Találatok a következő kifejezésre: Hogyan beszéljem a férjem (21 db)

Apósom kórházba került és anyósom azt kérte, látogassuk meg az unokákkal. Hogyan beszéljem erre rá a férjemet? Egyáltalán beszéljem rá?

Apósom elég agresszív, iszákos ember volt régen. Mostanra már csak iszákos és kötekedő de a fizikai ereje eléggé hanyatlóban van. A hétvégén kórházba került, anyósom szeretné, ha meglátogatnánk. A férjem erre annyit reagált, hogy megérdemli a sorsát, ő majd csak a temetésére megy, akkor is csak ünnepelni. Egyrészt megértem a férjemet, mert számtalan testi és lelki sérülést okozott neki és a testvéreinek az apjuk, de ugyanakkor lehet, hogy később megbánná, ha most nem mennénk. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Semmit,hagyd békén,felnõtt ember,el tudja dönteni be akar-e menni. Hasonló biológiai apám volt,megcsinálni meg tudott,meg inni,ütni.Elmenekültem amint tudtam.Temetésére csak azért mentem el,hogy lássam,tényleg nem rontja tovább a levegõt.Nekem megnyugtató volt hallani amint lapátolják rá a földet,percig se bántam,hogy nem mentem meglátogatni a korházban. Hagyd a férjed.

Semmit, hagyd békén, felnõtt ember, el tudja dönteni be akar-e menni. Hasonló biológiai apám volt, megcsinálni meg tudott, meg inni, ütni.Elmenekültem amint tudtam.Temetésére csak azért mentem el, hogy lássam, tényleg nem rontja tovább a levegõt.Nekem megnyugtató volt hallani amint lapátolják rá a földet, percig se bántam, hogy nem mentem meglátogatni a korházban. Hagyd a férjed.
Ha nem élted át, nem fogod megérteni, hagyd békén, el tudja dönteni mit akar. Kívülállóként lehet nehéz megérteni. Nekem is mondták hogy megbánom, hogy nem mentem el apám temetésére. Nem bántam meg, csak azért hogy a rokonok ne szóljanak meg, képmutatásból nem álltam oda, mikor inkább pezsgõt bontottam volna. Már lezártam a dolgot magamban, nem utálom, de soha nem fogom megbánni, hogy nem láttam az utolsó majdnem 10 évében, és nem voltam ott a temetésén.
Én anno nem tudtam rábeszélni a páromat, hogy menjen be a haldokló anyjához. Nagyon-nagyon megbánta, hogy nem ment be.
Én sem voltam apám temetésén. Egyrészt, szinte semmilyen kapcsolatban nem voltunk, másrészt engem ne bámuljanak az ismerõsök, hogy : néd! a xxx lánya! A családhoz nem akartam állni - nekem õk nem a családom.

Hogyan beszéljem rá a férjemet a 4D-re?

Már voltunk egyszer 19 hetesen, de én mégegyszer szeretnék menni 28-29 hetesen, mert akkor már sokkal aranyosabb. A férjem szerint felesleges pénzkidobás.

Legjobb válasz: "Menj el egyedül, ha a férjed nem akar elmenni. (Én biztos mennék a helyedben.)" Ugyanezt akartam írni, de látom megelõztek! :) Nem értem a férjed, az én férjem alig várta, hogy menjünk 4D-re. Háromszor voltunk, és mindig nagy élmény volt. Szerintem ami jó érzéssel tölti el az embert, az nem pénzkidobás.

Nem a kötekedés kedvéért, de ez tényleg nem igaz. Nem egyformák a babák egyáltalán. Én ezt tapasztalatból is mondom. Sõt, késõbb egy baba arcán nemcsak az látszik, hogy az apukájára vagy anyukájára hasonlít inkább, de az is, hogy fiú vagy lány baba, elég egyértelmûen. nem tudom, miért kell ezt írni, de nem igaz. Különben nem is lenne semmi sikere a 4D-nek, ha egyformák lennének a babák.
elfogadják az eü.kártyát?
Nincs egyikõtöknek sem eü. kártyája? Mert arra el lehet számolni. Amúgy szerintem sem felesleges, bár én csak egyszer voltam (25 hetesen), és tök szépen látszódott már akkor mindene, így én ennyivel is beértem, de ettõl még én is szívesen elmentem volna még egyszer.
14:59 Nem tudom, honnan veszed, hogy ugyanúgy néznek ki rajta a babák. Hogy mondhatsz ilyet, ha nem is voltál? Ez egyáltalán nem igaz. Sõt, egy bizonyos kor után már látszanak a vonásai. Látszik, hogy kire hasonlít jobban, stb. Én még most állok szülés elõtt, de ismerõsöknél, akik voltak 4D-n és azóta megszületett a babájuk, hasonlít is a 4D-es felvételekre. Még ilyet... Ezzel az erõvel mondhattad volna, hogy minden újszülött egyforma....
"Menj el egyedül, ha a férjed nem akar elmenni. (Én biztos mennék a helyedben.)" Ugyanezt akartam írni, de látom megelõztek! :) Nem értem a férjed, az én férjem alig várta, hogy menjünk 4D-re. Háromszor voltunk, és mindig nagy élmény volt. Szerintem ami jó érzéssel tölti el az embert, az nem pénzkidobás.
16.26 te is azt mondod, hogy egy bizonyos kor után...Én egyébként
bocs, hamar elment... szóval én pl arra alapozom, hogy mindegyik baba egyformának látszik rajta, h beírod, youtubera, hogy x hetes 4d és kb mindegyiken ugyanazt látod... ja, nem 14.59-es voltam, de én is azt írtam, h mindegyik ugyanolyan...
Szerintem nem felesleges, mindig egy nagyon nagy élmény. Más kérdés, ha valakinek nincs rá pénze vagy nem akar költeni. Nálunk az elsõ 4D után a férjem sem akart menni, 12. hét után a 18. héten akartam elõször, és mondta, hogy most voltunk, majd késõbb, mert felesleges pénzkidobás. Erre én azt mondtam neki, hogy rendben van, én megyek, csak nem szólok neki, akar jönni vagy menjek a tudta nélkül. Erre persze egybõl akart jönni:) Összesen 5ször voltunk, ha lehet ilyet mondani, "függõ" lettem:) Mivel anyagilag megengedhetjük, így ez nem számított, viszont nagyon nagy élmény volt minden egyes alkalommal. Azokon a napokon hihetetlenül jó kedvem volt, leírhatatlan érzés:)
Másodszor én sem mennék szerintem is felesleges. Egyszer fogunk menni, mikor 29 hetes leszek, saját dokim csinálja. Korábban akartuk, csak valahogy mindig elbeszéltünk egymás mellett, Karácsonyra kaptunk a dokitól egy szép képet róla(pont azon a héten volt esedékes a vizsgálatom).Akkor 22 hetes voltam, cuki meg minden, de ahogy korábban írták, minden baba egyforma rajta. Utána mondtam is a férjemnek, hogy "kell ez nekünk?", végül barátok, rokonok meggyõztek, hogyha már lehetõségünk van, akkor miért ne, meg különben is, elsõ bébi...Így majd megyünk, lehet, hogy engem azért nem mozgat meg különösebben, mert van egy képem már, meg ha megyünk vizsgálatra, akkor mindig átnyomja a dokim 4d-re is.Egyébként, míg terhes vagy, addig talán megnézed párszor, anyuval, apuval, legjobb barátnõvel, de szerintem utána le sem kerül majd a polcról. Szóval nekem felesleges lenne több dvd róla, 10-15 ezerért...Ahogy írta szintén korábban valaki, az a jó érzés, ha rugdal.:D
Mi nem mentünk 4d-re mert felesleges pénzkidobásnak éreztem volna. Orvosilag semmi értelme nincs és szinte teljesen ugyanúgy néznek ki a babák rajta. Nekem az volt a legnagyobb öröm ha éreztem ahogy mozog :-) Az annyira klassz, napokig nem tudtam a szülés után hozzászokni, hogy már kint mozog :-) Más: esett más is abba a csapdába, hogy ismerõs/barát UH videóját kellett végignézni és érdeklõsédt mutatni? Én 2szer szenvedtem végig, jajjjj. 'Most mindjárt csuklik, most majd ugrik egyet, most emneli a kezét...' Imádom a babákat, de erre nem vagyok kíváncsi.
Még az elõzõ vagyok. A kérdésedre válaszként, én azt csináltam, hogy közöltem vele kerek-perec h eljön a rendelõintézetbe velem UH-ra. Hozzátettem, hogy oda a legtöbb nõ a férjével megy, és én is szeretnék a férjemmel menni.
Én is úgy jártam, hogy el szerettem volna menni, mert elsõ baba, egy élmény, meg megvizslatni, hogy tényleg mindene megvan-e. De a férjemet a kollegái lebeszélték, hogy felesleges pénzkidobás, és úgyis meglátja elõbb-utóbb. Ez eléggé letört :-( rosszul esett h õ nem kíváncsi, hogy mi van bennem... Egyedül nem mentem volna el, mert végigbõgtem volna az egészet (önsajnálat)... Így elintéztem, hogy egy rendelõintézetes UH-ra bejöjjön velem, hogy lássa, hátha megjelennek az érzelmei. Na és ott kértem egy 3D-s fotót (kaptam ingyen, igaz fekete-fehér). Úgyhogy legalább van egy fotóm :-)))
szerintem is felesleges foleg ugy hogy mar voltal egyszer. az elso babavalen is mentem 28 hetesen de ha osszejon a 2. vele tuti hogy nem fogok menni
megoszlik a vélemény kinek mennyit ér ez a látvány.Nekem nem felesleges pénzkidobás..de persze ez az én véleményem mert nekem megér annyit, hogy láthassam amíg fogni nem foghatom.
Nekem az orvosom csinál 4D babamozit, és Õ is azt mondta, hogy felesleges pénzkidobás
Nekem elfogadták! (Nekem K&H-s eü pénztári kártyám van, de többnél el lehet számolni!)
Hát én bizti elmennék nélküle is talán mond meg neki, hogy ha õ nem akarja és te pedig nagyon akkor elmész egyedül.Úgyis veled akar majd menni ha tényleg van rá pénzetek:) De tény, hogy azt a pénzt másra fogod elkölteni és lehet, hogy az nem is lesz olyan érdemes dolog.Szerintem sem pénz kidobás ez, szerintem ezzel elégítheted ki a várakozást a terhesség alatt, így sokkal jobb várni sztem, hogy kicsit belelátsz a pocakodba.Én is alig várom hogy menjünk:) Bár én is 2x mennék, de mivel van egy másik picim is ezért csak egyszer megyünk, kell máshova is, de ha lenne keret rá tuti mennék mégegyszer:) 20 hetes kismama:)
Mi egyszer voltunk.20hetesen. a ferjem is igy velekedik mint a tied igy nem mentunk vissza masodszor, en elfogadtam.ha nagyon akartam volna menni elmentem volna egyedul.
Szerintem nem felesleges, egy nagyon jó élmény. Ha van rá 10-12ezer ft, akkor miért ne lehetne elmenni? Ennél sokkal nagyobb hülyeségekre tud az ember pénzt kiadni. Mi is voltunk 19 hetesen is és 27 hetesen is (mindkét babánál), pedig nem álltunk olyan jól anyagilag (fõleg a másodiknál). Menj el egyedül, ha a férjed nem akar elmenni. (Én biztos mennék a helyedben.)
szerintem is felesleges, bõ 2 hónap és meg is születhet! én 24 hetesen voltam, elbújt, egyetlen jó képünk van róla, és kb 10 perces moziért 10 ezret kértek...nem egy jó üzlet, bár egyszer mindenképp megéri elmenni, ha más nem a rendellenességek kizárása végett. rábeszélni, ha mégis menni szeretnél, azzal lehet esetleg, hogy tutira megmondanák a nemét. (ha eddig is tudtátok, akkor is "hátha tévednek" alapon :) )

Férjem amerikai, én magyar. USA-ban élünk, angolul beszélünk egymással.3 hét múlva születik a kisfiunk. Hogyan beszéljek vele? Angolul? Magyarul?

Egész nap én leszek vele otthon. Szeretném, ha magyarul is tudna majd és nem csak angolul. Az valóban m?ködik a gyerekeknél, hogy ha az apja angolul, én meg magyarul beszélek hozzá, akkor két nyelvet tanul meg egyszerre?

Legjobb válasz: bizonyított tény, hogy a gyerekek párhuzamosan akár 3 nyelvet is képesek megtanulni! Igenis beszélj hozzá magyarul, énekelj neki, mondókázzatok, olvass neki mesét. Az angol úgyis ragad majd rá a tévébõl, az apukától és a barátoktól (nagyszülõk?), késõbb meg a közösségben úgyis azt hallja majd. Te beszélj csak hozzá magyarul, mert most még könnyen tanulja, ha késõbb szeretnéd tanítani nehezebb lesz. Nem fogja összekeverni a dolgokat, ne félj, max vegyes nyelven fog beszélni. Gratulálok a babához! :)

szia! sajat tapasztalat! mi canadaban elunk es a gyerekunkhoz magyarul beszelunk, de mar a mesebol itt ott tanulja az angol szavakat es ezt is erti meg azt is 2 eves lesz!
Szia én szlovákiai magyar vagyok, igaz magyarul beszélek a babához, mert mindig ez volt az anyanyelvem, de (mivel más nincs)szlovák zenéket is hallgatunk együtt.És ha éneklek neki, elõször kicsit furán néz, de tetszik neki. Szerintem is nyugodtan beszélj csak hozzá magyarul.Pont a minap láttam a tvben, hogy nyel oktatás kezdõdik 3 hónapos kortól..3 nyelven.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
A nagynéném is az USA-ban él, 3 gyereke született-már felnõttek-és 2 nyelven beszéltek hozzájuk(õ magyarul).Annyira megtanultak magyarul, h a két nagyobb unokatesóm itthon végezte el a gimit...szóval hajrá, neki lesz jó!!!
az elõzõ vagyok - megtaláltam a könyvet errõl: http://mek.oszk.hu/05200/05298/05298.pdf a 181-ik oldalnál kezdõdik a bilingualism - olvasd el, érdemes!
én tanultam errõl a fõsulin, azt ajánlják, hogy te is és az apa is a saját anyanyelvén beszéljetek a gyerkõchöz - õ tökéletesen el fogja tudni különíteni a két nyelvet az zavarná meg, ha ugyanaz a személy hol így, hol úgy beszélne hozzá szerencsés gyerek, anyanyelvi szinten mindkét nyelvet lehetõsége lesz elsajátítani én 32 hetes vagyok, a férjem harmadik országbeli, én ugye magyar, és egymással angolul beszélünk - így remélhetõleg mindhárom nyelvet megtanulja :)
Szia! Saját tapasztalatom nincs, csak a barátnõm gyerekei vannak hasonló helyzetben. (magyar-holland család) Nyugodtan beszélj hozzá magyarul, a gyerekek egészen pici kortól bámulatos természetességgel választják szét a két nyelvet. (azon a nyelven válaszolnak, amilyen nyelven szólnak hozzájuk) Iskolás kortól nagy valószínûséggel úgyis erõsebb lesznek annak a nyelvnek az ismerete, amelyiken tanulnak. Barátnõm gyerekei értik, elfogadhatóan beszélik, de nem igazán tudnak írni olvasni magyarul.
bizonyított tény, hogy a gyerekek párhuzamosan akár 3 nyelvet is képesek megtanulni! Igenis beszélj hozzá magyarul, énekelj neki, mondókázzatok, olvass neki mesét. Az angol úgyis ragad majd rá a tévébõl, az apukától és a barátoktól (nagyszülõk?), késõbb meg a közösségben úgyis azt hallja majd. Te beszélj csak hozzá magyarul, mert most még könnyen tanulja, ha késõbb szeretnéd tanítani nehezebb lesz. Nem fogja összekeverni a dolgokat, ne félj, max vegyes nyelven fog beszélni. Gratulálok a babához! :)
Szia! A hugom mexikóban él. õ magyarul beszél hozzá, a férje spanyolul. Most lesz 3 éves májusban. nem keveri össze a két nyelvet, és mindkettõn nagyon szépen beszél.
Szia! Nekem egy nagyon kedves ismerõsöm volt ebben a helyzetben.Anya amerikai, apa magyar volt.Mindketten a saját anyanyelvükön beszéltek a babához, a kislány 3 évesen folyékonyan beszélte mindkét nyelvet.SÕT!Még olyat is játszott, hogy anya angolul kérdezte, magyarul válaszolt!
Olvasgasd a http://www.ketnyelvugyerek.hu -t. Én magyar vagyok a férjem is, Magyarországon élünk, de jól beszélek angolul. A lányomhoz szinte csak angolul beszélek. Sokat megért már most pedig csak 10 hónapos. Angol nyelvû meséket néz a dvd-n és sokat van angol anyanyelvûekkel egy környezetben is. Szóval nem lesz gond nektek se. Neki lesz a tuti!
Semmiképpen sem ajánlom, hogy mindketten más nyelven beszéljetek vele, mert keverni fogja a szavakat. Te is angolul beszélj vele, mivel arra nagyobb szüksége lesz. Aztán amikor már beszél valamennyire értelmesen, tanítgasd neki a magyart is. Na meg persze azért néha beszélj hozzá magyarul addig is, hogy szokja a hangzást, de ne az legyen az elsõdleges.
Unokahúgom férje amerikai, itt élnek Magyarországon egy angol nyelvû közösségben. Õk is úgy oldották meg, hogy anyuka magyarul beszél a gyerekekhez, apuka pedig angolul. A piciknek ez egyáltalán nem okoz gondot. Észre se veszik sokszor, melyik nyelvet használják. A kislány két és fél évesen gyönyörûen beszéli mindkét nyelvet, a kisfiú még csak egy éves, de õ is megérti mindkettõt. Vicces szokott lenni, amikor a kislány elmond valamit az egyik nyelven és nem reagálnak rá, akkor megismétli ugyanazt a másik nyelven is:) . Akkor nem ajánlják a két nyelven való tanítást, ha egy mû szituációt akarnak a szülõk kialakítani, vagyis ha mindkét szülõ magyar anyanyelvû pl.és az egyik azért hogy a gyerek megtanuljon egy idegen nyelvet azon a nyelven tanítja a babát. Remélem érthetõen fogalmaztam, mert úgy látom, kicsit nyakatekert lett.. bocsi Sok boldogságot a babához! Könnyû szülést!
Sziasztok! Nekem van egy kérdésem bár nem babával kapcsolatos.A férjem nekem is amerikai.Magyarországon házasodtunk össze másfél éve.Õ most visszament Detroit-Michigan államba- és szeretnénk a házasságunkat kint is regisztráltatni.Csatlakozni fog a Navyhez ahol nekem is lenne életbiztositásom. Én még Magyarországon vagyok kb 1 év múlva megyek ki. Van valakinek ebben a témában tapasztalata?Ha kint nincs regisztráltatva a házasságunk attól még Õ általa nekem is lehet életbiztositásom? A válaszokat elõre is köszönöm.

Ha bármi aggaszt, legyen az ő családjával kapcsolatos, legyen a baráti körrel kapcsolatos, mindig elmondom neki, hogy mi az ami zavar. Mi tegyek, hogy ne beszéljek annyit a férjemnek?

Az én családomról nincs mit mondjak mert azt megmondom nekik egyb?l és vitatkozom velük, de anyósomékkal pl.nem vitakozhatok.

Legjobb válasz: Szerintem inkább jó, hogy ilyen vagy, és nem kell változnod! Alap, hogy egy házasságban meg kell beszélni a problémákat is. Attól, hogy õ nem túl beszédes, te csak beszélj. Ha meg konkrétan nem szeret beszélgetni veled, az már régen rossz.

Szerintem inkább jó, hogy ilyen vagy, és nem kell változnod! Alap, hogy egy házasságban meg kell beszélni a problémákat is. Attól, hogy õ nem túl beszédes, te csak beszélj. Ha meg konkrétan nem szeret beszélgetni veled, az már régen rossz.
Szerintem is jól csinálod, csak egy kicsit változtass: - elõször is, nézd meg, nem túl fáradt-e? Vagy, ha közben kiderül, állj le. - gondold meg, hogy FONTOS-E az adott probléma? Ha nem, inkább csak 2 szót szólj róla. Majd kérdez, ha érdekli. - végül: MINDENKÉPPEN kérd meg, beszéljen õ is többet a problémáiról. Nem jó, ha csak gyûjti.

A férjem folyton bántja a nővérem férjét. Hogyan beszéljek vele?

Nekem sem a szívem csücske a srác, igaz nem mondott soha egy rossz szót sem csak egyszerűen más mint a családunk. Egy tipikus nagyvárosi úri gyerek, aki kb semmilyen férfi munkához nem ért, mi pedig egy kis városban nőttünk fel (már majdhogynem falu) vidéki szülőkkel. Az én férjem falun nőtt fel és ez mindenhogy meglátszik. Nem paraszt, csak tudja, hogy mi a munka és normálisan gondolkozik, ellenben a tesóméval, aki szerintem sose végzett fizikai munkát ezért egy kis ropi gyerek, semmi férfiasság nincs benne. Egy kis szerencsétlen fiú. Arról nem is beszélve, hogy kicsit gazdagabb családból származik és ő nem hord márkás dolgokon kívül mást. A férjem szókimondó, őszinte ember és gyakran piszkálja a gyereket, aki nem is mer vissza szólni. Tényleg nem akarom bántani mert egy rossz szava nem volt hozzám soha de ezek tények. A szüleim is így gondolják. A nővéremnek már majdnem 10 éve megvan, nekem meg csak 5 és az én férjemet szinte első perctől kezdve kedvelik a szüleim. Szeretném ha nem piszkálódással telnének az ilyen családi összejövetelek, ezért beszélgettem vele kicsit, hogy próbáljon meg visszavenni de legutóbb is ugyanaz volt. Holnap megint ott lesz mindenki. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Pisti, ne piszkald mar allandoana a Sanyit.

Pisti, ne piszkald mar allandoana a Sanyit.
Jobb ha tõlem tudod, hogy nem csak a falusi tudja mi az a munka hanem a városi is. Mondom ezt úgy, hogy falusi vagyok.
Szia! Szerintem ferjed sem ferfias csak egy szanalmas feltekeny bolond... Azert mert mas megteheti nem kell beszolni! Nem a ruha teszi az embert... A gyerek lehet megveheti ferjedet kilora amig o kemeny fizikai munkaval van ehberert... Sogorom 195 magas 75 kilo nem ferfias abszolut, de diplomas az eszevel dolgozik.Ot ezert fizetik meg (vastagon) Parom es En fizikai munkasok vagyunk de kemenyen dolgozunk mi is ugyanazert a szintert! Szerintem elmondhatod, hogyamit tesz az inkabb szanalmas mint ferfias! Ha nem bantottak mit piszkalodik? Parom is pesti en falusi... Kokemenyen megtanulta a videki munkat... Nincs benne csalodasa a csaladomnak se! Most a hazunkat epiti alaptol... Semmihez nem hivtunk meg szakembert es a munkaja se ehhez kapcsolodik! Majd a Fiu is ha videk mellett kotelezodik el meg fogja tanulni (favagas begyujtas tetojavitas vetes allatgondozas stb..) ha meg pont nem erdekli akkor pestiek lesznek..
*megtanítaná
Bocs, de tényleg elég bunkó dolog, amit a férjed csinál. Ha a srác ilyen szelíd, félénk gyerek, miért piszkáljátok? Ráadásul nem tett semmi rosszat. Ha a párod olyan normálisan gondolkodna, akkor megtanítani azokra a dolgokra a srácot, amihez nem ért. Mondjuk együtt csinálhatnák. Mit dolgozik a srác, ha szabad tudnom?
Szal 150 kiló és 210 cm magas.
Add elõ, h õ is legalább annyira szánalmas ezzel a piszkálódással. Van egy olyan érzésem, h a férjed is csak a gyengébbel mer köteledni meg csak addig õszinte. Én csak 100 kiló vagyok, de unokatesóm 150 meg 210. Vele valahogy nem szoktak õszinték lenni az emberek....
"A férjem szókimondó, õszinte ember " Igen, minden bunkó ezzel mentegeti magát.
Légy türelmes. Nehéz egy embernek megváltoztatni a viselkedését. Ha nagyon nem tudja abbahagyni, akkor beszélgessetek arról, hogy õt egészen pontosan mi zavarja az illetõben, és hogy mi a véleménye általában arról, ha valaki olyan, mint a kérdéses fiú (mit szólna, ha a fia lenne ilyen, vagy a lánya egy ilyenbe szeretne bele). Másrészt arról is jó lenne beszélgetni, hogy õ helyénvalónak tartja-e, hogy piszkálja az illetõt. Van, aki helyénvalónak tartja, van, aki nem, de nem tudja abbahagyni. Így a férjed fejében is letisztázódik, hogy pontosan mit érez (ami akkor fontos, ha igazából õ sem tartja helyesnek, amit csinál, de mégse tud leállni), és te is mélyebben megismered õt, ami mindig jó. Persze a te férjedet te ismered, én a saját (leendõ) férjemmel így csinálnám.
Az ilyet felénk nem szókimondónak hívják, hanem egy büdös parasztnak, akinek a rendkívül magasröptû véleményére abszolút senki nem kíváncsi. Õ mit tud felmutatni azon kívül, hogy nagyon ügyesen tud kapálni?
Nem csoda, hogy nem szól vissza, egy ilyen buta, bunkó embernek minek? Addig jut el az agya, hogy õ 200 cm és fel tud emelni egy baltát a másik meg nem, úgyhogy lehet piszkálni. Mivel van annyi esze, hogy magára se veszi, nem foglalkozik veletek, még beképzeltnek is tartjátok. Vicces, hogy ti hõbörögtök rajta, õ meg egy legyintéssel elintézi.
Te is olyan bántó dolgokat írsz a srácról, hogy hihetetlen. Tudod, nem csak az dolgozik, akinek fizikai munkája van. Ha eleve te is így vélekedsz a szellemi munkáról, akkor veled is gond van. Egy nyeszlett közgazdász vagy egy vézna programtervezõ informatikus, esetleg egy pocakos ügyvéd/bíró/ügyész már nem is végez igazi munkát? Nyilván nem kellett neki fát vágni, ha nem vidéken nõtt fel, miért is kellene tudnia, hogyan kell? Helyette viszont sok más elõnyös oldala lehet, intelligencia, mûveltség, jószívûség. A férjed meg egy tapló, ha emiatt bánt valakit. Azt sem értem, a pénze hogy jön ide, járjon rongyokban, ha megteheti, hogy márkás holmikat vásároljon? Igencsak beszûkült felfogása van a családodnak, már ne is haragudj. Ha szeretnél tenni vmit az ügy érdekében, akkor világíts rá arra, hogy ez nagyon bunkó, primitív hozzáállás, és hangsúlyozd a srác értékeit. Talán eljut az agyáig.
Hogy hogy beszelj vele? Az a baj, hogy azert nem ersz el semmit a raszolassal, mert te is ezen a velemenyen vagy. O meg a hallgatolagos beleegyezeseddel folytatta idaig is a bunkoskodast. Mert igaza van masoknak, ez az. Minden egyes kommentedben a ferjedet veded, extra infokat adva, hogy a testvered ferje miert nem ferfi a szemebdben. Es ha a testverednek megfelel? Szerinted hogyan esik a noverednek, hogy 10 eve egyutt van a ferjevel es meg nem fogadta el a csalad? Hogy allandoan csak beszol neki a sogora, a testvere hasonlo velemenye van, a csalad nem szereti? Azt irod, rendes ember, csak mas, mint ti. Soha rossz szava nem volt. Akkor kikkel van itt a baj? Veletek! En a novered helyeben mar bizony megmondtam volna a velemenyemet a csaladomnak, es a ferjem melle alltam volna. El akarjatok mellole marni a boldogsagot? Nezzetek mar kicsit magatokba!
Úristen! Megvilágosodtam! Az okos, vicces, érdekes páromat most azonnal el kell hagyni! Hát nem szokott fát vágni bassssszus! Igaz, hogy helyette olvas, ír, rajzol, énekel, táncol (férfi létére :D) és olyan mintha egy fel nem fedezett színésszel laknék, de át ha nem tud kapálni, akkor nem tud kapálni. Van is miért csúfolni az ilyeneket, bizony! Amúgy te is ugyanolyan bunkó vagy mint a férjed, csak nem annyira õszintén. Inkább sunyin. Gondolom ilyen kedves köntösbe bújtatod a sértéseidet ott is. Mit tett az a fiú ellenetek? Nem mindegy milyen, ha BOLDOGGÁ teszi a testvéred?
Olvasd el a 8:30as kommented elso mondatat! Nem tudod miert csinalja ezt masokkal pedig nem bunko, pedig vele elofordul es neha masokkal is paraszt... Nem vagy abszolut ellentmondasos... Konkretan tudod, hogy egy rossz videki taho de valamiert vedeni akarod... Nincs miert! Nem a sogor a gaz hanem a kedves ferjed es en rohadtul szegyellnem, ha nem mehetnek vele tarsasagba mert a kulturalt viselkedes fogalma ismeretlen es olyan paraszt, hogy a kapa kiesik a szajjan mert szepen, emberkent keptelen kezelni az unszimpatikus embereket. Plusz a kisebbel kotekszik... Gyava ember lehet!
Nyugodtan mondd meg neki, h egy igazi falusi bunkó! 1.Visszaél a termetével. 2.Okoskodik, h õ mit tud és h a másik milyen hülye hozzá, de abba nem gondol bele, h a másik lehet tud olyat, amit õ nem. Gratulálok a párodhoz!
A 16-os mindent leirt. Szerintem mutasd meg a válaszokat a férjednek hátha észhez tér. De azért te is vésd az eszedbe hogy ahogy beszéltek róla, ahogy viselkedtek az bunkóság. Õk 10 éve boldogan élnek, ti 5 éve azon ràgodtok hogy milyen a másik ember.... Remélem egy nap a növéred besokal és akkor majd ràjössz hogy neked kellett volna helyrerakni a férjecskédet.
Nagyképû? Én titeket érezlek inkább nagyképûnek, hiszen csak azért nem kedvelitek, mert nem olyan, mint Ti, pedig soha egy rossz szava nem is volt hozzátok... Kiesik a balta a kezébõl? Na és? Feltehetõleg van pénze megfizetni valakit, aki megcsinálja neki ugyanazt, mint a férjed. A végeredmény ugyanaz, nem? A Te férjed meg nyilván sok mindent nem tud megcsinálni, amit õ igen! És ha a nõvérednek, aki vele él, megfelel, akkor nektek mégis mi közötök van a továbbiakban ahhoz, hogy a férje milyen? Valószínûleg a sógorodnak is megvan ennyi piszkálódás után a véleménye a férjedrõl... Ja, csak õ intelligensebb annál, mint hogy õ is neki álljon bunkózni. Mert igen, amit a férjed csinál, az bunkóság! Ahogy valaki már írta is elõtte, a szókimondó, õszinte emberséggel csak a bunkók szoktak takarózni... Egyébként nagyon érdekelne, hogy a férjed mivel foglalkozik.
Akkor meg fõleg, ha 200 cm. Nem tudom h tudod magad egy olyan emberrel biztonságban érezni, aki kötekszik másokkal, persze a jóval kisebbekkel. Lehet idõvel majd te is mehetsz a levesbe. Ez értelmes nõnek inkább kiábrándító....
Mi a tökömért kell egyáltalán "biztonságérzetet" adnia a pasinak? Dzsungelben laktok és óránként jön egy nagymacska, ami rátok vadászik? Ha fegyverrel támad valaki (amire azért nincs nagy esély), bárkit ki tud nyírni. Tényleg nem értem ezt a biztonságmániát... én köszönöm, biztonságban érzem magam mindenféle házigorilla nélkül is.
Figyelj lehet ferjed azt hiszi a szajkarateban es a ki-ha-en-nem viselkedesben rejlik a ferfiassag noveredeknel meg teljesen mashol... Irom ezt ugy hogy Parom megtudja fogni a munkat... Nem ereznef megad biztonsagban vele... Tudod mit? En senkivel... Miota gyerekem van, senki nem ad biztonsagerzetet csak azok a targyak amik korulottem vannak Önvedelmi es foleg csaladvedelmi cellal... En ismerem a habitusom, eloszor utok aztan kerdezek... Parom forditva! O mikor hallottuk, hogy valaki bejott hozzank, O korul akart nezni az udvaron, hogy ki zorog kint, en elengedtem a kutyakat... Ha van ott valaki majd megcsocsaljak ugy gondoltam, aztan majd leszedjuk valahogy Oket a besurranonkrol (vagy nem ha verszagot fognak)... Nem kell hogy 200 legyen es 140 kilo... Minnel nagyobb annal nagyobbat esik... Ha a 70 kilos srac tudja mit kell tenni a biztonsaguk erdekeben akkor az is biztonsagos...
Miért gondolod, hogy a férfiasság és az emberség ismérve az, ha valaki tud baltával vágni ezt-azt?
A kérdező hozzászólása: Persze, tudhatja. Na de neki még a balta is kiesik a kezébõl. Tudom, hogy nem nekem kell, de én nem érezném magam biztonságban mellette.
A kérdező hozzászólása: Egyébként egy rendes ember, tényleg nem szokott bunkó lenni másokkal, de vele ez csinálja meg elõfordul néha, hogy másokkal is. Nem tudom miért nem hagyja õket inkább. Ezt is csak akkor ha olyan a helyzet, hogy beszélgetni kell vagy valami. Õ "csak" 200cm, de mindig meg mer szólalni. Eleinte próbáltak közös témát keresni de nem igazán sikerült, mint ahogy apukámnak sem. Hivatalban dolgozik, nem tudom pontosan, hogy mit. Nekem sose jöttek be az ilyen férfiak, kicsit nagyképû is de megtartom magamnak a véleményemet.
Figyelj, nem kell erõltetni hogy beszélgessenek. Egyébként nem is értem miért kell. Apád olyan mint a férjed. Az én apám is ilyen, megjegyzem gazdat, egyetemet végzett ember, de mai napig a kertben ás, fát vág, befõz, mindent amit kell. És sose bírta az úrigyerek pasijaimat :) volt 1-2, tudtam hogy megvan a véleménye hogy egy szeget nem bír beverni, de hát ez van. Mindig azt mondta, ha nekem tetszik, és ennyi eszem van, hát tegyem... De õket nem piszkálta, mondjuk nem is erõltettem nagyon a kapcsolatottartást kettejük között. A helyzet az, hogy beszélgetni se tudnak mirõl, hiszen ha a férjed mesél neki valamit, nem fogja érteni, és fordítva sem. Egyiket se érdekli a másik élete, dolgai, hiszen nem értik meg egymást hogy melyik mit miért csinál és miért úgy ahogy. Nevetségesek egymás számára. Ez van. És ez nem a pénzrõl szól, hanem mentalitásról. Mondjuk azt mondhatnád a férjednek, hogy miattad vegyen erõt magán, és akármennyire is töketlennek tartja a hapsit legyen kedves nem beszélgetni vele, nem szólni vissza, a TE KEDVEDÉRT mert neked kínos a testvéreddel szemben.

A férjem túl sok idõt tölt az elsõ házasságából született lányaival. Hogyan beszéljem ezt meg vele, anélkül, hogy támadásnak venné?

Nagyon örülök neki, hogy jó a kapcsolatuk, de attól még a mi közös családunkat nem kellene elhanyagolnia. Minden reggel õ megy a lányokért, hogy iskolába vigye õket, utána õ megy értük, õ viszi õket edzésre/táncra és utána haza is õ viszi õket. A lányai nagyjából 1 órányira laknak tõlünk, ami azt jelenti, hogy a férjem legkésõbb 6-kor elindul itthonról, majd este 7-re ér haza. Szerintem ez túl sok. Már kérdeztem, hogy miért csinálja, de azon kívül, hogy "mert szereti õket" más választ nem kaptam.

Legjobb válasz: Mihez képest "túl sok"?

Mihez képest "túl sok"?
Miért nem egyeztek meg abban, hogy egy héten 3-szor nálatok alusznak a lányok, és akkor együtt vagytok? A többi nap pedig az anyáé?
Közös gyereketek is van?
Miért nem beszélitek meg azt hogy a férjed viszi õket 1 hétig minden fele, másik héten pedig az édesanyjuk? sokkal egyszerübb lenne. Meg ez eléggé költséges dolog..
Van közös gyereketek?
Gondolom nagyon szereti õket, és senkiért nem hanyagolná el õket . Viszont, nekem sem tetszene a dolog.... Szerintem ha meg is említenéd neki, sokat nem érnél el vele.... Van közös gyereketek ?
Szerintem teljesen korrekt részérõl, végre egy apa aki vállaja az apa szerepét minden körülmények között. Biztosan tudtad az elején már, hogy gyerekes ember. Mindenkinek tisztában kell lennie annyira önmagával, hogy tudja mit tud elviselni és mit nem. Ha el tudod fogadni, hogy vannak gyerekei akivel foglalkozni is kell, akkor semmi baj sincs. Ha nem, akkor onnantól kezdve a te rossz választásod volt.
Miért akkora probléma, ha sokat van velük?
Nem értem mi a problémád, mikor ez teljesen természetes egy gyerekes ember esetében.
Ez szerinted túl sok idõ, hogy reggel meg du elviszi õket? Hétvégén is folyton velük van? Amúgy meg azért is van inkább a nagyobb gyerekekkel, mert a kicsit még túl hangosak és még sok velük a gond és így több neki a nyugi. Amúgy meg nem követelheted meg, hogy azért mert az elsõ házasságából is vannak gyerekek, hogy õket hanyagolja el. Az is elég nagy baj ezeknek a gyerekeknek, hogy elváltak a szülei. Amúgy mekkorák a gyerekek? Nálatok te vagy az egyik anya, nálunk én egyik "gyerek". (26/N & 25/N - 5/f & 2F) 26/N
A bûntudat tartja ott.... Kéne neki egy jó pszichológus, vagy családterapeuta, mert így az új családja megy rá a másiknak való törlesztésére...
19 es tud valamit! :D
Utolsó :D :D lehet van benne valami :D
Szerintem válj el tõle, rögtön többet lenne veletek is :D
De nem dolgozik, vagy hogy van erre ideje? Egyébként nem gond, hogy fuvarozza az összes gyerekét. De mindegyikkel foglalkozzon egyformán. A nagyokkal is, és a kicsikkel is. Az lenne a számotokra a legjobb, ha az egyik héten nálatok laknának a gyerekek, másik héten anyjuknál. Vagy hétköznap nálatok, hétvégén anyjuknál.
Az egy dolog hogy mindennap látja a gyerekeket, mert velük él.De ez mit sem ér, ha nem foglalkozik rendesen velük.Én biztos kicsapnám a hepajt ezért....Nem azt mondom hogy ne találkozzon velük, de ez tényleg nagyon kényelmes az ex nõnek.... És az üzemanyag sem olcsó manapság.... Az meg hülyeség, hogy azért kell velük többet lenni, mert nagyok.
Lehet, hogy a lányokat sajnálja a válás miatt, ezért igyekszik velük több idõt tölteni, hogy ne érezzék azt annyira, hogy a szülõk külön élnek már. A közös gyerekekkel meg úgyis találkozik minden nap.
"Szerinte a lányok már nagyok, ezért szükségük van rá, a mi gyermekeink még kicsik, ezért nekik inkább rám van szükségük." Akárki akármit mond, ez nem arra utal, hogy a kicsihez is annyira ragaszkodna, mint a lányokhoz. Ha így lenne, akkor törekedne arra, hogy vele is több idõt töltsön, akár úgy, hogy õt is elviszi, mikor megy a lányokért.
Szerintem nem ragaszkodik jobban a lányaihoz, mint ahogy az elõzõ írta, hanem õket is szereti és felelõsségteljes apa. Egyébként miért nem adod oda neki a közös gyerekeket õket is vihetné az edzésre, aztán együtt hazajönnek. Miért vagy féltékeny azokra a gyerekekre? De ha nem tudod elviselni hogy a férjednek 4 (nem kettõ) gyereke van akkor minek szültél neki gyereket?
Abban az esetben, ha van közös gyerek, nem kellene elhanyagolnia. Be kellene osztani az idejét a másik kapcsolatából származó gyerekek és a saját családja közt. Szép dolog, hogy gondoskodik és törõdik a lányokkal, de ez nem indok arra, hogy a ti gyereketeket elhanyagolja olyan indokkal, hogy neki még inkább rád van szüksége, mert ez nem igaz. Az apjára is szükség van. Sajnos nem tudsz mit tenni azon kívül, hogy megpróbálod ezt neki elmagyarázni. Úgy tûnik, jobban ragaszkodik a lányokhoz, mint a közös gyerekhez.
Szerintem az ex tipikussan hulyet csinal a erjedbol es jol kihasznalja ot.Nem kell koran kelnie az apa viszi hozza a gyerekeket nagyon kenyelmes. ebreszd fel a ferjed
A kicsi gyermekeidnek rád és az apjukra is szükségük van. Nem tudsz mit tenni, aki gondoskodni akar a gyermekeirõl, azt nem lehet megállitani.
A kérdező hozzászólása: Amikor megismerkedtünk, még közelebb lakott a lányok anyja. 1 éve költöztek el és azóta ez megy. Szerinte a lányok már nagyok, ezért szükségük van rá, a mi gyermekeink még kicsik, ezért nekik inkább rám van szükségük.
Én beszélnék az ex-nejével, mert van rá egy fogadásom, hogy nem is az elõzõ házasságából való gyerekeivel van, hanem becsajozott. (Minden férj ezt csinálja: azt hazudja, hogy a gyerekeivel van, de sosincs velük! Viszont ezt totál beveszi az új feleség, sõt, még azt is gondolja, hogy milyen rendes ez a férfi. Közben meg csak simán csalfa.) (Az csak a gáz, ha kellõ pénzért cserében az ex-neje falaz neki. és esetleg azt hazudja, hogy velük volt a férjed, de szerintem az ex-neje nem is tud errõl. Hanem azt érzi, hogy az õ gyerekeivel sincs eleget az apjuk.) Kérdés, hogy amikor 6-kor elindul, akkor elõtte szépen lezuhanyzik és új alsót meg inget vesz fel?

Hogy beszéljem meg a férjemmel, hogy én is szeretnék vezetni?

Bárhová megyünk mindig egyértelmű számára, hogy ő vezet, kivéve persze ha a vendégségben iszik, mert akkor én.. De én is nagyon szeretek vezetni, és szívesen csinálnám is. Akárhányszor felhozakodtam vele mindig azt mondta, hogy az hogy nézne már ki, hogy ő ott ül az anyósülésen, amíg én vezetek. Többször megcsináltam, hogy együtt mentünk ugyan valahova, de én a saját autómmal mentem külön, de ekkor sem kapcsolt. Ti mit tennétek hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Kompromisszum, odafelé vezessen õ, visszafelé meg te, fifti-fifti.

Kompromisszum, odafelé vezessen õ, visszafelé meg te, fifti-fifti.
az meg pláne, hogy bezzeg, ha iszik, elvárja, hogy a nõ vigye haza, akkor érdekes módon nem zavarja az anyóülés. menjen haza taxival, a feleség meg szépen hazavezet:)
Egyszerûen beülsz és Te vezetsz. Hogy alakul az ki hogy õ vezet? Beül és vezet? Akkor tedd Te is azt. Nehogy már akkor jó legyél amikor õ iszik, és ott egy "ingyen sofõr"!!!!!!"hogy az hogy nézne már ki, hogy õ ott ül az anyósülésen, amíg én vezetek" És amikor a vendégségben iszik? Akkor hogy néz ki? Na ne már! Állj a sarkadra!
Ezt nevelték belé hogy a férfi vezet nõ az anyós ülésen kész passz. Én sem láttam soha anyámat vezetni apám helyett, igaz anyám utál vezetni csak akkor vezetett ha nagyon nagyon muszáj volt. Én azért más vagyok, ha arról van szó mindig átengedem barátnõmnek a volánt, kivéve a fõvárosban, ott azért jobb ha én vezetek, mert az még más világ, és a barátnõm sem szeret ott nagyon vezetni. De ha hosszabb útra indulunk fõleg több órásra akkor óránként váltani szoktuk egymást.
Én is akkor érzem magam biztonságban, ha én vezetek, én nõ vagyok. A párom fantasztikusan vezet, de akkor is magamban bízom. Vannak ilyen emberek.
Milyen pitiáner alak. Ennyit nem tesz meg a feleségéért.
hármas, és az miért is egyértelmû, hogy a férj olyan jó sofõr? tudod, a férfiakra sokkal jobban jellemzõ, hogy azt hiszik, hogy szuper sofõrök, pedig a fenét. miért ne vezethetne a nõ, és lehetne utas a férfi? szerintem is csak simán üljön be a nõ vezetni.
Mentek külön. Hímsoviniszta....
Én is szeretek vezetni, de ha vele megyek, inkább nem vezetek, mert zavarja, ha fogom a sebváltót. Úgy meg hogy lehet vezetni, hogy mindig az utolsó pillanatban keresgélem a kezemmel, hogy hol a sebváltó. Igazából nem is akarja, hogy gyakoroljam a vezetést, mert õ szeret vezetni, és nem akarja, hogy én vezessek.
No-no azért óvatosan... Én akkor érzem magam biztonságban ha én vezetek. Ülhetek akár ki mellet. + lehet, hogy a högy sem egy Fittipaldi... mindennek két oldala van.
Azért tanácsolják a válást, mert ezt az egy módszert ismerik. Ennek biztos a kimenetele. Nincs csalódás. Másik embert megismerni, elfogadni. Ez az út macerás, munkával jár. Nehéz.
A kérdező hozzászólása: 17- Igen, nyilván sokkal bölcsebb lenne inkább kiverni a hisztit és rögtön el is válni azért, mert a férjem vezet és nem én.. Nem tudom miért lett ekkora divat minden problémára azt tanácsolni, hogy válj el, hagyd ott, stb, de érdekelne hányan lennének ekkora legények, ha velük történne mindez.Azért ez még nem válóok szerintem
a férjed nagyon önteltnek tûnik. az a típus, aki úgy gondolja, h csak úgy jó valami, ha õ csinálja. ha van saját autód, akkor mondd, h azzal mentek, legalábbis te biztosan. ha megy veled, akkor szívesen viszed, de te vezetsz. állj a sarkadra, és ne lágyulj el ha hisztizik. az én párom is kicsit hisztis típus pasi létére, de mondjuk a vezetés nem kardinális kérdés nálunk. ha vinnyog valamin, akkor elbagatellizálom, és nem tulajdonítok neki nagy jelentõséget. egy idõ után csak megunja :)
Bocsánat, 8-as.
Nyilván ettõl érzi férfinak magát, nem hiszem, hogy meg lehetne gyõzni másról. Off: 7-es, az már régen rossz, ha keresgélned kell a sebváltót vezetés közben.
Nekem errõl csak annyi a véleményem, hpgy ezt csak azzal a nõvel (vagy férfival, de most nõ az illetõ) lehet megcsinálni, aki hagyja. Lehet ezért lepontozni.... 24N
Majd adnék neki egy sallert és majd csöndben maradna
Én ezt nem hívnám egyenlõen kezelésnek. Ha legközelebb okoskodni akar, akkor szépen világosítsd fel. És ha duzzog, mert te vezetsz, akkor szintén magyarázd el neki, hogy te is szeretsz vezetni és ne mások elõtt játsza meg az alfa hímet, hanem vállaljon fel.
"Nálunk meg az van, hogy amióta leraktam a jogsit, egyértelmû, hogy én vezetek mindig. -.- 18/F" tehát már vagy egy éve.... :) )))))
Nem a vezetési képességedrõl hanem a párod hiúságáról szól. Erre kéne megoldást találni és akkor vezethetnél. pl hogy ha melletted ül akkor látják a többiek, hogy milyen jól megtanított vezetni. Valamit adni neki amire büszke lehet.
Nálunk meg az van, hogy amióta leraktam a jogsit, egyértelmû, hogy én vezetek mindig. -.- 18/F
Menjetek gyalog :) Viccet félretéve, igazából szerintem meg kellene tanulnod kezelni a férjed hisztijét (igen a pasik is tudnak hisztizni, de még hogy!)Amikor duzzogni kezd, szépen mondd el neki, hogy most egy három éves gyerek szintjére sikerült lesüllyednie és értse meg, mivel van annyi esze, hogy felfogja amit mondasz, hogy te szeretsz vezetni. Szerezzen neked örömet azzal, hogy hagy vezetni és nem hisztizik. Ha valami neki örömet okozna, azt te is minden bizonnyal hagynád (vagy megtennéd). Ha ennek ellenére sem hagyja, akkor egy tahó.

Szégyell engem a férjem? Hogyan beszéljek vele?

2 éve vagyunk házasok, és a múlt évben petefészekrákot diagnosztizáltak nálam. Kemoterápiára járok, amire amikor csak tud, elkísér, ezenkívül mindenben tàmogat és nagyon megért? velem. Sajnos a hajam, szemöldököm, szempilláim nagy része kihullott, és nagyon lesoványodtam a kezelésnek köszönhet?en. Az utóbbi id?ben észrevettem, hogy a párom nem szívesen mutatkozik nyilvános helyen velem, ahol esetleg összefuthatunk a barátaival, ismer?seivel. Egyedül jár el szórakozni is, arra hivatkozva hogy nem akarja, hogy kifárasszam magam. Pedig én nagyon szívesen elmennék vele párszor találkozni a közös barátainkkal. Tudom, hogy így enyhén szólva nem a legkellemesebb látvány vagyok, de ez nagyon rosszul esik.

Legjobb válasz: En is csak remelem, hogy nem szegyen miatt. Nagyon nehéz ez a helyzet mindkettõtoknek. Nem szeretnék találgatni, de ha te is menni akarsz, hát akkor menj el! Biztosan jot fog tenni! Remélem hamar meggyógyulsz és boldogok lesztek!

En is csak remelem, hogy nem szegyen miatt. Nagyon nehéz ez a helyzet mindkettõtoknek. Nem szeretnék találgatni, de ha te is menni akarsz, hát akkor menj el! Biztosan jot fog tenni! Remélem hamar meggyógyulsz és boldogok lesztek!
Egyessel egyetértek.
Jaj, nem szégyell. Tényleg csak óvni akar. Gyógyulj meg! Ma elkaptam egy pillanatot egy anyum által nézett mûsorból, épp egy nõ beszélt arról, hogy a párja otthagyta, amikor kiderült, hogy petefészekrákja van! Na inkább az a szégyellnivaló, az a viselkedés.
Szerintem védeni akar a kíváncsi tekintetektõl, mert ugye, nekünk olyan liberális a társadalmunk, hogy abszolút konzervatív módon eldugja a beteg tagjait, és nem is beszél róluk, mintha nem is lennének. Valószínûleg azt sem akarja, hogy a betegségeden, állapotodon csámcsogjanak, vagy szánakozva nézzenek rátok, mert azért az emberek (sajnos) túlnyomó része mégiscsak ilyen. Szerintem az a mérvadó, ahogy Veled viselkedik, amikor ketten vagytok, abból pedig az tûnik ki, nagyon szeret Téged és melletted áll. Beszéld meg vele, hogy ha Téged nem zavarnának az ilyen pillantások, mégiscsak mozduljatok ki ketten. Lehet, hogy ha látja Rajtad, hogy tényleg nem zavar, akkor õ is másképp áll a dologhoz, megnyugszik, és ebben az esetben szerintem marha büszke is lenne Rád, ha már belátta, miért teszed. Sok-sok erõt kívánok Nektek és mihamarabbi gyógyulást!
Én is mihamarabbi gyógyulást kívánok! A fent felsorolt indokokon kívül még lehet az is, hogy arra gondol a férjed, hogy ha ott lennél, akkor oda lenne a hangulat. Mert tapintatból az emberek komolyabbak lennének, nem lenne kedve senkinek viccelõdni, bulizni, mindenki egy kicsit szomorú lenne.
ezt neki is mondd el, biztos vagyok benne, hogy meg fog nyugtatni a témát illetõen :) mihamarabbi gyógyulást
Nem hinném, hogy ez szégyen. Sokkal inkább azt akarja elkerülni, hogy a betegséged legyen a téma, vagy erre fókuszáljon mindenki.
Szerintem meg kicsit szégyell, mert különben azt tenné, amit te is szeretnél, és vinne magával, ha esetleg elfáradnál, akkor meg haza kísérne. Én is átmentem hasonló dolgon, mint te, de a párommal mentünk közösen mindenhova, ahova tudtam és szerettem volna. Talán nem is a szégyen a megfelelõ kifejezés, hanem nem tudja kezelni a helyzetet. Parókát lehet venni, szemöldököt is ehet festeni, tetováltatni, és van mûszempilla is. Rögtön sokkal csinibben néznél ki.
Lehet hogy szégyell, de nem szándékosan. Fontos, hogy ne hagyd el magad, és igen, hordj parókát, fesd magad! Légy bombázó!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, tényleg elég valószínûnek tûnnek, szóval remélem igazatok van. :)
Szerintem csak a helyzet kényelmetlen neki. Nem akarja, hogy mindenki tudomást szerezzen róla, milyen szituációban is vagytok épp. Egy betegség minden családnak a legbelsõbb magánügye, nem tartozik másra. Persze, ha lenne rajtad paróka, szemöldököt rajzolnál, akkor nem is tudná meg senki. Kellemetlenül érezheti magát, hogy olyanok is képben lesznek, ha nincs rajtad paróka, akiknek lehet, hogy soha el sem mondaná, hogy mi van veletek, mert nincs vele olyan bizalmas kapcsolatban. Nem jó, ha ilyen szinten belelát boldog-boldogtalan az életetekbe. Mert nincs közük hozzá. Szóval ezt kéne megoldani, hogy ne látszódjon, amit nem akar másokkal tudatni.
Szerintem félt téged. Ha az én páromnak lenne komoly betegsége, legszívesebben az ágyba vinnék neki mindent, gondoskodnék róla egész nap és nem engedném olyanok közé, akik esetleg bunkón nézik vagy megjegyzést tesznek. Jobbulást kívánok!
nyugodj meg, sztem csak a lesajnáló, szánakozó pillantásoktól próbál megkímélni. a barátokkal való találkozást viszont mindenképp javaslom, hiszen õk tudják mi a helyzet, erõt önthetnek beléd! ezt mondd el a férjednek, meg fogja érteni :) mielõbbi gyógyulást kívánok neked!
Mondd meg neki, hogy néha te is mennél vele és ne hagyd magad lebeszélni.Ha tényleg szeret, akkor a lelki egészségeddel is törõdik. Mielõbbi gyógyulást kívánok!
Õszinte leszek hozzád. Szerintem nem szégyell, csak lelkileg kimerült, és szeretne picit eltávolodni a kezelésektõl, betegségtõl, betegségtudattól. Te nem tudod ezt megtenni, de õ igen, és szüksége is van rá. Amikor kikapcsolódik, nélküled, eltereli errõl a figyelmét, picit lazít, hogy aztán megint teljes erejével melletted lehessen. Fontos vagy a számára, ezért is támogat mindenben, és ebben is azért 30-40%-ban tényleg benne van, hogy ne fáraszd ki magad. De ezen kívül szüksége van egy kis idõre egyedül, emészteni a történteket és kiereszteni a feszültséget, ami felgyülemlik benne. A férfiak szeretik megoldani a felmerülõ problémákat, és ezt nem tudja neked gyorsan és hatékonyan megoldani, ez is plusz feszültséget kelt benne, és persze a tehetetlenség, hogy az, akit szeret, szenved. Az, hogy szégyell, szerintem nem igaz. Én ezekre gondolnék.
Mondd el neki szerintem, hogy úgy érzed, szégyell téged, mert lehet, hogy tényleg féltésbõl teszi amit tesz, de ha neked rosszul esik, akkor szerintem egy jó kapcsolatban azt mindenféleképpen kommunikálni kell. Ha ennyire támogat megérti majd, hogy egy-két dolog érzékenyebben érint téged, de esetleg ezt is elmondhatod neki. Minél hamarabbi gyógyulást kívánok.
Lehet hogy szégyell. Nekem is volt rákos a családomban (apukám), nehéz dolog. Az élet legkegyetlenebb játéka. De az is lehet, hogy meg akar kímélni a sok "jajj szegénykém" sajnálatoktól. Mert ez bizony hiábak edves gesztus, megterhelõ tud lenni.
szerintem csak kicsit tulerzekeny lettel ami nem is csoda, de nem hiszem en sem hogy szegyell. foleg ha amugy tamogat mindenben. beszelj vele errol oszinten. en is kivanom hogy gyogyulj meg. :) sok erot, egeszseget neked :)
Szia ! Hogy vagy ? Remélem a körülményekhez képest minden ok . !

Hogy beszéljem rá a férjemet egy második babára? Én nagyon szeretnék de ő azt mondja elég 1.

Legjobb válasz: Miért nem tisztáztátok a kapcsolat kezdetén? Az egyetlen gyereketekkel való foglalkozásban milyen szerepet vállal?

Miért nem tisztáztátok a kapcsolat kezdetén? Az egyetlen gyereketekkel való foglalkozásban milyen szerepet vállal?
A kérdező hozzászólása: Kedves utolso eddig nem pontoztam tévedsz..ha nem tetszik a kérdésem akkor minek válaszoltál?Nem kötelezõ... Na most pontozok akkor az utolsonak legyen igaza csak az õ kedvéért!
3 éves...ne haragudj, de szerintem a gyermeked nincs egy éve, h szobatiszta. Annyira elképzelhetetlen, ha férjed szeretne kicsit fellélegezni, élvezni, h a gyerek már nagyobb, nem kell pelenkázni, nincs annyira rátok utalva, stb? Hogy egy kicsit szeretné visszakapni a régi a életét, újra kimozdulni? Egy újabb baba még évekkel kitolná ezt. De ezeket vele beszéld meg, kérdezz rá konkrétan, h ez-e a baja vagy vagy az, mert az nem megoldás, h idejössz, kérdezel, a válaszokat meg lepontozod, mert neked nem tetszik.
neked és a férjednek vannak tesóitok? mond neki, hogy a gyereknek kell testvér! nekem nagyon roszs lenne ha nem lenne tesóm.
Abból, amit írtál, úgy tûnik, neki az 1 is túl sok...
A kérdező hozzászólása: Ja kapcsolat kezdete hát 17 éve együtt vagyunk ez nem számit már...
A kérdező hozzászólása: Lányunk már 3 éves igy nincs kakis pelus... hát nagyon sokat melozik igy nem sok szerepe van igy a lányunk sokszor el is utasitja....ez az oka... Kislányunk bölcsi én visszamentem dolgozni... De valahogy akkor is szeretnék még egy gyereket mikor felhozom neki csak ennyit mond:Már megint kezded? Pedig mikor kicsi volt akkor sem csinált semmit a gyerekkel ugymond.....mindig mindent én csináltam... De azt mondja elég egy mert csak veszekednének a tesoval ez a másik indok...de én szeretnék még babázni egyszer..
Én a helyedbe nem beszélném rá. Ha nem akar, ne erõszakold ki, hogy csak miattad akarjon. Mennyi idõs a gyereketek? Én csak többször beszélnék neki arról, hogy milyen jó lenne a kicsiteknek testvér, ha ti nem lesztek, õk ott lesznek egymásnak. Ha nem változna a véleménye, elfogadnám. Te sem örülnél neki, ha õ akarna, te nem és mindenárom meg akarna gyõzni.
Kérdezd az okát. Lehet úgy érzi, ennyit tud eltartani. Vagy elege van a babázásból, a gügyögésbõl, a kakis pelenkákból.
A kérdező hozzászólása: És mind kettõnknek van tesoja...épp ezért nem jo a kapcsolat sem az öcsémmel sem nekik...sajna A lányunkat szereti mindent mgetesz érte...mármint a férjem de majd beszélek vele sajnálom hogy idetévedtem ..((

Hogyan beszéljem le a férjemet a KÁJ-ról?

Van egy németjuhász-roti keverék ivartalanított szukánk, nagyon jó apportos, mindene az akadálypálya viszont az örz?-véd? ösztöne kb a nullával egyenl?. Párom kitalálta, hogy vegyünk mellé egy közép ásiait, mert hogy az nagyon jó területvéd? és kell egy ház?rz? kutya is nekünk. Kicsit utánaolvastam a KÁJ-nak és úgy gondolom, hogy a tudásunk nem elég ehhez a fajtához (f?képp hogy az össz pásztorkutya tapasztalatom egy kanári-szigeteki volt, amim évekkel ezel?tt tartottam). A férjem totál lebeszélhetetlen, neki ilyen kutya kell. A kutyánkkal mindig én foglalkozom, én járok vele kutyasuliba is (az oktató külön kérte hogy én vigyem a kutyát, mert a páromnak nem engedelmeskedik akármit csinál) és tudom, hogy a kezdeti lelkesedés után a másik kutya is rám maradna. Ti mivel érvelnétek hogy nem kell az a kutya? Vagy mekkora az esélye ha mégis megveszi akkor nagy gáz lesz vele? 25/N

Legjobb válasz: Én semmivel mert ez egy oltárian okos kutya :D Tapasztalat, nekem is csak egy Rottweilerem meg uszkáárom s utána KÁJ Sztem könnyen kezelhetõ

Én semmivel mert ez egy oltárian okos kutya :D Tapasztalat, nekem is csak egy Rottweilerem meg uszkáárom s utána KÁJ Sztem könnyen kezelhetõ
Látom, nem értetted meg a lényeget --> beszéld le a párod a KÁJ-ról. Ilyet nem lehet elõre megmondani, hogy milyen lesz a kutya. 2-3 éves koruk között érnek be. Van olyan, amelyik 15-18 hónapos koráig totálisan kölyök. 2-3 éves koruk között aztán beérnek és lehet hogy kemény, önfejû és domináns kutya lesz, lehet hogy egy nyugodtabb típus. Viszont ez a nyugodt viselkedés is más, mint egy labradornál vagy németjuhásznál. Lehet, hogy a nevelés vagy a félrenevelés miatt lesz vadabb.
azt a kérdést igen valószínûen a lányom írta, mivel együtt vittük be sétálni a kis Rasidot, én pedig hagytam, hogy vezetgesse, kíváncsi voltam, hogyan kezeli a kutyát.:) (nagyon büszke vagyok rá, jó érzéke van hozzá.)
anyámúúristen, ennyi sületlenséget egyetlen válaszban... :S a lányodnak meg még távolról sincs érzéke a kutyá(k)hoz, ez a kérdésében egyértelmûen látszik. amúgy meg. nem akartam volna konkrét neveket írni, de a feltett kennel híresen jó BUNYÓS kutyákat tenyészt, bunyós vonalat tart, és maga is megméretteti a kutyáit. mellesleg ha jól tudom a tenyésztõ most börtönben van... szóval szerintem nem fog tudni válaszolni. ha fórumon lennénk ignorálnálak, de per pill valaki jövõje múlhat azon, amit itt olvas, ezért válaszolok, véletlenül sem miattad. "az, hogy Magyarországon milyen viselkedést várnak el egy pásztorkutyától, merõben más, mint Türkmenisztánban." a pásztorkutyáktól ugyanazt várják el, mint az óhazában, ellenben a bunyós vértõl már nem. "könyörgöm ott ezek a kutyák mindenféle tanítgatás nélkül kellett, hogy LEVADÁSSZANAK egy tigrist." LOOOOOL!!! tigrist?!? ezt komolyan el is hiszed? egy kutya, sõõt, egy csapat kutya sem tud levadászni egy tigrist! "(nem mindig volt elég elijeszteni.)" az egy dolog, de a kutya mást nem tudott tenni a nagyragadozókkal szemben, mint elijeszteni. ha kontakt harcra került a sor, akkor bizony hullottak a kutyák. és a darwini evolúció elvei alapján azok a kutyák, amik mentek neki a medvének, mint borjú az anyjának, azok megpusztultak a medve ütése alatt tehát -> nem szaporodtak tovább! az okosabb, óvatosabb kutyák maradtak fenn. "szocializácó - haha." õszinte részvétem a kutyáidnak... "szerinted a fülüket is fülvágóval csonkolják??? pörgetik a kölyköt a fülénél fogva, oszt' majd leszakad. (megjegyzem így kevesebb vért veszít.)" ezt ki írta és hol? nem csak a nomád pusztában történik így a kupírozás, a tenyésztõknél is elõfordul itt, Mo-n, a XIX. században... "és mégis hol szocializálják?... majd nyilván elviszik az állatkertbe meg a fõvárosba... az a szocializáció, hogy az embernek támadó kutyát megölik." tisztában vagy a szocializáció, mint fogalom jelentésével? mert nem úgy néz ki... amit leírtál, azt úgy hívják: szelekció. a szocializációt pedig kaptak a kutyák ott is, hogy a fenébe ne kaptak volna?! szocializálták õket arra, amire kellett: a jószágra! meg arra a néhány emberre, akik rendszeresen megfordultak ott. az élet hozta a szocializációjukat. de ne hasonlítsuk már a civilizált körülmények között élõ ázsiait a türkmenisztánival! itt nem tud hektárokat ügetni a kutya úgy, hogy nem találkozik emberrel, itt kevés a hely, sok az ember, a kinti körülményekhez képest NAGYON sok. ergo a kutyát is ehhez kell hozzászoktatni!
rég nevettem ilyen jót... :D "jézusom mi lenne, ha nem itt okoskodnál könyörgöm ha félre akarod érteni, amit írok, félre is fogod." mi lenne, ha értelmeznél is, és nem csak olvasnál? mellesleg nem okoskodom, hanem helyreigazítok. lévén nem rólad szól a kérdés, hanem valakirõl, aki nem ért a fajtához, és nem is szeretne ilyen fajtát tartani. de már nem is nagyon kell magyaráznom az igazamat, mert ha valaki nem funkcionális analfabéta, és végigolvassa a válaszaidat, akkor látni fogja, hogy totál összefüggéstelenül írsz, ellentmondva saját magadnak :D "NYILVÁN nem a mai kutyákra értem, sajnos hígul a vérvonal. és pont a TE írásodból látszik, mennyire nem ismered a fajta TÖRTÉNELMÉT." és hogy sikerült neked akkor rögtön ebbe a témába belecsapnod? mert rajtad kívül más nem emlegette fel. a MOSTról beszéltünk. "az is nyilvánvaló, hogy MA már nem vadásznak tigrisre, fogják és lelövik. nyilván nem egy kutyával, hanem falkával mentek, és olyankor az emberek is kísérték õket. de pont a te tudatlanságodat mutatja, ha ezt nem tudod." most ezzel mit bizonygatsz? azt, hogy mégsem tudtak ezek a kutyák tigrist levadászni? mert az imént meg pont te írtad, hogy le tudják... :D "az én kutyáim nyilván szocializáltak - máskülönben miért rohangálnék vele a Margit-szigetre és máshová?... ezt arra írtam, hogy Türkmenisztánban nincs olyan, hogy szocializáció. ott az a szoci, hogy ha megtámadja az embert, leütik." még egyszer leírom: EZ NEM SZOCIALIZÁCIÓ, HANEM SZELEKCIÓ! ha nekem nem hiszel, hát guglizz rá, ostobaságokat beszélsz! "találkozik más kutyákkal és más állatokkal, de nem úgy, mint egy kutyaoviban, ez nevetséges!!!!!" már megint össze-vissza írkálsz... ki beszélt kutyaoviról? a nyájjal konkrétan EGYÜTT ÉLTEK ezek a kutyák, szóval, nem, nem olyan mint egy kutyaovi, hanem sokkal szorosabb, intenzívebb szocializáció! viszont a mai, magyar körülmények között - fõleg a városokban - nincs jószág, és az emberek sûrûbben laknak (ezt is írtam már), tehát más jellegû szocializációra van szükség. például, a kutyaovira. "az meg elképesztõen nagy hülyeség, hogy nem gyõz le egy falka egy farkast. a farkas - mint minden ragadozó -, sokkal jobban félti a testi épségét, csak nagyon kiéhezett állapotban megy életre-halálra - de akkor már úgy is le van gyengülve. esélye sincs 5-6 kifejlett példánnyal szemben." kicsit még járj utána ennek a témának... nagyon hiányos és hibás a tudásod. "ha nem a dzselel ad-din, akkor: http://www.bagtyijar.hu/" a másik bunyós csapat :D nagyon jó kézzel tenyerelsz bele a viadalos kennelekbe :) és hiába nõ a tenyészõ, nyakig benne van :) "egyébként nem tudok róla, hogy börtönben ülne" asszem ez már nem ide tartozik, nem akarom rossz hírét kelteni, mert szimpatikus ember, de amennyire én tudom még bent van. "és pont, hogy nem a bunyós vonalat képviseli, ezt nem tudom, honnan veszed. a bunyós vonal az, amibe már más fajtákat is kevernek." onnan, hogy beszéltem vele, meg - ezek szerint - jobban képben vagyok a hazai állománnyal, mint te. mellesleg attól még, hogy bunyós, attól még nem feltétlenül keverék. célirányos szelekció (tudod, ami nem a szocializáció :D)...
Uccsó nem feltétlenül kell belekeverni más fajtákat, elég ha erre megy ki a szelekció. 2-3 generáció után ezek is úgy mennek a kutyára, mint a pit és barátságosak lesznek az emberrel.
elõzõ az ötkájosnak ment
Én nem ismerem a szóban forgó kenneleket, de a dzselal addin kutyákból hármat láttam pásztorkutyás teszten. Végül is nem voltak rosszak, de túlzottan jók sem, bár tény, hogy azok a tesztek elég extrémek és sok más kutya sem állt helyt. Orca elfutott a rátámadó ember elõl. Nomad bevitt egy harapást, majd elbizonytalanított és magas hangon üvöltött, de már nem mert az emberre támadni. Dzsafar hasonló volt Nomadhoz, bár talán kevésbé bizonytalanodott el. A másik kennel kutyáit még soha nem láttam, mindenesetre átnéztem a lapot és a kanok 75cm körül mozognak, ami szerintem egy ideális méret.
utolsónak: beszéltél valaha is a kennel tulajdonosával...? mert amíg a válasz nem, addig ne osszad nekem - aki beszéltem már vele - a hülyeséget.
ma 21:21 :) )) én sem mondom, hogy nálam a bölcsek köve, de azon vagyok, hogy tanuljak, tanuljak, tanuljak...
Semmi gond nem volt amúgy a súlyával, az én kutyám 4 hónaposan 27kg volt. Egy a lényeg, a bordáit mindig érezd ha végighúzod az oldalán a kezed. Pásztorkutyát szikáran kell tartani, fõleg amíg növésben van. "Sajnos nem válaszol a tenyésztõ" Hú de jó... És még te mondod, hogy kérdezzük a tenyésztõket? :-) "mivel be van gyógyszerezve, nem érzi a fájdalmat, nem látom, mikor elég..." Miért és mivel volt begyógyszerezve egy 4, 5 hónapos kölyökkutya??????
Újabb gyöngyszem: "Most 4 hónapos, 2 hetes, a marmagassága 63 cm, testhossza fejjel együtt 82 cm, fejhossza 23 cm, 24 kilós." "Rasid 5 hónapos korára 45 kiló, 68 cm a marmagassága" Szóval 2 hét alatt 21kg ment fel Rasidra. Hát meghajolok elõtted, mert ha így halad valóban tigrist fog ölni. :-D
Igen, nem szabad rád hallgatni, mert fals információid vannak. De végül is, igen. A tacskót is ráengedem a tigrisre, majd mielõtt odaér lelövöm a tigrist, akkor a tacskóm segített leölni a tigrist? :-) Senki nem mondott rémsztorikat, csupán annyi lett leírva, hogy kemény kezû, következetes gazdit igényel. Te meg írtad, nem kell semmi következetesség és ez a világ legkezelhetõbb kutyája. Ergo nem ismered a fajtát és a pásztorkutyákat, de ajánlgatod össze-vissza. Egyébként pedig a lányod nagyon is meggyõzõen írta, amiket írt (most nem a súlyra értem, az egyértelmû hogy rossz tipp), hanem hogy a kutya feltehetõen diszpláziás és fájdalomcsillapító injekciókat kap már 4-5 hónaposan. Ez inkább ijesztõ és természetesen a tenyésztésbõl ki kell zárni.
Továbbá az is a szavahihetõséged kérdõjelezi meg, hogy a kérdésekre nem válaszolsz, hanem terelsz. Lehet nem is KÁJ-od van, hanem valami terelõkutyád? :-) Továbbra sem tudom, mi a különbség a káj és a kau/kangal között.
én lány vagyok, csókolom... úgy nézem a 73%-ossal továbbra is egy húron pendülünk :D mosolyogtam egy jót így reggel hogy így hisz az 5kájos a butaságaiban, bár a kutyát sajnálom... beteg is, ráadásul ilyen hozzá nem értõk kezében van... az egyik legnagyobb hülyeség mellesleg azon lamentálni, hogy melyik FAJTA az erõsebb. ilyen nincs. adott helyen, adott idõben, adott bunyóban az a KUTYA a gyõztes, amelyik jobban akar gyõzni, és ehhez megvannak a fizikai tulajdonságai. slussz.
növésben lévõ kutyát minden nap 2-3 órán át bringáztatsz? bocs, tévedtem, valóban te vagy a követendõ példa minden kutyás számára... szoborba kéne önteni. ezek után ne csodálkozz, ha fájnak szerencsétlen ízületei... rtg-t csináltattál neki? egyébként pedig nem tudom mit sikerült olvasnod abban a kérdésben, de senki nem írta azt, amivel te érveltél (hogy a kau meg az ázsia annyira nagyon mások, hogy össze se lehet hasonlítani), pont, hogy egy halmazba sorolta õket. (a funkcionális analfabétizmus lekûzdhetõ!)
Ha egy kutyának ilyen kicsi korban fájnak az ízületei, méghozzá annyira, hogy gyógyszeresen kell kezelni, ott komoly gondok vannak... Jellembeli, viselkedésbeli, munkabeli különbségekre gondolok, nem arra, hogy mert az egyik kutyának komolyabb bundája van, ezért kevésbé bírja a meleget, mint a másik. Ennyi erõvel a kau sokkal jobban bírja a -40-50 fokot. :-) A komondor pedig szintén keleti típusú pásztorkutya, annyi a különbség, hogy hamarabb befejezõdött a pásztorkodó életmód és a tanyákra, házak udvarára szorultak vissza. Az állomány is jóval kisebb (kb. 5000) és sajnos valóban kevesebb a munkaképes komondor, de vannak nagyon is kemények közöttük. Én kissé elfogult vagyok a fajtával, beismerem (mondjuk közel sem annyira, mint Te a KÁJ-al), de ennek ellenére a videók alapján, amit eddig pásztorkutyás tesztekrõl láttam 1 KÁJ és 4 komondor a legjobb. Idén ha minden jól megy ebbõl a 4-bõl 2 ott lesz Ópusztaszeren és megszorongatják a mezõnyt (szerintem TOP5-ben lesznek). Egy a lényeg, ezek a kutyák ugyanarra voltak szelektálva évszázadokon át, úgyhogy a küllembeli és az adott terület sajátosságait leszámítva teljesen hasonló viselkedéssel és ösztönkészlettel rendelkeznek. Pásztorkutyák.
A kérdező hozzászólása: Tudtok ajánlani olyan tenyésztõt, aki a nyugodtabb vérvonalat preferálja? Tehát aki nem arra megy, amit ti is írtatok, hogy minél vérmesebb legyen a kutya?
Az ópusztaszeri és egyéb pásztorkutyás teszteken nemhiába van közömbösségi vizsgálat. Én nagyon tartok attól, hogy a KÁJ és a KAU is arra a sorsra jut, amire a pitbull, hogy ész nélkül veszik az emberek, mert hogy ez aztán bármit széttép. A piac pedig természetesen hozzájuk idomul és csinálják a minél nagyobb méretû és vadabb szaporítást. Mint mondtam a kangalnál a német dog/leonbergi vér lett belevíve, hogy legyenek 80cm feletti kanok, lehet is látni az ilyen kangalok mennyire elütnek az igazi sivas kangaltól, ami a nyájak mellett van. Ezen kutyák feje egyre masztiffosabb. A KÁJ-nál pedig nápolyi masztiff és bernáthegyi vért vittek bele a méretnövelés miatt, ezért vannak 85+-os kutyák. Ezek a kutyák rendkívül impozánsak, csupán a nyáj mellett hamar farkaseledel lenne belõlük, mert az idegen vérnek köszönhetõen lomhák, többet is esznek (ami nem jó a pásztornak), valamint a vadság miatt leereszkedik a vörös köd és utána megy a farkasnak, elhagyja a rábízott nyájat, és 2-3 nap múlva csak a kutya feje kerül elõ. A vadságra tenyésztéssel pedig még pont azt a remek tulajdonságát is elveszti, hogy falkaállat.
"ha nem munkakutyának akarják - és nem annak akarják -, érdemes minél korábban elkezdeni a szocializációját, szépen bevinni egy városba a nyüzsgésbe, stb... " Ezt nem értem. A munkakutyának szánt ebet nem kell szerinted szocializálni? Ugyanúgy kell. És egy jó munkavonalas pásztorkutyának közömbösnek kell lennie semleges területen, ha a gazda megáll egy csoporttal beszélgetni, a kutyának nyugodtan kell állnia és nem szabad senkire sem támadnia.
a káj iszonyú okos kutya, nekem mindig is csak ilyenjeim voltak/vannak, sõt, amint megszereztem az etológus diplomám, tenyészteni is szeretném õket. persze nem abban az értelemben okos, ahogy egy családikutya lobogó fülekkel, farkcsóválva hozza vissza a labdáját...:) annyira figyelj csak, hogy jó helyrõl jöjjön a kutya, egy nyugodtabb vérvonalból. ÖV-re hordani felesleges. a kutyasuli is tök felesleges neki szerintem, bár én járok az enyémmel - õ a legengedelmesebb, pedig a többiek már jóval régebb óta suliznak... ne félj ettõl a fajtától, inkább olvass még utána, a dzselal ad-din kennel honlapján nagyon hasznos infókat találsz pl. a kölyök és a felnõtt helyes etetésérõl - itt nagyon el lehet rontani a kutyát, kevesebb kell neki, mint a többi kutyának!!!! jó kutyázást!:)
A kanári szigeteki nem pásztorkutya. Én igazat adok Neked, a KÁJ nem egyszerû kutya. Egygazdás és könnyen a fejére nõ a gyenge gazdának. Csak erõs kezû, következetes embernek ajánlom. Mivel bizonytalan vagy, emiatt egyáltalán nem javasolom Neked. Vegyetek inkább valamelyik svájci hegyikutyából egyet, azok is õrzik a házat, viszont jóval könnyebben kezelhetõek. ÕV-re gyakorlatilag az ÕV munkakutyákat leszámítva egyiket sem érdemes hordani.
a második vagyok. 3. tartottál már kájt?... honnan veszed, hogy nehezen kezelhetõ? egyáltalán nem az. még annyira következetesnek sem kell lenned vele. egyetlen hátrány: a sétáltatás. nem célszerû lakott területen elengedni, mert bárkinek nekimegy. viszont télen-nyáron nyúzható, -30 és a + 40 fokban is bírja a munkát, kb. MINDENT megeszik, de abból is beéri kevéssel (érdemes jó minõségû kaját adni neki, a legjobb a sok tejsavó és néha nyers hús + fõtt zöldségek) ez a kutya mindent próbál, csak fõnökösködni nem nagyon. a másik kutya mellett biztosan õ lesz a dominánsabb, de hogy a gazdája ellen soha nem fordul, arra a nyakamat teszem.
Szerintem ne beszéld le, de ha muszály, akkor elõször is mondd el hogy: 1.õ nem is foglalkozik a kutyával, ez a kutyus is rád marad. 2.ha hajthatatlan akkor mondd azt hogy:de ha megveszi nem te fogsz foglalkozni vele, hanem õ. 3.és mivel csak õ akarta az õ felelõssége. remélem segítettem, bocs ha nem.igazából semmi tapasztalatom nincs, de próbáld azért ki.
a pásztorkutyákkal sosem egyszerû. nagyszerû kutyák, de ha nem áll rá az ember "radarja", akkor nehéz lesz az együttélés. nagyon mások, mint a juhászkutyák, illetve a klasszikus õrzõ-védõ fajták. alapvetõen territoriálisan gondolkoznak, ezért pl. csak nagyon-nagyon jó kerítés mellé ajánlatos ilyen fajtát beszerezni. a nevelésük sem úgy mûködik, mint a nagy átlagnál, nekik nincs különösebb igényük arra, hogy tanuljanak, vagy a gazda kedvére tegyenek, hogy konkrétan példázzam mire gondolok: a kutyád azt írtad, apportos, gondolom mikor meglátja a labdát, már pörög, várja a parancsot, "mit kívánsz kis gazdám?", és jutalom nélkül is bármikor, örömmel szót fogad. na a pásztorkutya nem ilyen! meg lehet tanítani, de pl. egyáltalán nem zsákmányosak. kölyökkorban egy ideig még játszanak, aztán kinövik, utána már csak falattal lehet nevelgetni õket. nevelhetõk, természetesen, csak lassabban halad az ember, és sosem a munka öröméért fognak dolgozni, hanem azért, mert "muszáj". nekem volt BH vizsgás kaum, teljesítette a pályát, mert tudta, hogy ez nekem nagyon fontos, de minden porcikájával éreztette, hogy csak és kizárólag az én kedvemért csinálja ezt végig, véletlen sem azért, mert õ is élvezi... :D (és nem kényszerrel neveltem!) a pásztorkutyák territoriális viselkedésének másik aspektusa, hogy teljesen máshogy viselkednek otthon, mint ismeretlen helyen. magyarul, ha otthon valamit megtanul, akkor nem biztos, hogy ismeretlen helyen is teljesíti. nagyon nagy tér kell nekik (nem csupán udvar, de a rendszeres mozgatás is), és mivel nem zsákmányosak, a lemozgatásuk egyetlen módja bizony a séta. és ezek a jószágok hosszú-hosszú kilométereket lefutnak röhögve... nekem eddig csak bringával sikerült kifárasztani a kaumat, ha én is kocogok, akkor esélytelen. összefoglalva, ha annyira ódzkodsz a fajtától, akkor a bevethetõ érvek: - nem megfelelõ a kerítés (és bizony sok pénz megerõsíteni, drótháló nem jó!) - ki viszi majd heti 3-4x 3-5km-eket futni? - ki olvas majd még utána a fajtának _nagyon_ alaposan, hogy ne érjenek még meglepetések a nevelését illetõen? merthogy amit itt kapkodva leírtam még a tizede se annak, amit a pásztorkutyákról tudni illene... jól gondoljátok meg.
kedves utolsó, én 5 kájt neveltem eddig fel. ebbõl 1 szuka, 4 kan. jelenleg egy kanom van, vele együtt egyszerre 6 kutyám - tehát már falkában gondolkodnak, egész más a viselkedésük is. a KÁJ a legkezelhetõbb. egyedül a szukával volt gondom, mert az minden más szukának neki ment... talán nem véletlen egybeesés, hogy 4 kanból 4 olyan engedelmes, mint a kisangyal. ha játék közben véletlenül engem harapott meg olyan erõvel, amit egy másik kutyának szánt, 1 napig depresszióba zuhant, rám sem mert nézni - pedig ki sem kapott... a családtagokkal is így viselkedik - viszont az igaz, hogy csak rám hallgat. (ja, és én ráadásul lány vagyok.) de amilyen kis "félõs" velem (pedig még az orrára sem koppintottam soha, a hangomat is kb. 5x emeltem fel), olyan durva tud lenni másokkal. na szóval nem tudom, a többiek mire föl fontoskodnak ennyit, a KÁJ pont hogy nem a kezelhetetlen kutya kategória. ha beszélsz egy tenyésztõvel, hogy ez és ez az igényed, rá fog mutatni arra a kölyökre, amivel elégedettek lesztek.:) és nagy butaság a kaukázusival összehasonlítani, a KÁJ valójában teljesen más kategória. és még zárójelben hadd jegyezzem meg, az 5 kájomból 1 kan próbálkozott be egyetlen egyszer, akkor rákiabáltam, egyébként SOHA nem törtek "uralomra", kizárólag a többi kutyám felett fõnökösködtek - de ez normális. (sõt, amikor a mostani kájom még kölyök volt, a nála akkor még nagyobb szukám engedély nélkül bejött a konyhába. a kis szõrgolyó káj pedig megragadta a fülénél és kicibálta.:D) iszonyú értelmes, jó kutya, akinek a vérében az van - az együttmûködés életet menthet. aki mást állít, az nem ismeri a fajtát, és egyszerûen fél tõlük.
Egyébként irigyellek, hogy ennyi kutyát tarthatsz. Nekem 2 max, egy komondor és egy magyar agár.
Szeptember 24-25.-én lesz megtartva Ópusztaszeren a VI. pásztorkutyás találkozó és pásztorkutya teszt. Van néhány kutyád, legalább egyel megjelenhetnél és képviselhethetnéd a fajtát és megmutathatod milyen pásztorkutyáid vannak. Tavaly 40 körüli kutya volt, kau, káj, komondor, kuvasz, kangal és egy moszkvai õrkutya is. Azt hiszem más nem volt. Idén talán lesz sarp is.
utolsó félre értettél, ÖSSZESEN neveltem fel 5 kutyát, most 1 kájom van, 2 menhelyim és 3 befogadott macskaméretûm:) a mostani kájommal szívesen elmennék, de nem nagyon hoznak lázba az ilyesmik, és általában õt sem:D boldog vagyok vele, tudom, mire képes, minek menjek ilyen találkozóra?:) nagyobb öröm neki, ha együtt megy a falka a közeli tavacskába fürdõzni:)
Hát pedig ha megvan benne még az igazi pásztorkutya vér, akkor lázba hozná, és legalább lemérnéd, hogy milyen szinten van a kutyád. Tavaly kb. 10-12 KÁJ volt, különbözõ kennelekbõl. Az abszolút gyõztes kan és szuka is KÁJ volt, mozgásban egy kau nyert, küllemben egy komondor. Idén erõsebb lesz a mezõny, megy néhány olyan kutya aki korábban nem volt. Ismerem õket, ott lesznek a Top5-ben, talán az elsõ helyen is valamelyik.
tudom én, hányadán áll a kutyám, köszönöm.:) a mostani jelenleg 6 hónapos lesz, tehát szerintem még korai neki a dolog, de felkeltetted az érdeklõdésemet...:) mivel falun lakom, itt jó pár pásztor legelteti a nyáját azon a mezõn, ahol én meg sétálok a kutyáimmal... sokszor lovasok is jönnek. + Rasidot el sem mozdul mellõlem, hiába rohangál a többi kutya össze-vissza, neki az a séta, hogy leül mellém és fürkészi a rétet.:D na mindegy, most megyek van egy kis dolgom, majd visszanézek ide:) de abban nagyon egyet értek veled, hogy vigyázni kell, nehogy rossz ember kezébe kerüljön egy ilyen kutya, aki felvágásra, stb használná... annak katasztrófa lenne a vége.
nnya.:) szia, én az "5 kájos" vagyok, megint.:) így ismeretlenül most a férjed vagy "kemény vagyok, felvágok, mindjárt ráduszítom" kategória - akkor tényleg felejtõs a káj, vagy normális észérvek alapján akar egy megbízható házõrzõt. a kauval - bárki bármit mond -, összehasonlíthatatlan. hasonló feladatot láttak el, de teljesen másképp, és tök más körülmények között. a káj teheneket is terelt, a lovakkal sem lesz gondja, az ingerlékeny lóval pedig szépen lerendezik majd egymás közt a dolgokat. falkában érzi igazán jól magát, a másik kutyádat nem fogja bántani. és titeket sem. nagyon ellene vagyok az erõszaknak, ha már felemelem a hangom, ott már komoly okkal teszem - ez azért jó, mert a kutyák tudják, hogy feleslegesen nem jártatom a számat, tehát jó lesz vigyázni... (amúgy verhetitek a kutyát, meg sem érzi - viszont megjegyzi!) amire még figyelj: - mûanyag tálban ne adj neki kaját, mert valószínûleg a tálat is megeszi. - a vastag láncnál vastagabbat tegyetek rá. a folytó szerintem felesleges, nem ajánlom. - a kerítés legyen olyan, hogy a kisfejû kutyák se tudjanak beugatni rajta, mert letépi az arcbõrüket. más kerítéshez se engedd közel ugatni, mert a kutya kilógó testrészét fogja leharapni. - ÖV-re, kiképzésre, kutyasuliba tök felesleges járatni, neki nem kell tudnia, hogy "ül". - teljesen önálló döntéseket hoz, ettõl még te vagy a vezér. de ne akard neki megmondani, mit csináljon, tudja õ a dolgát. - most mennem kell, majd folytatom.:) ez most így elég vadnak tûnhet, de nem az, majd ha visszajöttem a kutyasétából, folytatom és meglátod, ez egy csodakutya:)
A kérdező hozzászólása: Kicsit félreérthetõen fogalmaztam: akar egy házõrzõt ami nagyon kemény és keményen is néz ki, hogy senkiben fel se merüljön, hogy mondjuk átmászik a kerítésen és elvisz valamit. Tehát a káj mérete és kinézete az elsõ dolog ami miatt ez a fajta kell neki + hogy ugye õrzi a területet, tehát egy ugató káj-al védett területre nem fog bejönni senki.
Dogjunk: sok mindenben egyet értek veled is és az 5 kájossal is (mondjuk vele sok mindenben nem is értek egyet). :-) Veled csupán abban nem, hogy a kutya csak 2-3 éves kora után fog területet õrizni. 5-6 hónapos koruk körül a pásztorkutyák már õrzik a területüket, vagyis nálunk és jó néhány ismerõsünknél így volt. Tény, hogy ekkor még nem megy neki feltétlenül a behatolónak, csupán jelzi és próbálja sakkban tartani. Viszont 1, 5 éves korára már komoly területõrzõ (nemhiába 18 hónap a határidõ a pásztorkutyás teszteken). Abban viszont egyértelmûen igazad van, hogy 2, 5-3 éves korukra lesznek igazán felnõttek. Az én komondorom 1 hónap múlva lesz 2, 5 éves és még sokszor vannak kölykös vonásai, de éles helyzetben már nem tekinthetõ kölyöknek. Az 5 káj-os hölgyet kissé elfogultnak tartom továbbra is és azzal egyáltalán nem értek egyet, hogy a káj oly nagyon sokban különbözne a kautól vagy más pásztorebtõl. Ezek a kutyák nagyon egy húron pendülnek.
hátha ez egy kis kedvet csinál, kölyök korában úgy meg fogod szeretni, hogy késõbb eszedbe sem jut félni attól, hogy kezelhetetlennéválik:D http://www.facebook.com/photo.php?fbid=202539786447419&set=a.. http://www.facebook.com/photo.php?fbid=202539956447402&set=a.. http://www.facebook.com/photo.php?fbid=201638993204165&set=a.. hát nem egy plüssmaci??:) :)
Ok, így már világos. Valóban akkor még nem õrzõ, csupán jelzõ. :-) Hát az 5 KÁJ-os is kezdi belátni, hogy nem szabad mindenkinek ajánlgatni egy ilyen fajtát (vagyis remélem, hogy valóban kezdi belátni).
Egyébként ne hidd, hogy a Te kutyád közelebb áll a pásztorkodáshoz, mint bármely más fajta, mivel a Te kutyád is már küllemre van tenyésztve (vagy más vélemény szerint bunyóra, de én nem ismerem ezeket a kenneleket). Igazán kemény pásztorkutyát csak nyáj mellett látsz, az ottani KÁJ-ok és sivas kangalok kemények. De ha olyan pásztorkutyát akarsz látni, amelyiket még nem rontott el a küllemre tenyésztõk hada, akkor Mongóliába kell elmenned, vagy legalábbis olvasnod az õ pásztorkutyájukról. A bankhart a mai napig arra használják, amire ki lett találva. Brutális, kõkemény pásztorkutya.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!