Találatok a következő kifejezésre: Hogyan beszeljem a (404 db)

Hogy beszéljek a szüleimmel, hogy megértsék? Szerintem túl sokat várnak el tőlem.

A f? probléma szerintem az, hogy amúgy nem vagyok hülye, csak lusta vagyok, ezért régebben nagyon rossz tanuló voltam, Azóta már szoktam néha tanulni, ilyenek, szóval most már inkább 4-es és 5-ös között vagyok. Ám a szüleim újabban már azért is lecseszik a fejem, ha 4-est kapok. És nem értik meg, hogy nálam már az is hatalmas el?relépés, hogy egyáltalán 4-eseket hozok haza, már ha úgy nézzük, hogy régebben inkább 2-es-3-as tanuló voltam. És emiatt már rendesen gyomorideggel mondom el itthon, hogy milyen jegyeket kaptam, mert tudom, hogy megint le fognak szidni, amiért nem 5-ös. De amúgy a poén az egészben, hogy az iskola után már annak is örülök, ha itthon még épp egy kicsit olyan sulis hangulatom van vagy mi, és még van kedvem megcsinálni a házikat, meg tanulni egy picit, de az nem megy, ha ahogy hazaérek, rögtön ordibálnak nekem, hogy mosogassak el, porszívózzak ki, mossak fel, csináljam ezt meg azt. Magyarul az a bajuk, hogy nem hozok haza jó jegyeket, miközben ?k csicskáztatnak állandóan, ahelyett, hogy hagynák, hogy végre leüljek és megtanuljam, amit kell és majd utána elvégezném a többit, de nem, nekik csak úgy jó, ha rögtön ahogy hazaértem, felnyalom a fél lakást és utána még üljek le tanulni. Aha, hát ennyi takarítás után már rohadtul nincs kedvem még pluszba törit tanulni meg mit tudom én...

Legjobb válasz: Hány éves vagy?

Hány éves vagy?
akkor maradj bent a suliban, nyugiban írd meg a leckét és el van intézve :)
Kamaszok.... Maradj a suliban, míg tanulsz, igen. Vagy költözz kollégiumba :-)

Szerintetek azt hogy lehet megcsinálni Windows 7-en, hogy beszéljen a gép?

Pl. amikor bedugom a pendrive-ot, akkor mondja, hogy "Csatorna nyitva". Láttam már ilyen gépet és én is szeretném, ha ilyen lenne az enyém... El?re is köszi a válaszokat! :)

Legjobb válasz: kisegítõ lehetõségek narrátor bekapcsolása

kisegítõ lehetõségek narrátor bekapcsolása

17 éves tacsi kutyánkat ma elaltadtuk, hogy beszéljek a 3 évesemmel errõl?

A mamánál volt a kutya nem minden nap látta, viszont szerette õ is nagyon és emlegeti is. Már tegnap este is voltak gondok vele neg is érezte rajtam de akkor még nem mondtam semmit.

Legjobb válasz: Az elég jó. Ezt mondanám.

Az elég jó. Ezt mondanám.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szerintem az baj, hogy ma a gyerekeknek (meg már az én generációmnak, és a nyugati országokban már a korábbiaknak is) túlmisztifikálják ezt az egész halál dolgot. Ebbõl lesz az, hogy a gyerek nem akarja meglátogatni a nagyit, mert az öregek ijesztõek, felnõttként pedig beadja a szülõket otthonba és szökõévente néz rájuk, mert fél az elmúlástól. Érdekes, hogy az olyan országokban, ahol nem találnak ki mindenféle mesét, nincs ezzel akkora probléma (bár az is igaz, hogy ott nagyobbak a családok, a gyerekek többet látják az õsöket, és nyilván ez is sokat nyom a latban). Mikor a nagypapám meghalt, akkor 4 éves voltam, és nem emlékszem, hogy mesét kerekítettek volna az eltûnésébõl. Azt mond a gyerekednek, amit hiszel. Ha hiszel Istenben és a Mennyben, és õt is vallásosnak neveled, akkor mond azt, amit a leírásodban is írtál. Pl az én szüleim nem hisznek ezekben, nekem annyit mondtak, hogy a papa meghalt, már nem lesz velünk, nem dramatizálták túl, és ezért én is elfogadtam, hogy ez a helyzet. Ha a dédi papa halálakor azt mondtad, hogy a mennybe ment, akkor a kutyáról is mond ezt, különben összezavarod a gyereket.
A kérdező hozzászólása: Nem csak ez volt ami összejött a hétre. Illetve hétvégére erre gondoltam, hogy összszedem magan. Nem volt még ilyen rossz hétvégémennyi.
Közöld vele úgy ahogy egy felnõttel közölnéd. Õ már nincs velünk, egyedi jobb helyen van. Ha úgy kezeled mint egy gyereket a témát gyerekként fogja mindig felfogni. Ha más feltudja dolgozni õ is képes lesz rá. A te dolgod ilyenkor meg nem az hogy nem vagy képes össze szedni magad. Térj észhez
A kérdező hozzászólása: Most úgy érzem akkor beszélek vele amikor én is megnyugodtam egy kicsit. De mielõtt jönnének jövõhéten a mamáék beszélni fogok vele.
Én nem várnám meg, amíg elkezdi keresni. Mielõtt mennénk mamához, akkor mondanám el, hogy számíthasson rá, már nincs ott a tacsi :(
Szerintem amikor rákérdez, vagy amikor mentek a mamához és nem találja a kutyát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Szerintetek mikor beszéljek vele errõl?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); " SZIVÁRVÁNYHÍD A Menyországot a földdel egy híd köti össze, amelyet Szivárványhídnak neveznek. A híd innensõ oldala a lágy zöld fûvel borított dombok, hegyek és völgyek földje. Ha egy állat meghal, aki nagyon közel áll valakinek a szívéhez, a halála után a Szivárványhídhoz megy. Itt mindig van elég víz és eleség, folyton lágy tavaszi szellõ fújdogál. Az öregek megfiatalodnak, a sérültek újra épek és egészségesek lesznek, pont olyanok amilyennek álmunkban látjuk õket nap mint nap, vagy amint emlékeinkben újra és újra elõjönnek. Napjaik önfeledt játékkal telnek, boldogságuk mégsem teljes mivel mindegyiküknek hiányzik az a pótolhatatlan személy, akit maguk mögött hagytak. Nap mint nap játszanak és rohangálnak, de eljön a nap, amikor egyikük hirtelen megáll. Fénylõ szemei a messzeséget fürkészik, vágyakozó teste remegni kezd. Hirtelen kitör a csoportból, és szinte repül a zöld fû fölött egyre gyorsabban és gyorsabban. Észrevesz Téged, és amikor te és különleges barátod újra találkoztok összeölelkeztek az örömteli újraegyesülésben, és soha nem váltok el többé. Az öröm csókjai záporoznak arcodon, kezed újra simogatja a szeretett fejet, és végre újra belenézhetsz azokba a bizalommal teli szemekbe, amelyek oly régen távoztak az életedbõl, de a szívedbõl nem hiányoztak soha. Együtt mentek át a Szivárványhídon." Persze, kissé leegyszerûsítve lehet elmondani.
Szerintem is jó, mond ezt :)
Általában ilyen mesét szoktak beadni a gyerkõcöknek, és így nem is fáj nekik annyira. Szóval szerintem nyugodtan mondhatod.
4 éves voltam, mikor meghalt a kutyánk. Már akkor is bolondultam a kutyákért, szerettem õt is nagyon. Apám bejött a délutáni alvásom után, és elmondta, hogy sajnos idõs volt a kutyus, el kellett altatni. Elõször azt hittem, viccel. Aztán láttam, hogy igazat mond, nagyon elkezdtem sírni, õ pedig vigasztalt, hogy ez az élet rendje, elõbb-utóbb mindenki élete véget ér, ez így megy. Külön örülök, hogy nem kerített köré mesét, azt hiszem, így könnyebb volt elfogadnom a többi állatom és a nagymamám halálát, mert tudom, hogy ez egyszerûen így megy. Ha gyerekem lenne, én teljesen õszintén elmondanám, hogy mit gondolok, mi történt, azt hiszem, ez a legcélravezetõbb.

Hogyan beszéljek a fiukkal, mit mondjak nekik?

18 vagyok és még nem volt barátom, nincs túl sok önbizalmam és nem igazán tudom mit mondjak egy fiúnak vagy hogy, hogyan beszéljek velük.

Legjobb válasz: Azért emberrel már beszéltél nem? Na. Ugyanúgy.

Azért emberrel már beszéltél nem? Na. Ugyanúgy.
Mondd, hogy szereted az orális szexet.
Ugyanez vagyok, csak éppen fiúban :D
Jah mond ezt: -Szia szopnák.
4. nem szopnák hanem szopnék.. amúgy írj rám kérdezõ;) f18
Nyelvtan nácik mindenhol.....
itt is lehet ismerkedni, beszélgetni :)

Ciki dolgokról hogy beszéljek a háziorvossal, ha ráadásul ott vannak az asszisztensei is?

Legjobb válasz: Sok ciki dolog lehet, vagy olyan, amit egyszerûen nem akar másik emberekkel is megosztani. Hálistennek az én dokim külön szobában van, az asszisztensek nem hallanak semmit.

Sok ciki dolog lehet, vagy olyan, amit egyszerûen nem akar másik emberekkel is megosztani. Hálistennek az én dokim külön szobában van, az asszisztensek nem hallanak semmit.
Szerinted egy orvos számára mi a ciki? Az egy dolog hogy te annak érzed de azt bármelyik orvos elõtt cikinek gondolhatod, nem csak a háziorvos elõtt, függetlenül az asszisztensektõl.
Minden egészségügyben végzett embernek Hippokratészi, azaz orvosi esküt kell tennie! Jó magam mindössze sport- és gyógymasszõri szakmát végeztem, mégis kötelezõ volt esküt tennem. Ha pedig nem tartja meg egy egészségügyi dolgozó ezt az esküjét, akkor be is lehet perelni, mert kötelessége tartani magát az eskühöz! Lehet szó háziorvosról, masszõrrõl, vagy bármilyen egészségügyben dolgozó emberrõl.
Simán megkérheted az orvost, hogy négyszemközt szeretnél beszélni vele. Mindemellett eü-ben orvos és egyéb személyzet számára nincsennek ciki dolgok, hidd el, már mindent láttak és hallottak...
Hivd kulon az orvost?!
Hány asszisztense van? 3? 4? Akárhány dokinál voltam vagy nem volt vagy csak 1. Kórházban volt 2, de ott emelgetni kellett engem... Mind1, lényegtelen. Asszisztenseknek is titoktartásuk van, ugyanúgy tartaniuk kell az orvosi titoktartást!
Mi az ami ennyire ciki?
Asszisztens elõtt soha nem beszélj!
Kérned kell, hogy négyszemközt beszéljetek. Az asszisztenseket is köti a titoktartás, még arról sem lehet beszélni, hogy te négyszemközt beszélsz a dokival.
ad #2/5 Biztos az az asszisztensi titoktartás? Ki tud róla, hol tettek rá esküt?
Miért lenne ciki én még a farkamat is megmutatom nekik...

Szerintetek, hogyan beszéljek a szüleimmel?

A szüleim el határozták, hogy kiköltözünk, svájcba egy év múlva. Én most 7.-es vagyok, tehát 8. után (ált. isk-ba járok), bár így is úgy is iskolát kell váltanom, de pl. az összes többi barátomat itt kell hagynom:( Aztán még van az, hogy anyukám depressziós volt... karácsonykor végig sírt... utána 2 hónapig ott lakott egy ilyen klinikában... oda minden délelőtt megy most is.. a baj az, hogy ugyanolyan lett mint apukám, leszarja(bocsánat),hogy a lakás mocskos, kupis, éshogy mi mit csinálunk... (én és a 2 öcsém)... anyukám kinn ül az erkélyen és cigizik...(apukám is néha) meg játszik a telóján... Volt olyan, hogy elfelejtett vacsit csinálni... tegnap a 2 öcsém haverjaiknál már ettek... ahogy anyukám és apukám is... engem meg elfelejtettek... tegnapelőtt meg gyros volt... de én nem kaptam... aztán tegnap kérdeztem apukám, hogy van-e ragtapasz (mert én nem találtam) erre ő celluxal és vattával akart nekem csinálni... és nem mondtam, hogy nem az nekem nem kell (kicsit hangosabban) erre ő tökre kibukott és utánam dobta a celluxot és mondta (németül), hogy mekkora segg vagyok... 13/l mit tegyek?

Legjobb válasz: Az iskoládban van családvédelmis tanár, meg kell keresned és el kell neki mondanod ezeket!

Az iskoládban van családvédelmis tanár, meg kell keresned és el kell neki mondanod ezeket!
Ha mégsem lenne, bármelyik tanárod szívesen fog segíteni neked a megfelelõ emberrel beszélned !
Kedves 11-ik válaszoló! Engedd meg, hogy én is elõre gratuláljak hozzád! Remek szülõ lehetsz/leszel ilyen hozzállással. Egy 13 éves kislánynak stabil, szeretõ családi háttére van szüksége a megfelelõ fejlõdéshez. Ezt egy másik országba való költözés elég komolyan megnehezítheti. Az anyjának a depressziója és az apának az apátiája sem mentség a gyermek elhanyagolására. A kérdésbõl kiderül, hogy van még két másik öccse is, akik barátoknál esznek, mivel nyilván otthon senki nem csinál nekik kaját. Nekik is saját magukra kéne fõzniük, mikor még a 13 éves nõvérüknél is fiatalabbak? Azért nehogymár egy 13 éves lánynak kelljen átvennie a családfõ szerepét, fõzni, mosni, takarítani, emellett még pátyolgatni a szüleit is, csak mert õk mostanában nincsenek olyan passzban! Még jó, hogy el nem várod, hogy pénzt is keressen helyettük. Csak ismételni tudom magam, nem egy katonai bázison lévõ 20 éves srácról van szó, akit csak úgy le lehet segg***ezni, hanem egy fejlõdésben lévõ 13 éves lányról. Szerintem rohadtul jogos, hogy ne egy celluxos vattapamaccsal lássák el a sebét, hanem rendes orvosi sebtapasszal. Aki csak egy kicsit is ért a gyermekvédelemhez, az tudja, hogy az elhanyagolás már veszélyeztetõ tényezõ, és igenis szakember bevonását teszi szükségessé. Továbbá jó lenne, ha nem olyasvalaki ugatna be, aki nem tud különbséget tenni a gyermekjóléti szolgálat, a családsegítõ, a gyámhivatal és a gyámhatóság között.
A kérdező hozzászólása: köszi utolsó...:) németül már tudok beszélni:) amúgy igazából az van, hogy anyukám szuperül van.. csak leszar mindent.. egyszerûen olyan extra laza lett.. régebben mindig zavarta, hogy volt egy kis kupi de most le se szarja általában olyan este 7-re érek haza.. és tanulnom kell meg az állataimmal foglalkozni...
nézd..elhiszem, hogy ez így rossz neked, de anyukád nyilván nem poénból volt azon a klinikán, és nem direkt felejti el a vacsit, hanem azért, mert problémái vannak. ha annyira szükséged van ragtapaszra, akkor jobb híján apukád verziója is megtette volna. ha nincs itthon, nincs itthon, õ segíteni akart. látod, hogy valami nincsen rendben otthon..hey, mi lenne, ha a változatosság kedvéért felemelnéd a hátsódat, nem nyavajognál, hanem fõznél egy teát, kimennél anyukádhoz a teraszra, megkérdeznéd, hogy hogy van, ne segíts-e valamit..? csak egy ötlet, ha kipróbálod, mi bajod lehet..? hajrá. neadjisten' csinálhatnál magadnak vacsit. vagy valamelyik nap - persze, nem mondom, hogy mindig - de ha látod, hogy itt máshogy nem lesz kaja, esetleg megcsinálhatnád te az egész családnak. Svájc meg fasza hely, fogd fel lehetõségként; megtanulsz németül, ráadásul Magyarországhoz képest sokkal feljettebb, több a lehetõség..és szerezhetsz új barátokat. van, hogy muszáj menni, nem tehetsz mást. fiatal vagy, "képlékeny", nem lesz nehéz alkalmazkodnod. bocsánat, ha néhol kicsit nyers voltam, csak bosszant, hogy egyedül te tudnál segíteni saját magadon, erre itt sajnáltatod magad. cselekedj, ember! (: azoknak meg, akik a családsegítõt és a gyámhivatalt ajánlgatják, tudok gratulálni..
A kérdező hozzászólása: nem kamu kérdés... és nem nem úgy számoltunk, hanem ha kimennénk az ápolónõ helyett apukám figyel rá, adja a gyógyszereket
Ja, és úgy számoltok, kb. egy év múlva meghal a nagyi? Ugyan már...
Egy újabb unatkozó kiskamasz... A kérdés kamu.
A kérdező hozzászólása: az egyik nagyim halálosan beteg, abban a házban lakik amelyikbe költözünk majd 1 év múlva a másik nagyim szintén svájcban, egy kis faluban lakik, oda nem szeretnék menni... azaz egyáltalán nem akarok svájcba menni :/
Nem tudsz a nagyszüleidhez költözni?
A kérdező hozzászólása: rendben köszönöm:) a szüleim svájciak, ezt elfelejtettem... azért még megpróbálok velük beszélni...
Csomó iskolában nincs családvédelmis tanár. Max. papíron, de sok helyen még úgy se. Menj be a Gyermekjóléti Szolgálathoz, beszélj egy családgondozóval a problémáidról, és õk majd megpróbálnak segíteni neked, és a szüleidnek. Ha a szüleid nem akarnak ebben együtt mûködni, vagy nem tud mit tenni a családgondozó, akkor a gyámhatóság védelembe fog venni, és akkor már muszáj lesz a szüleidnek ráncba szednie magukat, különben kiemelnek a családból egy gyerekotthonba, ahol rendesen fogsz kaját kapni, foglalkoznak veled, amíg a szüleid észbe nem kapnak.
Ne aggódj, ilyen mentalitással nem engednek be svájcba. Limitálták a magyarok számát és megválogatják ki mehet.
13 evesen nem olyan kislany mar, es nem azt mondtam, hogy o lassa el a csaladot, hanem azt, hogy ne nyafogjon, mikor o is latja, hogy nem minden fasza otthon, hanem probaljon meg javitani a sajat pici eletkejen. mellesleg ez a kerdes egyike azoknak a bizonyos kerdeseknek, amik nem valaszt es megoldast varnal (mivel azzal itt senki szolgalhat), hanem pont azt, amit a valaszolok tesznek; sajnalatot, hogy belelovaljak magukat abba, hogy milyen rossz nekik. valoban nem vagyok tisztaban azzal, hogy mi a kulombseg a 600 fele hasonlo celra szakosodott szervezet kozott. ha rosszul fogalmaztam, ertsd ra a megfelelot a szovegkornyezetbol.

Hogyan beszéljek a barátnőm szüleivel ha ránk nyitottak mikor szeretkeztünk?

Legjobb válasz: Nem kell mondani semmit, nekik is elég ciki, legközelebb legyetek óvatosabbak (zárjátok be az ajtót, stb.)

Nem kell mondani semmit, nekik is elég ciki, legközelebb legyetek óvatosabbak (zárjátok be az ajtót, stb.)
Én is osztom annak a véleményét aki azt írta hogy a szülei helyében ki is dobott volna. Tudod én anya vagyok, és bár nem szokásom kopogás nélkül benyitni a lányom szobájába, de elõfordulnak esetek amikor azt hittem nincs otthon, és nem tartottam fontosnak hogy egy üres szobába kopogjak.Ha én kaptam volna rajta a 15 éves lányomat akkor ott helyben kirángattalak volna az ágyból, és kihajítottalak volna az utcára..Örülj hogy kínjukban csak csendben kimentek a szobából.
"Barlangban születtetek bmeg?"
Lehetsz tõle nyugodtabb, de ha az én lányom sámfázná egy taknyos 15 éves, aki szintén ennyi idõs, darabokra tépnélek, ha a közelébe mész még egyszer. A lány is kap rendesen, ne aggódj. A szobafogság sem kizárt, de egy jó darabig nem fogják engedni fiúzni.
korotok?
Ehh.. 15 évesek vagytok? Hát én a szülei helyében még ki is hajítottalak volna!
Minek mennek be kopogás nélkül?!
Utolsó, azért mert te ilyen agresszív s*ggfej vagy, még nem biztos, hogy más szülõje ugyanígy reagál.
22:32 Persze, hogy bizalom kell és nem verés. Szó se róla. Szerintem elég kulturáltan fogalmaztam. Az az igazság, hogy mást nem tudok írni. Csak értékelni tudom, hogy a párom 15 éves húga nem itt tart. Látom a különbségeket. Gondolom most õt kinézik a társai mert neki nem lehet dolgokat, amit másoknak igen. De pár év múlva megköszöni a szüleinek, s én emelem kalapom. Szóval kedves kérdezõ, a kommentem nem irányult ellened, melletted próbáltam meg beszélni, de ahogyan elõttem mondták, sajnos még nem értheted. Ez van:-S 22-L
Jézusom, ti nem voltatok tiik? Egy 15 éves srác nem kisgyerek, hogy legózzon meg kisautókkal játsszon. Még nem is felnõtt, a kettõ között van, tini. Elkezdenek tombolni a hormonok, szerelmes lesz, stb. Nem ismerõs? Kérdezõ, szerintem három dologtól függ nagyon: mennyi ideje jártok, milyen a szülei felfogása és milyen a viszonyod velük. Ha szimpatikus vagy nekik, és úgy gondolják, hogy nem csak egy menetre kellett a lányuk, szerintem nem haragudnak, ha olyan a felfogásuk. De az is lehet, hogy eltiltják a barátnõdet tõled, sajnos ezt így nem lehet megmondani :( Egyébként én 16 éves voltam, amikor elõször megengedték a szüleim, hogy a barátomnál aludjak. Tényleg, a 15 éves mit takar? Az sem mindegy, hogy csak most múltatok 15 évesek vagy már majdnem 16 évesek vagytok. Szerintem ha most haragudnak rád és utálnak akkor is állj eléjük hogy sajnálod stb. Ez mindenképp becsülendõ, a sunnyogást senki sem szereti.
6 év múlva meglátod mennyi a kapcsolat elsõ részének a 6 hónapja...szinte egyenlõ a zéróval. Az az idõszak mikor azt hiszed ismered, hogy ennél jobb, mélyebb, másabb nem lehet, aztán rájössz, hogy de. Lehet sokkal mélyebb, másabb, érettebb, MAJD...
22:37 de voltunk tinik, csak minket nem szexre neveltek 15-16 évesen. (értsd képletesen, tudtuk azt, hogy mi nekünk való, mi nem, tudtunk határokat betartani...) Sajnálom, ha szerinted ez a norma...
Persze hogy meg fogja érteni, hogy ez miért rossz és hogy miért nagyon kevés 6 hónap és hogy az õ korukban ez miért ér fel valószínûleg a semmivel. Viszont az, hogy 15 évesen valaki hol tart, nem igazán a saját "érdeme", mindenki más családdal, háttérrel rendelkezik, a 15 éves korához vezetõ út a nevelés és az õt ért hatások, de nem egy tudatos döntés. Lehet akarni változni, de ehhez be kellene látnia dolgokat, amihez ezekszerint nincs meg benne az alap. Ez nem az õ hibája, ezt az évek során kívülrõl kellett volna megszereznie a környezetétõl. Persze van egyéni intelligencia, személyiség meg fogékonyság, de alapvetõen a nevelése siklott ki. Nem érdemel bántás azért, mert hülye, nem tehet róla, de kizárólag õ fogja megszívni, ha bármi baj lesz ebbõl. Segítség kellene, olyan stílus és olyan bizalmi kapcsolat, amit az õ 15 éves agya is "meghall".
Igen, tudja, de összefüggéseiben nem látja át és a szex meg olyan elvont szempontok alapján rossz 15 évesen, amit simán figyelmen kívül lehet hagyni. A védekezés (gondolom) kipipálva, a többit meg értesd meg vele ahogy tudod. Hogy nem tesz jót neki meg korai, erre írtam, hogy ehhez bizalom kell, hogy elhiggye a felnõtteknek, mert õ nyilván nem így érzi. (nyilván, hiszen szexel)
Azért ne nézz már hülyének egy 15 évest! Õ már tudja, mi a különbség jó és rossz közt, és tud rendes döntést hozni. Mégis mikor lesz felelõs a saját tetteiért? 18 évesen hirtelen átváltozik a világszemlélete, és mindent megért?
A kérdező hozzászólása: 6 hónapja együtt vagyunk
22:19 Ha elolvastad kedves Kérdezõ, már megérte...Minden jót.
Leírtad a lényeget, csak éppen nem érted mégsem. "Neked igen, a szeretkezés még "dugás" és fogalmad sincs, mit jelent az a szó, hogy társ, mit jelent az a kifejezés, hogy érzelmi érettség." - Hogy fogja fel, hogy fogalma sincs valamirõl? Ha ezt felfogná, akkor lenne fogalma is, ez meg eee... ellentmondás. Majd utólag fogja fel, hogy fogalma sem volt, most meg az az õ (tini)igazsága, ami épp a fejében van. "Szóval ne mond, hogy egy 15 éves képes ilyen szinten átélni az érzéseket, megérni az amirõl a szex valóban szól, vagy kellene(?) szóljon." - Ha valamit nem él át, akkor az számára nem létezik, hogy kalkuláljon valamivel, ami nincs? Amikor valakibõl valami hiányzik valami vagy valamit nem tud, nem jól tud, akkor az a jellemzõ, hogy ezzel tisztában van? A 15 éves gyerek megéli, hogy ami benne van, az kevés? Itt is majd utólag jön rá, hogy esetleg az volt, amikor lesz mivel összehasonlítani. Hogy gondolkodjon elõre valami szerint, amit nem tapasztalt meg és nincs a fejében? Tudod mi az egyetlen, amit tehet? Hogy elhiszi másoknak, hogy ugyan nem érti teljesen miért, de igazuk van. Ehhez pedig bizalom kell és nem mocskolódás meg verés.
46. vagyok Valóban azt hittem, hogy még mindig nem mertetek kimenni a szobából, azért kérdezed, hogy hogyan beszéljél a szüleivel. Így azért kicsit könnyebb lesz a helyzeted, mert az elsõ kedélyhullám lecsendesedik mire legközelebb találkoztok. Mióta vagytok eggyütt? Mert ha csak egy hónapja, akkor az "én valóban szeretem a lányukat" szöveg nem biztos, hogy a leg megfelelõbb lesz. Ugyanis most jön az a téma amit már egy korábbi válaszoló boncolgatott. 15 éves fejjel oké, hogy egy egy hónapos kapcsolat már majdnem hosszúnak számít, de felnõtt fejjel az igen rövid. Felnõtt fejjel az inkább futó kapcsolat kategória még. Kapcsolatka, kapcsolatkezdeményezõdés...Tehát érted mire akarok kijukadni?! Te hiába érzed MÁR EGY HÓNAPOSNAK, a szülõ az még nagyon rövidnek fogja tartani. Szóval nem akarlak elkeseríteni, de szerintem nincs semmi, ami megfelelõ szöveg lenne ebben az esetben. Viszont ha emelt fejjel, na jó, nem emelt fejjel, mert azért büszke ne legyél arra amit csináltál, de bátran oda állsz eléjük, nem próbálod kerülni õket, már az sokat fog jelenteni.
Ne haragudj, de mi az isten az, hogy TIK??? A lány szülei elé mernél állni ezzel? Elmondanád nekik mindezt, amit nekünk? Mert ha megteszed, a szemükbe mondod anélkül, hogy tiszteletlen legyél, megemelem a kalapom.
A kérdező hozzászólása: Tisztelem ha valaki megmondja amit akar.És bocs, hogy elcsesztem az estéd.
KisCSillag! Nem akartam írni, mert ezek a kérdések egy 15 éves gyerektõl számomra kinyitják a bicskát a zsebemben. Gondoltam inkább megmaradok a saját magam békéjében ma este, de sikerült beszólnod, amit nem tudok szó nélkül hagyni. "Mer õk nem dugtak és nem csináltak ilyeneket 15 évesen vagy ha csináltak is túl csak gyávák bevallani." Elõször is szállj le a magas lóról, mert óriásit tudsz még koppanni. Azok akik felháborodtak (bár nem méltóan fejezték ki magukat) nyílván Nálad több élettapasztalattal rendelkeznek és erkölcsileg igen, magasabb szinten állnak, legalábbis ezen a téren. Másodszor is, ne beszélj úgy mintha ez lenne a természetes egy 15 évestõl. Neked igen, a szeretkezés még "dugás" és fogalmad sincs, mit jelent az a szó, hogy társ, mit jelent az a kifejezés, hogy érzelmi érettség. Harmadszor, ne hidd, hogy mindenki ezt csinálja, vagy aki zúgolódik annak hiányzik. Nem attól vagy felnõtt, hogy "szexelsz", hanem attól, hogy vannak felelõsségteljes döntéseid. Kíváncsi lennék, szex közben mi jár a fejetekben, hogyan élitek meg, miért olyan "égetõ" bennetek a dolog. Én nagykorú voltam amikor volt az elsõ, vállalom, ha ciki. DE azzal az emberrel voltam együtt, akiben megbíztam, akivel már több mint egy éve együtt voltunk és ismertük egymást. Amikor lefeküdtünk fantasztikus volt, felnõttünk hozza, addigra. Pedig belegondolva még akkor is gyerekcipõben volt a kapcsolatunk. Szóval ne mond, hogy egy 15 éves képes ilyen szinten átélni az érzéseket, megérni az amirõl a szex valóban szól, vagy kellene(?) szóljon. És nem utolsó sorban nem értem, hogy ezek után mire vagy büszke és még miért Te vagy az, aki elítélsz másokat, akik 15 évesen nem tették ezt. Elmondom még egyszer: a 15 évesek nem kell hogy "dugjanak". Az nem a fejlettség következõ foka... És akkor hogy ne csak off legyek: Ha rányitnék a 15 éves gyermekemre, miközben hát nemistudommitudnacsinalni két 15 éves????? Magamba néznék s utálnám magam. Úgy érezném megbuktam "szülõségbõl". Mert a Ti szüleitek megbuktak. Valami fontos kimaradt a neveltetésetekbõl és az a szomorú, hogy a tiétekbõl is ki fog maradni. Nos ezek után leülnék a csemetémmel és elbeszélgették vele, ha eddig nem voltam képes minderre... 22-L
Beszélj velük felnõtt módon:) Ha már így alakult, mondjátok h védekeztek, ez van.Mást nem tudsz csinálni. 21:47 voltam
A kérdező hozzászólása: Köszi de már nem vagyok ott de ha ott lennék és sürgõsen kéne a válasz akkor végig kellet volna halgatnom azt a sok barmot aki csak szidott a tettem miatt ahelyet, hogy rendes választ adott volna.Ha szidást akarnák anyáméknk mondom el.És köszönöm aki megért.
Semmi nem változik 18 évesen, szerintem akkor látja majd, hogy mennyire értelmetlen volt, amikor már nem csak ilyen járogatós kapcsolata lesz, hanem megtalálja azt, akivel el tudja képzelni a családot és nem csak az álmaiban. Remélem nem lesz semmi rossz tapasztalata, de egyszer az is leesik neki, mennyi lelki sérülést kockáztatott, most meg azt érzi, hogy vele nem történhet meg.
Ugy látom baromi sok begyepesedett szülõ lesz a közeljövõben:) Mindenki azzal jön hogyaz én idömben...ki nem tojja le hogy mi volt a te idõdben.Most ez van, lehet 10év mulva más lesz. 15 éves a srác, és sexel, ettõl õ már rosz meg felelõtlen, de gondoljunk már bele mit csinálnak a felnõttek, akik jó döntéseket hoznak, mit lát egy mai tini. Kérdezõ, mikor történt az eset?
Szia!Tudják hogy voltatok már együtt? Tudják hogy a barátja vagy? Ezek fontos kérdések... Ha nem akkor elöször errõl kell velük beszélni! Aztán utána hogy ne haragudjanak rád, de szereted a lányt(Nem kell feleségülis venni, ) de szereted...
Utolsó: félig van igazad. Ha egy tinédzsert helyesen nevelnek, fogja tudni, hogy mikor van ideje a szexnek. Rengetegen vannak, akiket helyesen neveltek. Az a szülõ tehetetlensége és bénasága, hogy a gyerekét nem tudta nevelni.
Kedves 08:17 nem vagy egy kicsit kíváncsi? :) Lényeges hogy tegnap történt vagy már egy hete...nagyon nem mindegy. Nem normális hogy 15évesen sexelnek a fiatalok de ezt el kell fogadni, nem lehet más csinálni.Ha tiltod semmit nem érsz el vele, józan beszélgetés..naná, hány kamasz hallgat ilyenkor a szüleire? A világ állandóan változik, változnak a szabályok.Kiváncsi lennék egy 100éves nénike véleményére azzal kapcsolatban hogy valaki házasságon kivül vállal gyereket...biztos nem olyan véleményen lenne mint a mostani generáció.
Úgy bizony, kedves utolsó hozzászóló. Nem mindegy, hogy maszti vagy durrbele. 15 évesen egymás kezét kéne fogni és max csókolgatni, de a többihez még kicsik, éretlenek, egyszerûen nincs itt az ideje. Azt hiszik, valamirõl lemaradnak, ha most nem ugranak bele? Akkor maradnak le, ha túl korán kezdik.
"Nekem is úgy tûnik, hogy a válaszolóknál kimaradt a kamaszkor.Még 1-2 apukán is kiakadok.Ti 15évesen nem NDK-s újságra vertétek, és nem adtátok volna a fél karotokat, ha a szomszéd Juli beadja a derekát?Dehogynem!!:DD Milyen feledékenyek a mai felnõttek...." A maszturbálás és a szex között óriási a különbség! 15 évesen a maszti tök rendben van, még korábban is, mert úgy tapasztalja ki, mi neki a jó, mind a lány, mind a fiú. A mai tinik ilyennel már nem foglalkoznak, ugranak az ágyba, a kiscsaj meg nem érti, miért nem volt 25 éves koráig orgazmusa, mikor több, mint 10 éve szexszel.
Valami nagy gond van a világban, ha azt hiszik sokan, hogy egy 15 éves fiúcskának és lánykának nemi életet kell élnie.... Õk még kiskorúak, éretlenek ehhez. Akár teccik, akár nem... Kapkodnak, és kiégnek a végén. Nem helyes ez így. A szülõknek pedig azt kéne mondanod, hogy viszontlátásra, és többet ne is lássanak. Ha az én lányom lett volna ott, vele biztosan elbeszélgetnék, neked pedig egy akkora pofont adnék, hogy a fejed menetet vág a nyakadra, és kihajítanálak. Lehet lepontozni, pont leszarom, hogy az idióta tinikölyköknek nem tetszik a válaszom. A felnõttek úgyis döntõen egyetértenek velem, és ez a lényeg.
Kérdezõ!Figyelj, én egyáltalán nem kioktatni akarlak, de én úgy gondolom, hogy 15 évesen nem a szexen kellene gondolkozni, hanem azon, hogy tanulj! Nem hiszem, hogy az lenne az álmod, hogy 15 évesen apuka legyél!Szerintem igazából örülj annak, hogy nem hajítottak ki!Nekem is van most barátom, de nekem még meg sem fordult a fejemben, hogy lefeküdjek vele!Nem azért, mert nem szeretem, dehogynem..Csak én inkább várok még, mert csak 16 éves vagyok!Az én szüleim valószínûleg, ha ilyet tennék, úgy kihajítaná a barátomat..És igaza is lenne! Utána én is kapnék rendesen, hogy hogyan mertem én ezt megtenni! Apukámról meg nem is beszélve..Én nem értem a mai fiatalok gondolkozását! Most attól, mert 15 éves vagy, meg a kisasszony is..Nem tudok olyat mondani, aki a barátikörömbõl szûz, õket sem értem, de én az vagyok! Büszke is vagyok kicsit, hogy nem olyan vagyok, mint a többi!Szerintem ez nevelés kérdése!Engem úgy neveltek, hogy ha valami rosszat tettem, megkaptam a büntetésemet, ami párszor pofon is volt, de megérdemeltem!Észhez is tértem utána.Most gondolom, hogy a kisasszony is fog kapni, nem is kicsit!Én nem azt mondom, hogy ne csináljátok! Ha Nektek ez így jó...De létezik petting is, gondolom tudod!Számomra hihetetlen ez az egész..És a kérdésedre válaszolva? Hát ezek után én nem mennék a közelükbe, nehogy elbánjanak Veled, bár bocsi, de szerintem megérdemelnéd!Elõször inkább hagyjad, nyugodjanak le a kedélyek, utána elmagyarázhatod, hogy mi is az a helyzet..
Na, hogy a kérdésre válaszoljak, állj oda a szülei elé, kérj bocsánatot, hogy kellemetlen helyzetbe hoztátok õket. NE azért kérj bocsánatot, mert szexeltetek, ha szerelembõl csináljátok és nem sportból, akkor nincs semmi gond a dologgal, feltéve ha gondoskodtok a védekezésrõl. Ebben az esetben azt hiszem, elég érettek vagytok hozzá. Ha nem, akkor tényleg várni kéne vele. Szerintem a lánynak elég normális szülei lehetnek, ha sikerül megnyugtatni õket, hogy szereted a lányukat és gondoskodtok arról, hogy ne legyen gyermekáldás, akkor nem lesz gond, és talán még becsülni is fogják, hogy eléjük álltál. Ahogy olvasom a hozzászólásokat, tényleg sokan elfeledkeznek a saját kamaszkorukról. 15 évesen már én is túl voltam az elsõn, és nem kurvultam el, nem volt abortuszom, nemi betegségem, nem ment át rajtam a fél város, stb., sõt, a 17 éves korban kezdõdõ nagy szerelmem lett a fiam apja, a férjem. Saját tapasztalat alapján, a tiltás nem vezet sehová, engem is próbált anyám tiltani, (nemcsak a szextõl, gyakorlatilag az egész életemet irányítani akarta mint a család többi tagjáét) semmire sem ment vele, csak arra, hogy a mai napig feszült a kapcsolatunk, pedig már 40 éves vagyok. Sokkal többet ér egy-két õszinte beszélgetés mint a tiltás meg a terror. Az én fiam 18 éves, és soha nem azt mondtam neki, hogy ne szexeljen, hanem, hogy ésszel csinálja, figyeljen a másikra is, és hogy lazán tökön rúgom, ha nagymamává tesz. Egyébként a kisebbik fiam már 11 évesen sem kisautókkal játszik, és a legó is csak porosodik, egy 15 éves miért lenne már kisgyerek? Persze, a családalapításhoz, gyerekvállaláshoz még tényleg gyerek, de itt nem errõl volt szó.
A kérdező hozzászólása: Kedves 08:17 nem vagy egy kicsit kíváncsi? :)
"itt mindenki olyan okos... de elárulok egy titkot, az eggyel elõbbi generáció tagjai bizony gyakran vesztették l a szüzességüket ugyanennyi idõsen, mert emlékszem a barátnõimre. 14-16 volt az átlag, de van, aki elõbb. én kihúztam 18ig mert nem tetszett egy srác sem annyira, ez az oka. de mindig én voltam a kívülálló ilyen szempontból." Senki nem mondta, hogy nem történt ilyen, de pont letojom. Én is ismertem olyanokat 14 évesen, aki már össze-vissza keféltek az osztálykiránduláson, és meg is volt a véleményem róluk. Attól, hogy más kis [email protected] volt, én még nem voltam az. És attól, hogy most is vannak ilyen kis [email protected], az én lányomnak sem lesz muszáj annak lennie. Érted, ugye? A többi meg csináljon amit akar! Nem kötelezõ mindenkinek kurvulni!
De mint leírtam elõbb is, ettõl függetlenül én se tartom normálisnak, ha ennyi idõsen már ágyba bújnak egymással. Nem maradnak le semmirõl. Elég baj az, hogy erre tart a világ, hogy ennyi idõsen már úgy pózolnak, öltöznek, mint egy felnõttek. Tönkreteszik a hajukat, bõrüket a sok festéssel.
Sziasztok! Én se helyeslem, ha ennyi idõsen már nemi életet élnek a gyerekek, nem egészséges, mert fejletlenek, mint testileg, mint szellemileg. Nincsenek rá felkészülve na.:) Ha a másik oldalról nézem a történetet, akkor 2 dolog jutott eszembe: 1. Ha el is tiltják a fiút, a lány úgyis fog mást keresni, akivel ágyba bújhat. Nem hiszem, hogy csak a fiú lenne a hibás, hisz nem erõszakolta meg a lányt. Meg kell nézni a mai 15 éves lányok többségét. Sokkal kihívóbban viselkednek, s rámenõsebbek, mint a fiúk. Elég ha megnézitek milyen képeket töltenek fel a közösségi oldalakra. Magyarul a lányt se kell félteni. Ha már 15 évesen ( ha nem korábban) elkezdte a nemi életet, úgyis folytatja, mert ilyen. 2. Azért õsanyáinkat se kellett félteni, hisz régen, nagy-ill. dédanyáink korában, már 16-17 évesen szültek.
Nekem is úgy tûnik, hogy a válaszolóknál kimaradt a kamaszkor.Még 1-2 apukán is kiakadok.Ti 15évesen nem NDK-s újságra vertétek, és nem adtátok volna a fél karotokat, ha a szomszéd Juli beadja a derekát?Dehogynem!!:DD Milyen feledékenyek a mai felnõttek....
itt mindenki olyan okos... de elárulok egy titkot, az eggyel elõbbi generáció tagjai bizony gyakran vesztették l a szüzességüket ugyanennyi idõsen, mert emlékszem a barátnõimre. 14-16 volt az átlag, de van, aki elõbb. én kihúztam 18ig mert nem tetszett egy srác sem annyira, ez az oka. de mindig én voltam a kívülálló ilyen szempontból. 28N
Húú, hát nagyon sokat változott a világ, az én idõmben nem haladt ilyen gyorsan.15 évesen volt az elsõ barátom, akkor történt az elsõ csók, 16 évesen már volt egy komolyabb barátom és igen volt közünk a szexhez, de bizonyos határok között, 17 éves elmúltam már, sõt közelebb voltam a 18-hoz, amikor megtörtént az elsõ alkalom, ezzel a fiúval és nagyon szép élmény volt.A kérdésedre válaszolva, mint szülõ nem tudom mit tennék.Van két lányom, a nagyobbik már kilenc éves és hát jó lesz felkötni a gatyámat azt hiszem.Meg utána nézni a dolgoknak, hogy felelõségteljes szülõ tudjak majd lenni.
Döbbenten olvasgatom a felháborott válaszokat. Ugyan mindig is haladóbb szellemû voltam, de azért ez a mértékû vaskalaposság, amit itt tapasztalok, teljesen megdöbbent. Mondom ezt felnõttként, sõt, anyaként. Komolyan gondoljátok, hogy bármi káros hatása lesz késõbb, ha ennyi idõsen szexszel??? Ezt a kiég dumát sem értettem soha. Ha valaki 15 évesen kezd szexelni, miért égne ki 25 éves korára? Talán aki 20 évesen kezdi, az is kiégne 30 évesen, csak mert már 10 éve szexel? Akkor éghet ki esetleg, ha fûvel-fával összebújik totál érzelemmentesen. De itt ugye nem errõl van szó. Én 14 évesen kezdtem, és bár már több telt el azóta, mint 10 év, jelentem nem égtem ki, teljesen egészséges a szexualitásom: a szerelmemmel, felszabadultan, mély átéléssel szeretkezem. De hogy a kérdésre is válaszoljak: rám is rámnyitott az anyám 15 évesen, de rögtön ki is ment zavartan. Mi egyszerûen nem hoztuk fel a témát. Úgy tettünk, mintha semmi sem történt volna. Neki is meg nekem is kínos lett volna errõl beszélni akkor. Ha beszélni akarsz a szüleivel, tudnod kell, akármennyire keménynek is tûnnek, egy ilyen helyzet minden szülõt zavarba hoz valahol. Õk se mindig tudják, mit kellene tenniük, még ha határozottnak is tûnnek. Beszélj tapintatosan. És nem védekezõen, vagy támadóan. Jelezd, hogy megérted az álláspontjukat, bármit is mondjanak. Ne ágálj a véleményük ellen, ha kifejtik azt, akár ha csak pár kemény szóban is. Ne veszekedj. Még ha totál elutasítóak is eleinte, ne háborodj fel. Idõvel megenyhülnek, de nem te fogod õket igazán megpuhítani majd, hanem a lány. És õkis inkább a lányukkal fogják ezt az egészet megbeszélni szerintem. Bár ahány ház annyi szokás...
Igen, én is észrevettem, hogy a 15 éves kérdezõ sokkal kúltúráltabban írogat mint az "érett" felnõttek. Bár szerintem az is közre játszik ebben, hogy szegény be van sz.rva.:) Kérdezõ, sajnos ötletem sincs hogyan lehetne a lehetõ leg jobban kijönni ebbõl a helyzetbõl.:) :( Talán a bnõdet küld elõre felderítõnek. De persze ismerni kéne a szülõk mentalitását. Agresszívak, vagy kúltúrált lecseszésre lehet-e számítani. Ja, és még most is a szobában remegtek várva az ötleteket?:) Kellemetlen:DDD
örülj a pozitív válaszoknak, sajna a csajodat úgysem látod többet, de legalábbis a szülõk tiltani fognak ezerrel. de mindegy, úgysem maradnátok soká együtt...
A kérdező hozzászólása: Kedves 20:46 mert téged anyuciék nem engették lány közelébe mert nem tanittak meg, hogy a lányal mit kell csinálni.Fogadok neked az elsö szülõi felügyelet mellet volt ha egyáltalán volt elsõ.
"Mi az hogy könnyûvérû? Egy 15 éves nem a felnõttek világából látja önmagát, neki ami akkor a fejében van, az a legfejlettebb állapota, a maximum amit ki tud hozni, el sem tudja még képzelni, hogy milyen lesz 10 évvel idõsebb aggyal gondolkodni." Egy 10 éves sem tudja elképzelni, nem tud a 10 évvel késõbbi agyával gondolkodni. Akkor egy 10 éves dughat össze-vissza?
Mi az hogy könnyûvérû? Egy 15 éves nem a felnõttek világából látja önmagát, neki ami akkor a fejében van, az a legfejlettebb állapota, a maximum amit ki tud hozni, el sem tudja még képzelni, hogy milyen lesz 10 évvel idõsebb aggyal gondolkodni. A 26 éves is felnõtt, aztán majd 46 évesen lehet csak mosolyog az akkori énjén, pedig egy 26 éves az ritkán tartja magát gyereknek.
te vagy eltévedve, taknyos! még gyerek vagy, nem felnõtt. majd felnõtt leszel, ha dolgozol és fenntartod magad. 15 évesen annak a lánynak babázni kéne, de legalábbis nem dugni egy kis sz*rjankóval, akinek két hete szálltak le a heréi.
Mert a 15 éves lány amiatt nem fog dugni, mert megverték? Lol. Meggyûlöli azt, aki megverte és legközelebb jobban csinálja, hogy ne bukjon le. Ha meg a 15 éves fiút eltiltják tõle (téged meg esetleg feljelentenek), akkor majd talál egy 30 évest, akinek van kocsija meg lakása, és máris megoldva a gond, hogy túl hideg van a szabadban kamatyoláshoz már.
Nem értem, mi különbség, az eredmény ugyanaz: a lányuk könnyûvérû és valaki húzogatja. A pasi kora nem oszt, nem szoroz.
A kérdező hozzászólása: Na itt a másik gond a 15 éveseket mindenki gyereknek tartja és a szülök fejébe meg se fordul, hogy a lányuk már nem gyerek.Ma már más idõk járnak mint akkor.Ma már 15 évesen a legtöbb lány már nem szüz és a szülei örülhetnének, hogy nem eg idõsebb pasival fekszik le hanem egy vele egykoruval.
Így: "Kedves, X, Y, nem érzem magam hibásnak, hisz komoly, érett 15 éves vagyok, és ha máshol jön rám a kangörcs, máshol húzom meg a lányukat. Most épp az Önök lakásában állt fel."
A kérdező hozzászólása: Miért mert egyszer elkaptak többször úgyse fognak!
Hát a húgom ennyi idõs, ha a szüleink ilyenen kapnák, a srác összeverve távozna, de a kisasszony is kapna... én már nem élek otthon, de megkeresném a srácot és kibelezném. hála égnek, a húgom még gyerek felfogású, eszében sincs ilyeneket csinálni...
15?????? ebben az esetben 18 éves korodig inkább ne akarj...:-S
"ha az én lányom sámfázná egy taknyos 15 éves, aki szintén ennyi idõs, darabokra tépnélek, ha a közelébe mész még egyszer." Miért, az jobb lenne, ha a lány idõsebbel csinálná???
A kérdező hozzászólása: Kezdjük ott, hogy nem vagyok taknyos 15 éves és ha szeretem a lányukat akkor úgyis megoldjuk valahogy.
Bocs, 20:25-nek ment.
A kérdező hozzászólása: Õk se tudták, hogy ott vagyok és fõleg azt nem, hogy mit csinálok a lányukkal.És ezzel a "Hát én a szülei helyében még ki is hajítottalak volna"most nyugottab vagyok.
Pont úgy reagálsz, mint egy 15 éves.
Ha a 10 éves azt gondolja, hogy dughat, akkor nem kellene õt megverni ezért, mert nem várható el tõle, hogy lássa ebben a problémát. A 15 éves meg nagynak érzi magát, mert nemrég 10 éves volt és ott van egy kontraszt, jönnek olyan gondolatok meg érzések, amik addig nem voltak, de nem annyi, mintha 25 lenne vagy 65. Az õ fejében valószínûleg az a helyes, amit gondol, mert egyszerûen még nem tud többet. Ilyenkor kellene a szülõnek érvényesíteni a tekintélyét és nem megverni vagy meggyõzni, hanem egyszerûen hatni rá, hogy még pár évig fogadja el, hogy nem az õ akarata érvényesül és nem kell felfognia miért, egyszerûen csak. Persze meg is értheti, de nem a veréstõl fogja.
"egyszer voltam csajnál, aztán az apja félrehívot, csak annyit mondott hogy megdugom a lányát szétlövi sörétessel a fejem, és elõvette a fegyvert... 'kicsit' beszartam, de nem is volt akkor ott semmi, inkább elintéztük a kocsiba:) szóval attól függ miyenek a szülei" Ez egy jó apa. :D apám is ugyanezt csinálta volna, ha lett volna pofám ennyi idõsen hazavinni srácot. párom is ilyen apa lesz, ha egyszer lányunk lesz, bár nem kívánom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm 21:41 és 21:47 és még az elsõ 5-6 értelmes választ adott de a többiek az én problémámat kihasználva próbáltak gúnyt üzni a 15 évesekbõl.Mer õk nem dugtak és nem csináltak ilyeneket 15 évesen vagy ha csináltak is túl csak gyávák bevallani.
Tök viccesek vagytok ti agresszív õsanyák:) Barátnõm általános iskolai tanár, nem is rossz környéken, tapasztalata szerint a 14-15 lányokat már rég sámfázzák, vagy ha nem akkor ügesebbek orálba mint ti....és azt mondja, hogy olyanokat is, akikbõl ki se nézné.....
A kérdező hozzászólása: Már senki ne haragudjon de A"Kicsi a cerkám gond-e"kérdésnél több értelmes választ találtam mint amiket itt elolvastam!
Na errõl beszéltem :D
egyszer voltam csajnál, aztán az apja félrehívot, csak annyit mondott hogy megdugom a lányát szétlövi sörétessel a fejem, és elõvette a fegyvert... 'kicsit' beszartam, de nem is volt akkor ott semmi, inkább elintéztük a kocsiba:) szóval attól függ miyenek a szülei
Értsétek már meg azt, hogy azért mert van 15 éves, aki képes máshogy gondolkodni, attól még létezik az is aki nem, de 15 évesen senki nem fogja fel, hogy milyen hiányossága van a felnõttek gondolkodásához képest és szinte kivétel nélkül azt gondolják, hogy nekik igazuk van. Egy dolog tudni egy információt és egy másik elég érettnek és tapasztaltnak lenni az információ szerint gondolkodni. Nem kellene dugni 15 évesen, de egy veréssel még nem fogja felfogni az a 15 éves, hogy miért nem. Ha felfogná, a saját érdekében nem csinálná. Majd ha idõsebb lesz, talán megérti, miért verték meg, de ha a verés meg a leb*szás miatt, ami szerinte valószínûleg nem is jogos elkezd lázadni és összevissza kefélni vagy titkolózni a szülei elõtt, azzal aztán baromi sokat érnétek el.
A kérdező hozzászólása: Vannak olyanok akik azt kérdezik, hogy"Normális ha 16 évesen 12 cm a farkam?"Én normális kérdést tettem fel és én is tudom, hogy hujeséget csináltunk de ezmijatt miért kell lenézni a 15 éveseket.Mert tik felnöttek vagytok és van munkátok nekünk pedig nincs akor nekunk nincs jogunk az élethez?
A kérdező hozzászólása: Én nem tartom magam menõnek csak volt egy problémám és arra szerettem volna választ kapni mivel ennek az oldalnak ez lenne a feladata és hidegen hagy a te szexuális életed.
A kérdező hozzászólása: Kedves 21:00 mert te 15 évesen még legóztál az nem a mi gondunk és ha nem tudsz normális választ adni hanem csak baromkodni akkor jobb lenne ha visszamennél legózni.
Besz*rok.:D Még a szülei legyenek hálásak azért, hogy egy vele egykorúval d*ghat a lányuk!
Épp most bizonygatod, hogy érett vagy, erre jön egy ilyen "az a hülye, aki mondja" komment. Ha komolyabbnak érzed magad, tessék is úgy viselkedni, nem csak a szexben.
kamu. nincs ilyen hülye aki 15 évesen ekkora állat és azt hiszi h normális....
Én érdekes módon 15 évesen is tudtam gondolkodni. Nem retardáltak a 15 évesek, csak még korai lenne a szex.
A kérdező hozzászólása: Ember jó hogy úgy reagálok mint egy 15 éves mivel, hogy 15ÉVES VAGYOK!!!!!!
A kérdező hozzászólása: 15 vagyok én is és ö is és azt hitük nincsenek ithon mert mikor odaértem még nem voltak othon és õ azt mondta csak egy óra múlva jönnek haza a szülei.
Biztosan 4 hetes???
Sajnos így szokták :( nálunk is így volt, néztem hogy a szomszéd nyanya kiabál, hogy engedjem oda a kutyát, mert hozott neki kaját *pfff* Én végül elkerítettem azt a részt, így nem tudta etetni.
4 hetesen szopnak...
A kérdező hozzászólása: Igen biztos hogy, 4 hetesek szopnak is, de eteti is öket.
Próbáld neki értelmesen, érthetõen elmagyarázni, h 4 hetes kölyköknek nem szabad adni ilyen ételt, mivel még szoptatja õket az anyjuk, és meghalhatnak. Ha nem használ, küldd rá az állatvédõket. Jobb ötletem nincs.
A kérdező hozzászólása: Próbálkoztam, de sajna begyepesedett agya van
Ha a te kutyáid 4 hetesek, akkor hogy fér hozzájuk a szomszéd? Elletõládában, zárt helyiségben kéne lenniük, kimenniük csak felügyelettel szabad.Így esélye sincs etetni õket...
A kérdező hozzászólása: Nem az én kutyáim a sajátjai.
Jaaa, hát az rosszabb eset.Mondd meg neki, ha így folytatja súlyos pénzeket fog a dokinál hagyni...ha már a kutyák egészsége nem fontos, hátha a smucigsága nyer...

Hogy beszéljek a fiúval aki tetszik?

az lenne hogy nagyon tetszik egy fiú és én is tetszek neki de nem akarjuk hogy kavarjanak a suliba szóval a suliba hogy tudnánk egymással beszélni segítsetek kérlek szépen :) előre is köszi

Legjobb válasz: Nem értem miért zavar az titeket, hogy esetleg mások is látnák a suliban, hogy beszélgettek. Meg azt sem értem, hogy miért foglalkoztok másokkal.

Nem értem miért zavar az titeket, hogy esetleg mások is látnák a suliban, hogy beszélgettek. Meg azt sem értem, hogy miért foglalkoztok másokkal.
odamegy hozzád, odamész hozzá és beszéltek, a többieknek meg semmi közük az egészhez. Ha nem beszéltek ti sem róla, elül a pletykahad is. :)

Hogyan beszéljek a bartánőmnek ezekről a dolgokról? Hogyan tudnám megvédeni őt? Vélemények?

Már évek óta kövér voltam, nem tetszettem senkinek, mindig a bartán?m volt az aki mindenkinek tetszett. Mindig nei kérték el a telószámát...nekem soha senki...:( de mára már lefogytam hála az istennek. Egyre több fiú szertene t?lem valamit, és sok barátom van. Õneki is de azt vetem észre h nagyon megválztozott nem keresi a társaságomat, inkább a másik városban lév? bartáaival van mint velem...Éjszakákat kimarad otthonról, igaz szülei elengeték de akkor is fél 11 kor ér haza a kocsmából és hozzá kell tennem 14 éves!!!! a szület nem érdeklni de én féltem mégis csak bn?m...igaz amiket csinált vele nagyon sokat kevert...de inkább ezeket nem részletezném....ti mit csinálnátok ha szerintetek már nem lene ártatlan? értitek?

Legjobb válasz: én leszarnám magasról

én leszarnám magasról
Ha nem keresi a társaságodat, akkor a tanácsaidat se fogja meghallgatni.
hízz vissza
Szerintem a barátnõd irigy rád és zavarja, hogy ha együtt vagytok, már nem õ a "sztár" és nem tud téged felülmúlni. Nekem is volt ilyen barátnõm, amíg duci voltam és szerencsétlen, mindenhova velem akart menni, amióta lefogytam, folyton bunkó, nem szeretne találkozni, pedig hozzáteszem ugyanolyan szerény maradtam, nem lettem beképzelt. Szerintem hanyagold a lányt.
Áhh, ez annyira jellemzõ. Remélem tovább olvasod a választ attól hogy most azt írom hogy nagyon fiatalok vagytok még. Fiú vagyok és én is így voltam sokáig egy osztálytársammal, aki egyben a legjobb barátom is hogy kisebbségi komplexusom volt mellette, mert mindig a figyelem középpontjában volt és emellett a csajok is sokkal jobban tapadtak rá, persze fõleg magamban kerestem a hibát mindig, de aztán sikerült beszélnem vele errõl és jobb lett minden. Nem változott egyikünk sem a beszélgetés után, de jó volt elmondani neki azt ami régóta nyomasztott vele kapcsolatban és sokkal felszabadultabb vagyok most már és az sem érdekel hogy õt hány csaj imádja, mert közben nekem is lett barátnõm.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!