Találatok a következő kifejezésre: Hogyan beszéljem vele ezt, (24 db)

13 vagyok és még nem jött meg. Anyukámmal nem beszéltünk még róla. De nekem ez ciki. hogy beszéljem meg ezt vele? Kérjek előre tőle betétet?

Legjobb válasz: Egyszerûen mondd meg neki, hogy szeretnél magadnál tartani néhányat a biztonság kedvéért, vagy még egyszerûbb ha veszel magadnak.

Egyszerûen mondd meg neki, hogy szeretnél magadnál tartani néhányat a biztonság kedvéért, vagy még egyszerûbb ha veszel magadnak.
mondanám hogy suliba a védõnõ, de mivel nincs most iskola, vezesd fel anyukádnak, hogy szerinte nem-e furcsa, meg ilynek.
Nem a te hibád, hogy édesanyád még nem beszélt veled errõl. Õt is sajnos így nevelték, hogy ciki neki a téma. Ha belegondolsz a biológiájába a nõi ciklusnak, akkor rájössz, hogy az ég világin semmi ciki nincsen benne, hanem az egész egy csoda:) A fogantatás, a terhesség, a szülés, a nemi érés mind egy csoda. 16 éves korig bármikor megjöhet a menstruációd. Még van erre 3 éved. Addig nem kell félni. Vannak korábban és vannak késõbb érõ lányok. A dolog kimenetele viszont mind a két esetben ugyanaz:) Én, még ha elsõre a rossz berögzülések miatt kellemetlen is, leülnék anyummal beszélgetni. Lehet, hogy csak arra vár, hogy kérdezz. Õ is menstruál minden hónapban, õ is vesz magának betétet és tampont. Én lehet, hogy azzal kezdeném, hogy szólnék, hogy olyan helyre tegye a betétet, ahol te is hozzáférsz, mert bármikor szükséged lehet rá. Ebbõl elindulhat egy komolyabb beszélgetés is. Nõk vagytok, össze kell fognotok, hogy segítsétek egymást ebben:) Ez jól jöhet még nyaraláskor, kiránduláskor. Hajrá és kérlek ne szégyelld, mert egyáltalán nincs mit:) Majd írj, hogy sikerült-e a beszélgetés:)
Ne parázz. Elöbb-utobb minden lány túlesik rajta! Nekem is 14 évesen jött meg, és csak egyszerûen vigyáztam magamra! Tudom, hogy kényelmetlenül érzi magát egy ilyenkor egy csajszi, de próbáld meg végig gondolni: Más is menstruál! az, hogy anyukáddal errõl nem beszéltetek, ez más része a dolognak. Biztos hogy volt a suliban tájékoztató rész, és kaptatok ingyenes termékmintát, de ha nem, akkor sincs gond! Ha édesanyádtól kérsz betétet, biztosan ad neked egy rakatot, és beavat a dologba. De ha iskolában jön meg, kérlek, ÉS KÉRLEK MÉG 1000-szer, hogy ne félj a barátnõidtõl(akik már menszeszelnek) segítséget kérni! Ám legjobb ha tanárodtól kérsz segítséget, esetleg õ beszélni fog veled a dologról! Lényeg, hogy NE TITKOLD EL A SZÜLEID ELÖTT, MERT ABBA BIZONY TE IS BELEHALHATSZ! sok sikert, és szép életet.
Kérj anyukádtól betétet, ez nem ciki és így nem fog meglepni. Én például nem voltam hajlandó betétet elrakni, mert, hogy nekem még biztosan nem jöhet meg, hát meg is lett az eredménye.
Ez egyáltalán nem ciki! A világ legtermészetesebb dolga! Anyukádnak úgy kellett volna nevelnie, hogy Te is a legtermészetesebb dolognak tartsd a menstruációt és a többi intim dolgot és bármit merj tõle kérdezni!
Nincs ebben semmi gáz, nekem 13 és fél évesen jött meg :) Anyud meg szerintem úgyis tudja, hogy mi a helyzet, úgyhogy lesz betét akkor is, ha nem szólsz neki elõre :)
Ja, 13 éves korban még nem gáz, ha nem jött meg. Tesómnak 16 évesen jött meg. Szóval nyugi van. :D
szerintem nyugodtan megbeszélheted anyukáddal, nincs ebben semmi ciki, teljesen természetes az meg, hogy 13 éves vagy, és még nem jött meg, nem feltétlenül baj, lehet, csak késõbb fog, emiatt ne idegeskedj
Ez nem ciki! Nyugodtan beszéld meg vele! Mindenképpen legyen a házban betét, ha megjönne. Elég kínos, ha nincs. Én mondjuk nem beszéltem vele elõtte anyummal, de szerintem direkt nekem vett betétet, csak nem mondott róla semmit. Egyik reggel megjött, mondtam neki hogy megjött, mondta hogy ott a betét, és ennyi volt. :D
Szerintem anyuddal mindenféleképpen beszéld meg.De ha mélyebben belemennél a dologba és esetleg kínosnak érzed a dolgot (egyébként tudom mire gondolsz) akkor esetleg valamelyik barátnõddel beszélj róla de a betét dolgot persze mindenféleképpen meg kell beszélnetek anyukáddal.

Egy fiúhaverom barátnője betegesen féltékeny rám és én ezt már nagyon unom. :S Mit csinálhatnék? Hogyan beszéljek vele?

Õk távkapcsolatban vannak, a csaj vidéken lakik, egy olyan városban, ahol mostanában többször is volt dolgom és ennek elintézéshez a haverom segítségét kértem. És emiatt többet voltam vele, naponta beszéltünk telefonon és együtt utaztunk odáig és ott is párszor taliztunk. De a lány hisztérikusan féltékeny, pedig semmi oka rá, egyáltalán nem jön be ez a fiú pasiként... Most hétvégén megint abba a városba kell utaznom és találkozni fogok velük és a csaj megfenyegetett...

Legjobb válasz: hát ez tényleg ciki! Szerezz magadnak egy fiút azt megvan óldva xD

hát ez tényleg ciki! Szerezz magadnak egy fiút azt megvan óldva xD
Ezt a pasinak kéne lerendezni. Persze lehet, h nem sikerülne...
Csak azért is feküdj le a fiúval

Nagyon ciki volt, elszúrtam. Ezek után hogy beszéljek vele? Nem akar már semmit? Hogy hozzam rendbe?

Van egy srác, akibe 3 éve szerelmes vagyok, eddig alig szóltam hozzá, mert õ "népszerû szépfiú". De tegnap egy meglepetésbulin voltunk (van pár közös barátunk) és elkezdett velem beszélgetni. Csókolóztunk és mondta, hogy menjünk el hozzájuk és akkor még jó ötletnek tûnt, mert õ lett volna az elsõ és mindig is ezt akartam.

Legjobb válasz: az lesz majd a szar egyébként ha majd realizálódik benned hogy nem akar õ tõled semmit csak megdugni

az lesz majd a szar egyébként ha majd realizálódik benned hogy nem akar õ tõled semmit csak megdugni
próbáld meg, max nem fekszel le vele 1-2 hónapig. majd kideríted mit akar. a fiúk mindig azt akarják amit verbálisan kimondanak. kivéve amikor hazudnak F20
Pipikém, itt az idõ, hogy megtanuld.
A kérdező hozzászólása: De még sosem volt senkim, sose voltak velem kedvesek a fiúk és nem tudom, hogy ilyenkor hogy viselkednek, mi mire utal náluk.
Írjál rá, hogy unatkozol, meg már nem is fáj a fejed, úgyhogy szabad az estéd!
ha fárasztanád nem kérte volna hogy írj neki, sõt lese sz*rna téged, nem hogy aggódna, nyugi lehet tényleg csak megakart fektetni sõt... de úgynézki van benne annyi hogy ezekután nem hagy téged õrlödni, irj rá kérj tölle bocsánatot, mond hogy kiborultál, beszélgess kicsit ha untatod ugyis észre fogod venni, ha érdekel azis, ha csak messzirõl pislogsz rá akkor sose lehet köztetek semmi, legyél bátor :)
Te valami hülye lehetsz! Felhívott, elvitt volna a suliba, vitt neked kávét meg péksüteményt, akkor szerinted hol itt a probléma? Mit kellett volna még csinálnia?
A kérdező hozzászólása: Beszéltünk azóta... Vagyis felhívott reggel, hogy értem jöjjön-e kocsival és elvigyen-e, de mondtam, hogy nagyon fáj a fejem, ezért nem megyek be az utolsó 2 napra. Ezért hozott kávét és péksütit. Meg mondta, hogyha nagyon unatkozok, írjak neki, de nem tudom, hogy megtegyem-e, mert lehet, hogy csak fárasztanám, vagy zavarom.
Mivel nem nagyon beszéltetek elõtte és egybõl ágyba vitt szerinted mit akart tõled?
Ha a szexen kívül akart volna mást is, akkor felhívott volna, hogy miért nem mentél ma suliba.
Eddig egymáshoz sem szóltatok jóformán, majd pár óra alatt az ágyig jutottatok: ezért mondjuk azt, hogy csak meg akart fektetni.
Lehet, hogy a népszerû szépfiúnak nem te lettél volna az elsõ, se a 20-adik, inkább olyannal kerülj ilyen kapcsolatba, aki ennél többet jelent neked. Nem csak a szexre vonatkozik ez, hanem arra is, hogy kiöntöd neki a lelked. Mondd meg neki, hogy sajnálod a kiborulást, meg hogy kedveled, de ennél többet csak akkor akarsz, ha már erõsebb köztetek a bizalom. Egyrõl a kettõre rázúdítani mindent, pláne hogy eredetileg lefeküdtél volna vele úgy, hogy kb nem is ismered, nem a legjobb döntés, ráadásul elsõ alkalomra.
A kérdező hozzászólása: De amiért népszerû, az egyenlõ azzal, hogy minden lány csak szexre kellene neki?
Tudat alatt megmentetted magad egy nagyobb csalódástól, hiszen csak meg akart fektetni, semmi mást. Még örülhetsz, hogy végighallgatott, meg vigasztalni próbált.
Az szerintem "cikibb" lett volna, ha megdug utána meg kibeszél a haverjainak és leszar téged.
Szerintem inkább élvezd ki ezt a rövid idõt, amíg valaki fel nem csinál, mert ahogy elnézlek ez már nagyon közel van.
egyszer még büszke leszel magadra ezért. *könnyes szem* :D
naja. bírjon ki kis idõt szex nélkül, akkor tényleg kellessz neki, amúgy meg csak kihasználna. bár ahogy nézem ez nem túlzottan zavarna téged, nem is tudom mit próbálunk róla lebeszélni..

A húgom egy 26 éves családapa szeretője, hogyan beszéljek vele arról, hogy ez nem igazán jó így?

20 éves. El?tte az egész élet. Most lépett ki nem rég az els? kapcsolatából 3 évig volt a sráccal. Én úgy vettem észre ez nagyon megviselte. Egy discoban találkozott ezzel a férfival, s megállpodtak, hogy ameddig mindkett?jüknek jó, addig szex kapcsolatként fenntartják ezt. De többel egyikük sem.

Legjobb válasz: Szeretlek, aggodom erted.... egy jo inditasnak tunik

Szeretlek, aggodom erted.... egy jo inditasnak tunik
Az õ döntése, az õ tapasztalata, az õ élete. Hagyd, hadd csinálja a húgod, amit szeretne. Minél erõszakosabban akarod érvényre juttatni a véleményedet, annál kevésbé fog rá hajlani. Ne avatkozz bele jobban ebbe a helyzetbe. Amnit tenni tudsz: felkészülsz rá, hogy támogatod lelkiekben, akármi is történik. Ezt el is mondhatod neki, hogy mindig számíthat rád. Ha végül szükség is lesz erre, legközelebb jobban fog rád hallgatni. Ha nem, akkor jó a vége, nem igaz? Amúgy a pasi nagyobb szarban van, mint a húgod. Több a veszítenivalója. A húgodnak ez csak úgymond "tapasztalat".
Kezdd úgy, hogy nem akarsz az életébe beleszólni, és tudod, hogy sok közöd elvileg nem lenne hozzá, de félted és szereted, mivel a saját húgodról van szó.Ha a finom, normális célzásokat nem érti, és nem engedi, hogy végig mondd, akkor majd tanul a saját kárán.
Ez kérdés volt nem tanács
Akármit is csinálsz, a húgod nem fog rád hallgatni, hanem majd ellenséget lát benned. Egyébként meg felnõtt nõ, gondolom fel bírja mérni a tettei súlyát. Hagyd békén.
mond meg a pasinak, ha nem ejti a húgod, akkor beköpöd az asszonykájánál
az asszonnyal beszélj, majd õ elintézi
A kérdező hozzászólása: Érti és elfogadja az álláspontom de folytatja. Azt mondja neki ez most megfelel. Mert ha megunja lekoptathatja magáról, de szerintem egyre jobban belefognak menni a dologba, mert már felvetõdött egy közös lakás bérlése, ahol lakhatna a húgom a pasi meg mehetne..! Egyedül fog maradni ettõl féltem.... Elhajt minden udvarlót, már sokszor összevesztek, de kibékülnek. Nem ilyen volt és nem szeretem így látni....
Hova valósi vagy lehet ismerlek...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a segítséget! Én már beszéltem a pasival is, mondtam, hogy nem csípem ezt a helyzetet. Azt mondta, hogy szereti a húgom. A feleségével gyakorlatlag már nincs kapcsolata, de a gyerekeit nem szeretné elhagyni, és hogy a felesége tud róla, hoy van valakije különben nem is aludna a húgomnál. De nekem gyanús... sajnos az "idõvel elhagyom" szöveg túl gyakran tûnik fel ilyen helyzetekben!
A felesége tud róla? KAMU ! Áruld be a k_csögöt, aztán majd kiderül tudott-e róla az asszony vagy nem.

Van egy fiú akinek a haverjai mindig huzzák oda hozzám ő jóformán elszalad, meg mondják neki hogy beszéljen velem(de nem beszél)csak néz. Ez mit jelent a fiú ill. a barátai részéről?

Vajon ezt mért csinálja/csinálják?

Legjobb válasz: Valószínû, hogy tetszel a srácnak, akit húzgálnak. Biztosan beszél a haverjainak rólad, õk pedig kedvükre szívassák azzal, hogy nem mer odamenni hozzád, és egy értelmes mondatot kibökni. :)

Valószínû, hogy tetszel a srácnak, akit húzgálnak. Biztosan beszél a haverjainak rólad, õk pedig kedvükre szívassák azzal, hogy nem mer odamenni hozzád, és egy értelmes mondatot kibökni. :)
vannak ilyen srácok akik kicsit "gyávábbak" hiába nem mindenki nagyszájú...lehet télleg elmondta valamelyik nagyokosnak hogy tetszel neki õk meg szivatják...szegény tudom sajnálni
Azt hogy fiatalok vagytok. :D
Azt, hogy bejössz annak a fiúnak, és a haverjai tudnak róla, ezért löködik feléd.:)
így van, elég egyértelmûen tetszel a srácnak, csak még nyilván fiatal, így nem tudja kezelni a helyzetet, haverjai meg még szivatják is. Ha Neked is tetszik a srác, akkor a következõ alkalommal zavard el a sunyiba a haverjait, mosolyogj rá és próbálj beszélgetni vele. sok sikert :) 21/F
Elõször is fúból van és a haverok cukkolják mert tudják h tetszel neki , ez a megmukkanásos dolog h hozzád se szól ez is pont ezért van . Az én haverom pont iylen alig tom levakarni csak ha azt csinálom amit mondott , de sajnos igaza van ( az iylen ügyekben legalábbis , kisebbfajta pun... mágnes a gyerek, és inkább hallgatok rá)

Hogyan beszéljem ezt meg vele?

A bátyámnak van egy barátn?je, aki már több mint egy éve itt lakik nálunk. Anyukám nagyon jóban van vele, én nem. Amikor ide költözött megpróbáltam vele összebarátkozni, de azt mondta hogy ne is próbáljak vele barátkozni. (Persze ezt csak nekem, úgy hogy más ne hallja)

Legjobb válasz: Nem írtad le, hogy hány éves és hogy fiú vagy lány vagy. Legegyszerûbb az lenne, ha elmondanád neki, amit nekünk. Hogy te eleinte próbálkoztál, de mióta ezt mondta neked a csaj, a közelébe sem szeretsz lenni, és hogy te kész lennél nyitni felé, de õ elzárkózik elõled. De mi baja lehet veled, amiért nem bír?

Nem írtad le, hogy hány éves és hogy fiú vagy lány vagy. Legegyszerûbb az lenne, ha elmondanád neki, amit nekünk. Hogy te eleinte próbálkoztál, de mióta ezt mondta neked a csaj, a közelébe sem szeretsz lenni, és hogy te kész lennél nyitni felé, de õ elzárkózik elõled. De mi baja lehet veled, amiért nem bír?
Hány éves vagy?
Ha te egyébként jó természetû vagy, akkor nyugodtan mondd meg anyudéknak amit mondott. Miért is ne a saját lányuknak hinnének ? De ha okot adsz rá, hogy más ne akarjon veled barátkozni, és õk is így látják, akkor nehezebb a dolog. Mondhatod olyan jó lenne neked szinte mintha nõvéred lenne, te szeretnél jó viszonyt, de õ ezt mondta. Ha gyanakodnak kérdezd meg miért mondanál ilyet ? Mi elõnyöd származhat belõle. Te nem akarod összeveszíteni õket meg semmi, csak te is szeretnél valamit, épp amit a szüleid is. Beszélj velük õszintén.
A kérdező hozzászólása: Bátyám: 21 Barátnõje: 22
És hány éves az a lány ??
A kérdező hozzászólása: És lány vagyok, ami még egy ok rá hogy jóban legyünk :) És fogalmam sincs miért nem kedvel. Beszélgettem régi barátaival (akiket ismerek) és szerintük egy undok liba. Én szívesen nyitnák felé :)
A kérdező hozzászólása: 12 De attól még nem kéne ilyen viszonyban lennünk
Ha felküldött a szobádba akkor te még biztos egy gyerek lehetsz.
Korod??
A kérdező hozzászólása: Beszéltem anyámmal. Szerinte, semmi baj nincs, csak én vagyok a hülye :S Aztán beszéltem apámmal. Szerinte, tényleg jobb lenne ha nem utálna ennyire :) Aztán beszéltem még a bátyámmal is. Most tervezi a költözést, de úgyan ebbe a városba Aztán beszéltem utcsónak a bátyám barátnõjével. És csak annyit mondott: pár hét és itt sem vagyok

Hogyan beszéljem meg vele ezt a rettentő kínos dolgot?

van egy barátom. én 18 ? 30. és úgy néz ki mint egy hajléktalan, ciki vele megjelenni az utcán, de viszont nagyon megkedveltem mert vicces meg hasonlók, hogyan vezessem rá hogy ne legyen ciki vele megjelenni? ruhája tiszta szakadt, piszkos, és büdös, nem borotválkozik, fogkefét se látta s?r?n, haja is tele van szalmaszállal vagy mivel annyira nem láttam mert mindig sapka van rajta pont ezért, szal asszem ennyi. nem mondhatom neki hogy héj fürödj már meg. Egyébként miattam leszokott a piáról még nem mondom múlt id?ben mert pár napja megy ez a helyzet, de meg akarom változtatni küls?leg és hogy leálljon a piáról. Azt mondta értem bármire képes lenne. Hogy mondjam ezt el neki?

Legjobb válasz: Te leálltál egy ekkora csövessel?Úristen...Azonnal szakíts vele,és ne hontalanok közt keresgesd a párod..ennyi erõvel az aluljáróbol is összeszedhettél volna valami kéregetõt...no comment..

Te leálltál egy ekkora csövessel?Úristen...Azonnal szakíts vele, és ne hontalanok közt keresgesd a párod..ennyi erõvel az aluljáróbol is összeszedhettél volna valami kéregetõt...no comment..
ne haragudj, de szerintem te sokkal jobbat érdemelsz ennél a srácnál, tényleg bocs
Be.sz.aràs. Hàt te sem lehec normàlisabb mint ô. Mikor össze szürted vele a levet nem vetted észre hogy egy csöves?
A szaván foghatod. Ha bármire képes érted, akkor kiöltözni, borotválkozni és naponta zuhanyozni is.
hát tényleg nem egy jó választás volt !! de azért azt nyugodtan megmondhatod neki, mielõtt szakítasz, hogy fürödnie kellene, és adnia magára! nincs ebben semmi kínos! az a kínos, hogy nem teszi! persze, az fontos, hogy ne fogalmazz durván!
pff....nem elég h csöves, de öngyilkos hajlamú is.minek álltál vele egyáltalán össze?ezt te sem tudod mi?
omfg:O
"csinált már olyat" Akkor nyugodtan hagyd ott, ha akkor se sikerült neki, eztán se fog.
A kérdező hozzászólása: mindenki ezt mondja akkor szerintem szakítani fogok vele, csak félek hátha öngyilkos lesz mert csinált már olyat
A kérdező hozzászólása: nem mondhatnám hogy csöves, mert van hol laknia csak az élete szar mint nekem és ebben az egyben egyezünk

Hogyan beszéljem ezt meg a párom családjával? Egyáltalán próbáljam ezt velük megbeszélni?

Nem túl jó egymással a kapcsolatuk (pont a viselkedésük miatt), de néha azért összefutnak beszélgetni egyet és sajnos néha még 1-2 hétig hívogatják is egymást telefonon. Ilyenkor a párom teljesen kifordul magából és átveszi a stílusukat. Mindenre megjegyzést tesz, beszól, szenved, hogy munkába kell mennie, szenved, hogy nem hagyjuk itthon pihenni stb. Mintha nem is a párom lenne, csak valami idegbeteg idióta, aki a bõrébe bújt. A családja ráadásul pontosan tudja, hogy milyen hatással vannak rá és fõleg a testvérei kihasználják az alkalmat, hogy a kapcsolatunkat kikezdjék. Nagyon elegem van ebbõl. Nem is tudom, hogyan tudnám errõl leszoktatni. Vele már többször beszéltem, de amikor a hatásuk alatt van, nem érzi át, hogy milyen bántón, gorombán és felelõtlenül tud viselkedni.

Legjobb válasz: Semmi értelme velük beszélni, hiszem amint írod, a kapcsolatotokat próbálják kikezdeni. Esetleg vedd fel ahogy ilyenkor viselkedik és mutasd meg neki. Gyerekek vannak?

Semmi értelme velük beszélni, hiszem amint írod, a kapcsolatotokat próbálják kikezdeni. Esetleg vedd fel ahogy ilyenkor viselkedik és mutasd meg neki. Gyerekek vannak?
Ilyen általános kérdésre csak nagyon álalános válaszok várhatók.
A kérdező hozzászólása: Sokkal konkrétabban nem tudom leírni, mert ilyenkor minden baja van és semmi sem jó, kezdve azzal, hogy rosszul aludt, kényelmetlen a matrac, hideg a papucsa, túlpörkölték a kávét és én meg túl sokáig fõztem, a kenyér rágós, a szalámi száraz, a felvágott rossz ízû, nincs kedve munkába menni, ennyi pénzért nem éri meg kikelni az ágyból stb. és ez folytatódik egész nap. A gyerekek idegesítik, elrontottuk velük az életünket... Ha viszont nem találkozik a rokonaival, akkor vidám, mindenben meglátja a jót, mindenkihez van egy kedves szava, a gyerekekkel pedig fél napokra el tud menni sétálni, csavarogni, játszótérre, cukrászdába, kirándulni. Mintha nem is ugyanaz az ember lenne. Utólag tisztában van vele, hogy hogyan viselkedett, de akkor nincs. Ez a dilis idõszak kb 1 hét szokott lenni, de tovább tart, ha még hívogatják is egymást.

A párom megkérte a kezemet és én kínomban igent mondtam, mert nem akartam megbántani, de nem akarok a felesége lenni. Hogyan beszéljem ezt meg úgy vele, hogy ne legyen belõle a kelleténél nagyobb sértõdés?

9 éve vagyunk együtt, közös gyermekeink is vannak. Nagyon szeretem a páromat, de be kellett látnom, hogy anyagiak terén egy gyerek szintjén van. Képtelen beosztani a pénzét és ha valamelyik családtagja kér tõle akkor ad neki akkor is, ha utána neki/nekünk kell megszorítani a nadrágszíjat vagy esetleg kölcsönkérni valakitõl. Már több hitelt is vett úgy föl, hogy nekem elfelejtett róla szólni és bár megbeszéltük, hogy ilyen többet nem lesz, nem tudok benne teljesen megbízni. Az utóbbi 6 évben már külön kasszán vagyunk, ez be is vált, de félek, hogy házasság alatt nem mûködne.

Legjobb válasz: komunikáció..... és ezeket mond el neki is

komunikáció..... és ezeket mond el neki is
a házasság elõtt felvett hitel soha nem lesz közös vagyon ... az a férj negatív különvagyonához fog tartozni sõt ha vállnak akkor a feleség kérheti a részletek felét amit a házasság alatt befizetett
Hát akkor mondd meg, hogy jó, csinálunk egy eljegyzést, és esküvõ meg akkor lesz, ha a tarozásaidat letudtad.
#9, a házasság az tudod egy jogi aktus, ami jogviszonyt teremt a két fél között. Tehát a két fél nyilván azt is mérlegeli, hogy számukra joghatásaiban a házasság, vagy az élettársi kapcsolat a megfelelõbb. Ez esetben meg nyilván az utóbbi, mert anyagi szempontból kevésbé szoros kapcsolat, egy élettárs kevésbé tartozik helytállni a párja gazdasági dolgaiért, mint egy házastárs.
6-os attól, hogy valakik külön kasszán vannak még szerethetik egymást, ha az egyik fél nagyon költekezõ akkor érdemes így csinálni.
#6, te hol látod, hogy a Kérdezõ ne szeretné a párját? Szerintem szereti, csak éppen tisztában van a hibáival is.
Bocs: tartozásaidat
Ha összeházasodtok, attól kezdve lényegtelen, hogy külö vagy közös kasszán vagytok, jogilag minden közös, a felvett hitelektöl kezdve a jövedelmekig.
Te nem szereted a párodat, és nem értem, hogy miért vállaltál vele közös gyerekeket. Elég érdekes lehet a közös háztartás és a külön kassza. A költségeket is külön álljátok? Soha nem tudtam megérteni az ilyen együttélést.
nem értem hogy most mért is a pénz függvênye a hàzassàg? szerelem vagy valami, kompromusszum?
Nem az hangzik borzalmasan, hogy nem tudsz benne megbízni az már csak egy következmény. Tudod, minek a következménye? Annak, hogy nincs meg nála a minimálisan ELVÁRHATÓ õszinteség. Kettõtök kapcsolatát tekintve nem az a legnagyobb probléma, hogy õ anyagilag egy felelõtlen, léha ember, hanem az, hogy ahol tud, megkerül. Pláne 9 év után. Egy valamire való kapcsolatban a bizalom és az õszinteség alapvetõ lenne. Te meg vess magadra, hogy nem bírtál a sarkadra állni, és megmondani, hogy így nem. De nyugi, az eljegyzés még nem kötelez semmire.
Nyilván õ is tudja, hogy vannak problémáid a költekezésével. Így egyszerûen meg tudod mondani, hogy mivel annyira másképp látjátok a dolgokat, nem lenne jó ötlet jogilag összekutyulni. Hát persze, nem valami szívderítõ gondolat, de ez van, és 9 év után nem is nagyon valószínû, hogy változni fog. Esetleg ha vallásosak vagytok, tartsatok csak egyházi esküvõt, ha lehet. Akkor Isten színe elõtt házasok lesztek, de jogilag nem válik minden vagyonotok közössé. Mert oké, a mostani hitelei nem lesznek közösek, de már az esküvõ napjától felvett hitelei azok lennének... én se kockáztatnék.
Na ide vezet a "mindenáron meglepetés legyen a lánykérés, mert ha elõre megbeszélitek a terveket, az nem olyan romiiii..."
Nagyon jól látod kérdezõ hogy nem szabad hozzámenned. Mert az igaz hogy a korábban felvett hitelei az õ hitelei, de a házasság alatt felvett hitelt már tõled is végrehajthatják. Ha elveszed, beránthat téged is adósságcsapdába. Értésére kell adni, hogy ez egy csapda s sokkal jobb ha egy jogilag idegennel lakik együtt. Sõt, kérj mindenrõl amit veszel nevedre címedre szóló számlát s akkor ha jön a végrehajtó a te cuccaidat nem viheti el. Ilyesmiket magyarázz el neki. Ha szereted, maradj vele, de jogilag el kell határolódnod tõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Tényleg szeretem és én lennék a legboldogabb, hogy megkért, ha nem kellene az anyagiakat is szem elõtt tartanom. Pénzügyekben ugyanis teljesen megbízhatatlan. Hiába a jóakarat, ha közben minket nyomorba dönt. Házassági szerzõdésen már én is gondolkodtam, de elég nehéz úgy megcsinálni, hogy az egyik fél kiszámíthatatlan döntéseket hoz. Az egyik hitelt kifizeti egy másikból, de közben fizuelõleget is vesz fel, hogy egy harmadik hitelbe elõtörlesszen, hogy megkaphasson megint egy másikat... Volt, hogy csak késõbb derült ki, hogy a rezsire szánt pénzt is hitelbõl adta, mert a fizetése az nagymamájához került, mikor ki akarták kapcsolni nála a gázt. Most az a megállapodásunk van, hogy egy fix összeget fizet és a többit arra költi amire akarja. Eleinte próbáltam megtanítani neki, hogy mit és hogyan mérlegeljen, de nem ment. Igen, tudom, hogy borzalmasan hangzik, de nem tudok benne bízni. Hogyan is tehetném, ha egy árva szó nélkül képes volt az évek alatt összespórolt pénzemet odaadni a testvérének, mert éppen bajban volt a cége? Én meg gyanútlanul mentem megvenni a gyerekszoba berendezését és a boltban koppantam, hogy nincs fedezet a számlámon. A magyarázat annyi volt, hogy még nem kapta meg a hitelt, de a tesójának sos kellett a pénz, engem meg nem akart idegesíteni a dologgal. Több hitele és hitelkártyája is van. Én már nyomon sem tudom követni, hogy kinek mennyivel tartozik. A fizetése jóval magasabb mint az enyém, pont ezért az én fizetésemhez képest aránytalanul sok a törlesztõje is. Számtalanszor átrágtuk már ezt a problémát, de õ nem érti, hogy nekem mi a bajom, hiszen eddig is megvoltunk és õ csak jót akar. Egyszer mikor munkanélküli volt, megpróbáltam én fizetni a részleteket, de rá kellett jönnöm, hogy az több mint amit ki tudnék gazdálkodni. Akkor 3 hónapig anyukámék tartottak el minket, mert 14000Ft kivételével a teljes fizetésem a törlesztõkre ment.
Mondd ezt: "Ne haragudj drágám, de gondolkodtam. Nem mehetek hozzád addig, amíg anyagi téren nem bízhatok benned 100%-osan. Nagyon szeretlek, de ott vannak a hitelek amiket a tudtom nélkül felvettél... Én nem szeretnék olyan tartozásokban osztozni veled, amikbe nincs beleszólásom, és amikrõl nem is tudok. Ha az anyagiak terén be tudod tartani az ígéreteidet, akkor beszélhetünk a házasságról, de addig maradjon minden a régiben." Attól, hogy nincs a szemed elõtt rózsaszín köd, és látod a hibáit, attól még szeretheted. Nem is értem azokat, akik szerint a szerelemhez a vakság is hozzátartozik, hogy tudatosan homokba dugjuk a fejünket, és nem ismerjük be, hogy a másik nem tökéletes.
Házassági szerzõdés... mindent megold.
"A párom megkérte a kezemet" ... "igent mondtam" ... "nem akarok a felesége lenni" ... "Nagyon szeretem a páromat" Õ anyagilag van egy gyerek szintjén, te meg a kommunikációt tekintve. Nem fogom kifejteni, megtették már elõttem.
Házassági szerzõdés? Megoldás lehet az anyagi részére. De arra nem, hogy nem akarsz hozzámenni. Ez a kijelentés és az, hogy nem bízol benne 9 év és közös gyerekek után, félelmetes. De ez a magánügyed, te tudod, mi a jó neked. Ha ez, akkor ez. Úgy gondolom, ezután sértõdés nélkül kiszállni már nem lehet. A férfi ego sérülni fog, nem kicsit. Vagy lenyeli, vagy nem.
akkor ne mondtál volna igent...
Mintha csak magamat hallanám. Nálunk is ez a baj. A barátnõmmel már 5 éve vagyunk együtt. De annyira felelõtlen, hogy egyszerûen nem vagyok hajlandó a házassággal magamra venni azt a sok tartozást, amit felhalmozott. És sajnos a bizalom is megromlott. Mert mindent letagad aztán jön az exekútor. Na ebbõl a bizonytalanságból nem kérek. Nem vagyok hajlandó kockára tenni a család biztonságát. Ráadásul semmit se lehet megbeszélni, mert vagy témát vált vagy elrohan. Meg kell beszélned vele a dolgokat. A házasság helyett meg lehettek élettársak is. Az igennel az összes adósságát is magadra vállalod. Gondolkozz el rajta! Vajon megéri?

Nem enged motorozni a feleségem. Hogyan beszéljem ezt meg vele?

Amióta az eszemet tudom érdekelnek a motorok és kamasz korom óta motorozom. Egyszer pár éve volt egy komoly balesetem, már jól vagyok. Amikor meggyógyultam szerettem volna újra motorozni de a feleségem folyton lebeszélt róla én meg hallgattam rá és most jutottam oda, hogy nem bírom tovább motor nélkül és vennék egyet. Próbáltam óvatosan elmondani neki, hogy mire gondoltam és ahelyett, hogy normálisan megbeszéltük volna nagyon kiakadt. Tényleg venni szeretnék csak a pénz miatt jó lenne ezt megbeszélni normálisan. Közös kasszán vagyunk. Előre látom, hogy a következő próbálkozásnál mi lesz. Hogy lehetne elkerülni a nagyobb veszekedéseket? 26/F

Legjobb válasz: Ha volt már egy baleseted, még jó, hogy félt téged! Te valószínûleg ezt titulálod kiakadásnak, és ezért nem tudjátok normálisan megbeszélni.

Ha volt már egy baleseted, még jó, hogy félt téged! Te valószínûleg ezt titulálod kiakadásnak, és ezért nem tudjátok normálisan megbeszélni.
"Hogy lehetne elkerülni a nagyobb veszekedéseket? " Most komolyan ez érdekel legjobban, ahelyett, hogy mondjuk megkérdeznéd, miért nem engedi, mitõl félt? Az az érzésem, hogy te mindent kiakadásnak veszel és nem tudjátok emiatt normálisan megbeszélni a dolgot. Ha volt már baleseted teljesen normális, hogy félt téged.
Hát mi a fõ oka annak, hogy nem enged?
Elsõ válaszoló: ami miatt a mentõsök -csúnya, de igaz- csak "vesedonorok"-ként hivatkoznak a motorosokra. Motorral sokkal nagyobb százalékban véggzetesek a balesetek, mindjárt linkelek egy statisztikát.
"Mond el neki, hogy az utcán is a fejedre eshet egy tégla" De épp errõl szól minden! A százalékokról! Vajon miben halnak meg többen, motorbalesetben vagy téglabalesetben?
Ne azon járjon az eszed, hogy hogyan lehetne a veszekedést elkerülni! Hanem azon, hogy dûlõre jussatok úgy, hogy mindkettõtöknek megfelelõ legyen. Beszélj vele, hogy mi az oka annak, hogy nem engedi. Nyilván félt téged, próbáld megnyugtatni, kérdezd meg, hogy volt e valami rossz tapasztalata ezzel kapcsolatban. Beszéljétek meg, ezért vagytok emberek!
Bár szerintem ez természetes szelekció. Aki idióta és motorozni akar, az tegye meg, de akkor ne legyen olyan önzõ, hogy családot vállal. Marjon el maga mellõl mindenkit, és fel is fordulhat.
Nekem is volt egy nagy autóbalesetem, igaz nem én voltam a hibás, de sokáig a férjem nagyon ellenezte, hogy vezessek. Sokat kellett a lelkére beszélnem, de a végén engedett, mert látta, hogy nagyon hiányzik a vezetés. Mond el neki, hogy az utcán is a fejedre eshet egy tégla, Benne van a pakliban, és hogy ez neked a vágyad, ha õszintén megbeszélitek, nem lehet ebbõl baj.Mindenkinek van egy vágya, hobbija, és ha telik rá, akkr nem szabad annak gátat szabni :)
8: :) )))
Miért, pisztolyt tart a fejedhez? Ne feledd hogy a férfi te vagy a háznál, tudom hogy kiakadhat meg meg kell beszélni, de azért légy határozottabb és ne hagyd hogy befolyásoljon a döntésekbe.
Végülis tényleg jogod van hozzá, hogy motorozz, a feleségednek viszont joga van hozzá, hogy ne aggodalmaskodások közepette kelljen leélnie az életét, úgyhogy ha neked a motorozás olyan fontos, válj el a feleségedtõl! Nem értem miért házasodtatok össze, ha ennyire képtelen vagy vele együttmûködni.
A mi példánkat tudom leírni: az ismerõseink és barátaink között nagyon sok motoros van, akik már 10-20 éve motoroznak. Párom is kamaszkora körül évekig motorozott, aztán váltott autóra. Nemrég viszont lehetõsége adódott, hogy õ is vegyen egy motort. Azt mondta, évek óta vágyik erre. Én viszont féltem még a gondolatától is, hogy úr isten, most mi lesz...., de nem szóltam neki errõl. Sokat gondolkodtam ezen. Arra jutottam, hogy nem akarom az örömét elrontani. És azt gondolom, bízom benne annyira, hogy tudom, felelõsségteljesen fog motorozni, maximálisan körültekintõen. A védõfelszereléshez viszont ragaszkodtam, ez valamelyest megnyugtat. Valaki mondta, hogy a motorosnak az a kasznija:) , ez tényleg így van. A statisztika biztos sok mindent elmond, de azt tudom, hogy legalább annyi motoros van az ismerõseim között, mint autós, de egy motoros baleset sem volt közöttük, legfeljebb kisebb esések, horzsolások. De több autós ismerõsöm meghalt vagy maradandóan megsérült sajnos autóbalesetben. Megeshet persze, hogy a férjem lesz az, aki így jár, de ez autóval is elõfordulhat vele ugyanúgy. Mert veszélyesebb a motor, ez tény, de sok baleset kikerülhetõ vele, mint autóval, mert azzal nincs erre annyi hely az úton.
Megáll az eszem egy pár fogalmatlan, buta, primitív hozzászóláson... Alapvetõen az, hogy megtiltunk a párunknak valamit, amirõl tudjuk, hogy nagyon fontos neki, nem normális dolog. A feleséged hozzáállását valamilyen szinten lehet a féltéssel magyarázni, de a hiszti meg tiltás már nem fér bele. Szerintem szerezz be rendes védõfelszerelést, ha tudod, vidd el a párodat egy körre valami kölcsönmotoron, és mutasd meg neki, hogy normálisan, biztonságosan is lehet ezt csinálni. És normálisan, de teljesen egyértelmûen meg kell neki mondani, hogy ez túl fontos neked ahhoz, hogy bármi miatt lemondjál róla.
29. Az én nagyszüleim a FALU (tehát nem a városi forgalom) legóvatosabb motorosai voltak, gondolhatod, hogy az MZ-vel szelték a kanyarokat 130-al. Oszt mégis elég volt egy részeg autós. Nagyanyám a helyszínen meghalt, nagyapámnak amputálták lábát, és eztán a kórházban hunyt el relatíve fiatalon. Most szerinted nem hülye indok az óvatosság. De nekem az. Persze az élet halálos, ha végig olvastad volna az írásomat, akkor látnád, hogy semmit nem tiltottam meg a férjemnek, csak nekem ne gyõzködjön, hogy óvatos lesz stb stb. Erre jössz TE is, és magyarázod, hogy motorozni nem gáz. Ajh. Miért vagy ilyen értetlen??? Rettenetes. Motorozzál, megmondom õszintén, hogy veled mi van/volt, az nem igazán érdekel. Mások nem igazán foglalkoztatnak. a kérdés tekintetében.
Én is kivagyok, ha a párom csak kiejti a száján a motor szót. Ez természetes féltés feléd, semmi több. Nekem exem motorozott. Minden egyes alkalommal, amikor azon a szaron ült olyan stresszben voltam órákig, míg meg nem bizonyosodtam róla, hogy él, hogy azt senkinek nem kívánom. Nekünk részben erre is ment rá a kapcsolatunk. Neki a motor fontosabb volt, én meg nem kívántam stresszben élni.
#31: Jaja, kb. úgy írnak, mintha a Man-szigeti versenyrõl lenne szó, nem magyarországi motorozásról... :D Továbbra is azt gondolom, hogy a dohányzás és helytelen táplálkozás jóval több életet követel, mint a motorozás, még ha az életben motort vezetõkre szûkítjük a dolgokat (ami torzít, mert ha elég hamar meghal, akkor nem derül ki, mi lett volna az egészségével), akkor is...
#30: Hozhatsz egyetlen esetet, az még nem jelent semmit. Senki sem állította, hogy motorral nem lehet megsérülni vagy meghalni, nyilván bármivel lehet. Az esélyek a fontosak, szinte tuti belehal az ember, vagy van rá némi esély vagy a kettõ között mi a helyzet, na ez a fontos az adott esetben. Bár van, aki a minimális esélytõl is fóbiásan retteg, de az nem életrevaló, sajna. Az óvatosság sokat jelent, úgyhogy nem hülye indok. Szerintem nem én vagyok az értetlen. (Azt sem gondoltam, hogy érdekel Téged, élek-e, halok-e, engem sem érdekel, hogy érdekel-e :) Ebben legalább teljes az összhang.)
Volt egyszer itt egy kérdezõ, körülbelül három éve. Férje olyan volt mint te, hajthatatlan. Sokat veszekedtek a motorozás miatt. Akkor rengeteg válaszadó szidta a feleséget, hogy mit képzel magáról hogy meg akarja tiltani a férjétõl ezt a boldogságot. Kapott hideget-meleget rendesen. Aztán abba maradt a téma, késõbb, talán rá egy évre, írt még egy kommentet a feleség, hogy már el is felejtette ezt a kérdését, véletlen bukkant rá. Talán a kérdés kiírása után nem sokkal, férje fogta magát, elment motorozni, balesete volt, és amikor a nõ írta a kommentet, már fél éve feküdt a férje kómában. Biztos fent van még a kérdés.
Egy barátom édesapja teljesen óvatosan, szabályosan ment hazafele a kis robogójával, amikor egy autó nekiment és meghalt...Pont a haverunkkal voltunk egy buliban, mikor felhívták, hogy az apja balaesetet szenvedett. nem kívánom senkinek azt az érzést. A feleségemnek fõleg nem kívnánnám. És tegyük fel, hogy sosem fog semmi történni, de õ akkoris állandóan stresszelni fog, ha te felülsz a motorra. Nem hiszem el, hogy ez tényleg annyira fontos, hogy kockáztasd az életed és állandó rettegésnek tedd ki a párodat.
Elõször végy neki egy cabriót.... :) másnap menj a motorért...
A feleséged szemszögébõl tudok írni. A párom is imádja a motorokat, szerencsére nem ez a fõ hobbi de sokszor feljön a téma. Nem, nem engedném. Pontosabban: megtiltani nem tudom/nem szeretném, de igenis ellene vagyok. Nálunk kicsi gyerek is van, nem szeretném hogy esetlegesen apa nélkül nõjön fel... Szerintem keress magadnak egy másik hobbit, rengeteg közül lehetõséged van választani, szerintem találnál olyat is, ami legalább olyan jó mint a motorozás. Bár ez így eléggé lesarkított megoldás, lényegében te engedsz, de valahol kompromisszum is, hidd el, megéri.
Én mind a kettõtöket megértelek.Rengeteg motoros barátom, ismerõsöm van és én is imádom a motorokat.Párom is, de nem motorozik, még szerencse, mert én is 'kiakadnék', de csupán azért, mert 1 ember meghalt 1 másik rokkant lett egy baleset során a közvetlen környezetemben, halálra aggódnám magam. Nem tudom mi lenne a megoldás, hogy mind a kettõtöknek jó legyen.
Én se engednén. Amúgy a 8-as jól rta. Aki ilyen marha, hogy szándékosan kockára teszi az életét, tegye, de ne vállaljon családot, ne nõsüljön meg. Nem sjanálnád a feleséged, hogy miattad izguljon állandóan? Vagy aztán, ha történik veled valami egyedülmaradjon?
"Hogy lehetne elkerülni a nagyobb veszekedéseket?" Úgy, hogy benõ a fejed lágya és elég érett leszel egy kapcsolathoz. Minek kellett megházasodni, ha ennyire gyerekesen gondolkodsz még?
Hát pedig igaza van.
A kérdező hozzászólása: A baleset miatt nem akarja ahol amúgy nem én voltam a hibás. Az meg hülyeség, hogy gyerekes vagyok. Ez egy hobbi, kikapcsolódás. Megszûnik körülötted a világ csak te vagy, a motor és az út. Leírhatatlanul jó érzés de aki nem próbálta az nem érti meg. Hogyha kocsival vagy inkább biciklivel fogok járni ugyanúgy történhet baleset és abba is belehalhatok. A halál elõl nem lehet menekülni, ha holnap akkor holnap, ha 50 év múlva akkor 50 év múlva. Véletlenül meghalni nem lehet.
Valószínûleg nem tudsz vele értelmesen beszélni, ha meg veszel egy motort "anélkül, hogy megbeszéltétek volna" (mert nem hagyta...), te leszel a szemét férj. Tipikus HP a feleséged, mondom ezt motorosgyûlölõ nõként. Ne értsd félre, nem azokat az embereket utálom, akik motoroznak, hanem azokat a nemnormális állatokat, akik száguldoznak az utakon veszélyeztetve ezzel nem csak a saját, de az én életemet is. Én még sosem ültem rajta, nem is akarok, nem is szeretem a motort, de nem lenne jogom azt mondani a férjemnek, hogy nem engedem. Mi az, hogy egy felnõtt embernek engedélyt kell kérnie valamire. Ha máshogy nem megy, tegyél félre külön pénzt, mondd meg neki, hogy azt motorra gyûjtöd, a te fizetésedbõl rakod el, és kész. Ha tetszik, ha nem. Nem fogod tudni elkerülni a veszekedést egy ilyen szûk látókörû makacs és önzõ emberrel. Bizonyára félt és ezért csinálja, de normálisan is lehet félteni, nem csak hisztérikus p*csa módjára.
13: Hát ha a baleset miatt nem akarja, tehát mert nem akar elveszíteni, akkor mondhatod, hogy mindig kettesben fogotok motorozni, így együtt haltok meg.:) Ahhoz mit szólna?
"Hogyha kocsival vagy inkább biciklivel fogok járni ugyanúgy történhet baleset és abba is belehalhatok." Nem vagy valami agytröszt, igaz-e? SZÁZALÉK, ARÁNY, ESÉLY. Valamelyiket csak érted. Autóban jobban védve vagy, biciklivel meg nem tudsz olyan gyorsan menni. Meghalhatsz, ez nem vitás, de kisebb az esélye.
35 éve járom az utat, mondhatni öreg motoros vagyok. Én megértem a kérdezõt, de az asszonyát is. A statisztikák is igazak, a veszély valós és elszomorító. A balesetek 90% át 25 év alatti fiatalok szenvedik el, ebbõl is kiemelkedõ a 20 év alattiak aránya. Az ok fõleg az, hogy tapasztalatlanok, vagányak, erõs gyors gépekkel száguldoznak, rutin nélkül. Én nagyon megszigorítanám a vezetõi engedély megszerzését, történtek lépések ez ügyben, de ez kevés. Látom mit mûvelnek a srácok az utakon, életveszélyesen vezetnek, nem tudják hol lehet tépni, hol nem. Te 26 vagy remélhetõleg már van rutinod és fejed lágya is benõtt, errõl kell meggyõznöd a nejed, esetleg egyenlõre érd be egy jobbfajta robogóval, aztán ha megbékélt a gondolattal jöhet nagyobb "vas" is.
Én sem engedném a Páromat (szerencsére nincsenek ilyen vágyai), egyszerûen ez egy olyan dolog, ami egyedülállóknak való. Ha családja van valakinek, akkor minek veszélyeztesse hobbiból az Életét?? Ha olyan mély a Párodban az elhatározás ezzel kapcsolatban, mint bennem, akkor nem fogod tudni meggyõzni. Akkor elválnak az utak. 24N
engem a párom a horgászat miatt cseszeget, de ugyan így vagyok mint te..elõbb horgásztam mint jártam. csak azt nem értem h mi bajom történhet kint a tó parton, max beleránt egy 80 kilós harcsa a vízbe :) folyamatosan hadakozok vele a horgászat miatt, de ez a szenvedély az életem része is az is marad ameddig élek. mondtam neki az jobb lenne ha minden hétvégén a kocsmában ülnék és részegen járnék haza?. erre nem mond semmit. motorozz ha neked az jól esik, nincs beleszólása senkinek se.
Kérdezõ, ha a férfiasságod alapján választasz motort, akkor gondolom valami robogót néztél ki... 20-as, a feleséged unatkozik. Neki is kellene valami hobbi.
A pofám leszakad, mi az hogy megtiltja meg hogy nem engedi?? Ne értsetek félre, nem hímsoviniszta szöveg akar lenni. De most komolyan, miért tiltja meg? Félt? Akkor vegyen neked egy tuti bukót, meg jó cuccot motorozni! Az én feleségem sem örül annak hogy motorozok, de eszébe se jutna azt mondani hogy ennyi volt, nem mehetsz többet. Azért mert szeret. :) ( a válást még senki nem javasolta. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!