Találatok a következő kifejezésre: Hogyan beszéljem a húgom (6 db)

Hogyan beszéljek a húgommal? A szüleinknek szóljak? 16/L

Ma délután odajött hozzám a húgom ,hogy hallotta este ahogy "apa bántja anyát", anya sikított, apa meg durván hörgött. Kérdezgeti ,hogy apa már nem szereti anyát? Miért bántja? Azt mondtam neki ,hogy majd máskor megbeszéljük.

Legjobb válasz: Mennyi idõs a hugod?

Mennyi idõs a hugod?
Szerintem itt mindenképpen be kéne vonni a szülõket, végülis 1. õket hallotta a hugod 2. az õ dolguk a felvilágosítás Szólj anyukádnak, hogy a hugod mit mondott, aztán ha õ jónak látja, elmondja neki. Nem a te dolgod a felvilágosítás, ne is vállald, mert lehet hogy belegabalyodsz :-)
A szüleidet kérd meg, õk hangoskodtak óvatlanul, legalább tanulnak belõle.
Valamilyen szinten igaz is :)
http://www.kiskegyed.hu/baba-mama/gyerekneveles/szexualis-fe.. A cikk szerint 10 év felett kellene a felvilágosítás, alatta csak a kérdésekre válaszolni. Ha jóban vagy anyuddal, és nem tabu a téma (bááár ez most kicsit kényes), akkor vele találhattok megfelelõ választ a hugodnak. Ha nem, akkor mondd azt, hogy nem hinnéd, hogy bántja, sõt szereti, és õk is szoktak játszani egymással, mint ti gyerekek. Bírkózni, csiklandozni egymást. Ez nem verekedés, ez amolyan játékos hülyéskedés. Talán elég lesz a hugodnak...ha nem, akkor anyu kell ennek a megoldásához. :)
Hát figyelj.. Szerintem legyél õszinte.. csak iylen leegyszerûsített meg nem részletezõ módon!! Végülis valamit mondani kell...
Ugyan, 8 évesen nem olyan kicsi már, szerintem nyugodtan el lehet kezdeni magyarázni neki. Az iskolában is mostanában lesz az elsõ felvilágosítás. Szerintem szólj anyukádnak, hogy világosítsa fel. Nem fog attól visszafejlõdni, ha elmondja neki.
A kérdező hozzászólása: Lehet , hogy tényleg az lesz a legjobb ha azt mondom neki , hogy birkózást játszottak. :P
igen..igaza van az utolsó komizónak. Én is arra gondoltam elõször, hogy édesapád 'úgy' bátnja édesanyádat. Elõször mondj annyit a húgodnak, hogy apa nem bántotta anyát, viszont a többit bízd a szüleidre, majd õk elmagyarázzák a tesódnak, hogy ilyet a felnõttek szoktak csinálni..:D De szerintem is tényleg fontos lenne, hogy szólj a tesódnak, hogy nem volt bántás ez az apától..ne hogy a suliban a tanárnõnek panaszkodjon majd..
Mondd el anyukádnak, igazából az õ feladata lenne :) Jobb lenne minél elõbb rávezetni a dolgokra a hugodat, mielõtt a tesód bárkinek is elmondaná, hogy "apu bántja anyut". Nem biztos, hogy mindenki kapcsolna, hogy mi a szitu és még kellemetlenség is lehet belõle..
sztem menj oda anyudhoz és kérdezd meg mit válaszolj a hugodnak ha legközelebb ezeket kérdezi.
A szeretkezés nem kínos, akkor lenne az, ha nem tennék. Max a hangoskodás.. :) Szerintem is az a legjobb, amit az a válaszoló írt, ahol belinkelt egy ezzel kapcsolatos oldalt. Anyudék szeretik egymást, és néha viccelõdnek õk is, birkóznak, játszanak. :) Persze az sem baj, ha Anyud majd tud errõl, de szerintem ebbe a mostani esetbe ne vond bele - mmint úgy, hogy akkor e kapcsán beszéljenek Húgoddal -, mert nehogy Tesód úgy érzékelje, hogy elárultad õt, hisz õ mondott Neked valamit, amivel ez alapján rögtön Anyudhoz mennél.
Még nekem is kínos, ahogy elképzelem.
A kérdező hozzászólása: A szüleimnek is elég kínos lesz, hogy odaállok , hogy a húgom hallotta õket, mert hangosan szeretkeztek. :)
A kérdező hozzászólása: 8 éves
Mindenképp szólj anyudnak, és majd õ/õk segítenek felvilágosítani, mert nem a te dolgod lenne.

Hogy beszéljem le erről a húgomat? Az életével játszik

Húgom súlyos beteg,most a fejébe vette,hogy elkezd úszni,vagy vízilabdázni versenyszer?en,már egy klubhoz is bejelentkezett,pedig még az MRI leletei sem jöttek meg,az orvosok különféleképpen vélekednek arról,hogy sportolhat-e egyálatalán,egy nem éppen nagy szaktudású orvos azt mondta neki,hogy sportolhat nyugodtan,mások nem nagyon engednék ?t...már most jár ki úszni barátn?ivel edzésképpen

Legjobb válasz: Nem tudjuk, mi baja a húgodnak, de én azt mondanám, hogy ha döntésképes (vagyis elmúlt 18 és beszámítható), akkor hagyni kell. Õ döntése. Tartsátok tiszteletben!

Nem tudjuk, mi baja a húgodnak, de én azt mondanám, hogy ha döntésképes (vagyis elmúlt 18 és beszámítható), akkor hagyni kell. Õ döntése. Tartsátok tiszteletben!
Milyen betegsege van? Az allapotos noknek sem tanacsoljak az uszast, holott a 7. honapig ez a legjobb mosgasforma, amit tanacsos vegezniuk pl.
Versenyszerû sportoláshoz rendszeres sportorvosi vizsgálat és engedély kell.
A húgod olyanféle lehet, mint én. Nem akar hanyatt feküdni egész nap és tûrni, hogy körülugrálják. Ahogy az elsõ válaszomban is írtam, ha nem kiskorú vagy beszámíthatatlan, akkor bizony azon túl, hogy elmondjátok, hogy Benneteket aggodalommal tölt el ez a dolog, nemigen tehettek mást.
Szerintem egy sportorvos sem fog ebben állást foglalni, az nagy felelõsséggel járna. Tegye azt, amirõl úgy érzi, jó lesz neki.
A kérdező hozzászólása: igen, õ írta ki a kérdéseket, de nem tudom, h miért itt kérdezõsködik, versenyszerûen egyhamar úgysem játszhat, egyébként fallotra mûtötték, de tavaly jött a vérrög
A FALLOT TETRALOGIA gyógyítható!
mivel elég hosszú az az idõ mire eljut odáig hogy versenyszerûen sportolhasson, kezdetben úgyis csak arról lesz szó hogy egyáltalán sportolhat-e nekem mitrális prolapsus-om van de én sportolhatok mindent, úszni és futni szoktam a versenysportot semmiképp sem erõltetném a helyében de napi 1-2 óra mozgás talán nem árt. egy jó kardiológus véleményét kellene kikérni
Versenyszerûen sportolni vélhetõen nem most fog. Az pedig, hogy szabadidejében elmegy egy uszodába és úszkál a barátnõjével... hát igen, talán árt neki, talán nem, de helyette nem dönthettek.
Szerintem a húgod már két kérdést is kiírt mostanában ezzel kapcsolatban hogy most akkor vajon sportolhat e vagy nem mert egyik orvos ezt mondta a másik meg azt. Tehát ha tényleg õ írta a korábbi kérdéseket akkor õ is bizonytalan. Így annyit tudsz tenni szerintem, hogy rábeszéled hogy kérje ki egy jónevû sportorvos véleményét és ha õ engedélyezi akkor te is megnyugodhatsz, ha meg nem akkor biztos a húgod sem fog ragaszkodni a versenyszerû sporthoz. Megjegyzem fogalmam sincs róla hogy mi ez a betegség, csak azt írom hogy én mit tennék a helyedben.
Sajnálom, hogy beteg a húgod. De, ha nagykorú már, akkor ebbe nem szólhat bele senki. Valahol megértem amúgy, a betegségtudatnál szörnyûbb dolog nincsen. (Hála Istennek tapasztalatom nincs ebben, csak el tudom képzelni.)
A kérdező hozzászólása: már rég nagykorú, de belátom, az õ dolga, bár tavaly mûteni akarták
attól függ mi a a baja. ha mondjuk egy daganat van, az nem gáz, viszont ha egy aneurizma van az agyában, akkor mindjárt más a helyzet. és érdemes több orvost is megkérdezni(akár 10-et is) különbözõ szakterületekrõl, ami azért kapcsolódik a problémához.
A kérdező hozzászólása: vérrög van a a szívében, plusz még egy veleszületett szívbetegség, FALLOT TETRALOGIA
Miért, te miért itt kérdezõsködsz? Figyi, nem fogod tudni megérteni õt. Õ a beteg, és ti, a környezete nem érezhetitek át, amit õ. Ti azt érzitek, hogy NEKTEK rossz az, hogy Õ beteg. És azt tudjátok, hogy NEKTEK milyen rossz lenne, ha neki romlana az állapota, vagy történne vele valami. De õ ezeket totál máshogy éli meg.

A húgom egy 26 éves családapa szeretője, hogyan beszéljek vele arról, hogy ez nem igazán jó így?

20 éves. El?tte az egész élet. Most lépett ki nem rég az els? kapcsolatából 3 évig volt a sráccal. Én úgy vettem észre ez nagyon megviselte. Egy discoban találkozott ezzel a férfival, s megállpodtak, hogy ameddig mindkett?jüknek jó, addig szex kapcsolatként fenntartják ezt. De többel egyikük sem.

Legjobb válasz: Szeretlek, aggodom erted.... egy jo inditasnak tunik

Szeretlek, aggodom erted.... egy jo inditasnak tunik
Az õ döntése, az õ tapasztalata, az õ élete. Hagyd, hadd csinálja a húgod, amit szeretne. Minél erõszakosabban akarod érvényre juttatni a véleményedet, annál kevésbé fog rá hajlani. Ne avatkozz bele jobban ebbe a helyzetbe. Amnit tenni tudsz: felkészülsz rá, hogy támogatod lelkiekben, akármi is történik. Ezt el is mondhatod neki, hogy mindig számíthat rád. Ha végül szükség is lesz erre, legközelebb jobban fog rád hallgatni. Ha nem, akkor jó a vége, nem igaz? Amúgy a pasi nagyobb szarban van, mint a húgod. Több a veszítenivalója. A húgodnak ez csak úgymond "tapasztalat".
Kezdd úgy, hogy nem akarsz az életébe beleszólni, és tudod, hogy sok közöd elvileg nem lenne hozzá, de félted és szereted, mivel a saját húgodról van szó.Ha a finom, normális célzásokat nem érti, és nem engedi, hogy végig mondd, akkor majd tanul a saját kárán.
Ez kérdés volt nem tanács
Akármit is csinálsz, a húgod nem fog rád hallgatni, hanem majd ellenséget lát benned. Egyébként meg felnõtt nõ, gondolom fel bírja mérni a tettei súlyát. Hagyd békén.
mond meg a pasinak, ha nem ejti a húgod, akkor beköpöd az asszonykájánál
az asszonnyal beszélj, majd õ elintézi
A kérdező hozzászólása: Érti és elfogadja az álláspontom de folytatja. Azt mondja neki ez most megfelel. Mert ha megunja lekoptathatja magáról, de szerintem egyre jobban belefognak menni a dologba, mert már felvetõdött egy közös lakás bérlése, ahol lakhatna a húgom a pasi meg mehetne..! Egyedül fog maradni ettõl féltem.... Elhajt minden udvarlót, már sokszor összevesztek, de kibékülnek. Nem ilyen volt és nem szeretem így látni....
Hova valósi vagy lehet ismerlek...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a segítséget! Én már beszéltem a pasival is, mondtam, hogy nem csípem ezt a helyzetet. Azt mondta, hogy szereti a húgom. A feleségével gyakorlatlag már nincs kapcsolata, de a gyerekeit nem szeretné elhagyni, és hogy a felesége tud róla, hoy van valakije különben nem is aludna a húgomnál. De nekem gyanús... sajnos az "idõvel elhagyom" szöveg túl gyakran tûnik fel ilyen helyzetekben!
A felesége tud róla? KAMU ! Áruld be a k_csögöt, aztán majd kiderül tudott-e róla az asszony vagy nem.


Nem akarom hogy a hugom ilyen körökben legyen. Hogyan beszéljek vele?

Van egy 15 éves húgom és a régi haverjaim akikkel már összevesztem elkezdték hívogatni a hülye meg megy is velük. Régen is mindig a kicsiknél próbálkoztak, meg akarták dugni őket, nézték meg utánuk szóltak szóval nyomorékok. Már velük jár ki hétvégente bulizni meg inni aminek nagyon nem örülök mert mindig [email protected] jön haza (én is bulizós vagyok de sztem nagy szégyen ez 15 évesen) félek hogy valamelyik megdugja vagy kényszerítik meg mittudom én. Beszéltem már vele erről de nem érdekli. A szüleimnek meg nem akarok erről szólni mert akkor ő is köpne és olyanokat tud aminek nem örülnék hogyha kiderülne. Attól hogy sokat veszekszünk nagyon féltem, nem akarom hogy valami baja történjen. 22F

Legjobb válasz: Érdekes... ne haragudj, de milyen szüleitek vannak, hogy nem veszik észre, hogy a 15 éves lányuk minden héten bulizni jár és piásan megy haza? Errõl tényleg szólni kell? Inkább csak szólj anyukádéknak, hogy várják meg egy buli után. Nem kell részletekbe belebonyolódni.

Érdekes... ne haragudj, de milyen szüleitek vannak, hogy nem veszik észre, hogy a 15 éves lányuk minden héten bulizni jár és piásan megy haza? Errõl tényleg szólni kell? Inkább csak szólj anyukádéknak, hogy várják meg egy buli után. Nem kell részletekbe belebonyolódni.
Az a baj, hogy nem neked kellene nevelned a testvéredet, hanem a szüleidnek, jelen esetben most anyukádnak, ha õ van otthon veletek. Ez elsõsorban az õ felelõssége, gondolom nem akar hamarosan abortuszra menni a kicsi lányával, akkor majd lehet sírni, hogy mi történt, pedig mennyivel egyszerûbb lenne most kettõ-három pofont lekeverni a kisasszonynak és szobafogságra ítélni... Te sajnos nem tehetsz többet azon kívül, hogy folyamatosan próbálod önteni belé az észt, de gyanítom, hogy már csak azért is csinálni fogja. Vagy inkább ajánld fel neki, hogy menjen veled bulizni, ott legalább szem elõtt lenne. Különben meg 15 évesen egyáltalán nem kellene minden hétvégén eljárnia, max. havi egyszer elég lenn.
Attól függ a dolog, hogy mersz-e- kockáztatni, hogy a te dolgaid is kiderülnek, ha beszélsz a szüleiddel.
A kérdező hozzászólása: Apám külföldön dolgozik és ritkán jár haza anyám meg legtöbbször már alszik mire tesóm hazaér. De amúgy nem értem az egészet mert amikor anyám elkapja éjszaka akkor sincs belõle semmi csak hogy nem kéne meg ilyenek. Én fiú vagyok de amikor 15 évesen egyszer kétszer lerészegedtem akkor volt hogy ki se engedtek egy darabig.
Most sincsen otthon tesód?
A kérdező hozzászólása: most itthon van
Reszvetem pajti. Ismertem ilyen "kis hulye" lanyt.. Husz evesen mar a masodik gyereket szulte, de meg akkor sem tert eszhez. Ujra terhebesett, most 23 evesen 3 gyerekkel amikor legutobb lattam, akkor mar tok felnottesen viselkedett, meg is lepett vele. Hugodnak sajat karan kell megtanulnia a lecket, had dugjak meg, aztan had sirjon amikor rogton dobjak azutan mert csak kihasznaltak, es talan eszhez ter.
És barátnõi vannak? Én is vele egykorú vagyok és leginkább csak a barátnõim szavára szoktam adni szóval lehet velük kéne beszélni errõl.

A húgom teljesen megbolondult: babát szeretne 16 évesen. van egy 4 honapos kapcsolata (ami ehhez nagyon nagyon kevés! ) és hajthatatlan. hagyjam, hogy bevállalja vagy beszéljem le róla?

Legjobb válasz: Szia. Próbáld meg lebeszélni róla. 16 évesen mire szülne gyereket? Gondolom még tanul. És a fiú? Vagy annyival idõsebb tõle, hogy biztos anyagi hátteret tud teremteni? És szerintem 16 évesen egy 4 hónapos kapcsolat még kevés egy életre szóló döntéshez.

Szia. Próbáld meg lebeszélni róla. 16 évesen mire szülne gyereket? Gondolom még tanul. És a fiú? Vagy annyival idõsebb tõle, hogy biztos anyagi hátteret tud teremteni? És szerintem 16 évesen egy 4 hónapos kapcsolat még kevés egy életre szóló döntéshez.
Beszéld le róla!!!! 16 évesen akármilyen érett is, még nem kész egy babára! Vágyni lehet rá, én is legalább azóta vágyom rá, de az embernek van józan esze is. Ha még 2-3 év múlva is együtt lesz a párjával, akkor lehet kezdeni gondolkodni a dolgon. Addig magyarázd el neki, hogy egy baba mellett nem lehet bulizni, nem lehet elmászkálni, minden más háttérbe szorul majd. Rengeteg ideje lesz még babázni, de most egy csomó dolog van az életében, ami bepótolhatatlan lesz. (Bulik, szerelmek, suli-ami most utálatosnak tûnhet, de késõbb hiányozna az a klassz érzés amikor visszagondol a gimis évekre-kalandok, utazás, szabad nyarak, stb...) Nagyon nincs még itt az ideje egy babának 16évesen!!!! Fõleg nem egy 4 hónapos kapcsolatban. Nekem 16 évesen kezdõdött olyan kapcsolatom ami eltartott egészen 3 évig, mégis vége lett, mert ebben az idõben akkorát változik az ember, hogy egyáltalán nem csoda ha rájövünk, mégse egymásra van szükségünk. Ez egy baba mellett már nem ilyen egyszerû!!
Jézusom!Én si vágyom rá pedig még scak 15 elszek ynáron.-De én úgy rettegek egy terhességtõl, hogy el nem tudom mondani!!Mondd meg neki, hogy soha nem tud majd bulizni, nem lesz ideje barátnõzni, lenézik majd az utcán stb. Anyukátokkal beszéltél már????
Sürgõsen beszélj a fejével.Egy gyereke nem játék, h csak úgy bevállalom egy 4 hónapos kapcsolattal.Szólj a szüleidnek akárkinek, akirõl úgy érzed tud rá hatni, hátha valaki lebeszéli.Hiszen az a pasi is gyerek még.És a srác is szeretné?Nem hiszem el!A 17 éves fiúk sok mindent szeretnének, de gyereket azt nem nagyon.
A kérdező hozzászólása: a fiú 17 éves, tehát még mindketten nagyon nagyon fiatalok, viszont az anyagi háttér biztosítva lenne.még sosem láttam ilyen elszántnak a húgomat.tényleg nem tudom mit tegyek...
A kérdező hozzászólása: elvileg a srác is szeretné, és nagyon odavannak egymásért, de nagyon nem tartom jo ötletnek...probálok beszélni velük!köszönöm hogy megerõsítettetek a gondolataimban!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszotokat, rengeteget segítettetek!
Lett gyerek?

Hogyan beszéljem rá a húgom hogy ne egyen ennyit?

félek, h ? is anorexiás lesz késpbb mint én lettem miután 14 évesen mindent összezabáltam kés?bb meg rájöttem hogy mennyire kövér vagyok. és most miatta is aggódom, azt mondja nem érdekli a súlya, de én is ezt mondtam akkor, hiába piszkáltak mindig a szüleim hogy ennek rossz vége lesz

Legjobb válasz: Ha anorexiás lesz, az az õ baja. Mondd el neki a te esetedet, talán segít. Ahhoz azonban, hogy anorexiás legyen valaki, kell egyfajta lelki beállítottság is a tapasztalatok szerint. Ha nem olyan a lelki alkata, nem lesz soha anorexiás.

Ha anorexiás lesz, az az õ baja. Mondd el neki a te esetedet, talán segít. Ahhoz azonban, hogy anorexiás legyen valaki, kell egyfajta lelki beállítottság is a tapasztalatok szerint. Ha nem olyan a lelki alkata, nem lesz soha anorexiás.
Szia! Sajnos nem tudok okosat mondani! Az én öcsém 13 éves, nagyon el van hízva, és nem érdekli. Nem tudom mi van ezzel a mai tizenévesekkel! Hiába piszkálom bármivel, nem tudok rá hatni. Mindenki a saját kárán tanul! Bár akkor már késõ...
Szerintem is mond el neki, hogy te hogy jártál, hátha azzal tudsz rá hatni. De lehet, hogy tényleg nem fogja érdekelni a súlya, és nem is lesz anorexiás, egyszerûen csak kövér lesz. Õ tudja, hogy mit csinál magával. Lehet, hogy az is segítene, ha egy ideig nem mondogatnád neki, hogy el fog hízni meg minden, mert lehet, hogy már csak dacból sem akarja abbahagyni az evést.
Az én bátyjám azt mondta egyszer lefogok folyni az ágyról, erre én bebizonyítottam hogy nem.akkor nagyon rosszul esett de ma már (20kg minusszal) örülök neki.Segíts neki megtalálni az ideális diétát. Rengeteg ilyen oldal van.Most már én osztogatok tanácsot a tesómnak
Nem tudod megvaltani senki vilagat! A sajatodat mar megvaltottad. Azonkivul, hogy elmondod neki veled mi tortent mast mit tudsz tenni? Kontrollalni, hogy mit tesz a szajaba esti filmnezes kozben? Nem hiszem. En azt csinaltam a kedvesemmel, hogy elkezdtem neki mondani, mi mibol van...ma mar be nem menne egy gyorsetterembe sem! HAmburgert sem akar es melyfagyasztott szarokat sem. A chips es cola is kiment a divatbol .... most eppen az esti sorenek feladasanal tart, mert raijesztett a doki - sosem lattam meg reszegen de a napi egy uveg sorert a doki megkockaztatta, hogy mi van alkesz? Szoval ennyit tusz tenni. Ha nem erti meg, hogy a zabalas azzal jar, hogy kover lesz, hajas es visszataszito es aztan halal depresszios es maganyos, nem tudsz mit tenni.
Szívbõl sajnállak benneteket. Ha téged annyit piszkáltak tiniként a szüleid a súlyod miatt hogy a végén anorexiás lettél, akkor jogosan félted a kishúgodat. De azzal nem sokat segítessz neki, hogy beállsz a piszkálók közé. meg azzal se, ha azzal érvelsz: aki kövér az undorító. Inkább arra hegyezd ki a beszélgetéseiteket, hogy az evés zavartok micsoda egészségügyi problémákat okoznak. Beszélhetsz a kövérségrõl mint rizikófaktorról. Ugyanakkor beszélhetsz az anorexia rémérõl is. Mondd csak el, a te esetedben mi mindent okozott az anorexia. Csináljatok sok közös programot. A közös együttlétek alatt tudatosan érkezzetek egészségesen. Dicsérd a finom kaját, ami teli van rosttal, vitaminnal, zöldséggel, gyümölccsel, hússal, és minimális szénhidrát van benne. Fõzõcskézzetek otthon közösen, pl. töltött padlizsánt, vagy valami más zöldséges kaját. Ne az önbizalmát próbáld aláásni, hanem mutass neki követhetõ alternatívát.
Én kb 15 évesen kezdtem megszeretni a különbözõ kajákat, és volt, hogy tévé elõtt két tányérral ettem az aznapi ebédbõl. De nem érdekelt semmi, meg akkor tényleg vékony voltam, gondoltam, rám úgysem jönnek a kilok. Aztán észrevétlenül felszedtem õket. A kedvtelenség eredményezte azt h ettem. Nekem nem mondta senki, h ne egyek annyit, vagy ne akkor egyek. Egy megjegyzésre emlékszem tesomtol, mikor mondta, hogy két adagot raktam a tányéromra? Annyi stressz éri az embereket, valaki azzal vezeti le, hogy túl sokat eszik, vki azzal, h alig-alig...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!