Találatok a következő kifejezésre: Hogyan beszéljem az orvosommal, (4 db)

3hós a kisfiam. Tápszeresek vagyunk humana HA1 LC Pufat eszik. Doboz szerint 4hós babának megfelelő adagot eszik a fiam. Beszéljek az orvosunkkal esetleg, hogy adjon másik tápszert? Másodjára kakil zöldet ez mitől lehet? Túletetem a fiamat?

Ha kevesebbet adok neki akkor meg nagyon sir. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Ezzel én is szenvedtem. A tápszeres babáknak zöld a kakijuk, és a kakilás végén lehet még sárgás is. Enni pedig annyit adjál, amennyit kér, õ érzi mennyire éhes. Én is utálok éhes lenni, pláne, hogy nekik fáj is a hasuk ha üres. Ha annyit kap amennyit igényel, lehet,hogy nem kell neki 3 óránként, jobbakat fog aludni. Sõt mióta este teljesen jól lakik (3hós és este 200 ml-t megeszik) átalussza az éjszakát. Hajnal 5 körül kel apával, na akkor meg kb 100-110 eszik. Ebédre megint többet, délután meg a 100 sem. Szóval mikor milyenje van. Ne könyvek, utasítások szerint élj, hanem a baba diktálja a tempót. Jó babázást!

Ezzel én is szenvedtem. A tápszeres babáknak zöld a kakijuk, és a kakilás végén lehet még sárgás is. Enni pedig annyit adjál, amennyit kér, õ érzi mennyire éhes. Én is utálok éhes lenni, pláne, hogy nekik fáj is a hasuk ha üres. Ha annyit kap amennyit igényel, lehet, hogy nem kell neki 3 óránként, jobbakat fog aludni. Sõt mióta este teljesen jól lakik (3hós és este 200 ml-t megeszik) átalussza az éjszakát. Hajnal 5 körül kel apával, na akkor meg kb 100-110 eszik. Ebédre megint többet, délután meg a 100 sem. Szóval mikor milyenje van. Ne könyvek, utasítások szerint élj, hanem a baba diktálja a tempót. Jó babázást!
Ha úgy érzed, hogy egyre többet kell adnod egyre gyakrabban a babádnak beszéljetek a doktorral, és váltsatok, mert akkor már arra van szükség.Mi is így tettünk.

Létezik az, hogy 33 hetesen jósló fájásaim lennének? Sokszor görcsöl a hasam, ha lefekszem, hamar el is múlik, de azért aggódom. Szerintetek ez normális vagy inkább beszéljek az orvosommal?

Kérlek, az írjon, akinek volt hasonló élménye.

Legjobb válasz: Sajnos nekem már most is vannak. De 33 hetesen már nem gond:) 26hkm.

Sajnos nekem már most is vannak. De 33 hetesen már nem gond:) 26hkm.
Ha folyamatosan görcsöl, az nem jósló. A jósló rendes összehúzódás, pár másodperctõl fél percig is eltart, majd megszûnik. Ez ismétlõdik rendszertelen idõközönként. Sétától, zuhanyzástól elmúlik. Azért jóslófájás, mert hasonlít az igazi fájásokhoz. Folyamatos görcs az nem az, ha jól tudom.
Én is úgy tudom ahogy az elõttem író írta... 33 hetesen már nekem is volt és úgy valóban h rám-rám tört egy-egy görcs tartott valameddig és aztán elmúlt...de váratlan idõkben jött elõ szóval nem rendszeres idõhöz kötve...én ezeket mindig elkezdtem mérni mert ha rendszerezõdik akkor baj van...mai napig így vagyok 37 hetesen is...ha neked folyamatosan görcsöl ott szerintem is más van...de ezt doki biztos jobban tudja
A kérdező hozzászólása: nekem is így elõ-elõjön..váratlanul..a folyamatos szót itt úgy értettem, hogy napról napra
Szia!Mindkét terhességem alatt már a 26-27-héttõl végig voltak keményedéseim, jóslóim, sokszor naponta akár 10 alkalommal is...3x2 Magne B6-ot szedtem a terhesség 37.hetéig, nem volt gond, a nagyobb lányom 40+5 napra, a kisebb pedig progis császárral 39+4 napra született, nem volt gond.Ha tudsz, pihenj minél többet.Én nem nagyon tudtam, dolgoztam szinte a terhességem végéig, itt volt a nagyobb lányom is, és még a baba is nagy volt...További boldog babavárást kívánok!!Üdv:Tamy
Elõfordul.

Hogyan beszéljem meg az orvosommal, hogy milyen vizsgálatot szeretnék?

34éves vagyok és 6 hetes terhes rettegek hogy nem lessz a pici egészséges minden privát vizsgálatot is szeretnék elvégeztetni de a doki nem hajlandó tájékoztatni róluk mik ezek a vizsgálatok és hol végzik.kérlek segitsetek

Legjobb válasz: Elõször is ne aggódj! Az nem tesz jót a babának! Privát vizsgálatok, amit tudok: 4D ultrahang; Quartett teszt (kb 25000 ft); magzatvíz vizsgálat, De ha dokid ilyen "segítõkész", szerintem keress egy másikat.

Elõször is ne aggódj! Az nem tesz jót a babának! Privát vizsgálatok, amit tudok: 4D ultrahang; Quartett teszt (kb 25000 ft); magzatvíz vizsgálat, De ha dokid ilyen "segítõkész", szerintem keress egy másikat.
Nekem is ez a véleményem. Ha már eleve nem bízol benne és nem számíthatsz rá akkor késõbb is gond lesz ebbõl. A vizsgálatokról szerintem beszélj a védõnõddel. Õ is tud ilyenekben segíteni neked. De ha baj van és szükség van egyéb vizsgálatra akkor azt ugyis mondani fogják. A lényeg hogy ne idegeskedj mert azzal ártasz a legtöbbet a picinek! Sok szerencsét a babához!
Én is 34 éves vagyok, és 19 hetes. Nem hinném, hogy korfüggõ lenne, hogy kinek kell azt a feladatot kapnia, hogy beteg gyermeke legyen. Sok sikert, ne aggódj, minden rendben lesz!
még idõben vagy, hogy keress másik dokit mert kötelessége, hogy tájékoztasson minden vizsgálatról


Hogyan beszéljem meg az orvosommal, hogy császárral szeretném a babánkat megszülni?

Csak simán kérdezzek rá, hogy megoldható-e? Az els? babánk császárral lett 4300 gr-al, és a mostani is hasonló méret?nek várható. Nem szeretném kockáztatni emiatt egyikünk egészségét sem, de a doki szerintem természetes szülésre készül velem.

Legjobb válasz: Én a helyedben megkérdezném. Viszont ha van lehetõséged természetes úton megszülni a kicsit, szerintem ne hagyd ki. Csodálatos élmény. Kétgyermekes anyuka

Én a helyedben megkérdezném. Viszont ha van lehetõséged természetes úton megszülni a kicsit, szerintem ne hagyd ki. Csodálatos élmény. Kétgyermekes anyuka
Beszélj a dokival! Miért lett császár az elsõ, csak a méretei miatt? Az én lányom 4200 g-mal született, a doki végig természetesre készült, egy hetet ráhordtam és végül egy másik dokival konzultálva õ ajánlotta fel a császárt, mert a 42 hét elején semmi jele nem volt a szülésnek. Azt mondta, ha ragaszkodom megindítja, de õ nem ajánlja. Én is most várom a másodikat, bár még a legesleg elején tartunk és még csak most megyek dokihoz, tuti hogy én is emlegetni fogom neki sûrûn. Nekem semmi bajom nem volt a császárral.
De császároznak kérésre is, csak megfelelõ doki(amit nem nehéz találni a mai világban), és megfelelõ vastag pénztárca kell hozzá...
Persze, simán csak kérdezd meg, hogy lehetséges-e mert Te így szeretnéd... Én a második terhességem elején elkezdtem már mondogatni minden találkozásunk alkalmával, bár õ is inkább természetes szülés párti, a vége felé rájött, hogy komolyan mondom és belement.
Kérdezd meg. Bár én nagyon ellenzem, hogy valaki mûtétet kér, csak azért, mert a természetes útvonal túl fájdalmas vagy félelmetes lenne számára. Meg kell próbálni, és ha nem megy akkor jó segítség a császár, és tényleg csodálatos, hogy így tudnak segíteni az orvosok. De nem ez a dolgok normális menete. Vágatná fel magát a fene, ha nem muszáj.
Kérésre nem császároznak, csak ha egészségügyi ok van rá.
Nekem is császár volt az elsõ, és nekem az tökéletes volt. 22 hó lesz a két gyerek között és még kb. 3 hét van hátra a szülésig. Ami remélem megint császár lesz. Én elsõ perctõl mondtam a dokimnak, hogy megint azt szeretném, hogy császár legyen. És mivel nem lesz köztük 2 év, ezért is nagyobb rá az esély. Elõször se voltak fájásaim, nem tágultam, elfolyt a magzatvíz, amibe már belekakilt, és az oxitocinra meg lassult a baba mozgása és már vittek is. Így azt mondta a doki, hogy nagyobb esély van a császárra most is, de persze ha már félig nyitva megyek be akkor nem az lesz, de erre remélem vajmi kevés esély lesz.
És mégis miért kockáztatnád? Hányan szülnek ekkora gyereket, egészségesen... Csak a te kérésedre tutira nem fognak császározni, és igazuk is van.
Sajnos az a probléma, hogy én (is) fizetem ha császároznak akkor, ha lehetne természetes szülés is. Mivel az állami kasszába én is fizetek.A kórház meg szépen elszámolja. Utálom az ilyet.
Simán kérdezz rá a dokidtól szerintem is, biztosan megért Téged.Én 1 hónapja spontán szültem, viszont beszorult a baba , nagyon sokat kinlódtam, mire vákummal kiszedte a dokim.Szanaszét repedtem, nagyon rossz volt.Ha lesz még egy babám, azt csak császárral szülném meg.
Tényleg kérdezz rá! Az a legegyszerûbb. De a doki biztos nem fog akadékoskodni, ha ennyi problémád van. Biztos megérti, hiszen nem jókedvedbõl kéred és tényleg fontosabb a baba és a te egészséged (általában a második baba nagyobb, mint az elsõ). Nekem a fiam császárral született, és a 6 hetes kontrolon kérdezte a doki, hogy hány babát szeretnék még, mert a császár miatt max. 2 lehet még. 3 császár után többet nem vállalnak, de már a 3.at is kevesen. Úgyhogy nálunk fel sem merült, hogy esetleg természetes úton is születhet a következõ, pedig gyönyörû a hegem, szinte már nem is látszik. A fiam meg farfekvés, lábtartás és a vízbe kakilás miatt lett császáros. De nem bánom és remélem a következõ is az lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat. Igen, õszinte leszek a dokimmal, elmondom a félelmeim az elõzõ terhességemet-szülésemet megelõzõ problémákkal kapcsolatosan. Egyébként nála szültem az elsõt is, úgyhogy eléggé képben van velem. Azt már mondta, hogy a terhességem a leírt okok miatt veszélyeztetett, de a szülésrõl még nem beszéltünk. Amúgy most vagyok 22 hetes, a 2 gyerek között 24 hónap lesz. Lassan rátérek nála a témára, de megvárom elõbb a véleményét. Aztán majd utána nyilatkozom neki. Szép napot mindenkinek, és puszi!!!!!!
Ha csak a fájdalomtól tartasz akkor ez rád is vonatkozik!!! Nem értem meg azt aki kéri!! Abszolút elítélem azt, hogy nem egy Nõ aki gyereket akar félti a valagát a szüléstõl... Ez ugyanolyan mint hogy aki akarja a gyereket nehezen vagy abszolút nem sikerül. Mint nekem is nehezen sikerült. Meg akartam szülni a babánkat mert tudni akarom hogy milyen szülni és mivel Nõ vagyok ez az én adottságom és egy férfi sem lesz képes soha és sajnos sürgõsségi császáros lettem. Én irigy vagyok mindenkire aki simán tud szülni és meg tapasztalhatja ezt a csodát és sajnálom azokat akik inkább keresztbe vágatják magukat mert nekik kényelmesebb. Mit csinálnak ezek az anyukák ha gyerekükkel bajok lesznek? A fájdalmat a szenvedést nem vállalják szüléssel sem, egy vágással megoldatják. De 15 év múlva nem vágnak hogy ismét könnyebb lehessen ha valami egy kicsit fájdalmasabb lesz a gyerek nevelésben. Gratulálok én haragszom magamra mert nem sikerült szülnöm és depresszióba estem más meg a valagát félti... Ilyennek minek gyerek. Ezeknek abszolút nem való....
Most olvastam el a válaszaidat. Nem kell mindig a császárért ugrani. Úgyis úgy fog dönteni ha szükségesnek látja ugyanúgy mint az elõzõ kisfiatok születésénél is indokoltnak tartotta.
Bocsának Kedves Kérdezõ, hogy nem a kérdésre válaszolok(már az elsõ oldalon megtettem), de nagyon elegem lett a sok depressziós hülye p.csából, aki lenézi a császáros szülést... Igen császárral szültem, KÉRÉSRE, mert én az elsõ szülésemnél megtapasztaltam a sima szülés "rosszabbik" fajtáját és nem kívánom senkink, hogy így élje át.Ezért a másodiknál kértem a császárt, de nem mondanám rá, hogy kényelmi szempontból jobb, vagy kevésbé fájna, csak más... És ezért még nem kell általánosítani, hogy ki milyen anya, mert nem ezen fog múlni...
Annyira kár ezen a kérdésen ilyen indulatosan vitatkozni. A császármetszés lényege a baba és mama életének megmentése a fennálló vagy felmerülõ/felmerülhetõ kockázatok esetén. Egy orvosnak az a dolga, hogy a kockázatokat mérlegelje, mivel a császárnak egy simán lezajló szüléshez képest sokkal nagyobb a kockázata. Kedves Kérdezõ, szerintem ezt az orvosoddal fogod tudni megbeszélni, az elõzmények után valószínûleg õ is esélyesnek fogja látni, hogy a 2. szülésed is császár legyen. Mindenesetre kitartást kívánok hozzá, hiszen ez egy nagymûtét, hosszú lábadozással. Remélem, minden jól alakul majd.
Nem utasíthattam vissza mert se az oxitocyn se semmi nem csinált fájásokat arról nem beszélve hogy megrepedt a szeméremcsontom mert nagyobb volt a fiam mert 2 héttel tovább hordtam és nem fért be a szülõcsatornába és mint a mûtét alatt kiderült 2szer a nyakán egyszer a lábán volt a köldökzsinór. 11:50kor vizsgáltak utoljára mert sikítottam a fájdalomtól ordítottam hogy törik a csontom (mert szó szerint éreztem hogy törik) és éjfélkor már mûtöttek.
Nem vagytok egyszerûek. Azt imádom ha valakivel vitára kerül sor mindig mindenki mással áll neki példálózni és takarózni... Ez csak az ember intelligenciáját mutatja... nem a 14-16 éves lányokról beszéltem... Örülök hogy itt a fiam és velem lehet de nem kértem volna a császárt soha. Kérés nélkül is megteszik majd neked is megint ha szükség lesz rá. Nem jobb anya tõlem senki és sem akarok jobb lenni senkitõl a saját gyerekemet én úgy nevelem ahogy tudom a legjobb tudásom szerint most is késõbb is. Nem másabb senki mert hüvelyi úton természetesen szül/szült én csak azt mondtam hogy irigy vagyok mert én ezt nem élhettem át. De neked is mondom hogy tanulj meg olvasni, és ha az már jól megy akkor talán értelmezni is. De ha gondolod segíthetek mert szerintem ez nehezedre fog esni hogy úgy fogd fel ahogy az írva van és ne forgasd ki... Vissza se nézek ide többet...
Nyugodtan kérdezz rá. Megfogják engedni. Tök mind1 ki hogy szül. Másnak nem tudom miért fáj ha valaki nem szarja (már bocsánat) ki a gyerekét attól még jó anya. Aki máshogy fogja fel na azzal gond van.
Én már a terhesség elején megmondtam hogy császárral vagyok hajlandó szülni. Utána pedig 2-3 hónapig járkáltam utána , de meglett és örülök hogy igy szültem.
Szerintem az õszinteségnél nincs jobb út. Nyugodtan mondd meg az orvosodnak, hogy Téged az nyugtatna meg, ha császárral születne a 2. babád is. Erre eleve is nagyobb az esély az elsõ baba miatt. De ha nem beszélsz az orvosoddal, magától nem fogja tudni. Szóval nagy levegõ és csak õszintén. Drukkolok, hogy sikerüljön, mert nagyon fontos szerintem az, hogy a kismama lelkileg fel tudjon készülni a szülésre. És nem a pénzen múlik ez az egész. Nekem június 14-én lesz programozott császárom, nekem szembetegség miatt. Csak azért írom, hogy attól mert császárral szülünk, még ugyanolyan jó édesanyák leszünk.
Fogadott dokid van? Ugyanaz a dokid aki az elsõ szülésnél? Nekem is császár volt az elõzõ szülésem fogadott dokinál, és most hogy megint kismama vagyok, ugyanaz a fogadott dokim, és már automatikusan császárra készülünk. Fel sem merült a hüvelyi szülés lehetõsége( nem is bánom)Nekem azt mondták hogy ha az elsõ császár, akkor 90%-ban a második is
A kérdező hozzászólása: Kedves kismamák, és véleményezõk! Szeretném, ha segítséget abban kaphatnék, amiben szükségem van rá: vagyis abban, hogy válaszoltok a kérdésemre. Nem a személyes véleményeket kérdeztem a császárral kapcsolatban, ami amúgy rendkívül kellemetlen folyamat......, hanem a problémám megoldását reméltem. Én is fizetem a tb-t már lassan 20 éve, és orvoshoz mindig csak indokolt esetben mentem.....senkitõl nem vettem el a gyógyulás lehetõségét felesleges orvosi kezelési igényemmel. Aki kötekedni meg beszólni akar, annak nem én volnék szerintem e kedvezõ célpont. Egy kérdésemre szeretnék segítõ válaszokat, ennyi. Köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Azt még kell tudnotok, hogy szülés elõtt 3 évvel nyirokcsomó betegséggel kezeltek (autoimmun), ami veszélyezteti a természetes szülést már alapból, ennek ellenére arra készültünk. Aztán terhességi toxémiám is lett a terhesség utolsó hetében, ezért lett a végén császár, nem a nagy fiam miatt....de aztán az is indokolta volna. Most viszont nagy megint a baba, és a császár is második. Viszont a dokim a szüléssel kapcsolatosan még nem nyilatkozott, ezért kérdeztem tõletek.
Szerintem csak simán kérdezz rá! Következõ terhesgondozáson szólj, hogy szeretnél a szülésrõl beszélgetni és egyszerûen csak mondd meg, hogy te most is császárt szeretnél. Megbeszélitek , hogy te miért szeretnéd, õ is elmondja mit gondol. Szerintem ez egyáltalán nem ciki! A tb-t fizetõ válaszolónak igaza van abban amit írt, de ilyen alapon a tüdõrákosokat sem kellene kezelni, mert a cigi miatt lettek betegek vagy a túlsúlyos szívbetegeket sem, mert miért nem figyeltek oda az étkezésre, a lábszártörést sem a gyereknél, mert miért nem figyelt rá az anyja, amikor leesett a fáról stb.
Tõlem a doki kérdezte meg, hogy mik az elképzeléseim a szüléssel kapcsolatban. Mondtam, hogy császár, és hetekkel késõbb is ezen az állásponton voltam, ekkor látta, hogy komolyan gondolom, és megcsinálta. Szerintem, nyugodtan mondd el Neki, hogy mitõl tartasz, és valószínû, hogy meg fogja csinálni.
Szia! Súgva mondom, hogy ha vajúdásnál azt mondod, fáj a heged, rögtön visznek a mûtõbe. Azzal nem értek egyet, hogy megfelelõ orvost kell a kéréshez találni, mert egy megfelelõ orvos alapesetben a természetes szülést kell, hogy elõsegítse (kivéve persze azokat az eseteket, amikor bármilyen kockázati tényezõ fennáll-ahogy írod, Nálad van is ilyen) És Neked nem volt rossz a császár után? Én is császárral szültem az elsõt, ha minden jól megy, nem lesz 2 év a két pici között, de én nagyon szeretném a másodikat simán szülni.
Szia! Szerintem beszéld meg a dokiddal az aggodalmaidat, (kórelõzményeidet), hogy mitõl félsz, és kérd meg, hogy császározzon meg.Én is így tettem, és a sok problémám miatt császározott. Én sem mertem kockáztatni, de hazajövetelkor a dokim is bavalotta, hogy õ sem. Jó egészséget kívánok nektek! 10hós baba anyukája
Ugyanaz a dokid, mint az elsõ császárnál? Mert akkor szerintem nem lesz gond. Ismerheti az elõzményeket, és Te pedig nyíltan, egyenesen kérdezz rá, hogy megoldható-e. Mond el neki, hogy Te félsz attól, hogy nehogy valami komplikáció lépjen fel, és jobb szeretnéd biztonságban tudni magatokat! Az elsõ nekem is császár lett, és bár még nem tervezzük a következõt, de én is császárt szeretnék másodjára is. Az én dokimnál biztos nem lesz ebbõl probléma.
Nem lesz kevesebb édesanyaként ha csak császárt akar, nem értem minek kell leszólni.Ugyanolyan a kockázata is, a császáros gyerekeknél csak azok a bizonyos bacik nincsenek meg...steril béllel születnek, de hát ezt is lehet pótolni:) Kérdezd meg, nem veszíthetsz és legyél határozott, az mindig jót tesz:)
egyes kismamak milyen nagy kenyelemmel vannak:S jaj nem szeretnenk siman csak csaszarral hat kislany azt nem te fogod eldonteni hanem a dokid!!!nem csaszarozznak , csak ugy kedvre:S ez nem kivansag musor EBRESZTO!!!!
Látszik, hogy nem volt császárod, elõzõ válaszoló, különben nem írnál ilyen butaságot, hogy a császár kényelmesebb.
Nem olvastam végig a válaszokat, bocsi csak írom a válaszom. Én is császárral szültem az elsõt és én is így szeretném a másodikat is. Mindig is féltem a szüléstõl de már gyerekkorom óta és szerintem miattam lett császár az elsõ is. Az a lényeg, hogy én már mondtam ezt a dokimnak a 6 hónapos kontrollon és nem zárkózott el. Azt mondta, hogy vajúdni mindenképpen kell néhány órát és ha van még rá idõ egyáltalán akkor lehet róla szó de elõfordulhat, hogy mire észbekapunk már jön is baba. Én csak egyszerûen megmondtam neki, hogy nagyon félek a hüvelyi szüléstõl és ha már úgyis vágva vagyok akkor már tulajdonképpen mindegy is és, hogy nagyon hamar felgyógyultam császár után (tényleg semmi gondom nem volt vele) és nagyon szeretném ha ebben meg tudnánk állapodni. Ennyi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!