Találatok a következő kifejezésre: Hogyan beszéljem a barátommal, (37 db)

Hogyan beszéljek a barátommal, hogy közöljem vele a dolgokat?

Tudom, hogy ezt nekem kellene tudnom, de mindjárt kifejtem, miért kérdezem. 2 éve vagyunk együtt. Régen rengeteget hisztiztem a találkozások miatt, mert már a kapcsolatunk eleje óta alig voltunk kettesben. Nagyon gyerek még, ezt tudni kell róla. Utána rájöttem, hogy a hisztivel csak elveszthetem, így kb. fél éve sikerült legyőznöm ezt a tulajdonságomat. Viszont mióta nem mondom el mi a baj, olyan furcsa velem. Volt, hogy megalázott, volt, hogy alig közeledett, volt, hogy elutasított, kb. hetente változott a hangulata. Ennek ellenére én már nem mertem elmondani mi nyomaszt, hanem mindig mosolyogtam, és ezáltal "javult" a kapcsolatunk. Az utóbbi időben viszont nagyon kiborított, és ma beszélni akarok vele. Például ma táncpróbája van abban a városban ahol lakom, és megbeszéltük, hogy sétálunk előtte, de ő csak két órát ajánlott fel, hogy annyit legyünk együtt, holott tudnánk többet is. Felvetettem, hogy valamikor sétáljunk este, erre mondta, hogy majd megbeszéljük. Megkérdeztem, hogy a héten még mikor találkozunk, erre is az volt a válasza, hogy majd megbeszéljük. Sokszor az a válasza neten mindenre, hogy oké, hihi, egyszerűen akármit írok.Múltkor volt egy iskolai program, és elsétált mögöttem(jól látható voltam), és mondta, hogy nem vett észre. Meg közölte, hogy nem tudunk maradni az iskolai program után, mert haza kell mennie, és miután elköszönt tőlem, még kb. 20 percet ott volt a barátaival. Múltkor mondtam, hogy menjünk közelebb a termünkhöz(egy iskolába járunk) és erre ezt mondta: oké, akkor én odamegyek a barátaimhoz. Ha kérek tőle valami kedveskedést, mindig az a válasza, hogy majd meglátjuk....ha pedig megakarom vele beszélni, vagy terel, vagy pedig azt mondja nagyon szeret. Egyszerűen azt érzem, hogy ma robbanni fogok, de nem szabad, hanem nyugodtnak kell maradnom. Hogyan beszéljek vele, vagy mi a legjobb? Ha kiborulok, vagy ha higgadt vagyok? Hogy oldjam meg, hogy esélye se legyen lerázni, elterelni?

Legjobb válasz: Szerintem higgadtan közölhetnéd vele, hogy ez Neked kevés. Valszeg ez már a kapcsolat vége, csak õ még nem ismeri be, Te meg még nem látod. Ne húzd tovább, ha ilyen bunkó, inkább szakíts.

Szerintem higgadtan közölhetnéd vele, hogy ez Neked kevés. Valszeg ez már a kapcsolat vége, csak õ még nem ismeri be, Te meg még nem látod. Ne húzd tovább, ha ilyen bunkó, inkább szakíts.
Ez már a kapcsolat halála, vége. Aki szereti a barátnõjét, az ilyet nem csinál. Egyébként meg nálam robbanhatnál, ha ez a robbanás szexuális téren manifesztálódna :D Elrendezném a sátorfádat...:D
Szerintem szakíts vele, amikor végre hajlandó vagy beismerni magadnak, hogy már semmit nem jelentesz neki.
Ez nem egészséges, hogy elnyomod magadban az érzéseket, és csak úgy javult a kapcsolatotok.Ha fontos lennél neki és szeretne, akkor többet lenne veled, nem kifogásokat keresne, és komolyan venne.Állj elé, mondd meg neki, hogy ez így neked nagyon nem jó, és vagy változtat a hozzáállásán, vagy szakítasz.

Hogyan beszéljek a barátommal, arról, hogy babát szeretnék?

Nagyon szeretnék babát, és ezt a barátom is tudja.. Tavaly megbeszéltük, hogy most decemberben belevágunk a családalapításba, de mikor tegnap felhoztam neki, már nem akarja.. kifogásként mondta, hogy nincs elegendõ pénz stb.. Pedig én nagyon szeretném.. már olyan módon kikészültem, hogy meglátok egy kisbabát a tv-ben vagy akárhol sírógörcsöt kapok.. mit tehetnék?? Segitsetek!!

Legjobb válasz: Le kell vele ülni és megbeszélni. Ez az a téma, amely a legkomolyabb konfliktusokat tudja szülni egy kapcsolatban. Csak a saját példámat tudom felhozni: kétszer is voltam olyan kapcsolatban (5 ill. 4 évig) amikor a másik fél húzódozott a családalapítástól. Mert nem állunk úgy anyagilag, meg még ráérünk, meg bulizni- élni kellene blablabla. Aztán egyszer csak 30 lettem, addig vártam a csodára. Most viszont egy éve van egy nagyon rendes/normális párom,Vele már fél éve belevágtunk a családalapításba, most reménykedünk, hogy ez a hónap sikert hoz :)

Le kell vele ülni és megbeszélni. Ez az a téma, amely a legkomolyabb konfliktusokat tudja szülni egy kapcsolatban. Csak a saját példámat tudom felhozni: kétszer is voltam olyan kapcsolatban (5 ill. 4 évig) amikor a másik fél húzódozott a családalapítástól. Mert nem állunk úgy anyagilag, meg még ráérünk, meg bulizni- élni kellene blablabla. Aztán egyszer csak 30 lettem, addig vártam a csodára. Most viszont egy éve van egy nagyon rendes/normális párom, Vele már fél éve belevágtunk a családalapításba, most reménykedünk, hogy ez a hónap sikert hoz :)
Mennyi idõsek vagytok? Próbálj meg arról elbeszélgetni vele, hogy hogyan képzeli a jövõt.
A kérdező hozzászólása: Én 23 vagyok, a barátom pedig 26 kérdeztem már tõle, de nem adott értelmes választ.. elvagyok keseredve :( ráerõltetni sem akarom, mert az a kapcsolatnak is rossz, de nem tudom, hogy mi változott benne ezzel kapcsolatban, nem mondd semmit.
Üljetek le, és írjátok egy papírra rá a saját indokotokat. Miért igen, és õ miért nem. Meggyõzni lehet nem fogjátok egymást, de megismeritek egymás véleményét, beszéltek a témáról. Ha írsz még magatokról, lehet, hasznosabb választ írhatnánk: hány évesek vagytok? Külön éltek? Mióta vagytok együtt? Dolgoztok mindketten? Milyen anyagi lehetõségetek van? Segítségre számíthattok?
A kérdező hozzászólása: Lassan 3 éve vagyunk együtt és március óta nála lakom, és a szüleinél.. anyagi helyzetünk, is jó, hiába van neki hitele kocsira, a hitel mellett is felbirnánk nevelni egy gyereket.. Szülõi támogatást/ segitséget mind két oldalról kapnánk, ebben biztos vagyok. Én 23 vagyok a barátom 26
A kérdező hozzászólása: Szurkolok, hogy ez a hónap sikeres legyen :) tudom, hogy sok konfliktust okoz ez a dolog, sajnos elég gyakran összevesztünk ez miatt.. mostanában probálom nem is felhozni, mert nem akarok veszekedni.. csak az bánt, hogy pontosan tudja, hogy nekem nem nem teljes a boldogságom, és nem érdekli, csak az fontos, hogy õ nem akarja a babát, és pont... Volt rá példa, hogy hazamegyek, de nem engedett, mert nem birt volna nélkülem lenni.. Szeretni szeret, csak babár nem akar :( nagyon kétségbe vagyok esve :( Már azon gondolkodom, hogy lemondok a babáról, hogy ne veszekedjünk, és hogy legalább õ boldog legyen. Az õ boldogsága fontosabb mint a sajátom
Te dolgozol? Milyen juttatások járnak neked a szülés után? Milyen összegben? Van elegendõ megtakarított pénzetek? A kocsihitel mellékes, ha simán tudjátok fizetni, nincs gond. Viszont semmirõl nem vagytok lemaradva, ha 1-2 év múlva szülsz, sem leszel öreg a babához.

Hogyan beszeljek a baratommal a vedkezesrol?

En meg nem voltam senkivel. O mar tapasztaltabb. A baratommal beszeltunk mar az elso egyuttletrol, de a vedekezest nem emlitette es en nem tudom, hogy beszeljek vele errol... Segitsetek kerlek!

Legjobb válasz: elsõ csajom. pettingeltünk eleinte csak, én azt is nagyon élveztem.Egyszer elment a családja bevásárolni városba, mi otthon maradtunk. Ugyanaz a petting, aztán egyszercsak megfogta a farkam és bele akarta tenni a puncijába ugy naturan ahogy volt. MONDOM na ezt kérlek felejtsd el. Ott van a gumi, nem véletlenül vettem.

elsõ csajom. pettingeltünk eleinte csak, én azt is nagyon élveztem.Egyszer elment a családja bevásárolni városba, mi otthon maradtunk. Ugyanaz a petting, aztán egyszercsak megfogta a farkam és bele akarta tenni a puncijába ugy naturan ahogy volt. MONDOM na ezt kérlek felejtsd el. Ott van a gumi, nem véletlenül vettem.
elmész 1 boltba. tudod az olyan hely ahol különbözõ árucikkeket magyar forintért cserélnek. na komolyan veszel gumit és ha arra kerül a sor vagy van nálad, vagy van nálad és nála is nem bonyolult ez kérem szépen ugye?
"A kérdező hozzászólása: szerintem a fiu kellene megvegye a gumit" mért is? csak õ akar dugni? biztos belehalnál ha bemennél a boltba és vennél Ciki venni? nincs pénzed rá? menjek el helyetted és vegyek én?
Úgy hogy mondd neki hogy ha megy hozzád vigyen magával gumit!
elég nagy baj ha ilyenrõl sem tudsz vele beszélni..
Mi az hogy hogy? Lehetõleg olyan nyelven amit mindketten jól értetek, jelen esetben gondolom ez a magyar. Mi ezen olyan bonyolult, hogy nem tudsz róla beszélni?
Nem kell túlbonyolítani. Menj el a boltba és vegyél gumit, majd ha eljön az alkalom, nyomd a kezébe.
A kérdező hozzászólása: megkerlek szepen s...fej lehet hulye kerdes volt, de en csak egy normalis valaszt szerettem volna kapni... de ne is foglalkozzatok vele... legyetek boldogok a tapasztalataitokkal...
Persze hogy neki kellene megvennie, és vagy tuskó, vagy leszarja, vagy egyszerûen elfelejti. De az se nagy gáz ha mindkettõtöknél van.
A kérdező hozzászólása: szerintem a fiu kellene megvegye a gumit, de mind1 nem lenyeg... ugy gondolom mindenkinek nem olyan konnyu rola beszelni, de koszi a nem hasznos valaszokat...
#5 Büszke vagyok rád fiam!
A kérdező hozzászólása: a 9. valaszolonak koszonom a kedvesseget es a megerteset:)

S. O. S. Hogyan beszéljem rá a barátomat hogy ne hagyja ott a sulit?

Az a helyzet állt el? hogy a barátom elég sokszor hiányzik a suliból, így most lehet kigy?lt neki gyakorlatból a 20% hiányzás.

Legjobb válasz: Nézd mondhatom neked h beszélj vele mégis. De nehezen lehet bírni. A szakmunkás meg nagy sz*pás ezt be kell látni. Lehet h te vmi jófajta suliba vagy ahol szeretsz is lenni. Ezért nincsenek ien gondjaid. Mondd a barátodnak h végezzen el 1 tanfolyamot majd. Úgy nem veszít szinte semmit. Különben én is hol eljárok suliba hol nem.. 18/F

Nézd mondhatom neked h beszélj vele mégis. De nehezen lehet bírni. A szakmunkás meg nagy sz*pás ezt be kell látni. Lehet h te vmi jófajta suliba vagy ahol szeretsz is lenni. Ezért nincsenek ien gondjaid. Mondd a barátodnak h végezzen el 1 tanfolyamot majd. Úgy nem veszít szinte semmit. Különben én is hol eljárok suliba hol nem.. 18/F
Egy kis zsarolással. Pl. azt mondod neki, hogy elhagyod, ha nem fejezi be a sulit. (Ez nem azt jelenti, hogy utána muszáj elmenni neki a tanult szakmájában dolgozni.) Mert azt mondod neki, hogy ha nem fejez be dolgokat, csak belekezd ebbe-abba, azt jelenti, nem elég kitartó, és akkor te mire számíthatsz a késõbbiekben? 5-10-15 év múlva is majd csak lovat akar etetni? Nincsenek céljai? Nem ülhet mindig apuka gatyaszárán, hogy megéljen. Esetleg a kapcsolatotok valamiért mélypontra jut, akkor kilép belõle, mert nem akar, nem tud szembenézni a nehézségekkel, nincs problémamegoldó képessége?
Én mindig azt mondom, hogy amelyik gyerek nem akar tanulni, dolgozzon végig egy nyarat mint:pincér, kocsmáros, takarító, lángossütõ, vagy vmi hasonló fárasztó munkával és talán meggondolja, hogy akarja e csinálni élete végéig.
És az apja nem mondja neki hogy kéne suliba menni? És mennyivel jobb lovat etetni, mint a normális gyakorlat? Milyen szakmát tanul egyébként?
Ha ennyire nem bírja ki, akkor váltson sulit..
De ilyenkor a barátod kivel van???
A kérdező hozzászólása: és nem tudom a szülei mit szóltak ehez
A kérdező hozzászólása: pincér
A kérdező hozzászólása: otthon eteti a lovat vagy megy az apjával ide oda
A kérdező hozzászólása: Én se szeretek járni suliba, vagy oda még hagyjuk is, de a gyakorlat, na az elviselhetetlen.
Ha összegyûlt az igazolatlanja, akkor a szülei is megtudják, mert a családi pótlék folyósítását felfüggesztik.

A Legjobb barátom Kábítószeres lett, Hogy beszéljem le róla?

Hétköznap, csak füvezget munka után ,viszont hétvégen 3 napos szintetikus partykat tolnak. Meffedron MDPV, M6, Speed, szóval szép a felhozatal. 3-4 szem Rivotrill kell, hogy aludni tudjon ,és már nem egészen 100-as a fiú. Soxor üldözési mániája van, meg képzelődik , nem lesz jó vége. Mit lehet tenni, már beszéltünk vele soxor és annyit értünk el vele ,hogy kerüli a nem drogos barátokat.

Legjobb válasz: Szerintem így sok mindent nem tudsz tenni. Legyél kitartó ragadj meg minden alkalmat, hogy beszélj vele. Szervezzetek olyan programokat, amire õ is eljárna. Ameddig veletek van, addig sem a rossz társasággal drogozik...Mond el neki, hogy milyen változásokat látsz rajta az utóbbi idõben.

Szerintem így sok mindent nem tudsz tenni. Legyél kitartó ragadj meg minden alkalmat, hogy beszélj vele. Szervezzetek olyan programokat, amire õ is eljárna. Ameddig veletek van, addig sem a rossz társasággal drogozik...Mond el neki, hogy milyen változásokat látsz rajta az utóbbi idõben.
Másnak is van rossz családi háttere, mégsem menekül mind a drogokhoz! Ez rossz duma. Aki elkezdi, úgysem száll ki, a vesztébe rohan. Hagyd õt, elveszett ember.
Maximum annyit tehetsz, hogy szólsz valakinek például a szüleinek, de nem tudom hány éves, stb. Így elég nehéz.
Hagyd magára! Ha saját akaratból nem áll le, máshogy sem fog. Magadat ne tedd tönkre vagy keverd bajba. Nem kötelezte erre senki, innentõl oldja meg maga az életét...
Ennyi. Nincs több tennivaló. Esetleg agyonveretni az apjával.
Már be is kajáltad a kamu dumáját. Szomorú.
A kérdező hozzászólása: 19:02- Köszönöm, de a betegségbelátás nála zéró. Sokat gondolkodtam és úgy döntöttem , hogy hagyom ráébredni saját magától a problémákra, elõtte viszont írok neki egy levelet, amiben leírom az érzéseimet, így tiszta a lelkiismeretem.
Ebben ne bízz, a drog a lelket irtja ki elõször. Nincs megértés és szeretet mások felé, hisz nincs lelkiismeret.
A kérdező hozzászólása: Nem szabadulni szeretnék a kapcsolatból, hanem visszakapni a régi barátomat. Már többen is írták , hogy ebben a stádiumban ez már paradoxon. Ezért döntöttem úgy , hogy , ha jönne nála a nagy megvilágosodás és felfogná, hogy mit tett magával, barátaival, biztos mély érzelmeket váltana ki belõle a levelem , amelyben leírnám a sok közös élményünket , bánatunkat és ez által könnyebben megtalálná régi önmagát.
Már értem. Szóval az a helyzet, hogy a srác gyönge, teljesen szétesett, betegségbelátása nulla, segítséget nem akar elfogadni, erõsen pszichotikus problémái vannak, neked pedig egy jó adag bûntudatod és szabadulnál is a megromlott kapcsolatból (érthetõ). A levélírás MAGADNAK jó. Kiírod magadból a fájdalmaidat, a haragodat, a tehetetlenségedet, a valahai barátság miatti érzelmeidet stb. De hogy neki elküldd, azt nem javaslom. Éppen azért nem, mert idõnként nagyon nincs magánál, ha pedig véletlenül magánál van, akkor sem biztos, hogy érdekli és felfogja, hogy mi zajlik benned - hiszen õ maga nagyon mélyen van. Éppen elég a maga pokla, nem hiszem, hogy a te gondjaid a bûntudatod, az érzelmi aggályaid eljutnának hozzá. ha igen, akkor csak plusz teherként - az pedig õt is mélyebbre lökné, és neked sem tenne jót, mert csak a bûntudatodat mélyítené. Ha megszakad a barátság, az néha megesik, és bizony nagyon tud fájni. TE mindent megtettél. Egy kapcsolat azonban mindig két emberen múlik. ha a másik nem akar jönni, akkor nem fog jönni. Nekem több éves barátságról kellett lemondanom, amikor rájöttem, hogy a valahai legjobb barátnõm (nõ vagyok) nagyon keményen csúszik lefelé, alkoholista, TV-függõ, és nem is akarja, hogy segítsenek rajta. Amit egy ember legtehett érte, azt mind megtettem. Tudod, hogy mi lett a vége? Majdnem magával rántott: majdnem ráment az egyetemem. Aztán én végeztem, õ nem, és szétesett, én pedig sokáig gyászoltam a sokéves barátságunkat. Nem tudom, hogy ma él-e még egyáltalán, de ha igen, biztos vagyok benne, hogy alkoholista. Nem tudtam neki segíteni, mert õ maga nem akarta, hogy segítsenek rajta.
Az a privát üzenetes nyilván rohadt viccesnek érzi magát. Biztos nem volt elég gondja még az életben, hogy másokéból viccet ûz. Ne végy komolyan ilyen idióta levélírókat!
A kérdező hozzászólása: Privátban kaptam egy üzenetet, és azt tanácsolja az illetõ , hogy szoktassuk át az alkoholra, ez tényleg ilyen egyszerü lenne?? Szóval , ma ne drogozz, hanem gyere [email protected] be?
Lehet, hogy ezzel a félelemmel meg tudnád fogni. Mondd el neki, hogy ha most nem kezelteti magát, akkor biztos, hogy pár éven belül diliház a vége. Ha ettõl józanul fél, talán elhajtja a félelem segítséget kérni. Azt csak neked mondom, neki ne mondd, hogy az agyát ért károsodás vissza ugyan nem fordítható, de megállítható. Bezárni nem fogják, sõt szerzõdést íratnak alá vele, hogy kizárják a kezelésbõl ha újra használ valamit. Ez a része ugyanúgy mûködik, mint az alkoholistáknál.
Ma már aki embereket mészárol le, mert a drog miatt azt hiszi, a hangokra kell hallgatnia, azt se nagyon csukják le sehova (sajnos).. Aki csak "simán" hallucinál tõlük, azon pedig próbálnak segíteni, így ettõl ne féljen.. Mint pszichológiát tanult ember, és terapeuta párja azt mondanám én is, hogy aki magán nem akar segíteni, azon nem tud más se (és ehhez még drogosnak sem kell lenni). Én kiskoromban azt mondtam a papámnak, aki cigizett a tüdõrákja ellenére, hogy ha meghal emiatt, én megharagszom rá -érdekes, soha többé nem gyújtott rá, pedig tényleg nikotinfüggõ volt. Szóval gondold végig, mi az, amivel éreztetni tudnád, milyen fontos neked;tarts tükröt elé, hogy hova juttatták a drogok õt és a barátságotokat. Ha kézen ragadnád és elvinnéd specialistához, akkor sem lennél túl erõszakos. A legtöbben azért rombolják magukat, hogy legyen, aki felfigyel rájuk és segíteni akar. Így ha ez nem megy már semmivel, azt kell mondani, hogy "OK, akkor menj és nyírd ki magad szép lassan;úgy látszik, nem tartasz barátodnak." Esetleg elõtte még kérdezd meg, hogy mit szólna, ha együttérzésbõl te is elkezdenél drogozni! Kíváncsi vagyok a válaszra.. Lehet, h hirtelen kizökkenne..!:) Olvasd el a "Ne függj senkitõl!" c. könyvet, sokat fog segíteni rajtad. Egyébként nekem ugyan nem drogos lett a gyerekkori barátnõm, hanem más hülyeséggel rontja el az életét, de miután mindig én voltam a szemét, hogy nem támogatom, úgy gondoltam, Õ nem tart már barátnak engem, és ez ellen egy ponton túl nem lehet tenni sajnos, hagytam a fenébe. Néha elgondolkodik, h igazam van és felkeres, de már nem lesz a régi a barátságunk. Van helyette olyan, aki a saját-és a szerettei érdekében sem ártana magának.. Ez az önzetlenség tulajdonképpen! (Mert a drogosok és más önpusztítók sajnos végtelenül önzõek, és ez tényleg nem családi háttér kérdése.)
Visszakapni a régi barátodat nem fogod soha, mert teljesen ellentétes úton jártok. Értsd meg: õ olyan utat választott, ami csakis lefelé visz. Ha nem fogad el segítséget, ha nem kér segítséget, akkor olyan mértékben önsorsrontó - és gyenge is a személyisége -, hogy nemhogy te nem leszel rajta képes segíteni, de a legjobb szakember sem. Aki nem akar kimászni a gödörbõl, a mocsárból, azt nem lehet kiszedni. Vagy te akarsz esetleg vele oda belefulladni? Hagyd ezt az önmarcangoló mártírkodást! Engedd el, és lásd: ezt az utat õ választotta, még akkor is, ha a szülei áldozata. Ugyanis választhatta volna a drog helyett azt is, hogy bekopog egy pszichiáter rendelõje ajtaján és segítséget kér, még idejében. A drogok ELÕTT.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, már sok mindent átértékeltem , csak , míg itt ültem a gép elõtt. Köszönöm, hogy nem csak a haragotokat töltöttétek ki, hanem segíteni próbáltok. Szerintem néha ez az oldal is felér egy komoly pszichológus, tudásszintjére , vagy még túl is szárnyalja, hiszen ti érdek nélkül , a legõszintébb gondolataitokat osztjátok meg a segítségre szorulókkal. KÖSZÖNÖM.
A kérdező hozzászólása: Beszélgettem vele , tegnap délután elhívtuk termálfürdõbe, meg szaunázni , eleinte nem nagyon akart jönni, de aztán rászánta magát. Óvatosan felhoztam a témát és kiderült , hogy az egyik volt barátnõjével próbálta ki a füvet , mert a lány már sokszor csinálta és mondta neki , hogy ilyen élményben még nem volt része , mint fûvel sexelni, merthogy megsokszorozza az örömérzetet, szép lassan már minden sex elõtt ellõttek egy jointot, és neki is megtetszett. Külön mentek a lánnyal és egyre durvább partykba ment bele, mert szabad volt. A sok szemetet meg összefújja a szél és, tele lett kábitósokkal a társaság, innen egyenes volt az út. Méghogy a Fû nem kapudrog? Aki már drogot vesz a szájához , az valószinü végigmegy a szamárlétrán.
Szinte az egészet végigolvastam, nekem megszakad a szívem. :( Nekem még nem volt dolgom ilyennel, nem is tudok segíteni, de azért kitartást kívánok neked, remélem helyrejönnek a dolgok! (Csak belegondoltam, mi lenne, ha az én barátommal/barátnõmmel történnének ilyen dolgok..)
Egyébként minden szenvedélyre vonatkozik, hogy amíg a delikvens nem akar változtatni, addig semmit sem tehetsz. Én speciel bagóztam 20 évig, aztán letettem, mert úgy döntöttem, és nem külsõ "kényszer" miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm qkker- Lassan felfogom , hogy lassú a felfogásom , de legalább a törekvés megvan bennem , ami már látom , vajmi kevés egy ilyen helyzetben. Azért köszönöm.
" A kérdező hozzászólása: Azt ötlöttük ki pár pohár szabolcsi alma pálinka után, hogy az új barátainak felhívjuk a figyelmét arra, hogy figyelik a nyomozók, ezt el is hiszik, mert van a családban rendõr. Ezek a beszari kategóriába tartoznak és biztos , hogy nem fognak merni ennyire belemenni a cuccozásba, és pár hét tisztaság után elbeszélgetünk a barátunkkal. Ismerem az ellátót is , egyszerûen beparáztatom õket , hogy fél füllel hallottuk, hogy figyelik a bandát, mert bejelentést kaptak. Szerintetek? Rossz ötlet? Elvágjuk a beszerzési útvonalat. " 1. jó eséllyel elvernek, ha megtudják, hogy te voltál; 2. lesz másik ellátó, pillanatok alatt; 3. még te leszel a rohadt g3ci; Sajnos a masszív drogosoknak egy út van: koporsó.
"A kérdező hozzászólása: Nincs olyan , hogy elveszett ember, olyan van , hogy hagyják elveszni. Nem arra , vagyok kíváncsi , hogy hagyjam , vagy ne hagyjam , hanem , hogyan tudnék rajta segíteni. Megoldást keresek, nem cserbenhagyásos tanácsokat."' Küzdhetsz, mint disznó a jégen, de ha a barátod nem akar magán segíteni, nincs elég akaratereje letenni az a szart, akkor hatástalan.
A kérdező hozzászólása: Azt ötlöttük ki pár pohár szabolcsi alma pálinka után, hogy az új barátainak felhívjuk a figyelmét arra, hogy figyelik a nyomozók, ezt el is hiszik, mert van a családban rendõr. Ezek a beszari kategóriába tartoznak és biztos , hogy nem fognak merni ennyire belemenni a cuccozásba, és pár hét tisztaság után elbeszélgetünk a barátunkkal. Ismerem az ellátót is , egyszerûen beparáztatom õket , hogy fél füllel hallottuk, hogy figyelik a bandát, mert bejelentést kaptak. Szerintetek? Rossz ötlet? Elvágjuk a beszerzési útvonalat.
Sajnálom, hogy ilyen témában kell tanácsot kérned. Viszont ilyen pillanatokban rájöhet az ember, hogy tényleg vannak még segíteni akaró, jó szándékú emberek. Ez rád éppúgy vonatkozik, mint a neked válaszolókra. Kár, hogy a barátodnak fogalma sincs róla, hogy milyen szerencsés ember, mert akinek csak egy ilyen támasza van (lenne), annak kötelessége lenne megbecsülni a jó sorsát. Minden jót neked, ha valami még eszedbe jut, írj ide, vissza fogunk nézni.
Na ebbe már nagyon benne van. Ha már füvezni elkezdett és fogyasztja a party drogokat akkor már egy komoly szakember segítsége fog kelleni. Amit te megtehetnél az hogy elveszed tõle, de nem veheted el mivel akkor magadra haragítod, másrészt neked erre így semmiközöd, persze hogy a barátod de így ezzel csak azt fogja látni hogy így foglalkozol vele és akkor meg azért fogja folytatni ezt a dolgot. Én elõször is azt csinálnám hogy megpróbálnám lekötni õt valamivel, tehát keresni kell egy hobbit vagy bármi egyéb értelmes elfoglaltságot. Esetleg ezekkel még meglehet próbálni. Illetve próbálj egy rokonával beszélni vagy keress fel egy szakembert és kérd ki a tanácsát ezzel kapcsolatba hogy mi a teendõ. Csak azt ne akard megvárni hogy magától döbbenjen rá hogy hülyeséget csinál mert akkor már túl késõ lesz, a lehetõ leghamarabb próbáld rádöbbenteni arra hogy tönkreteszi magát. Ugye nagyon lefog épülni aztán lehet olyan beteg is lesz hogy abból nem fog tudni kimászni
A kérdező hozzászólása: 18:59 Köszönöm , te pedig 18 :57 Az undorító az , hogy ha segíteni nem tucc legalább ártani ne árccs :)
A kérdező hozzászólása: Nem értelek utolsó, mi az , hogy bekajáltam , nem érted gyermekkori barátom , tudok róla mindent , a családi ügyeit is . Nem vetít tényleg rossz a családi háttér.
A kérdező hozzászólása: Nem õ mondta , hogy ebbe menekül, ez az én észrevételem..
A kérdező hozzászólása: Nincs olyan , hogy elveszett ember, olyan van , hogy hagyják elveszni. Nem arra , vagyok kíváncsi , hogy hagyjam , vagy ne hagyjam , hanem , hogyan tudnék rajta segíteni. Megoldást keresek, nem cserbenhagyásos tanácsokat.
Minden alkoholista, drogos, bármiféle függõ MINDIG másokat okol a saját tetteiért. 23 éves felnõtt, külön élõ ember. Azért tart 3 napos bulikat, mert neki aztán nem parancsol senki. Te pedig eljátszod mellette az áldozat vagy a megmentõ szerepét. Vagyis: te fogsz tönkremenni abba, amin nem tudsz változtatni. Áldozat vagy, ha te gondolkodsz, õrlõdsz helyette, nem a saját életedet éled, hanem az övét. Megmentõ vagy, ha elfogadsz tõle minden hülye magyarázatot, szintén jót akarva neki. Nagyon durva, de ha jót akarsz neki, akkor hagyd magára. Vagy észbe kap, vagy nem. Szinte biztos, hogy nem. Egy dolog viszont egész biztos: neked egész életedben lelkiismeret furdalásod lesz, pedig tényleg nem a te dolgod megmenteni õt saját magától. Kismillió ember nõ fel nagyon [email protected] körülmények között, a többség valóban alkoholista vagy drogos lesz, de csak és kizárólag azért, mert eszükben sincs a nehezebb utat, a normális, emberi életet választani. Tehát azért kamu, mert amire hivatkozik, azon a helyzeten ez a viselkedés nem segít.
Két megoldás van, egyik nem megvalósítható: szakemberhez vinni. Nem megvalósítható, mert kellene hozzá az együttmûködése. Másik, amit nem fogsz megtenni: feljelentés. Elsõre megúszná eltereléssel, másodszorra inkább kezeltetné magát, csak le ne csukják. Aztán kijön, és ott folytatja, ahol abbahagyta. Illetve durvábban, hiszen be kell pótolnia az elvesztegetett idõt. Meg kellene tanulni végre, minden ember csak magát tudja megváltoztatni, a másik embert soha. Õ így él, mert így döntött. Húsz évvel ezelõtt még csak sima alkoholista lett volna, ma már több a lehetõség az agyrohasztásra.
Nos ha családon belül megy is a harc, ilyen esetben leginkább a szüleinek kellene szólni.Akárhogy is a gyerekük, csak nem hagynák teljesen lepusztuljon.Talán ez még össze is kovácsolná õket
A kérdező hozzászólása: Igazat adok neked sok mindenben és köszönöm , hogy válaszoltál , de ha úgy vesszük akkor már te is bele avatkoztál az õ életébe azzal, hogy tanácsot adsz nekem. Csak , hogy értsd , nem istent játszok , tényleg összeszorul a szívem , ahogy látom tönkre menni õt. Nem tudom te , hagynád a valaha volt legjobb barátodat tönkre menni , a szemeid elõtt? Csak próbálkozik az ember, még ha nem is várják el tõle. Tudom, hogy legkevésbé érdekli a mi véleményünk , mert már új életet él , de elveszíteni egy barátot, kb ilyen érzés lehet -- http://www.youtube.com/watch?v=S9k2YDRIbrs Kérlek hallgasd végig a számot és érezd , amit én!!!! Nem büziság de lehet egy barátot szeretni, szerintem..
A kérdező hozzászólása: 82%-os válaszadónak írtam az utolsót , de köszi a többi segítséget is.
A kérdező hozzászólása: Nem történt semmi, csupán egy jó barát lett furcsa idegen.
"Nincs olyan , hogy elveszett ember, olyan van , hogy hagyják elveszni" Naiv vagy, nyilván sosem volt dolgod függõvel, és ez alatt érthetõnk drogost, alkoholistát, vagy egyéb függõséget. Ez pusztán az egyénen múlik. A barátai/családja nem tud helyette leszokni és nem tudják semmire kényszeríteni. Még friss a dolog, azt hiszed, még tehetsz valamit. Majd belefásulsz, de szerintem kár az energiáért. Amíg nem ismeri be, hogy baj van, semmi reménye nincsen. És nem fogja, mert a drogos akkor is hazudik, mikor kérdez.
A kérdező hozzászólása: Ez sajnos így van , sajnos már nem hiszünk neki , még magának is hazudik. Nagyon fáj elveszíteni egy barátot, pláne ilyen módon, köcsög kábító, , , , ,
A kérdező hozzászólása: 28 éves vagyok és volt dolgom függõkkel , de az nem érdekelt , mert csak haverok , ismerõsök voltak , de õ barát, , , Volt?
Na, most nem fogod elhinni amit írok, de nekem meg érted szakad meg a szívem. Sajnos írásban semmi nem olyan, mint ha beszélgetnénk. Akkor biztosan éreznéd, hogy jót akarok neked. Lehet, hogy úgy érzed, beavatkoztam rossz irányban a barátod életébe, pedig én a te életedbe szeretnék beavatkozni. Mégpedig úgy, hogy neked akarok jót, nem a barátodnak rosszat. Szeretném ha észrevennéd, te igaz barátja vagy az illetõnek, de õ nem az neked. A te akaratod (ami ráadásul jó) neki semmit nem jelent. Ha a szíved megszakad, ha az egész életedet azzal töltöd, hogy megoldást keresel, azzal sem fogsz semmit elérni. És bocsánatot kérek, ha úgy érzed, hogy nem értelek meg, pedig sajnos pont, hogy nagyon is. Ha a barátod ugyanúgy szeretne, ahogy te õt, már csak érted sem tenné tönkre magát.
A kérdező hozzászólása: Kedves 82%-os válazsadó - Én értem , hogy mit mondasz, v. írsz, és köszönöm is az építõ jellegû kritikát, de ha meghallgattad a számot kb sejtheted , milyen érzést vált ki belõlem egy barát elvesztése. Bár olyan értelmes segítõkész , õszinte , kíméletlen barátom lenne , mint pl te, mindig jobban szerettem az õszinte embereket, mint azokat , akik ködösítenek. De itt egy életútról van szó, ami ketté ágazott és nem éppen szívderítõ látvány , amit látok.
Nem tudom, hogy hány éves a haverod, de ha van benne motiváció, hogy le akar szokni, és hallgat rád, akkor elviheted egy drogambulanciára, illetve elõször egy ifjúsági pszichiáterhez. Ha van benne akarat, és tényleg ki akar mászni, akkor ki is fog mászni, mert ma már nagyon sok fajta terápiás eljárás van, ami segíthet nekik is. Ja: Gondolj Robin Williams-ra: õ kimászott a drogból. Drew Barrimore is kimászott. Nem mindenki hal bele. A terápia pedig a rossz családi helyzet miatti sebeit is segíthet kitisztítni és behegeszteni. Ha elmegy terápiára, és vállaja a kezelést, akkor annyit tehetsz érte, hogy mint legjobb barát, aki valóban mindnet megtenne a barátjáért (ritka kincs ám az ilyen! légy büszke magadra!), ott állsz és elkapod, amikor zuhan, amikor mélyen lesz, amikor szenved az elvonás miatt stb. Hagyod, hogy megfoghassa a kezedet, amikor neki szüksége lesz rá. Ez a legtöbb, amit érte tehetsz, és ezzel megtettél mindent. A többimár csak rajta és a szakikon múlik. Szurkolok nektek! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm 18 : 36, próbáltuk rábeszélni , hogy menjünk el együtt pszichológushoz, mikor pánikrohama volt , mert ilyen is volt , a konyhában a sütõt kinyitotta és beszaladt a szobába bepánikolt , hogy tele van a sütõ levágott kezekkel. Amikor láttam így ebben az állapotban nagyon megsajnáltam és elhatároztam , hogy segítek neki , mert már nem a maga ura. Másnap beszéltünk vele és azt mondta nem mer elmenni pszichológushoz, mert fél , hogy diliházba zárják.
MÉG nem fogják diliházba zárni, de azért azt jobb ha tudod, és õ is tudja, hogy vannak olyan emberek, akiknél a drog úgy hat, hogy a személyiségük összeszakad és átesnek a pszichotikus oldalra. Magyarul pl. skizofrénné válnak. Lehet, hogy drogok nélkül soha nem jutnának el eddig, vagy csak évtizedek múlva és speciális külsõ hatás, traumák sorozata hatására, de a drog azonnal szétszaggatja az utolsó falakat is, amelyek védik a személyiséget. Nem pszichológus, hacsak nem klinikai és szakpszichológus, hanem pszichiáter! És holnapután, korán reggel - amíg nem késõ. Komolyan mondom, a legkomolyabban. Nem kell félni, a doki tudja, hogy mit csinál. A barátod viszont sajnos már nem mindig.
A kérdező hozzászólása: 23 éves Albérletben lakik és nincs jóba a szüleivel, pont emiatt kapott rá, hogy családon belül mindig megy a harc és ebbe menekül.

Ha bármi aggaszt, legyen az ő családjával kapcsolatos, legyen a baráti körrel kapcsolatos, mindig elmondom neki, hogy mi az ami zavar. Mi tegyek, hogy ne beszéljek annyit a férjemnek?

Az én családomról nincs mit mondjak mert azt megmondom nekik egyb?l és vitatkozom velük, de anyósomékkal pl.nem vitakozhatok.

Legjobb válasz: Szerintem inkább jó, hogy ilyen vagy, és nem kell változnod! Alap, hogy egy házasságban meg kell beszélni a problémákat is. Attól, hogy õ nem túl beszédes, te csak beszélj. Ha meg konkrétan nem szeret beszélgetni veled, az már régen rossz.

Szerintem inkább jó, hogy ilyen vagy, és nem kell változnod! Alap, hogy egy házasságban meg kell beszélni a problémákat is. Attól, hogy õ nem túl beszédes, te csak beszélj. Ha meg konkrétan nem szeret beszélgetni veled, az már régen rossz.
Szerintem is jól csinálod, csak egy kicsit változtass: - elõször is, nézd meg, nem túl fáradt-e? Vagy, ha közben kiderül, állj le. - gondold meg, hogy FONTOS-E az adott probléma? Ha nem, inkább csak 2 szót szólj róla. Majd kérdez, ha érdekli. - végül: MINDENKÉPPEN kérd meg, beszéljen õ is többet a problémáiról. Nem jó, ha csak gyûjti.

Én 70es vagyok. Hogy tudjuk megoldani hogy a barátommal ingyen beszéljünk aki 30as?

Előre is köszönöm.:)

Legjobb válasz: Mik vannak? 70-es 30-as barátja van?Találkozzatok és ingyen beszélhettek! :-D

Mik vannak? 70-es 30-as barátja van?Találkozzatok és ingyen beszélhettek! :-D
Skype
A kérdező hozzászólása: Ti is tudjátok hogy hogy értettem. :-D én valamilyen tarifacsomagra gondoltam.. vagy flottára vagy valamire.

Hogyan beszéljem le erről a barátom? Hosszú, de aki elolvassa és válaszol, annak köszönet.

Fejébe vette, hogy nemsokára megveri az exem. 10 hónapja vagyunk együtt, és nagyon féltékeny típus. A volt barátom, akivel nagyon rövid ideig voltam együtt, nem is szerettük egymást, próbált bekavarni kicsit, mivel itt lakik a környéken, ha összefutottunk egy rendezvényen, volt hogy feltűnően bámult és figyelt minket egy alkalommal. Aztán a barátja által akarta a tudtomra hozni, hogy állítólag még szeret de figyelembe sem vettem, mert biztosra veszem, hogy csak tolakodásból kavarna be. Aztán rá pár hónapra írt nekem, hogy miújság van. Én meg gondoltam válaszolok, ha látja, hogy béke van ő is lenyugszik, de ezt rögtön meg is mutattam a barátomnak, nem titokban volt. Ebből is nagy veszekedés lett, minek utána megtiltotta, hogy egy szót is hozzá szóljak, ha úgy adódik. Ez még oké. Viszont nemrég felhívott telefonon. Miután ezt megtudta a párom, még nagyobb feszkó lett, és ki kellett cseréljem a számom, amivel még nincs is bajom, viszont azt is megszabta,hogy kinek adhatom majd le a számom, és pár barátnőmnek sem(nem annyira jó barátnők) mert ők haverok az exemmel,és nehogy leadják neki. -.- És fejébe vette, hogy 'el fogja intézni' az exem nemsokára. Amit nagyon nem szeretnék, mert tudom neki milyen haverjai vannak, és majd épp ő fog kikapni. És féltem, és majd a szülei szemébe sem tudok nézni. Hogyan beszéljem le róla? Ti mit mondanátok a helyemben? Eddig bármit mondtam, úgy vette, hogy nem is őt féltem, hanem a másikat -.- Meg persze, ha elmegyek egy rendezvényre, vagy valahova a környéken, mindig húzza az orrát, furán beszél utána velem, hogy minek mentem, meg azt mondja, félt, és kivan a tudattól, hogy ha a másik még csak a közelemben is lehet. Ebből persze nagyobb-kisebb viták vannak. Szerintetek mit mondhatnék még neki? Várom a tanácsaitokat,és hogy mit tennétek.

Legjobb válasz: "utána megtiltotta, hogy egy szót is hozzá szóljak, ha úgy adódik. Ez még oké" "Miután ezt megtudta a párom, még nagyobb feszkó lett, és ki kellett cseréljem a számom, amivel még nincs is bajom," "viszont azt is megszabta,hogy kinek adhatom majd le a számom, és pár barátnõmnek sem(nem annyira jó barátnõk) mert õk haverok az exemmel,és nehogy leadják neki." Te atyaég... mi vagy te? a Guminöje? vagy valami használati tárgya? Figyelj... nem fogok semmi normálisat írni mert VELED is baj van... nekem a pofámról szakadna a bõr ha én igy szabályoznám a nõmet... Nagyon nagy gondok vannak ebben a kapcsoaltban és nem a hülye ex a legnagyobb...

"utána megtiltotta, hogy egy szót is hozzá szóljak, ha úgy adódik. Ez még oké" "Miután ezt megtudta a párom, még nagyobb feszkó lett, és ki kellett cseréljem a számom, amivel még nincs is bajom, " "viszont azt is megszabta, hogy kinek adhatom majd le a számom, és pár barátnõmnek sem(nem annyira jó barátnõk) mert õk haverok az exemmel, és nehogy leadják neki." Te atyaég... mi vagy te? a Guminöje? vagy valami használati tárgya? Figyelj... nem fogok semmi normálisat írni mert VELED is baj van... nekem a pofámról szakadna a bõr ha én igy szabályoznám a nõmet... Nagyon nagy gondok vannak ebben a kapcsoaltban és nem a hülye ex a legnagyobb...
Én ilyen pasival nem járnék! Álandóan kötözködni fog és mindent számon kér tõled! És már elkezdõdött a hogy változtassam meg a pasimat - szakaszod! Ez már rég rossz! A pasidnak van egy személyisége, ami borzalmas, te meg azt hiszed, hogy majd meg fog változni, de nem!
én a helyedben kidobnám a francba se te sem a jelenlegi párod nem érett még meg fejben egy párkapcsolatra.
én is leütném a volt pasidat, mint a taxiórát. szarkavaró gép.
Könyörögve kérlek, mint NÕ a NÕT, hogy minél hamarabb dobd ki, mint macskát sz.arni!
Nézd, én élve eltemetném magam ha így leszabályoznám a barátnõmet. Ha tényleg ez lenne a helyzet akkor max megkérném hogy ne beszélgessen vele, hátha ha megszakítjátok a kapcsolatot akkor abbahagyja, a telefonba meg egyszerûen beírni a számát úgy hogy "Ne vedd fel!"...és akkor tudod melyiket nem kell felvenni.
A kérdező hozzászólása: egyetlen egyszer válaszoltam neki, arról is rögtön tudott a barátom. Utána többet egy szó sem volt, mégis...ha meg véletlenül megkapná az új számom, simán lehet tiltani, és nem tudna hívni, de nem jó neki...
Hát akkor errõl a barátoddal kéne elbeszélgetni. Az nem normális hogy ennyire leszabályoz. Olyan lehet mint egy börtön.
Baz*meg szeret, azért én is, ilyen vagyok fiu/15
A kérdező hozzászólása: amíg nem volt ez a kavarás, minden más volt, tökéletes. Nem voltak megtiltások, sem semmi.
lesheted a változást......ti lányok olyan hiszékenyek vagytok mint a nyuggerek választási kampány idején
A kérdező hozzászólása: Nemrég mikor beszéltem a fejével, úgy tûnt, hogy megértette, és még azt is mondja, hogy nem akaratából ilyen féltékeny, hanem olyan õ, nem tehet róla, de megpróbál változni. Az utóbbinak nagyon örültem, csak változást nem láttam még. Ha esetleg azt mondom neki, hogy engem is elfelejthet, ha kikezd a másikkal, az milyen lenne...?:/
A kérdező hozzászólása: mondtam neki, hogy milyen jogon tiltja meg, hogy kinek adjam majd le a számom? És mindig talál rá okot, és azt mondja, hogy csak azért, hogy a másik ne tudja meg. Tehát ha az ellenkezõjét tenném, úgy venné, hogy meg akarom csalni és nem elég nekem õ.
Most mondjuk, hogy ha már most nem bízik benned, és mindent számon kér az NAGYON NAGYON TÚLZÁS!
a barátod egy éretlen"na mi van csicskák én vagyok a király" típusú öntelt...satöbbi negatív jelzõs valaki. félted hátha õ húzza a rövidebbet? inkább magadat féltsd! az ilyen típus szokta annyira belelovalni magát a féltékenységbe hogy a csajnak perpill neked minden téren csak egyetértési jogod lehet. ha nem úgy táncolsz majd ahhogy õ fütyül akkor majd téged fog elintézni...vannak olyan kemény haverjeid mint az exednek? nem? hát akkor mihamarabb lépj le, meg egyébként is..... az meg egy újabb tucatkérdés lenne mit esznek az ilyen vadbarmokon a lányok, de nem írom ki mert lehurrognának hányszor ki lett már tárgyalva mégha eredménytelenül is
A kérdező hozzászólása: Számon kér, igen. Hogy hol voltam, és épp kivel vagyok. Amit mindig is õszintén elmondtam neki, mert semmit nem titkolok. Szó szerint semmit. De annyira bízhatna bennem, hogy tudja, hogy ha a közelben is lenne a másik p+cs, én vele vagyok, nincs miért idegeskednie. Azt is megértem, hogy idegesíti, az amit csinált, viszont arról nem tehetek, még is engem vesz elõ, és veszekszik miatta velem, nem hogy megoldanánk ketten, mert ha igazán szeretnénk egymást, nem állhat közénk a másik. Vagy csak én látom így?
"egyetlen egyszer válaszoltam neki, arról is rögtön tudott a barátom." Ez már komolyan fizikailag fáj. Még elõttünk is mentegetõzöl, te szerencsétlen! Nem veszed észre? Azt csinálsz, amit akarsz. Ha minden nap beszélnél vele a párod tudta nélkül, abba sem lenne joga beleszólni, ameddig nem csalod vele, és nem mondasz el neki olyan dolgokat magatokról vagy a párodról, ami nem rá tartozik. Szabad ember vagy, vedd már észre, és legyél már jobb ennél egy kicsit, tartsd többre magad!

Egyszerûen nem bírom feldolgozni, hogy a barátomnak elõttem 37 barátnõje volt. Mi a megoldás, szakítsak, vagy beszéljek vele?

14 éves korától voltak barátnõi, a legtöbbjük 3 és 5 hónapig tartott, de volt egy 8 és 21 hónapos is.Most 25 éves. Mi 14 hónaposak vagyunk. A nagy része elõttem mind erdélyi, augusztusban megint mennek a barátokkal ki oda és félek,hogy megint elcsábul a székely lányok láttán... lehet kicsit túlzásnak tûnik az aggodalmam, de bármi történik azt én úgysem tudom meg...

Legjobb válasz: Akárhogy számolom is, nem jön ki a 37... Biztos ez?

Akárhogy számolom is, nem jön ki a 37... Biztos ez?
Nem tudom, ilyen elõélettel szerintem be se engedtem volna az intim zónámba, max. pár etye-petyére.
37 barátnõje nem volt, legfeljebb ennyit dugott meg. Te a 38, vagy, de ha ilyen rekorder típus, rakok 100-ig meg sem áll. Valahogy nem tûnik úgy, hogy egymáshoz valók vagytok.
Nekünk párommal pont az a baj hogy 2-3 kapcsolaton kívül nem volt más és kost tíz év után gondookoztunk el hogy talán mégsem választottunk jól. Nyilván más is okozhatta ezt viszont így ilyen fejjel tényleg azt látom, hogy jó ha egy férfinak sok kapcsolata volt megállapodás elõtt. A féltékenység imponálhat is neki, de csak az elején. Késõbb közétek állhat ezt mondják.
Ha zavar minek jöttél vele össze? Vagy ha késõbb derült ki, minek maradtál vele együtt? Engem zavarna ha egy pasinak elõttem 10+ csaja lett volna...szerintem sok, akárhány éves. Nem szeretem ha átmegy valaki a fél városon. Ilyen emberrel nem jöttem volna össze. Vagy ha késõbb derül ki, szakítok.
nõj fel
Miért? Ha beszélsz vele akkor csak 3 volt? Ha nem birod feldolgozni akkor miért jöttél össze vele egyáltalán? Ha meg csak most tudtad meg akkor miért vagy vele?
Az enyém 29 éves, 1 éve vagyunk együtt és elõttem kb. 50 csaja volt. ebben volt sok 1 éjszakás, rövidebb és hosszabb ideig tartó is, volt több nõvel, próbált már mindent, menyasszonya is volt már (igaz, én is jártam már jegyben vkivel). Nekem is kicsit nehezen ment eleinte feldolgozni, mindig azt éreztem, hogy nem tudok már újat nyújtani neki, de ez nem igaz. Szeret és tudom, hogy sokkal jobbnak tart mint bármelyiket elõttem. És ahogy már elõttem írták: tudom, hogy már kiélte magát, nem vágyik újra, másra stb. Így nyugodt lehetek, hogy nem fog kalandokba bocsátkozni. Erre gondolj. Jobb mintha szûz lenne, hisz akkor még ezután vágyna kipróbálni dolgokat.. Így már (ha szeret téged) akkor lenyugszik és megállapodik. Nekem így sikerült ezzel megbékélnem és már egyáltalán nem is bánom, sõt. Tudom, hogy velem tervezi az életét és ez az ami számít. Nem a múltja.
ez miért gond? biztosan nagyon fiatal vagy, hogy ezt nem érted meg.:) vagy nem jártál egyetemre, vagy nem érezted úgy, hogy az élet egy szórakozás:) eleve nem jönnék össze komoly kapcsolatra olyannal, akinek nem volt meg midnenki, akit csak akart (mert nekem is megvolt), így most már kiköthetünk egymás mellett.:) egyidõs vagyok a barátoddal egyébként.
A kérdező hozzászólása: Igen, évente nem csak 1 barátnõje volt, több , de azok mint mondtam nem tartottak sokáig, voltak hetesek is, meg hónaposak is, és ebbe beleszámolta az egy éjszakásokat is.
Ha ennyi ideig együtt maradtatok, és nem adott okot eddig a féltékenységre, akkor szerintem ne aggódj miatta. Mennyi idõre megy el? Ha akart volna, itt is meg tudott volna csalni, nem kellett volna kimennie Erdélybe. Nekem is volt egy srác, akinek 30-40 barátnõje volt, de vele nekem csak 1 hónapig tartott.
ez tényleg sok
Vajon milyen válaszok születnének, ha a kérdezõ lenne a férfi, és a partnere a nõ? :) Amúgy, ha szereted, tekintsd úgy ezeket a kapcsolatait, mint lezárt dolgokat. Most te vagy, és ha nem csal meg, nem kell vele törõdni.

Anyukámmal régebben sokat beszélgettünk, de eg yideje már nem érdeklődik felőlem, régen mindig mondta h beszéljkük meg az ilyen dolgokat, hogy mondjam meg neki hogy le akarok feküdni a barátommal? Félek tőle, a Reakciójától mit csináljak?

16 éves vok

Legjobb válasz: ha ilyeneket mondd akkor egyaltalan ne izgulj nekem is ezeket mondta ha szojak mert ö eleg aggodos es mindenkepp gyogyszert akart nem is ez a lenyeg hanem lehet azert nem erdeklodik mar mert ugy gondolja mondta elegszer es rad hagyja h majd szolsz.nem tom a baratoddal miota vagytok egyutt, de ha regen, es nagyon jol vagytok es biztos vagy, akkor mondd meg ezt neki, es sztem nem lesz gond,novered nincs veletlenul?mert nekem vele konnyebb volt az orvoshoz menni mint anyaval, es eloszor csak annyit mondtam h szeretnek nala aludni, majd egy kis ido mulva o kerdezett ra, es mondtam h mar felirattam.de biztos vagyok benne h nem lesz gaz

ha ilyeneket mondd akkor egyaltalan ne izgulj nekem is ezeket mondta ha szojak mert ö eleg aggodos es mindenkepp gyogyszert akart nem is ez a lenyeg hanem lehet azert nem erdeklodik mar mert ugy gondolja mondta elegszer es rad hagyja h majd szolsz.nem tom a baratoddal miota vagytok egyutt, de ha regen, es nagyon jol vagytok es biztos vagy, akkor mondd meg ezt neki, es sztem nem lesz gond, novered nincs veletlenul?mert nekem vele konnyebb volt az orvoshoz menni mint anyaval, es eloszor csak annyit mondtam h szeretnek nala aludni, majd egy kis ido mulva o kerdezett ra, es mondtam h mar felirattam.de biztos vagyok benne h nem lesz gaz
én is félem el mondani neki mert azt hittem h kiabálni fog vagy bezár a szobámba vagy valami ilyesmi.. és nem ez lesz hidd el tök nyugodtam fogja majd fogadni, és csak probál ovni. de hidd el figyelj a tanácsaira mert hasznosak még ha nem is annak tünnek majd!!! kezd te a beszélgetést de csak akkor kezgy bele ha jó a hangulata
Szerintem örülne neki anyukád ha elmondanád neki, hiszen õ is mondta hogy beszélhetsz vele errõl:) sok sikert

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!