Találatok a következő kifejezésre: Hogyan beszéljem vele (202 db)

14 éves vagyok, és nagyon tetszik egy lány, és szerintem tudja, hogy tetszik nekem, de én meg nem merek vele beszélni. Mit tegyek? (Aki azt mondja, hogy beszéljek vele, az mondja meg azt is, hogy mit mondjak neki? )

Legjobb válasz: Akkor : ne beszélj vele.:D Amúgy vagy menj oda hozzá, vagy jelöld be face-n. Élõben kérdezz tõle valamit, pl. hogy merre van a 402 -es terem.Ha neki is bejössz mondani fogja hogy elkísár, vagy valami.. Facebook-on meg csak írj rá hogy szia mizu..:)

Akkor : ne beszélj vele.:D Amúgy vagy menj oda hozzá, vagy jelöld be face-n. Élõben kérdezz tõle valamit, pl. hogy merre van a 402 -es terem.Ha neki is bejössz mondani fogja hogy elkísár, vagy valami.. Facebook-on meg csak írj rá hogy szia mizu..:)
A kérdező hozzászólása: Zseni vagy tesó!:D
fogd meg a seggét
Haha azért nem :D
A kérdező hozzászólása: Már megfogtam. :D
Na és mi lett?:D

Férjem amerikai, én magyar. USA-ban élünk, angolul beszélünk egymással.3 hét múlva születik a kisfiunk. Hogyan beszéljek vele? Angolul? Magyarul?

Egész nap én leszek vele otthon. Szeretném, ha magyarul is tudna majd és nem csak angolul. Az valóban m?ködik a gyerekeknél, hogy ha az apja angolul, én meg magyarul beszélek hozzá, akkor két nyelvet tanul meg egyszerre?

Legjobb válasz: bizonyított tény, hogy a gyerekek párhuzamosan akár 3 nyelvet is képesek megtanulni! Igenis beszélj hozzá magyarul, énekelj neki, mondókázzatok, olvass neki mesét. Az angol úgyis ragad majd rá a tévébõl, az apukától és a barátoktól (nagyszülõk?), késõbb meg a közösségben úgyis azt hallja majd. Te beszélj csak hozzá magyarul, mert most még könnyen tanulja, ha késõbb szeretnéd tanítani nehezebb lesz. Nem fogja összekeverni a dolgokat, ne félj, max vegyes nyelven fog beszélni. Gratulálok a babához! :)

szia! sajat tapasztalat! mi canadaban elunk es a gyerekunkhoz magyarul beszelunk, de mar a mesebol itt ott tanulja az angol szavakat es ezt is erti meg azt is 2 eves lesz!
Szia én szlovákiai magyar vagyok, igaz magyarul beszélek a babához, mert mindig ez volt az anyanyelvem, de (mivel más nincs)szlovák zenéket is hallgatunk együtt.És ha éneklek neki, elõször kicsit furán néz, de tetszik neki. Szerintem is nyugodtan beszélj csak hozzá magyarul.Pont a minap láttam a tvben, hogy nyel oktatás kezdõdik 3 hónapos kortól..3 nyelven.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
A nagynéném is az USA-ban él, 3 gyereke született-már felnõttek-és 2 nyelven beszéltek hozzájuk(õ magyarul).Annyira megtanultak magyarul, h a két nagyobb unokatesóm itthon végezte el a gimit...szóval hajrá, neki lesz jó!!!
az elõzõ vagyok - megtaláltam a könyvet errõl: http://mek.oszk.hu/05200/05298/05298.pdf a 181-ik oldalnál kezdõdik a bilingualism - olvasd el, érdemes!
én tanultam errõl a fõsulin, azt ajánlják, hogy te is és az apa is a saját anyanyelvén beszéljetek a gyerkõchöz - õ tökéletesen el fogja tudni különíteni a két nyelvet az zavarná meg, ha ugyanaz a személy hol így, hol úgy beszélne hozzá szerencsés gyerek, anyanyelvi szinten mindkét nyelvet lehetõsége lesz elsajátítani én 32 hetes vagyok, a férjem harmadik országbeli, én ugye magyar, és egymással angolul beszélünk - így remélhetõleg mindhárom nyelvet megtanulja :)
Szia! Saját tapasztalatom nincs, csak a barátnõm gyerekei vannak hasonló helyzetben. (magyar-holland család) Nyugodtan beszélj hozzá magyarul, a gyerekek egészen pici kortól bámulatos természetességgel választják szét a két nyelvet. (azon a nyelven válaszolnak, amilyen nyelven szólnak hozzájuk) Iskolás kortól nagy valószínûséggel úgyis erõsebb lesznek annak a nyelvnek az ismerete, amelyiken tanulnak. Barátnõm gyerekei értik, elfogadhatóan beszélik, de nem igazán tudnak írni olvasni magyarul.
bizonyított tény, hogy a gyerekek párhuzamosan akár 3 nyelvet is képesek megtanulni! Igenis beszélj hozzá magyarul, énekelj neki, mondókázzatok, olvass neki mesét. Az angol úgyis ragad majd rá a tévébõl, az apukától és a barátoktól (nagyszülõk?), késõbb meg a közösségben úgyis azt hallja majd. Te beszélj csak hozzá magyarul, mert most még könnyen tanulja, ha késõbb szeretnéd tanítani nehezebb lesz. Nem fogja összekeverni a dolgokat, ne félj, max vegyes nyelven fog beszélni. Gratulálok a babához! :)
Szia! A hugom mexikóban él. õ magyarul beszél hozzá, a férje spanyolul. Most lesz 3 éves májusban. nem keveri össze a két nyelvet, és mindkettõn nagyon szépen beszél.
Szia! Nekem egy nagyon kedves ismerõsöm volt ebben a helyzetben.Anya amerikai, apa magyar volt.Mindketten a saját anyanyelvükön beszéltek a babához, a kislány 3 évesen folyékonyan beszélte mindkét nyelvet.SÕT!Még olyat is játszott, hogy anya angolul kérdezte, magyarul válaszolt!
Olvasgasd a http://www.ketnyelvugyerek.hu -t. Én magyar vagyok a férjem is, Magyarországon élünk, de jól beszélek angolul. A lányomhoz szinte csak angolul beszélek. Sokat megért már most pedig csak 10 hónapos. Angol nyelvû meséket néz a dvd-n és sokat van angol anyanyelvûekkel egy környezetben is. Szóval nem lesz gond nektek se. Neki lesz a tuti!
Semmiképpen sem ajánlom, hogy mindketten más nyelven beszéljetek vele, mert keverni fogja a szavakat. Te is angolul beszélj vele, mivel arra nagyobb szüksége lesz. Aztán amikor már beszél valamennyire értelmesen, tanítgasd neki a magyart is. Na meg persze azért néha beszélj hozzá magyarul addig is, hogy szokja a hangzást, de ne az legyen az elsõdleges.
Unokahúgom férje amerikai, itt élnek Magyarországon egy angol nyelvû közösségben. Õk is úgy oldották meg, hogy anyuka magyarul beszél a gyerekekhez, apuka pedig angolul. A piciknek ez egyáltalán nem okoz gondot. Észre se veszik sokszor, melyik nyelvet használják. A kislány két és fél évesen gyönyörûen beszéli mindkét nyelvet, a kisfiú még csak egy éves, de õ is megérti mindkettõt. Vicces szokott lenni, amikor a kislány elmond valamit az egyik nyelven és nem reagálnak rá, akkor megismétli ugyanazt a másik nyelven is:) . Akkor nem ajánlják a két nyelven való tanítást, ha egy mû szituációt akarnak a szülõk kialakítani, vagyis ha mindkét szülõ magyar anyanyelvû pl.és az egyik azért hogy a gyerek megtanuljon egy idegen nyelvet azon a nyelven tanítja a babát. Remélem érthetõen fogalmaztam, mert úgy látom, kicsit nyakatekert lett.. bocsi Sok boldogságot a babához! Könnyû szülést!
Sziasztok! Nekem van egy kérdésem bár nem babával kapcsolatos.A férjem nekem is amerikai.Magyarországon házasodtunk össze másfél éve.Õ most visszament Detroit-Michigan államba- és szeretnénk a házasságunkat kint is regisztráltatni.Csatlakozni fog a Navyhez ahol nekem is lenne életbiztositásom. Én még Magyarországon vagyok kb 1 év múlva megyek ki. Van valakinek ebben a témában tapasztalata?Ha kint nincs regisztráltatva a házasságunk attól még Õ általa nekem is lehet életbiztositásom? A válaszokat elõre is köszönöm.

El szeretném veszíteni vele, hogy beszéljek vele erről? :s

én 16 vagyok a barátom 19 :) valahogy ? sosem hozza fel ezt a témár, szerintem icsinek tart. fél éve együtt vagyunk, és én már érettnek érzem magam ehez :)) még szüleim aztse engedik hogy ittaludjon:ss de néha ugy érzem ? sem akarja. mindketten szüzek vagyunk, és petting már 3 hónap után is volt :)) neki is és nekem is ? az els? koolyabb kapcsolatoom :)) én nemszeretném neki felhozni ezt a témát, azt szeretném hogy ? beszéljen rólaa:) mit tegyek?

Legjobb válasz: aztse = azt se, ittaludjon = itt aludjon, koolyabb = komolyabb, nemszeretném= nem szeretném. Aha tiszta érett vagy, fõleg a nyelvtantudásod... Vajon a szex terén mennyire mély tudással rendelkezel? És ami a lényeg, hogy ne úgy érezd, hogy csak kiosztalak... Ha annyira de húdenagyon érett lennél a szexre, nem kattognál ezen hogy jajjj úristen hogy hozzam fel.... -.- cöhh... Kommunikáció a kapcsolat alapja. Ha õ nem akar beszélni róla, beszélj te.

aztse = azt se, ittaludjon = itt aludjon, koolyabb = komolyabb, nemszeretném= nem szeretném. Aha tiszta érett vagy, fõleg a nyelvtantudásod... Vajon a szex terén mennyire mély tudással rendelkezel? És ami a lényeg, hogy ne úgy érezd, hogy csak kiosztalak... Ha annyira de húdenagyon érett lennél a szexre, nem kattognál ezen hogy jajjj úristen hogy hozzam fel.... -.- cöhh... Kommunikáció a kapcsolat alapja. Ha õ nem akar beszélni róla, beszélj te.
Elõszöris, miért nevetsz minden sor végén? Ez a téma nem olyan vicces, mint ahogy neked annak tûnik. És nem, egyáltalán nemvagy érett szerintem, de ezt ki vagyok én, hogy megmondjm. Komunikáció...
szerintem várj még vele fél év az szinte semmi várj legalább addig míg õ fel nem hozza a témát célzások nélkül
Figyelj ha elég felnõttnek érzed magad hozzá az egy dolog.. Lehet viszont hogy õ még nem szeretne ennyire mélyen belemenni a dologba. Tudom a mai fiatalság nem igazán értékeli már a hosszútávú kapcsolatokat, de szerintem egy mélyebb kapcsolatban élvezni a szexet és egy alig pár hónapos fellángolás miatt nem ugyan az a dolog. Ha nem akarod felhozni a témát akkor ne is hozd fel. UI: Ne vedd sértésnek, de tanulj meg helyesen írni, mert ez borzasztó.
Sugározd az agyába... Most komolyan, honnan tudja a szerencsétlen mit akarsz? Mondd el vagy adj neki testjeleket.
A kérdező hozzászólása: siettem azért irtam egybe sok mindent. a mosolygások meg csak megszokás ... :D szerintem ebbõl nem nagyon lehet megitélni hogy mennyire vagyok érett
A kérdező hozzászólása: ha kell tudok az lenni. de tényleg alapbó egy mosolygós lány vagyok... aki mindenkit felvidít.. ettõl még lehetek érett.
A kérdező hozzászólása: ja és szeret nagyon, és szerintem csak félt még ettõl..és tényleg 2 évet várt rám.. mert én nem szerettem


Nem tudom mit tegyek, hogy beszéljek vele, vagy még nem!? Értelmes válaszokat, ha lehet.20/L

Együtt élünk a párommal, kb 5 hónópja és mostanában szexpartnerkeres? oldalakt nézeget, én meg nyomozgatok utána, hogy kiket néz, milyen fórumokat olvasgat a "csajokról". Tudom hogy nem szép dolog, de biztosan ti sem örülnétek ennek, ha ebben a helyzetben lennétek. Kb. 2 hónapja tart ez nála és pár napja megtaláltam a telefonkönyvében, pár ilyen csaj ("prostituált")telefonszámát. Nem véletlenül írta bele. Ezek a csajok a megyénkben "tevékenykednek". nem értem miért csinálja ezt, vagy egyáltalán mit akar elérni vele, mert jóra nem fog vezetni. Nemtudom hogy szóljak-e neki, vagy még ne, mert egyre nehezebben bírom lelkileg, hogy ne mondjak neki semmit, másrészt meg várni akarok még vele, mert csak így tudom követni nagyjából hogy miket csinál. Épp ezért fogalmam sincs mit tegyek. Ti voltatok már ilyen helyzetben, vagy mit tennétek? A szexuális életünk eddig jól m?ködött, de mint írtam, kezd elhidegülni, érzelmileg és szexuálisan is.

Legjobb válasz: Hát szerintem meg kéne beszélned vele a dolgokat, mielõtt rosszabbra fordulna a helyzet (ha lehet ennél rosszabb...), nem érdemes nyomoznod utána, mert ha megtudsz valamit, az benned is nagy sebeket ejthet, és te is egyre jobban elhidegülhetsz tõle. Persze ez csak az én véleményem, nem szólhatok bele, de a helyedben én mindenképpen leülnék vele megbeszélni a dolgokat. Persze nem úgy, hogy lerohanod, hogy hogy lehet ilyen szemét, meg ilyenek, hanem egyszerûen megmondod neki, hogy valami komoly dologról kell beszélned vele, és megkéred, hogy ha lehet, ne szóljon bele, hallgasson végig, aztán ha elmondtál neki mindent, hogy hogy jöttél rá, meg hogy tulajdonképpen nem is érted pontosan, hogy mért van ez, akkor megkérheted, hogy mondjon el neked mindent õszintén, mert nem akarod, hogy rosszul süljenek el a dolgok kettõtök között, és ezt is, mint minden problémát, együtt kell megoldanotok. Remélem segítettem, és ha beszélsz vele/beszéltél vele, kérlek írd meg, mi volt.

Hát szerintem meg kéne beszélned vele a dolgokat, mielõtt rosszabbra fordulna a helyzet (ha lehet ennél rosszabb...), nem érdemes nyomoznod utána, mert ha megtudsz valamit, az benned is nagy sebeket ejthet, és te is egyre jobban elhidegülhetsz tõle. Persze ez csak az én véleményem, nem szólhatok bele, de a helyedben én mindenképpen leülnék vele megbeszélni a dolgokat. Persze nem úgy, hogy lerohanod, hogy hogy lehet ilyen szemét, meg ilyenek, hanem egyszerûen megmondod neki, hogy valami komoly dologról kell beszélned vele, és megkéred, hogy ha lehet, ne szóljon bele, hallgasson végig, aztán ha elmondtál neki mindent, hogy hogy jöttél rá, meg hogy tulajdonképpen nem is érted pontosan, hogy mért van ez, akkor megkérheted, hogy mondjon el neked mindent õszintén, mert nem akarod, hogy rosszul süljenek el a dolgok kettõtök között, és ezt is, mint minden problémát, együtt kell megoldanotok. Remélem segítettem, és ha beszélsz vele/beszéltél vele, kérlek írd meg, mi volt.
Én elküldeném a fenébe.Ha egy kapcsolatban az egyik fél kikacsingat az már régen rossz.Szerintem már nem kielégítõ számára ez a párkapcsolat.Fiatal vagy még élvezd az életet!Ja és osztom a 16:32 véleményét, ne várd meg azt hogy haza vigyen vmi nemi betegséget.
20 éves vagy, elõtted az élet és örülj, hogy ez még most az elején kiderült, milyen embert választottál. Ha már most ezt mûveli, mi lesz késõbb? Ne akarj te is a keserû sorsú, gyerekeit egyedül nevelõ nõk sorsára jutni. Bármit is érzel iránta, erre nincs magyarázat, ne legyél buta és lépj le minél hamarabb. Semmi hiszti meg tányérdobálás, büszkén húzd ki magad és köszönd meg, hogy nem ba...ta el az életed.
Dobd ki a fenébe!!!!!Magadra vess, ha az elsõ ilyen netes alkalom után is képes vagy vele együttlenni...undorítóak vagytok mind a ketten.23L
Ez kegyetlen xD Elolvastam a kérdést, meg az elsõ pár szót és ugy jött ki, hogy: Szerintetek beszéljek vele? A párommal 5 hónapja vagyunk együtt xD
Szerintem küldd el a p*csába, mert már ebbõl is látszik, hogy mekkora elvtelen p*cs. Most mit gondolsz szólsz neki aztán jobb lesz? A fenét lesz jobb, max még jobban fog vigyázni, hogy ki ne szúrd a dolgot. 20f
A nemibetegség elkerülése végett nem ártana minél hamarabb tisztázni a dolgotokat!
A kérdező hozzászólása: Köszi, de épp ha nem nyomozok utána tovább, akkor ha megcsal valamikor késõbb fogok rájönni. Meg ha beszélnék vele, akkor lehet megígérné, hogy nem fog megcsalni, meg nézegetni õket, de honnan tudjam, hogy nem fogja egy idõ után mégis. Akkor meg már kínosan ügyelni fog minden részletre, hogy rá ne jöjjek valahogy.
Mondjuk az elég kemény ha 5 hónap együtt élés után már megunt volna. Mindenképpen hozd fel ezt a témát. Ezt jobb nem halogatni mert a végén még tényleg prostikhoz fog járni amíg vele vagy.
az utolsó hozzászóló vagyok.Bocsi rossz idõt írtam.A 16:43-al értek egyet.

Hogy beszéljek vele?

Szóva, a gyors elozmények: Volt az osztályomban egy lány, akibe kb 4-5 hónapja nem tudom hogyan de beleszerettem. Az elott teljesen jóban voltunk, általában egyutt voltunk, de amikor megtudta, hogy szeretem, már alig beszéltunk, nem is találkozgattunk, mintha az egesz eddigi barátságunk eltunt volna... Persze, tudom, az én hibám is, mert konkrétan én nem mondtam meg neki szemtol-szembe, hogy szeretem (csak verseket irtam hozzá kb. egy kotetnyit amikrol o is tudott es latta oket), de a barátaimnak elmondta, hogy o egyátalán nem szeret úgy, csak barátként, meg hogy orul annak, hogy ilyen jó barátok vagyunk, de o tobbet nem akar. (meg hogy amugyis 16 éves koráig nem akar barátot és most o 13 en 14 vagyok) És ezek után már egyszeruen nehéz vele beszélnem, egyszeruen nem megy, nincs semmi temam vele, semmi.... azt szeretném kérdezni, h a ti iyenkor mit tennétek? Már é is probalom feledni (persze egatalán nem megy), csa barátként viselkedni vele, de.... nemtudom, lécci segítsetek!

Legjobb válasz: Elõször is tudd azt, hogy nem dõl össze a világ ha nem tudsz vele beszélni. Örülj annak, hogy szereted, és annak, amennyire szereted. Fogadd el a hozzáállását veled kapcsolatban, és tartsd tiszteletben. Ahogy elfogadod a jelenlegi mûködését, és a tehozzád való hozzáállását, attól a perctõl kezdve, meg fogod tudni õrízni a szerelem érzésedet irányába, és nem fog a hangulatod függeni attól, hogy õ mit gondol. Tudd azt is, hogy millió másik lány van még. Az, hogy verseket írsz, utal arra, hogy mindezt amit érzel, kreatívan ki tudod magadból adni. Tudd azt is, hogy lehet a szülei elvárásainak is meg kell felelnie. Annyit tehetsz, hogy örülsz annak amit érzel! És tudd azt is, hogy mindez amit érzel, ezt egyúttal saját magadból is megtapasztaltad! Tehát az jó ha nyitottabb lesz feléd. És viszont ha nem lesz nyitottabb feléd, akkor az sem rossz, mert önmagadból is megtapasztaltál valamit, ami akkor is veled marad, ha egyedül vagy! Ne gondold, hogy ismered, és azon se gondolkozz, hogyan fog reagálni, vagy teneked hogyan kellene. Csak hagyd meg ezt a szabadságot a jelennek, õneki és magadnak, hogy spontán történjen minden, mindenféle múltbéli dologtól függetlenül. Tudd azt, hogy lehet, õ a múltban megtapasztalt reagálásaidhoz mérten fog terád reagálni. De te ne foglalkozz ezzel! Se az õ eddigi reakcióival! Csak örülj magadnak és õneki! Ebbõl indulj ki!!;)

Elõször is tudd azt, hogy nem dõl össze a világ ha nem tudsz vele beszélni. Örülj annak, hogy szereted, és annak, amennyire szereted. Fogadd el a hozzáállását veled kapcsolatban, és tartsd tiszteletben. Ahogy elfogadod a jelenlegi mûködését, és a tehozzád való hozzáállását, attól a perctõl kezdve, meg fogod tudni õrízni a szerelem érzésedet irányába, és nem fog a hangulatod függeni attól, hogy õ mit gondol. Tudd azt is, hogy millió másik lány van még. Az, hogy verseket írsz, utal arra, hogy mindezt amit érzel, kreatívan ki tudod magadból adni. Tudd azt is, hogy lehet a szülei elvárásainak is meg kell felelnie. Annyit tehetsz, hogy örülsz annak amit érzel! És tudd azt is, hogy mindez amit érzel, ezt egyúttal saját magadból is megtapasztaltad! Tehát az jó ha nyitottabb lesz feléd. És viszont ha nem lesz nyitottabb feléd, akkor az sem rossz, mert önmagadból is megtapasztaltál valamit, ami akkor is veled marad, ha egyedül vagy! Ne gondold, hogy ismered, és azon se gondolkozz, hogyan fog reagálni, vagy teneked hogyan kellene. Csak hagyd meg ezt a szabadságot a jelennek, õneki és magadnak, hogy spontán történjen minden, mindenféle múltbéli dologtól függetlenül. Tudd azt, hogy lehet, õ a múltban megtapasztalt reagálásaidhoz mérten fog terád reagálni. De te ne foglalkozz ezzel! Se az õ eddigi reakcióival! Csak örülj magadnak és õneki! Ebbõl indulj ki!!;)
hivd félre beszélgessetek mond el ha nem akar toled tobbet neked ugy is jo és majd ahogyalakulnak a dolgok.. sok sikert ;)

Mit tegyek, hogy beszéljek vele?

Barátommal egy hónapig voltunk együtt, de a szerelem az én oldalamról hamar megvolt.Aztán érthetetlen okok miatt szakított velem, s én elköltöztem külföldre.Õ akkor érettségizett.Most újra elkezdtünk beszélni msn-en.Tavasszal hazamegyek, és megbeszéltük hogy találkozunk-vagyis igazából én kértem a találkozót, mert tisztázni akarok vele egyet s mást- de most mindig írja hogy szeret, és hiányzom, és sokat gondol rám, de közben hogy tavasszal meg fog szivatni.Nem tudom hogy kéne viselkednem a találkán, és nagyon idegesít.Azt se tudom,msn-en hogy kéne beszélgetnem vele..Szerintetek?

Legjobb válasz: Ha erthetetlen okokbol szakitott veled, benne van a pakliban, hogy ujra megteszi. Azt tisztazhatod vele MSN en is, hogy miert tette, azert kar vele talalkoznod.Csak rosszabb lesz, ha megint becsap teged. Azzal, hogy te kerted a talalkozot, nyeregben erzi magat, es ez arra fogja sarkallni, hogy megint atrazzon. Szerintem ne eroltesd. Keress mast. Ez persze csak az en maganvelemenyem.

Ha erthetetlen okokbol szakitott veled, benne van a pakliban, hogy ujra megteszi. Azt tisztazhatod vele MSN en is, hogy miert tette, azert kar vele talalkoznod.Csak rosszabb lesz, ha megint becsap teged. Azzal, hogy te kerted a talalkozot, nyeregben erzi magat, es ez arra fogja sarkallni, hogy megint atrazzon. Szerintem ne eroltesd. Keress mast. Ez persze csak az en maganvelemenyem.
A kérdező hozzászólása: köszi..

Az a helyzet, hogy anyukámmal nem mondhatom épp "barátnőiesnek" a viszonyomat. Mit csináljak? Hogy beszéljek vele?

Nem vagyunk rosszban, de olyan jóban sem, hogy igazán jól el tudjunk beszélgetni.

Legjobb válasz: Próbáld meg megbeszélni vele - elõször kettesben. Mondd el neki, hogy mi volt a gondod a legutóbbival. Ne vegyél elõ 100 esetet, csak 1-2-t - és mondd meg, mi volt ott a baj. Kérdezd meg, hogy miért zavarja egy csók? És miért, ha a fiúd ölébe ülsz? Nincs annál jobb ilyenkor, szerintem... És azt is, hogy mégis mit gondol: nem kellene kedveskednetek egymásnak? Irigyli tõled az örömet, mert neki nincs? Ezért zavar meg állandóan? Vagy miért? Vagy arra gondol, hogy egy csók után 3 nappal már egymásnak is fogtok esni? Mondd meg, hogy 18 évesen már vagy annyira felnõtt, hogy önállóan is tudjál viselkedni. És azt is, hogy természetesen mindent megbeszélsz vele - a maga helyén. NEM akkor, amikor éppen a fiúddal vagy.

Próbáld meg megbeszélni vele - elõször kettesben. Mondd el neki, hogy mi volt a gondod a legutóbbival. Ne vegyél elõ 100 esetet, csak 1-2-t - és mondd meg, mi volt ott a baj. Kérdezd meg, hogy miért zavarja egy csók? És miért, ha a fiúd ölébe ülsz? Nincs annál jobb ilyenkor, szerintem... És azt is, hogy mégis mit gondol: nem kellene kedveskednetek egymásnak? Irigyli tõled az örömet, mert neki nincs? Ezért zavar meg állandóan? Vagy miért? Vagy arra gondol, hogy egy csók után 3 nappal már egymásnak is fogtok esni? Mondd meg, hogy 18 évesen már vagy annyira felnõtt, hogy önállóan is tudjál viselkedni. És azt is, hogy természetesen mindent megbeszélsz vele - a maga helyén. NEM akkor, amikor éppen a fiúddal vagy.
Akkor mondd meg, hogy ennyi idõ alatt már kb. 1000 alkalmatok lett volna bármire. Tényleg fontos, szembesítsd vele: ezzel az állandó rajtaütéssel azt szeretné, hogy megutáld a szexet? Gondolkozzon el rajta. Mondd el neki, hogy ha kíváncsi, nagy vonalakban elmondod, mik történtek (néha tényleg nem árt... bár, ha már egy éve együtt vagytok, nagy gond nem lehet). De hagyja abba ezeket a rajtaütéseket. Õ hogy szeretné, hasonló esetben? Mikor együtt van az apáddal, akkor idõnként beugranál valamiért? Amúgy mondd meg neki, hogy nem fogod örökké az ö kenyerét enni. De rajta is múlik, milyen hamar fogsz leszakadni a szülõi házról. Ha szeretné, hogy hamarabb, akkor folytassa. De kicsit udvariasabban fogalmazz... Édesapáddal milyen a viszonyod? Vele meg lehet beszélni ezeket? Akkor itt az ideje! Amúgy adsz már haza pénzt? Az lendíteni szokott a dolgokon. És remélem, a megfelelõ alkalommal védekeztek is? Végül, még egy megoldás: ha ennyire prûd, és te viszont nem félsz kockáztatni, akkor egyszer 'rajtakaphatna' titeket erõsen hiányos öltözetben. Modjuk csak alsónemû mindkettõtökön. És viselkedjetek természetesen: vagyis méla csodálkozással nézzétek, ahogy bejön, és ne takarjátok el magatokat. Utána biztos változni fog a helyzet... csak kérdés, merrefelé.
A kérdező hozzászólása: Hát apukámmal jóban vagyok, mondjuk úgy hogy õ nem szól bele a dolgokba, és a világért sem jön be mikor itt van a barátom... Nem hinném , hogy az a megoldás hogy félmeztelenül vagyunk mikor bejön, mert még a barátomon verné le a dolgot...Én nem hiszem hogy nem jut el neki az hogy szeretnénk néha kettesben lenni és igen is egy év után történhetne már valami köztünk. (még nem feküdtünk le...) Nem adok haza pénzt még, idén végzek a sulival... nyáron nem akart elengendi sátorozni a párommal, akkor azt mondtam ha leakarnék feküdni vele, akármikor megtudnám tenni, hogyha csak ennyi a problémája. végül elmentünk, és utána megkérdezte hányan aludtunk egy sátorban:D Õ igy volt nevelve, de gondolom neki is rossz volt, akkor most miért teszi ezt velem. (mamám esküvõ elõtt kérdezte meg tõle, hogy van e valami kérdése...) Köszi a válaszokat:)
"Hát apukámmal jóban vagyok, mondjuk úgy hogy õ nem szól bele a dolgokba, és a világért sem jön be mikor itt van a barátom..." Akkor vele beszélj. Mondd meg neki ezeket, és fõleg azt, hogy nem akarsz megundorodni a szextõl. Nem akarsz úgy élni, hogy majd 10 év múlva, ha a férjed le akarja húzni a bugyidat, elõbb gyorsan körülnéztek, hogy nincs-e véletlenül az ajtó mögött. Ezt így el lehet mondani neki is, hátha elgondolkozik rajta. "Nem hinném , hogy az a megoldás hogy félmeztelenül vagyunk mikor bejön" Én is csak legeslegvégsõ esetben gondoltam... akkor, ha már képes vagy akár elköltözni is, ha még erre sem térne észhez. "Õ igy volt nevelve, de gondolom neki is rossz volt, akkor most miért teszi ezt velem. (mamám esküvõ elõtt kérdezte meg tõle, hogy van e valami kérdése...)" Mondd meg neki, hogy nem kell ugyanazokat a hibákat elkövetnie, mint az anyjának. Ha neki rossz volt - miért legyen neked is rossz? Le akarja verni rajtad, amit annak idején kapott? Változik a világ, és ma már lehet, sõt kell is nyíltan beszélni a dolgokról. Ez sokkal jobb, mint a régi, elhallgatós módszer.
A kérdező hozzászólása: megpróbálom, köszönöm
Én a helyedben a barátomnál lennék, ugyanis ott nem zavarnak.Max beköszönnék anyámnak.Az ilyet úgyse lehet megbeszélni vele, az meg nem állapot hogy nem tudjátok elengedni magatokat, mert ki tudja mikor tör rátok.Szerintem ha együtt akartok lenni, akkor ne nálatok legyetek, nem éri meg veszekedni emiatt.
Szia!Sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy...azaz hogy édesanyád ilyen helyzetbe kényszerít.Nem érdemes fecsérelni az idõdet arra, hogy próbáld gyõzködni õt valami olyasmirõl, amirõl nincs is fogalma.Szerelem, szenvedély....Talán anyukád egy konzervatívabb családban nõtt fel, ahol nem volt helye az ilyen összebújásoknak...emiatt nem is "érti" miért kell ez nektek.Rémes, hogy néhány szülõ milyen gyerekesen viselkedik felnõtt létére a saját gyerekével szemben.Anya mindig kutatott a dolgaim után, sokszor kaptam rajta, hogy a fiókban leskelõdik...és mikor barátnõmmel megvitattuk, csodálkozva nézett rám, mert náluk ilyen sosem történt.Hmm.Szerintem hagyd az eseményeket tovább folyni, majd az idõ megoldja-közhely, de nagyon igaz!
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem kimaradt az a rész, hogy több mint egy éve vagyok a barátommal, úgyhogy már igazán megszokhatta volna a tényt. Õ nem nagyon jár sehova és nem mondanám, hogy sok barátja van...talán ez a baj. Megbeszélni a dolgokat nem nagyon tudom vele, mert akkor az van hogy ne oktassam én õt ki, tudja mit illik és mit nem, aztán az a rész jön hogy a mig az õ kenyerét eszem... Nem vagyok egy flegma alk aki nem beszélek vele tisztességesen...sõt jótanuló vagyok...segitek itthon is. úgyhogy igazán nem értem...:(
A kérdező hozzászólása: koszi, remelem sok minden valtozik ha vegeztem a sulival...

Pűr napig még a suliban ilyen lazitos nap van mivel, hogy külföldiek jönnek órára. És mitcsináljak hogy az a bizonyos fiú észre vegyen? Tom hogy beszéljek vele. De miket mondhatnék neki?

Legjobb válasz: Ja és még valami tegnap hazafelé bemutatkozott nekem pedig ismerjük egymást meg megkérdezt h mi a nevem és kezet fogtunk.Velem tök máshogy viselkedik mint másokkal mindig bocsánatot kér ha kicsit meglök pedig köz tudott hogy egy nagy bunko de velem nem miért?

A kérdező hozzászólása: Ja és még valami tegnap hazafelé bemutatkozott nekem pedig ismerjük egymást meg megkérdezt h mi a nevem és kezet fogtunk.Velem tök máshogy viselkedik mint másokkal mindig bocsánatot kér ha kicsit meglök pedig köz tudott hogy egy nagy bunko de velem nem miért?
ha mindenkivel bunkó csak veled nem akkor vagy tetszel neki vagy tetszel neki és akar valamit. Csak valamiért nem mozdul.

Apum az állásával játszik! Mégis hogy beszéljek vele? (hosszú)

Mivel én idén érettségiztem, és még nem dolgoztam soha (munka keresése folyamatban), ezért fordulok hozzátok, akik már jártasak a munka terén. Miel?tt a tárgyra térek, nem rosszindulatból, de meg kell jegyeznem, hogy ha a lustaság és a munkaundor fájna, apum ordítana, mint a sakál. Értem ez alatt azt, hogy még itthon is rám és anyura jut a férfimunka java, míg ? kényelmesen eltévézget, internetezik, fekszik, vagy mit tudom én. Rendes 8 órás munkája van, informatikai dolgokkal foglalkozik, illetve gyártósori gépekkel (utóbbiban nem vagyok biztos). A lényeg: a minap kapott egy munkaszerz?dés-módosításról szóló papírt, amelyben tájékoztatják, hogy a munka végzésének helye "változó" lesz. Ezt kellene aláírnia; aki kapott ilyet már mindenki (akit ismerünk) aláírta (nem szívesen). A gyárnak külföldön is vannak kirendeltségei, pl. Románia vagy Szlovákia, tehát van rá esély (nem tudom mennyi), hogy apunak néha oda is ki kell majd mennie. Ha viszont nem írja alá, tuti (a mai világban), hogy az els? adandó alkalommal kirúgják. Õ persze nem akarja aláírni, mert az "egész egy rohadt kapitalista helyzet, és ? nem lesz rabszolga". Az el?bb beszéltem vele, amikor is jó pár mondvacsinált okkal hozakodott el?. Ilyen volt, hogy nem finanszírozzák az utazást és az étkezést (erre volt már példa, de ebben az esetben nem lehet még tudni semmit). És hogy nem akar meghalni utazás közben, mert tartós gyógyszeres kezelés alatt áll (vérnyomáscsökkent? (Novalis?)+Aspirin protect asszem). Ismeritek a mesét a fiúról, aki farkast kiáltott? Ez a helyzet vele is. "Eltüsszenti magát" és rohan az orvoshoz. Az orvos mostanra a képébe röhög, mert egyszer?en nincs már olyan vizsgálat, amit el lehetne végezni rajta! (minden eredménye jó) Vissza a témához: említette még, hogy sokan felmondtak emiatt a módosítás miatt. És hogy nem lett semmi bajuk, mert elmentek máshova dolgozni (!!) és kisebb lábon élnek. Itt jön a másik probléma. Anyum kb. 3 éve munkanélküli, úgymond "feketén" dolgozik. Egy hónapja elvesztette az egyik ilyen állását, a másik helyen a fizetése nem éri el a minimálbért (valami 64e körül mozog talán). És még így is, hogy apu állása szépen fizet, nagyon be kell osztani a pénzt, ha ki akarjuk fizetni a rezsit, és nem akarunk éhen maradni. Mamám háza is ránk maradt, oda is mennek a számlák, bár csekély összegekkel, de sok kicsi sokra megy. Apu sajnos az árakkal sincs tisztában, teljesen a múltban él. Azt hiszi, mindent fillérekért adnak. Fogalma sincs, hogy pusztán ételre mennyit költünk (és csak a szükségeseket vesszük meg). Olyan is volt már, hogy csak úgy hazatelefonált, mert kellett neki 12e forint (hónap végén, fizetés el?tt)... Teljesen össze vagyok zavarodva, nem tudom, mit tegyek, mi a helyes döntés. 19 vagyok, nem akarom, hogy az jöjjön le, én akarok dirigálni apunak taknyos létemre, akinek még állása sincs. Anyuval már beszéltem, ? konkrétan össze is veszett apuval a dolog miatt. Köszönöm, ha mindezt végigolvastad, már az is segített, hogy mindezt leírhattam.

Legjobb válasz: Apukádnak nincs felelõsségérzete. Nem szép dolog, egy nõvel és egy gyerekkel- azaz a családjával szemben. Ez egy abnormális hozzáállás a dolgokhoz. Beszéljetek vele, hogy írja alá. Nem a másikat kell nézni, hogy õk találtak munkát, hanem saját magát.. Ezzel a hozzáállással nem biztos, h hamar el tudna újra helyezkedni? Mész egyetemre? Ha ezt elszúrná, lehet nem tudnál menni:(((

Apukádnak nincs felelõsségérzete. Nem szép dolog, egy nõvel és egy gyerekkel- azaz a családjával szemben. Ez egy abnormális hozzáállás a dolgokhoz. Beszéljetek vele, hogy írja alá. Nem a másikat kell nézni, hogy õk találtak munkát, hanem saját magát.. Ezzel a hozzáállással nem biztos, h hamar el tudna újra helyezkedni? Mész egyetemre? Ha ezt elszúrná, lehet nem tudnál menni:(((
sajnos apukád csak akkor fog rájönni a dolgok súlyára, ha már nem lesz munkája. nem fogsz tudni vele beszélni, azt hiszi, pótolhatatlan. az én apukám is ilyen, nem tudok vele beszélni, azt hiszi, õt sosem rugják ki:)
A kérdező hozzászólása: NAGYON KÖSZÖNÖM a gyors választ! Apu sajnos ilyen. A természete pedig maga a pokol. Ha összeülnénk hárman beszélni, a vége az lenne, hogy elkezdene dühöngeni, és a szemünkre vetné, hogy a halálát kívánjuk. (Nekem is mondta, hogy aláírja, de koporsós temetést szeretne...) A továbbtanulást a dolog nem érinti, mivel nem megyek sehová. Középsuliban kibuktam (túlhajtottam magam és egyebek), azóta depresszióval kezelnek (hál' Istennek már nem sokáig). Úgy gondoltam, hogy egy évig dolgozok, utána pedig szakmát tanulok (ápolónõ). Sajnos eddig még én sem találtam semmilyen munkát, mert gyakran szakirányú végzettséget és/vagy több éves tapasztalatot kérnek.
Ma már pedig a legtöbb munkaszerzõdést úgy írják hogy változó munkahely stb.az enyém is úgy van (nem szeret az ember utazgatni) de muszály ha az állása forog kockán. Az unokatesóm munkahelyén (Debrecenben )mikor 2 éve megnyílt akkor a szlovákiai- gyárból jöttek át a Debrecenieket betanítani. Ha nem akar munkanélküli lenni jobban jár ha aláírja. Egyébként nem is biztos hogy máshol is dolgoznia kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Többször is megismételtem, szinte hajtogattam neki, hogy legalább az állása megmarad. Ha az útiköltséget és az étkeztetést nem is állják, az mégsem olyan mértékben csapolja meg a családi kasszát, mintha nem lenne egyáltalán fizetése. Azt is mondtam neki (anyu is), hogy az még egyáltalán nem biztos, hogy pont neki(k) kell menniük. Õ persze ebben kételkedik, szerinte 100% az esély az utazásra.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! :) Anyu is azt mondta, hogy majd akkor jön rá, amikor késõ lesz. Ezzel azonban nem csak neki lesz rossz, hanem nekünk is. :(

Hogy beszéljek vele? Mit tegyek, hogy észrevegyen? Hogy menjek el ilyenkor itthonról?

Van a közelben egy nagy gördeszka pálya. Van egy fiú, aki deszkázik, és múltkor amikor a körös parton voltam apával, a haverjával és annak a gyerekével, a kölyök összehaverkodott velük. Nagyon bejön a srác, de este 22-23 óra fele szoktak kint lenni a pályán, és anyáék nem engednek el egyedül.. Ráadásul nem mindig szoktak kint lenni, ezért nehéz a dolgom, főleg, hogy a nevét sem tudom. Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Én:13 éves vagyok Õ: kb.:14 (max. 15)

Legjobb válasz: Miért nem kérdezed meg a nevét az apukád haverjának a gyerekeitõl mert azt írtad ( ha jól értelmeztem ) ,hogy összehaverkodott velük. Onnantól meg nem nehéz a dolgod.

Miért nem kérdezed meg a nevét az apukád haverjának a gyerekeitõl mert azt írtad ( ha jól értelmeztem ) , hogy összehaverkodott velük. Onnantól meg nem nehéz a dolgod.
Ha 14-15 évesen este 11-kor kint gördeszkázik, akkor esélyesen olyan "nevelést" kapott, hogy jobb, ha elkerülöd. Max. ismerkedés gyanánt megerõszakol és/vagy kirabol.
A kérdező hozzászólása: Nem csak akkor van kint. Csak akkor látom õket, mert nem megyek el itthonról sokat, vagy csak akkor jövök haza :) :D Ja, és annyira nem haverkodott velük össze, csak odament hozzájuk, meg dicsérgette õket.. (a gyerek 6 éves.. ) Úgyhogy akkor bocsi, én írtam rosszul a Haverkodást.. :D :) Köszi a válaszokat! :)
A kérdező hozzászólása: Jah és nem egyedül van kint, 4-en vannak haverok, és nem úgy néz ki egyik se, mint valami gyilkos.. :D :$


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!