Találatok a következő kifejezésre: Hogyan beszéljem vele ezt, hogy ne (4 db)

Hogyan beszéljem meg vele ezt, hogy ne pletykáljon amíg nem biztos még a baba?

Elmondtam a f?nökömnek, hogy babát várok, megkértem, hogy amíg nem telik le a 3 hónap addig ne mondja el senkinek. Ezt nem bírta megállni és mások kérdezgetnek,hogy mi van.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem csak magatokkal foglalkozz! Ne kifele nézz! Olyan csoda és gyönyörûség történt Veletek, hogy ezt kár elrontani azzal, hogy az érzéketlen fõnököddel foglalkozol. Amúgy is, a babona idõszak már leáldozott. 2007-et ícunk:) Egy 21 hetes kismama

Szia! Szerintem csak magatokkal foglalkozz! Ne kifele nézz! Olyan csoda és gyönyörûség történt Veletek, hogy ezt kár elrontani azzal, hogy az érzéketlen fõnököddel foglalkozol. Amúgy is, a babona idõszak már leáldozott. 2007-et ícunk:) Egy 21 hetes kismama
Szia! Na én ezért mondtam el 3 hónapos terhesen a fõnökömnek. 4 hónaposan pedig már táppénzen voltam, de tényleg ne érdekeljen senki. Csak magatokkal törõdj.

A párom megkérte a kezemet és én kínomban igent mondtam, mert nem akartam megbántani, de nem akarok a felesége lenni. Hogyan beszéljem ezt meg úgy vele, hogy ne legyen belõle a kelleténél nagyobb sértõdés?

9 éve vagyunk együtt, közös gyermekeink is vannak. Nagyon szeretem a páromat, de be kellett látnom, hogy anyagiak terén egy gyerek szintjén van. Képtelen beosztani a pénzét és ha valamelyik családtagja kér tõle akkor ad neki akkor is, ha utána neki/nekünk kell megszorítani a nadrágszíjat vagy esetleg kölcsönkérni valakitõl. Már több hitelt is vett úgy föl, hogy nekem elfelejtett róla szólni és bár megbeszéltük, hogy ilyen többet nem lesz, nem tudok benne teljesen megbízni. Az utóbbi 6 évben már külön kasszán vagyunk, ez be is vált, de félek, hogy házasság alatt nem mûködne.

Legjobb válasz: komunikáció..... és ezeket mond el neki is

komunikáció..... és ezeket mond el neki is
a házasság elõtt felvett hitel soha nem lesz közös vagyon ... az a férj negatív különvagyonához fog tartozni sõt ha vállnak akkor a feleség kérheti a részletek felét amit a házasság alatt befizetett
Hát akkor mondd meg, hogy jó, csinálunk egy eljegyzést, és esküvõ meg akkor lesz, ha a tarozásaidat letudtad.
#9, a házasság az tudod egy jogi aktus, ami jogviszonyt teremt a két fél között. Tehát a két fél nyilván azt is mérlegeli, hogy számukra joghatásaiban a házasság, vagy az élettársi kapcsolat a megfelelõbb. Ez esetben meg nyilván az utóbbi, mert anyagi szempontból kevésbé szoros kapcsolat, egy élettárs kevésbé tartozik helytállni a párja gazdasági dolgaiért, mint egy házastárs.
6-os attól, hogy valakik külön kasszán vannak még szerethetik egymást, ha az egyik fél nagyon költekezõ akkor érdemes így csinálni.
#6, te hol látod, hogy a Kérdezõ ne szeretné a párját? Szerintem szereti, csak éppen tisztában van a hibáival is.
Bocs: tartozásaidat
Ha összeházasodtok, attól kezdve lényegtelen, hogy külö vagy közös kasszán vagytok, jogilag minden közös, a felvett hitelektöl kezdve a jövedelmekig.
Te nem szereted a párodat, és nem értem, hogy miért vállaltál vele közös gyerekeket. Elég érdekes lehet a közös háztartás és a külön kassza. A költségeket is külön álljátok? Soha nem tudtam megérteni az ilyen együttélést.
nem értem hogy most mért is a pénz függvênye a hàzassàg? szerelem vagy valami, kompromusszum?
Nem az hangzik borzalmasan, hogy nem tudsz benne megbízni az már csak egy következmény. Tudod, minek a következménye? Annak, hogy nincs meg nála a minimálisan ELVÁRHATÓ õszinteség. Kettõtök kapcsolatát tekintve nem az a legnagyobb probléma, hogy õ anyagilag egy felelõtlen, léha ember, hanem az, hogy ahol tud, megkerül. Pláne 9 év után. Egy valamire való kapcsolatban a bizalom és az õszinteség alapvetõ lenne. Te meg vess magadra, hogy nem bírtál a sarkadra állni, és megmondani, hogy így nem. De nyugi, az eljegyzés még nem kötelez semmire.
Nyilván õ is tudja, hogy vannak problémáid a költekezésével. Így egyszerûen meg tudod mondani, hogy mivel annyira másképp látjátok a dolgokat, nem lenne jó ötlet jogilag összekutyulni. Hát persze, nem valami szívderítõ gondolat, de ez van, és 9 év után nem is nagyon valószínû, hogy változni fog. Esetleg ha vallásosak vagytok, tartsatok csak egyházi esküvõt, ha lehet. Akkor Isten színe elõtt házasok lesztek, de jogilag nem válik minden vagyonotok közössé. Mert oké, a mostani hitelei nem lesznek közösek, de már az esküvõ napjától felvett hitelei azok lennének... én se kockáztatnék.
Na ide vezet a "mindenáron meglepetés legyen a lánykérés, mert ha elõre megbeszélitek a terveket, az nem olyan romiiii..."
Nagyon jól látod kérdezõ hogy nem szabad hozzámenned. Mert az igaz hogy a korábban felvett hitelei az õ hitelei, de a házasság alatt felvett hitelt már tõled is végrehajthatják. Ha elveszed, beránthat téged is adósságcsapdába. Értésére kell adni, hogy ez egy csapda s sokkal jobb ha egy jogilag idegennel lakik együtt. Sõt, kérj mindenrõl amit veszel nevedre címedre szóló számlát s akkor ha jön a végrehajtó a te cuccaidat nem viheti el. Ilyesmiket magyarázz el neki. Ha szereted, maradj vele, de jogilag el kell határolódnod tõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Tényleg szeretem és én lennék a legboldogabb, hogy megkért, ha nem kellene az anyagiakat is szem elõtt tartanom. Pénzügyekben ugyanis teljesen megbízhatatlan. Hiába a jóakarat, ha közben minket nyomorba dönt. Házassági szerzõdésen már én is gondolkodtam, de elég nehéz úgy megcsinálni, hogy az egyik fél kiszámíthatatlan döntéseket hoz. Az egyik hitelt kifizeti egy másikból, de közben fizuelõleget is vesz fel, hogy egy harmadik hitelbe elõtörlesszen, hogy megkaphasson megint egy másikat... Volt, hogy csak késõbb derült ki, hogy a rezsire szánt pénzt is hitelbõl adta, mert a fizetése az nagymamájához került, mikor ki akarták kapcsolni nála a gázt. Most az a megállapodásunk van, hogy egy fix összeget fizet és a többit arra költi amire akarja. Eleinte próbáltam megtanítani neki, hogy mit és hogyan mérlegeljen, de nem ment. Igen, tudom, hogy borzalmasan hangzik, de nem tudok benne bízni. Hogyan is tehetném, ha egy árva szó nélkül képes volt az évek alatt összespórolt pénzemet odaadni a testvérének, mert éppen bajban volt a cége? Én meg gyanútlanul mentem megvenni a gyerekszoba berendezését és a boltban koppantam, hogy nincs fedezet a számlámon. A magyarázat annyi volt, hogy még nem kapta meg a hitelt, de a tesójának sos kellett a pénz, engem meg nem akart idegesíteni a dologgal. Több hitele és hitelkártyája is van. Én már nyomon sem tudom követni, hogy kinek mennyivel tartozik. A fizetése jóval magasabb mint az enyém, pont ezért az én fizetésemhez képest aránytalanul sok a törlesztõje is. Számtalanszor átrágtuk már ezt a problémát, de õ nem érti, hogy nekem mi a bajom, hiszen eddig is megvoltunk és õ csak jót akar. Egyszer mikor munkanélküli volt, megpróbáltam én fizetni a részleteket, de rá kellett jönnöm, hogy az több mint amit ki tudnék gazdálkodni. Akkor 3 hónapig anyukámék tartottak el minket, mert 14000Ft kivételével a teljes fizetésem a törlesztõkre ment.
Mondd ezt: "Ne haragudj drágám, de gondolkodtam. Nem mehetek hozzád addig, amíg anyagi téren nem bízhatok benned 100%-osan. Nagyon szeretlek, de ott vannak a hitelek amiket a tudtom nélkül felvettél... Én nem szeretnék olyan tartozásokban osztozni veled, amikbe nincs beleszólásom, és amikrõl nem is tudok. Ha az anyagiak terén be tudod tartani az ígéreteidet, akkor beszélhetünk a házasságról, de addig maradjon minden a régiben." Attól, hogy nincs a szemed elõtt rózsaszín köd, és látod a hibáit, attól még szeretheted. Nem is értem azokat, akik szerint a szerelemhez a vakság is hozzátartozik, hogy tudatosan homokba dugjuk a fejünket, és nem ismerjük be, hogy a másik nem tökéletes.
Házassági szerzõdés... mindent megold.
"A párom megkérte a kezemet" ... "igent mondtam" ... "nem akarok a felesége lenni" ... "Nagyon szeretem a páromat" Õ anyagilag van egy gyerek szintjén, te meg a kommunikációt tekintve. Nem fogom kifejteni, megtették már elõttem.
Házassági szerzõdés? Megoldás lehet az anyagi részére. De arra nem, hogy nem akarsz hozzámenni. Ez a kijelentés és az, hogy nem bízol benne 9 év és közös gyerekek után, félelmetes. De ez a magánügyed, te tudod, mi a jó neked. Ha ez, akkor ez. Úgy gondolom, ezután sértõdés nélkül kiszállni már nem lehet. A férfi ego sérülni fog, nem kicsit. Vagy lenyeli, vagy nem.
akkor ne mondtál volna igent...
Mintha csak magamat hallanám. Nálunk is ez a baj. A barátnõmmel már 5 éve vagyunk együtt. De annyira felelõtlen, hogy egyszerûen nem vagyok hajlandó a házassággal magamra venni azt a sok tartozást, amit felhalmozott. És sajnos a bizalom is megromlott. Mert mindent letagad aztán jön az exekútor. Na ebbõl a bizonytalanságból nem kérek. Nem vagyok hajlandó kockára tenni a család biztonságát. Ráadásul semmit se lehet megbeszélni, mert vagy témát vált vagy elrohan. Meg kell beszélned vele a dolgokat. A házasság helyett meg lehettek élettársak is. Az igennel az összes adósságát is magadra vállalod. Gondolkozz el rajta! Vajon megéri?

Kaptam egy Lg gs290-t és normál módba van (nem néma meg semmi. ) és néha elkezd beszélni angolul valami four game a vége.1-1 mondatot mond mindig. Nemtudom hol kell kiiktatni ezt hogy ne beszéljen. Hol kell ezt kiktatni vagy valamit csinálni vele?

Legjobb válasz: Nem azt mondja hanem óránként elmondja, hogy mennyi az idõ (pl it is one o'clock) kapcsold ki a profilok> normál-> spec beállítások->óránkénti figyelmeztetést kapcsold ki elvileg te állítottad be mert alap üzemmódba nem rakja be

Nem azt mondja hanem óránként elmondja, hogy mennyi az idõ (pl it is one o'clock) kapcsold ki a profilok> normál-> spec beállítások->óránkénti figyelmeztetést kapcsold ki elvileg te állítottad be mert alap üzemmódba nem rakja be
A kérdező hozzászólása: Köszönömszépen, már énis rájöttem ! :-)


A kérdező hozzászólása: jav* Otthon
Kérdezd meg mit csinálna szívesen!Valahova csak elmegy!focimeccs mozi vmi :) ha nem akar kérdezd meg h miért és mond el bátran h nagyon örülnél ha elkísérne mert nagyon rossz neked hogy egyedül kell menned.És találjatok vmi közös programot néha-néha, aztán hátha belejön :) sok sikert!
felejtõs, hogy változik néha-néha kihisztizhetsz egy-egy programot, de ugyis fogja huzni a száját.Nálunk is ez van.Mielõtt megismertem, állandóan buli, haverok, vagy akárcsak az éjszaka közepén kimenni kocsikázni...miota (2 éve) vele vagyok, azóta nélküle sehova (ha mégis, akkor azért nagy hiszti és engesztelehetm 2 hétig), vele is csak 2-3 havonta, inkább itthon üljünk, és filmezzük, pedig már elmondtam neki kismillioszor hol szépen hol kevésbészépen hogy ez igy nemoké huszonévesen. Boltig (300méter) nem jön le velem, nemhogy máshová... vagy hozzászoksz vagy ... 22/L (24/F)
A kérdező hozzászólása: Igen , kb nálunk is így van mint az utolsó hozzászolónál.Igen arra már rájöttem h változni nagyon sokat már nem fog:S Csak ez így meg annyira nem jó:S De nem akarok örökké hisztizni csak azért, hogy jöjjön el velem ide oda.Ebbe azthiszem egy idõ után bele lehet fáradni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!