tudja még képzelni, hogy milyen lesz 10 évvel idõsebb aggyal gondolkodni." Egy 10 éves sem tudja elképzelni, nem tud a 10 évvel késõbbi agyával gondolkodni. Akkor egy 10 éves dughat össze-vissza?
Mi az hogy könnyûvérû? Egy 15 éves nem a felnõttek világából látja önmagát, neki ami akkor a fejében van, az a legfejlettebb állapota, a maximum amit ki tud hozni, el sem tudja még képzelni, hogy milyen lesz 10 évvel idõsebb aggyal gondolkodni. A 26 éves is felnõtt, aztán majd 46 évesen lehet csak mosolyog az akkori énjén, pedig egy 26 éves az ritkán tartja magát gyereknek.
te vagy eltévedve, taknyos! még gyerek vagy, nem felnõtt. majd felnõtt leszel, ha dolgozol és fenntartod magad. 15 évesen annak a lánynak babázni kéne, de legalábbis nem dugni egy kis sz*rjankóval, akinek két hete szálltak le a heréi.
Mert a 15 éves lány amiatt nem fog dugni, mert megverték? Lol. Meggyûlöli azt, aki megverte és legközelebb jobban csinálja, hogy ne bukjon le. Ha meg a 15 éves fiút eltiltják tõle (téged meg esetleg feljelentenek), akkor majd talál egy 30 évest, akinek van kocsija meg lakása, és máris megoldva a gond, hogy túl hideg van a szabadban kamatyoláshoz már.
Nem értem, mi különbség, az eredmény ugyanaz: a lányuk könnyûvérû és valaki húzogatja. A pasi kora nem oszt, nem szoroz.
A kérdező hozzászólása: Na itt a másik gond a 15 éveseket mindenki gyereknek tartja és a szülök fejébe meg se fordul, hogy a lányuk már nem gyerek.Ma már más idõk járnak mint akkor.Ma már 15 évesen a legtöbb lány már nem szüz és a szülei örülhetnének, hogy nem eg idõsebb pasival fekszik le hanem egy vele egykoruval.
Így: "Kedves, X, Y, nem érzem magam hibásnak, hisz komoly, érett 15 éves vagyok, és ha máshol jön rám a kangörcs, máshol húzom meg a lányukat. Most épp az Önök lakásában állt fel."
A kérdező hozzászólása: Miért mert egyszer elkaptak többször úgyse fognak!
Hát a húgom ennyi idõs, ha a szüleink ilyenen kapnák, a srác összeverve távozna, de a kisasszony is kapna... én már nem élek otthon, de megkeresném a srácot és kibelezném. hála égnek, a húgom még gyerek felfogású, eszében sincs ilyeneket csinálni...
15?????? ebben az esetben 18 éves korodig inkább ne akarj...:-S
"ha az én lányom sámfázná egy taknyos 15 éves, aki szintén ennyi idõs, darabokra tépnélek, ha a közelébe mész még egyszer." Miért, az jobb lenne, ha a lány idõsebbel csinálná???
A kérdező hozzászólása: Kezdjük ott, hogy nem vagyok taknyos 15 éves és ha szeretem a lányukat akkor úgyis megoldjuk valahogy.
Bocs, 20:25-nek ment.
A kérdező hozzászólása: Õk se tudták, hogy ott vagyok és fõleg azt nem, hogy mit csinálok a lányukkal.És ezzel a "Hát én a szülei helyében még ki is hajítottalak volna"most nyugottab vagyok.
Pont úgy reagálsz, mint egy 15 éves.
Ha a 10 éves azt gondolja, hogy dughat, akkor nem kellene õt megverni ezért, mert nem várható el tõle, hogy lássa ebben a problémát. A 15 éves meg nagynak érzi magát, mert nemrég 10 éves volt és ott van egy kontraszt, jönnek olyan gondolatok meg érzések, amik addig nem voltak, de nem annyi, mintha 25 lenne vagy 65. Az õ fejében valószínûleg az a helyes, amit gondol, mert egyszerûen még nem tud többet. Ilyenkor kellene a szülõnek érvényesíteni a tekintélyét és nem megverni vagy meggyõzni, hanem egyszerûen hatni rá, hogy még pár évig fogadja el, hogy nem az õ akarata érvényesül és nem kell felfognia miért, egyszerûen csak. Persze meg is értheti, de nem a veréstõl fogja.
"egyszer voltam csajnál, aztán az apja félrehívot, csak annyit mondott hogy megdugom a lányát szétlövi sörétessel a fejem, és elõvette a fegyvert... 'kicsit' beszartam, de nem is volt akkor ott semmi, inkább elintéztük a kocsiba:) szóval attól függ miyenek a szülei" Ez egy jó apa. :D apám is ugyanezt csinálta volna, ha lett volna pofám ennyi idõsen hazavinni srácot. párom is ilyen apa lesz, ha egyszer lányunk lesz, bár nem kívánom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm 21:41 és 21:47 és még az elsõ 5-6 értelmes választ adott de a többiek az én problémámat kihasználva próbáltak gúnyt üzni a 15 évesekbõl.Mer õk nem dugtak és nem csináltak ilyeneket 15 évesen vagy ha csináltak is túl csak gyávák bevallani.
Tök viccesek vagytok ti agresszív õsanyák:) Barátnõm általános iskolai tanár, nem is rossz környéken, tapasztalata szerint a 14-15 lányokat már rég sámfázzák, vagy ha nem akkor ügesebbek orálba mint ti....és azt mondja, hogy olyanokat is, akikbõl ki se nézné.....
A kérdező hozzászólása: Már senki ne haragudjon de A"Kicsi a cerkám gond-e"kérdésnél több értelmes választ találtam mint amiket itt elolvastam!
Na errõl beszéltem :D
egyszer voltam csajnál, aztán az apja félrehívot, csak annyit mondott hogy megdugom a lányát szétlövi sörétessel a fejem, és elõvette a fegyvert... 'kicsit' beszartam, de nem is volt akkor ott semmi, inkább elintéztük a kocsiba:) szóval attól függ miyenek a szülei
Értsétek már meg azt, hogy azért mert van 15 éves, aki képes máshogy gondolkodni, attól még létezik az is aki nem, de 15 évesen senki nem fogja fel, hogy milyen hiányossága van a felnõttek gondolkodásához képest és szinte kivétel nélkül azt gondolják, hogy nekik igazuk van. Egy dolog tudni egy információt és egy másik elég érettnek és tapasztaltnak lenni az információ szerint gondolkodni. Nem kellene dugni 15 évesen, de egy veréssel még nem fogja felfogni az a 15 éves, hogy miért nem. Ha felfogná, a saját érdekében nem csinálná. Majd ha idõsebb lesz, talán megérti, miért verték meg, de ha a verés meg a leb*szás miatt, ami szerinte valószínûleg nem is jogos elkezd lázadni és összevissza kefélni vagy titkolózni a szülei elõtt, azzal aztán baromi sokat érnétek el.
A kérdező hozzászólása: Vannak olyanok akik azt kérdezik, hogy"Normális ha 16 évesen 12 cm a farkam?"Én normális kérdést tettem fel és én is tudom, hogy hujeséget csináltunk de ezmijatt miért kell lenézni a 15 éveseket.Mert tik felnöttek vagytok és van munkátok nekünk pedig nincs akor nekunk nincs jogunk az élethez?
A kérdező hozzászólása: Én nem tartom magam menõnek csak volt egy problémám és arra szerettem volna választ kapni mivel ennek az oldalnak ez lenne a feladata és hidegen hagy a te szexuális életed.
A kérdező hozzászólása: Kedves 21:00 mert te 15 évesen még legóztál az nem a mi gondunk és ha nem tudsz normális választ adni hanem csak baromkodni akkor jobb lenne ha visszamennél legózni.
Besz*rok.:D Még a szülei legyenek hálásak azért, hogy egy vele egykorúval d*ghat a lányuk!
Épp most bizonygatod, hogy érett vagy, erre jön egy ilyen "az a hülye, aki mondja" komment. Ha komolyabbnak érzed magad, tessék is úgy viselkedni, nem csak a szexben.
kamu. nincs ilyen hülye aki 15 évesen ekkora állat és azt hiszi h normális....
Én érdekes módon 15 évesen is tudtam gondolkodni. Nem retardáltak a 15 évesek, csak még korai lenne a szex.
A kérdező hozzászólása: Ember jó hogy úgy reagálok mint egy 15 éves mivel, hogy 15ÉVES VAGYOK!!!!!!
A kérdező hozzászólása: 15 vagyok én is és ö is és azt hitük nincsenek ithon mert mikor odaértem még nem voltak othon és õ azt mondta csak egy óra múlva jönnek haza a szülei.

Hogy beszéljek a barátnőm fejével?

16 éves lány vagyok, egyik barátn?mr?l lenne szó. Lassan 1 éve együtt van a pasijával, és az elmúlt fél évben nagyon nincs rendben közöttük a dolog. A srác nem engedi sehova, se velem, se más barátn?ivel, beülni egy presszóba sem, mert "biztos rámászik egy pasi és megcsalja". Folyton a barátn?met hibáztatja mindenért, megalázóan beszél vele, mindenben az anyjához hasonlítja (pl. amikor az anyja elutazott, barátn?m átment hozzá és sütött neki sütit, a srác meg csak annyit mondott: "jó, de anyukám jobbat csinál"). Nem hajlandó a barátn?mmel elmenni sehova, se városba, se beülni valahova csak úgy, a barátn?m meg unatkozik, és próbálja megbeszélni, de a sráccal nem lehet beszélni. Amikor filmet néznek, és jön valami dögös csaj, a barátja folyton dicséri a csajt, hogy "de jó segge van, meg melle" (oké, ez még nem ok a féltékenykedésre, a gond most következik), a barátn?met viszont eszébe nem jut megdicsérni szinte soha, pedig ez minden lánynak jól esne, neki is.

Legjobb válasz: Rémes, "A srác nem engedi sehova," - még ha az apja nem engedi, hát talán az elmegy... Nagyon csúnya folytatása lesz ennek, mert a nyomi meg úgy érzi, õ az császár, tehát majd még oda juthat, amit itt olvastam a GYIK-en, hogy ha elmegy a férj rázárja az ajtót a kulcs nélkül hagyott feleségre. Ha hetente összevesznek, az annak a jele, hogy nem nagyon illenek egymáshoz.

Rémes, "A srác nem engedi sehova, " - még ha az apja nem engedi, hát talán az elmegy... Nagyon csúnya folytatása lesz ennek, mert a nyomi meg úgy érzi, õ az császár, tehát majd még oda juthat, amit itt olvastam a GYIK-en, hogy ha elmegy a férj rázárja az ajtót a kulcs nélkül hagyott feleségre. Ha hetente összevesznek, az annak a jele, hogy nem nagyon illenek egymáshoz.
Ez egy gyökér. Javaslat: szólj a lányzó apjának, hogy tegye kicsit "rendbe" a srácot! Aztán hagyja faképnél a lány...ez csak rosszabb lesz...
nos, ismerõs a barátnõd helyzete: én is ugyan így megjártam az elõzõ barátommal. a legjobb barátnõmre (akit nem mellesleg ismert) is féltékeny volt egy idõ után. ha úgy adódott, hogy tudtam a barátnõmmel fél órát beszélgetni suli után, mert õ késõbb végzett auznap, akkor utána nem a kérdezõsködés, és ha azt mondtam, hogy semmi különösrõl nem beszéltünk, akkor meg ment a gyanúsítgatás... ez ment vagy fél évig. aztán besokaltam, folyamatosan betáblázta az idõmet, ha volt szabad 5percem, akkor azt is "kötelezõen" vele KELLETT töltenem. nem értette meg, hogy nekem szükségem van más társaságára is. én sem lettem elengedve sehova, de õ beülhetett a haverjaival bárhova. egyik nap, mikor szintén ez az "5perced van, azt is velem töltsd el" dologgal jött, akkor jöttem rá, hogy elegem van. persze ehhez kellett a barátnõim szembesítése is, hogy azt a vidám lányt kit a személyemben ismertek meg, már rég látták, és hol van a régi énem. (csak úgy megjegyezném: õszi szünet után a srác már a téli szünetemet tervezte nekem, hogy az hogy kell eltöltenem vele....). aznap megmondtam neki, hogy nekem ez így nem megy, elegem van abból, hogy nem mehetek sehova, zsarolva vagyok, meg állandóan nyomozva van utána. kiraktam. de mégegyszer megjegyezném: a barátnõimnek hatalmas szerepe volt az aznapi döntésemben! mivel te is tudsz konkrét tényeket elé állítani, mond el neki, hogy szerinted ez nem jó, amit vee csinál a srác és hidd el, elõbb vagy utóbb rájön, hogy ez tényleg nem állapot. mondjuk azt hozzá kell tennem, hogy akkoriban, mikor a volt barátom "kalitkába zárt" ismerkedtem meg egy sráccal-elõször csak barátság lett belõle, aztán rájöttem, hogy az õ oldalán nem lennék korlátozva. azóta már együtt is vagyok ezzel a sráccal, és össze sem hasonlítható a két ember!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Igen, szerintem sem normális, mikor kérdezem, hogy hogy tudja õt szeretni, azt mondja, szokott normális is lenni. Az oké, na de én a helyében ezt nem tûrném el. Második: az apját sajnos nem ismerem, és ahogy hallottam, nem is igazán a tettek embere.. Inkább a barátnõmre kellene hatni, nem szeretném, ha elpazarolná a fiatalságát erre az idiótára, mert meg fogja bánni.
amúgy a másik sráccal, aki most már a barátom, hazafele egy buszon ismerkedtem meg. a volt barátommal 1, 5 évig jó volt minden, azt azért hozzá kell tennem.
A kérdező hozzászólása: Mintha a barátnõm írná ezt, utolsó.. Köszönöm a válaszod. :)
akkor csak azt tudom mondani a barátnõdnek, illetve neked, hogy sürgõs tempóban szabaduljon a sráctól, fusson és vissza se nézzen, mert ha már most ennyire le van korlátozva, mint ahogy én is voltam, abból jó nem sülhet ki! valamint: ennél a srácnál már csak jobbat találhat, olyat aki meg is becsüli! annyit még elfelejtettem tegnap beleírni kis történetembe: nem csak a szabadidõm volt megszabva egy idõ után, hanem az is, hogy milyen a hajam, a ruhám és a sminkem (smink alatt egy alap sminket értek spirállal és szemceruzával). pl egy eset: egyik nap (már kezedett hidegebbre fordulni az idõ, de kellemesen volt hûvös a nappal) gondoltam a kedvében járok, és felveszek egy szoknyát (nem vagyok nagy szoknyahordós). egy egyszerû fekete felsõvel, kis kabáttal, fekete harisnyával vettem fel az említett, lila kockás szoknyámat. mentem lefele a buszmegállóba, mire az egyik ismerõsöm megállított, hogy bevisz kocsival a városba, mert õ is oda tart. gondoltam miért is ne, legalább elõbb beérek, mint õ és így teljes lesz a "meglepi". be is értem elõbb, mint a srác, a buszvégállomáson vártam, leszáll a buszról és elképedve kérdezte, hogy mit keresek elõbb bent a városban, mint õ? mondtam neki, hogy miatta vagyok bent, mert megszerettem volna lepni azzal, hogy felveszem az általa oly sokszor említett szoknyát (együtt vettük, és utána csak azt hallgattam, hogy mikor veszem már fel), valamint mondtam neki, hogy egy ismerõs hozott be. erre kiakadt, hogy szoknyában (ami térd felett egy hangyányival volt csak feljebb) miért ülök be ismerõs autójába, és elkezdett szapulni, hogy milyen hülye vagyok... a vége az az lett, hogy elsírtam magamat, hiszen csak az õ kedvére akartam tenni, de õ ezt nem fogta fel, csak annyit látott belõle, hogy egy ismerõs hozott be... hozzá kell tennem, hogy az ismerõs, az egy velünk egy utcában lévõ buszfosõr volt, és a szüleim vannak velük jóban, szóval nem értem a mai napig, hogy miért hisztizett emiatt... a barátnõd ha tényleg ilyen "szolga" sorba van, akkor törjön ki minél elõbb!!! mert vannak normális férfiak is, akik úgy szeretnek ahogy van, és nem akarnak "kalitkába" zárni.
esetleg megmutathatnád neki a kérdést, hogy ki mit írt, ki mit tanácsolt! lehet, hogyha látna egy, az õ mostani kapcsolatához merõben emlézetetõ választ, akkor elgondolkodna, hogy vajon tényleg kell e neki ez a srác...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megfogadom a tanácsod. :)

Megtudtam, hogy megerőszakolták a barátnőmet, beszéljek vele? 23F/17L

Ma tudtam meg, vagyis igazából tegnap. Az unokatesója mondta el, azt hitte tudom. Nem vagyunk együtt régóta, 2 hónapja kb, szex még nem volt, de beszéltünk róla, és nem tűnt szégyenlősnek. Nem is gondoltam volna róla, mert vidám, bevállalós, bátor lány, de bánt, hogy nem mondta el. Nem tudom mit tegyek, beszéljek vele róla? Tudomásom szerint egy éve történt, egy volt barátja tette, felment hozzá filmet nézni, nem akart lefeküdni vele, de a r.dék nem fogta fel.

Legjobb válasz: Várd meg míg õ beszél róla, biztos fájó pont lehet neki...

Várd meg míg õ beszél róla, biztos fájó pont lehet neki...
Ne hozd fel neki!Hagyd, hogy idõvel õ mondja el neked!Ha most elõhozakodsz vele, annak komoly következményei lehetnek! Hidd el idõvel elmondja, de ez egy olyan dolog amirõl a nõk nem szívesen beszélnek!Meg elég rövid ideje is vagytok együtt ahhoz, hogy ilyennel elõ merjen hozakodni!
nem, csak ha õ mondja ill hozza fel, N
ne, majd idõvel úgyis elmondja magától.
Ha megbízik benned elfogja mondani. :)

Hogyan beszéljem le barátnőmet a ruhamániájáról?

Nagyon szeretem .Szép értelmes , egyetemista megy neki a fizika , matek és még így is rengeteget beszél cip?kr?l ,táskákról egyebekr?l .

Legjobb válasz: Hagyj már neki békét! Szereted, nem? Akkor fogadd el így. Addig becsüld meg, ameddig még veled van.

Hagyj már neki békét! Szereted, nem? Akkor fogadd el így. Addig becsüld meg, ameddig még veled van.
Lány. Ha nem tetszik, hogy lányosan viselkedik legyél b.zi!
Gondolj arra, hogy ha majd otthagy, akkor szívesen hallgatnád ezt is.
basszus, ha szep es ertelmes, hadd dumaljon mar egy picit csajos dolgokrol is. en is vagom a fizikat meg a kemiat, megis neha ruhakrol beszelek a pasimnak.es nem zavarja, mert emellett nem vagyok elviselhetetlen
Ha kitaláltad, hogy egy csajt hogy lehet megváltoztatni ebben, akkor légyszives áruld el, de elõbb fogsz kifogyhatatlan energiaforrást találni, amit az ember elõ állíthat magának, és nem természeti erõforrás.De szerintem azt, akivel van az ember, nem kell megváltoztatni, ha meg annyira nem tetszik benne valami, ott kell hagyni.
Döngöld bele az arcát a heréidbe, te kis ájtatos manó. És utána fogd pörbe. A pörének hivatalos jegyzõkönyvét kérem az alábbi címre: 4967 Csaholc Sercli utca 22/dzs. Na puszi: Izmáel
Döngöld bele az arcát a heréidbe, te kis ájtatos manó. És utána fogd pörbe. A pörének hivatalos jegyzõkönyvét kérem az alábbi címre: 4967 Csaholc Sercli utca 22/dzs. Na puszi: Izmáel

Barátnőmet folyton b. aszogatják a szülei a súlya miatt. Hogyan beszéljek a fejükkel?

Barátnőm 174 cm és 83 kg volt egy hónapja. Mivel magas, ezért ez a 83 kiló nem volt szembetűnő rajta. Egyenletesen oszlott el rajta a felesleg, nem mellesleg nincsenek lelógó hurkái és narancsbőre. A mellei is szépek és feszesek. Nekem ő a tökéletes nő! :)De ő kövérnek látta magát és elkezdett egy hónapja bicajozni. Minden nap tekerünk intenzíven 1-1,5 órát. Feszesebb lett a combja és a feneke, ráadásul a dereka is keskenyebb, hasa soha nem volt. Utoljára 1,5 hónapja mérte meg a súlyát a mamájánál, akkor volt 83 kg. Tegnap újra elmentünk a mamához, és ismét megmérte magát. Hát a kiló semmit nem változott. Mondtam neki, hogy az izom nehezebb, mint a zsír, ezért nem lett könnyebb. De teljesen kiakadt, a szülei meg folyamatosan egrecírozzák, hogy mennyire kövér, lehet, hogy terhes, stb. Teljesen le van törve, és én nem tudom mit tegyek. Nem eszik sokat, nem nagy étkű,az édességet sem szereti, és nincsenek nála esti zabálások. De a szülei ezt nem hiszik el, és teljesen a föld alá söprik az önbizalmát. Hiába vigasztalom, nem hat. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Rossz vicc, mondd megnekik, ha szeretik a lányukat ne tegyék tönkre.

Rossz vicc, mondd megnekik, ha szeretik a lányukat ne tegyék tönkre.
Hát, mivel nem rólad van szó, így sajnos sokat tenni nem tudsz. :( Próbáld meg többször elmondani neki, hogy csinos, nem igaz, amit a szülei mondanak... De, ha nem hiszi el... :s Nem tudom. Legjobb barátnõm kb. anorexiás lett, és hiába mondom neki én is, meg mindenki, hogy elég már a fogyásból, õ arra büszke, hogy kiállnak a bordái. Sajnos így nem igen lehet mit tenni. :(
Ne menjen addig a szüleihez, míg azok nem szoknak le errõl a bunkó beszólogatásról! Te pedig nagyon rendes pasi vagy, szerencsés a párod, jó lenne, ha neked hinne, nem a szüleinek.
Az ilyen szülõ nem normális, már ne is haragudj.A gyerekénél önértékelési zavarokat okoz.Többek közt emiatt lehet egy gyerek anorexiás, persze ez komoly túlzás volt részemrõl, de mindig felidegelnek az ilyen szülõk.Próbálj meg beszélni velük, hogy mit okoztak ezzel.
És õket mi a f*szért érdekli, hogy milyen az alkata? Nem magának és neked kell megfelelnie? Ha az õ szemükben kövér, az egy dolog, de neked megfelel és valóban nem sok a pluszkilója, fõleg, ha erõsek a csontjai. Menjenek az anyjukba a segítõ szándékukkal!
Mintha az egyik barátnõm barátja írta volna a kérdést.. Õ is 80valamennyi kg, és 176 cm. Teljesen arányosan oszlanak el rajta a kilók, jól néz ki. A szülei mégis piszkálják - fõleg az anyja, neki fel van vágva a nyelve rendesen. Nem nagyon tudsz mit tenni ellene, beszélj a megértõbb szülõjével, hogy ez mennyire nem tesz jót a lányának.
Nem tudsz a szüleivel beszélni, hogy ne bántsák?
Esetleg ellenkampány? "De lefogytál, cica, hol az a picike husi, amit úgy szerettem benned?" Nálam csak ez vált be, bár én már enni se nagyon voltam hajlandó.
"Egészségileg rendben van, tetszenie meg nekem kell, nem nektek" Ennyi a szülõknek. A barátnõdnek meg szintén, hogy elsõ sorbsn magának (aztán meg neked) akarjon megfelelni, ne a szüleinek...
Mindig megdöbbenek, mikor ilyen szülõkrõl hallok. Az egyik valóban molett barátnõm férjhez ment, az esküvõi képeket nézegetve az anyja állandóan azt hajtogatta, "milyen kövér vagy lányom". Csakhogy az alakját pont az anyjától örökölte! Ha egy csaj többet ad a szülei véleményére az alakját illetõen, mint a pasijáéra, akkor ott egy kiadós beszélgetésre van szükség!
És mióta volt kérdés, hogy te soknak tartod-e ezt a súlyt, utolsó? Kérdésre is kéne néha válaszolni. Kérdezõ, mondd meg a barátnõd szüleinek, hogy állítsák le magukat, mert nagyon rosszul ösztönzik a lányukat a fogyásra, és amúgyis tesz az alakjáért.
A kérdező hozzászólása: nem pontozok soha!!!!
Le lehet pontozni, de 174cm-hez szerintem is sok a 83kg. Én is 174cm vagyok, sokáig 60kg voltam(még így sem voltam egy csontkollekció), most télen szedtem magamra, így jelenleg 66kg vagyok és már látom, érzem, hogy sok...
bicajozzatok csak tovább, ha szeretne õ is, a szüleit pedig offold le valahogy.. a 164 centimhez én tavaly fogytam akaratlanul 54 kilóról 42(!!)re, azt hitte mindenki, anorexiás vagyok, pedig semmi bajom nincs, azóta se sok jött vissza, én is elkezdtem kondiba járni, meg mittudomén, de anyáék etetnek folyamatosan, pedig alapból nem vagyok én sem nagyétkû. ha tényleg rendben van egészségügyileg is, akkor küldd el orvoshoz, a doki megmondja neki hogy örül hogy sportol, de semmi baj nincs a súlyával, a dokinak pedig a szülei se mondhatnak ellent. viszont azt dicsérgesd benne, hogy mer tenni azért, hogyha nem tetszik magának, az mindig jól esik, ha valakinek testképzavara van. sok sikert! 18/L
Hiába teker akár napi 3 órát is, ha ugyanúgy eszik mint elõtte. A fogyás kulcsa a mozgás mellett megfelelõ diéta, ami értelemszerûen MÁS, mint amitõl meghízott. Valószínûleg õ sem érzi jól magát a bõrében, mert ha így lenne, akkor nem zavarná hogy a szülei a súlyával csesztetik. Ezt fogadd el, és segíts neki!
A kérdező hozzászólása: Én 28 vagyok, Õ 21. 2 éve járunk, 1 éve együtt élünk.
A kérdező hozzászólása: Én is ezt mondtam, de csak "jót akarnak". Szeretnék, ha vékonyabb lenne, és azt hiszik így elérik ezt. De szegénykém tényleg belebetegszik. Nem akarom, hogy evési zavarai legyenek.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy a szülei annyira telebeszélték a fejét, hogy nekem már nem hiszi el, hogy szép. :( Beszélni már beszéltem a szüleivel, azt állítják csak viccelõdnek, és bár tényleg kövérnek tartják, nem akarják bántani. :S
A kérdező hozzászólása: A szüleinél meg nem használ semmi. Kész, feladtam. Megmutattam a szülõknek ezt a kérdést, megsértõdtek. Ennyi. Szerintük nincs igazam, a lányuk dagadt, és ahelyett, hogy nyugtatgatnám, inkább én is b.aszogassam. De arra nem gondoltak, hogy õk a szülei, tehát nem azért ilyen alkat, mert zabál orrba-szájba, hanem ilyen alkatot örökölt. Köszönöm a válaszokat!

S. O. S. Hogy beszéljem le barátnőmet a diétáról?

2 hete csak almát eszik és így 5 kilót fogyott. Nem érti meg, hogy ebből még baj lesz. 17/L

Legjobb válasz: Sajnálom ami veled történt, sok sikert kívánok a gyógyuláshoz! Õ szerencsére még így sem sovány, most 62 kg, de nem így kellene fogynia. Felajánlottam neki az úszást, bicajozást, a kondigépünket is, hogy jobb lesz, ha együtt csináljuk, de a koplalást választotta.:( Nem fogom cserben hagyni, mert bármire képes vagyok érte. Mikor fog észhez térni?

A kérdező hozzászólása: Sajnálom ami veled történt, sok sikert kívánok a gyógyuláshoz! Õ szerencsére még így sem sovány, most 62 kg, de nem így kellene fogynia. Felajánlottam neki az úszást, bicajozást, a kondigépünket is, hogy jobb lesz, ha együtt csináljuk, de a koplalást választotta.:( Nem fogom cserben hagyni, mert bármire képes vagyok érte. Mikor fog észhez térni?
A kérdező hozzászólása: A szülei semmit nem tudnak errõl az egészrõl. Suliba elhozza a csomagolt kaját, de vagy kidobja, vagy hazaviszi a kutyájának. A szülei pedig késõ estig doloznak, mire hazaérnek, azt hiszik, hogy barátnõm már ebédelt és vacsorázott is.
ezt nézesd át vele. http://blog.builder.hu/blogs/index.php?blog=&title=diactais_.. ha ez sem hatja meg, akkor a problémája elsõsorban lelki eredetû és bûnhõdik, bünteti önmagát valamiért, vagyis pszichológiai gond nem információ hiány az oka.

Hogy beszéljek barátnőmmel a baba-kérdésről? Szeretnék neki segíteni, h neki is lehessen.

Annyit mondott, h nem jön a baba régóta, de láttam, eléggé felkavarja a dolog, nem akartam faggatni. Nekünk 3 év után most jött össze a baba orvosi segítséggel.

Legjobb válasz: Egyszer beszélj vele, az nem piszkálás. Orvost ajánlani jó ötlet, csak semmit ne erõltess.

Egyszer beszélj vele, az nem piszkálás. Orvost ajánlani jó ötlet, csak semmit ne erõltess.
A kérdező hozzászólása: Már egyszer beszéltem, de csak ennyit. Ezért nem szeretném felhozni, várom, h kérdezzen, mert mondtam, h nekünk is nehezen sikerült. Persze nekem sem egyszerû téma. Pocaklakó még a kicsi.
Még az én példámat elrettentésképpen leírom. Nekünk könnyen jött a baba. A barátnõmnek nem sikerült. Kérdezett, válaszoltam, orvost ajánlottam. Évekkel késõbb (!) kivizsgáltatta magát, kiderült, nála van baj. Megint évek teltek el, közben kérdezgetett, sírt, mindennek utánanéztem, de szó szerint: orvostudomány, gyógynövények, Aviva, kineziológia...nagy nehezen kiderült, hogy egy lépést se tett érte, várja a csodát. Holott megmondták az elején, hogy így nem fog menni. Az évek meg telnek. Hogy ebbõl mi a tanulság? Még ha jót is akarsz, nem ismered a másik ember indítékait. Én szentül meg voltam gyõzõdve, hogyha valaki gyereket akar, mindent megtesz érte, hogy legyen. Félreértés ne essék: õ kérte a tanácsomat, nem is én erõltettem. Tehát a maximum amit tehetsz, hogy esetleg megkérdezed, miben segíthetsz, de az õ gondját ne vedd magadra.

Hogyan nyissam fel a barátnőm szemét, hogyan beszéljem le? (lent. )

Van egy nagyon jó barátn?m aki totálisan belezúgott egy fiúba, eleinte nem volt komoly a dolog, de már másra nem is tud gondolni. Viszont én régóta ismerem a fiút és nem valami jó gyerek.... meg megkérdeztem és ? nem is érez semmit a lány iránt még barátságot sem. Amúgy a barátn?m részér?l ez egy plátói szerelem, még él?ben nem is beszéltek! Szeretném lebeszélni valahogy, mart pofára fog esni és ezt nem akarom, meg szeretném védeni! :)

Legjobb válasz: Hagyd pofára esni most tanulja meg hogy nincs értelme álomvilágba ringatni magát, ne legyen belõle naiv felnött nõ aki évekig epekedik feleslegesen.

Hagyd pofára esni most tanulja meg hogy nincs értelme álomvilágba ringatni magát, ne legyen belõle naiv felnött nõ aki évekig epekedik feleslegesen.
Meséld el neki azt, amit ide írtál. De sajnos a barátnõi tanácsokra nem mindig hallgat a másik fél :( Aztán persze jön az "én megmondtam" duma és már nem lehet visszacsinálni. Vagy hagyod, hogy megtapasztalja ezt az egészet és akkor majd rájön, hogy az ilyen típusú fiúkra nem jó bukni, vagy elmondod neki 100x hogy ne szeresse ezt a fiút, ami nem biztos, hogy hatásos lesz. Te mit tennél, ha a barátnõd helyében lennél, és õ akarna lebeszélni a fiúról? Gondolj bele abba is, hogy õ hogy fog reagálni.
Jobb egy kudarc, mint meg sem próbálni.

A barátnőm soha nem mos fogat, hogy beszéljek vele?

Nagyon csúnya sárga lepedékesek és rohadtak a fogai. Nagyon szeretem de már a csók se jó vele. Hogy mondjam neki hogy ne bántsam meg hogy néha mosson fogat?

Legjobb válasz: Három lépés távolságból.

Három lépés távolságból.
Egyik romantikus délutánon mondd neki, hogy mutatsz valamit, ehhez be kell kötni a szemét egy sállal. Vidd be a fürdõszobába és formálj a tenyereidbõl félgömböt. Tartsd a szájához és kérd meg, hogy fújjon bele :DDDD Aztán vedd le a sálat a szemérõl és húzd szét a száját, hogy lássa a tükörben :DDD Jó, ez nagyon kemény lenne :) csak vicceltem. Szerintem vezesd be, hogy együtt mostok fogat és akkor úgy nem olyan para talán. Ha lustulni akar, akkor nézz rá úgy, mint a kisgyerekre, aki rosszat csinál. Ha ez nem mûködik, akkor utasítás. Ha az sem erõszak :DDD Ha az sem, viszlát.
Mindenképpen mondd el neki, de nem kell feltétlen nem megbántóan..meg az amúgy sem bántás, ha jót akarsz neki azzal, hogy megmentenéd a maradék egészséges fogait!Menjetek el fogászatra, minél elõbb! Õ sem szeretné ha miatta szégyenkeznél.Remélem tudtam segíteni, sok szerencsét ! :)
Mit kell finoman? Elmondod neki és annyi. Vannak, amiket el kell mondani.
A kérdező hozzászólása: És ezt ti hogy fogalmaznátok meg finoman?
Mindenképpen beszéljétek meg, de próbálj meg finoman fogalmazni.
A kérdező hozzászólása: Nem igénytelen, vagyis másban nem. És az régen sem zavart hogy fekete volt néhány helyen most is az zavar hogy egyre borzalmasabb a szájszaga. :(
vegyél neki fogkefét, ha nem akarod hogy megsértõdjön akkor meg nézd a kirohadt és sárga undorító fogait! én rá sem nézek egy embernek a fejére ha meglátom hogy milyenek a fogai, nem hogy még csókolózzak is egy olyannal! ha olyan igénytelen akkor jobb ha megszabadulsz tõle, mert nagy hátrányaid lesznek belõle ha folytatod vele a kapcsolatodat!
Miért érthetõ? Minimális tisztelet megadásba tartozik szerintem.
A kérdező hozzászólása: 1, 5 éve vagyunk együtt és fél éve együtt lakunk, ezért kértem tanácsokat arról hogy beszéljek vele, nem arról hogy szakítsak vele :) Egyébként párszor utaltam már rá a boltban mikor fogkrémet/fogkefét vettem magamnak, de nem esett le neki. :( Nem tudom hogy fogadná ha csak úgy elmondanám neki, biztos megsértõdne, ami érthetõ, de ezt nem szeretném.
Gázálarcban. :) Egyébként mondd meg neki simán. Egy kapcsolatba bõven belefér az, hogy szóvá teszel valamit.
pfff!!! Dobd ki, hallod mert minden téren ilyen igénytelen lehet! De mondd el neki, hogy ezen nagyon változtasson! Undorító! Ne néha mosson fogat, hanem napi 3x, ja és attól a fogai még rohadtak maradnak!
jézusom. hát ha magától nem veszi észre, akkor keményen, erélyesen....
Vegyél neki egy fogkefét meg fogkrémet.

SEGÍTSÉG! A barátnőm démont akar idézni! Hogyan beszéljem le? (15/L)

Nem tudom ennek a veszélyeit, csak hogy nem jó velük szórakozni. Akik hisznek bennük, esetleg akik már megidéztek egy ilyet, mondják el a veszélyeket! Azért akarja megidézni hogy azt a lényt a "szolgájává" tegye! Kérlek meggy?z? dolgokat írjatok, akik nem hisznek ebben, azok fel?lem trollkodjanak, de muszáj megmentenem.

Legjobb válasz: Ijessz jól rá valahogy. És most reklám:

Ijessz jól rá valahogy. És most reklám:
Dugd be a legközelebbi pszichiátriára
Valahol pedig el kell kezdeni szintezni a warlockot, szerintem ne akadályozd ebben.
Szia Rejtelmesrengeteg, talán azért ír ilyeneket mert lehet tudja mirõl beszél. Ha komolyan gondoltad a kérdést, akkor nem vagytok igazán tisztában azzal, mi is a szellemidézés, milyen kellékek kellenek, miért jó a barátnõdnek. Miért akarja hogy a szolgája legyen? Miért, mire akarná használni? Nem hinném még ha utána olvas is hogy képes lenne idézni, vagy ha igen, akkor már attól, hogy meg mozdul az asztal vagy elalszik a gyertya, valószínû annyira megijedne hogy belátná nem érdemes ezzel foglalkozni. Te NE LÉGY OTT! Hagyd meg neki amit akar , legfeljebb a barátságotok veszik el, de Neked még ez is jobban megéri. üdv Írj mit teszel érdekel.....
Elõzõ, azt a mesét te találtad ki ?:D
szia inkább olvass utána mik történhetnek ha hülyeségeket csinálsz , a másik hogy nem én hanem itt találtam a gyakorin, ja ha nem hiszel benne vagy érted mirõl szól akkor ne kommentelj. Ez most egyáltalán nem leszólás csak vannak olyan emberek, "sajnos" én is közöttük vagyok, akik fogékonyabbak a szellemekre a túlvilági dolgokra, néha nehéz elviselni
De abban a kérdésben még a kérdezõ is bevallja, hogy mese.
A szolgájává tegye... Kevés ilyen hülyeséget hallottam.
A spirituális sátánizmus szerint, ha megidéz valaki egy démont, akkor, és csak akkor fogja érezni, vagy látni, ha kellõ mennyiségût meditált hozzá.Máskülönben nem.És eme csoport szerint a démonokkal lehet barátságot kötni, segítenek a spirituális fejlõdésben, de szolgává nem lehet õket tenni... De a dolog csak akkor lehetséges ha az ember spirituálisan fejlettebb egy kicsivel, legalábbis az említett csoport szerint. Ha ez sikerül, akkor sem biztos egyébként hogy olyan jajjdejó lesz.
Amúgy a barátnõd milyen démont akar megidézni? Impet, voidwalkert, succubust, vagy teljesen mindegy neki?
Felhuntert. Viccet félretéve bármit is, nem poén.
Én ezt teljesen komolyan kérdeztem, mivel démon szakértõ vagyok.
Szerintem Baron of Hell-t vagy Mancubust akar megidézni. De elõtte jó ha fölveszi a titkos helyrõl a BFG9000-t meg a kék kulcsot, az vezet az Invulnerability gömbhöz. Ja és a titkos helyen van medikit is :D
"Némi" iróniát vélek felfedezni a kérdésedben 14-es. Na nembaj. A válasz rá, hogy szerencsére sehol sem tanítják. És ehhez nem kell szakértelem, csak némi egyszerû eszmefuttatás. Kicsit több ugyan mint a kötekedéshez, de még mindig nem sok.
A kérdező hozzászólása: Megint köszönöm a választ rejtelmesrengeteg!
Rejtelmesrengeteg, te mióta vagy ilyen nagy démon szakértõ? Ezt hol tanítják?
Vágd nyakon szívlapáttal. Egyébként menjen nyugodtan, úgysem létezik ilyen.
Tök durva, egy gyereknél is elég hihetetlen hogy hisznek benne, de akármilyen elképesztõ a felnõttek is tudnak ilyeneket csinálni, egyesek hisznek benne, mások meg csak átverik vele az embereket. És pénzt hoz, jó zsíros dohányt. El kéne mennem Lomini mesterhez tanítványnak, esküszöm meggazdagodnék.
Emlékezz, mi történt a Doom 2-ben, amikor a tudósok megnyitották az inter-dimenziónális transzmitter féregjáratokat a pokolba :D Mit fog csinálni barátnõd ha jön egy Cyberdemon?:D
Nem kell feltétlen lebeszélned róla, de semmiképp ne vegyél részt a dologban. Nagyon nagy valószínûséggel nem fog démon jelentkezni a hívására, maximum valami kisebb dolog, ami annak adja ki magát. De ennek is kicsi a valószínûsége, mert nem rendelkezik a kellõ kényszerítõ akarattal, sem pedig a gyakorlati tapasztalattal. Szóval legrosszabb esetben sem démont fog idézni, csak egy kellemetlen koloncot a nyakába. Ha van akkora balszerencséje, hogy mégis sikerül neki, akkor soha többé nem fogja megpróbálni...A démonok nem olyanok, akikkel szerzõdést, szövetséget lehet kötni, mert egy halandó ember nem tud olyat ajánlani nekik, amit ha kedvük tartja ne tudnának elvenni, mindennemû csere nélkül. Nincs szükségük egy szerzõdésre, sem olyasmire amit ajánlhat nekik egy ember. Ami kell nekik, azt el tudják venni. És eszükben sincs adni érte cserébe semmit.
Nem fog semmi jelentkezni, nem egy filmben vagytok. Nem fog elõjönni semmi, csak ha nagyon parások vagytok, akkor könnyen bebeszélhetitek magatoknak.
ne törõdj vele, semmit nem tud majd megidézni, semmisem fog történni.
Ne vegyél részt rajta!
A kérdező hozzászólása: Rejtelmesrengeteg: Köszi a választ! Amúgy nem értem hogy szkeptikusok miért járnak az ezotéria kategóriába... De mindegy, felõlem írogathatjátok, nem zavar.
De le lett pontozva mindenki, attól függetlenül, hogy milyen választ adott :D
A kérdező hozzászólása: Én nem pontoztam, de gondolom ilyen módon is gyakori a szkeptikus vs ezós háborúk. Egyébként egyikõtök küldött privit, de itt válaszolnék, ha nem gond, ugyanis a regisztráláskor a valós nevemet adtam meg, de szeretnék ismeretlen kérdezõ maradni. Õ is az interneten keresett módszert, de már megsértõdött rám mert próbálom lebeszélni, és hát.. enyhén szólva levegõnek néz, nem veszi fel a telefont, és a leveleimre sem válaszol. Mindegy, a lényeg hogy internetrõl szedte, amikor kutakodott a témában, és azt mondta nekem (mert eredetileg engem is meg akart kérni hogy idézzük együtt) hogy ha szolgává nem is, de egy "baráttá" akarja tenni...
Mindkettõ opció esélytelen számára. A démon nem érez szeretetet, így barátságot sem. Szolga pedig mindaddig nem lesz, amíg valaki elég erõs akarattal és megfelelõ felkészültséggel nem rendelkezik hogy megkösse. De még ezután is keresni fogja a kiskapukat, és amint lehet kiszabadul, vagy tönkreteszi a "mesterét" és eképpen szabadul meg a számára elõnytelen helyzettõl. Egy démon nem csinál semmit, amibõl nem profitál. A barátságból és a szolgaságból nem profitál. Egy egyezségbõl sem annyit, amennyiért megérné belemenni. Igaz hogy a démon elég tág fogalom, nagyjából mindent annak hív az ember ami kártékony szellemi lény, és a sima ösztönlénytõl az intelligenciáig elég széles a skála, de egyik sem könnyû eset. Szerintem hagyd rá, és majd rájön maga hogy az ötlete hülye volt. Aztán majd lehet kérdezni hogy miként lehet megszabadulni attól, ami esetleg odatévedt...
Hívni kell a Doom fickót :D beírja hogy IDKFA és örökélettel megöli az összes démont! Vagy esetleg Nuke Duke-t kell hívni, de õ inkább a marslakókat pusztítja.
Kedves kérdezõ vissza írnál valamit? érdekelne mit szólsz....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!